餐廳: 芭堤雅小廚
資訊:

同屋企人食,食到一肚氣,又唔知佢點處理啲餸叫左碟炒通菜,食左一邊,外面熱,入面冰凍,我成啖嘔心比lur返出嚟,叫屋企人咪再食,唔知佢點處理啲食物🤮個老闆娘過嚟”了解”,第一句問我哋兜菜黎左幾耐,個下已經知道佢想導向我哋答”好耐”,但個刻我就諗住認真答所以有認真諗點知我都未答,個老闆娘自己話: 「我都相信黎左好耐」🙄🙄屋企人即刻好嬲好嬲話呀佢咁講咩意思,完全唔聽我哋意見,兩隻耳仔聽住,個老闆娘重要死口唔認自己講過佢相信黎左好似🙄之後同佢理論,全程話係風口問題。喂大佬,你碟野外熱內冷,點會係風口?重要係冰凍,唔係凉🤮佢重要問我係咪100% sure唔關風口,我都好有信心話我100% sure我同你反晒,你第一件事係話我有問題,而唔係正視。大佬,我同你講我直情擔心你食物安全呀💀如果唔係佢隔離間泰國餐廳多人等,我都唔會入嚟食
同屋企人食,食到一肚氣,又唔知佢點處理啲餸

點知我都未答,個老闆娘自己話: 「我都相信黎左好耐」🙄🙄

如果唔係佢隔離間泰國餐廳多人等,我都唔會入嚟食

5天前
2023-12-16 173 瀏覽
同鄰居放假冇嘢做,就踩單車過嚟近近地食個晏。大美督其實有好多選擇,但係好耐冇食過呢間。門口侍應,好鬼合作,叫我哋拍好啲單車喺餐廳側邊,咁就二話不說入咗呢一間。12:00入到去已經全場爆滿,睇睇個餐牌午餐選擇唔算多,但係都揀到想食嘅。各有各嗌啦,口痕之下,再加多咗個大拼盤。嘢食嚟到嘅時候,鄰居又好好俾我讓人試啲。個海南雞飯,油飯比我想像中乾身,但雞總算滑。咁就攞咗另外一個鄰居啲咖喱牛腩撈一撈個油飯。個咖喱真係相當出色,椰香味十足,個牛腩都炆得好腍。到我自己嗌個豬手飯黎啦,望落去個汁比較多,都驚有少少服服地,始終好耐冇嚟過食,唔知水準有冇改變。但係食落去出奇地入味又淋滑,$65嚟講真係抵到爆。跟住個大拼盤嚟啦,其實都飽左大半,咁都唔可以嘥嘢。樣樣都水準表現得平均,但係就覺得佢個魚餅有少少偏腍。食飽之後罪惡感倍升,消脂變增磅之旅,但係好食真係大晒嘅。其實自己好鍾意食肉碎煎蛋飯,下次一定要試埋佢。
2023-10-17 243 瀏覽
星期六晚七點幾,見到有位所以入去幫襯下。兩個人叫左5碟野食同2杯飲品。以呢個價錢,其實無諗過碟菜會咁細碟😅蟹肉炒粉絲,啲蟹肉係最後放係面,唔熱亦無味🙂沙嗲串幾好,4串叫左2牛2雞,🐮牛肉大粒,唔乾亦唔韌,🐔雞肉都唔差串燒醬用碟上係絕對加分,我都唔明點解出面大部分都係俾個碟仔你點,用碟上就可以平衡點晒每一粒肉,我鍾意🥰👍🏻👍🏻👍🏻🍤炸蝦餅比外面食的相對淋身,唔算彈牙,但算係成餐唔錯嘅菜色入面第二了。👍🏻👍🏻炸皮蛋就差啲了,皮蛋上黎嘅時候已經散散地。🙂珍多冰係正常的,有綠色嘅珍多加兩三條大樹菠蘿肉。👌🏻
以呢個價錢,其實無諗過碟菜會咁細碟😅
蟹肉炒粉絲,啲蟹肉係最後放係面,唔熱亦無味🙂
炸皮蛋就差啲了,皮蛋上黎嘅時候已經散散地。🙂
珍多冰係正常的,有綠色嘅珍多加兩三條大樹菠蘿肉。👌🏻
珍多冰
炸蝦餅
沙嗲串燒
  • 沙嗲串
2023-10-06 133 瀏覽
今日入大美督閒遊,路過呢間芭堤雅餐廳,記得好耐之前黎食過晚餐,印象中好似ok。今日再經過,入嚟食下午茶,好似一般般。假期下午茶set ,都有幾款選擇。海南雞飯 $65~ 味道一般,份量有d少+ $8 配凍檸茶船麵(豬)$58~ 味道濃、配料算多+ $10 配菠蘿冰~ 偏甜船麵(牛)$58~ 味道濃,配料多+ $8 配凍檸茶

假期下午茶set ,都有幾款選擇。

海南雞飯 $65
~ 味道一般,份量有d少
+ $8 配凍檸茶

船麵(豬)$58
~ 味道濃、配料算多
+ $10 配菠蘿冰
~ 偏甜

船麵(牛)$58
~ 味道濃,配料多
+ $8 配凍檸茶
2023-09-24
下午茶
2023-05-23 280 瀏覽
由於隔離忠誠茶座不是pet friendly餐廳,所以去左隔離依間試下。抵食就唔叫抵食啦,星期六日及公眾假期仲要加一,本身Menu上既餸都偏貴,但勝在pet friendly, 野食不過不失。烤雞唔會太乾但冇咩汁,味道正常,唔會叫好食但唔難食,係油左少少姐跟住個冬蔭功湯都正常,但$98得兩隻蝦就有少少貴勝在係明火開住個湯熱住飲會好啲,但唔太推薦。。。埋單二人$344,菠蘿冰$34(氣泡水加罐頭菠蘿),白飯$15純粹真係帶住狗冇咩選擇所以食下,不過不失。。。

烤雞

跟住個冬蔭功湯都正常,但$98得兩隻蝦就有少少貴
勝在係明火開住個湯熱住飲會好啲,但唔太推薦。。。
細冬蔭功湯

埋單二人$344,菠蘿冰$34(氣泡水加罐頭菠蘿
),白飯$15

純粹真係帶住狗冇咩選擇所以食下,不過不失。。。
2022-11-20 484 瀏覽
今次已經唔係第一次嚟呢間餐廳,不過夜晚嚟食都係第一次。餐廳全部都係泰國廚師,都幾正宗!芭堤雅拼盤,呢個係細嘅$148, 比預期大碟喎,有齊晒一般拼盤嘅蝦餅、魚餅、香葉包雞同泰式春卷,件件size都唔細,仲要新鮮整熱辣辣,我最like係蝦餅夠彈牙又啖啖肉,另泰式春卷都好唔錯,入面全是素勁香口😋😋芭堤雅冬蔭公大size $168,湯料好足,勁多蝦仲要好大隻,酸辣度適中,勁濃味👍🏻👍🏻其實點咗其他菜,不過太肚餓,唔記得咗影相😅不過樣樣都好好食,尤其泰式臘腸芝麻蝦飛碟,好特別,好好味,必試!另特別要提一提係服務超級好,可能係平日夜晚人比較少,由打電話book枱到介紹菜式都勁有耐性及禮貌👍🏻

芭堤雅拼盤

芭堤雅冬陰功

芭堤雅拼盤
芭堤雅冬陰功
跟朋友週末踩單車入到大美督🚲想找個地方休息下食少少野 來到已經是下午三點 餐廳有下午茶供應 但價錢不便宜 冷熱飲都要另收費 仲要加一服務費😰不過餐廳勝在可以在旁邊放置單車 餐廳冷氣都好足夠✨香茅豬扒拼炸薯條 $43加配熱咖啡 $5豬扒都算細塊 好在新鮮煎起熱辣辣 都唔太油膩炸薯條不錯🍟份量幾多 粗薯條好有薯仔味🥔熱咖啡正常水準 是港式咖啡不是泰式咖啡的味道✨泰式無骨豬扒包 $40加配鹹檸七 $15豬扒同豬扒包都比較細 男士一個餐就一定唔夠飽啦👎🏻鹹檸七要另加$15都吾平 味道正常星期六、日及公眾假期仲要加一服務!📍芭堤雅小廚 (大埔)大埔大尾督69號A地下

✨香茅豬扒拼炸薯條 $43

加配鹹檸七 $15
豬扒同豬扒包都比較細 男士一個餐就一定唔夠飽啦👎🏻
鹹檸七要另加$15都吾平 味道正常
泰式無骨豬扒包

星期六、日及公眾假期仲要加一服務!

📍芭堤雅小廚 (大埔)
大埔大尾督69號A地下
2022-10-15
2022-10-14 299 瀏覽
平日行完山約十一時多,找地方食lunch。行過巴士站,馬路對面便見到這間餐廳已在營業。門口的哥哥斯文有禮,主動安排角落一張枱給我們。叫了豬頸肉+豬脾飯,pad Thai和椰子雞湯(細) 。椰子雞湯足料開胃,大量雞肉。pad Thai 和豬頸肉正常發揮,味道不俗。叫了一個椰青,清甜多汁,果肉鮮美。同行親友均食得開心。註:店內有嬰兒座椅提供另外,大美督太多別名,很難找到同區餐廳。想向餐廳/OR編輯建議,將大美督之名稱統一或加註以方便食客搜尋。

註:
店內有嬰兒座椅提供
  • 椰青
  • 泰式燒豬頸肉
  • 泰式金邊粉
  • 香茅椰汁鷄湯
2022-09-11 353 瀏覽
大約下午五點零鐘 ,響大埔踩單車, 經過餐廳門口, 門口個下午茶餐牌都算ok啦, 咁就入去裏面 坐低醫吓個肚。叫咗個泰式海南雞飯,碟口夠大,雞份量都OK,雞肉鬆散,冇雞味,冇乜味。但係醬汁就唔錯。至於個飯,得個黃色,完全沒有海南雞飯的感覺。豬扒油麵,油麵份量都唔少,夠粗壯,味道一般。豬扒都唔細,但係冇乜味,有少少柴。至於湯底,色素夠,亦冇乜味。賣相都係一般。加錢飲多一杯增多冰,都係得個樣,只係有少少椰汁味,冇乜特別。

2022-09-07
2022-08-28 284 瀏覽
大埔泰菜特別多,試了幾家覺得OK但個人覺得沒有太出色 😂 這次試另一間位於大尾督的泰國餐廳,它位於大尾督食肆集中地,可以在公眾咪錶停車場泊好車再步行過去🍝醉貓辣肉碎炒河 $48🍝醉貓的來源聽說是人在飲醉後看見雪櫃內有什麼便拿來炒,也有說是由於味道辣很適合配酒,所謂的醉貓炒河是泰式炒河Pad See Ew加上九層塔 辣椒 辣醬的變化版,會比較辣這炒河炒得很乾身,讚 😋! 醬料完全融入河粉裡很夠味卻不會太䶢,另外份量超級多,一直吃一直吃都還有剩,而它的辣味是屬於比較刺激的,真的非常辣,但辣得很好吃,一定要配飲品一起才過癮 (可惜這Lunch Set沒有附送飲品,熱飲+$3 凍飲+$5🥛)餐廳是一般茶餐廳格局,但桌椅等裝飾也有東南亞雨林風 😄 順路去可以去喔

🍝醉貓辣肉碎炒河 $48🍝

2022-08-28 139 瀏覽
今日點左一個咖喱蟹和香茅蝦,記得以前真係幾好,但係真係疫情之後好耐無來吃了,突然覺得退步好多,同埋海鮮極其不新鮮。個蟹我敢講係冰凍左好耐好耐,非常唔新鮮,同樣個蝦都係!點解知道係冰凍左好耐唔係新鮮蟹,因為肉非常鞋,同埋咬落去d肉係一舊一舊痴埋一齊嘅⋯雖然以前係唔錯,但宜家唔會再推薦!呢間野位於大尾篤,係幾間泰國菜其中之一,之前因為去過幾次,從來唔會光顧其他泰國菜,來親淨係揀呢間,估唔到真係咁失望,唔知係咪外賣所以給d冰凍蟹應付。
外賣自取
2022-07-18 254 瀏覽
大尾篤玩完水,附近搵地方晚餐,見到呢間舖頭裝修企理,餐牌吸引就入去食。泰國嘢基本上唔會差得去邊,最鐘意啲酸辣爽既美食泰式燒豬頸肉 4.5/5好食,燒得好香,又唔會太乾,配上辣醬食一流。泰式雞肉生菜包 4/5生菜新鮮,雞肉碎份量足夠,由芫荽洋蔥炒乾而成。泰式醉貓豬肉炒河 4.5/5原本以為係肉片,但原來係肉碎,炒得好香,有穫氣,嗰啲豆粒清爽甘甜,寬河粉又爽又滑,辣得過嚟。馬拉盞炒通菜 3/5食泰菜必叫既通菜,煮得太淋,唔夠爽脆,但都好食。芭堤雅煎蠔餅 3/5一上菜就好香既蛋味,但無乜蠔,最好快啲食,凍左就會腥。地理:對面就係泊車咪錶位,方便渣車人士,始終呢到大尾篤得巴士小巴入嚟,好少可突登入嚟食呢啲。環境:乾淨企理,5點半入座,未有太多客人,坐得舒服。價錢:每人160蚊食到呢啲質素算係咁,性價比高,本身以為會比人當遊客咁劏。服務:上菜快,細心,會同客人講咩菜會辣。

泰式燒豬頸肉 4.5/5

好食,燒得好香,又唔會太乾,配上辣醬食一流。

泰式雞肉生菜包 4/5

生菜新鮮,雞肉碎份量足夠,由芫荽洋蔥炒乾而成。

泰式醉貓豬肉炒河 4.5/5

馬拉盞炒通菜 3/5

食泰菜必叫既通菜,煮得太淋,唔夠爽脆,但都好食。

芭堤雅煎蠔餅 3/5

一上菜就好香既蛋味,但無乜蠔,最好快啲食,凍左就會腥。

地理:

環境:

乾淨企理,5點半入座,未有太多客人,坐得舒服。

價錢:

服務:

上菜快,細心,會同客人講咩菜會辣。
泰式燒豬頸肉
泰式燒豬頸肉
泰式雞肉生菜包
泰式醉貓豬肉炒河
2022-06-08 209 瀏覽
一個好天既星期四晚...一班新界友踩單車入去大尾篤經過呢間泰國餐廳,,望完餐牌覺得價錢都唔算貴 所以入去坐底左😂😂😂豬手炆得好淋,好好食👍👍👍燒豬頸肉配埋個辣汁更為出色👍青咖哩唔夠辣有啲失望...咸旦黃炒飯某幾啖會覺得過咸(可能炒唔勻)炒粉絲正常發揮無咩特別椰菜苗係最失望,,因為係第一碟擺上枱見到價錢唔平而且細碟,,有少少失望同伏🐷不過味道唔差!但拉上補下 其實成餐飯唔算好貴,而且食物都唔錯 總括而言都好味,比較大尾篤附近餐廳都算便宜合理👍因為佢平日夜晚都係免加一!!!!!!!!!!!!!呢個係加哂分!!!!!🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩所以呢間絕對可以回頭😆
一個好天既星期四晚...
一班新界友踩單車入去大尾篤
經過呢間泰國餐廳,,
望完餐牌覺得價錢都唔算貴 所以入去坐底左😂😂😂
豬手炆得好淋,好好食👍👍👍
燒豬頸肉配埋個辣汁更為出色👍
青咖哩唔夠辣有啲失望...
咸旦黃炒飯某幾啖會覺得過咸(可能炒唔勻)
炒粉絲正常發揮無咩特別
椰菜苗係最失望,,因為係第一碟擺上枱
見到價錢唔平而且細碟,,有少少失望同伏🐷
不過味道唔差!
但拉上補下 其實成餐飯唔算好貴,
而且食物都唔錯 總括而言都好味
,比較大尾篤附近餐廳都算便宜合理👍
因為佢平日夜晚都係免加一!!!!!!!!!!!!!
呢個係加哂分!!!!!🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
所以呢間絕對可以回頭😆

2022-04-27 221 瀏覽
今日空閒既午餐時間 陽光普照之際專程前往大尾篤食個泰菜 感受下陽光與海灘 份外有感覺🤡#馬拉盞炒通菜 呢款馬拉盞味道出眾 香料十足 爽口既通菜味道一流#泰式辣肉生菜包(豬)酸酸甜甜好重白醋味 再配合洋蔥爽口既口感 炒埋肉加辣椒包埋生菜 完美既開胃小菜#芭堤雅冬陰功(小)冬陰公略為失望 價錢貴份量少 重要係香料完全唔足夠 唔夠酸唔夠辣 略為有點失望#芭堤雅喇沙(肥牛) 喇沙湯底香料充足 味道甚濃 配合埋吸湯既豆卜魚腐 再加埋肥牛一個完美既配搭#泰式酸辣鳳爪酸辣鳳爪都比較失望 可以用冇味黎形容 唔酸唔辣 但無骨口感都幾爽口 調味要比較多啲#菠蘿炒飯原隻菠蘿殼既炒飯真係買少見少 有菠蘿粒既真係算有誠意 粒粒飯粒都黃金色澤 不過都係一樣味道偏淡總體黎講中中平平 價錢係大尾篤遊客區都算合理 不過不失入到黎都值得一試

#馬拉盞炒通菜
呢款馬拉盞味道出眾 香料十足 爽口既通菜味道一流

#泰式辣肉生菜包(豬)

#芭堤雅冬陰功(小)

#芭堤雅喇沙(肥牛)

#泰式酸辣鳳爪

#菠蘿炒飯

2022-04-27
2022-04-18 193 瀏覽
平日的大尾督估唔到那麼多人,好多餐廳都坐滿人還要等位。午市套餐有成10款選擇✌️我就散叫咗少少嘢。泰式咸魚芥蘭,可能煮好了沒人拎出嚟,到枱時只是微暖😒。味道ok,好有咸魚香味,及有咸魚肉粒,可惜d芥蘭比較老及硬。泰式海鮮濕炒河,河粉是一塊塊的不是一條條,口感很滑。海鮮一定是急凍的,無海鮮的鮮味😅,味道是靠個芡汁,味道都唔錯,芡汁就煮得不平均,有些好‘’杰‘’,完全啫喱狀,十分影响賣相。串燒沙嗲牛,沙嗲汁👍,牛肉ok,燒得耐咗少少啫,無咩肉汁☹️咸檸七$30,如果跟午市套餐就半價$15。咸檸有1粒半😁,好飲😋飲品偏貴,好彩平日不收加一,只有星期六、日及公眾假期才收加一😬😬
平日的大尾督估唔到那麼多人,好多餐廳都坐滿人還要等位。

午市套餐有成10款選擇✌️

泰式鹹魚芥蘭