2023-09-18 232 瀏覽
今日去左元朗另一間西式餐廳,叫做簡.聚。佢位置喺元朗廣場附近,佢有少量室外位置,可以帶埋毛孩過黎食飯。今晚未夠7點佢已經滿座,可見佢幾受歡迎。佢夜晚有dinner set menu,有餐湯/沙律+appetizer+main course,仲包飲品,人均大約二,三百蚊。佢呢排仲做緊promotion,如去餐廳慶祝生日或週年紀念,該月可享免費法式甜品一客及免費寫字服務(記住要提前預訂先有)。我地今日叫左: 🔸️生蠔拼盤 (銀堡壘×2 + 特級聖馬田×2)($68/each, 8/10)生蠔都幾新鮮。銀堡壘比較鮮甜,清新口感;聖馬田,入口帶有濃郁既海水味,口感爽身。兩隻口味各有特色。 🔸️西班牙火腿田園沙律配意式黑醋配餐包 (set, 8.7/10)好大碟沙律,沙律菜好新鮮,配埋帶微甜既黑醋好開胃。特別讚下個餐包,焗熱左又好軟熟,好香黑糖味,又有一粒粒麥好有咬口。 🔸️  煙三文魚蟹肉他他配凱撒沙律汁(+$78, 8.8/10)呢個幾好味,好多蟹肉好有鮮味,蟹肉同煙三文魚之間既味道同口感都好配合,推薦。 🔸️ 香煎老虎大蝦冬蔭公意大利麵($158,8.8/10)我覺得呢個冬蔭公意大利麵有驚喜,首先

🔸️ 香煎老虎大蝦冬蔭公意大利麵($158,8.8/10)
我覺得呢個冬蔭公意大利麵有驚喜,首先佢嗰兩隻老虎大蝦超級香超級好食,意大利麵既冬蔭公味好特出又惹味,有少少微辣,十分好食!

🔸️ 烤加拿大豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁($228,8.6/10)
勁厚肉既加拿大豬鞍扒,中意食肉同蛋白質既朋友一定中意呢個,厚肉得黎一啲都唔肥,配埋焗蒜頭一齊食更加滋味。

🍨是日生日甜品:Opera Cake (FREE, 8.2/10)
食完飯仲有甜品,滿足😁。仲係一個驚喜既生日celebration! 個甜品外型好靚,仲有生日歌聽😁

🍹凍鮮果茶 (+$22, 8.3/10)
唔錯,唔會太甜,仲有好多桃肉添。

🍹洋甘菊茶 (+$18, 8.3/10)
2023-09-06 67 瀏覽
同老公結婚14週年,簡簡單單係元朗搵間小店靜靜渡過,位於旺中帶靜嘅西菁街隱蔽西餐廳,靜靜享受二人時光。🔸西班牙銀堡壘 Ostras Del Castillo肉質肥厚爽脆,輕微海水味,鮮味之餘有口感。法國聖馬田 Saint Martin蠔肉肥美爽口鮮甜,海水味更濃,鮮味十足!前菜🔸煙三文魚蟹肉他他蟹肉鮮甜,配上咸香煙三文魚,為主餐揭開序幕。🔸香辣蒜片煮藍青口辣汁爆蒜片,沾上每隻飽滿鮮甜藍青口,啖啖刺激,辣味十足,嗜辣者必試。主菜跟黑糖餐包,外脆內軟。主菜🔸香煎日本帶子大蝦龍蝦汁意大利飯超厚肉日本帶子,兩面微微焦香,七成熟肉質剛好,肉質嫩滑。大蝦爽口配上軟中帶硬米飯,多重口感。🔸紐西蘭牛肉眼扒併香煎鵝肝配露絲瑪莉燒汁牛扒熟成拿捏得剛好,焦香脆皮,切開肉汁爆發。鵝肝有畫龍點睛之效,豐腴油脂香氣四溢,完全不覺油膩。🥰最後老闆精心送上歌劇院蛋糕,openrice 訂位仲有免費寫字✍️鮮果茶及熱情果特飲,材料十足,生果滿滿😄九月起得悉餐廳將會推出三送一優惠,適用於午餐及晚餐時段,非常抵食。

🔸西班牙銀堡壘 Ostras Del Castillo
肉質肥厚爽脆,輕微海水味,鮮味之餘有口感。

法國聖馬田 Saint Martin
蠔肉肥美爽口鮮甜,海水味更濃,鮮味十足!

前菜
🔸煙三文魚蟹肉他他
蟹肉鮮甜,配上咸香煙三文魚,為主餐揭開序幕。

🔸香辣蒜片煮藍青口

主菜跟黑糖餐包,外脆內軟。

主菜
🔸香煎日本帶子大蝦龍蝦汁意大利飯

🔸紐西蘭牛肉眼扒併香煎鵝肝配露絲瑪莉燒汁
牛扒熟成拿捏得剛好,焦香脆皮,切開肉汁爆發。
鵝肝有畫龍點睛之效,豐腴油脂香氣四溢,完全不覺油膩。

鮮果茶及熱情果特飲,材料十足,生果滿滿😄

紐西蘭牛肉眼扒併香煎鵝肝配露絲瑪莉燒汁
香煎日本帶子大蝦龍蝦汁意大利飯
紐西蘭牛肉眼扒併香煎鵝肝配露絲瑪莉燒汁
香煎日本帶子大蝦龍蝦汁意大利飯
2023-08-29 52 瀏覽
香煎法式鵝肝多士 Toast With Pan Fied Fore teo $88非常經典,而且正宗嘅鵝肝多士,鵝肝甘香軟滑,多士非常酥脆!夾埋一齊非常好食,而且鵝肝份量都有4舊,非常抵食!香辣蒜片白酒煮藍青口 $88青口份量適中,但係青口就非常大隻。最值得一提係佢嘅汁,香辣惹味,將青口鮮味引出黎,仲幾開胃!烤加拿大豬胺扒配蜜糖芥末籽汁 $218 呢個小便非常推薦,嚟到一定要試一試。豬鞍軟嫩仲幾juicy,熟度真係剛剛好,脂肪位唔會好大,但甘香!醬汁都值得一提,用咗蜜糖芥末醬,但係質地就冇咁濃稠,味道亦唔會太濃烈,非常岩小編口味!夾埋非常好食!銀堡壘Ostras Del Castillo $68小編比較鍾意食呢款西班牙生蠔,海水味唔重,但蠔味濃郁同非常鮮甜!特級聖馬田 $68而呢一款法國生蠔就會比較飽滿,海水味較重,中意啖啖肉嘅可以試試!歌劇院蛋糕歌劇院蛋糕即係咖啡蛋糕,咖啡味香濃,但唔會太苦,可以同時食到咖啡同埋朱古力彼此嘅苦味!鮮果茶熱情果特飲

香辣蒜片白酒煮藍青口 $88

烤加拿大豬胺扒配蜜糖芥末籽汁 $218
夾埋非常好食!

銀堡壘Ostras Del Castillo $68

特級聖馬田 $68

鮮果茶
熱情果特飲
今次係二訪簡聚了 慶祝朋友生日🎂難得元朗會有精緻既西式小餐館上次新開張仲未有好多人發掘到今次要預約先有位 好爆場要坐室外位置😌不過都有冷風機幾涼爽 室外位置pet friendly架🐶其實唔難搵 熟元朗既就係千色後面果條街相隔一年 食物水準依然出色👍🏻叫了兩款蠔🦪兩款main courses同白酒🥂跟煙三文魚沙律🥗同餐包🥖我地係OpenRice訂位慶祝生日會送埋蛋糕!!📍銀堡壘 HKD68來自西班牙🇪🇸既生蠔🦪老細叫落食左銀堡壘再食日之雪花口感好順滑 味道清甜爽唔會膩📍日之雪花 HKD68來自日本🇯🇵既生蠔🦪蠔味再出啲 沾少少檸檬汁已經好鮮甜📍煙三文魚田園沙律配黑糖餐包🥗配上搭凱薩沙律醬格外開胃既前菜黑糖餐包有驚喜 質地好鬆軟個包暖暖地配埋凍冰冰既牛油好好味🧈📍鵝肝多士 HKD88為左影相 塊多士好熱都照拎上手🤪鵝肝煎到好香 勁重油香味但我地好中意多士好香脆 成個口感都勁豐富配上黑醋同沙律菜減低個油膩感📍香煎三文魚柳配柚子汁 HKD188三文魚柳煎到好乾身唔油膩👍🏻魚皮煎到好脆但魚肉濕潤又滑配柚子汁 味道好balance配菜有翠肉瓜🥒同埋牛油焗薯仔🥔翠肉瓜充滿水份簡單燒過幾好食💦牛油焗
今次係二訪簡聚了 慶祝朋友生日🎂
其實唔難搵 熟元朗既就係千色後面果條街
相隔一年 食物水準依然出色👍🏻
叫了兩款蠔🦪兩款main courses同白酒🥂
跟煙三文魚沙律🥗同餐包🥖
我地係OpenRice訂位慶祝生日會送埋蛋糕!!

📍銀堡壘 HKD68

老細見我地飲完仲free多左杯比我地好好人🥂
依款白酒好易入口唔會太甜配生蠔同主菜都非常夾
2023-08-11
2023-08-11 45 瀏覽
今日同男朋友慶祝🎂,近近搵番我心水餐廳❣️,位於元朗西菁街簡聚,餐廳於街角一隅,老闆好熱情泥慶祝週年當然要蠔一蠔佢!叫咗餐廳推介生蠔- 日之雪花,肥厚爽口,海水味極濃頭盤叫咗香辣蒜片白酒煮藍青口,香辣汁非常開胃,辣辣地又帶陣陣白酒香味,藍青口爽口彈牙香煎三文魚柳配柚子醬油,三文魚皮煎得金黃香脆,加埋柚子醬油幾開胃,配菜翠玉瓜有少少焦香,薯茸夠哂香滑!香煎紐西蘭羊扒配紅酒燒汁,羊扒處理得好好,唔會好大陣膻味,配埋紅酒汁將羊肉提升更一個層次飲品簡咗蜜桃紅茶同埋鮮果茶🍹,紅茶茶底適中,配合埋鮮果甜味,食完美食解膩無負擔最後餐廳送咗Operate cake🥃咖啡和巧克力的綿柔醇香,夾雜蛋糕的鬆軟,在嘴裏層層化開!最開心餐廳會寫埋字🥰

香辣蒜片白酒煮藍青口

香煎三文魚柳配柚子醬油

香煎紐西蘭羊扒配紅酒燒汁

Operate cake
香辣蒜片白酒煮藍青口
香煎紐西蘭羊扒配紅酒燒汁
Operate cake
今日山長水遠去到元朗就是為了跟一位好久不見的朋友,慶祝他的生日,而今日吃的餐廳就是住大西北的朋友推薦,位置都比較隱匿,雖然在千色匯附近單都要需要時間去尋找!餐廳內的裝修風格帶有一點溫馨,有一種家的感覺,深灰色的沙發配上米白色的皮製枱布,顯得額外高級有格調👍🏻 餐廳設有露天坐位服務,可以讓客人與毛孩一起共餐。餐廳提供的菜式種類都不少,而今日我們就點了生蠔🦪,以及兩份set dinner🥘 分別是意粉及牛扒,賣相及味道不錯👍🏻⭐️銀堡壘 Ostras Del Castalo $68⭐️日之雪花 $68今日點了兩款不同品種的生蠔,分別是銀堡壘及日之雪花,兩款的生蠔肉質肥厚爽口,海水味濃郁,特別是銀堡壘生蠔的海水味更濃🦪🦪鮮甜⭐️牛油果蟹肉他他配意式黑醋醬 +$78非常健康的沙律,牛油果帶有濃郁的奶油味和柔軟的質地,而蟹肉則帶有鮮甜的鮮味,配以酸甜味道的意式黑醋醬,為這道菜更加豐富。⭐️煙三文魚田園沙律配凱撒沙律汁及餐包煙三文魚的煙燻味,與清甜爽脆的生菜🥬及濃郁的凱撒沙律汁的味道相互融合;而餐包的鬆軟口感,配上鹹味的牛油🧈,都不錯。⭐️香煎老虎大蝦香辣蕃茄茸汁意大利麵 $158煎到金黃色老虎大蝦,質鮮嫩

⭐️銀堡壘 Ostras Del Castalo $68
⭐️日之雪花 $68

⭐️牛油果蟹肉他他配意式黑醋醬 +$78

⭐️煙三文魚田園沙律配凱撒沙律汁及餐包

⭐️香煎老虎大蝦香辣蕃茄茸汁意大利麵 $158
煎到金黃色老虎大蝦,質鮮嫩彈牙,帶有鮮甜味,配以香辣蕃茄茸汁的意粉,酸酸甜甜帶有香辣的刺激感👍🏻🫰🏻

⭐️紐西蘭牛肉眼扒併香煎鵝肝配露絲瑪莉燒汁 $268
牛肉眼扒的肉質嫩滑,帶有濃郁的牛肉香氣和味道,肉質不會太乾,加上煎到金黃色且帶有一點點的焦香的鵝肝,再配以露絲瑪莉燒汁,第一次吃這個燒汁🫰🏻

⭐️歌劇院蛋糕
因為今日是我朋友的生日,係op訂位,餐廳就送了一個蛋糕給我們!朱古力的醇厚與蛋糕的軟滑質地相互融合,濃郁朱古力的味道是這蛋糕的亮點之一,喜歡吃朱古力的朋友,不要錯過!

⭐️凍熱情果特飲
酸酸甜甜的情果香味,飲品還有香甜的黃桃,冰凍又清爽,絕對是解渴的飲品!

⭐️青檸藍蝶花熱飮
青檸藍蝶花熱飲的味道酸甜而清爽,重要是熱熱的!呈現藍色的藍蝶花與青檸互相融合后變成紫色☺️超美的!
2023-07-25 44 瀏覽
見呢排個個都講簡聚高質,撞啱今日剪頭髮又係附近,就去試試佢,可能期望越高失望越大,個西蘭花忌廉湯冇乜味道,叫咗兩隻生蠔,上枱時用隻差掂下個裙邊已經唔識郁,唔係咁新鮮,不過味道就正常,有西班牙同日本兩款,日本嗰款比較好食,叫咗豬鞁,好薄,似塊普通豬扒多啲,配菜有蕃茄仔薯仔同粟米仔,味道正常一般,飲品叫左凍檸水,正常,可能我睇多太多人話呢一間非常之高質,所以期望過高🫣🫣不過上菜速度快,侍應服務態度好👍🏻
2023-07-25 38 瀏覽
晚餐有dinner set ,配沙律或者湯,我地就叫左涉律,有乾火腿係上面,菜都好新鮮。日之雪花 (日本生蠔)呢一款係日本生蠔,感覺上安全啲,生蠔本體好大,入口好鮮味,冇腥臭味~我地仲升級左個頭盤叫左:香辣蒜香白酒煮藍青口$88青口都啖啖肉冇沙,係鹹咗少少,但整體味道好香。烤西班牙乳豬配蘋果茸$278呢個真係要嗌,外皮炸到好脆,薄得黎來好香口~肉都唔少🥰🥰畫龍點睛既蘋果茸,乳豬點埋食好解膩~海膽蟹籽忌廉汁意大利麵$168呢個冇得輸,成大舊海膽係面頭,加埋大量蟹籽,撈埋一齊好食。泡沫咖啡+$18都係用普通咖啡機沖,但係勝在有心思,加食用花係面頭,成件事靚哂。凍熱情果特飲+$22充滿水果既特飲,夏天飲好清新~歌劇院蛋糕 (朱古力)$68朱古力味濃,少甜既朱古力蛋糕呢度仲有室內,室外座位,室外座位都好整潔,帶竉物黎呢度仲可以一齊啦~

日之雪花 (日本生蠔)
我地仲升級左個頭盤叫左:香辣蒜香白酒煮藍青口$88
青口都啖啖肉冇沙,係鹹咗少少,但整體味道好香。

烤西班牙乳豬配蘋果茸$278

海膽蟹籽忌廉汁意大利麵$168
呢個冇得輸,成大舊海膽係面頭,加埋大量蟹籽,撈埋一齊好食。

泡沫咖啡+$18

凍熱情果特飲+$22
充滿水果既特飲,夏天飲好清新~

歌劇院蛋糕 (朱古力)$68
朱古力味濃,少甜既朱古力蛋糕

簡。聚 Granjero 經常行去西菁街附近去買寵物用品,但竟然唔發現網球場旁邊有一間西餐小店,怖置帶歐陸風情,室外擺咗好多紫色既花做裝飾,加埋少少圍欄同幾幅圖,感覺好悠閑。😆😆今晚天氣唔錯,我地坐咗室外位置,由於有個大吊扇,所以都算幾涼爽。經店員介紹,我地首先試咗佢地既生蠔先。第一款係銀堡疊,肉質肥厚飽滿,入口都好creamy而且帶海水味。另一款就選擇咗日之雪花,相較而言呢隻入口比較爽口,蠔味較濃郁突出。😃😃呢到要讚既係店員係逐樣野上,每道菜都新鮮熱辣上枱,唔會怕凍晒。前菜我地叫咗一個西班牙火腿田園沙律同埋煙三文魚蟹肉他他。西班牙火腿入口油脂感豐富,加上黑醋沙律,酸甜既黑醋平衡返,令火腿油膩感減低。蟹肉他他亦做好有水準,上層佈滿大量蟹肉,中間有一塊好大既煙三文魚,最下層有沙律菜同埋牛油果,口感同味道都好豐富。😄😄主菜就揀咗烤西班牙乳豬配蘋果茸醬。主菜擺盤好靚仔。烤乳豬非常香,我都專突用刀輕輕刮下乳豬表皮,果好脆身。乳豬皮非常薄,脆到好似薯片咁,加上皮下既脂肪,入口又香又脆。乳豬肉唔算好肥,肉質好嫩滑,同外皮有截然不同既口感。配埋自家製既蘋果茸醬,蘋果加上少少肉桂既香味同乳豬好搭配。😍
簡。聚 Granjero

主菜就揀咗烤西班牙乳豬配蘋果茸醬。主菜擺盤好靚仔。烤乳豬非常香,我都專突用刀輕輕刮下乳豬表皮,果好脆身。乳豬皮非常薄,脆到好似薯片咁,加上皮下既脂肪,入口又香又脆。乳豬肉唔算好肥,肉質好嫩滑,同外皮有截然不同既口感。配埋自家製既蘋果茸醬,蘋果加上少少肉桂既香味同乳豬好搭配。😍😍

另一款係香煎帶子大蝦意大利麵。意大利粉好彈牙,加上用咗龍蝦汁去煮,味道好濃郁,鐘意食意粉既真係要試下。帶子煎得恰到好處,外皮煎封得好靚仔,入面僅僅熟,控制得啱啱好。😊😊

最後老闆送多個歌劇院蛋糕比我地。咁就啱啦,可以慶祝埋朋友下個月既生日,yeah。蛋糕好重朱古力味,朋友勁鐘意呀☺️☺️
· 簡聚 ·經朋友介紹知道咗呢間位於元朗西菁街的西餐廳門口以紫色花花佈置 好浪漫💜內裏環境好寬落 坐落舒服好岩拍拖或慶祝活動(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎🤍生蠔 $68兩款蠔都標明係肥厚爽口、海水味濃~唔知點揀嘅的表示😂一樣一隻吧!一上台果然冇令我失望🥳🦪銀堡壘我比較鍾意呢款~來自西班牙的💫好creamy~入口順滑得來又有啲爽口🥳海水味令蠔肥美得黎亦唔會覺得膩👍🏻🦪日之雪花呢款就黎自日本🇯🇵朋友就比較鍾意呢款🥰感覺佢好似再大隻啲😍口感比較清爽,蠔身都好飽滿😍🤍煙三文魚蟹肉他他 $78 出面比較少食到呢個配搭~佢用咗煙三文魚做底再將蟹肉鋪面😋用料一啲都唔孤寒❤️🤍香煎鴨肝多士 $88呢個前菜完全係性價比勁高👍🏻鵝肝勁厚~差唔多有我一折手指咁厚😱鵝肝入口即溶🥲滿滿油香~有時唔需要搞一啲好特別嘅配搭只要食材夠好 簡簡單單已經好好食😭🤍海膽蟹籽忌廉汁意大利麵 $168每條意粉都包滿忌廉汁好夠味~面頭嘅海膽好新鮮😋份量好夠食👍🏻意粉嘅麵條軟硬度適中 唔會一pac咁樣(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🤍烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末汁 $218肉味好濃~基本上唔使點醬汁已經好夠味😚肉質好嫩滑 裏
· 簡聚 ·

經朋友介紹知道咗呢間位於元朗西菁街的西餐廳
門口以紫色花花佈置 好浪漫💜
內裏環境好寬落
坐落舒服好岩拍拖或慶祝活動(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎
🤍生蠔 $68
兩款蠔都標明係肥厚爽口、海水味濃~
唔知點揀嘅的表示😂

🦪日之雪花
呢款就黎自日本🇯🇵
朋友就比較鍾意呢款🥰
感覺佢好似再大隻啲😍
口感比較清爽,蠔身都好飽滿😍
日之雪花

🤍煙三文魚蟹肉他他 $78
出面比較少食到呢個配搭~
佢用咗煙三文魚做底再將蟹肉鋪面😋
用料一啲都唔孤寒❤️
煙三文魚蟹肉他他

🤍香煎鴨肝多士 $88
呢個前菜完全係性價比勁高👍🏻
鵝肝勁厚~差唔多有我一折手指咁厚😱
鵝肝入口即溶🥲滿滿油香~
有時唔需要搞一啲好特別嘅配搭
只要食材夠好 簡簡單單已經好好食😭

🤍海膽蟹籽忌廉汁意大利麵 $168
每條意粉都包滿忌廉汁好夠味~
面頭嘅海膽好新鮮😋
份量好夠食👍🏻
海膽蟹籽忌廉汁意大利麵

🤍烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末汁 $218
肉味好濃~基本上唔使點醬汁已經好夠味😚
肉質好嫩滑 裏面啲肉汁鎖住晒(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
好怕芥末汁好辣 但呢度嘅甜甜地 好容易入口😗
烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末汁

🤍熱情果特飲 +$22(套餐)
睇名以為係普通嘅熱情果醬配梳打水🤣
原來佢係西柚梳打水配上鮮果~
所有水果都食得出係新鮮現切嘅🍍🍑
唔會太甜 播好適合夏天fresh fresh🍸

🤍鮮果茶 +$22(套餐)
鮮果茶比起熱情果特飲甜hi
同樣用新鮮水果👏🏻
茶味好濃 讚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

🤍歌劇院蛋糕 (Openrice訂枱免費贈送)
好驚喜book位時tick左慶祝生日
睇得出呢度嘅Gâteau Opéra好用心整
分到一層層~食落都有唔同口感😍
朱古力味好濃🍫

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎

店主態度好親切好熱情~
會好主動咁作介紹💭
每上完一道菜都會關心吓問吓你覺得點樣🥸
如果下次有特別慶祝活動一定會諗起佢💐

餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆🔆
(5個🔆為滿分;🔅為半分)

簡.聚 (元朗)
元朗西菁街10號好順泰大廈地下59號舖
🚇港鐵元朗站行約10分鐘
銀堡壘
日之雪花
煙三文魚蟹肉他他
海膽蟹籽忌廉汁意大利麵
  • 生蠔
2023-06-24 34 瀏覽
一直都好掛住佢個龍蝦汁意粉所以又再約咗朋友🤣🤣漏咗一提,佢當日嘅餐湯南瓜湯都好好飲,雖然唔係好Creamy但係都食得出有一絲絲嘅南瓜今次仲可以試埋乳豬配蘋果蓉汁,乳豬每一舊都好肥膩但係配左清香嘅蘋果蓉汁之後就完全有助解膩😆因為當日朋友生日所以就嗌左個心太軟,心丸太軟唔會話太死甜,食完咁多野再食都唔會話好滯但係嗰日有小插曲,就係我唔記得咗訂蠔🥲🥲所以如果大家都想食生蠔嘅話,記得要打去預約啊😮‍💨
但係嗰日有小插曲,就係我唔記得咗訂蠔🥲🥲
所以如果大家都想食生蠔嘅話,記得要打去預約啊😮‍💨

2023-06-20
生日
  • 烤西斑牙乳豬配蘋果茸
呢排好鍾意去元朗搵食,餐廳選擇眾多。佢仲係寵物親善餐廳,可以帶埋寵物黎用餐🔹生蠔 $68/1今次同朋友叫左日本嘅月之雪花同埋西班牙嘅銀堡壘。兩款生蠔都各有特色、十分鮮甜肥美。🔹西班牙火腿田園沙律🥗大大碟嘅田園沙律,好豐富嘅感覺!😋🔹 頭盤升級-煙三文魚蟹肉他他 $78呢款由好多蟹肉同煙三文魚製作而成🔹 烤紐西蘭一級肉眼扒配露絲瑪莉燒汁 $228肉眼扒咬落好冧、勁juicy,配埋燒汁真係食到停唔到口!🔹 烤鮮三文魚柳併大蝦配刁草忌廉汁 $188另一款主菜揀左烤鮮三文魚柳併大蝦。三文魚柳,烤得好香脆,食落啖啖肉。

🔹生蠔 $68/1

🔹西班牙火腿田園沙律🥗
大大碟嘅田園沙律,好豐富嘅感覺!😋

🔹 頭盤升級-煙三文魚蟹肉他他 $78
呢款由好多蟹肉同煙三文魚製作而成

🔹 烤紐西蘭一級肉眼扒配露絲瑪莉燒汁 $228
肉眼扒咬落好冧、勁juicy,配埋燒汁真係食到停唔到口!

🔹 烤鮮三文魚柳併大蝦配刁草忌廉汁 $188

2023-06-15 46 瀏覽
住屯元天既我成日都看覺得元朗食黎食去都係個啲🥲但睇人介紹見到有間好食既西餐就即刻同朋友去試下當日去到8點左右,睇介紹蠔好新鮮又平,但因為真係對自己腸胃無信心就無試到上菜速度都好快,15分鐘左右前菜就到蟹肉他他 都無腥味 個豬okay 但成碟最好食竟然係薯仔🤣🤣🤣龍蝦汁意粉超級推薦俾大家!!!!佢個麵真係做到掛汁同入味而唔係係出面食到面還面 汁還汁同埋個汁都唔係罐頭湯整出黎全餐最滿意係個意粉💕本身仲諗住帶埋個乳豬但老闆話無哂之後送左2個甜品呢間一定會再去食,下次會試埋生蠔🤓
上菜速度都好快,15分鐘左右前菜就到
蟹肉他他 都無腥味

個豬okay 但成碟最好食竟然係薯仔🤣🤣🤣
龍蝦汁意粉超級推薦俾大家!!!!
全餐最滿意係個意粉💕
本身仲諗住帶埋個乳豬但老闆話無哂之後送左2個甜品
呢間一定會再去食,下次會試埋生蠔🤓
2023-04-29
  • 龍蝦汁意粉
•簡•聚 Granjero •🌟#元朗西菁街🌟#petfriendly #毛孩都可以去元朗不嬲都好多唔同嘢食 呢間西餐廳都幾高質😌🌼#生蠔- 勁大隻😳😳😂😂- 老闆建議食咗銀堡壘先💁🏻‍♀️銀堡壘- 肉質厚實 囗感爽脆 creamy- 有喲回甘既感覺 好新鮮💁🏻‍♀️日之雪花- 味道甜d 更加濃郁 更加creamy🌼 #煙三文魚蟹肉他他- 煙三文魚墊底 蟹肉係熟嘅- 黑醋醬汁好甜 同海鮮幾夾🌼#西班牙火腿田園沙律 配意式黑醋- 黑醋帶甜 中和 火腿嘅鹹味 沙律菜好新鮮🌼 #香煎鵝肝黑松露野菌意大利飯- 鵝肝肥美 煎得幾香 - 醬汁好creamy🌼#烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽醬- 肉質嫩滑 咁厚都唔會煙靭- 個蜜糖芥末籽醬 好夾🙆🏻‍♀️ OpenRice 訂位 慶祝生日/周年紀念 原來會送歌劇院蛋糕- 濃郁嘅朱古力味 入面個蛋糕都浸咗啲咖啡酒 好好味!#香港美食 #元朗美食 #西菁街 #granjero #西餐廳 #生蠔
•簡•聚 Granjero •

- 醬汁好creamy

🌼#烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽醬
- 肉質嫩滑 咁厚都唔會煙靭
- 個蜜糖芥末籽醬 好夾

- 濃郁嘅朱古力味 入面個蛋糕都浸咗啲咖啡酒 好好味!

2023-06-09
  • 生蠔
有一個時間特別好鐘意食西式料理 🤓由細住到大睇住元朗變得多元化左😏同加入左好多唔同元素既餐廳水準仲要唔錯💯 平時經過呢到都係買寵物野知道呢到係寵物有善餐廳一定要帶埋毛孩一齊黎🐱🐶首先會有餐前麵包🥯 🌟生蠔 🦪 💰$68/pcs食生蠔必須由淡味食到濃味次序好重要‼️😳1️⃣西班牙 - 銀堡壘海水味比較淡身但口質比既肥美同爽口🤤2️⃣日本 - 日之雪花相反海水味比較濃相對上日本黎既蠔都係偏鮮甜🙆🏻‍♂️🌟西班牙火腿田園沙律🥗 沙律字會跟晚餐送上本身去到邊間餐廳都一定要食沙律 😗火腿本身既鹹味伴隨沙律菜既甜香爽口互相中和返🤩無過度放太多黑醋剛剛好的味道👌🏻🌟香辣蒜香白酒煮藍青口💰$88用蒜🧄爆香既辣味無令人辣到食唔到既感覺仲會更加想食 🤓裡面有些小野菌索埋辣汁 非常入味 🤣青口入味之如又爽口 😍😍所以好快食完🌟香煎鵝肝野菌黑松露意大利飯🍲 💰$168意大利飯熟成煮到剛剛好 唔會偏硬或冧身 掌握得好好👍🏻鵝肝又肥又嫩 🫶🏻🌟烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末汁 💰$218真材實料 👍🏻 豬鞍好大塊同埋燒得好香口脂肪比例都唔算多而且食落唔會覺得好靭同乾柴既感覺 ❤️配埋蜜糖芥末甜甜酸酸既味道 🙆🏻‍♂️燒薯又燒得好香 好
有一個時間特別好鐘意食西式料理 🤓

refresh 左成晚食過哂既味道
完全唔會覺得好甜
中和返所有味道 😳
完全好滿足 好飽 😍😍🦪

🍽️優惠:慶祝生日或周年紀念,個月可享免費獲得法式甜品一客及寫字服務🍰

啤啤推介指數:🐻🐻🐻🐻/5粒

簡.聚 (元朗)

📍地址:元朗西菁街10號好順泰大廈地下59號舖
☎️ 電話: 521713323