即使在疫情嚴重的時間,佐敦著名的屎坑粥,也不見得特別少人;而這間麵包店,在夜晚差不多打烊的時候,亦可以見到七零八落。看見門外寫上港人戴口罩可獲八八折,反正工作的地點附近都沒有什麼特式麵包店,隨便夾一個燒餅試試。燒餅的賣相,是一個黑灰色竹炭包,上邊有一片烤焦了的芝士,上面的芝士燒焦了,有點兒焦香,亦都有芝士香氣,配合麵包都不錯,但是竹炭包,非常之乾身,沒有什麼水份,即使翻熱了,也不見得特別香。中間也有些芝士粒,但亦都偏向乾,芝士味非常普通,不見得特別出色。

燒餅試試。

外賣自取
早餐
2020-02-25 79 瀏覽
麻糬波波粒粒都脹卜卜,size算係中間偏大 $9/2, $16.5/4我唔鍾意食芝麻,所以就買咗另外兩款味,俾錢嗰陣唔知點解2粒係$7.9,不過我都冇理咁多😆芝士味可以見到有dd芝士係面,包身少油,咬落去外層微脆,芝士味都出,食到有少少咸香👍🏻紫色嗰粒我食到好淡好淡嘅紫薯味(其實都唔係好肯定係咪紫薯,佢似原味加d紫色😂)雖然佢大粒同高身,但內饀空氣感都唔算大,口感偏軟身,少少煙韌。個人嚟講呢度嘅麻糬波波唔算十分煙韌,但 整體味道唔錯,芝士味出色,對得住個價,經過會再買👍🏻

2019-10-30 271 瀏覽
星期一上完堂打算走去佳佳食糖水,見對面有包店,諗起未買早餐甘就入去想買個包,奇怪成夜晚9點都仲甘多人係入面買野,鋪入面好乾淨,啲面包又好靚仔。佢地出左個古早味海棉蛋糕,我本身好中意食海棉蛋糕,就買左一份30蚊當第二日早餐同老公食, 都幾大件。因為有軟芝士,阿姐叫我今晚放雪櫃。第二早起身就諗起個蛋糕,好擔心雪完一晚會乾曬,牙都未刷就想拎返出來先,點知阿老公已經嘆咖啡食緊個蛋糕仲好鬆軟,雪左一晚濕潤度好夠,表面有少少焗過既芝士碎,帶咸香,有蛋味,而入面軟芝士就集係中底層既位置,而且唔係cheap野,係去酒店食芝士拼盤入面,果個軟芝士既芯,好食到痴線好可惜冇影相。。。

好可惜冇影相。。。