2024-04-23 0 瀏覽
掂都要等老公ot 收8:00, 黎到都8:15分, 咪食8:30果埸, 8:30 後平$1x 蚊,話明食90分鍾, 坐低, 成15分鐘先拎個鍋黎, 4個人, 款類已經少, 我地唔係食最平果個, 係有蝦有蜆, 但最後個點菜code 無蜆, 都算, 咁點蝦, 每次只可點2隻, 我地4個人. 每樣食物都係點2, 牛肉都係黎得2碟一款, 仲要得5片, 個菜單得十隻手指頭數得出,出面自助食物, 冷盤既冰冷,熱盤都冰冷,菜丸款類都唔多. 仲要食到9:30 同你講出面d 野會收埋, last order, 我感到比人呃左30分鐘............ 無下次! 勁唔愉快, 未夠鐘就要你食埋雪糕, 咁早拎又怕溶, 香港飲食已死~ 仲要咁差!
係我印象中數一數二多配菜同熱食嘅台灣半自助火鍋店🍲啲位好闊落 weekday都唔少人放工嚟食 我地大部份嘢食一轉 再encore某幾款肉已經好飽😹👨🏻‍🍳 🤳🏻 鴛鴦鍋 - 酸菜白肉鍋&濃香沙茶鍋 酸菜白肉有啲蕃茄酸甜咁沙茶鍋上枱記得自己撈下攪勻啲 後期會有少少咸所以記得加湯👨🏻‍🍳🤳🏻M9澳洲和牛餐 送神仙牛肉&海鮮拼盤🥩M9澳洲和牛油花睇落好平均 🥩神仙牛肉上台好靚 一塊塊咁掛喺到\(//∇//)\ 同樣有滿滿油花 呢兩款食落都嫩滑 唔係日本牛嗰種入口即溶 係有啲牛香同肉感🫶🏻🥩牛板腱好好食牛香味濃 我會話呢3種必試另外仲叫咗牛肩頰羊肉同豬其實都唔錯🐄🐖🐑個海鮮拼盤有齊蝦蜆貝蠔鮑🫨鍾意海鮮嘅朋友有福了 👍🏻♨️點餐配料同熱食推薦:✨百葉豆腐 勁香軟好味 ✨鴨血 其實都必嗌 ✨幾suprise 佢個台式熱食corner 有齊你諗到嘅基本台式小食 台灣腸滷味滷肉飯芋泥薯波連小籠包都有🤯🍨甜品方面有movenpick 🍫🍓仲有我最愛嘅芋圓!! 仲有啲爆珠椰果紅豆花生脆粒可以配嚟食 😋 我超滿足\(//∇//)\整體覺得所有野都新鮮好食 真的好多款揀可以再upgrade下個湯底調味就更加
係我印象中數一數二多配菜同熱食嘅台灣半自助火鍋店🍲

♨️點餐配料同熱食推薦:
✨百葉豆腐 勁香軟好味
✨鴨血 其實都必嗌

整體覺得所有野都新鮮好食 真的好多款揀
可以再upgrade下個湯底調味就更加好!!
2024-03-20 174 瀏覽
A5和牛肉質鮮嫩, 油脂分佈平均, 入口即溶, 美國特佳牛肩胛肉, 澳洲特選牛肉及羊肉卷同樣肉味濃厚, 雖然海鮮種類不多, 但魚片、鮮蝦、魚滑及墨魚仔仍是鮮甜可口, 蔬菜新鮮及種類多, 飲品款式林林總總, 甜品除了台式外, 還有häagen-dazs 和 movenpick雪糕, 真的滿足工作人員服務週到又有禮貌, 手機點餐, 即點即送, 極高效, 又不時為客人加湯和清理枱上的碗碟, 讚店舖樓底高, 抽風好, 環境及座位寬敞$598/位, 買一送一, 真超值
店舖樓底高, 抽風好, 環境及座位寬敞
$598/位, 買一送一, 真超值
2024-03-19
本來見佢買一送一,仲送和牛好似好吸引😭我地就叫咗個麻辣湯底啦,一上台我試咗一啖,我就知道出事了🫣味道超似平時最後打完邊爐嘅味,仲要我地未落任何野食已經起啡色泡泡🤨仲要唔似麻辣味🫣然後,仲愈食愈咸,咸到要停口飲茶食雪糕解咸🥲食物選擇都算唔少,但因為湯底隻味太怪,所以就算食咩我都覺得唔好食,我食個和牛,和牛都比湯底嘅味道影響咗我對佢嘅感覺🫣整體黎講都幾sad😭最後,我就係食咗個食唔飽嘅放題😭
2024-01-24 234 瀏覽
撩起筷子,跌入嗰碗藥膳紅燒牛骨湯,啱晒涼秋氣候,香郁得嚟又夠哂味,真係香過三味!🍲夠晒滋味,仲冇等牛肉,我已經喝咗兩碗。跟住黎,撈咗啲台式小食,啖啖都係香口得滯,尤其係嗰啲黃金涼瓜,鬆化得嚟又唔膩口。蔬菜選擇一籮筐,你睇我嘅小雲耳同大荳芽拌得開心都唔放低!🥬當然點少得正喎嘅澳洲M7和牛?厚身滑嫩,睇得我口水直流,一煲熱辣辣湯涮出黎,脂肪晶瑩剔透,入口即溶,真係有肉食滋味!😋 海鮮拼盤大份過我張臉,新鮮生蠔、彈牙扇貝頂你個脾胃!記住唔好錯過斑片,鮮甜無比,咁美嘅海味,食到我真係快樂到不得了!😍啖啖肉,齊齊歡,一個字—正!今次嘅食評,簡單嚟講,就係滿足到你對味道、質感、新鮮度嘅所有想像。下次聚舊,記得先預約個位,享受下佢哋嘅款款好味喇!👌

2024-01-23 210 瀏覽
一進這家台式火鍋店,感覺就算係人來人往嘅週末,都一樣舒服得嚟!揀咗刈菜蚵仔湯底,幾清新,啱曬喺嘈嘈雜雜嘅城市中搵到呢種清靜嘅感覺。首先嗌咗幾款熟食試下,阿個台灣香腸,咬落去味美多汁,小籠包啖啖肉,鹽酥雞口感多層次,中間間間有啲咸香,外面包住一層薄薄酥脆。阿囉,就算係肉食愛好者都唔可以錯過阿嬤燒酒雞,食落去真係滑過保養品,味道夠哂鮮。㗎啱㗎啱,羊肉卷就啱晒喜歡啖啖肉原味嘅食客,嗰少少野味仲真係增咗幾分滋味。話說返嚟,鯛魚片真係新鮮得滑,係海鮮控嘅好選擇。我都特別鍾意嗰啲新鮮海蝦同埋海蜆,實在夠晒爽口,一啖一個,直頭仿如海洋直送。犇殿嘅牛肉種類,呀喂,嚟到就係該死守牛肉戰線。各式各樣牛肉任你揀,黑毛牛肩胛肉吃落特別有嚼勁,雪花牛嘅油花分佈均勻,厚薄啱啱好,健康又唔失味。食到咁豐富,想吃甜品嘅心都出咗嚟。幸好,嗰杞子芋圓同涼粉絕對係完美收場,又得甜,又唔膩,食完之後少少甜意喺心口留住。今次嚟呢度搞邊爐,真係食得開心,食得滿足!🥢😊🍜

2024-01-09 193 瀏覽
天氣漸涼🥰 係打邊爐既好季節🤭🤭講起打邊爐🍲 牛同海鮮係唔可以缺少 所以我地選左犇殿🫶🏻佢有4個套餐最後我地選左 澳洲M9和牛套餐❤️係M9和牛任食啊!🥰🥰🥰而且有多款台灣的熟食岩哂🍄🤭 佢食唔停口🌞 這個套餐大人388但佢除左有 M9和牛仲有海鮮食大家一定要試吓佢個海斑片🫶🏻👍超正,好滑,好鮮甜🫢🫢而且佢送嘅神仙牛肉🥰超有肉味每樣食材都超級新鮮配搭我哋所選嘅湯底- 桃膠土雞美人鍋更帶出食物嘅鮮味❤️飲品更有多項選擇,而且仲有茶類🥰雪糕近有我最鍾意食嘅Häagen-Dazs❤️🥰大滿足❤️
天氣漸涼🥰 係打邊爐既好季節🤭🤭

而且有多款台灣的熟食
岩哂🍄🤭 佢食唔停口🌞 這個套餐大人388
但佢除左有 M9和牛仲有海鮮食
大家一定要試吓佢個海斑片🫶🏻👍
超正,好滑,好鮮甜🫢🫢

而且佢送嘅神仙牛肉🥰超有肉味
每樣食材都超級新鮮
配搭我哋所選嘅湯底- 桃膠土雞美人鍋
更帶出食物嘅鮮味❤️

飲品更有多項選擇,而且仲有茶類🥰
雪糕近有我最鍾意食嘅Häagen-Dazs❤️🥰

大滿足❤️
2024-01-08 118 瀏覽
朋友好中意食牛,佢生日特登帶佢黎食M9澳洲和牛。我就第3次幫襯,次次都係M9。每次都覺得服務好好,神仙牛好滑好食,之後我就靜係叫M9,不過今次去到後面幾碟啲M9都唔係好滑。期間有幾位staff都keep住主動幫我地清碟,又問我地加唔加湯。埋單果陣個staff見我拎左雪糕無拎匙羹(我無叫個staff幫我拎),反而我朋友見佢幫我埋完單走左去拎匙羹比我(咁岩我朋友幫我拎)。朋友都食得開心,又大讚服務好。生日飯揀依度食very good!😊😊

2024-01-04
生日
平時經過見到 #犇殿 已經好奇佢個字點讀🙈於是就上網睇下資料📃原來係主打台式火鍋放題 當中提供不同地道特色湯底 可以揀自己想食嘅套餐🥳 我地揀左 #澳洲M9和牛 🐮 貪佢多款高質牛肉😋 精選海鮮🦞同埋唔同既飲品呢🥤澳洲 M9 和牛🐮牛肉顏色呈粉紅色 脂肪紋路清晰顯見☺️和牛食落去真係好軟棉棉既口感😍好好味呀😆 美國🇺🇸極佳牛屏胛肉🥩擺盤靚又精緻 牛肉質鮮美口食落有濃郁既牛肉味🤤自助吧🌽🫑🍢好多款蔬菜你揀😛仲有台灣直送火鍋配料、地道夜市小食🍠犇殿 台灣火鍋📍奧海城3期UG59-65號舖#香港美食 #香港火鍋 #火鍋店 #旺角美食 #香港探店 #大角咀探店 #香港必食餐廳 #犇殿 #打邊爐 #和牛 #A5

澳洲 M9 和牛🐮
牛肉顏色呈粉紅色 脂肪紋路清晰顯見☺️
和牛食落去真係好軟棉棉既口感😍好好味呀😆

美國🇺🇸極佳牛屏胛肉🥩
擺盤靚又精緻 牛肉質鮮美口食落有濃郁既牛肉味🤤

自助吧🌽🫑🍢
好多款蔬菜你揀😛
仲有台灣直送火鍋配料、
地道夜市小食🍠

犇殿 台灣火鍋
📍奧海城3期UG59-65號舖

2023-10-24 2458 瀏覽
見新出左期間限定既壽喜燒,岩哂宜家秋冬食,就即刻試試佢(晚市90分鐘放題)🐮澳洲M9和牛·美濃牛肉晚餐 $398💰送神仙牛肉、東港海鮮盤自助區:款式好多,有唔同台式小食🍢,如小籠包🥟、地瓜球🍡、藥膳雞腳🐔、台式香腸🇹🇼、自由配搭仙草芋圓、Häagen-Dazs雪糕🍦等,另外宜家仲有期間限定既日式小食🇯🇵,有關東煮、大阪燒、鰻魚炒飯等🤩免費升級要日式壽喜燒湯底🥘,另外加錢要埋御膳麻辣鍋,神仙牛肉✨掛喺木架上,油脂分佈特別靚牛味夠哂濃,同壽喜燒好夾🤟每片肉都有厚度唔會切到薄到透光🤣大家食壽喜燒絕對加$10要生雞蛋🥚,層次完全昇華,東港海鮮盤🦐亦好高質同新鮮,特別係個鮑魚超級大隻煮完都唔會縮水🤤最後食番個自己配搭既芋圓仙草✨同Häagen-Dazs雪糕✨,仲有乳酪雪糕都好正,成餐就完美喇💯Overall打邊爐除咗個爐🔥最緊要就係啲牛🐮,食過好多質素好一般嘅任食和牛🧐,但呢間啲牛真係好唔錯,仲要order咁多轉都係大大塊有厚度、多雪花❄️,起碼對得住價錢先
見新出左期間限定既壽喜燒,岩哂宜家秋冬食,就即刻試試佢

(晚市90分鐘放題)
🐮澳洲M9和牛·美濃牛肉晚餐 $398
💰送神仙牛肉、東港海鮮盤

自助區:

Overall
2023-10-18
2023-10-02 336 瀏覽
喜歡來犇店吃火鍋,除了選擇樣式比較多,價格公道外,最主要的就是套餐有羊肉片提供。我家都是愛吃牛肉和羊肉,來這裡最適合不過了。每次都是吃到扶牆而出,真是大大的滿足!
已經聽過呢間台式火煱店好多次,朋友們都有推介過,今日終於約左住附近嘅朋友嚟試下😊坐低見到餐牌有個90mins嘅「澳洲和牛M9吃到飽套餐」: 🥘可以自選湯底一款+自選肉類套餐+自選火鍋配料吧+飲品+甜品都只係$293/一位(小童Child: $156) ,真係相當吸引,抵食😚👍🏻火鍋湯底有好多種選擇,我地女仔當然係要揀呢嗰🌟桃膠土雞美人鍋🌟- 湯底材料十足,有烏雞,各款吾同嘅藥材,真係滋潤、養顏又補身💗每位贈送:🌟海鮮盤一客- 海鮮盤有海蝦,海蜆,台灣透抽,半殻青口,手打魚滑🌟澳洲M9和牛.美濃牛肉- 薄切嘅牛肉,油脂均勻色澤好靚至於任食嘅肉類都好多:- 澳洲M9和牛- 美國極佳牛肩胛肉- 美國牛板腱- 澳洲特選牛肉- 牛胸爽- 上選安格斯牛肉- 豬梅花- 羊肉卷- 阿嬤燒酒雞真係要讚,呢間台式邊爐嘅所有肉類,都好新鮮,質素好高,牛肉味好濃,油脂啱啱好,朋友都讚口不絕;我就特別鍾意佢地海鮮同埋羊肉,新鮮又爽口,羊肉有少少騷味,我最鐘意。自助飲品櫃入邊有好多唔同嘅飲品,但我覺得最特別嘅係佢地自家製嘅飲品,有 愛情花四季春、白桃烏龍茶 、黑烏龍解茶、菊花普洱茶,一路打住美味嘅邊爐,一路飲緊開

坐低見到餐牌有個90mins嘅「澳洲和牛M9吃到飽套餐」:

火鍋湯底有好多種選擇,我地女仔當然係要揀呢嗰
🌟桃膠土雞美人鍋🌟

每位贈送:
🌟海鮮盤一客
- 海鮮盤有海蝦,海蜆,台灣透抽,半殻青口,手打魚滑
🌟澳洲M9和牛.美濃牛肉
- 薄切嘅牛肉,油脂均勻色澤好靚

至於任食嘅肉類都好多:

- 上選安格斯牛肉
- 豬梅花
- 羊肉卷
- 阿嬤燒酒雞

自助飲品櫃入邊有好多唔同嘅飲品,但我覺得最特別嘅係佢地自家製嘅飲品,有 愛情花四季春、白桃烏龍茶 、黑烏龍解茶、菊花普洱茶,一路打住美味嘅邊爐,一路飲緊開胃嘅清茶,又可以去油膩。
而且餐廳仲包有熱食同埋甜品區,打完個邊爐再食番甜品糖水同雪糕,真係好正,夠晒滿足呀😋

朋友話下次一定要約埋屋企人再嚟食過🤩
2023-09-11
2023-08-28 505 瀏覽
🎀最近解決咗啲擾人煩事,約咗朋友搞個慶功宴,梗係打邊爐擦餐勁最開心。🎊我哋揀咗奧海城犇殿台灣火鍋,佢食材高質又抵食,款式選擇亦非常多。卡位舒適,最適合朋友聚餐或一家大細飯聚。👍晚市90分鐘吃到飽放題有幾種價位可以揀,自選湯底一款 + 自選套餐 +自助台式地道小食 + 自助蔬茶吧,我哋揀咗最豪華果款:澳洲M9和牛·美濃牛肉,加送神仙牛肉及東港海鮮盤一客💰388HKD😻感覺就好似去咗台灣夜市食小吃咁,勁多選擇而且環境都裝修得好有氣氛。燒台灣香腸、鹽酥雞、滷水區、芋丸仙草、肉鬆蛋餅,勁多台灣美食元素。台灣滷水超入味,最愛滷水豆腐,連台灣香腸都有兩款揀,我就勁鐘意佢個黑胡椒味。🍲湯底有原本已經有八款,刈菜蚵仔鍋、一品酸菜白肉鍋、御膳麻辣鍋、烏龍茶菌皇湯、桃膠土雞美人鍋、台式濃香沙茶鍋、美白凝膚牛乳鍋、藥膳紅燒牛骨鍋,依家仲新推出咗夏季限定的兩款湯底:秘製胡椒豬肚鍋、台南清香椰子雞鍋。☕️好少見到以烏龍茶入火鍋,我哋決定試吓,真係正到冇朋友,佢個茶香同菌菇無敵夾,烏龍茶嘅茶香將菌菇嘅鮮甜味提升,湯底清而不寡,用嚟煮和牛真係太正啦!我哋都想試吓佢個夏之限定,所以揀咗個起級養生嘅台南清香椰子雞鍋。岩岩
💰388HKD

我哋都想試吓佢個夏之限定,所以揀咗個起級養生嘅台南清香椰子雞鍋。岩岩拎上黎已經勁香椰子味,隨住加熱湯滾,香氣撲鼻,一整隻竹絲雞好補!太適合我哋啦!
🐂澳洲M9和牛,肉質軟冧無渣,油花均勻分布,入口細膩,大大一盤好滿足。
🐮神仙牛肉,有架掛起很有質感,牛肉味香濃且油份豐富,口感柔嫩。
海鮮拼盤勁高質,食材非常豐富,鮑魚、扇貝、海蝦、蜆、蠔,用凍盆呈上保持鮮味。
尤其喜歡海蝦,肉質扎實又鮮甜。
🐟尤其推薦響玲卷、台式魚餃、手工蛋餃、福州魚青滑、阿嬤燒酒雞、台灣彰化米粉。
🐔阿嬤燒酒雞,雖然雞件大塊,但肉質非常嫩滑又充滿肉汁。手工蛋餃嘅蛋皮有濃郁蛋香,彰化米粉入口爽彈有韌性。
至於飲品區除咗汽水仲有自家製樽裝茶,尤其推薦愛情四季春同白桃烏龍,飲落清香,茶味解油膩。
🍮甜品方面,勁驚喜,竟然 Häagen-Dazs同movenpick原盒雪糕,另外仲有雪條同涼粉芋圓,正到不得了!
📍犇殿台灣火鍋
大角咀海泓道1號奧海城3期UG樓UG59-65號舖
(港鐵奧運站 D3 出口)
2023-08-25 1094 瀏覽
「犇」解作眾牛奔走,乃「奔」的異體字,粵語中亦與「奔」同音。最近太高興,搞左個慶功宴,由高竇貓做前鋒,綿羊兩隻左右中場,豚殿後負責落閘放狗,一行4位奔走黎到犇殿食牛!澳洲M9和牛 •美濃牛肉兩個鍋兩款湯選了清香的台南椰子雞鍋,湯內有烏雞在煮,仲有蟲草花杞子,好滋陰補身!個人比較喜歡係其他地方未見過的烏龍茶菌皇湯,真的有一塊塊烏龍茶葉呢!重點的澳洲M9和牛,顏色鮮紅,油脂分佈平均,嫩滑無渣,不愧為王牌。至於神仙牛肉,油花紅白相間,一大片一大片垂直掛在木架上,看起來好有氣勢! 大口吃肉更有滿足感,吃起來肉味更濃郁,質素不俗! 跟澳洲M9和牛相比,各有千秋!附送的東港海鮮盤,好大的一盆!有海蝦、海蜆、蠔、帶子、鮑魚,真的包羅萬有。自己在QR code落單的,肉類首推阿嬤燒酒雞,實在嫩滑! 朋友就讚賞手工蛋餃、響鈴卷同台式魚餃。作為台式火鍋店,最吸引的必定是: 台灣夜市小吃・任食自助區! 有超過20款台式小食,種類好多,我嘗了我愛的地瓜丸、當場烤的夜市小香腸、飲品中荼茶飲出色、甜品有仙草芋圓等自我配搭、雪糕更有Häagen-Dazs。

澳洲M9和牛 •美濃牛肉

因為見Storellet積分apps有買一送一嘅優惠(至7月31號),每人$174加一,所以就去大角咀分店試下呢間火鍋。但個人認為整體質素偏差😥💪🏻 酸菜白肉鍋無咩味,非常淡,連酸菜味都冇咩,只係得微微酸味,所以食肉類、蔬菜、其他配料時都係冇咩味。火鍋嘅豉油都係偏淡😕💪🏻 美國雪花肥牛、牛板腱、豬肉、羊肉牛肉同豬肉外觀上,無論顏色同油脂分佈都算正常,但食落口無咩牛味/豬味,肉嘅味道都唔多😰,係叫咗2輪之後嘅牛肉先有少少牛肉味。肉質唔算淋,亦唔算鞋口,正常。羊肉就正常有羊嘅羶味。但本身湯底都冇味,所以食落係成間好淡味嘅火鍋。💪🏻 海鮮反而海鮮質素唔錯,海蝦大大雙,十分新鮮,顏色鮮艷,而且食落蝦肉彈牙!蜆同魚肉都正常發揮,唔係霉海鮮。💪🏻 台式小食、台式丸類、甜品台式食物相對選擇較多,有大量炸物、丸類、蛋餃、鴨血等,有台式風味,味道正常發揮! 而且甜品都有芋圓、仙草等台灣甜品。最令人驚喜係有haagendazs(曲奇味)同movenpick(雲尼拿、朱古力)雪糕任食😍 全場最好食同最高性價比應該就係雪糕了🤣 餐廳嘅餐具都唔太乾淨,好多污漬。但上菜速度算幾快!坦白講,如果係正價食呢間餐廳,呢

💪🏻 酸菜白肉鍋

💪🏻 美國雪花肥牛、牛板腱、豬肉、羊肉

💪🏻 海鮮

💪🏻 台式小食、台式丸類、甜品

餐廳嘅餐具都唔太乾淨,好多污漬。但上菜速度算幾快!坦白講,如果係正價食呢間餐廳,呢個質素,我應該會食到好嬲🤣🤣

味道:4/10
性價比:8/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻/5 (Gym friendly)
(因為任食火鍋有好多健康/高蛋白質/低卡嘅選擇)
2023-07-17
用餐優惠