2024-03-22 19 瀏覽
俾錢嗰時發現八達通冇錢,所以即刻增值短髮阿姐幾秒內已經態度極差 不停吹 拍得 拍啦 唔得就俾現金我叫佢收住下個先 佢話唔得 㩒左機 然後全程啤住我到我拍個陣 部機取消咗,同佢講叫佢再撳過,佢死都唔撳 係咁叫我拍 話係我電話唔得。買個包 收錢幾秒既時間都可以禁差態度😉
俾錢嗰時發現八達通冇錢,所以即刻增值
我叫佢收住下個先 佢話唔得 㩒左機
然後全程啤住我

買個包 收錢幾秒既時間都可以禁差態度😉

2023-10-07 166 瀏覽
👈🏻紅心麵包西餅 #japjapjap_佐敦#japjapjap_麵包斑斕榴槤糯米糍 $22有驚喜嘅配搭🤩斑斕糯米皮好煙韌榴槤蓉份量超多 爆曬餡呀啖啖榴槤肉 榴槤控表示好滿足🤤榴槤布甸 $26榴槤卷 $26依兩款嘅榴槤味都好足😋質感都非常滑溜榴槤布甸就比較多榴槤蓉而且奶味都好重榴槤卷就有啲蛋糕係入面蛋糕好軟熟 口感更豐富芒果流心蛋糕 $198蛋糕有成6吋 都幾大個😙芒果味道鮮甜一切開仲流心添 視覺效果滿滿海綿蛋糕加上芒果忌廉嘅配搭雖然簡單但係都帶到無窮嘅享受麻糬波波 $5/1個 $18/4個麻糬波波好軟熟😍隔咗一日叮翻熱都保持到煙靭小編特別鍾意菠蘿皮麻糬波波 大大個 脹卜卜外層菠蘿皮香脆 入面超級煙靭微微甜 好好食 真係又平又好食推介推介😎Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟💫📌回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟
👈🏻紅心麵包西餅

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟
2023-09-14 148 瀏覽
行過呢間麵包西餅店見到款式都幾多就入去買咗啲尼試下😚估唔到又唔錯喎😍抹茶流心蛋糕蛋糕大大個好靚呀😍仲要一切開真係瀑布咁流晒抹茶醬出嚟🥹🥹 味道非常香濃 但係又唔係苦澀 反而甜甜地但又唔會好漏😋 戚風蛋糕非常鬆軟 帶有空氣感 超正👍🏼麻糬波波我最愛嘅麻糬波波仲有唔同味道嘅🤩 咬落好軟身又帶點煙韌 口感非常好🤗 味道都好香架!D24榴連雪果子呢個雪果子好有心思😍 入面一層層 有大大堆好香濃嘅榴槤 有蛋糕 又有啲cream😋😋 外皮又薄又軟滑 質素唔錯🤤D24榴連布甸呢個布甸比較似係奶凍 食落非常之滑 而且仲好香奶味😍 配合香濃嘅榴槤 好夾㗎🥰麵包布甸呢個整返熱食 外面嘅麵包脆脆地 入面嘅布甸好香蛋味🤩 一脆一滑層次好豐富😋

抹茶流心蛋糕

麻糬波波

D24榴連雪果子

D24榴連布甸

麵包布甸
街坊麵包小店都有高質甜品㗎!最近落腳點搬咗去佐敦附近,見好多街坊都有買開依間包舖d麵包,我又買咗幾個包同屋企人share,食過真係幾好味再試埋其他甜品同蛋糕榴槤旺季推出新產品D24榴槤系列我都試咗~💚D24 榴槤布甸 $26入口係香濃奶味,中間夾層係D24 榴槤蓉,好香好滑溜,榴槤迷Venus 一次食夠2杯先滿足🤍D24 榴槤雪果子 $26超薄軟糯餡皮包裹幼滑忌廉、蛋糕同D24榴槤肉,一啖有不同口感,整體唔會太甜,加上凍食有種清新感覺~🍵綠茶流心蛋糕 $198一切開綠茶蛋糕綠茶流心好似瀑布咁流出嚟,第一次食唔知咁震撼如果唔係一定拍片。除咗流心綠茶餡,連cream、蛋糕都係綠茶,全個蛋糕都充滿清香綠茶味,唔太鍾意食蛋糕嫌甜嘅Venus 爸爸都讚唔會太甜幾好味㗎!🍮麵包布甸 $14/個 $27/2個法式麵包造型真係好靚~未食已經好加分!香甜燉蛋布甸非常幼滑再加濃味麵包打造外脆內軟口感,有得食又可以打卡~🍪雜錦麻糬波波 $20/5粒 菠蘿麻糬波波$5/粒一袋有多款口味好抵食!有芝麻味、朱古力味同香港人好鍾意食嘅菠蘿包味!大推菠蘿包味,外層係脆脆菠蘿包皮咬落後有煙韌口感,可能食咗太多年菠蘿包係

榴槤旺季推出新產品D24榴槤系列我都試咗~

💚D24 榴槤布甸 $26

🤍D24 榴槤雪果子 $26

🍵綠茶流心蛋糕 $198

🍮麵包布甸 $14/個 $27/2個

🍪雜錦麻糬波波 $20/5粒 菠蘿麻糬波波$5/粒
一袋有多款口味好抵食!有芝麻味、朱古力味同香港人好鍾意食嘅菠蘿包味!大推菠蘿包味,外層係脆脆菠蘿包皮咬落後有煙韌口感,可能食咗太多年菠蘿包係軟口感,依家變咗麻糬餡係軟糯煙韌好似顛覆認知咁好過癮!

* 每日會出2-3種味道
朱古力、芝士、芝麻、伯爵茶、原味、菠蘿包等等

紅心麵包西餅
📍地址: 佐敦白加士街98號金威廣場地下2及3號舖
電話: 21513339

2023-09-11
3 分鐘 (外賣自取)
  • 麵包布甸
  • D24 榴槤布甸
  • 菠蘿包麻糬波波
  • 綠茶流心蛋糕
2023-02-06 557 瀏覽
由細到大都好鍾意食麵包😋😋最近見到呢間港式麵包店推出咗「羊腩包」,感覺幾特別!!其他產品望落都好吸引,即刻買咗返去試試❤️❤️📍羊腩包 $38✨呢個係小店同米子食堂聯乘推出的新品🆕🆕脆身麵包🍞包住熱辣辣的羊腩🥘,仲有腐皮、冬菇等配料,口感好豐富!!羊腩肉質軟腍,醬汁味道濃郁!好入味🤤🤤新品只限星一至五(12pm-2pm)供應,想試就要mark定日子啦👍🏻👍🏻📍布甸包 $13✨外層酥脆,裡面包住布丁內餡~~布丁口感滑溜,好重蛋香🥚!熱食仲有流心效果添😍😍📍6吋抹茶流心蛋糕 $198✨賣相幾靚!切開後見到抹茶流心湧出🍵,超震憾📸📸蛋糕好鬆軟,好香抹茶味~蘸cream食更易入口!!而家做緊快閃優惠價$198,好抵食🤩🤩📍麻糬波波 $20✨分別有紫薯🍠同朱古力🍫味~兩者口感煙韌Q軟,幾有咬口👍🏻👍🏻我就鍾意紫薯味!外型可愛,裡面有香甜紫薯蓉~好食🤤🤤📍曲奇(4安士) $25✨曲奇大塊厚身,咬落好香脆~~包括有多款口味,當中至愛伯爵茶!茶味香濃,又唔會太甜❤️❤️
由細到大都好鍾意食麵包😋😋
最近見到呢間港式麵包店推出咗「羊腩包」,感覺幾特別!!
其他產品望落都好吸引,即刻買咗返去試試❤️❤️

📍羊腩包 $38✨
呢個係小店同米子食堂聯乘推出的新品🆕🆕
羊腩肉質軟腍,醬汁味道濃郁!好入味🤤🤤

📍布甸包 $13✨
外層酥脆,裡面包住布丁內餡~~
布丁口感滑溜,好重蛋香🥚!熱食仲有流心效果添😍😍

📍6吋抹茶流心蛋糕 $198✨
賣相幾靚!切開後見到抹茶流心湧出🍵,超震憾📸📸
蛋糕好鬆軟,好香抹茶味~蘸cream食更易入口!!
而家做緊快閃優惠價$198,好抵食🤩🤩

📍麻糬波波 $20✨
我就鍾意紫薯味!外型可愛,裡面有香甜紫薯蓉~好食🤤🤤

📍曲奇(4安士) $25✨
曲奇大塊厚身,咬落好香脆~~
2023-02-03 354 瀏覽
我自己就好鍾意食麵包,基本上日日都食。今次經過位於佐敦嘅《紅心麵包西餅》見到新鮮出爐嘅布甸包真係忍唔住要試下。布甸包 HK$13價錢咁抵,真係唸都唔洗唸就買左一個。麵包皮薄又好脆,鬆軟又唔會太實心,所以食完都唔會滯。布甸好滑,好似食緊水蛋,但內裏綿密,香甜又有蛋香味。羊腩包 HK$38 另外見到佢地新鮮出爐一種叫羊腩包,仲要係日日都限量供應,想食就要一到五12點到2點去排隊。好彩今次搶到一個,佢哋同米子食堂聯合推出羊腩包。羊腩煮到好入味又軟腍,上面再加上餅乾脆脆,麵包又吸收晒羊腩汁嘅味道,感覺好新鮮。麻糬波波 HK$20充滿空氣感又煙煙韌韌,朱古力味濃厚又唔會太甜。6吋朱古力流心蛋糕 $198佢地做緊限時優惠,$198可以買到足足六吋嘅蛋糕,性價比真係好高。外型亦都好適合打卡,上面嘅朱古力片整到玫瑰嘅形狀。一切開個蛋糕估唔到係好流心,裏面係多層嘅朱古力海綿蛋糕,食落好鬆軟又有牛奶朱古力嘅味道。曲奇 4安士 HK$25買咗少少試下,口感好鬆脆又有多款味道可以選擇,值得一試。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

布甸包 HK$13

羊腩包 HK$38

麻糬波波 HK$20
充滿空氣感又煙煙韌韌,朱古力味濃厚又唔會太甜。

6吋朱古力流心蛋糕 $198

曲奇 4安士 HK$25
買咗少少試下,口感好鬆脆又有多款味道可以選擇,值得一試。

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2022-12-13 269 瀏覽
🐭 米奇老豬Vol. 288 🐷[紅心麵包]有日經過佐敦麵包控老豬梗係要巡視下業務啦 🍞竟然比我發現到呢件有朱古力同紫薯味嘅麻糬波波 🤩不過豬妹好憎紫薯 所以今次就淨係買左朱古力味試啦~.🐖🐖《朱古力麻糬》🐖🐖💰$20/5粒💰雖然無好fancy嘅菠蘿皮但食落都唔錯入口第一下係可可粉嘅炭(?)味不過好彩有d半流心嘅朱古力粒粒拉高返個朱古力味 🍫口感屬於軟糯得來又幾煙韌果隻雖然唔係實心 但幾好咬 🦷有d似聖安娜果盒!.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.2/10服務:N/A環境:N/A性價比:✴️ 中 ✴️ENCORE:🧐 .自費️⭕/試食.心麵包西餅📍佐敦白加士街98號金威廣場地下2及3號舖其他分店:青衣長康邨二期商場地下103號舖青衣寮肚路6號長亨商場1樓102-103號屯門兆興里3號兆麟商場地下11號舖#米奇老豬_油尖旺區#米奇老豬_屯門區#米奇老豬_葵青區#米奇老豬_朱古力#米奇老豬_包#米奇老豬_麻糬#紅心麵包西餅 #佐敦美食 #尖沙咀美食 #青衣美食 #屯門美食 #朱古力控 #朱古力迷 #朱古力麻糬曲奇 #麻糬波波 #麻糬 #麻糬控 #麻薯 #麻薯波波 #軟心朱古力 #流心朱古力 #香港麵包 #
🐭 米奇老豬Vol. 288 🐷
[紅心麵包]
有日經過佐敦
麵包控老豬梗係要巡視下業務啦 🍞
竟然比我發現到呢件有朱古力同紫薯味嘅麻糬波波 🤩
不過豬妹好憎紫薯
所以今次就淨係買左朱古力味試啦~
🐖🐖《朱古力麻糬》🐖🐖
💰$20/5粒💰
雖然無好fancy嘅菠蘿皮
但食落都唔錯
入口第一下係可可粉嘅炭(?)味
不過好彩有d半流心嘅朱古力粒粒拉高返個朱古力味 🍫
口感屬於軟糯得來又幾煙韌果隻
雖然唔係實心 但幾好咬 🦷
有d似聖安娜果盒!
❣️🐭總評分🐷❣️

#米奇老豬_葵青區
#米奇老豬_朱古力
#米奇老豬_包
#米奇老豬_麻糬

#紅心麵包西餅 #佐敦美食 #尖沙咀美食 #青衣美食 #屯門美食 #朱古力控 #朱古力迷 #朱古力麻糬曲奇 #麻糬波波 #麻糬 #麻糬控 #麻薯 #麻薯波波 #軟心朱古力 #流心朱古力 #香港麵包 #香港麵包店 #麵包控 #煙韌控 #朱古力包 #朱古力醬 #港式麵包 #hkbakeryshop #chocolatemochi

Trying different local bakery shop, this one is new to us and good buying lotus seed cakes hereLotus Seed Paste Ball Cake having full of lotus seed and whole egg yolk haaa the taste won’t be too sweet and so good when it’s hot haa, like eating traditional mooncake yaI won’t say walnut biscuit is crispy though you can’t taste any walnut insides at all lolll, and so heaty can’t eat too much of this sharing is betterSometimes having some traditional chinese cakes is nice giving us diversity of tast

Lotus Seed Paste Ball Cake

Sometimes having some traditional chinese cakes is nice giving us diversity of taste haa
2022-08-03 285 瀏覽
之前行經紅心,望下櫉窗的麵包和糕點,個樣都唔錯,今日中午時間行入去買了一包芝士麻糬試下味道。🎇芝士麻糬$24包裝企企理理,裡面有五隻,平均$4.8一隻,價錢貴左少少,但未試下就試下,這是最後一包在架上,心諗每日新鮮出爐,咁好賣,一定好食和新鮮,返到家裡打開就發現:▪️麻糬底部內縮,証明放了很久,收水一段時間,不是今朝出爐的🙄▪️切開一半看一看,麻糬非常乾,亦証明不是今早之作🙄▪️吃一啖試下,其乾無比,包內有反白,一點也没有麻糬的QQ感🙄,有今次的教訓,都係行遠少少去有Goodwill的麵包店買,放且又唔係平,買了隔夜麵包,對自己身體健康也有影響🙄🙄🙄(註:包裝没有註明最後食用日期)
🎇芝士麻糬$24

▪️切開一半看一看,麻糬非常乾,亦証明不是今早之作🙄

(註:包裝没有註明最後食用日期)
2022-08-03
2022-04-15 294 瀏覽
昨天第一次試紅心的馬卡龍,買了兩粒,表皮鬆脆,很有驚喜。今天再經過佐敦,忍不住再次光顧,買了4粒馬卡龍(有盒送)、西米焗布甸和榛子朱古力切餅。以$10一件來說,這裡的馬卡龍是非常出色。今次試朱古力、伯爵茶、熱情果和檸檬味,外觀、口感和味道等均有很高水準。我特別喜歡伯爵茶味,餡料中間還有朱古力軟心,真是超值。西米焗布甸的材料十足,香濃幼滑,西米量多及彈牙,除蛋香外還有一絲絲椰汁味,同樣$10個。榛子朱古力蛋糕就不過不失,不及以上兩樣出色。付款時跟收銀員閒聊,她說因製作馬卡龍的成本較高,所以稍後會加價或甚至停售,襯未加價要再去買!
昨天第一次試紅心的馬卡龍,買了兩粒,表皮鬆脆,很有驚喜。

榛子朱古力蛋糕就不過不失,不及以上兩樣出色。

馬卡龍
馬卡龍
2020-11-22 675 瀏覽
行過佐敦見到啲馬卡龍焗得好靚, 就買左兩粒一粒係伯爵茶味,一粒雲呢拿兩粒個質感都做得非常好 咬落去外脆內軟入面濕濕軟軟 唔會好似平時買到啲伏野食落好餅乾咁伯爵茶個餡咬落有菜味 唔會死甜 亦有餘香雲呢拿更有驚喜 竟然係餡入面仲有一層軟心非常出色咁樣既質素只賣$10蚊 非常可貴會再幫襯一一一一我是分隔線一一一一一一一一一一由於字數所限所以我會多打七十個字令我的食評能順利評分 這七十個字或者多少也有點意思 或者沒有 多謝!
行過佐敦見到啲馬卡龍焗得好靚, 就買左兩粒
一粒係伯爵茶味,一粒雲呢拿
兩粒個質感都做得非常好 咬落去外脆內軟
入面濕濕軟軟 唔會好似平時買到啲伏野食落好餅乾咁
伯爵茶個餡咬落有菜味 唔會死甜 亦有餘香
雲呢拿更有驚喜 竟然係餡入面仲有一層軟心
非常出色
咁樣既質素只賣$10蚊 非常可貴

會再幫襯

一一一一我是分隔線一一一一一一一一一一

即使在疫情嚴重的時間,佐敦著名的屎坑粥,也不見得特別少人;而這間麵包店,在夜晚差不多打烊的時候,亦可以見到七零八落。看見門外寫上港人戴口罩可獲八八折,反正工作的地點附近都沒有什麼特式麵包店,隨便夾一個燒餅試試。燒餅的賣相,是一個黑灰色竹炭包,上邊有一片烤焦了的芝士,上面的芝士燒焦了,有點兒焦香,亦都有芝士香氣,配合麵包都不錯,但是竹炭包,非常之乾身,沒有什麼水份,即使翻熱了,也不見得特別香。中間也有些芝士粒,但亦都偏向乾,芝士味非常普通,不見得特別出色。

燒餅試試。

早餐
2020-02-25 526 瀏覽
麻糬波波粒粒都脹卜卜,size算係中間偏大 $9/2, $16.5/4我唔鍾意食芝麻,所以就買咗另外兩款味,俾錢嗰陣唔知點解2粒係$7.9,不過我都冇理咁多😆芝士味可以見到有dd芝士係面,包身少油,咬落去外層微脆,芝士味都出,食到有少少咸香👍🏻紫色嗰粒我食到好淡好淡嘅紫薯味(其實都唔係好肯定係咪紫薯,佢似原味加d紫色😂)雖然佢大粒同高身,但內饀空氣感都唔算大,口感偏軟身,少少煙韌。個人嚟講呢度嘅麻糬波波唔算十分煙韌,但 整體味道唔錯,芝士味出色,對得住個價,經過會再買👍🏻

2019-10-30 643 瀏覽
星期一上完堂打算走去佳佳食糖水,見對面有包店,諗起未買早餐甘就入去想買個包,奇怪成夜晚9點都仲甘多人係入面買野,鋪入面好乾淨,啲面包又好靚仔。佢地出左個古早味海棉蛋糕,我本身好中意食海棉蛋糕,就買左一份30蚊當第二日早餐同老公食, 都幾大件。因為有軟芝士,阿姐叫我今晚放雪櫃。第二早起身就諗起個蛋糕,好擔心雪完一晚會乾曬,牙都未刷就想拎返出來先,點知阿老公已經嘆咖啡食緊個蛋糕仲好鬆軟,雪左一晚濕潤度好夠,表面有少少焗過既芝士碎,帶咸香,有蛋味,而入面軟芝士就集係中底層既位置,而且唔係cheap野,係去酒店食芝士拼盤入面,果個軟芝士既芯,好食到痴線好可惜冇影相。。。

好可惜冇影相。。。