每逢天氣炎熱,不想飯後熱焫焫,就會想吃壽司魚生。見這間在黃埔區內新開的壽司店評價不錯,所以就決定一試。餐廳分吧枱和普通座位,裝修非常新淨企理。入座後獲安排坐吧枱,可以一邊吃飯,一邊看師傅備餐。餐廳用QR code 落單,可以慢慢選出心水。立鮨壽司拼盤 (上)($100)這個拼盤有五款壽司,包括三文魚、油甘魚、北海道帶子、珍貴赤蝦和海膽。魚生非常新鮮,而且全部厚切,配上調過味的壽司飯,質素全都很高。三文魚的魚油很香,油脂感重。油甘魚配上少許柚子皮,令味道更豐富。帶子和赤蝦的鮮味重。海膽入口即化,甜香味令人非常回味。除了併盤,還點了其他餐點,質素全都令人滿意。中吞拿魚腩壽司 ($41)中吞的油脂感很重,但不會過肥,有一種剛剛好的滿足。迷子魚子海膽杯 ($50)魚子和海膽都非常鮮甜,是一個鮮上加鮮的配搭。三文魚子軍艦 ($28)櫻花蝦玉子燒 ($26)玉子非常厚,但一點都不會硬實,反而有種軟綿綿的口感。玉子上加了沙律醬和少許三文魚子,令味道更豐富。鰻魚壽司 ($20)鰻魚非常厚肉,而且調味適中,不會過鹹或過甜,令人吃到鰻魚本身的魚香味。每樣餐點的質素都非常高,令人有驚喜,難怪分店越開越多。

立鮨壽司拼盤 (上)($100)

三文魚的魚油很香,油脂感重。

油甘魚配上少許柚子皮,令味道更豐富。

帶子和赤蝦的鮮味重。

海膽入口即化,甜香味令人非常回味。

除了併盤,還點了其他餐點,質素全都令人滿意。

中吞拿魚腩壽司 ($41)
中吞的油脂感很重,但不會過肥,有一種剛剛好的滿足。

迷子魚子海膽杯 ($50)
魚子和海膽都非常鮮甜,是一個鮮上加鮮的配搭。

三文魚子軍艦 ($28)

櫻花蝦玉子燒 ($26)

鰻魚壽司 ($20)

每樣餐點的質素都非常高,令人有驚喜,難怪分店越開越多。
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍣🍣🍣🍣🍣🍴🍽🍴🍽🍴🍽-好耐之前趕時間食過立鮨,對佢嘅印象係快靚正,有壽司師傅standby 即刻整即刻食,但立食點都會趕啲。新開嘅黃埔分店全部都係坐位,可以坐低慢慢食高質壽司,性價比又大大提高了🤭。🥢 原隻活赤貝壽司 $40 🆙肉質爽口彈牙,柚子皮味好清新開胃,有喚然一身嘅感覺,夏天食啱哂😍。🥢 黑松露赤蝦壽司 $ 24 🆙黑松露味好濃,配埋厚實嘅甜蝦嘅鮮味,兩樣嘢好夾,好滋味🤩。🥢 三文魚籽海膽大滿足(迷你丼) $ 99 🆙海膽綿滑,味道偏甜一啲腥臭味都冇,配埋三文魚子嘅鹹味啱啱好,互相平衡。配料仲多過飯,三文魚籽粒多到當飯食咁,好滿足☺️。🥢 軟殼蟹卷 $ 48 🆗軟殼蟹即叫即炸好新鮮冇油益味,咁厚肉真係好少見,好驚喜,如果配埋沙律醬可能會更正更邪惡。🥢 嚴選火炙盛合 (帶子、松葉蟹腳、左口魚邊、三文魚、中呑拿魚腩$ 115 🆙呢個盛合集合晒所有火灸最好食嘅壽司,由淡味嘅食起,帶子同蟹腳肉質都係好新鮮,突顯到灸燒嘅香味,而其餘嘅魚類壽司經過灸燒後魚油香味味爆哂出嚟,而且師傅有用心配返相應嘅青蔥同洋蔥襯返舊魚👍。中呑拿魚腩好厚肉,有油香之餘又唔油膩,百幾蚊食到呢個質素,性
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍣🍣🍣🍣🍣🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 原隻活赤貝壽司 $40 🆙

🥢 黑松露赤蝦壽司 $ 24 🆙
黑松露味好濃,配埋厚實嘅甜蝦嘅鮮味,兩樣嘢好夾,好滋味🤩。

🥢 三文魚籽海膽大滿足(迷你丼) $ 99 🆙

🥢 軟殼蟹卷 $ 48 🆗

呢個盛合集合晒所有火灸最好食嘅壽司,由淡味嘅食起,帶子同蟹腳肉質都係好新鮮,突顯到灸燒嘅香味,而其餘嘅魚類壽司經過灸燒後魚油香味味爆哂出嚟,而且師傅有用心配返相應嘅青蔥同洋蔥襯返舊魚👍。中呑拿魚腩好厚肉,有油香之餘又唔油膩,百幾蚊食到呢個質素,性價比真係算高。

🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍣🍣🍣🍣🍣🍴🍽🍴🍽🍴🍽
2023-06-09 63 瀏覽
壽司控近日又再感到空虛寂寞和凍,終於我又撇開我家老闆獨自去偷吃。😛壽司癮發作,往日我的下午茶基地又結業了,本來想轉戰立鮨大埔新店,但基於天時地利人和,最後我在工作中場休息時走到了黃埔分店。😁為了犒賞自己勤力工作,我先要了份KAMA TORO(大吞拿魚鮫壽召),是吞拿魚中最矜貴的部份,魚肉入口即溶,魚油在口中滲入醋飯當中,帶給味蕾高層次享受。再來是三文魚腩壽司,魚肉肥美適中,雖說魚味不及其他魚類豐郁,但這是從小到大親切熟悉的味道。今次也要了深海池魚壽司和劍魚腩壽司,池魚肉質鮮嫩魚油甘香,美味程度直迫KAMA TORO,而同樣肉質柔軟的劍魚腩脂肪很多,多得令我想到是日都不需吃魚油丸補充奧米加3了。😂最後,是日下午茶以味道濃郁的海膽軍艦終結,壽司癮得以平息,空虛寂寞和凍的感覺又吞一段落。😌

Kama  Toro
2023-06-08
下午茶
Kama  Toro
2023-06-08 44 瀏覽
今日經過黃埔天地,發現立鮨起黃埔開咗分店,之前試過佢地既壽司刺身好新鮮,既然甘有緣份,就入去試下新分店啦。壽司點左三文魚、吞拿魚腩、北海道帶子,三款壽司都好新鮮,壽司飯用咗特別醬料調配,拎壽司鮮味提升。鰻魚壽司:鰻魚大大舊,邊緣口感微脆,好正。芥辣八爪魚軍艦:紫菜脆口,八爪魚口感新鮮爽口,芥辣味調配得剛好。特上北海道魚生飯:賣相好吸引,入面有五寶,包括三文魚、蝦、帶子、海膽、蟹籽。滿滿嘅三文魚子,加上海膽做點緻,晶瑩剔透,賣相很吸引。牛肉稻庭烏冬:湯底好鮮味,牛肉非常嫩口、烏冬滑身彈牙。木村山梨飲品:分別加入山梨炙県.長野県產嘅蘋果汁同葡萄汁,果味突出,梳打入口開胃清爽,夠晒解渴。開心果味雪糕:點咗食完會開心嘅開心果味,口感順滑,真係有開心果粒架,食完好開心呀。🔍立鮨 (黃埔天地) (紅磡)📍紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖

滿滿嘅三文魚子,加上海膽做點緻,晶瑩剔透,賣相很吸引。

牛肉稻庭烏冬:湯底好鮮味,牛肉非常嫩口、烏冬滑身彈牙。

🔍立鮨 (黃埔天地) (紅磡)
📍紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖
2023-06-08 47 瀏覽
朋友帶左我去黃埔天地個邊食,除左保齡球場之外,朋友最鐘意就係食下個邊日本野!因為呢到都幾多優質既食店!今次選擇左一間有壽司發樣壽司既食店!除左環境好舒適之外,都比到人地一種似穿越日本既感覺!裝修大雅日本和風風格!講番食物先!今次朋友介紹咗呢一個日本自由壽司發板!佢話有四款係必試!包括係火灸松葉蟹腳壽司、火灸鵝肝壽司、松葉蟹肉海膽壽司、瀨尿蝦配蟹膏櫻花蝦壽司!!松葉蟹腳食落去非常之甘香肉質甜美!蟹腳都啖啖肉!另外我剛壽司食落去甘甜入口即溶!好有層次!瀨尿蝦配蟹膏味道非常之夾!再配上櫻花蝦乾,令到壽司味道層次更加香濃!之後再叫咗個火灸左口魚邊群壽司、海鮮日本蒸碗滑蛋、再配上燒蝦頭(鮮蝦味噌湯)!左口魚右滑入口即溶!再加上特製醬汁好惹味!滑板配上分量不少蟹柳肉,令到蛋嘅質感更加鮮甜!絕對要讚就係燒蝦頭湯一定要試!香濃蝦頭仲要有蝦膏!絕對係高質高 CP!!最後用原個椰子味雪葩,椰子味出眾,幼滑程度簡直食落口愛不釋手,加上份量好足夠非常抵食!

2023-06-06 47 瀏覽
特上北海道魚生飯🍱$158魚生飯入面有飛魚籽、北海道帶子😋仲有我最鍾意嘅三文魚片🐟當然唔少得鮮甜美味嘅海膽同埋甜蝦🦐真係大大碗,份量又夠多☺️食材勁新鮮,的確好抵食😛蒲燒鰻魚飯😙$88四大片肥美厚身嘅蒲燒鰻魚🐟片片都充滿住炭燒味,啖啖肉,口感軟嫩😛加上秘製醬汁,食落特別惹味😚迷你甜蝦他他飯🦐跟餐+$28每次嚟到都一定會食😛新鮮爽口嘅甜蝦肉鋪滿整碗飯☺️真係每一啖都品嚐到蝦肉嘅鮮甜味😋雞皮餃子🐔跟餐+$28真係用雞皮包住餃子餡料😇即叫即炸,新鮮熱辣辣😌一口咬下去仲會爆汁添😜不過小心燙傷個咀😙海鮮蒸蛋(茶碗蒸)🥚跟餐+$15蒸蛋質感幼滑,口感滑溜😝入口清香鮮甜,碗底仲有蟹肉添😋湯+沙律🥗跟餐立鮨 (黃埔天地) (紅磡)紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖
特上北海道魚生飯🍱$158

魚生飯入面有飛魚籽、北海道帶子😋
仲有我最鍾意嘅三文魚片🐟

當然唔少得鮮甜美味嘅海膽同埋甜蝦🦐
真係大大碗,份量又夠多☺️
食材勁新鮮,的確好抵食😛

蒲燒鰻魚飯😙$88
四大片肥美厚身嘅蒲燒鰻魚🐟

片片都充滿住炭燒味,啖啖肉,口感軟嫩😛
加上秘製醬汁,食落特別惹味😚

迷你甜蝦他他飯🦐跟餐+$28
每次嚟到都一定會食😛
新鮮爽口嘅甜蝦肉鋪滿整碗飯☺️
真係每一啖都品嚐到蝦肉嘅鮮甜味😋

雞皮餃子🐔跟餐+$28
真係用雞皮包住餃子餡料😇
即叫即炸,新鮮熱辣辣😌
一口咬下去仲會爆汁添😜
不過小心燙傷個咀😙

海鮮蒸蛋(茶碗蒸)🥚跟餐+$15
蒸蛋質感幼滑,口感滑溜😝
入口清香鮮甜,碗底仲有蟹肉添😋

湯+沙律🥗跟餐

立鮨 (黃埔天地) (紅磡)
紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖
2023-06-06 45 瀏覽
黃埔友相約黎試新野北海道特產魚生飯 $158 魚生飯相當豐富,入面有甜蝦、 海膽、三文魚、北海道 帶子同飛魚籽,食材新鮮,尤其係甜蝦同海膽,超級新鮮牛肉稻庭烏冬 $88牛肉半生熟入口即化,軟嫩多汁,稻庭烏冬爽滑彈牙中吞拿魚腩壽司 $41油脂分布均勻,肉質甘甜鮮美鰻魚壽司 $20厚切版,蒲燒汁好惹味海膽,魚子杯 $50大大粒魚子上面鋪上海膽,賣相真係好吸晴,海膽很鮮味北海道帶子壽司 $14都算大粒肉厚性價比高👍🏻開心果雪糕好好味😋
黃埔友相約黎試新野

北海道特產魚生飯 $158

牛肉稻庭烏冬 $88

牛肉半生熟入口即化,軟嫩多汁,稻庭烏冬爽滑彈牙

中吞拿魚腩壽司 $41

油脂分布均勻,肉質甘甜鮮美

鰻魚壽司 $20

厚切版,蒲燒汁好惹味

海膽,魚子杯 $50

大大粒魚子上面鋪上海膽,賣相真係好吸晴,海膽很鮮味

北海道帶子壽司 $14

都算大粒肉厚性價比高👍🏻

開心果雪糕好好味😋

2023-06-04 39 瀏覽
係旺角食過一次覺得唔錯,一直想搵機會食多次😎❗️今日有機會係黃埔食,原來間店新開無耐首先點左三文魚刺身同埋珍寶赤蝦🦐刺身三文魚好厚身,食落飽滿充實赤蝦比平時食開較大隻,鮮甜彈牙,之後點左螢光魷魚,推介必試✨口感爽滑,入口即溶,而鮮甜,配上佢調配芥抹汁,味道一流🫶🏻食完小食就開始入主題✅點了大滿足海膽特盛和立鮨壽司拼盤(上)海膽甘甜,質感細膩,當然入口即溶,配上酸酸醋飯,味道更上一層拼盤啲食材都新鮮,食材同飯比例恰到好處可以一口一件🍣食完唔夠喉就加左軟殼蟹卷➕火炙銀鱈魚壽司銀鱈魚嫩滑爽脆,重魚味又有油份,一個字‘正’👍🏻軟殼蟹炸得岩岩好,非常香脆雖然飽飽地但意尤未盡,又叫左鰻魚櫻花蝦玉子燒同埋海鮮蒸蛋玉子燒配鰻魚非常合拍,玉子燒鬆軟又香蛋🥚味,配上香滑鰻魚完全係滑到流口食落有層次分明🙌🏻最後個海鮮蒸蛋非常嫩滑🤗
係旺角食過一次覺得唔錯,一直想搵機會食多次😎❗️
今日有機會係黃埔食,原來間店新開無耐

首先點左三文魚刺身同埋珍寶赤蝦🦐刺身
三文魚好厚身,食落飽滿充實

赤蝦比平時食開較大隻,鮮甜彈牙,

之後點左螢光魷魚,推介必試✨
口感爽滑,入口即溶,而鮮甜,
配上佢調配芥抹汁,味道一流🫶🏻

食完小食就開始入主題✅
點了大滿足海膽特盛和立鮨壽司拼盤(上)
海膽甘甜,質感細膩,當然入口即溶,
配上酸酸醋飯,味道更上一層

拼盤啲食材都新鮮,食材同飯比例恰到好處
可以一口一件🍣
食完唔夠喉就加左軟殼蟹卷➕火炙銀鱈魚壽司
銀鱈魚嫩滑爽脆,重魚味又有油份,一個字‘正’👍🏻

軟殼蟹炸得岩岩好,非常香脆

雖然飽飽地但意尤未盡,又叫左鰻魚櫻花蝦玉子燒同埋海鮮蒸蛋

食落有層次分明🙌🏻

最後個海鮮蒸蛋非常嫩滑🤗
2023-06-04 39 瀏覽
新開黃埔分店立鮨,親民價錢,仲要比平日立鮨分店大,食得舒服😌油甘魚刺身 (3片) $75三文魚刺身 (3片) $39珍寶赤蝦刺身 (2隻) $35刺身全部厚身,新鮮,大大片,赤蝦仲要大隻到基番筷子咁長,cp 值什高❗️螢光魷魚🦑小食 (3pcs) $58期間限定產品,魷魚系春天當造的,螢光魷魚飽滿多膏,口感爽脆,鮮甜且有海水味大滿足海膽特盛(迷你)$99海膽甘甜,甜美,鮮甜的滋味,幾乎入口即溶立鮨壽司拼盤 (上) $100三文魚壽司,油甘魚壽司,北海道帶子壽司珍寶赤蝦壽司,海膽壽司款款都好食😋醫肚一流立鮨特別在於用上赤醋飯,令到整體不膩,而飯味道調得夠味,連豉油都不用點鰻魚櫻花蝦玉子燒(2件) $49嫩滑玉子燒加上經灸燒過鰻魚,香氣撲鼻,蛋味香濃軟殼蟹卷 $48即叫即炸嘅軟殼蟹,加上脆卜卜飛魚子,口感上足海鮮蒸蛋 $38最後以茶碗蒸作結尾,♨️暖暖窩心高湯制茶碗蒸,淡淡海鮮味滑滑蛋,滿美地結束今晚整餐🥰

油甘魚刺身 (3片) $75
三文魚刺身 (3片) $39
珍寶赤蝦刺身 (2隻) $35

螢光魷魚🦑小食 (3pcs) $58

大滿足海膽特盛(迷你)$99
海膽甘甜,甜美,鮮甜的滋味,幾乎入口即溶

立鮨壽司拼盤 (上) $100
三文魚壽司,油甘魚壽司,北海道帶子壽司
珍寶赤蝦壽司,海膽壽司
款款都好食😋醫肚一流

鰻魚櫻花蝦玉子燒(2件) $49
嫩滑玉子燒加上經灸燒過鰻魚,香氣撲鼻,蛋味香濃

軟殼蟹卷 $48
即叫即炸嘅軟殼蟹,加上脆卜卜飛魚子,口感上足

海鮮蒸蛋 $38
最後以茶碗蒸作結尾,♨️暖暖窩心
高湯制茶碗蒸,淡淡海鮮味滑滑蛋,滿美地結束今晚整餐🥰
2023-06-02 30 瀏覽
立鮨 (黃埔天地) (紅磡)📍紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖黃埔多嘢食係人都知估唔到呢間連鎖壽司店都開埋入嚟街坊又多個好選擇🍣特上吞拿魚盛合$170叫呢款盛合就可以一次過滿足晒食吞拿魚嘅慾望 仲已經調好晒味分別已經有晒赤身 中拖羅 大拖羅大拖羅完全冇筋夠肥美💃中拖羅肥瘦適中 入口嫩滑赤身魚味比較濃😍🐟嚴選火炙盛合$115跟住點左呢款有齊晒我最鍾意嘅魚料北海道帶子 新鮮爽口彈牙🦀松葉蟹腳 啖啖蟹肉 好易食三文魚 正正常常左口魚裙邊 油香十足中吞拿魚腩 肥美油香 😍🐠三文魚子軍艦$28最後追加左 估唔到份量係咁有誠意三文魚子粒粒都卜卜脆加埋少少青檸調味已經好足夠
立鮨 (黃埔天地) (紅磡)
📍紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖

最後追加左 估唔到份量係咁有誠意
三文魚子粒粒都卜卜脆
加埋少少青檸調味已經好足夠
2023-06-02 33 瀏覽
🇭🇰✨黃埔環境寬敞有得坐嘅立鮨🍣之前食過佢哋尖沙咀分店,覺得性價比幾高,見佢哋係黃埔開咗新分店,梗係要試下!重點係新分店寬敞又有得坐,唔使企喺度食咁攰🤣基本上可以盲選立鮨人氣盛合、 嚴選火炙盛合,有齊人氣之選,省去揀食咩嘅煩惱😌火炙鰻魚壽司中鰻魚厚身啖啖肉🤤三文魚肥美🍣✨所有壽司都係用赤醋飯,所以較粘濕同酸,唔鍾意酸嘅朋友可以沾醬汁中和① 立鮨人氣盛合 $90🔹三文魚壽司、珍寶赤蝦壽司、北海道帶子壽司、自家製玉子壽司、火炙鰻魚壽司② 嚴選火炙盛合 $115🔹火炙三文魚壽司、火炙北海道帶子壽司、火炙左口魚邊壽司、火炙中吞拿魚腩壽司、火炙松葉蟹腳壽司③ 櫻花蝦玉子燒(兩件) $26🔹玉子燒控可試,甜甜地嘅玉子燒搭配微鹹嘅櫻花蝦,鹹鹹甜甜,加上爆汁三文魚子,口感和味道多元④ 金龍卷(吉列蝦卷) $48🔹卷物包住炸得好脆嘅吉列蝦,搭配沙律醬同蟹籽,一啖食哂好滿足!⑤ 炸雞軟骨粒 🍗 $38🔹非常脆口,送酒一流,忍唔住一啖接一啖🤤好快食哂成碟📍 立鮨 (黃埔天地) (紅磡)紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖
🇭🇰
✨黃埔環境寬敞有得坐嘅立鮨🍣

① 立鮨人氣盛合 $90

② 嚴選火炙盛合 $115

③ 櫻花蝦玉子燒(兩件) $26

④ 金龍卷(吉列蝦卷) $48

炸雞軟骨粒 🍗 $38
🔹非常脆口,送酒一流,忍唔住一啖接一啖🤤好快食哂成碟

📍 立鮨 (黃埔天地) (紅磡)
紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖
2023-05-30 36 瀏覽
立鮨壽司出名性價比高,今次黃埔新店地方闊落,裝修又靚,食物質素都同平時一樣咁好。今次午餐揀咗幾款壽司同埋海膽丼~最鍾意係佢嘅特大珍寶帶子壽司,好鮮甜,而且真係好巨型!平時食嘅都唔會有咁大隻。其他壽司好似池魚同左口魚邊都好新鮮同好甜,不過個人覺得赤醋飯味道太重,再點豉油就會有少少咸而今次最期待嘅就係呢個大滿足海膽特盛(迷你)😍😍$99有呢個份量嘅海膽都唔錯啦已經!仲要海膽夠甜,一啲都唔Hea深海池魚壽司粒貝壽司北海道特大珍寶帶子壽司火炙左口魚邊海苔壽司火炙牛油赤蝦海苔壽司

粒貝壽司
北海道特大珍寶帶子壽司
火炙左口魚邊海苔壽司
火炙牛油赤蝦海苔壽司
2023-05-30 42 瀏覽
今日黎到立鮨位於黃埔嘅分店,黃埔分店比尖沙咀分店更闊落,除左有高椅吧檯座位,亦有唔少四人座位。餐廳有廚師發辦、抵食既午市套餐及全日都提供嘅盛合,亦可以單點壽司~🌊海之幸盛合 $160北海道帶子壽司、珍寶甜蝦壽司、北海道活象拔蚌壽司、海膽壽司、牡丹蝦壽司餐廳既壽司飯全部已經加上赤醋~北海道帶子壽司大粒新鮮;珍寶甜蝦壽司上既甜蝦有兩隻,口感黏彈;北海道活象拔蚌壽司味道鮮美,質感爽彈;海膽壽司質感creamy,一啲都唔會腥;牡丹蝦壽司超鮮甜彈牙,非常好食~🍣自選壽司三文魚壽司 $9活北寄貝壽司 $58原隻活赤貝壽司 $40大吞拿魚腩壽司 $49三文魚壽司非常肥美,性價比好高,係抵食之選。超級鍾意食貝類既我,今次亦叫左兩款唔同既貝類。活北寄貝壽司超超超好味,大塊爽彈又新鮮,非常推介👍🏻原隻活赤貝壽司亦係質感爽彈,面層灑上柚子碎,味道清新,兩款都好推薦💕大吞拿魚腩壽司好厚好肥美,入口半融,完全無筋,亦係另一推介👍🏻

🌊海之幸盛合 $160

餐廳既壽司飯全部已經加上赤醋~

🍣自選壽司
三文魚壽司 $9
活北寄貝壽司 $58
原隻活赤貝壽司 $40
大吞拿魚腩壽司 $49

三文魚壽司非常肥美,性價比好高,係抵食之選。

2023-05-29 31 瀏覽
立鮨 位於黃埔日式裝修 坐得寬敞 舒適QR cord落單 海老濃湯櫻花蝦烏冬無花無假 烏冬湯底好濃郁 蝦膏味十分重 烏冬麵條呈扁長形 幼滑細膩 口感細滑 而且好掛汁 蟹籽沙律蟹籽一大匙 青瓜蟹柳一絲絲 入口爽脆聲 fresh 得黎又好開胃火炙海苔三點 要先食蝦 蝦上放有蒜蓉油 入口香而不油膩 蝦帶彈牙帶子 肉厚 而且鮮甜左口魚 魚油脂味十足 入口即溶黑松露赤蝦壽司赤蝦十分大 蝦肉彈牙 鮮嫩 絕無雪藏味 黑松露味特出大吞拿魚腩壽司色澤鮮明 油脂分報平均 肥美 入口即化北海道特大珍寶帶子壽司食出啖啖柚子味 帶子又大粒 又白松葉蟹肉海膽壽司食出海膽鮮甜 正開心果雪糕綠色雪糕中 包含碎碎開心果 開心果味濃 總括黎講 可以再回頭 新鮮 價錢又唔貴
立鮨 位於黃埔

開心果雪糕
綠色雪糕中 包含碎碎開心果 開心果味濃
總括黎講 可以再回頭 新鮮 價錢又唔貴
2023-05-24 46 瀏覽
放工拍拖食好嘢,第一次食,整體感覺唔錯,絕對可以encore😎😎螢光魷魚呢款小食好吸引,係期間限定,有三隻魷魚仔,鹹香味道配上清新嘅蔥,即刻好開胃☺️☺️肚餓,所以自己都嗌咗兩個唔同嘅盛盒,總共有11件壽司,開心仔🥰🥰嚴選火炙盛合見到長長嘅蟹腳,已經食指大動🔥🔥蟹肉好鮮甜👍🏼火炙三文魚超有驚喜,配搭嘅醬汁好出色,令到成件壽司嘅味道好amazing! 絕對唔係一件普通單調沉悶嘅三文魚壽司🔥🔥立鮨人氣盛合叫得人氣盛合,口味應該都比較大路,實冇死錯人😎😎火炙左口魚邊壽司,真係入口即溶!超正!珍寶赤蝦同埋北海道帶子,好肥美,同埋好甜👍🏼👍🏼鰻魚壽司就四四方方,好厚肉我哋仲每人叫咗隻小長井蠔🦪好巨型🥰🥰非常推薦!肉質係偏爽脆,清甜,唔腥,唔重海水味,如果唔係已經嗌咗好多其他嘢食,我諗我會想叫多兩隻🤓🤓男朋友叫嘅小食同特選三文魚盛合都食到舔舔脷,好滿意兩個人,食咗七百幾蚊,都幾抵!質素幾好,環境又乾淨舒適,我哋已經諗定放假再嚟🎈

螢光魷魚

嚴選火炙盛合
見到長長嘅蟹腳,已經食指大動🔥🔥
蟹肉好鮮甜👍🏼
立鮨人氣盛合

鰻魚壽司就四四方方,好厚肉
我哋仲每人叫咗隻小長井蠔🦪
好巨型🥰🥰

男朋友叫嘅小食同特選三文魚盛合
都食到舔舔脷,好滿意

兩個人,食咗七百幾蚊,都幾抵!
質素幾好,環境又乾淨舒適,我哋已經諗定放假再嚟🎈