2022-01-22 161 瀏覽
💛黃店📜”甜 (屯門)📍地址:屯門井財街21號協邦大廈地下2號舖🤍 分店地址: 屯門📝評價💬📢 芒果河 $45對於芒果河粉有情意結💛真係好開心 勁耐冇食過😍 入面仲有好多小丸子😳芒果果肉又香又甜又滑☺️ 河粉超香 有自家整既梛汁💛👍🏻焦糖脆脆香蕉吉士窩夫 $58超級無敵大份既窩夫🧇仲有加埋焦糖脆脆簡直係最正既配料☺️☺️香蕉吉士平均分佈喺每格😍又爽脆 熱辣辣食嘅時候又有口感👍🏻雪糕好大球而且有幾種味道俾你揀💛呢個價錢真係好抵食🙈Homie 小食拼盤 $45超級正😍有齊晒炸燒賣,薯格,雞鎚同埋雞肉😍😍真係一見到都心心眼😍大大份又好抵食🥰仲有兩款調味料😋食甜品食凍野要食返啲熱野胃下 小食拼盤真係好開胃👍🏻滿足晒想食炸嘢😋🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️
💛黃店
📜”甜 (屯門)
📍地址:屯門井財街21號協邦大廈地下2號舖

🏵味道指數:👅👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️
2022-01-04 90 瀏覽
在置樂附近食飯,咁岩想食糖水所以就search,見到呢間好似幾多好評就嚟試下~嚟到時約9點,好在咁岩有人走,唔使等位之後見好多人等,同埋呢間甜品店都做好多外賣,好受歡迎佢嘅選擇太多,我哋一行4人睇左好耐都心思思,咩嘢都想試~最後我哋都揀左唔同嘅甜品~焦糖脆皮香蕉梳乎厘班㦸($68)呢個好好味,梳乎厘班㦸真係冇得輸,個蛋味好濃,好鬆軟,軟綿綿咁~口感好正!配埋雪糕筒真係完美!芋泥肉鬆梳乎厘班㦸($78)個擺盤唔多靚,原來佢嘅芋泥同肉鬆係咁放一旁,同想像中唔同,可惜芋泥味唔多出⋯泰國珍珠奶茶大大份窩夫($60)本身以為奶茶會淋埋落窩夫,但估唔到佢另上,唔知係咪怕窩夫淋晒呢?珍珠係好味嘅!而泰式奶茶個調味就幾特別,齋食都好好味,好易入口,但配窩夫個味又會淡返~牛牛樂($32)因為想食熱嘢就叫左呢個糖水,佢好重椰汁味,但可惜d 西米太黏,一舊舊咁不過佢仲有好多嘢好吸引!下次一定再嚟~~~
在置樂附近食飯,咁岩想食糖水
所以就search,見到呢間好似幾多好評就嚟試下~
嚟到時約9點,好在咁岩有人走,唔使等位
之後見好多人等,同埋呢間甜品店都做好多外賣,好受歡迎

焦糖脆皮香蕉梳乎厘班㦸($68)

芋泥肉鬆梳乎厘班㦸($78)

泰國珍珠奶茶大大份窩夫($60)

牛牛樂($32)

不過佢仲有好多嘢好吸引!
下次一定再嚟~~~
2021-12-27
$60 (宵夜)
聖誕節
  • 焦糖脆皮香蕉梳乎厘班戟
仲有必食足料芋圓椰汁河🍡極香濃自家製椰汁🧉-#解憂の田中 第二期投稿:「如何Keep住會瘦既體質」據網上資料,一件梳乎厘只有120kcal,可以考慮多多吃梳乎厘,不過雪糕要忍忍口了。講笑啫!除左食梳乎厘,其實行樓梯真係有用,田中日日都行,所以先食極咁Fit🕶。-🥞士多啤梨梳乎厘班戟 ($78)1️⃣即叫即做,陣陣濃厚雞蛋香,入口軟綿幼滑,價錢相宜,驚喜十足。2️⃣同時配上香甜士多啤梨,軟滑意大利軟雪糕,同梳乎厘絕配。🍨四色芋圓椰汁河 ($38)1️⃣同樣令田中震驚,白滑河粉用椰汁做成,幼滑得誇張,芋圓四色,海量足料,煙韌得黎香軟。2️⃣自家製濃郁椰汁,配上黑糖條,完美配搭,絕對有潛力成為名物。🥯炸燒賣 配泰式辣醬 ($20)鹹點炸物亦選擇唔少,田中最愛炸燒賣,大大份新鮮炸起,非常抵食。👍🏻9/10
仲有必食足料芋圓椰汁河🍡極香濃自家製椰汁🧉
#解憂の田中 第二期
投稿:「如何Keep住會瘦既體質」

🥞士多啤梨梳乎厘班戟 ($78)

🍨四色芋圓椰汁河 ($38)

🥯炸燒賣 配泰式辣醬 ($20)

👍🏻9/10
有晚深夜好想食甜品,雖然已經11點半,前排新開嘅「852 Homie 甜」仲接受外賣單。見佢寫12:30先關店即管試下~1 – 嘉義綠豆沙冰 (外賣App價$60)呢款集齊綠豆沙冰、三色芋圓、珍珠、小丸子同紅綠豆,絕對滿足到煙韌控。本來見佢配料小小一碗,但擺上沙冰後份量都多。芋頭圓味道最出,其他配料都正正常常。綠豆沙冰夠濃味同甜度啱啱好,係會令人懷念嘅台灣沙冰口味🥲2 - 小芒子 (外賣App價$58)朋友食無影到相,但同樣豐富組合左軟雪糕、芒果肉、椰果同小丸子,底層仲加個奶凍整體比綠豆冰甜,芒果肉幾新鮮同甜👍🏻 穩陣之選

1 – 嘉義綠豆沙冰 (外賣App價$60)
綠豆沙冰夠濃味同甜度啱啱好,係會令人懷念嘅台灣沙冰口味🥲

嘉義綠豆沙冰

2 - 小芒子 (外賣App價$58)
朋友食無影到相,但同樣豐富
組合左軟雪糕、芒果肉、椰果同小丸子,底層仲加個奶凍
整體比綠豆冰甜,芒果肉幾新鮮同甜👍🏻 穩陣之選
2021-11-26
外賣送餐
宵夜
2021-12-11 61 瀏覽
臉書群組不少人薦的甜品店,早已放在我的收藏內,由於下午4點才開始營業,所以今日才夾好時間,來個飯前甜點。飯後甜點固然佳,飯前甜點也有優點。不用等位,沒時限,可以悠閒在寧靜的環境用餐。手寫的過膠的餐單,整齊列出不同種類甜品。 梳乎厘班戟及窩夫是這裡熱賣,配料種類亦多。今天先試試這裡的班戟。兩件梳乎厘,意大利軟雪糕、呂宋芒果分佈碟上。洒上幼細薄片。梳乎厘鬆軟、綿密、蛋味略嫌不足、甜度低合乎我的口味。軟雪糕味淡。店員有禮,「店主有話兒」好窩心,相信贏得不少讚賞。

兩件梳乎厘,意大利軟雪糕、呂宋芒果分佈碟上。洒上幼細薄片。

梳乎厘鬆軟、綿密、蛋味略嫌不足、甜度低合乎我的口味。

軟雪糕味淡。

店員有禮,「店主有話兒」好窩心,相信贏得不少讚賞。

2021-12-05
2021-11-12 160 瀏覽
🥞852 Oreo梳芙厘班戟💰$68😈今日又黎4B到覓食好西💛見到呢間852Homie專食梳芙厘班戟我緊係黎試🤤我無叫到最多人食既珍珠口味但揀左Oreo🔲佢一上枱超吸引🤤有兩大舊梳芙厘班戟睇上去好動L同埋好軟綿綿😈我加左$5小丸子⚪️佢比我想像中多同埋佢同糯米糍一樣好煙Un🤭佢個梳芙厘每一啖都好香蛋味🍳切開入面唔會過熟同埋好似空氣咁🤤又唔會太甜再加埋佢個意大利軟雪糕真係好味😝加埋佢啲Oreo都係好好味😝整體上我地都幾推介呢間小店💛價錢好合理食物質素唔錯同埋賣相都好吸引人💛佢呢個梳芙厘班戟係會跟一杯熱茶🍵會係圖三入面😢店鋪好細心話如果無叫梳芙厘都可以同店員講聲要杯茶👍🏻仲接受意見歡迎大家提岀🧇焦糖脆脆香蕉吉士Homie大大份窩夫💰$58😈由於我叫左梳芙厘班戟所以🐻就叫大大份窩夫🧇佢價錢又係勁平同埋份量真係大🥳我地揀左焦糖脆脆香蕉吉士🤤想分享下佢個窩夫餅好香蛋味同埋外脆內軟🥰佢係啲格仔入面加左吉士醬🤤成個口感唔同哂🤭再加埋好清新既豆腐味雪糕同埋佢面頭上仲有啲焦糖脆脆😬食落唔太甜Mix埋又好味😭佢個香蕉用左成條仲加左糖去燒到變焦糖色💛食落甜甜地仲有少少焦香味👍🏻好欣賞佢個窩夫唔係淋身而佢焗到好
🥞852 Oreo梳芙厘班戟
💰$68

🧇焦糖脆脆香蕉吉士Homie大大份窩夫
💰$58
😈由於我叫左梳芙厘班戟所以🐻就叫大大份窩夫🧇佢價錢又係勁平同埋份量真係大🥳我地揀左焦糖脆脆香蕉吉士🤤想分享下佢個窩夫餅好香蛋味同埋外脆內軟🥰佢係啲格仔入面加左吉士醬🤤成個口感唔同哂🤭再加埋好清新既豆腐味雪糕同埋佢面頭上仲有啲焦糖脆脆😬食落唔太甜Mix埋又好味😭佢個香蕉用左成條仲加左糖去燒到變焦糖色💛食落甜甜地仲有少少焦香味👍🏻好欣賞佢個窩夫唔係淋身而佢焗到好脆😥呢個我地都好推薦💛好味到我即晚打Post
2021-11-10 72 瀏覽
過咗新墟食完雜河,冇加底唔夠飽,周圍行下再食第二餐都有一段時間冇過嚟新墟,開多咗好多新食店蕩吓蕩吓,見到間甜品店,門面幾靚仔,價錢又ok!見入面坐滿人,又咁啱有枱埋單,就入去試吓望見好多枱都叫疏乎厘同窩夫,應該係主打,我哋就跟隊,叫咗個焦糖香蕉梳乎厘,同埋炸籃間鋪我估應該係一班後生仔搞,見廚房、店面嘅都係後生仔。等食物時都有啲擔心食物得唔得不過見細節位,例如menu係全手寫,乾淨無跡,又好colourful咁,幾有心思;等食物時又有杯茶;見隔離枱因為枱面有塊隔板入去會撞到又會醒目拎起先.......呢班後生仔有啲passion食物應該即叫即整,等得比較耐,不過有驚喜!炸籃有燒賣、雞球、雞鎚、薯格炸物唔乾,我就最鐘意燒賣,外脆內軟,擺到凍咗都仲keep到!朋友就覺得個雞鎚好味。食晒D野望返張墊紙,都冇乜油!焦糖香蕉梳乎厘焦糖喺香蕉面夠薄,夠脆,唔黐牙;香蕉熟度剛好,燒完焦糖喺面都唔會變咗一PAT,KEEP到個形,好滿意!用軟雪糕,好細心,唔係cream,亦唔係一般鋪用既雪糕球,咁就易”不”,又靚! 去到重點疏乎厘,上到枱仲有彈彈下感覺,入口即溶,好ふわふわ!而且甜度控制得好好!上面仲有D
過咗新墟食完雜河,冇加底唔夠飽,周圍行下再食第二餐

都有一段時間冇過嚟新墟,開多咗好多新食店
蕩吓蕩吓,見到間甜品店,門面幾靚仔,價錢又ok!
見入面坐滿人,又咁啱有枱埋單,就入去試吓

食物應該即叫即整,等得比較耐,不過有驚喜!

炸籃
有燒賣、雞球、雞鎚、薯格

焦糖香蕉梳乎厘
焦糖喺香蕉面夠薄,夠脆,唔黐牙;
去到重點疏乎厘,上到枱仲有彈彈下感覺,入口即溶,好ふわふわ!而且甜度控制得好好!上面仲有D脆脆,一軟一脆,好豐富!

仲有想讚下擺盤,應該都落過心思,而且餐具同裝修好夾,雖然價錢同隔離店其他甜品店差唔多,但係食物質素同店面設計呢度優勝一籌
焦糖香蕉疏乎厘
焦糖香蕉疏乎厘
  • 焦糖脆皮香蕉梳乎厘班戟
甜 852 Homie(屯門)屯門井財街21號協邦大廈地下2號舖榛子朱古力棉花糖梳乎厘班戟 🥞 $70梳乎厘鬆軟、綿密,蛋香味弱~ 榛子朱古力醬甜度適中與班戟幾夾,再配埋燒到外脆內軟甜的綿花糖啱啱好~雪糕幾快溶,奶味唔重,雪糕表面多冰霜碎,小冰霜入口令雪糕口味變淡~附送一杯白桃烏龍茶🍵,白桃味香,有驚喜🤩!略嫌太細杯~唔夠喉吖~🙈總評: 小妹覺得是甜品店的正常發揮,班戟係屯門紅橋呢邊嚟講唔算普遍,咁都算係多左間選擇吖😊~
甜 852 Homie(屯門)
屯門井財街21號協邦大廈地下2號舖

榛子朱古力棉花糖梳乎厘班戟 🥞 $70
梳乎厘鬆軟、綿密,蛋香味弱~

2021-10-12 167 瀏覽
屯門的一個小社區【紅橋】可能是木玥巷 可能是Pillowtalk令你們認識這個地方這處最近都加入了不少新的食店今次首先為大家介紹這間甜品店・店舖主打特色甜品以梳乎厘班㦸及窩夫杯為主今次就點了⭐焦糖脆皮香蕉梳乎厘班㦸店員先來一杯免費的花茶 說是點班㦸跟的 感覺很貼心班㦸來到 賣相都頗吸引富空氣感 口感軟綿 但稍微欠蛋香 而班㦸面灑上焦糖脆脆及畫上朱古力醬另香蕉開邊後再加上焦糖 喜歡焦糖的香口再加上一個雲尼拿軟雪糕 很豐富喔價錢為$68 論性價比的確不錯只是蛋香味欠奉吃後再喝杯花茶確實很滿足🤭
屯門的一個小社區【紅橋】

2021-10-01
焦糖脆皮香蕉梳乎里班㦸
  • 梳乎里班㦸
2021-09-19 173 瀏覽
係虹橋食完飯,見到有新甜品店開左,諗著撞下彩唔多人排隊就試下,去到等左幾分鐘就入座☺️,之後就開始見到有人龍。Meun每一張都係人手寫,款式唔算好多,大部分客人主要都係食梳乎厘同窩夫杯。♥️榛子朱古力棉花糖梳乎厘班戟 $70梳乎厘班戟好鬆軟,有空氣感覺食落又唔會好虛無,口感非常非常好😋👍🏻,但蛋味好微弱,最欣賞棉花糖半溶夾埋一齊食。整體黎講,環境坐得幾舒服,CP值都幾高,下次要去試埋窩夫杯!😍

♥️榛子朱古力棉花糖梳乎厘班戟 $70
榛子朱古力棉花糖梳乎厘班戟

2021-09-14
其他
榛子朱古力棉花糖梳乎厘班戟
2021-09-14 164 瀏覽
✨ 梳乎厘蛋香味超濃郁!好鬆軟!但唔會好似食緊空氣咁,依種口感啱啱好👍🏻!表面既奶茶醬唔會太甜,但略嫌茶味唔太夠~側邊舊雪糕好滑好夠奶味🤤𝚢𝚞𝚖𝚢𝚞𝚖~♡︎✨窩夫杯頂都有軟雪糕,中間就有𝙾𝚛𝚎𝚘餅碎,朱古力威化餅,粒粒麻糬,最底有朱古力醬 + 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖同奶凍,窩夫外脆內軟,層次夠晒豐富,如果朱古力醬多番啲會更好,大大杯食完特別滿足🤤✨整體性價比高,環境乾淨舒適,會想再去試埋其他款式同口味😋😋

蛋香十足兼超鬆軟!仲有必食足料煙韌芋圓🍡-田中絕對唔敢質疑,一粒朱古力係可以危害國家安全。所以田中而家事先聲明,以下呢份Pancake,係有機會危害宇宙安全。-🥞芒果梳乎厘班戟 ($78)1️⃣一上枱已經散發蛋香,熱辣辣煎起,質感極鬆軟,但同時唔會過份空氣感,拍得住名店。2️⃣配上邪惡嘅吉士同忌廉,真係絕配,呢個價錢冇得輸。👍🏻8.5/10🍨雪糕芋圓仙草凍 ($30)睇相都見到海量芋圓,極足料,入口煙韌,自製濃厚椰汁,配上曲奇雪糕,更加奶香十足。👍🏻8.5/10
蛋香十足兼超鬆軟!仲有必食足料煙韌芋圓🍡
🥞芒果梳乎厘班戟 ($78)
2️⃣配上邪惡嘅吉士同忌廉,真係絕配,呢個價錢冇得輸。
👍🏻8.5/10

🍨雪糕芋圓仙草凍 ($30)
👍🏻8.5/10
2021-09-11 62 瀏覽
11:00晚上去好少人係呢間餐廳 氣氛ok 食物有點小貴但都有驚喜 個朱古力窩夫都幾好食 一開始唔知可以搞暈黎食 楊枝甘露係最正宗嘅做法 口感豐富 份量都適中 整體來說就是好評

Oreo  朱古力層層疊窩夫杯
Oreo  朱古力層層疊窩夫杯
2021-09-09 60 瀏覽
之前已經覺得紅橋多嘢食又多甜品店,依加越嚟越多都唔知食邊間好🤣今次嚟試下呢間新開嘅甜品店,座位唔算多不過環境簡潔幾舒服😍甜品選擇唔算多,不過啲配搭上都幾吸引🥳#泰國珍珠奶茶梳乎厘班戟 ($68)😋好味指數:(7.5/10)芋圓 +$7個賣相好靚😆雪糕幾好味但就好快溶所以要食咗先🤣梳乎厘班戟好鬆軟不過蛋味唔算重!個醬奶味幾香但茶味唔夠,不過啲黑糖珍珠口感幾好😫芋圓口感煙un,仲食到啲芋頭粒粒係入面,不過味道就唔出😧#雜果層層疊窩夫杯 ($70)😋好味指數:(7.5/10)最頂就有脆脆嘅窩夫同埋雪糕🍦中間就係啲生果同埋玉米脆脆😛生果有香蕉﹑芒果﹑哈蜜瓜同西瓜😛除咗芒果有小小酸之外其他都好甜😆下面就有啲cream同埋(奶凍/布丁?)奶味幾重不過就偏硬身,整體嚟講味道唔錯,不過窩夫就比較小☹️
今次嚟試下呢間新開嘅甜品店,座位唔算多不過環境簡潔幾舒服😍

甜品選擇唔算多,不過啲配搭上都幾吸引🥳

#泰國珍珠奶茶梳乎厘班戟 ($68)
😋好味指數:(7.5/10)
芋圓 +$7
個賣相好靚😆
雪糕幾好味但就好快溶所以要食咗先🤣
梳乎厘班戟好鬆軟不過蛋味唔算重!
個醬奶味幾香但茶味唔夠,不過啲黑糖珍珠口感幾好😫
芋圓口感煙un,仲食到啲芋頭粒粒係入面,不過味道就唔出😧

#雜果層層疊窩夫杯 ($70)
😋好味指數:(7.5/10)
最頂就有脆脆嘅窩夫同埋雪糕🍦
中間就係啲生果同埋玉米脆脆😛
整體嚟講味道唔錯,不過窩夫就比較小☹️
2021-09-07 128 瀏覽
新鋪開張作為屯門友梗係要去試下啦鋪頭係馬路邊 K51 向大欖方向落車直行大概2-3分鐘 近車房個到鋪頭入面環境乾淨企理 大概有6張4人枱 如果想約多幾個friend一齊食 就要早d去等位啦Menu係全人手寫好有親切感今日試咗3款甜品 1款小食1. 芋泥肉鬆梳乎厘班戟  (好台灣風既配搭 食落鹹鹹甜甜)2. Oreo朱古力特色層層疊窩夫杯 (每一層都有令你驚喜既感覺 幾得意 窩夫好脆 有好邪惡既oreo威化餅 oreo脆脆 最底個層係牛奶奶凍)3. 芋圓仙草凍 (芋圓好煙韌 仙草份量岩岩好 椰奶底)4. 香辣雞翼鎚 (炸得夠香口但又唔太燶 食d甜野再食d鹹野  可以balance 番 冇咁漏)唔記得係梳乎厘定係窩夫杯 有杯熱茶送 飲完杯茶解咗膩既感覺 可以繼續食 茶包有果香味 幾fresh
新鋪開張
作為屯門友梗係要去試下啦

鋪頭入面環境乾淨企理 大概有6張4人枱
如果想約多幾個friend一齊食 就要早d去等位啦
Menu係全人手寫
好有親切感
今日試咗3款甜品 1款小食

3. 芋圓仙草凍 (芋圓好煙韌 仙草份量岩岩好 椰奶底)

香辣雞翼鎚 & 芋圓仙草凍
芋泥肉鬆梳乎厘班戟
Oreo朱古力特色層層疊窩夫杯
題外話/補充資料: 而家做緊新張優惠全單九折 until 夜晚12點
2021-09-07
香辣雞翼鎚 & 芋圓仙草凍