2023-09-25 237 瀏覽
🥢🥚🍳工廈人氣蛋店▫️將於2023年10月12日結業☑️雞肉椰菜花飯- $62呢個係切碎左嘅椰菜花,連埋雞蛋、雞肉粒、洋蔥粒、椰菜絲、蔥花一齊用醬油炒,份量大,有鑊氣,蛋多,調味惹味,雖然係冇飯,但都好飽。推薦呢碟低碳之選!🆗流心蛋包飯 -$68個蛋蓋係上面幾靚,唔會過熟,會流到蛋汁去飯到。下面都唔係白飯,是用上珍珠米,配上醬油、椰菜絲、雞肉粒製作嘅炒飯,但比較濕潤,冇甘有鑊氣,溝埋蛋汁就更濕。🆗脆皮雞翼 -$28有6隻單骨雞翼,雞翼炸得脆但比較細隻同厚粉,上面有少許蜜糖芥茉醬調味。🆗華田脆脆 +$10叫左少冰都好多冰,第一啖有華田味,但冰溶左會淡到冇味。☑️凍紅棗蜜 +$8呢個幾好飲,甜甜地,紅棗味濃。
🥢🥚🍳
工廈人氣蛋店

▫️將於2023年10月12日結業

☑️雞肉椰菜花飯- $62

🆗流心蛋包飯 -$68

🆗脆皮雞翼 -$28

🆗華田脆脆 +$10
叫左少冰都好多冰,第一啖有華田味,但冰溶左會淡到冇味。

☑️凍紅棗蜜 +$8
呢個幾好飲,甜甜地,紅棗味濃。

2023-09-23
流心蛋包飯
男朋友一直想黎依間試下 咁岩撞正佢生日想黎試下 加上睇到佢10月就結業 就緊係黎試下。地址上位於工廈地廈 其實都幾偏僻 唔會無端端入到黎睇😅地方唔算細 未開始到放飯時間已經坐滿哂人 。 依間既開門時間都好早 7點幾就開門 到5點半左右。 依間話明蛋哥 緊係主推食蛋。 除左蛋外 仲有出名既就係沙嗲牛麵。 男朋友食得牛既緊係食佢地既名菜:沙嗲牛麵($45) 加左一份奶油豬配炒蛋(加$5) 價錢黎講唔算貴。 而我就叫左「瘋滿蔥油雞扒」($62 ) 另加配左一份小食(遺憾地唔記得左咩名🥲😓) 沙嗲牛麵: 男朋友表示絕對唔會失望! 特別係個湯底🫢 完全係真·沙嗲湯底, 唔會辣, 仲要有花生香。 超讚 奶油豬: 主推是個炒蛋, 用左日本蛋關係 ,個蛋既色顯著地會比其他蛋色深小小, 好滑瘋滿蔥油雞扒: 配太陽雙蛋。 超流心 撈埋飯食好開胃。 個雞扒唔錯 配埋個蔥油同牆食落去好好味 都唔咸

奶油豬

瘋滿蔥油雞扒: 配太陽雙蛋。 超流心

瘋滿蔥油雞扒

奶油豬
瘋滿蔥油雞扒
📍觀塘工廈抵食飯堂‼️• 雞蛋瀑布飯🤩 -- 蛋哥🥚•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_觀塘#pigfoodiexhk_港式=========================觀塘工業中心地下有間主打雞蛋料理嘅飯堂,裝修樸實,環境幾大~menu有大量以蛋為主食物,蛋控要試試😆‼️------------------------------⭐️流心蛋包飯 $68 (4.3/5)蛋包飯勁大份,應該有3-4隻蛋!口感嫩滑濕潤,蛋味都好濃郁😋👍蛋入面係雞肉炒飯,幾有鑊氣!食完真係超級飽🤰·⭐️燒汁滑蛋肥牛 $58 (3/5)呢個整體味道甜甜哋~肥牛有好多塊但略為多筋🥲------------------------------賣相:3.5/5味道:4/5性價比:4/5推介度:3.8/5------------------------------店舖資料名稱:蛋哥 @egg.for.all 地址:觀塘觀塘道464-466號觀塘工業中心2期地下E2號舖前往方法:觀塘站D2出口
📍觀塘工廈抵食飯堂‼️• 雞蛋瀑布飯🤩 -- 蛋哥🥚

#pigfoodiexhk_觀塘
#pigfoodiexhk_港式
=========================
⭐️流心蛋包飯 $68 (4.3/5)

⭐️燒汁滑蛋肥牛 $58 (3/5)

呢個整體味道甜甜哋~肥牛有好多塊但略為多筋🥲
店舖資料
名稱:蛋哥 @egg.for.all
前往方法:觀塘站D2出口
2023-06-28 326 瀏覽
咁啱同事搵到依間茶餐廳有流心蛋包飯食 即刻二話不說lunch time去試吓🤤 - 流心蛋包飯 HKD 68- 特濃沙嗲牛肉飯 HKD 50- 特濃沙嗲牛麵 常餐 HKD 45- 脆爆奶茶 跟餐HKD 10 🔆流心蛋包飯依個價錢嚟講食到流心蛋包飯 真係好難得 其他餐廳一係貴 一係就排長龍 首先講一講個流心蛋 係真係做到流心嘅效果 外面嗰層都幾厚 食得出係落咗好多隻蛋 亦都唔係溝咗好多奶或者水原本擔心個炒飯會好dry 點知有勁多配料 每一啖都食到火腿同雞肉 個炒飯汁都好惹味 就算食到好飽都忍唔住越食越多啖🔆特濃沙嗲牛肉飯個沙嗲汁真係好濃 撈飯食好好味 🔆脆爆奶茶叫咗無糖 都重茶味 但阿華田粉唔係好融合到喺個奶茶度 可能係因為叫咗走甜先咁 加HKD10唔係貴 可以試一次 但下次應該唔會叫 整體來講 雖然係只係茶餐廳 但只要叫啱嘢食 其實係出色同特別過出面其他餐廳 呢個價錢都好良心價 觀塘工廈好多餐廳$80但唔足料又難食

- 流心蛋包飯 HKD 68
- 特濃沙嗲牛肉飯 HKD 50
- 特濃沙嗲牛麵 常餐 HKD 45
- 脆爆奶茶 跟餐HKD 10

🔆流心蛋包飯

🔆特濃沙嗲牛肉飯
個沙嗲汁真係好濃 撈飯食好好味

🔆脆爆奶茶

蛋控gym L可以一戰,撲實簡單嘅好味,整體中上desu👍・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍳 流心蛋包飯 HK$68・味道:睇圖都知咩料啦,食落真材實料唔覺得有溝水/奶嘅炒滑蛋。入面喺雞肉火腿煙肉等緊炒飯,好香麻油味,肥仔式美味🤭・口感:嫩滑炒滑蛋,飯粒分明,雞肉唔嫩乾身但唔鞋但有鑊香,不錯。🍚 雞肉椰菜花飯 HK$62・味道:健康的味道🫡但老實講佢只能夠叫椰菜花,suppose出面賣even超市急凍嘅椰菜花飯都係碎到食先食得出係菜定飯的,有啲誤導~不過個洋蔥為呢碟菜加好多分,炒得好香好甜!・口感:雞肉同樣唔嫩乾身但唔鞋的,個人prefer講得椰菜花飯就真係碎上畀我會開心啲🥹・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:淨係開晏晝係有啲kick嘅,老母區返工嘅同志們有機會去搓搓佢啦~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
蛋控gym L可以一戰,撲實簡單嘅好味,整體中上desu👍

🍳 流心蛋包飯 HK$68

🍚 雞肉椰菜花飯 HK$62

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

2023-06-20
2023-04-29 401 瀏覽
11點食早餐,點蕃茄沙哆牛肉麵 配煎蛋兩隻🍳及多士,講咗三次、侍應都好似未能掌握我哋想叫乜,我:你好似唔熟自己餐牌侍應 (目測香港人):係,我新黎(理直氣壯、理所當然 語氣)麵先到,等埋第二個餐 手機先📱一齊食等埋蛋、食到一半、仲有生麵⋯不過 湯有花生碎,驚喜,加分。另一份 egg benedict 麵包大塊,但只得一粒蛋,唔係荷蘭醬⋯啡☕️似係蒸餾 乏善可陳。可能落單侍應初入行、本身又唔出街食啦!如果飲品要加錢,我作為顧客 預期佢一係話「加嘢飲嘛」或提顧客「熱飲加三蚊」佢講「飲乜」我會以為係包囉
我:你好似唔熟自己餐牌
侍應 (目測香港人):係,我新黎
(理直氣壯、理所當然 語氣)

沙嗲牛肉麵 $45、egg    benedict    $45

麵先到,等埋第二個餐 手機先📱一齊食
沙嗲牛肉麵

等埋蛋、食到一半、仲有生麵⋯
不過 湯有花生碎,驚喜,加分。

啡☕️似係蒸餾 乏善可陳。

或提顧客「熱飲加三蚊」

佢講「飲乜」我會以為係包囉

2023-03-23 259 瀏覽
蛋哥🍳蝦蝦天使麵 $68超足料‼入面有蝦仁、蟹籽、櫻花蝦等嘅配料,意粉汁非常香濃,配合埋天使麵呢啲掛汁能力咁好嘅麵,麵條簡直就係吸晒意粉汁嘅所有精華💓💓份量仲要非常之多,抵食又好味👍🏻香菇雞粒湯飯 🐔$55一上枱就聞到淡淡嘅菇味,配埋雞髀肉粒、蝦仁、冬瓜等等配料,清淡得來又豐富,營養亦都嚟得比較均衡有蔬菜有肉類,係唔錯嘅午餐選擇!👍🏻秘汁炸雞🐔 $28呢度嘅炸雞非常香脆,配埋佢哋特製嘅醬汁,令到味道有加成嘅作用!同朋友一齊share食就最好不過啦!💓💓脆皮雞翼 🐓$28呢度嘅炸雞翼係單骨雞翼,我覺得店家都幾細心,單骨雞翼方便食好多!雞翼會配埋芥辣醬汁,都幾啱幾個人一齊share㗎!椒鹽豬扒 🐽$30呢度嘅椒鹽豬扒非常特別,配上佢哋特製嘅醬汁,別有一番風味!🐷華田脆脆 跟餐加$10超香濃嘅華田味,只係加$10就可以叫到,我諗唔到唔叫嘅原因🥰👍🏻脆爆奶茶 跟餐加$10奶茶配搭大量阿華田粉,估唔到呢個組合又幾好飲喎,大家都應該要嗌尼試吓!🤣
蛋哥🍳

香菇雞粒湯飯
秘汁炸雞
華田脆脆 /脆爆奶茶
2023-03-22 2025 瀏覽
上次去觀塘工廈拎完網購,落到樓下見到間隱世食肆「蛋哥」的餐牌,食物感覺幾吸引,有我鍾意的蛋包飯,吞拿魚沙律,牛油果蛋餅,仲有低碳選擇,Bookmark 咗一直想試趁住放假帶埋屋企人嚟食個Lunch==========🔹吞拿魚蛋沙律 $30滿滿的蛋白質,吞拿魚碎蛋份量豐富加入紫洋蔥,提升味道及口感層次沙律醬酸酸地夠開胃推介指數:8/10==========🔹是日炒雜菜 $22當日為西蘭花及椰菜福花以上湯加麻油煮成,加入紫洋蔥及蔥花等,絕不馬虎,調味適中推介指數:8.5/10==========🔹牛油果蝦仁蛋餅 $45健康低醣之選蛋餅感覺似奄列,上面擠上蜜糖芥末醬,蛋皮有不錯的蛋香蝦仁吃到淡淡蝦味,口感帶輕微爽彈;牛油果夠熟幾creamy另加入烚蛋及椰菜絲,令蛋餅更豐富推介指數:8.5/10==========🔹流心蛋包飯 $68厚厚的蛋估計用上4-5隻雞蛋炒成雞蛋保持嫩滑富蛋汁,蛋香不錯炒飯選用珍珠米,加入雞肉粒、火腿、紫洋蔥粒及椰菜等,味道佳推介指數:8.5/10==========🔹泡菜牛肉蒟蒻麵 $62低碳之選青瓜新鮮爽脆;烚蛋蛋白軟嫩牛肉份量多,肉質嫩滑;泡菜的酸甜辣度比例不錯推
趁住放假帶埋屋企人嚟食個Lunch
🔹吞拿魚蛋沙律 $30
滿滿的蛋白質,吞拿魚碎蛋份量豐富
加入紫洋蔥,提升味道及口感層次
沙律醬酸酸地夠開胃
推介指數:8/10
🔹是日炒雜菜 $22
當日為西蘭花及椰菜福花
以上湯加麻油煮成,加入紫洋蔥及蔥花等,絕不馬虎,調味適中
🔹牛油果蝦仁蛋餅 $45
健康低醣之選
蛋餅感覺似奄列,上面擠上蜜糖芥末醬,蛋皮有不錯的蛋香
蝦仁吃到淡淡蝦味,口感帶輕微爽彈;牛油果夠熟幾creamy
另加入烚蛋及椰菜絲,令蛋餅更豐富
🔹流心蛋包飯 $68
厚厚的蛋估計用上4-5隻雞蛋炒成
雞蛋保持嫩滑富蛋汁,蛋香不錯
炒飯選用珍珠米,加入雞肉粒、火腿、紫洋蔥粒及椰菜等,味道佳
🔹泡菜牛肉蒟蒻麵 $62
低碳之選
青瓜新鮮爽脆;烚蛋蛋白軟嫩
牛肉份量多,肉質嫩滑;泡菜的酸甜辣度比例不錯
推介指數:8/10
🔹紅豆冰 +$10
紅豆煮得夠腍,奶比例適中,甜度恰好
推介指數:9/10

🔹熱檸水 +$3
選用檸檬夠新鮮,檸檬香突出而沒有苦澀
免加一服務費
整體用餐體驗感滿意,食物質素不錯,份量豐富而定價親民,性價比高;加上店員服務態度好又有禮貌,值得回訪
2023-03-22
2023-03-21 181 瀏覽
[ 蛋哥 Egg for All ]觀塘食個晏晝飯都一位難求,今日嚟到觀塘工業中心呢邊做野,順便食埋個Lunch。✿ A. 蕃茄肥牛烏冬 $55幾鐘意呢個濕濕地系列,蕃茄酸酸微微🍅🍅十分開胃,配上燒汁肥牛,啖啖肉,烏冬份量都夠多。另外仲會有3隻單骨雞翼,炸得脆口,淋上蜜糖芥末醬。✿ F. 芫茜皮蛋湯飯🍚🍚 $55泡飯除咗芫荽皮蛋之外,仲有肉碎、冬瓜&半隻溏心蛋,營養豐富。✿ 奶醬厚多士 $16茶記必食👅👅厚多士即叫即做,熱辣辣食最好味😋而且價錢合理。✿ 奶茶紅豆冰🫘 跟餐特飲 +$10奶茶紅豆冰大大杯,鐘意佢唔會太甜,紅豆有咬口,唔會過溶。總結🫦環境坐得舒適,唔會坐得好擠逼,啱哂打工仔們過來食野,休息吓。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿蛋哥 Egg for All地址: 觀塘觀塘道464-466號觀塘工業中心2期地下E2號舖電話: 51129938✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 蛋哥 Egg for All ]

✿ A. 蕃茄肥牛烏冬 $55

✿ F. 芫茜皮蛋湯飯🍚🍚 $55

✿ 奶醬厚多士 $16
茶記必食👅👅厚多士即叫即做,熱辣辣食最好味😋而且價錢合理。

✿ 奶茶紅豆冰🫘 跟餐特飲 +$10
奶茶紅豆冰大大杯,鐘意佢唔會太甜,紅豆有咬口,唔會過溶。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
蛋哥 Egg for All
電話: 51129938
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 環境係非常闊落,menu 就係蛋為主不過佢地都有今日special 主要都係沙爹咁就試咗一樣todays special 同兩樣常餐🌼 沙爹番茄🍅烏冬🌼 沙爹肥牛飯🌼 蛋包飯🌼 牛油🧈西多🌼 香脆雞翼出餐快,員工又有禮貌 👍🏻價錢合理整體質素係比起出面一般茶記好啲料都靚啲❤️加上佢超近地鐵站🚉好方便!ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 🔎 #cass_觀塘🔎 #cass_kwuntong🔎 #cass_茶記🔎 #cass_hkrestaurant 🔎 #eatwccinhk

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
環境係非常闊落,menu 就係蛋為主
不過佢地都有今日special
主要都係沙爹
咁就試咗一樣todays special 同兩樣常餐

🌼 沙爹番茄🍅烏冬
🌼 沙爹肥牛飯
🌼 蛋包飯
🌼 牛油🧈西多
🌼 香脆雞翼

出餐快,員工又有禮貌 👍🏻
價錢合理

🔎 #cass_茶記
🔎 #cass_hkrestaurant
🔎 #eatwccinhk

2023-02-25 1195 瀏覽
💛 #觀塘 #蛋哥 #EggForAll去完旅行返返工,又嚟返觀塘揾嘢食😌 今日試吓呢間位於觀塘工業中心嘅「蛋哥」💛 佢哋大部份嘅菜式都有蛋食㗎,啱晒雞蛋控我呀😆🍝 蝦蝦天使麵 ($68)呢個係一個白汁天使麵,仲加咗半隻溏心蛋,同啲香蔥🤩 天使麵好掛汁,好好味!個醬汁入面仲有一粒粒嘅蟹籽,增加口感又好味😋 難怪係廚師嘅favourite😍!🍛 流心蛋包飯 ($68)超大個流心蛋奄列! 個飯係半腿雞肉炒飯,少少鹹鹹哋辣辣哋😋👍🏻🐥 秘汁炸雞 ($28)秘汁係類似照燒汁咁,炸雞皮薄肉大舊,啲肉咬落仲好軟腍添!🐣 香煎雞扒早餐 ($37)連奶油豬、炒滑蛋、茄汁豆🐽 雞扒真係好香又大塊! 奶油豬都好正,仲好脆添! 茄汁豆唔係罐裝嗰啲,係佢哋用真蕃茄親自整㗎😍 仲有炒滑蛋份量超多又夠滑😋🌮 蝦仁牛油果蛋潛艇 ($47)最後仲有個潛艇😍 個潛艇包夠脆夠香,餡料又超級多! 牛油果好creamy好正!#觀塘黃店 #觀塘美食
💛 #觀塘 #蛋哥 #EggForAll

🍝 蝦蝦天使麵 ($68)

🍛 流心蛋包飯 ($68)

🐥 秘汁炸雞 ($28)
秘汁係類似照燒汁咁,炸雞皮薄肉大舊,啲肉咬落仲好軟腍添!

🐣 香煎雞扒早餐 ($37)

🌮 蝦仁牛油果蛋潛艇 ($47)

#觀塘黃店 #觀塘美食
2023-02-24 164 瀏覽
觀塘工業區出名多隱世小店,而呢間都唔例外😬 餐廳以雞蛋為主題,提供多款蛋料理嘅港式美食,更有各種健康/邪惡類型任君選擇,適合大眾人士享用~ 裝潢較簡約,環境乾淨,價錢亦夠親民化,經過可以一戰🤪主菜要咗雞肉椰菜花飯同特濃沙爹牛麵配奶油豬同太陽蛋,雞肉切到細細粒,肉質軟嫩,椰菜花有咬口,雞蛋碎鹹度適中,整體口感豐富,簡單又健康😛 沙爹牛大大塊,醬汁偏鹹,麵底軟硬度剛好,搭配經典嘅奶油豬同太陽蛋簡直係完美~ 另外奶茶紅豆冰、脆爆奶茶同紅豆冰都唔錯,可以request甜度同冰量,大大減低邪惡感😈小食都叫咗幾款試試,秘汁炸雞有成四大塊,外脆內嫩,有肉汁而且食落啖啖肉~ 脆皮雞翼果然名不虛傳,外層超級無敵酥脆,幸福感滿滿🤪 想食菜嘅就可以嗌埋是日炒雜菜,椰菜花配西蘭花,幫助消化😌 而個人就私心推介牛油果蝦仁蛋餅同黃金西多士,雖然兩款嘅菜式都較為普遍但味道十分驚人,下次必定會encore呀👉👈

2023-02-06 179 瀏覽
~ 流心蛋包飯($68)🍚呢個真係肚餓必備🤤,唔止份量多仲好多配料🤩。除咗上面切開大大塊嘅滑蛋之外😙,入面係有椰菜🥬,腩肉同雞肉🍗嘅醬油珍珠米炒飯。食落去口感同味道都夠晒豐富,好推薦呢個呀⭐️。~ 秘汁炸雞($28)🐔上面加咗芝麻同醬汁🫙,雞肉食落去幾嫩滑有肉汁👍🏻。不過唔係好食到個醬汁係咩味?😅~ 脆爆奶茶(跟餐+$10)🥤朱古力脆脆配阿華田同美祿就飲得多😌,加落奶茶都真係少見🤓。不過奶茶冇咁甜反而更加夾😙。建議可以用匙羹食一啖再吸啖奶茶🥄冇咁容易濁親🤣。
~ 流心蛋包飯($68)🍚

~ 秘汁炸雞($28)🐔

~ 脆爆奶茶(跟餐+$10)🥤
平時返工嘅午餐都會有2隻恰蛋(再加各式零食),但食極都未厭!今次就嚟埋呢間以蛋為招徠嘅餐廳,餐廳裝修簡簡單單,但服務好好,食物質素都唔錯,觀塘返工嘅朋友可以多一個平民美食選擇!✍🏻 /特濃沙爹牛麵▪️價錢:HK$40▫️廚師腸+HK$6▫️黃金薯餅+HK$8▪️美味指數:♥♥♥♥♥呢個真係推薦要試吓,個沙爹湯底十分濃郁,牛肉又多。原本以為HK$40係一碗麵嘅價錢,點知原來個餐會跟埋蛋同多士!咁優惠嘅套餐,menu點可以咁細隻字輕輕帶過㗎,搞到我仲叫咗咁多野食(笑)!而且我哋揀咗炒蛋,望落好似都有2隻蛋嘅份量,加多少少鹽粉,好香蛋味!不過重點係,早朝有薯餅食真係開心好多,所以我同媽媽都叫咗一人一塊,炸到脆卜卜🍜✨✍🏻 /蝦仁牛油果蛋潛艇▪️價錢:HK$47▪️美味指數:♥♥♥♥♡呢個望落好簡單,但佢好似加咗蛋黃芥末醬,令到每樣食材都夾到,不過我最鐘意嘅係佢個包,食落有咬口又唔會淨係得個脆字🥖✨✍🏻 /蝦蝦天使麵▪️價錢:HK$68▪️美味指數:♥♥♥♥♡呢碟天使麵超級大份,有好多隻蝦仁,仲有冬菇、紅蘿蔔絲⋯一個女仔都幾難食得曬。✍🏻 /桂圓枸杞紅棗茶▪️價錢:HK$10▪️美味指數:♥♥♥♥♥呢度嘅飲品超有

✍🏻 /特濃沙爹牛麵

▪️美味指數:♥♥♥♥♡

✍🏻 /桂圓枸杞紅棗茶
▪️價錢:HK$10
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
呢度嘅飲品超有誠意!特別係呢一杯,入面啲料好足,飲落好清甜,啱曬女士飲用,推薦💕✨

✍🏻 /奇亞籽檸檬花蜜
▪️價錢:HK$10
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
比檸蜜更特別嘅熱飲,好多粒奇亞籽,花蜜甜甜的配埋檸蜜酸,幾好飲。

2022-12-16 162 瀏覽
觀塘工廈出名美食多 茶記林立 價錢貼地今日去左間以蛋為主題既茶餐廳🍳流心蛋包飯 $68好厚身既滑蛋 一切開就好似瀑布咁傾瀉出黎流心蛋下面係日式炒飯 用左珍珠米炒 粒粒分明竹篙灣椒鹽豬扒飯 $60首先呢個名已經好搞鬼😂炸豬扒上面係祕製醬 仲有住太陽蛋好動L既蛋黃 撈飯堅係正牛魔王沙嗲麵 $60估唔到觀塘都有咁正既沙嗲牛麵湯底真係超濃郁 重口味既朋友一定鍾意有牛肉、肥牛同牛筋丸 仲有半隻半熟流心蛋仲有呢度既下午茶餐都好抵食 $39黃金雞翼起沙既咸蛋黃蓉 真係好邪惡用左單骨雞翼 成件事唔會太漏芝士西多士西多入面係夾左芝士多士炸到金黃色 好香脆奶茶紅豆冰 +$8華田脆脆 +$8
觀塘工廈出名美食多 茶記林立 價錢貼地

好動L既蛋黃 撈飯堅係正

牛魔王沙嗲麵 $60
估唔到觀塘都有咁正既沙嗲牛麵
湯底真係超濃郁 重口味既朋友一定鍾意
有牛肉、肥牛同牛筋丸 仲有半隻半熟流心蛋

仲有呢度既下午茶餐都好抵食 $39
黃金雞翼