今次上嚟分享我嘅好味發現—繼光香香雞!🍗 首先同大家講下我點樣中招嘅,系呢,我行過去時,一陣突如其來嘅香味攻陷咗我嘅嗅覺,無計,跟住鼻就入去咗。點知店裏面更加系一個香天香地嘅樂園!😍首先黎個“香香”,啲雞件外皮炸到金黃又鬆脆,一啖咬落去,啲肉汁隨即喺口中爆發,真系夠晒juicy,好入味,爽口到不得了,真系一啖再啖!跟住試埋“台嗑三塊雞”,保證食咗之後不後悔,每片雞都好過癮,肉厚得嚟細嫩,調味得好,一啖咬落去辣度啱啱好,過癮!真系啖啖肉,啖啖滋味。最後嘗嘗“酥炸魷魚”,宜家講起都仲喺度流晒口水。😋 魷魚絲咬落去勁彈牙,而且唔會太硬或太軟,外層嘅酥炸面衣恰到好處,既香又唔油膩,呢個就係我講嘅完美魷魚絲標準。總括嚟講,我今次喺繼光香香雞嘅食驗好正!若果你有興趣揾啲新鮮、可口、真心實意嘅下酒好物,無論你喺邊度,飛住箭步過嚟試下啦!👍

2023-08-03 441 瀏覽
第一次食繼光香香雞🍗因為葵廣實在太多嘢揀😬😬好少會留意連鎖店見到幾多人排隊🧐同埋之前都未食過就想嗌黎食下😗😙🍗香香炸雞(small)$30見到店員係即叫即炸我同朋友都等左差唔多10分鐘先有得食😶但係等待都係值得🤭炸雞有6-7件冇諗過嗌小都有咁多件🥳炸雞好酥脆😍細細件咬出黎都有肉汁🥹炸粉唔會太厚 剛剛好同朋友share一齊食👍🏽👍🏽🍠地瓜球$20 (9粒)20幾蚊有九粒真係好抵食!🤩🤩勝價比真係好高🤑🤑粒粒飽滿,裡面嘅餡料都好足唔似係急凍嘅個種炸得幾好👍🏽食完都唔太油膩
第一次食繼光香香雞🍗

冇諗過嗌小都有咁多件🥳
炸雞好酥脆😍細細件咬出黎都有肉汁🥹
炸粉唔會太厚 剛剛好
同朋友share一齊食👍🏽👍🏽

🍠地瓜球$20 (9粒)
20幾蚊有九粒真係好抵食!🤩🤩
勝價比真係好高🤑🤑
粒粒飽滿,裡面嘅餡料都好足
唔似係急凍嘅個種
炸得幾好👍🏽食完都唔太油膩
2023-07-25
  • 香香炸雞
佢地係深水埗有新店啦🎉🥳!7月6日仲有新品上市:香香辣腿丁、冷泡茶!為左慶祝繼光香香雞50周年🤑,6/7-31/8於全香港門市買香香辣腿丁和冷泡茶(口味任選)嘅組合優惠只需要$51咋!omg-1️⃣「香香辣腿丁($38)」🆕雞髀肉咬落香嫩多汁,微辣幾惹味!店員仲貼心另外俾左包炸粉我,正,即叫即炸~-2️⃣「冷泡茶(金萱烏龍&莊園紅茶) ($18)」🆕冷泡茶採用台灣直送新鮮冷萃茶,保留茶多酚、降低咖啡因,釋放茶葉嘅原味,金萱烏龍 飲落清新甘甜、順口無澀味,而 莊園紅茶 飲落甘醇濃郁!

1️⃣「香香辣腿丁($38)」🆕
2️⃣「冷泡茶(金萱烏龍&莊園紅茶) ($18)」🆕
香香辣腿丁
香香辣腿丁
2023-06-16 273 瀏覽
這家台灣炸雞店的炸雞真是太好吃了,外酥內嫩,味道非常香脆可口。而且,店家提供外賣服務,讓人可以在家享用美食,非常方便。店家的包裝和處理方式都非常規範,保障食品的衛生安全。在選擇口味上,店內提供多種不同的選擇,讓人有更多的選擇空間。店員也很熱情,服務態度讓人非常舒適。如果你想品嚐真正好吃的台灣炸雞,這家店是絕對不容錯過的。
2023-05-09 282 瀏覽
繼光香香雞,台灣美食的代表之一!一口咬下,香氣四溢的雞肉瞬間讓人陶醉。獨特的醃製工藝讓雞肉口感緊實、多汁,而且皮脆肉嫩,味道極佳。搭配上特調的滷汁,營造出風味絕佳的滋味,讓人回味無窮。繼光香香雞,經典台味,絕對值得品嚐的美食佳作!
2023-02-03 370 瀏覽
嚟到葵廣掃街,突然想食炸雞,經過繼光香香雞,就諗住試吓。叫咗無骨雞扒$35,中辣。雞扒即叫即炸,等咗5-10分鐘。一攞上手,首先雞扒好細塊,差唔多係豪大大雞扒一半,而且又薄又燶。食落乾柴,冇乜味,最明顯只有少少黑椒同辣味,好似食緊一塊炸嘅冇味雞胸。外皮新鮮即食都完全唔脆,只有好薄一層炸粉,係軟淋淋的。朋友叫咗細份鹽酥菇,份量不少,但都係冇味,皮亦都係淋的。總括而言,豪大大完勝。非常失望,不會再食呢間。
嚟到葵廣掃街,突然想食炸雞,經過繼光香香雞,就諗住試吓。

無骨雞扒

無骨雞扒

外賣自取
🍗🐔【 繼光香香雞 】🐔🍗⋄—————⧫♟⧫—————⋄ 台灣第一炸雞品牌「繼光香香雞」嚟到香港9️⃣週年喇‼️🎉 今個月將會一連推出兩大優惠🤩 鍾意食香酥可口嘅香香雞同田字薯餅嘅話,就要把握機會,千祈唔好錯過❤️🧡優惠活動1️⃣★ ▋ $𝟭𝟭 𝗢𝗡𝗟𝗬 𝗙𝗢𝗥 𝗦𝗜𝗡𝗚𝗟𝗘𝗦' 𝗗𝗔𝗬 ▋ ★📆活動期間:2022年11月11日(五)-11月13日(日)🔥凡購買任何產品,+$11即可換領田字薯餅4件❗️(原價$25,44折限時優惠)優惠活動2️⃣★ ▋香香雞抵港9週年慶,瘋搶優惠買1送1 ▋ ★📆活動期間:2022年11月24日(四)-12月4日(日)期間週四至週日,限定8天(不適用於週一至週三)🔥活動限期內之週四至週日,香香炸雞買1送1,59折感恩回饋❗️(兌換券使用期間:2022年12月5日- 12月28日)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍗香香炸雞($43/大份)送 香香炸雞(小份)🥔田字薯餅(購買任何產品,+$11換領)⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍販售地點:全香港門市⋄🔸中環店🔸中環皇后大道中93號中環街市2樓246A號舖🔸坑口店🔸坑口培成路15號連理街商場110B舖🔸葵涌
🍗🐔【 繼光香香雞 】🐔🍗

—————⧫♟⧫—————

優惠活動1️⃣

優惠活動2️⃣
★ ▋香香雞抵港9週年慶,瘋搶優惠買1送1 ▋ ★
(兌換券使用期間:2022年12月5日- 12月28日)

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🍗香香炸雞($43/大份)送 香香炸雞(小份)
🥔田字薯餅(購買任何產品,+$11換領)

📍販售地點:全香港門市

🔸上水店🔸
上水智昌路3號上水中心2樓2002-2003號舖
🔸屯門卓爾店🔸
屯門石排頭徑1號卓爾居商場地下G6鋪

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #yummy #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #ccrreami葵芳 #ccrreami繼光香香雞 #香香雞 #繼光香香雞 #田字薯餅 #jgssg @jgssg852
2022-11-05
2022-10-31 314 瀏覽
葵廣真係內藏好多美食小店,多到唔知點簡好,見咁耐無食過繼光香香雞,決定要幫襯下,細個去台灣就知呢間野既香香雞好出名,一定聽過啦,今次就簡左其他食物試一試,落完order 店員話等5分鐘就有啦,唔洗走開。川麻辣雞髀扒$38 (少辣,辣道可自選)大概等左5分鐘左右,拎上手拎熱辣辣,雞髀扒size 大過我隻手掌✋🏻,好西利,即刻咬左一啖,果然熱辣辣出哂煙,雞髀扒比我想像中肉質更嫩仲有啲肉汁!有驚喜!甜心地瓜球$20/9pcs食完塊大雞髀扒,已經飽到上心口,地瓜球又係去到台灣必食,咬落煙煙韌韌,有兩隻顏色,我諗紫色係紫薯,黃色就係普通蕃薯,紫色較濃味,有陣陣紫薯既味道,整體來講都唔錯👍

川麻辣雞髀扒
川麻辣雞髀扒$38 (少辣,辣道可自選)

甜心地瓜球$20/9pcs
2022-10-30
川麻辣雞髀扒
2022-10-07 273 瀏覽
香港有幾間繼光香香雞雖然主要的原物料供應商都一樣但是會不會炸真的是重點最厲害的就是將軍澳坑口店那炸的叫酥叫脆然後又不油再來就是葵涌廣場店兩間炸的火侯都拿捏得很好食物的口感也跟著大大提升起來
香港有幾間繼光香香雞
再來就是葵涌廣場店
兩間炸的火侯都拿捏得很好
食物的口感也跟著大大提升起來
2022-10-07 269 瀏覽
葵廣炸雞!葵廣有好多間炸雞,一直都冇試過繼光香香雞,咁岩喺佢對面舖頭買完個捲餅,又想食多少少嘢食,結果就去幫襯買返袋炸雞。點知比完錢,店員先同我講要等10分鐘以上先攞得,因為要即炸炸雞,結果又要等耐啲先可以食lunch。香香炸雞$30- 即炸嘅炸雞非常香脆同埋熱辣辣,覺得要等10分鐘都值得嘅。台式炸雞好重香料味,我叫咗微辣,覺得啱啱好,入面仲有少少肉汁。當然如果分量再多番少少就好喇。
香香炸雞$30

香香炸雞
2022-09-28
10 分鐘 (外賣自取)
🍗🐔【 繼光香香雞 X Bugcat Capoo 】🐱💙⋄—————⧫♟⧫—————⋄ 近日「繼光香香雞」同「Bugcat Capoo貓貓蟲咖波」聯名合作,推出「咖波的咕咕雞寶盒」🗳😍入面有1份大size 香香炸雞、6隻韓式芝士雞翼及1份田字薯餅1份,超美味🤩👏🏻 無論係拎返屋企食,定出去野餐食,都非常適合🧺☀️香香雞一如既往香脆惹味,肉汁Juicy。田字薯餅入面係薯蓉,夾雜薯仔粒,有一粒粒嘅口感。韓式芝士雞翼超邪惡,表面勁多芝士醬,都好正!買「咖波的咕咕雞寶盒」,仲會送咖波聯名貼紙組乙款,快啲買來氹吓你身邊嘅小朋友👧🏻👦🏻🤗⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🗳咖波的香香雞寶盒($142)⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍販售地點:全香港門市⋄🔸中環店🔸中環皇后大道中93號中環街市2樓246A號舖🔸坑口店🔸坑口培成路15號連理街商場110B舖🔸葵涌店🔸葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓303A舖🔸淘大店🔸牛頭角道77號淘大花園商場地下140舖🔸上水店🔸上水智昌路3號上水中心2樓2002-2003號舖🔸屯門卓爾店🔸屯門石排頭徑1號卓爾居商場地下G6鋪⋄⋄⋄#hkig #hkf
🍗🐔【 繼光香香雞 X Bugcat Capoo 】🐱💙

—————⧫♟⧫—————

香香雞一如既往香脆惹味,肉汁Juicy。

田字薯餅入面係薯蓉,夾雜薯仔粒,有一粒粒嘅口感。

韓式芝士雞翼超邪惡,表面勁多芝士醬,都好正!

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🗳咖波的香香雞寶盒($142)

📍販售地點:全香港門市

🔸上水店🔸
上水智昌路3號上水中心2樓2002-2003號舖
🔸屯門卓爾店🔸
屯門石排頭徑1號卓爾居商場地下G6鋪

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #yummy #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #ccrreami葵芳 #ccrreami繼光香香雞 #繼光香香雞 #咖波 #bugcat #bugcatcapoo #咖波的香香雞寶盒 @jgssg852
2022-08-18
外賣自取
🍗跟著台灣貓貓蟲咖波一起狂吃肉肉🍗🐱台灣貓貓蟲萌Q登場🎉聯同香港繼光香香雞合作推出第3彈「咖波的香香雞寶盒」🍗含聯名紙盒包材 & 咖波聯名貼紙組乙款!真喺超可愛嘅組合吖!「咖波的香香雞寶盒」包括5份韓式芝士雞翼+1份香香炸雞+4塊田字薯餅🍗韓式芝士雞翼好邪惡嘅炸雞翼😈 表面勁多韓式風味醬+香濃芝士醬🧀味道帶點微辣又有濃郁芝士味,每隻都好大隻!肉質軟腍~🍗香香炸雞即叫即炸!外層脆卜卜內裡雞肉嫩滑,新鮮熱辣最好食!外層炸粉唔會太厚~🥔田字薯餅田字薯餅勁QQ,薯餅咬落有粒粒口感🧅仲有陣陣洋蔥香甜味道~上瑜伽堂之前我一個人食哂成盒有啲癲🤣
🍗跟著台灣貓貓蟲咖波一起狂吃肉肉🍗

🍗韓式芝士雞翼

🍗香香炸雞

🥔田字薯餅
田字薯餅勁QQ,薯餅咬落有粒粒口感🧅仲有陣陣洋蔥香甜味道~

上瑜伽堂之前我一個人食哂成盒有啲癲🤣

2022-08-11 139 瀏覽
冇去台灣咁耐,好掛住啲小食今日經過繼光香香雞,去食啦叫咗三樣嘢:鹽酥雞、鹽酥菇、墨汁甜不辣鹽酥雞:皮脆,雞肉不夠滑,有少少鞋,炸粉比較厚,味份亦都唔夠多,莫講話台灣,連本地嘅炸雞粒都比不上鹽酥菇:呢個比較好食,杏鮑菇(應該係)點上炸粉再炸,一啲都唔油,亦都比較夠味,不過拎到返去個皮就有啲甩甩地啦,對比起雞,菇比較好食墨汁甜不辣:呢個絕對失望,佢炸到啲甜不辣好乾,味粉亦都上唔到,依家食唔到甜不辣任何味道,淨係好似食緊乾柴咁
冇去台灣咁耐,好掛住啲小食
今日經過繼光香香雞,去食啦

叫咗三樣嘢:鹽酥雞、鹽酥菇、墨汁甜不辣

2022-07-07 209 瀏覽
某日晚上8:30左右 我行經你們葵涌廣場的分店 本來想購買一份炸雞 咁啱當時我飲緊野 所以沒有戴上口罩😷正當我睇吓有咩食嘅時候 一位男店員大升呼喝我先帶返口罩 我當時都錯愕左一下後就帶返口罩 但同時我清楚見到你哋另一位女店員(白色頭髮)喺店內並沒有戴口罩 該名男店員亦冇提佢帶返口罩 姑勿論我係咪想買嘢食都好 作為一個顧客行過你哋舖頭門口只係睇吓 你哋嘅店員已經咁嘅態度同人講嘢我覺得好有問題亦都非常唔滿意 當然作為你哋嘅支持者我都買咗一份炸雞 你哋嗰位大聲呼喝我嘅男店員好快就整好份炸雞 咁我就喺你哋店舖門口前即刻除口罩試下好唔好食 奇怪呢個時候嗰位大聲呼喝我嘅男店員又冇叫我帶返口罩 咁我想問係咪即係有光顧你哋舖頭 就可以喺店舖前除口罩食嘢冇問題 行過未幫襯見到人除口罩就要比你哋店員鬧咗先?最後我問呢位男店員姓咩 我就聽唔清楚啦 再加一句「點吖」其實就冇乜點嘅不過佢咁問 我就覺得佢係恐嚇緊我囉不過為咗息事寧人 加上我朋友喺度我就唔講咁多啦希望你哋比個滿意答覆我啦 如果唔係我都會不定時去葵涌廣場分店睇吓你哋啲員工有冇跟足防疫指引同埋你哋可以睇返當時店舖內嘅閉路電視去證明我講過嘅嘢

同埋你哋可以睇返當時店舖內嘅閉路電視去證明我講過嘅嘢
2022-06-04
情人節
  • 香香炸雞
  • 炸雞
2022-07-02 171 瀏覽
Overcooked? All the food I bought 鹽酥雞魷魚鬚定係甜不辣 was very dry. Also it was not tasty. Not enough seasoning? I tried the chicken at the shop in Tsuen wan long time ago that was really juicy and tasty. This time the food was certainly below average. Any Taiwanese store in HK is better than this. No food quality monitoring? Better go to the new Taiwanese fried chicken in Metroplaza.