2024-03-01 934 瀏覽
今日晏晝4:00打電話過去話想訂位,佢話唔使訂Walk in就可以啦 ,咁我8:30去到,然後佢叫我大佬我喺門口吹風吹咗成個鐘頭,然後望一望 都已經成9:15 我就問佢咁點算佢話等多一陣啦 然後我問佢另一個侍應,佢話吓我哋收9:30喎 咁你叫我等咁耐做咩啫? 全部人都九唔搭八嘅。幾好食都冇用啦
幾好食都冇用啦
2024-02-29 823 瀏覽
同成家人一齊去食冬至飯去到年底 營營役役 都想食翻餐好嘢 回報比屋企人大部分屋企人 都傾向食潮州嘢於是就揀咗呢間係大角嘴比較受歡迎 潮州餐館平時都需要等位等好耐 預早book定果然冇錯特別喺大時大節都要提早好多去訂位感覺到佢哋每一道菜式都是用心製作清酒煮花甲冇沙,個湯好清甜蟶子米餅蟶子淡淡肉,新鮮美味最正係個米餅 口感一流酒煮大鮮蝦 鮮甜美味 肉質 彈牙鵝腸正常發揮 不過就唔太抵食全晚最令我驚豔嘅餸菜係以上呢一道菜賣相一流之餘佢酒煮嘅鮑魚 同埋鵝肝都係非常之好食可以講對得起個價錢唔怪得呢度咁多人食啦
同成家人一齊去食冬至飯

感覺到佢哋每一道菜式都是用心製作

清酒煮花甲

冇沙,個湯好清甜

蟶子米餅
蟶子淡淡肉,新鮮美味
最正係個米餅 口感一流

佢酒煮嘅鮑魚 同埋鵝肝都係非常之好食

可以講對得起個價錢
唔怪得呢度咁多人食啦
2024-02-08 739 瀏覽
一家大細過節食飯,老闆娘留左間細房比我地,好舒服。預早留定店內熱門菜色,醉鵝肝,鮑魚,羊腩煲等等。每一味屋企人都讚不絕口。 For a family celebration, we had a meal and the boss reserved a private room for us, which was very comfortable. We pre-ordered popular dishes from the restaurant, such as drunken foie gras, abalone, lamb belly pot, and so on. Every dish was highly praised by the family members.

2024-01-21 1003 瀏覽
魚皮爽口,彈牙,好香嘅麻油味,佢唔會幫你落辣椒或辣椒油,啱晒唔食辣既食客,可以自己加辣油撈完再食。沙姜雞雞肉夠晒嫩滑,完全無過熟,用新鮮雞整,帶有少少咸香味,保持到雞既原汁原味鵝件拼盤大大碟,對得起個價錢,滷水味夠,肉質腍,黎得呢度鵝片/鵝件真係必食之選。 同埋佢既豆腐都不得不提,絕對唔係平時食果啲整到硬晒既豆腐。加分加分鵝粒炒飯炒飯粒粒分明,唔會太油,夠晒大鍋,材料方面絕對冇慳料,每一啖就有蝦同鵝粒。上湯蒜粒小白菜菜方面,有得俾你揀咩時菜,同埋用咩方法整,特別嘅有豬油渣,而今次就試咗上湯小白菜,夠晒入味。
魚皮

沙姜雞

鵝件拼盤

鵝粒炒飯

上湯蒜粒小白菜
2024-01-01 990 瀏覽
平時成日叫我去排隊,今晚好夜先食晚飯一於去碰碰運氣兩個人叫到成枱都係嘢食食唔晒 不過真係好好食 特別推介鵝件鵝肝另外 豆腐超級滑醉乳鴿 少少貴 $168 不過成個擺盤十分之靚 蠔仔粥超級抵食$58一大碗
平時成日叫我去排隊,今晚好夜先食晚飯
一於去碰碰運氣

醉乳鴿 少少貴 $168
不過成個擺盤十分之靚

蠔仔粥超級抵食$58一大碗
2023-12-30 536 瀏覽
呢間餐廳平日都座無虛席👍證明味道好我地一行8人,訂位時已預留杉斑做酸菜魚👏🏻等齊人既時候,預留滷水鵝肝,酒香鵝肝,燒白鱔,鵝片👍鵝肝唔肥膩,食多幾件都唔怕濟燒白鱔,店員推介,無介紹錯,好食過日式鰻魚鵝片,第一次黎食食唔到,就知道好快賣晒,所以即刻預留,啖啖肉👍家鄉釀蓮藕,香口,送酒一流蜜椒薯仔牛柳粒,又係讚口不絕百花雞,手工菜,將蝦膠釀入雞皮,其他餐廳會係蒸煮,呢度有少許特別,用炒的方式,較為香口冬天就最啱食糯米飯,如果大份d就非常好蜆介鯪魚球,當然好食酸菜魚,可能準備需時,所以壓軸登場,魚肉彈牙,因為起哂骨,又係啖啖肉👍冰鎮咕嚕肉,超大份,好多生果,咕嚕肉因為冰鎮關係,特別脆脆米泡飯,有驚喜,個個讚最後餐廳送了2份甜品,水晶柚皮,食落非常清新👍
呢間餐廳平日都座無虛席👍證明味道好

我地一行8人,訂位時已預留杉斑做酸菜魚👏🏻

等齊人既時候,預留滷水鵝肝,酒香鵝肝,燒白
鱔,鵝片👍

鵝肝唔肥膩,食多幾件都唔怕濟

燒白鱔,店員推介,無介紹錯,好食過日式鰻魚

家鄉釀蓮藕,香口,送酒一流

蜜椒薯仔牛柳粒,又係讚口不絕

冬天就最啱食糯米飯,如果大份d就非常好

蜆介鯪魚球,當然好食

冰鎮咕嚕肉,超大份,好多生果,咕嚕肉因為冰鎮關係,特別脆

脆米泡飯,有驚喜,個個讚

最後餐廳送了2份甜品,水晶柚皮,食落非常清新👍

2023-12-28
2023-12-17 414 瀏覽
墨魚鮮嫰可口、豆腐很滑亦沒有一般潮洲食肆那股酸味,卜卜蜆又甜又香、鵝肝軟而不膩;梅子蒸蟹鮮甜,每道菜份量適中而且價錢公道,舖頭生意很好熱鬧有氣氛。老闆娘熱情好客,一班朋友盡興而返
2023-12-16
  • 鵝肝
2023-11-19 940 瀏覽
每次夜晚經過都見到好多人所以黎食個lunch叫左個鵝三寶餅 $78 鵝肝 鵝腸 鵝肉佢個鵝肝超級好食!係入口即溶個隻唔係平時食到會粉粉地個隻佢似平時大家食煎鵝肝個種口感仲有少少酒香味🤌🏻不得了鵝腸份量好多,係鹵水既味道,d腸好乾淨,冇肥膏都冇怪味係脆口,送飯好好食鵝肉比起普通鵝肉飯,我覺得呢個唔會因為三寶飯而比D 劣質d既肉你一樣有皮 多肉,而且好香鹵水味d肉係好軟好霖,一D都唔會柴,好好味鹵蛋就正常鹵既時間唔太夠,蛋黃都唔太夠味飯仲會配一個小菜仔今次係秘製蓮藕,好爽好好味性價比極高👍🏻👍🏻絕對會為個鵝肝再黎食😍
每次夜晚經過都見到好多人
所以黎食個lunch
叫左個鵝三寶餅 $78 鵝肝 鵝腸 鵝肉

佢個鵝肝超級好食!係入口即溶個隻
唔係平時食到會粉粉地個隻
佢似平時大家食煎鵝肝個種口感
仲有少少酒香味🤌🏻不得了
鵝腸
份量好多,係鹵水既味道,d腸好乾淨,冇肥膏都冇怪味
係脆口,送飯好好食
鵝肉
一樣有皮 多肉,而且好香鹵水味
d肉係好軟好霖,一D都唔會柴,好好味
鹵蛋就正常
鹵既時間唔太夠,蛋黃都唔太夠味
飯仲會配一個小菜仔
今次係秘製蓮藕,好爽好好味
性價比極高👍🏻👍🏻
絕對會為個鵝肝再黎食😍
2023-11-15
2023-10-20 1040 瀏覽
今在大角咀發現飲食新常態有間叫潮順館給予1:30小時用餐餸菜由點至食到一半,大約45分鐘,即刻有專人叫你埋單走果然生意興隆!枱面有餸都掃你出門,仲有道理話有客等!我錯咁😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡-間食物館只有1:30小時巳经很趕,叫一半叫你埋單走,係好過份,不管味道如何,如此態度怎再幫襯店员一介紹就係斬人菜,貴價菜😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡奉勸大家要受氣就去試下!
今在大角咀發現飲食新常態
有間叫潮順館給予1:30小時用餐
餸菜由點至食到一半,大約45分鐘,即刻有專人叫你埋單走
果然生意興隆!枱面有餸都掃你出門,仲有道理話有客等!我錯咁
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
店员一介紹就係斬人菜,貴價菜😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
奉勸大家要受氣就去試下!
2023-10-20
2023-09-19 1256 瀏覽
去開大角咀本身想試另一間潮式餐館但full booking,之後搵到呢間都有我地想食既野,不過weekend晚飯時間冇訂枱真係要等好耐🥺🥺不過店員態度都尚可,一直update住我地大約幾耐有位呢個雙併呢個價位好滿意,好多片鵝片,墨魚又好新鮮!芽菜爽口,可以解油膩最期待既醉鵝肝,口感好特別,同酒香好配,一定要試魚皮都好足料,但比起其他就失色左dd喇成既餐廳都好旺場,好有氣氛,下次多d人黎都可會再試,叫多d野食

鵝片  墨魚隻併

呢個雙併呢個價位好滿意,好多片鵝片,墨魚又好新鮮!

芽菜爽口,可以解油膩
鵝肝

最期待既醉鵝肝,口感好特別,同酒香好配,一定要試

魚皮都好足料,但比起其他就失色左dd喇

鵝片  墨魚隻併
2023-07-12 2271 瀏覽
星期一夜晚放工難得約齊人食潮州菜,九個人可以叫勁多餸菜,樣樣野食都好好味有啲餸菜早一日預訂咗,真係準備充足!冰鎮咕嚕肉外脆內熱,大廚手工一流!潮式凍烏頭好滑,條魚好鮮甜同好嫩滑,食到停唔到口。龍蝦大隻又新鮮,凍鮑魚,醉乳鴿同鵝肝都好高質,仲有百花雞,佢上半部有雞肉,下半部有蝦肉,大家都急不及待要食先,影唔切相!!!想試打冷、滷水味道,一定要去呢間餐廳試。最後埋單每人都係500以下,呢幾個餸必食:凍龍蝦 兩隻凍鮑魚 兩隻凍魚 一條醉乳鴿 一隻酒香鵝肝 一份豉椒炒蟶子 沾米底 9隻百花雞 一隻冰鎮咕嚕肉
有啲餸菜早一日預訂咗,真係準備充足!

凍龍蝦 兩隻
百花雞 一隻
冰鎮咕嚕肉

• 潮式凍烏頭
  • 百花雞
The boss lady who works here is very friendly and easy going. You see her drinking with the patrons and going round asking how you’re enjoying everything. Weekday and weekend evenings get quite busy here now so make sure to make a reservation! For a Chiu Chow restaurant, this place offers a cleaner and more comfortable setting compared to dai pai dongs. The chiu chow marinated roast goose is super yummy, tender and not too salty. The oyster congee is tasty with lots of of oyster but a bit too much for my liking 😂 The oyster pancake has heaps of oysters inside too, and very thick! We prefer it to be thinner so it would maintain its crisp but tasty nonetheless. Will defo be back
2023-06-16
  • Chiu  Chow  Marinated  Goose  Meat
  • Congee
2023-05-25 2097 瀏覽
母親節同屋企人食飯, 媽媽提議食呢間, 好啦, 就佢鍾意, 即刻訂枱,本身圓枱已經俾人訂左, 咁我地7 個人唯有都係座長枱, 已經訂到8 點時間,不過好在去到唔洗再等位, 即刻已經有位座媽媽之前話要食佢既鵝肝, 所以訂位時已經訂埋, 同埋訂左醉鴿同鮑魚佢上盤時, 將三樣食物放到好靚, 有心思酒香鵝肝$188第一個就要講佢先,平時食鵝肝唔可以食得多,因為會好容易膩,但係呢個酒香鵝肝真係不得了, 因為佢既鵝肝超入味, 酒香剛剛好,  而且佢整到超滑口, 入口即溶既感覺, 你唔洗點咬已經可以吞,而佢酒香既關係,你係唔會有膩既感覺,餸酒一流評分: /5醉乳鴿$168醉乳鴿不但酒香肉嫩,你睇下刀功一流,片到咁薄都知師傅既刀功幾利害啦,擺盤精美,要讚👍初頭我驚唔夠食,但而家覺得啱啱好評分: /5醉鮑魚$196 ($98/ 隻)聞落去好香花雕酒香 鮑魚好入味  質感彈牙有口感你會見到啲鮑魚好乾 煮得剛剛好不過火 唔會咬唔開評分: /5金沙魚皮$88抵食,咸蛋味剛剛好,加微辣,脆口,埋相都不錯,雖然大家飽晒但都可以食晒評分: /5沙薑雞半隻$78雞肉滑嫩,保持了雞的原汁原味,肉質細嫩可口,食而不膩是以

不過好在去到唔洗再等位, 即刻已經有位座

佢上盤時, 將三樣食物放到好靚, 有心思

酒香鵝肝$188

你係唔會有膩既感覺,餸酒一流

醉乳鴿$168

評分:

醉鮑魚$196 ($98/ 隻)
聞落去好香花雕酒香 鮑魚好入味  質感彈牙有口感

你會見到啲鮑魚好乾 煮得剛剛好不過火 唔會咬唔開

金沙魚皮$88

沙薑雞半隻$78

雞肉滑嫩,保持了雞的原汁原味,肉質細嫩可口,食而不膩

是以新鮮走地雞製作,雞肉香滑不霉

鵝頭頸$68

媽媽喜歡食骨,每次「打冷」都會食呢樣

佢既人鵝頭頸煮得好入味,肉質好淋,個鹵水食到花椒八角桂花葉陳皮,今次我地冇叫鵝皮,相信佢係既鵝肉都唔錯

蒜蓉蒸勝瓜$78

我唔鍾意食勝瓜,因為覺得好硬,但係口佢既勝瓜好好玩食,因為佢將硬既部分切晒,所以蒸出黎好好食,蒜蓉就會好入味

豬油渣菜心 $88

啲菜心有豬油既香味😍😍

小炒王$128

佢同出面d小炒皇唔一樣,可以用驚艷形容😍出面通常都係用韭菜花,但呢間係炒芋頭絲同露荀仔😍加埋d腰果、蝦乾、魷魚絲全部都炸過, 好香口😚😚😚鍾意飲酒既送酒一流, 重點系成碟野完全吾油

鳳梨咕嚕肉$118

有時出面食既咕嚕肉, D肉好快會淋晒, 但呢個咕嚕肉上碟既時候仲好脆,

唔會太酸, 好味道

蠔仔粥$98

湯底好鮮好香蠔仔大大粒份量多,好食既潮州粥,梗係食粒粒米,最怕黏淋淋,佢好得呀。好足料,好多蠔,都飲到8碗10碗

順德炒米粉$98

米粉炒得乾身又有鑊氣,仲加咗好多蔥段、芽菜絲,雞蛋絲,同埋煎香咗嘅鯪魚餅切幼條,簡單得來好惹味,兼且仲有幾大碟,食得我哋好飽。😆

整體味道指數:😋😋😋😋😋/5

性價比:💰💰💰💰💰/5

環境:❤️❤️❤️❤️/5

服務:✅✅✅✅✅/5
2023-05-14
母親節
  • 鵝肝
2023-03-21 2560 瀏覽
我最近和一班好友到了大角嘴的王朝潮順館,品嚐了他們的美食。這家餐廳以潮州菜為主,讓我們大家都非常喜愛。首先,蠔仔粥是必點的一道菜。粥的口感非常滑順,而且裡面加入了新鮮的蠔仔,讓整道菜更加美味。其次,鵝肝也是我們推薦的一道菜。鵝肝好清,口感也很豐富。餸酒一流接下來是炸蠔和滷水鵝。炸蠔外皮酥脆,內裡則是新鮮多汁的蠔肉;而滷水鵝則是口感細嫩、味道豐富。最後是鵝腸。好爽好香,非常好吃。它有着特殊的香氣和口感,讓人回味無窮。除了美食之外,這家店老闆也非常好客,在我們品嚐美食時還不時親自招待我們,喝上一杯。後來更更更加拎出私伙靚酒一齊飲。 老闆仲好好酒量。總之,在這家王朝潮順館用餐絕對不會讓你失望!非常盡興!

總之,在這家王朝潮順館用餐絕對不會讓你失望!非常盡興!
2023-03-10
行完黎到大角咀搵野食,見呢間好似好多人,咁岩朋友又想食滷味就入黎trytry la,點知。。。。首先入面非常非常之嘈,係舊式酒樓既風味,老闆陪客人飲酒,客人全部都係四五十歲年紀既,我同朋友變左幾個非常特別既後生,裝潢簡約酒樓feel,坐得都舒服既,服務同招呼都係唔錯既,滿懷期望咁等住啲餸上枱啦嗌既餸唔多,但都係招牌同推介,可惜失望到底,唯有個雜菜煲同枱面辣椒油係出色招牌鵝片拼豬腩肉$228鵝片浸皮唔錯,但係個肉係鞋口的,仲要唔夠實淨同唔彈牙,同一般街巿買既無異處,咁點解要黎比咁貴既價錢食,滷水十太鹹,雖然唔係拎黎飲,但浸左落鵝片到而又唔令個鵝片上味果下犀利,得個鹹字,中肯講返,豬腩肉反而比起鵝片好味好多,我自己本身唔鍾意食肥野,但都食左幾塊,襯底既豆腐就味道不過不失,滑溜既,可惜一夾就散,敗筆豉汁鵝腸$128本來係嗌豉椒炒既,但係黎到佢比錯左,有冇攪錯!朋友太餓費是再等15mins於是照食,一食就後悔了,豉汁同鵝腸冇撈埋過一齊,只係個汁掛左係腸上面,冇入味亦唔配搭得好,都係果句,平時我老豆街巿買果啲出色過佢好多好多,失望之極魚腐鮮竹雜菜煲$98啲招牌係劣食,估唔到呢個雜菜煲反而令我食指

招牌鵝片拼豬腩肉$228
鵝片雙併(豬腩仔)

豉汁鵝腸$128
豉汁鵝腸

魚腐鮮竹雜菜煲$98
啲招牌係劣食,估唔到呢個雜菜煲反而令我食指大動,個魚腐係靚料同夠彈牙,而個鮮竹都係靚野,入口就咬到果種正既口感同淡淡鮮竹味,唔似坊間啲好膠好易一夾就爛果啲,個湯底亦清甜可口,呢個菜煲就值得喇
魚腐鮮竹雜菜煲
白飯