就在駱駝漆大廈第三座1樓,位置很方便,可以直接行樓梯上來,所以晚上的人氣挺高的!這裡主打就肯定是牛舌,有不同的配搭,性價比不錯!牛舌芯拼雞扒&鰻魚(98元)全是肉的一個搭配,大大塊煎雞扒,肉嫩多汁,鰻魚焦香帶點入口即化的口感,牛舌芯又爽又嫩又多汁,還有油香!這個配了和風鹽蔥汁,味道有點像平常的蔥油味,但會清淡一點,不會太油膩!杏鮑菇拼牛舌芯&牛板腱(98元)杏鮑菇大大片,吃起來脆嫩多汁,帶點黑胡椒香!牛板腱肉質比想像中柔軟,還保留到不少的肉汁,有牛肉味!紫菜飯(+10元)迷你紅酒汁燴牛舌根飯(15元)飯用的是珍珠米,口感彈牙!紫菜飯就簡單一點,只是加了紫菜。後者性價比更高,吃起來紅酒味很濃,牛舌燉煮得很入味和軟爛!炸薯條(28元)新鮮炸起,外脆內軟!吉列蠔(18元/2件)蠔味突出,入口爆汁!雞皮餃子(18元/2件)吃起來不膩,內裡是雞肉餡料。司華力腸(12元)特別有把腸介花,吃起來特別外脆內軟的!而且12元性價比高!

牛舌芯拼雞扒&鰻魚(98元)

杏鮑菇拼牛舌芯&牛板腱(98元)

紫菜飯(+10元)迷你紅酒汁燴牛舌根飯(15元)

炸薯條(28元)

新鮮炸起,外脆內軟!

吉列蠔(18元/2件)
蠔味突出,入口爆汁!

雞皮餃子(18元/2件)
吃起來不膩,內裡是雞肉餡料。

司華力腸(12元)
特別有把腸介花,吃起來特別外脆內軟的!而且12元性價比高!

2024-03-05
‼️最好食既牛舌👅️高質隱世牛舌餐廳🐮舌丼(觀塘)觀塘工廈出名多嘢食,今次又嚟到觀塘駝漆大廈,呢度一間專食牛舌既餐廳,佢哋嘅牛舌鐵板定食好吸引,仲好豐富,一於帶埋豬女嚟試吓先🥰餐廳唔算好大間,但基乎全場爆滿,個個都為咗食哩度既牛舌而嚟😋大家一定要嚟試吓,性價比超高,仲要好有特色,份量仲要好多😍🥰餐廳全日免收加一,+$28可以升級套餐,有齊沙律、餐湯、紫菜飯、漬物、飲品😍仲可以另加$5升級迷你紅酒汁燴牛舌根飯😍👍🏻🔥鐵板系列🔥✨牛舌芯拼雞扒&鰻魚我地選了和風鹽蔥汁🎋,醬汁好香,鹽蔥味極香濃,咸咸甜甜,鮮味十足😍 牛舌芯好大條,焦香既外皮配上極彈滑既口感,上面切了一刀刀既紋理,令牛舌更入味🥹絕對係我地食過最好味既牛舌👍🏻👍🏻👍🏻 雞扒嫩滑多汁,大大塊,外皮超香脆😍鰻魚醬汁超香濃,咸咸甜甜極鮮美‼️鰻魚又彈又嫩滑!簡直無得頂👍🏻🥹✨杏鮑菇拼牛舌芯&牛板腱 $98我地選了日式牛排汁,甜甜的,好香😋杏鮑菇超香,鐵板燒能保持水份,一咬落去爆汁‼️ 牛舌芯好大條,焦香既外皮配上極彈滑既口感,上面切了一刀刀既紋理,令牛舌更入味🥹牛板腱好香牛味,肉質軟嫩,好易切開😍🐮兩個鐵板餐我地都跟咗套餐🐮👍🏻紅酒汁燴牛舌根
‼️最好食既牛舌👅️
高質隱世牛舌餐廳
🐮舌丼(觀塘)

🔥鐵板系列🔥
✨牛舌芯拼雞扒&鰻魚

✨杏鮑菇拼牛舌芯&牛板腱 $98
牛板腱好香牛味,肉質軟嫩,好易切開😍

🐮兩個鐵板餐我地都跟咗套餐🐮

👍🏻紅酒汁燴牛舌根飯 +$5
紅酒味超香濃🍷必食紅酒汁燴牛舌根飯,牛舌根飯煮得好軟爛,配上蕃茄汁,味道香濃,必食之選‼️😍

沙律🥗
沙律菜好新鮮,仲有啲沙律醋,酸酸地好開胃😋

餐湯🍲
麵豉湯,仲有洋蔥🧅係湯入面,唔會好咸,仲好清甜

紫菜飯🍙
紫菜咸咸香香,又好脆,配飯一流😍

漬物🥕
係酸酸甜甜既白蘿蔔粒,好開胃,又好健康👍🏻

✨吉列蠔(2件)$18
炸得金黃香脆,超酥脆‼️蠔肉鮮甜,蠔味仲好香濃,保留水份😍

✨雞皮餃子 (2件)$18
雞皮餃子炸得金黃,滿滿油脂香,配上韭菜豬肉餡,別有風味,一定要試一試😋

✨OOHA(荔枝乳酸)
罐裝荔枝乳酸,0糖0卡0脂肪,味道酸酸甜甜好開胃,荔枝味好香,乳酸好健康,有汽飲品飲落好清爽🍃

✨ OOHA (柚子海鹽)
罐裝柚子海鹽0糖0卡0脂肪,味道好清新,淡淡既柚子味酸酸甜甜,配上海鹽既微咸,份外合襯😋👍🏻

食物✨✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨✨

🏠舌丼
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座1樓R室
2024-02-05
2023-12-20 209 瀏覽
最愛的食物之一就是牛舌這是上網找到的牛舌小店,一直想試看看,今天終於有時間過觀塘試試叫了兩個牛舌芯的鐵板套餐,所有肉類都是先煎好再放上鐵板上的,鐵板用了洋蔥絲墊底能保持肉肉的熱度同時也不怕過熟牛舌芯熟度剛好,肉質多汁,口感爽脆是阿婆最喜歡的牛舌口感鰻魚沒有魚刺,魚肉甜美不腥鐵板醬汁選了自家製的日式牛排汁,店員說用了牛肉去熬汁,所以醬汁表面會有看到白白的牛脂飄浮~倒在鐵板上就更香了套餐會跟紫菜飯,朋友加錢升級了做紅酒汁燴飯,我有偷食一口紅酒醬汁一入口就有很香醇的紅酒味再吃下去會吃到牛香味後來店員有說他們的紅酒汁醬是沒加水煮的,而且是用牛舌根去熬的所以味道很濃郁,確實很適合配飯會爆汁的餃子一定是好吃的餃子一咬下去就爆汁,很香的雞皮和純肉餡兩邊雞皮煎炸得脆脆的,很香口這店有很多自家製的配料,連解膩用的酸蘿蔔粒也是他們自己醃製的看得出真的是很用心經營門口還有張貼海報介紹牛舌的不同部份,不愧是牛舌專門店
最愛的食物之一就是牛舌

牛舌芯拼雞扒&鰻魚
牛舌芯拼牛板腱&帆立貝

牛舌芯熟度剛好,肉質多汁,口感爽脆
是阿婆最喜歡的牛舌口感
鰻魚沒有魚刺,魚肉甜美不腥

紅酒汁燴飯

套餐會跟紫菜飯,朋友加錢升級了做紅酒汁燴飯,我有偷食一口
紅酒醬汁一入口就有很香醇的紅酒味
再吃下去會吃到牛香味
所以味道很濃郁,確實很適合配飯

雞皮餃子(2件)

會爆汁的餃子一定是好吃的餃子
一咬下去就爆汁,很香的雞皮和純肉餡
兩邊雞皮煎炸得脆脆的,很香口

看得出真的是很用心經營
門口還有張貼海報介紹牛舌的不同部份,不愧是牛舌專門店

吉列蝦(2件)
2023-12-19
牛舌芯拼雞扒&鰻魚
牛舌芯拼牛板腱&帆立貝
紅酒汁燴飯
雞皮餃子(2件)
吉列蝦(2件)
  • 雞皮餃子
警世⚠️!肉質又乾又柴,鐵板細過手板賣100蚊🤬?・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・👅 牛舌芯拼牛板腱&帆立貝鐵板 HK$98> 追加紫菜飯 +HK$10・味道:牛舌芯幾彈口好食嘅,但個日式蔥油醬係一啲味都冇,連鹹味都冇,就係油加蔥,am I a joke to you?牛板腱似係畀啲醃肉粉乸到冇晒肉味,得嘅黑椒味。帆立貝正常,冰鮮冇咩海鮮味咁囉。紫菜飯要加成$10蚊,但個紫菜量會唔會太少🤡?・口感:牛舌芯爽彈,但牛板腱柴到切唔開⋯⋯🐮 牛舌芯拼雞扒&鰻魚鐵板 HK$98> 追加紫菜飯 +HK$10・味道:呢個好小小嘅,牛舌芯同樣彈口好食,雞扒係普通煎雞扒,鰻魚幾濕潤。但同樣個紫菜飯發生咩事🤡?・口感:正常冇伏。🐔 雞皮餃子2件 HK$18・味道:呃,正常雞皮餃子,冇咩特別。・口感:冇話特別油都OK的。🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁個份量細到離晒大譜,個鐵板size仲細過一個女仔嘅手掌。注意!!!唔係手板,係手掌,唔連手指,好誇張,食水深到咁?得一廚師一樓面,等咗成20分鐘先送一個餐,令人不爽嘅服務語氣呢啲外在同個人因素冇實證我就略略一提算了⋯⋯・・・・・・・・・・・・・・・・・・
警世⚠️!肉質又乾又柴,鐵板細過手板賣100蚊🤬?

👅 牛舌芯拼牛板腱&帆立貝鐵板 HK$98
> 追加紫菜飯 +HK$10
・口感:牛舌芯爽彈,但牛板腱柴到切唔開⋯⋯
牛舌芯拼牛板腱&帆立貝鐵板

🐮 牛舌芯拼雞扒&鰻魚鐵板 HK$98
> 追加紫菜飯 +HK$10
・口感:正常冇伏。
牛舌芯拼雞扒&鰻魚鐵板

🐔 雞皮餃子2件 HK$18
・味道:呃,正常雞皮餃子,冇咩特別。
・口感:冇話特別油都OK的。
雞皮餃子2件

🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁

得一廚師樓面,等咗成20分鐘先送一個餐,令人不爽嘅服務語氣呢啲外在同個人因素冇實證我就略略一提算了⋯⋯

🤰性價比:低~
🤰9衝度:不了~
🤰結論:又俾foodie youtuber跣了一獲金😒

2023-11-21
#MC帶你去觀塘.觀塘返工真係好多好嘢食🤤,淨係駱駝漆大廈都已經係美食集中地,中西港日韓既餐廳都應有盡有👻,今次揀咗間鐵板牛舌專門店😜。✨ 舌丼主打牛舌丼和鐵板牛舌嘅「舌丼」,店內的裝修簡潔,以水泥牆⛓️配搭鐵桶椅🛢️、木系餐檯為主,帶點工業美式復古風🛠️。🥢 鐵板系列 $68起有6款鐵板系列,價錢由$68、$78、$98都有🤑,如果想食牛舌芯就要揀$98嘅三拼鐵板系列先有😜。🥢 套餐升級 $28起加$28就可以有曬白飯🍚、沙律🥗、前菜🫘、洋蔥湯🫕,額外加多$5仲可以升級為燴汁牛舌根飯🍛。套餐白飯都有誠意,紫菜鋪滿一層,紫菜絲幾脆口,米飯粒粒分明☺️;沙律新鮮開胃;醃蘿蔔清新爽口;洋蔥湯作為結尾,可以解膩又滿足🥰。牛舌根飯就係紅酒汁燴牛舌根,紅酒汁煮完,食落仲有少少酒汁🍷,十分難得,值得加$5一試👌🏻。🥢 牛板腱拼帆立貝&牛舌芯鐵板套餐 配日式牛扒汁 $98+$28三拼鐵板套餐真係勁滿足,𠝹花牛舌芯切開介有少少粉嫩😍,火候控制得幾好,食落有鮮嫩多汁💦;牛板腱無多餘調味,只係用咗少少黑椒吊味🧂,食落濃郁牛味;帆立貝🥠十分足料,仲有比夠兩隻,又有肉又有海鮮,都幾滿足👍🏻。🥢 牛舌芯拼牛舌尖&大虎蝦
#MC帶你去觀塘

✨ 舌丼

🥢 鐵板系列 $68起
是日燴汁牛舌根飯

🥢 套餐升級 $28起

牛舌芯拼牛舌尖&大虎蝦鐵板套餐

🥢 牛舌芯拼牛舌尖&大虎蝦鐵板套餐 配和風鹽蔥汁 $98+$33
個套餐豐富到睇唔到塊鐵板😝!牛舌尖比起牛舌芯,口感更加軟腍🤤,肉質鮮嫩多汁;大虎蝦就已經開咗兩邊,好貼心🫶🏻!大蝦🦐配埋蒜蓉食落好惹味。和風鹽蔥汁有啲似中式蘸雞件嘅蔥油🫧,但多咗少少鹹味,整體蔥油味更香‼️

🥢 (追加)司華力腸(1條) $10
$10一條真係好抵食,即叫即烤♨️,仲要𠝹花上碟,依個好推薦😂。
司華力腸

🥢 吉列蠔(2件) $18
炸衣炸至金黃酥脆,十分吸引👀!食落炸粉唔算多,熱辣辣,味道幾好☺️。
2023-12-04
是日燴汁牛舌根飯
司華力腸
牛舌芯拼牛舌尖&大虎蝦鐵板套餐
🐮👅🍱工廈小鐵板牛舌餐▫️QR code 落單☑️牛舌芯拼雞扒&鰻魚 (和風鹽蔥汁) -$98+$33套餐升級迷你紅酒汁燴牛舌根飯,包沙律,餐湯,漬物,飲品漬物同埋餐湯比較淡口,沙律菜新鮮配咗黑醋汁,而個牛舌根飯就幾濃紅酒汁味,幾特別,白飯超級大碗,細食嘅建議叫少飯。主食用迷你鐵板奉上,墊底嘅有洋蔥,可惜洋蔥冇炒香,唔夠香口,鰻魚燒得幾好,而且有鰻魚汁幾好味,雞扒都燒香咗,外脆內滑,但係就爭咗啲鹽味,但係配和風鹽蔥汁就幾好味,牛舌芯有咬口。🆗雞扒拼鰻魚(日式牛排汁) -$78+$10加配-紫菜飯(不包飲品)呢個餐同上面嘅差唔多,只係冇咗牛舌芯,同埋日式牛扒汁冇和風鹽蔥汁咁好食,紫菜飯嘅紫菜都唔係用牛角有鹹香嘅紫菜,似係普通嘅壽司紫菜,如果用調味過嘅紫菜就會再好食啲。
🐮👅🍱
工廈小鐵板牛舌餐

▫️QR code 落單

☑️牛舌芯拼雞扒&鰻魚 (和風鹽蔥汁) -$98

牛舌芯拼雞扒&鰻魚 轉套餐

🆗雞扒拼鰻魚(日式牛排汁) -$78
+$10加配-紫菜飯(不包飲品)

雞扒&鰻魚 +  紫菜飯

2024-05-18
牛舌芯拼雞扒&鰻魚 轉套餐
觀塘 牛舌專門店 牛舌芯牛舌尖牛舌根一次享受今次黎到呢間鐵板牛舌專門店,主打一個小朋友先做選擇概念🤤🤤一個套餐可以享受牛舌尖同牛舌芯之餘,仲有大啡菇係隔離吸曬牛舌精華,仲可以升級加配紅酒汁燴牛舌根飯❗️一次過試曬牛舌嘅唔同部位(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)賣相吸引之餘價錢亦都十分親民🫶🏻🫶🏻除此之外,佢地仲有牛板腱、大虎蝦、鰻魚等主食可以選擇,所有肉類都係煎好之後放上鐵板上,鐵板仲鋪左一層洋蔥,Keep住我珍貴嘅肉肉溫度之餘又防止痴底,仲要連洋蔥都吸左好多牛牛精華添❗️ʕ •ᴥ•ʔ————————————————⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⠀▪️牛舌芯拼牛板腱拼杏鮑菇 $98 + 紫菜飯 $10牛舌芯係牛舌肌肉最嫩滑同埋肥美嘅部份嘅中間部位👅肉質細嫩,容易入味,索左好多鹽蔥汁同洋蔥味🧅而牛板腱都保留到啲肉汁,但相對比較韌,杏鮑菇就大大片,脆嫩多汁,好食😋😋▪️牛舌芯拼牛舌尖拼大啡菇 $98 + 紅酒汁燴牛舌根飯 $15牛舌尖相比牛舌芯肉質比較韌,口感較有嚼勁,無咁入味但比較有口感,而大啡菇吸左好多肉汁,咬落去會爆汁添∑(゚Д゚)紅酒汁燴牛舌根飯有好重嘅紅酒味🍷醬汁味道唔錯,細細碗但好
觀塘 牛舌專門店 牛舌芯牛舌尖牛舌根一次享受

▪️牛舌芯拼牛板腱拼杏鮑菇 $98 + 紫菜飯 $10

牛舌尖相比牛舌芯肉質比較韌,口感較有嚼勁,無咁入味但比較有口感,而大啡菇吸左好多肉汁,咬落去會爆汁添∑(゚Д゚)紅酒汁燴牛舌根飯有好重嘅紅酒味🍷醬汁味道唔錯,細細碗但好足料,撈飯幾易入口,相比紫菜飯更加抵食!仲可以食多兩舊牛舌根添(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

個人認為兩個餐都好食!但會更想一次過食曬牛舌芯同牛舌尖,而呢間性價比確實係相當高,如果唔夠飽仲可以+28要套餐,有埋沙律、餐湯、同飲品,但BellyJai食咁多肉有啲罪惡感所以就淨係加個飯夠啦~ε-(´∀`; )

2024-04-30 14 瀏覽
睇到唔少既介紹推介呢間店,而本人都係非常喜歡食牛舌,講到好似專門食牛舌既地方,梗係黎試試佢啦。其實一入座既體驗都真係麻麻地,帶位哥哥比較忙所以好惡,枱椅都好細,枱與枱之間亦好近,雖然未至全店滿座,但係當店已經接近9成滿,而且有唔少人食緊鐵板既時候,真係幾焗促,好在個袋都仲可以放喺椅下個筒入面。Order咗鐵板系列,因為係鐵板既關係,確實係有機會會overcook咗,味道食落還好,質感欠缺牛舌應有既爽口,然後有望到人地order丼飯系列望落好似okay好多咁,真係後悔咗,haha
聽聞呢間牛舌係觀塘都幾有名氣,就位於駱駝漆工業大廈,美食小店嘅集中地,放工時間成日要排隊先入到lift 🙈友人在觀塘返工,放工同佢一齊食🤗佢係Set 咁叫嘅,主打牛舌,選餐自由度高,可以揀拼大虎蝦,吞拿魚玉子,菇類都得套餐升級包飲品,免收加一套餐🔸前菜 -蘿蔔 ,爽甜🔹味噌湯:正常鹹度🔸沙律菜🥗+$10 升級紫菜飯今次點左-牛舌芯 拼雞扒&鰻魚 x2 鐵板燒上已經好吸引,牛舌芯口感較爽口,食落有質感,食得到牛舌嗰種羶味,鰻魚嫩滑juicy ,雞扒外皮煎得香脆,用洋蔥放底,避免乾身就唔好食喇✳️ 分別揀日式牛排汁& 和風鹽蔥汁牛排汁同牛舌芯嘅味互相配搭,唔會太鹹,能將其他肉嘅味道帶出鹽蔥汁,蔥香味濃,最適合點雞扒🤭雞皮餃子🥟🌟裡面係足料嘅雞肉餡,多汁,外皮酥脆,咬落有口感吉列蝦🍤即叫即炸,外皮咬落好脆,蝦冇雪味追加司華力腸 $12 平到呢~大大條,脆皮外層,腸仔肉質幾好
友人在觀塘返工,放工同佢一齊食🤗

套餐升級包飲品,免收加一
套餐
🔸前菜 -蘿蔔 ,爽甜
🔹味噌湯:正常鹹度
🔸沙律菜🥗

+$10 升級紫菜飯

今次點左
-牛舌芯 拼雞扒&鰻魚 x2
✳️ 分別揀日式牛排汁& 和風鹽蔥汁
牛排汁同牛舌芯嘅味互相配搭,唔會太鹹,能將其他肉嘅味道帶出
鹽蔥汁,蔥香味濃,最適合點雞扒🤭

雞皮餃子🥟🌟
裡面係足料嘅雞肉餡,多汁,外皮酥脆,咬落有口感

吉列蝦🍤
即叫即炸,外皮咬落好脆,蝦冇雪味

追加司華力腸 $12
平到呢~
大大條,脆皮外層,腸仔肉質幾好
2024-03-29
  • 雞皮餃子
  • 牛舌芯拼雞扒&鰻魚
被在觀塘周邊返工嘅朋友推薦了呢一間藏在工業大廈的牛舌定食,意外唔錯主要分別丼飯系列同埋鐵板系列這次我哋主要叫了鐵板系列,首選日式牛排醬汁,甜甜的同牛舌很搭~牛舌芯拼杏鮑菇拼牛板腱杏鮑菇在鐵板上呆了許久依舊脆爽,牛板腱本身帶著一點點胡椒香味,幾鮮嫩,招牌牛舌芯超厚一塊,幾貼心的切了幾條刀~讓牛舌芯和醬汁更好地融合在一起更加入味!趁熱食幾好味🤤牛舌芯拼鰻魚拼雞扒鰻魚看上幾有食慾,雞扒煎的外表特別酥脆,醃的味道也剛剛好!看的出來每道食物都是有用心在製作!+10元就能換購紫菜🍚,呢間米飯都好食還叫了小食司化力腸~💰12元超大一盤,每一節都切了花,外皮脆脆的,內里很軟糯!性價比超高!吉利蠔同埋芝麻雞翼外表酥脆,內里一咬開,蠔仔嘅汁水就爆了出來~味好鮮!小食隨便叫都好食
主要分別丼飯系列同埋鐵板系列

牛舌芯拼杏鮑菇拼牛板腱

牛舌芯拼鰻魚拼雞扒
+10元就能換購紫菜🍚,呢間米飯都好食

還叫了小食
吉利蠔同埋芝麻雞翼
2024-03-24 23 瀏覽
朋友最近介紹一間牛舌專門店比我。係觀塘駱駝漆內的「舌丼」。香港比較少見牛舌專門店,所以我同家人就決定試一試。✪ 大虎蝦拼牛舌芯&杏鮑菇套餐包含了主食,麵豉湯,紫菜飯,前菜,沙律。鐵板醬汁揀選了和風鹽蔥汁,增添了一股清爽的味道。牛舌芯的質地嫩滑彈牙,搭配上大虎蝦和杏鮑菇,份量豐富。✪ 杏鮑菇拼牛舌芯&牛板腱揀選了日式牛排汁作為醬汁,帶來了濃郁的牛肉風味。牛舌芯口感軟嫩,牛板腱肉質爽口。 杏鮑菇調味惹味。【 舌丼 】📌 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座1樓R室

✪ 大虎蝦拼牛舌芯&杏鮑菇

✪ 杏鮑菇拼牛舌芯&牛板腱

【 舌丼 】
📌 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座1樓R室
2024-03-23 22 瀏覽
鍾意食牛舌嘅朋友千祈唔好錯過❤️估唔到可以用咁優惠嘅價錢食到咁高質素嘅食物👍🏻真係要力推比大家🫡叫左兩個鐵板餐,夠哂鑊氣✌🏻我哋仲升級加錢做套餐,有沙律有嘢食有唔湯!而且牛舌拼嘅款式勁多,又可以揀雞扒,又可以揀鰻魚,又可以揀司華力腸,吞拿魚玉子,大虎蝦等,真係梗有一款啱心水❤️大啡菇拼牛舌芯拼牛舌尖配牛排汁,雙重享受😋牛舌尖彈牙爽脆,牛舌芯香軟林滑😳而且鐵板底有勁多洋蔥絲,真係好抵食☺️牛舌芯拼雞扒&鰻魚配和風鹽蔥汁☺️雞扒又滑又多汁,鰻魚外脆內暖,高質👍🏻我哋再加碼叫埋司華力腸都係加多$12 ,超抵食!下次經過駱駝漆,一定會再嚟食❤️

我哋再加碼叫埋司華力腸都係加多$12 ,超抵食!

下次經過駱駝漆,一定會再嚟食❤️
2024-03-21
2024-03-20 25 瀏覽
日式晚餐套餐今天晚上,我和哥哥到位於觀塘開源道的舌丼餐廳吃晚餐。我們點了炸蝦兩隻作為小食開始晚餐。即炸即做,很好味道。接著我們又點了兩個套餐。第一個套餐包括牛舌、雞扒和鰻魚,搭配香噴噴的牛舌飯。牛舌食落味道濃,好正。雞扒和鰻魚也新鮮。第二個套餐則有雞扒、大啡茹和司華力腸,司華力腸特別好味,應該是高級食材與別不同,搭配香氣撲鼻的紫菜飯成碗食曬。最後,我享用了OOHA無糖梳打水,清爽怡人,是白桃烏龍的味道。哥哥就飲了紙包裝的大紅袍烏龍茶。
日式晚餐套餐

2024-03-17 26 瀏覽
一向鐘意食牛舌👅,尤其是牛舌芯。 今日見到駱駝漆有間牛舌專門店, 環境好有氣氛,走工業風, 係實而不華的感覺。🍭杏鮑菇拼牛舌芯🐂👅牛板腱鐵板餐送嚟時鑊氣十足, 牛舌芯好奢華,芯身超厚又清爽, 口感豐盈😬,同配嘅牛腱熟度剛好, 完全係香滑無渣。🍭牛舌芯🐂👅拼雞扒🐔鰻魚牛舌無敵之外, 雞扒都好好食喎, 雞皮烤得十分酥脆🌟,雞肉香滑,鰻魚肉呢就油脂豐富,味道甘香,每款都好出色。🍭雞皮餃子🥟,司華力腸,吉列蝦🍤雖然個餐份量好足,但見小食價錢唔貴喎🤗, 所以都忍唔住叫啲小食試下😅。 👍 炸蝦同雞皮餃子十分酥脆唔油膩, 讚!

🍭杏鮑菇拼牛舌芯🐂👅牛板腱
鐵板餐送嚟時鑊氣十足

🍭牛舌芯🐂👅拼雞扒🐔鰻魚

🍭雞皮餃子🥟,司華力腸,吉列蝦🍤

2024-03-14
  • 牛舌芯拼牛板腱&帆立貝
2024-03-08 22 瀏覽
牛舌專門店觀塘駱駝大廈出名多好野食,今次黎食牛舌,同牛牛黎個親蜜接觸👅👅1️⃣牛舌尖拼鰻魚丼飯配紅酒汁燴牛牛舌好大塊,厚身,咬落條脷好淋!鰻魚冇咩骨,煎得好香,配上紫菜飯,夠哂豐富.仲包埋沙律,酸蘿蔔,洋蔥湯.💰HKD$1032️⃣杏鮑茹拼牛舌芯及牛板腱杏鮑茹好大條,如果再淋d會更好. 牛舌芯好爽口, 牛板腱肉質嫩.底下洋蔥好香.💰HKD$126另外小食叫左炸蝦同芝麻雞翼,即炸非常香脆.💰HKD$56
牛舌專門店
1️⃣牛舌尖拼鰻魚丼飯配紅酒汁燴牛
💰HKD$103

2️⃣杏鮑茹拼牛舌芯及牛板腱
💰HKD$126

另外小食叫左炸蝦同芝麻雞翼,即炸非常香脆.
💰HKD$56