1K
2024-02-15 43 瀏覽
「狂野麻神麻辣火鍋」嘅麻辣湯好正😝今次去食翻個狂野海鮮二人餐😈.雙拼湯底🍲麻神麻辣湯同冬瓜瑤柱湯💁🏻‍♀️麻辣湯有千層豆腐同果凍鴨血🦆果凍鴨血滑嫩入味,有彈性😉千層豆腐吸滿湯汁😗麻辣湯麻辣唔油膩🌶️冬瓜瑤柱湯有蝦米🦐冬瓜、肉碎🐖湯底清甜.牛肉盛🥩有牛頸脊、牛胸爽、牛花膠🐄一口牛、封門柳🐂牛頸脊同封門柳肉味重😋肉質相對鮮嫰😌牛胸爽爽口😆.海鮮🌊有2隻日本元貝🇯🇵2隻大運鮑魚、4隻基團海蝦🦐沙白、刀蜆🐚全部都新鮮大隻,高質素👍🏻特別係元貝好鮮甜,海蝦肉質彈牙💯.七色菜籃🧺蔬菜盤有生菜、娃娃菜🥬南瓜🎃粟米🌽蕃茄🍅金菇、冬菇🍄.韭菜餃🥟餡料飽滿,有滿滿嘅韭菜同蝦仁🤤.手工麵🍜麵質煙靱掛湯.三色小食🥢有木耳、秋葵同花生🥜.菠蘿梳打🍍新鮮菠蘿粒酸甜😛.荔枝梳打🍹有荔枝肉同椰果🥥
韭菜餃🥟餡料飽滿,有滿滿嘅韭菜同蝦仁🤤
手工麵🍜麵質煙靱掛湯
三色小食🥢有木耳、秋葵同花生🥜
菠蘿梳打🍍新鮮菠蘿粒酸甜😛
荔枝梳打🍹有荔枝肉同椰果🥥
2023-05-22 144 瀏覽
總體而言,用餐體驗並沒有留下深刻的印象。這家餐廳缺乏特色,無論是在湯底的味道還是火鍋的配料方面,都顯得相對平庸。麻辣湯底,辣味並不夠香辣,麻味也缺乏層次感,節瓜瑤柱湯底的口味相對平淡。牛肉盛看起來新鮮,但缺乏特色,一般凍肉,口感上也沒有什麼驚喜,質地稍顯普通。花蛤不大,新鮮還可以。活海蝦體形較少,肉質算結實。雖然現在火鍋人均都HK$500以上,但考慮到所點的食物品質,結賬價錢並不劃算。無論是在味道還是價值上,都沒有留下足夠的印象,不太可能再次光顧。此店與台灣的麻神麻辣火鍋應不是同一家。3人光顧,點餐如下:醬料錢(位) x3小食麻辣 節瓜瑤柱 雙拼湯牛肉盛新鮮花蛤蓮藕片萵筍Sapporo(生啤)x8新鮮豬㵎美國桶蠔活海蝦精選魚皮餃半份(4隻)即炸響鈴生雞蛋果凍鴨血加一后,合共HK2,283。
此店與台灣的麻神麻辣火鍋應不是同一家。
3人光顧,點餐如下:
Sapporo(生啤)x8
新鮮豬㵎
美國桶蠔
活海蝦
精選魚皮餃半份(4隻)
即炸響鈴
生雞蛋
果凍鴨血
加一后,合共HK2,283。
2023-05-05
真心咩?紅卜卜麻辣湯可以當湯飲?店員解說餐廳招牌麻辣湯乃蔬菜base連素食人士都可以飲望到紅卜卜的湯底猛火下翻滾半信半疑呷一啖「嘩!係有啲料到!」好似好hard sell但真心有料冇浮誇朋友都知我不吃辣不好麻還有鴨血亦非我杯茶但今次連環破戒麻辣湯清新唔會極油膩台灣直送鴨血口感煙un 口感介乎jelly與椰果之間兩款都令我有刮目相看的感覺叫鴛鴦湯底包底(主要是我不吃辣)另一邊見是點名度最高的冬瓜瑤柱湯有咸鮮,湯底有激多瑤柱及蝦米個人認為這湯與海鮮及蔬菜都極速配特別是後者,令蔬菜的甜度更突出至於麻辣湯,千層凍豆腐吸汁最正人少少建議點platter 性價比高海鮮拼盤包5款海鮮全部都好新鮮迷你牛肉盛亦一樣係5款有齊牛頸脊、牛胸爽 、牛花膠、一口牛與封門柳花膠要烚上45分鐘所以建議一開始就成碟倒入鍋至中段就可以品嘗牛花膠油脂含量高有點像牛腩,牛味屬五款中最濃厚其次則為牛頸脊與一口牛而封門柳反而牛味平淡但有牛騷香至於拼盤計牛胸爽的份量相當大手筆大大片有8至9塊平時大圍吃時要搶食的我胸爽這次完全是可以慢慢獨享其他配菜想大讚個手打手打貢丸豬絞肉拌入木耳絲與冬菇等配料口感軟稔不不鬆散與坊間死硬的貢丸不同

真心咩?紅卜卜麻辣湯可以當湯飲?
店員解說餐廳招牌麻辣湯乃蔬菜base
連素食人士都可以飲
望到紅卜卜的湯底猛火下翻滾
半信半疑呷一啖
「嘩!係有啲料到!」
好似好hard sell
麻辣湯清新唔會極油膩
台灣直送鴨血口感煙un
口感介乎jelly與椰果之間
兩款都令我有刮目相看的感覺

叫鴛鴦湯底包底(主要是我不吃辣)
另一邊見是點名度最高的冬瓜瑤柱湯
有咸鮮,湯底有激多瑤柱及蝦米
個人認為這湯與海鮮及蔬菜都極速配
特別是後者,令蔬菜的甜度更突出

至於麻辣湯,千層凍豆腐吸汁最正
人少少建議點platter 性價比高
海鮮拼盤包5款海鮮全部都好新鮮
迷你牛肉盛亦一樣係5款
有齊牛頸脊、牛胸爽 、牛花膠、一口牛與封門柳
花膠要烚上45分鐘所以建議一開始就成碟倒入鍋
至中段就可以品嘗
牛花膠油脂含量高
有點像牛腩,牛味屬五款中最濃厚
其次則為牛頸脊與一口牛

煙韌一定愛嘅手工麵
煙韌口感有點像吃刀削麵

最後還有容易被忽略的七色菜籃
蔬菜籃份量剛好而且全部都好新鮮
生菜、娃娃菜、金菇、鮮冬菇、粟米及蕃茄,還有椰菜與粟米,兩者配冬瓜瑤柱湯
入口咸鮮又爽甜👍🏻👍🏻
  • 鴨血
對住I square 嘅一間樓上火鍋餐廳 未必好覺眼 但係個招牌都大大個 唔難搵上到去見到裝修用上灰色水泥牆身 配以水墨畫見到佢個 <狂野海鲜二人餐> 每位$288已有海鮮+靚牛+甜品 呢度另外加 醬油$18/位 三色小食$25/碟 鍾意呢度特別標榜係冇人工調味料識食就一定品嚐食材嘅真味道兩個已經非常夠食 又抵又好食 值得推介而且我覺得店員服務態度都好好 主動加湯🤍麻神麻辣湯+冬瓜瑤柱湯 雙拼湯底非常足料 麻辣湯唔會太辣 亦都唔會越嚟越辣 反而有一種甘甜嘅味道 有超入味嘅果凍鴨血 千層豆腐估唔到冬瓜瑤柱湯底係咁好味 非常足料 飲得出不惜工本放咗靚瑤柱 冬瓜吸晒啲湯汁 🤍牛肉盛(牛頸脊•牛胸爽• 牛筋膜•一口牛•封門柳)充滿牛味 分門別類 店員都有提示邊一啲要煮耐啲 啲一啲可以好快食得🤍海鮮 (日本元貝•大連鮑魚• 基圍海蝦)沙白,花甲(時令2款)估唔到有咁多海鮮 好乾淨 都新鮮 🤍七色菜籃~ 洗得好乾淨又好豐富 每樣都有啲🤍自家手打韭菜餃 ~又飽滿又香 🤍手工麵 ~真係好好食!雖然食到最尾先至食呢個面 但真係忍唔住食晒 彈牙 充滿麵香🤍雪糕糯米糍🤍水果茶 ~ 大大杯
對住I square 嘅一間樓上火鍋餐廳

兩個已經非常夠食 又抵又好食 值得推介
而且我覺得店員服務態度都好好 主動加湯

🤍麻神麻辣湯+冬瓜瑤柱湯 雙拼湯底
有超入味嘅果凍鴨血 千層豆腐

🤍牛肉盛(牛頸脊•牛胸爽• 牛筋膜•一口牛•封門柳)

🤍海鮮 (日本元貝•大連鮑魚• 基圍海蝦)
沙白,花甲(時令2款)
估唔到有咁多海鮮 好乾淨 都新鮮

🤍七色菜籃~ 洗得好乾淨又好豐富 每樣都有啲

🤍自家手打韭菜餃 ~又飽滿又香

🤍雪糕糯米糍

🤍水果茶 ~ 大大杯 好多生果 已經切好一粒粒 好值得叫一杯慢慢飲
2023-04-29 68 瀏覽
尖沙咀行街街👯‍♀️天氣涼涼哋烚吓烚吓就啱晒啦🥢🙆🏽‍♀️海鮮盛🦐元貝鮑魚蜆基圍蝦😋海鮮非常新鮮肉質鮮甜✨🙆🏽‍♀️牛肉盛🦏牛花膠牛頸脊 牛胸爽一口牛 封門柳💜多款口味啱滿足晒多心嘅我🤩🙆🏽‍♀️自家製手打貢丸 水晶寬粉肥瘦比例好好口感十足👍🏻爽口Q彈吸晒啲麻辣燙精華精正🔥🙆🏽‍♀️七色菜籃🍄食返啲菜中和返 新鮮嫩口丫🥬🙆🏽‍♀️食材出色高質素 環境舒適🤭值得推介🌸
尖沙咀行街街👯‍♀️天氣涼涼哋烚吓烚吓就啱晒啦🥢
食返啲菜中和返 新鮮嫩口丫🥬
🙆🏽‍♀️食材出色高質素 環境舒適🤭
值得推介🌸
2023-04-14 341 瀏覽
朋友話想食麻辣火鍋,於是去咗尖沙咀「狂野麻神」試試。😉餐廳地理位置好方便,面積都幾大,坐得舒服。落單用QR code,食物選擇幾多,最後點咗2人餐($576,另計醬油錢及加一服務費),包咗牛肉、海鮮同菜,感覺幾抵食,而且啱哂有選擇困難嘅我地。😆鴛鴦鍋湯底揀咗麻神麻辣鍋拼冬瓜瑤柱湯底,麻辣湯底麻辣味唔算好強,入面有鴨血同豆腐,而冬瓜瑤柱湯底幾足料。😋牛肉盛:共有5款牛肉,包括一口牛、牛頸脊、牛胸爽、封門柳及牛筋膜。每款牛肉份量都幾多,而牛筋膜比較特別,店員話要煮30至40分鐘,食落脂肪感幾重好有趣。🤣海鮮拼盤:有扇貝、鮑魚、花甲、大蜆及海蝦5款海鮮,海鮮同蜆類都幾新鮮。七色菜籃:蔬菜籃份量十足,有生菜、娃娃菜、金菇、鮮冬菇、粟米及蕃茄,籃底仲鋪咗好多椰菜,粟米幾甜。😆另外套餐仲有韮菜餃及手工麵,韮菜餃有2款,一款有蝦粒,另一款淨豬肉餡,蝦粒幾大隻,而手工麵幾煙韌,口感唔錯。另外仲點咗水果茶,大大杯,食麻辣鍋時解渴啱哂,而成個餐都幾多野食,所以一定夠飽。😉
朋友話想食麻辣火鍋,於是去咗尖沙咀「狂野麻神」試試。😉

2023-04-12
2023-03-29 409 瀏覽
火鍋之友帶我去 #尖沙咀 嘅狂野麻神食台式麻辣火鍋!地點喺尖沙咀Isquare 對面。餐牌主打台灣麻辣火鍋,除左招牌麻辣鍋仲有花膠鍋;台式食物台式鴨血、千層豆腐、手打貢丸等!裝潢以黑灰型格風,卡位濶落舒適!🔥狂野海鮮二人餐 $288/位 🥣我地揀麻辣鍋鴛鴦湯底 - 麻神麻辣湯同冬瓜瑤柱湯;麻辣湯頭以藥材秘製,入口惹味香麻順喉,配料鴨血同凍豆腐;冬瓜瑤柱湯清香味濃,入口滋潤!🥩牛肉盛:有牛頸脊、牛胸爽、牛根膜、一口牛同封門柳;牛頸脊油脂均勻,色澤亮麗!封門柳肉質紥實香口,一口牛肉味香濃、牛胸爽口感爽脆!牛筋膜職員建議煮30分鐘以上,煮後肉嫩口感有D似牛腩。🦐海鮮拼盤:有新鮮鮑魚、北海道大元貝、海蝦、大蜆同花甲等;鮑魚鮮味彈牙,海蝦扎實爽口、大蜆肉鮮甜,全部海鮮都好新鮮!🥟精選火鍋配料:有自家手打貢丸;可愛嘅花花造型,口感軟嫩,香菇滿滿,好食!🥬七色菜籃:有生菜、蕃茄、南瓜、粟米、冬菇同金菇等,新鮮爽脆!🍜烏龍麵:最後食返個烏龍麵,口感爽彈帶點煙韌,十分完美!🧋飲品點了水果菜,清甜可口又有多種水果,仲可解辣!狂野麻神麻辣火鍋 地址📍:尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓

🔥狂野海鮮二人餐 $288/位

🍜烏龍麵:最後食返個烏龍麵,口感爽彈帶點煙韌,十分完美!
🧋飲品點了水果菜,清甜可口又有多種水果,仲可解辣!

狂野麻神麻辣火鍋
地址📍:尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
  • 牛肉盛
  • 牛頸脊
  • 自家手打貢丸
  • 海鮮拼盤
⛈️下雨天,去左打邊爐,I square 對面有間台式火鍋🍲店狂野海鲜二人餐$288/位 另加醬油前,前菜,加一收費麻神麻辣湯•冬瓜瑤柱湯 雙拼湯底來到台式火鍋點少得叫個麻辣湯,職員捧上火鍋湯底提醒可以先喝一口湯底😋麻辣湯無得揀辣度,但辣程度系適合香港人,第一口已經飲到香辣融合神秘醇厚藥膳香,溫順可以飲用,齒頰留香😝麻辣鍋最經典的鴨血跟豆腐,已經跟在鍋內🙆🏻‍♀️果凍鸭血動L~動L~ Q彈彈的,比一般吃到鴨血厚2倍😮千層豆腐,姐香港叫百頁豆腐,一口咬下去,那滾燙的豆腐充滿著湯底的精華,滑嫩中不失豆腐香辣味😉冬瓜瑤柱湯底,喝一口已飲到鮮甜味,原來湯底有大量蝦米🦐,瑤柱,火鍋熱氣,嗌過清熱滋陰補返下就最適🈴️不過牛肉盛(牛頸脊•牛胸爽 •牛花膠•一口牛•封門柳)🐂花膠先要烚上45分鐘,職員上菜時已提醒先擺放牛花膠,入口即化,好邪惡😈牛胸爽比較少見的部位,位於牛心臟旁邊的一塊脂肪膜,呈白色,灼3分鐘一收縮就可以食得,入口又香又爽脆的口感😎牛勁脊,一口牛,封門柳所有牛都好高質,食到牛味濃🙆🏻‍♀️日本元貝,大連鮑魚,基圍海蝦,沙白,蜆海鮮食得岀好新鮮,我會建議擺清啲湯底,唔好遮蓋海鮮本身鮮味呀😝七色菜

狂野海鲜二人餐$288/位 另加醬油前,前菜,加一收費

麻神麻辣湯•冬瓜瑤柱湯 雙拼湯底

麻辣鍋最經典的鴨血跟豆腐,已經跟在鍋內🙆🏻‍♀️
果凍鸭血動L~動L~ Q彈彈的,比一般吃到鴨血厚2倍😮

香辣味😉

牛肉盛
(牛頸脊•牛胸爽 •牛花膠•一口牛•封門柳)

牛勁脊,一口牛,封門柳所有牛都好高質,食到牛味濃🙆🏻‍♀️

日本元貝,大連鮑魚,基圍海蝦,沙白,蜆

七色菜🥬籃
有南瓜🎃粟米🌽蕃茄 🍅冬菇 加3款菜,
顏色七彩繽紛,以為菜好少,原來佢籃子🧺底下椰菜都裝滿曬,絕對夠食😌

自家手打貢丸
台式丸子食到豬肉,冬菇味道,香菇貢丸,每粒丸內充滿肉汁香味,淋淋的,就唔似港式貢丸彈牙口感

手工麵🍜
有咀嚼感,跟平日打邊爐稻庭烏冬確實食得岀分別🤨

嗌左2杯水果🍉🍎🍊茶🍹🍹,用壺來裝一杯,份量十足,甜甜酸酸開胃啱曬食麻辣解渴💦

裝潢行工業風,卡位非常多,仲見到有私人房,啱曬一班朋友過黎食,房間入面仲可以唱K,一路麻辣一路唱歌🤣勁正😍
又黎打邊爐啦!霏霏近排愛上左邊爐,成日諗起都想食,今日就去左我其中一個至愛狂野麻神打邊邊!狂野二人餐近期至愛都係佢個二人餐,每人288已經可以食到海鮮鮑魚麻辣養生 鴛鴦湯,再有精緻蔬菜同牛肉等等,真係邊度搵? 麻辣鍋鴛鴦湯底一黎到首先叫湯底先,有5款湯底可供選擇,單點或雙拼湯底(不另收費)最後選擇了麻神麻辣湯同冬瓜瑤柱湯 ,一個辣一個清甜湯底。見到平時出邊好少見嘅冬瓜瑤柱湯底❤️入邊真係有唔少料,除咗冬瓜同瑤柱,仲有蝦米瘦肉等等,清甜,湯料十足,呢個湯底烚海鮮同蔬菜相當合適😋鴛鴦鍋另一邊我哋就叫左佢哋招牌麻辣湯底,入面有鴨血同凍豆腐,湯底有陣藥膳味 。麻辣湯配鴨血是常識吧,佢地呢個果凍鴨血大舊入口又超滑,吸收左湯底既精華簡單係正!火鍋醬料餐廳有多種火鍋醬料(生蒜、芫茜、香蔥、椒粒等),任君選擇,想落幾多就幾多。七色菜籃七色菜籃入面有娃娃菜、生菜、蕃茄、南瓜、粟米、冬菇同金菇,份量剛好亦好新鮮。,食食下麻辣嘢就食番d菜中和番,簡直一流!我另外仲額外叫左冰菜,爽口又有咬口,my favourite!烏龍麵想飽肚就要食埋烏龍麵,無論花膠湯或麻辣湯都好好食,吸咗湯底精華後依然煙韌。牛肉盛之後就係

狂野二人餐

麻辣鍋鴛鴦湯底

火鍋醬料

七色菜籃

烏龍麵

牛肉盛

之後就係牛肉,分別有(牛頸脊、牛胸爽、牛根膜、一口牛、封門柳),牛頸肩油脂分佈平均,輕輕一灼即可進食,入口即溶

牛胸爽口感爽脆,味帶奶香味。牛筋膜職員建議煮45分鐘,煮後不鞋口而且質素嫩滑。一口牛一口一粒,有嚼勁。封門柳牛肉味香濃,肉質柔嫩,肉汁豐富。

手打貢丸
自家手打貢丸外型打造成花形,有豬肉、木耳、冬菇,冬菇味好出,豬肉帶甜香,好好味呀🤩

水果茶
另外叫左水果茶,裡面有菠蘿、 火龍果 、荔枝、西瓜、藍莓,水果豐富,香甜又解渴!

海鮮盛
海鮮盛合有扇貝、聖子、蝦、鮑魚、蜆等,款式多樣化,新鮮高質素鮮味十足!

綜合以上所提及既食材,我相信好難有火鍋店288一位可以食到咁高質既食材,加上店員對顧客既無微不至,抵佢成為我火鍋店既top recommendations!
2023-03-20
  • 水果茶
2023-03-20 63 瀏覽
狂野麻神係台灣一直都好紅,岩岩係香港開張嘅時候仲會有好多明星棒場!狂野海鲜二人餐,雙拼湯底點咗麻神麻辣湯同冬瓜瑤柱湯,湯滾咗吾好咁急放野食住!飲咗個湯底先精華所在,麻辣湯底有小小藥材味,素食者都食得架!冬瓜瑤柱湯鮮甜清熱,未試過打邊爐都咁健康二人餐內容豐富有牛肉盛(牛頸脊/牛胸爽/牛筋膜/一口牛/封門柳)其中牛筋膜需要烚30-40分鐘,所以裝咗湯就記住放咗先!海鮮有日本元貝/大連鮑魚/基圍海蝦/2款時令蜆,海鮮都正常好訓鮮,果凍鴨血大大塊好juicy,千層豆腐、七色菜籃、自家手打責丸同水晶寬粉📍狂野麻神麻辣火鍋 尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓

📍狂野麻神麻辣火鍋
尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
2023-03-14 68 瀏覽
最近幾日天氣又凍返,特別想食打邊爐🍲機緣巧合之下嚟咗麻神試左佢嘅狂野海鮮二人餐🦀🦐🦪成日出尖沙咀,基本上每次出地鐵都會見到呢間火鍋嘅廣告🪧嗰時已經覺得呢度裝修好靚,一班人過嚟食一定好開心🥳價錢係估佢唔到咁抵食(文末開估)一個餐有前菜、海鮮、鴛鴦湯底、牛嘅五個部位同埋蔬菜籃🥬粉面同甜品✨唔講唔知,唔同牛嘅部位去打邊爐上面都有講究~店員好細心咁解釋,而且大大份🐮打邊爐打到尾,食極都有嘅感覺超滿足🤤海鮮除咗蜆同埋鮑魚之外,仲有扇貝同蝦🦐全部都超級大隻,去街市買都唔平 究竟間舖頭係點樣賺錢🥹配上佢哋嘅冬瓜瑤柱湯底真心超好食🔥打完邊爐我哋忍唔住飲晒全個湯😳希望冇嚇親店員🤣食咗兩個幾三個鐘先到尾聲~一個二人餐,包以上咁多嘢先至$288/人 咋😳
最近幾日天氣又凍返,特別想食打邊爐🍲
機緣巧合之下嚟咗麻神
試左佢嘅狂野海鮮二人餐🦀🦐🦪

成日出尖沙咀,基本上每次出地鐵都會見到呢間火鍋嘅廣告🪧
嗰時已經覺得呢度裝修好靚,一班人過嚟食一定好開心🥳

價錢係估佢唔到咁抵食(文末開估)
一個餐有前菜、海鮮、鴛鴦湯底、牛嘅五個部位
同埋蔬菜籃🥬粉面同甜品

唔講唔知,唔同牛嘅部位去打邊爐上面都有講究~
店員好細心咁解釋,而且大大份🐮
打邊爐打到尾,食極都有嘅感覺超滿足🤤

海鮮除咗蜆同埋鮑魚之外,仲有扇貝同蝦🦐
全部都超級大隻,去街市買都唔平 究竟間舖頭係點樣賺錢🥹
配上佢哋嘅冬瓜瑤柱湯底真心超好食🔥
打完邊爐我哋忍唔住飲晒全個湯😳希望冇嚇親店員🤣

食咗兩個幾三個鐘先到尾聲~
一個二人餐,包以上咁多嘢先至$288/人 咋😳
第二次幫襯,湯底同食物算係中上。叫二人餐,但鍋底只有2塊鴨血,即一人一塊,及少量豆腐。記得明明之前一次幫襯,每人至少有兩塊鴨血,豆腐亦比較多。經理過來問食物水準,向他反映鴨血太少,他堅稱從來都是只有一塊鴨血,餐牌上亦有列明(但事實並沒有),上次只是俾多咗。同一個餐,每次份量都不固定。而且餐牌上清楚寫明有鴨血及豆腐,份量卻少得不合常理。加上經理回覆態度雖不至無理,但卻令人覺得不舒服,應不會再幫襯。
記得明明之前一次幫襯,每人至少有兩塊鴨血,豆腐亦比較多。
呢排好想日日都打邊爐🍲我地叫左狂野海鲜二人餐 288/位湯底可以揀雙拼 要左沙嗲湯+冬瓜瑤柱湯🥢冬瓜瑤桂湯好好飲入面有冬瓜 、蝦米🦐 瑤柱牛肉方面有牛頸脊、牛胸爽、牛花膠、一口牛、封門椰特別注意牛花膠要煮45 分鐘👍🏻海鮮有日本元貝、大連鮑魚、基圍海蝦🦐沙白、花甲全部都好新鮮🌊自家手打貢丸🐾貢丸外型好得意 豬肉碎加埋雲耳絲仲有七色菜籃🧺手工麵🥡呢度有好多卡位裝修都好靚 好啱打卡✨ 📍狂野麻神麻辣火鍋尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓

呢排好想日日都打邊爐🍲
我地叫左狂野海鲜二人餐 288/位
湯底可以揀雙拼
要左沙嗲湯+冬瓜瑤柱湯🥢
冬瓜瑤桂湯好好飲
入面有冬瓜 、蝦米🦐 瑤柱

牛肉方面
有牛頸脊、牛胸爽、牛花膠、一口牛、封門椰
特別注意牛花膠要煮45 分鐘👍🏻

海鮮有
日本元貝、大連鮑魚、基圍海蝦🦐
沙白、花甲

裝修都好靚 好啱打卡✨

📍狂野麻神麻辣火鍋
尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓

2022-12-01 224 瀏覽
👉🏽狂野麻神麻辣火鍋👈🏽📍位於尖沙咀樓上鋪,交通便利。🔍 海鮮盛合有鮑魚,蜆,帶子,蟶子,款款都好新鮮大隻,口感爽口彈牙。 🔍 經典花膠雞湯配麻神麻辣湯一邊係雞另一邊係麻辣,雞湯入面有花膠,湯底食落好滋潤及雞味濃郁。麻辣辣度可以選擇,辣得好過癮同惹味。 🔍 水晶寬粉份量多又大條,食落煙煙韌韌,有D似薯粉既口感。 🔍韭菜餃餃子大小適中,內裏餡料豐富,散發出香濃韭菜味,食完有驚喜!  🔍八爪魚剌身八爪魚刺身爽口彈牙,點小小醬油調下味。 🔍牛肉盛提供不同部位的牛肉,例同比較小見的牛頸X同牛根睽膜,牛肉口感好有咬口唔洗加醬汁都好入味,油脂平均。 🔍菜籃蔬菜顏色翠綠,入口爽脆清甜。
👉🏽狂野麻神麻辣火鍋👈🏽
📍位於尖沙咀樓上鋪,交通便利。
🔍 海鮮盛合
有鮑魚,蜆,帶子,蟶子,款款都好新鮮大隻,口感爽口彈牙。

🔍 經典花膠雞湯配麻神麻辣湯

🔍 水晶寬粉
份量多又大條,食落煙煙韌韌,有D似薯粉既口感。

🔍韭菜餃
餃子大小適中,內裏餡料豐富,散發出香濃韭菜味,食完有驚喜!

🔍八爪魚剌身
八爪魚刺身爽口彈牙,點小小醬油調下味。

🔍牛肉盛

🔍菜籃
蔬菜顏色翠綠,入口爽脆清甜。
2022-12-01 117 瀏覽
喺網上面搵到一間喺尖沙咀好吸引嘅打邊爐,見到啲食物comment唔錯,而且價錢好抵。所以即刻Book位同屋企人去食餐好😋「麻神麻辣湯🍲」呢個湯底非常辣,但辣得黎好惹味。廚師用咗好多辣椒🌶️,配菜🧅🧄,同調味料🫒去煲。所以味道麻辣得黎,仲可以提升到食物嘅鮮味。超正!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻「牛肉盛🥩」呢個真係冇得輸,有好幾種唔同嘅牛肉!佢哋嘅牛肉絕對係貴價級別,每種味嘅牛味都非常濃郁,但我覺得最正嘅係牛頸脊 同一口牛。佢哋嘅脂肪比例啱啱好。食落口有入口即溶嘅感覺。勁鍾意❤️❤️❤️❤️❤️「海鮮盛合🐟」超級豐富,有好多唔同種類嘅海鮮。味道十級鮮味。而且仲好大份。我最鍾意嘅就係佢個蟶子。放落湯到淥一陣就食得。味道非常鮮甜,口感爽口,一啲都唔韌。真係十級好味😋😋😋😋😋「水晶寬粉🍜」寬粉又粗又亮晶晶。口感非常滑,一下子就吸左入口。寬粉索左湯嘅味道。味道超辣,但真係好正😍😍😍😍「菜籃🥦」呢個同牛肉盛及海鮮盛合一樣,款式十分多。全部都超級新鮮,而且味道鮮甜。但我最鍾意嘅係佢個金菇。又係索左麻辣湯嘅味道。食落去真係由喉嚨辣出嚟。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢間餐廳除咗嘢食好味之外,價錢仲要好抵。 每一個人只係288蚊就可以食到咁多

「麻神麻辣湯🍲」

「牛肉盛🥩」

「海鮮盛合🐟」

「水晶寬粉🍜」

「菜籃🥦」

呢間餐廳除咗嘢食好味之外,價錢仲要好抵。 每一個人只係288蚊就可以食到咁多樣嘢。真係絕對抵食!