Beach BBQ King
2022-09-27 4192 瀏覽
軍訓式燒烤日當日嚟依間嘢燒嘢食嘅經驗由打電話去問開始,到燒嘢食期間同埋離開嘅時候,成個體驗都係非常之差。相信唔係住西貢嘅人入得西貢都係因為想遠離繁囂,chill下relax下…享受一下度假嘅感覺🥺當日就是因為跟朋友book左WM hotel住一晚,晚上就到餐廳燒嘢食。晏晝打電話給時候係一個女人接聽,聽電話嗰個女人大概講咗三次叫我哋一定要帶定現金過嚟俾錢,同埋留枱只係留15分鐘其實佢講一次嘅話係冇問題但係佢係不停重複,最少三次。其實講嘢嘅態度溫柔啲同埋冷靜少少 成件事可以好唔同。電話入面佢話: 「記住帶現金,我講多次記住帶現金 」,「第一個到嘅人就要比晒全部人嘅錢一次過…係全部錢」留台只會留15分鐘講咗最少2次,但其實最後去到全場只有5台客。晚上七點去到嘅時候,入座率大概只有10-15% 。其實個場大到飛起 我相信肺炎嘅問題一路唔改善根本無可能會滿,唔明點解打電話book枱要咁緊張。第2點係…想坐近海邊小小嘅枱係要加$400…l根本個場係冇人😂我哋最後冇加就坐喺入邊小小嘅位置 當然都係好熱好焗啦(識做嘅餐廳見根本咁少客其實可以安排我哋坐近海邊啲嘅位置,因為入邊真係好焗,但當然佢就冇off
軍訓式燒烤日

其實佢講一次嘅話係冇問題但係佢係不停重複,最少三次。

其實講嘢嘅態度溫柔啲同埋冷靜少少 成件事可以好唔同。

(識做嘅餐廳見根本咁少客其實可以安排我哋坐近海邊啲嘅位置,因為入邊真係好焗,但當然佢就冇offer我地啦)

第三點: 燒嘢食係用燒烤叉嘅,如果想購買一個鐵絲網擺喺上面燒係要$70一個!!!
我覺得$70一個真係比其他地方貴好多,同埋根本係攬消費 迫人地俾錢

第四點:入去嘅時候因為我哋10幾人仲未全部到齊,女人職員非常緊張,問:「幾多個幾多個! 數清楚數清楚, 12345….」 態度係非常之緊張,然後我哋逐個排隊俾佢吸印仔係手到,都吸得係好大力
同埋感覺好似軍隊式 完全係令我哋全部心情都好緊張同埋感覺不被尊重…
同埋最緊要係 ,我地只想來chill下 其食咩同埋幾多錢真係冇乜所謂 🥺🥺🥺🥺🥲

最癲最癲嘅係: 打電話嚟問嘅時候已經知道9:00係會冇嘢食拎,食然後10:00要準時離場
。入場嘅時候佢哋梗係不厭其煩咁樣再次提醒我哋啦… 我哋係深深記得清楚明白。

到終於入到去我哋就開始燒嘢食 …當時係夜晚七點幾…
竟然喺8:30都未夠嘅時候已經有廣播大聲通知大家9:00會冇嘢食拎 要拎快啲拎…

個廣播係好大聲同埋同一句嘢又重複三次….重複唔係隔一陣再重複係連續重複三次。
其實大家第一次到聽到同埋清楚明白,我哋都係想喺依兩個鐘入邊傾吓計享受下…

之後大概8:45嘅時候廣播再次播出。

然後冇嘢食拎 九點後我哋繼續努力燒嘢食….但係大概9點45分嘅時候又有廣播提大家10點前要離開。又係重複三次10點前要離開,廣播都係好大聲係傾緊計嘅人要停低講唔到嘅嗰個程度。

全場個4-5台客 大家都陸續散去,我哋就想燒到最後5分鐘前先離開…(我哋都已經同定大家朋友講話10點前一定要走…)
竟然啲職員開始喺度執嘢仲拎走咗我地既燒烤叉😵‍💫
其實我哋真係走啦,你可唔可以等我哋走咗先執嘢…我真係覺得食過嘢都好大壓力….

同埋佢哋對於戴口罩呢一個法例上都非常之嚴謹,喺拎嘢食區,我朋友想R痕 拉低左個口罩少少,(真係少少因為個女仔不嬲都係好謹慎關於肺炎嘅嘢)都即刻俾人「提」帶返好過口罩….

呢240幾蚊 我哋覺得洗得好唔值得同埋好唔舒服…我哋總共10幾個人大家都覺得餐廳令到我哋好唔舒服,同埋啲廣播令人好焦慮,更加同西貢海邊relax既vibe形成咗鮮明嘅對比…我哋都一定唔會再嚟呢間餐廳。
如果想海邊 喺隔離食個泰國嘢仲好
大家如果唔想嘗試軍訓式嘅燒嘢食感覺嘅話大家千祈唔好去。

最後,都期望餐廳如果想做好啲生意嘅話,改善咗對客人嘅態度同埋搞清楚餐廳嘅定位先
同埋究竟點樣做生意…
諗清楚人哋因為咩原因要過嚟燒嘢食 其實真係想開心,咁點解你哋要甘樣令到人哋咁唔開心?
可能係因為肺炎同埋政府政策令到餐廳負責人好緊張 亦都可能因為可能有警察或者食環署會過嚟check 但我相信如果你九點幾開始先同大家講有禮貌地提一提大家離開,我相信客人如果唔係蠻不講理嘅話佢哋都會明白同埋自動離開。
同埋遲咗5分鐘10分鐘先走我諗政府都唔會誇張到即刻罰錢同埋唔俾你開舖…
同埋想坐近海邊$400真係好癲 仲要嗰日係星期五晚根本好少人…. 完全浪費咗一個咁大嘅場地

嘢食嗰啲就唔講啦都係嗰啲! 唔好食既 食材質素極度普通。

呀仲有一樣嘢係誇張嘅! 嘢飲其他燒烤場好多都係免費自己拎紙包或者罐裝飲品
呢度竟然係汽水機再加一個好覺好細嘅杯仔….要自己refill …其實燒嘢食會飲好多飲品一杯仔咁細,唔好話男仔,女仔我都覺得飲幾啖就冇咗 可唔可以唔好咁小氣?!
(罐裝可樂汽水烏龍茶需要自費購買)
飲水機只有7-up, 凍檸茶,水…唔多選擇
2022-09-27 2611 瀏覽
星期一基本上都唔多人,但因為方便佢地自己做野,個塲咁大係都要將D人堆埋一齊,大佬BBQ呀,D爐距離咁近,熱到pk,門口個阿姐D態度又唔係咁客氣,以為自己係衛生局檢查,語氣有D似命令式,同埋佢係做緊服務性行業架,唔該比D禮貌啦,最離譜係佢地標籤嘅海景係要加200元開爐費,買個網要70元,218元1位已經唔係便,下次寧願坐的士去大埔D燒烤場好過,起碼有啤酒任飲,都唔洗200元!以後唔會再幫趁👎👎👎
2022-09-26
生日
2022-09-13 2696 瀏覽
本身好地地book左枱bbq佢地話10點收野食可以坐到11點點知去到最後9點收曬野食,無任何員工提示。問可唔可以分多少少 一樣野食都唔比變左300蚊一個人 咩都收唔到泊車又收識錢20蚊個鐘本身地址都夠衰 渣車入去依家泊車都要識收錢錢就識搵,野就唔比人食。Cutoff 都講聲丫。 至少收野前比人拎曬啲野食先收場就識趕人走。垃圾到x 街一世都唔會嚟 警惕世人 唔好再嚟咁多場都唔知點解會嚟呢到以為可以舒舒服服坐低食野。最後就係得比人趕走又唔盡興。
本身好地地book左枱bbq
佢地話10點收野食可以坐到11點
點知去到最後9點收曬野食,無任何員工提示。
問可唔可以分多少少 一樣野食都唔比
變左300蚊一個人 咩都收唔到
泊車又收識錢20蚊個鐘
本身地址都夠衰 渣車入去
依家泊車都要識收錢
錢就識搵,野就唔比人食。
Cutoff 都講聲丫。 至少收野前比人拎曬啲野食先
收場就識趕人走。
垃圾到x 街
一世都唔會嚟
警惕世人 唔好再嚟
咁多場都唔知點解會嚟呢到
以為可以舒舒服服坐低食野。
最後就係得比人趕走
又唔盡興。
2022-09-08 2466 瀏覽
一放假我就好鐘意來西貢BBQ,好鐘意望住個海邊吹吹風~~又可以任燒,又可以出沙灘玩~ 慢慢燒冇限時間,真係可以由早上燒到晚~~超級HEA既一天, 離開煩惱既公司, 慢慢燒烤都幾開心
一放假我就好鐘意來西貢BBQ,好鐘意望住個海邊吹吹風~~

超級HEA既一天, 離開煩惱既公司, 慢慢燒烤都幾開心
2022-07-18 3646 瀏覽
第一次嚟到燒烤大王,$218/位,每坐近海邊加$200🤷🏽‍♂️人一支叉一隻杯一隻紙碟一隻發泡膠碟,十足十犯人放飯咁。都唔緊要啦,諗住拎個燒烤網燒得冇咁累,原來燒烤網成$70/個,錫紙都同你計,拎野肉係冇支裝/罐裝野飲 每次都要拎個杯隻係咁行係咁行去FILL野飲,啲汽水冇汽嘅 啲果汁甜到不知所謂。食物質素又唔係好,全部都冰晒,啲野食又咸,風扇擺位錯晒,將所有熱風吹晒去中間(正常係所有風扇向同一方向吹,呢間就集中吹埋去中間),總之不知所謂 試過一次唔會再中第2次伏
2022-07-18
2022-07-08 2741 瀏覽
擺放食物的地方污糟邋遢,所有食品過度醃製,咸到飛起,嘢飲可以話冇得選擇,紙杯紙碟迫住再用,坐海邊又話要另外收費,啲食物好唔新鮮,要個鐵絲網又係要加錢,除咗啲炭好燒之外就咩都唔掂!
2022-07-04 3009 瀏覽
今次幾個家庭一齊去,根據人數安排燒烤爐,預先打電話預約,問清楚所有細節,去到過程暢順,要用現金付款。入場先買飛蓋手印,可在營業時間內自由出入,取食物的地方近門口,當日假期一點開門我們便到達,安排咗近門口嘅枱,拎嘢食同嘢飲都算方便,估唔到食物refill都得幾快,口味算多又唔會結冰,嘢飲得可樂同果汁,如果有茶就更好啦!麵包有方包同長法包,如果想燒棉花糖同燒賣就要自己買,最夜可以燒到10點,炭都係任攞,朋友吹水冇限時間係最正!小朋友可以喺沙灘玩沙玩水,自備左一啲玩沙工具同埋衣服更換,仲可以放下風箏,時間好快就過。門口聽到一啲Walk in客因為人數問題與職員爭拗,除此之外場內氣氛都好好,特別係晚上開咗燈別有一番風味。

2022-05-15 2472 瀏覽
職員態度好差,好無禮貌,唔知發生咩事,黑口黑臉,食物一般般,野飲得d好甜既汽水,個杯又細要來來回回200次,不過最緊要都係人,D職員唔知做乜,唔會再去,差差差差差
2022-05-07 2296 瀏覽
服務態度極差!入場要掃安心出行,叫我地俾佢檢查完一次又再叫,問佢點解,佢話自己唔記得睇過!我哋自己買海鮮入黎,有位楊小姐用手捉住我地要我地每枱加300,俾完錢,返左入去,諗諗下想睇下邊到有寫,行返出去就見到呢個楊小姐不停同佢同事訴苦,見到我又唔敢講!問佢邊到有寫,佢開頭叫我去門口睇,之後又話上網,原來搵哂成個門口都無!話叫我去睇海鮮套餐喎!去廁所,個同事完全唔睇人,跑上黎,爭啲撞到人對唔住都無!!
服務態度極差!

去廁所,個同事完全唔睇人,跑上黎,爭啲撞到人對唔住都無!!
2022-04-11 2028 瀏覽
Getting expensive, and pre and post holiday rate getting longer. And in mid Dec, they decided not to serve parties of two.Parking more expensive, from free on weekdays to $20/hr, and from nice pavement parking to rocky unpaved roads. Nearby parking lot is $15/Hr only. Don't feel like there's discount for customers. I left after finding out about the parking, which put me off. Probably not coming again.
2022-01-03 2260 瀏覽
今日嚟到呢度倒數,可以燒足好幾個鐘,環境上都幾好因為佢多窗啲煙可以走到空氣都流通,但依家今天氣晚上都有凍嘢飲方面選擇好多除咗汽水仲有蘋果汁或者橙汁,最緊要係有凍水,可以任飲任食。喺食物方面除咗有豬扒牛扒有雞翼雞全翼多春魚番薯,我特別鍾意佢哋有厚切麵包!

2021-12-25 2283 瀏覽
西貢海灣會燒烤大王上網見到呢間裝修完,都幾大,任飲任食無限時燒烤場,由晏晝一點食到夜晚十點都得,都值得一去首先每人會有膠碟,膠杯,俾你出去拎嘢食同埋嘢飲,外邊都會有啲手套,膠叉,膠刀,牙籤等等可以拎,醬料方面有蜜糖同牛油,豉油等等,汽水方面選擇比較少,得白事,七喜,橙汁,蘋果汁同埋水,嘢食嘅種類都多,大部份都有,豬牛雞扒,雞翼,腸仔,丸類,豬頸肉,金沙骨,雞腎,魷魚,紅腸都有,方包同埋蒜蓉包都有,性價比都幾高,值得一試入邊最值得食嘅係豬頸肉同埋雞腎,豬頸肉醃得幾好食,又唔會好韌,雞腎都好食😋,總括嚟講,閒日任燒9個鐘$218真係好超值西貢海灣會燒烤大王🏠:西貢大網仔路沙下村9號地下☎️:27920683

🏠:西貢大網仔路沙下村9號地下
☎️:27920683
2021-11-25 2458 瀏覽
1:00準時入塲 係剛剛入塲有少少混亂 食物冇孤寒 不停添加 不會太咸 雞全翼最好味蒜蓉牛油不停添加蔬菜種類少 只有青椒小蕃茄茄子🍆😌不過當日下午己經冇哂🍠汽水、橙汁好鬼甜洗手間🚻好清潔 外邊洗手盤同清潔濟都有添加當日停車場🅿️職員態度好好 👍🏻下次會再去☺️
1:00準時入塲 係剛剛入塲有少少混亂

當日停車場🅿️職員態度好好 👍🏻
下次會再去☺️
2021-11-21
2021-10-24 6425 瀏覽
好多改善空間既任食燒烤未幫襯前睇到好多負評,但由於天氣涼涼地,又玩完獨木舟,地點好就腳,就試下佢,睇下有冇啲評論講得咁差入場:買票只可以用現金,以週末每位238價錢來講,只收現金真係唔係太flexible, 而家唔係咁多人有好多現金在身,地點又唔係近市中心提款機🏧,除非真係非燒不可,否則出左市中心都未必再行返過來啦,入場門口專登整到好細,避免有無比錢既人可以閃左入去時間:基本上係無限時間,下午一點燒到晚上十點,比左錢佢會吸個印在食客手上,即日可無限次出入,食得落既話真係可以食足10粒鐘燒烤爐位置:留意返!成人每位價錢只係最「低級」燒烤爐位置,即係有蓋場內的燒烤爐,如果要坐「露天」/海景位/上層位,係要以每枱計額外加$100至$200蚊,而每枱係只坐4人.......所以呢個額外費用要計清楚。我同朋友都無所謂坐邊,所以就坐最基本個啲枱,即係有蓋的燒烤爐,有蓋既壞處就係無咁通風,左右隔離都係爐,比較易焗住啲煙,蓋頂有會轉既大風扇,所以啲煙會不規則地吹來吹去,所有碳會放在場內一角,唔夠碳就自己拎個膠桶仔去拎,一開始透爐真係唔好咁大火,否則好大煙,好易焗親自己燒烤用具配套:每位價錢包既用具有每
好多改善空間既任食燒烤

入場:

時間:

燒烤爐位置:

燒烤用具配套:
每位價錢包既用具有每人一隻發泡膠碟,一隻紙碟,一隻膠杯 (用來裝汽水),一枝燒烤叉,指定數量的盒裝紙巾,指定數量的小膠碗(用來裝蜜糖同牛油),我地一行5人就有兩盒紙巾同兩個小膠碗,呢啲用具係入場時比你,如果唔夠碟用或碟唔小心跌左落地,係要再比錢買碟,所以有啲「有經驗」食客會自備餐盒,避免要比錢再買碟,仲有好多人會用自備水樽裝汽水,因為任飲的汽水是以汽水機形式裝的,唔係任拎的罐裝飲品,而每人只有一隻膠杯,每次飲完都要再行去汽水機,坐得遠都幾麻煩,如果想任罐裝飲品或啤酒,就要額外比錢

另外有些免費任拎用具就係膠叉刀,膠手套,木筷子🥢,碳,簡單講,好多燒烤好需要既工具都需要額外每樣付費,例如燒烤網,食物鋏,錫紙……

食物及醬料:
任食食物係燒烤最基本野,腸兩款,丸類大概三款,黑椒雞腎,秋刀魚,咖哩尤魚,豬頸肉,豬柳扒,豬扒,雞扒,牛扒,雞中翼,雞全翼,紅腸,獅子🦁️狗,厚切連皮方包,切片法包,青色燈籠椒,罐頭菠蘿🍍,粟米🌽,蕃薯🍠,肉類基本上都係醃好哂,我地一行五人一致認為肉類係醃得幾好味,這些食物質素係唔錯既,我個人都好開心有豬柳扒同厚切方包

任拎既醬料有蜜糖,牛油,一些小包醬料,例如豉油,芥末醬,有些醬要額外付費

總括來講,呢間野在西頁市中心係少少獨家既……地點算唔錯,行返去碼頭都係10分鐘左右,又近落海位置,配套方面我同朋友都覺得好多基本用具有機會要額外收費,(例如杯碟每人只限一隻),倒不如店家在人頭費加多少少錢,令整體燒烤經驗好啲,當然一定有啲食客覺得用者自付,唔用者唔駛付係好既

如果你咁有心機睇到呢到,記得入場前做好心理同實際準備,祝燒烤愉快
2021-10-01 4297 瀏覽
26/9/21 13:00左右食,無咩人。服務態度ok種類都好多,單係雞翼已經有四種。飲品係任斟,不過最後尾都會揀飲水或者pepsi。七喜根本係有氣水,蘋果汁又有怪味,橙汁太甜,得返水係正常d...炭露天放,自己攞,無咩好講,係裝炭個桶太細,攞唔得多。環境好正,我地食到4,5點開始日落,個位比太陽西斜,不過都好靚。豬扒,芝士腸好好味青椒,牛扒都好食cop左印仔,可以自由出入,食飽可以睇時間去沙灘行下,返黎再食過。
炭露天放,自己攞,無咩好講,係裝炭個桶太細,攞唔得多。
豬扒,芝士腸好好味
青椒,牛扒都好食