2015-02-04 728 瀏覽
 今日再一次黎到甜嫂....未行到入去...已經聽到佢地係到笑..再一次聽到個水吧女仔把聲...哈哈...呢次都係同幾個朋友一齊黎....我仲介紹左個水吧姐姐俾我d朋友識..而呢次我地幾個都簡左幾樣自己鍾意ge野食..有...什果豆花....芒果豆花...楊枝金路布甸(冇記錯ge話)...榴槤豆花.....鍾意食榴槤ge朋友必食(仲有叫咩大合奏啦...榴槤滑dd...)不過本人對個湯圓就麻麻地...d湯圓可能浸耐左..d皮唔夠彈牙...呢樣差左...但d湯就夠味...夠辣...之前幾次都聽到個水吧姐姐同樓面個阿姐同個老細係到講話d湯圓煮d咁就唔洗個客等....呢點我就唔同意了俾著係我都寧願要個客等幾分鍾都好...湯圓都唔會煮定我反而同意呢個講法...因為湯圓係即時煮先會好食...希望佢地面個都聽取水吧姐姐個建議啦....!!!湯圓有代改善....基本上都幾滿意....服務都唔算差

...榴槤豆花.....鍾意食榴槤ge朋友必食
(仲有叫咩大合奏啦...榴槤滑dd...

呢樣差左...但d湯就夠味...夠辣
俾著係我都寧願要個客等幾分鍾都好...湯圓都唔會煮定
什果豆花
芒果豆花
呢樣好似叫咩.....楊枝金路布甸(冇記錯ge話)
榴槤豆花
僵湯圓
題外話/補充資料: 要早黎....有時夜左會冇位
2015-02-01
什果豆花
芒果豆花
呢樣好似叫咩.....楊枝金路布甸(冇記錯ge話)
榴槤豆花
  • 榴槤大合奏
  • 榴槤滑dd
2015-01-23 296 瀏覽
係筲箕灣食完晚餐之後太飽,所以就徒步沿大馬路走至鰂魚涌去。 心情有啲差咁行到西灣河,途經一條小巷,向上一望發現有一間小店閃着招牌,即使知道自己呢排肥咗,但心情唔好就梗係要食甜品(這是錯的,只是借口),望入店面無乜人,個店員哥哥態度唔錯又幾好咁,又見到有心太軟食,於是就行入去坐低食~ 呢度個裝修很港島,窗,地板同擺設都很西式,應是一家西式甜品店~但很美,心情有紓解到的。 點餐是自己劃表的,容易填寫,選擇極多而且可以自己揀雪糕同加topping,好個人化,正!友人同我傾過就揀左椰汁紫米露(凍)同朱古力心太軟伴雪糕,雪糕可以自己揀,我揀了曲奇味。呢度啲甜品算要等得耐,椰汁紫米露五分鐘後上台,紫米味隨住椰汁香氣飄來,真係幾正!但我怕凍,食一啖就好~椰汁係後加既,多咗啲,我寧願自己架~可能凍得耐就有啲杰啦,但夠紫米香架~都幾surprised既,係咪好好食呢,又唔係,但okay既。心太軟要焗,等左廿幾分鐘先到,無乜香味傳出,係到面前我聞到味,擺盤真係唔錯,香蕉幾香但個size真係好細個,係我食過既最細個,都要$46,有啲唔抵。 切開嚟,內心已變超杰身朱古力漿,完全唔流心,好失望,但內裡冒煙出來,

自己畫表下單,估唔到都幾多嘢揀

餐牌

餐牌

點餐是自己劃表的,容易填寫,選擇極多

雪糕可以自己揀真係好好,正

凍紫米露

呢度啲甜品算要等得耐,

朱古力心太軟伴雪糕(曲奇味)

切開都無嘢流出嚟,好杰,太熟了

完全唔流心既……

切開嚟,內心已變超杰身朱古力漿,完全唔流心,好失望,但內裡冒煙出來,肯定係焗爐新鮮焗,唔係微波爐叮,係值得欣賞既,但真係太細隻啦!加上個球雪糕只係雀巢,無特別,又融得快,又甜左啲,$46太唔抵啦!!可否考慮下轉啲靚牌子,例如哈根大師?

朱古力漿好濃郁,我估ARD65%既比利時朱古力,唔係好甜,鍾意食80%既我都接受到,只係唔流心而令我有啲灰心。 外皮香脆,朱古力味極濃郁,入口有驚喜,唔漏,但真係size太細,有少少唔多喉啊嗚~
香蕉夠蕉又香,外皮好好食,內心又太杰太熟,有少少失望。

甜品期間,水吧姐姐同廚房哥哥互扔冰粒,玩樂吵鬧,令寧靜既店變得嘈鬧,難怪心太軟太熟啦,奇怪既係,老闆唔鬧架喎,真得意。 咁失禮都唔管下啲員工又點得呢?

最後食左六十幾蚊,性價比有啲低,有啲唔抵。
2015-01-22
凍紫米露
朱古力心太軟伴雪糕(曲奇味)
  • 椰汁紫米露
2014-11-29 274 瀏覽
食完晚飯, 地膽朋友揸車帶我地食糖水 , 見附近無乜餐廳, 原來轉個彎就黎到間糖水鋪, 十點幾已經有好多人坐係室外成班朋友係到食甜品啦 日式朱古力脆皮奶凍$25味道OK啦 , 感覺都幾得意薏米腐竹糖水$17鍾意呢種腐竹厚身啲 , 唔會煲到爛哂, 幾有口感綠豆沙, 同下面嘅合桃露, 都好杰 可能係煲嘅時間落得太多米楊枝金露$28芒果都幾甜, 唔錯薏米腐竹糖水+流沙芝麻湯圓$22都有厚腐皮, 正, 湯圓都OK

日式朱古力脆皮奶凍$25
味道OK啦 , 感覺都幾得意
日式朱古力脆皮奶凍
薏米腐竹糖水$17
鍾意呢種腐竹厚身啲 , 唔會煲到爛哂, 幾有口感
綠豆沙, 同下面嘅合桃露, 都好杰
可能係煲嘅時間落得太多米
薏米腐竹糖水
楊枝金露$28
芒果都幾甜, 唔錯
楊枝金露
薏米腐竹糖水+流沙芝麻湯圓$22
都有厚腐皮, 正, 湯圓都OK
薏米腐竹糖水+流沙芝麻湯圓
流沙芝麻湯圓
2014-11-25
$28 (宵夜)
薏米腐竹糖水
2014-10-14 120 瀏覽
因為唔想食凍野, 所以決定擺脫次次都係食榴槤的習慣, 今晚要試新野。叫左個無花果蘋果燉雪耳, 秋天當然要滋潤下。份量算細, 不過中式甜品差唔多la, 入面得2片無花果干, 其實少左點lo..蘋果同雪耳就夠多, 蘋果係連皮燉的, 入口即化, 雪耳就夠爽, 個湯底感覺好潤, 食落酸酸甜甜,清得來暖暖地好舒服。老公叫左個香芒雪山, 個甜品主要係芒果沙冰底, 面有芒果肉同埋芒果雪糕, 仲有點透明硬硬地的珠仔..唔知叫咩。沙冰好幼滑, 有好香芒果味, 芒果肉好清甜, 上面的芒果雪糕入面有果肉粒, 奶味較重。沙冰融得好快, 要食快點唔係就變水lo

無花果蘋果燉雪耳
香芒雪山
2014-10-11
2014-10-04 267 瀏覽
食完晚飯又係甜品時間, 好耐冇食甜嫂, 好掛住佢的榴槤 , 一行入舖頭已經有榴槤香, 可能係有其他食客叫左..榴槤大合奏~基本上每次都會食呢個, 夠晒專一, 合奏的分別有1. 榴槤西米露 2.榴槤粉 3. 榴槤肉 4. 榴槤雪糕 (如果冇晒會轉其他味道的雪糕, 有次試過食抹茶雪糕味道差好遠), 每次食前都習慣會分開食下4樣野先, 再撈埋一齊食, 榴槤粉好香,主要用途應該係加重個甜品的榴槤味,榴槤肉雖然唔多但食落好冧好香,榴槤西米露稀杰度啱啱好, 好creamy,又唔會太杰身, 西米入面仲有點好似西米, 但硬身的透明粒粒, 雖然唔知個點叫咩, 但唔駛咬的西米露間唔中有個點較硬身的透明粒粒可以咬下,脆脆地個口感好特別, 榴槤雪糕應該奶較重所以食落好幼滑,榴槤味濃 -- 4種食材有唔同口感...但撈埋一齊食又好夾, 成個甜品都充滿榴槤味, 榴槤迷最愛楊枝金露香芒布甸個名已經好明顯, 就係楊枝金露加芒果布甸, 楊枝金露甜度啱啱好, 最正係芒果布甸, 好濃芒果味, 又有好多果肉, 正!!!!
食完晚飯又係甜品時間, 好耐冇食甜嫂, 好掛住佢的榴槤
, 一行入舖頭已經有榴槤香, 可能係有其他食客叫左..

榴槤大合奏
題外話/補充資料: 仲記得甜嫂開業初期, 個個朋友食完都話抵食又好味, 個份量好大, 2個人食一份都夠, 雖然而家份量縮左水, 但一個人食都係足夠的,最重要係味道依然咁好味
2014-09-27
2014-07-24 164 瀏覽
啱啱同朋友食完飯去食糖水,店舖環境一般,貪佢門口可以泊車,坐低叫咗個紫米露豆腐花同香蕉船。先講紫米露豆腐花,賣相已經奇差,味道只有甜,應該落得太多糖水,紫米露又搞到一pat pat。香蕉船好少少,因為無特別技巧,味道還可以。整體感覺失望。
香蕉船好少少,因為無特別技巧,味道還可以。
整體感覺失望。
紫米露豆腐花
2014-05-13 909 瀏覽
今天晚上朋友生日,吃完晚飯便找糖水舖。食物8個人叫8款食物 食物到齊後大家也沒意欲要分來食原因是食物外觀不太吸引琉璃世界 一堆生果一堆"舉若"的混合物雪糕是什麼北海道3.6 奶味較重 而且是空心雪糕 3球都是空心的 神乎奇技杏仁茶 應該是用粉沖調 味道一點也不吸引其他芒果類甜品不過不失 都只是仿許留山環境裝修再好沒用 舖頭中間水管滴水滴水也不要緊 為何沒人拖地 滴得滿地水服務差差差 態度極惡劣服務生皆以不屑態度回應我們的問題感覺是我們得罪她放下食物像茶記一樣 啪一聲落枱其中一杯飲品更濺了出來 然後再把飲管扔到我們枱上真是無言以對不想吃到一肚火 走遠兩步到筲箕灣東大街或西灣河吧無謂浪費錢又傷神
今天晚上朋友生日,吃完晚飯便找糖水舖。

食物

不想吃到一肚火
走遠兩步到筲箕灣東大街或西灣河吧
無謂浪費錢又傷神

2014-05-06 280 瀏覽
我地一行5個人黎到西灣河甜嫂.望一望唔係好多人..但唔知點解要成10分鍾先有位...入左去之後..見到水吧轉左人GE...之前個靚女唔見左.以我所知..個個靚女係甜嫂做得最耐個個...以家轉左個女仔...都唔緊要...我地叫左個多芒小丸子...黎到望望點解色水唔同左 ...味道唔同左 ..甜左好多 ..再有一個叫香芒雪山...之前個四眼靚女整左出黎係好令... ...但以家轉左個妹妹仔...整左出黎都唔知似乜 ..白色架...勁難食囉..!! ..真係好想問個老細..個四眼女仔去左邊..我地係因為個靚女先黎...以家轉左個人...D品質一定冇以前咁好...姐係叫我地以後都唔洗黎..之後叫左幾樣甜嫂招牌貨品..點知黎到都唔係果回事..真攞命牙... ...點解甜嫂會變成咁架...D出品又唔係果回事... 後黎問反D人先知個靚女冇做 ...下!!!!真希望個老細請反個個四眼員工
...味道唔同左
..甜左好多
...但以家轉左個妹妹仔...整左出黎都唔知似乜
..白色架...勁難食囉..!!
...點解甜嫂會變成咁架...D出品又唔係果回事...
後黎問反D人先知個靚女冇做
...下!!!!

真希望個老細請反個個四眼員工
2014-05-01
2014-02-06 218 瀏覽
剛從泰國旅行回來,荷包洗得七七八八,想想看還是要努力工作賺錢才能再環遊世界呢約友人出來談談心事,順道讓自己能想想前途一事還記得不知在哪本雜誌看過甜嫂有提供「芒果糯米飯」回港還記掛著美味的「芒果糯米飯」,因此便向友人提議去甜嫂吃糖水吧,反正一直想試。小弟記得每次夜深經過甜嫂,門外都泊著一部部跑車,坐無虛席,好不熱鬧這天可能是年三十,門外只見數檯年輕人在光顧,鋪內則只有一檯小情侶。因為天氣冷,所以我們也選了鋪內的位置坐下看著餐牌,看似豐富,中西式糖水甜品都有,還有小食但一心只向「芒果糯米飯」的我卻如何也找不到「芒果糯米飯」,只好問友人意見友人聳聳肩,隨手就點了湯丸,說「新年嘛,吃個湯丸不錯。」我就隨性地點了招牌吧,反正叫得招牌應該不會太差。糖水上的速度挺快,可能是顧客不多,店員也率性地大聲交談可能新年談得忘我了一點,聲量有點震耳欲聾,就有點蓋住我和友人之間的談話聲。由於糖水不是特別好吃,又臨近新年,我和友人逗留的時間也不太長,匆匆吃完就結帳走人可能在筲箕灣區吃糖水的地方不多(集中在東大街及西灣河那邊)所以甜嫂在兩地之間比較上算是佔到有利位置。在特色糖水方面甜嫂算是有一定的選擇可是論味道,卻
約友人出來談談心事,順道讓自己能想想前途一事
還記得不知在哪本雜誌看過甜嫂有提供「芒果糯米飯」

因為天氣冷,所以我們也選了鋪內的位置坐下
看著餐牌,看似豐富,中西式糖水甜品都有,還有小食
友人聳聳肩,隨手就點了湯丸,說「新年嘛,吃個湯丸不錯。」
我就隨性地點了招牌吧,反正叫得招牌應該不會太差。

糖水上的速度挺快,可能是顧客不多,店員也率性地大聲交談
紅豆沙湯丸
紫米露湯丸
甜嫂招牌芝麻河粉
可能在筲箕灣區吃糖水的地方不多(集中在東大街及西灣河那邊)
所以甜嫂在兩地之間比較上算是佔到有利位置。

在特色糖水方面甜嫂算是有一定的選擇
可是論味道,卻遠遠比不上兩邊的糖水店,那性價比自然也遠遠地被拉下來
價格不低,味道卻不好(明記明顯地加價,水準卻稍為下跌,但不過不失)
沒錯因沒選擇情況下還是要吃你的
但若以我來選擇的話,我寧願多走幾步,到西灣河或東大街吃更好,起碼心裡有個保證。
2014-01-31
$40 (宵夜)
一行七人在越華會飲飽食滯後,心思思想食糖水,就決定以龜速行去西灣河明記再戰江湖。途中,我哋被甜嫂精美的餐牌、七彩吊燈及懷舊瓷磚吸引住,不自覺改變初衷。這一個一時衝動的決定,換來的卻是追悔莫及……難吃,有史以來吃過最劣的﹗雖則明列子正常、黑珍珠煙韌,然而,撈汁及其他配料卻十分不濟﹗甫上枱,小妹已發覺淡黃的色水有點不對勁,色水較假。一嚐,撈汁濃稠而芒味不足且未夠冷凍,椰汁及牛奶更全然不見了縱影,芒果粒極少且不香甜,西米淋而欠缺口感。這個甜沒有失準的道理吧?材料新鮮,只要時間控制得宜就OK了。然而,店家又一次讓小妹失望了,更辜負了北海道3.6牛乳之名。椰肉死實地黏著椰殼不放,椰肉偏老且嚡,費了勁也難以搯出椰肉享用,索性放棄了。牛乳更絲毫沒有沾上椰香,淡而無味,口感更是超嚡。以紅棗、圓肉、雪耳、百合、蓮子和無花果炮製,用料豐富且具有滋補作用,應該不賴了吧?不,又有點問題出現了。誠然,糖水是清淡的,帶有紅棗和桂圓的味道,六寶的蹤影也清晰可見,一件不少。然而,倘若六寶同時下火燉煮,糖水裏不是會有細碎的殘渣嗎?有雪耳同燉,不是會有稠密的口感嗎?糖水清得有點奇,六寶完整得有點怪。班戟皮薄煙韌富蛋香,3
芒果西米撈 $28
原個椰皇燉3.6牛乳 $42
冰花燉六寶 $28
班戟皮薄煙韌富蛋香,3件切成6小件,一人一啖,忌廉與鮮芒果比例恰當,甜度適中,配合香軟班戟皮,味道口感無懈可擊。不過,店家的碗碟似乎不敷使用,竟用外賣膠盒盛載上枱,小妹頗為不悅。
鮮芒果班戟 $26
蘆薈鮮爽滑,百花蜜則不太著跡,參味入口頗苦,沒有花旗參味甘微苦之特性,估計是用了較便宜的白參之故。
花旗參百花蜜蘆薈 $28
蘋果及雪耳軟腍,糖水帶有蘋果酸,加上酸溜溜的無花果,酸上加酸,友人不太喜歡,小妹則認為可以接受也。
無花果燉蘋果炖雪耳 $25
 做法超簡單,然選料不嚴,用心不足,又是失敗之作﹗蕃薯過老有渣滓,外粉內未夠軟諗;湯丸皮超淋、餡料全無芝麻香,難吃。店家,請用寧波或利川湯丸吧,好味又便宜。
蕃薯糖水湯丸 $22
 小結:
甜嫂對甜品的誠意及用心略欠,其糖水可用「材料似豐富,惜精華盡失;嘩眾取寵,用心不足」來形容。埋單時,見店員把一膠盒糖水放入蒸爐加熱,讓凍食變熱食。吓,求其了點、兒戲了點吧﹗

筲箕灣區想食糖水,西式甜品小妹首選具創意而用心的糖品,中式糖水就揀價真貨實的翠苑甜品專家。西灣河區,暫時除了老店明記外,別無他選了。聽聞剛開了間甜甜屋,有機會去試下先……
題外話/補充資料: Openrice有不少食家批評員工態度惡劣,今日所見,還叫可以,只是未夠主動細心而已。要求提供6個碗和叉,以及要杯水,都即叫即有。
2013-08-17
2013-06-23 40 瀏覽
今晚突然好想食久違左好耐嘅甜嫂,去到大約十點半,入面就坐滿,外面就坐左大約三張枱,見天氣都幾熱,決定買番屋企慢慢歎!芒果西米撈→唔知係咪而家啲食材太貴,相比以前明顯縮水,得番半碗,好彩味道依舊不錯,否則就很失望了!$28紅豆沙@凍→一般水準,有蓮子百合$15椰汁芝麻糕→估唔到最好食係佢,清甜,配合得好好,值得推介$15總結,其實甜嫂都有好多款甜品,我會再試試佢其他,希望下次會試到另人回味甜品!

,好彩味道依舊不錯,否則就很失望了!$28
紅豆沙@凍→一般水準,有蓮子百合$15
2013-06-22
5 分鐘 (外賣自取)
2013-03-25 40 瀏覽
食完串燒之後忽然好想食d甜野,見到對面有間"甜嫂"入到去d姐姐好無禮貌,"埋邊坐啦",之後就是但坐,➨飲品:❶宇治金時紅豆冰 推介程度❤(個雪榚吾知系咪雪左N年,系硬到嚇死狗!!好多雪系面到,又無綠茶味,好淡,個綠茶飲落去好粉,好似吾平均咁,有D甘苦,D紅豆又太甜,成杯野冰仲多過綠茶,試一次夠)總結:我去一次就夠,真系又無禮貌,水準差!回頭指數✘ 0分 (10分滿)外表♛味道♛環境♛服務太態♛氣氛♛上菜速度♛♛衛生♛♛情侶必到處✓♥♥ⒿⓘⓜⒿⓘⓜⒷⒷ♥♥♥♥ⒿⓘⓜⒿⓘⓜⒷⒷ♥♥♥♥ⒿⓘⓜⒿⓘⓜⒷⒷ♥♥♥♥ⒿⓘⓜⒿⓘⓜⒷⒷ♥♥♥♥ⒿⓘⓜⒿⓘⓜⒷⒷ♥♥♥♥ⒿⓘⓜⒿⓘⓜⒷⒷ♥♥
食完串燒之後忽然好想食d甜野,見到對面有間"甜嫂"
入到去d姐姐好無禮貌,"埋邊坐啦",之後就是但坐,
➨飲品:❶宇治金時紅豆冰 推介程度❤

總結:我去一次就夠,真系又無禮貌,水準差!
回頭指數✘ 0分 (10分滿)

外表♛味道♛環境♛服務太態♛氣氛♛上菜速度♛♛衛生♛♛

情侶必到處✓

2013-03-20
2013-03-13 34 瀏覽
今日差唔多10幾同班朋友再一次幫親此店望一望個水吧位..個四眼女員工係到做緊野,,但個阿姐再一次令我地失望囉..果陣時仲係煩忙時間..樓面得個兩個人做野..有個阿姐企左係門口位.唔知係到做乜..個口一路係咁食野..到我行埋去拎紙巾果一刻..下係到玩電話..有冇搞x錯牙..果兩個做到死..佢就係到食野玩電話....經過上次果件事..佢都仲係未知死..雖然佢同個女仔已經冇再講野..但佢咁GE做野方式會唔會唔係咁好呢..我仲要聽到有人叫佢做店長..但店長做到佢咁..我真係第一次見囉.. 一D都突出唔到身為一個店長應該要做GE野..!!剩係識得落單..收錢..其他野就咩都唔做..得個兩個樓面做晒..佢都好意思GE..真係不知所謂..經過我上次講GE野之後..個老闆到底有冇話過佢..睇個樣就好明顯冇囉..!!失望有時真係唔知..咁GE做野態度..個老闆都會俾佢做到店長呢個位..真係好難明囉!!..但個四眼女員工同另一個長頭髮阿姐就好俾心機係到做野..我覺得老闆應該對水吧呢兩個員工獎勵一下.!!但就應該程罰一下呢個所謂GE店長~~!!唉又一次失望而回下次會再返黎睇下個阿姐有冇改善!!
今日差唔多10幾同班朋友再一次幫親此店
到我行埋去拎紙巾果一刻..下
真係不知所謂..
失望

又一次失望而回
下次會再返黎睇下個阿姐有冇改善!!
2013-03-10
2013-02-28 45 瀏覽
食飽飯散步到附近、朋友議試試呢間甜品店。無問題、未試過既食店我都有興趣、gogogo~去到門口就先比佢既裝修吸引、高樓底、街磚牆身同地下、暗暗既燈光、好似舊時d舊教堂學校咁、十分有feel! 睇下menu有咩好食、就無咩大驚喜、不過尚算多選擇、叫集各家之大乘咁啦、有各款豆花、西米露、椰皇燉鮮奶等等。3知friend各自選擇心頭好、就order啦。好快就有得食、首先係我既:榴槤大合奏即係榴槤汁+西米+榴槤肉+牛奶雪糕其實類似既甜品差不多間間甜品舖都有得食、所以要睇你點配搭先可以令人留有印象! 榴槤而家唔係最靚既時間、但佢地有花過心思、榴槤肉身唔會太硬、同個汁有融合一起、汁身係杰既、唔會太甜、但食得出有落d奶去調較過、唔錯! 最出色既係個球雪糕、佢店家聲稱係用北海道3.6牛乳特制既、又真係好香奶味、好滑、同榴槤真係好match! 如果球雪糕可以大d就仲好啦、嘻嘻!羅漢果龍利葉燉雪梨由於係朋友既、我無試過,只可以話這是止咳的健康糖水、見佢都好足料、朋友說ok!心太軟朋友是朱古力fans、次次都食呢味、佢第一時間將佢砍開、有適度既朱古力醬流出、但唔叫好多、朋友話唔太甜、朱古力都夠味同夠熱.我

即係榴槤汁+西米+榴槤肉+牛奶雪糕

羅漢果龍利葉燉雪梨

心太軟
朋友是朱古力fans、次次都食呢味、佢第一時間將佢砍開、有適度既朱古力醬流出、但唔叫好多、朋友話唔太甜、朱古力都夠味同夠熱.我因為太飽、都係無試!
總結:價錢唔平、食物ok、裝修至有feel、會再幫襯!
2013-02-21
  • 牛乳雪糕
同朋友係西灣河甜嫂食野.去到果陣..我地幾個人入到去坐低.想叫野食..叫收銀個阿姐落單..點知叫左幾次都佢都冇應我地..我地簡直係無言囉等左一陣..諗住走啦!!有個做水吧既見到..走埋黎幫我地落單..我地個陣好鬼激氣..對住個員工態度都唔算太好..但做水吧個女仔好似帶眼鏡好似知我地嬲緊!好聲好氣同我地落單~~我有時係度諗..呢個收銀丫姐係咪做野嫁..呢間老細請個人反黎似趕客多D~所以係呢度我多謝個落單小姐..到個小姐叫個阿姐落單又係講左幾次都唔應佢..到佢出左單之後個阿姐開始同個女仔惡講.單呢..??.個女仔就話冇WOR..點知個阿姐就話冇單就唔能出..仲要講埋粗口..我地心諗洗唔洗牙..本身黎呢到食野.俾個阿姐又粗口.又態度差.搞到自己心情都差晒!!到後黎..個阿姐愈黎愈惡死..就開始對個女仔講粗口..係咁小佢..差D就小埋祖宗18代~~呢個阿姐惡死到呢..俾著我係個女仔.一早就同佢斗小..唔會俾面佢囉..講真呢間野我地唔係第一次黎..本身個女仔係做樓面GE..果陣時個阿姐都成日為左D小事同個女仔嘈..我地都見怪不怪..但係好似呢次咁..咩粗口都出哂..好有問題囉...佢當呢度係自己

講真呢間野我地唔係第一次黎..本身個女仔係做樓面GE..果陣時個阿姐都成日為左D小事同個女仔嘈..我地都見怪不怪..但係好似呢次咁..咩粗口都出哂..好有問題囉...佢當呢度係自己屋企咩..有客係度嫁麻..好心有問題就早D睇醫生..係度害人害物..每一次都話係人地錯.我地係度食野既都睇唔過眼佢都唔諗下自己有冇問題

最後想講一句唔該呢間野GE老闆重視一下呢位阿姐既問題)!!