2024-02-09 74 瀏覽
用APP叫了外賣給家人吃,顯示10:50pm會送到,怎料11:00pm 都未有,家人引頸企盼,於是打電話去詢問,餐廳才回答因為未找到車手所以未開始做單。找不到車手不是餐廳的問題,但如果無法按時送到(甚至不能按時開始整食物),是不是應該主動聯絡客人告知情況?而不是等客人致電才發現真相?由此可見,此餐廳管理極差,完全缺乏責任感,絕對沒有下次幫襯機會。
外賣送餐
2023-12-11 99 瀏覽
叫咗三碗糖水。分別有薑汁湯圓,薑汁味唔似薑汁湯,好有住家製作唔似糖水店的糖水,味道係薑辣而沒有太多味。湯圓尚可。番薯糖水,番薯唔夠淋,薑汁又冇乜味,只有薑辣味芒果西米露就水太多,材料太少,沒有椰香,芒果西米露已經係最好食的那一款。,整體沒有驚喜,有點兒失望。希望你們可以認真改善,香港的食物質素不應該如此,特別是糖水是其中一種香港特色,香港人寧願正餐少吃點也要留肚吃糖水,如此的食物質素的確不可以接受。
番薯糖水,番薯唔夠淋,薑汁又冇乜味,只有薑辣味
外賣送餐
2023-09-10 129 瀏覽
🦴價格相宜的外賣甜品🦴 #自費❤️‍🔥喜歡程度 6/10-------------深夜喺美食沙漠都可以搵到甜品,因為大水坑街市外面有唔少小店都開到好夜✨椰汁紫米小丸子(熱)$32因為椰汁嘅比例都多,算係比較濃稠嘅糖水,但可能因為椰汁後加所以有啲唔夠熱。小丸子嘅甜度、煙韌度都適中。✨ 芒果小丸子(凍)$42有芒果沙冰、雪糕同小丸子,絕對係芒果迷必叫嘅夏日消暑之選-------------想跟懶骨頭搵食同睇最真心嘅食評,記得follow我地🦴鍾意呢篇分享記得like, comment, share & save!-------------#lazybone_eat#lazybone新界#lazybone大水坑#lazybone馬鞍山-------------#hkig #hkfoodie #hkfood #hkeat #hkrestaurant #hongkongfood #hongkong #hkplay #hellohongkong #travelhongkong #香港 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #香港好去處 #情侶 #拍拖好去處 #couple #popular #香港甜品
🦴價格相宜的外賣甜品🦴 #自費
❤️‍🔥喜歡程度 6/10

✨椰汁紫米小丸子(熱)$32

✨ 芒果小丸子(凍)$42
有芒果沙冰、雪糕同小丸子,絕對係芒果迷必叫嘅夏日消暑之選
-------------
想跟懶骨頭搵食同睇最真心嘅食評,記得follow我地🦴

#lazybone_eat
#lazybone新界
#lazybone大水坑
#lazybone馬鞍山
-------------
#hkig #hkfoodie #hkfood #hkeat #hkrestaurant #hongkongfood #hongkong #hkplay #hellohongkong #travelhongkong #香港 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #香港好去處 #情侶 #拍拖好去處 #couple #popular #香港甜品 #甜品 #甜多1點
2023-06-30 205 瀏覽
原本念住溫溫馨馨開開心心落去買甜糖水,openrice都寫到明12點關。都算啦,之前伙計話系11點50分截單,現在冇啦啦同我話11點45分截單,就咁講句“唔好意思我地截左單”,我真係極之失望同唔開心。。。希望會改進,或者以後可以提供埋電話哎定一系就寫清楚出來究竟幾時截單,唔好中意就早d。。。

2022-10-06 475 瀏覽
椰天使3號😍個名咁靚嘅~原個椰皇裝住椰凍,真係好吸引,一打開就聞到勁香椰青香味,冇過多嘅調味,入口清爽自然,糖水底紅棗鮮奶口味偏甜,其他配料有雪燕、芝麻湯丸、小丸子,混合一齊食就啱啱好,而且充滿口感,好有質素👍🏻楊枝甘露大大碗,芒果、柚子、椰汁、西米,芒果冰沙搭配酸甜柚子果粒,非常足料,每啖都食到柚子肉,幼滑而且充滿口感。比利時窩夫豬扒包豬扒包已經唔係局限用麵包,呢度用上窩夫代替,食落更加香脆,中間夾住千島醬,酸酸地,反而中和左油膩感,唔錯。因為係即叫即整大約要等10-15分鐘架🙌🏻

椰天使3號

楊枝甘露

比利時窩夫豬扒包
2022-09-28 216 瀏覽
個日翻工攰攰地,收工就想食啲甜野。知道舖頭收12點,我去到都11:5x,心諗肯定冇得食,點知門面個職員超級nice,諗都冇諗就話幫我整。第一次order就order咗佢哋推介嘅芋圓小丸子仙草,超級好食,個仙草勁正🍻超級爆足料(張圖係我食咗幾啖先醒起要影底)仙草勁彈,芋圓好煙靭,個花奶/糖水底又唔會太甜,有啲紅豆咁,總之就係正!一次一定會翻去再試下其他甜品,簡單係美食沙漠中既一個綠洲🌱馬鞍山人一齊衝!

2022-09-28 141 瀏覽
最近阿媽屋企樓下商場翻新,開咗好多新店舖,住咗咁多年,呢度終於有甜品店lu,唔洗每次返娘家,都喺第二區買返嚟😄✨椰天使3號-小丸子✨孖寶椰椰~兩者都有一個凍冰冰嘅椰凍,即係椰青凍,食落非常清爽無添加,口中慢慢溶化,解渴又低甜健康,非常高質!前者椰凍和糖水係分開,糖水底係淡奶口味,入口幼滑,底下一條條嘅,有啲似龍眼肉,幾有口感。後者有桃膠雪燕配料,相對冇咁甜,啖啖都咁足料,混合一齊食,好味又養生。✨奥爾良烤雞棒~有啲似墨西哥雞卷嘅風味,甜甜地BBQ醬汁滲入雞肉,經過烤焗嘅雞棒,夠晒入味,如果size再大點就好了,會食得更夠喉😄

✨椰天使3號-小丸子

✨孖寶椰椰

✨奥爾良烤雞棒

2022-09-27 138 瀏覽
放假玩完一日,想食番個糖水作為今日既完美句號。馬鞍山區開得夜既糖水店唔多,一係遠,一係好早閂😮‍💨搵下搵下經過錦泰商場出面,見到一間糖水店,行去問原來閂12點!岩晒!🥳門口仲有d枱可以堂食,不過我地想反屋企慢慢嘆好大個餐牌係門口,一眼睇到晒有咩食!我地兩個人每人各叫左一碗🍧我就試左一個我未食過既糖水(鮮雜果大菜撈),另一半就叫左楊枝甘露。走果時另一半見到芋圓糖不甩想試下,最後叫埋。先講份量,糖水勁大碗。楊枝甘露入面芒果既份量多,而且好甜!整體除左芒果,西米唔會太甜👍🏽鮮雜果大菜撈既水果鋪滿係面!糖水底用咗大菜糕加埋桂花汁撈埋黎食😋出面好少有大菜糕既甜品,都值得一試芋圓糖不甩份量正常,加埋花生碎夠香,芋圓食落好煙靭 😜下次可以Encore推薦比住馬鞍山之友👍🏽美食沙漠中開始多反一d值得再食既舖頭
放假玩完一日,想食番個糖水作為今日既完美句號。
先講份量,糖水勁大碗。
推薦比住馬鞍山之友👍🏽美食沙漠中開始多反一d值得再食既舖頭
2022-09-26
15 分鐘 (外賣自取)
宵夜
  • 芋圓糖不甩
2022-09-23 111 瀏覽
💛 甜多1點 (馬鞍山)本身想去富安食糖水,發現錦泰都開左間糖水舖!就去咗試吓🤣連食糖水都要簡滋補+養生+美顏📋$45 薑汁雪燕配小丸子(熱) -微微既薑汁唔會辣但又夠薑味,雪燕份量都好多,每一啖都有雪燕😍,再配上煙靭嘅小丸子👍🏻正。甜度適中,唔會太甜。🔅$60 孖寶椰椰(凍) 🌟推介🌟 -濃香的椰奶配上、口感煙韌的桃膠、養顏的雪燕,一大塊的椰凍,好滋潤養顏又飽肚。首先,桃膠同雪燕份量都好多,非常足料🙌🏻 椰凍好大一塊,係椰汁水整成嘅果凍。建議整碎佢,撈勻落個糖水度一齊食😋令口感更加豐富。🔆28 黃金炸雞翼(五隻) -炸到熱辣辣,表皮好酥脆,咬落去爆曬啲雞油出嚟😋正呀。💁🏻‍♀️每份糖水都好足料,去嗰日都比較多人,大約等咗10分鐘到。🏘隔離有啲露天枱櫈,見到有唔少人都選擇坐喺嗰度食。💰人均消費大約43📍 地址:馬鞍山寧泰路31號錦泰商場錦泰街市地下30號舖
💛 甜多1點 (馬鞍山)

黃金炸雞翼
黃金炸雞翼

🏘隔離有啲露天枱櫈,見到有唔少人都選擇坐喺嗰度食。

💰人均消費大約43

📍 地址:馬鞍山寧泰路31號錦泰商場錦泰街市地下30號舖
2022-09-03 90 瀏覽
晚上想吃個湯圓,發覺馬鞍山的糖水舖買少見少,見到這間新舖,就膽粗粗試試......店舖的裝修都不錯,乾淨企理、餐牌都清晰。只是今晚只想吃湯圓,都疑惑薑汁花生湯圓小丸子會是怎樣的新花款,原來......都是平時食的類型,只是,真夠薑啊~等10分鐘,見到3位店員都忙個透,都知道她們都盡了力。店員表示可以電話落單,但繁忙時間可能連電話也來不及聽,可以選用網上外賣平台,遲點可以選用網上外賣平台......明白嘅,其實好多好味甜品店都要等......如果可以快一點,就更好了而已

店舖的裝修都不錯,乾淨企理、餐牌都清晰。

都是平時食的類型,只是,真夠薑啊~