2024-04-24 100 瀏覽
平時成日行過都見無咩人,今日膽粗粗去試下,首先講吓環境可能商場人流較少,舖頭清潔又寧靜,自助區非常乾淨,食品放置整齊店員有禮貌服務又到位食品生鮮,調味料又多款式整體,感覺好舒服!
2024-01-18 667 瀏覽
因為工作關係,間中都會獨自去卓爾廣場食午餐。咁多間餐廳嚟講,牛陣可以話係性價比最高、最抵食嘅餐廳。呢間牛陣地方唔算大,但我喺平日嘅中午時間嚟過幾次,都唔需要等位。而喺餐廳門口揀套餐時,幾位店員姐姐都超nice,由入座到埋單離開,佢哋都係笑容滿面、非常有禮貌、服務殷勤。食物方便,熟食(有薯格、台灣腸、炸雞等)一般啦,而火鍋食材嘅種類雖然唔多,但品質唔錯,我揀自己鍾意食嘅每樣一件都已經非常飽。仲有,飲品任飲,選擇都幾多,而最重要嘅當然就係Häagen-Dazs雪糕任食,每次有4種口味選擇,而且全部都係啲受歡迎嘅口味,每次都忍唔住要食4、5球先夠。整體嚟講,我覺得平日中午嚟食真係好抵食,推介!

午市套餐
Häagen-Dazs雪糕
午市套餐
Häagen-Dazs雪糕
又來到我好鍾意嘅牛陣,今次叫咗澳洲産特上穀飼牛及北海道四元豚放題。職員一開始已經俾咗啲肥牛、牛舌,肥牛肉質軟嫩,牛舌嚼勁十足,兩樣都係我嘅心頭好。之後我哋又加咗其他肉類,包括和牛、羊肉、豬肉等,都好有水準。海鮮方面亦都好豐富,有扇貝、海蝦等,鮮甜味美。湯底方面有兩款選擇,我哋揀咗蕃茄湯底,酸酸甜甜,好開胃。都算係物有所值,肉類、海鮮食材都好新鮮,湯底亦都好有特色,值得一試。I think.. 牛陣嘅肥牛同牛舌係最好食嘅,肉質都好有水準。海鮮方面亦都好豐富,龍蝦、鮑魚等都好新鮮。湯底方面我比較鍾意蕃茄湯底,酸酸甜甜,好開胃。
2023-11-21
  • 肥牛、牛舌,肥牛肉
2023-08-13 431 瀏覽
被門口夏日限定蕃茄壽喜燒鍋火鍋放題個牌吸引住❤️.呢個蕃茄壽喜燒湯底係蕃茄濃湯,酸酸甜甜,氛圍清新又夏日,令人胃口大開。.套餐肉類係澳洲特上長期穀飼牛同北海道四元豚,任食任叫絕對肉食愛好者天堂😆.餐廳設自助吧,有唔同類型食物嘅選擇😆e.g. 傳統日本風味關東、脆口炸雞炸薯格、蛋餃、白魚蛋、芝士腸等幸福感食材。另外除咗豬牛食,都有魚肉同雞肉揀。 .蔬菜區都好多元性,除咗娃娃菜、豆苗、生菜、羽衣甘藍、南瓜冬菇以及粟米,仲有夏日時令蔬菜區的秋葵、洋蔥、冬瓜,加入酸蕃茄湯超夾,為整體壽喜燒增添季節感。.去到最後,仲食咗Häagen-Dazs雪糕,任食架,一共4款味道,夏威夷果仁同埋朱古力同大家味道最正,食完超滿足。btw, 夏祭期間門口有個拉繩抽獎遊戲 ,好有氣氛
被門口夏日限定蕃茄壽喜燒鍋火鍋放題個牌吸引住❤️

btw, 夏祭期間門口有個拉繩抽獎遊戲 ,好有氣氛

2023-08-10 319 瀏覽
又來到我好鍾意嘅牛陣🤗牛陣夏祭活動新推出了清新酸甜的「夏日蕃茄壽喜燒限定套餐」,同平時嘅火鍋湯唔同,今次連個鍋都轉埋平底鐵板鍋,上面放咗好多當做野菜,有本菇、蕃茄、蓮藕同車厘茄等等,顏色配搭好靚,首先職員教我哋開火等個鍋滾咗先,然後先至慢慢到啲蕃茄湯落去。由於係壽喜燒食法,所以湯會比平時濃☺️呢個時候已經好香好香我哋叫咗澳洲産特上穀飼牛及北海道四元豚放題,職員一開始已經俾咗啲肥牛、牛舌、豚肉同海鮮,咩都有得試吓。海鮮都好吸引,有墨魚仔魷魚、蟹棒、蝦滑。蟹棒配蕃茄湯底非常吸引,墨魚仔爽口彈牙!自己平時食壽喜燒都鍾意啲牛薄,因為可以吸收更加多汁,食嘅時候更加好味☺️今次嘅放題就好能夠做到呢點,牛夠薄,輕輕放落鍋就已經熟,牛肉沾上蕃茄濃湯之後甜甜酸酸,好吸引。除此之外我都好鍾意食牛舌,牛舌切得比較薄自助區嗰度基本上咩都有齊,菜、丸、魚等等,好企理乾淨。有我好鍾意嘅羽衣甘藍🙈🙈迎新配落蕃茄壽喜燒好夾味好好食,大推!熟食方面都好吸引,有炸雞、炸花枝丸、章魚小丸子、薯條,估唔到連關東煮都有☺️☺️☺️飲品方面種類好多,基本上想飲咩都齊,更加重要就係呢度有任食Häagen-Dazs雪糕☺️☺️食咗超多檸檬馬卡龍口

飲品方面種類好多,基本上想飲咩都齊,更加重要就係呢度有任食Häagen-Dazs雪糕☺️☺️食咗超多檸檬馬卡龍口味,因為平時好少見,真係要食返夠本!

走果時有 千本引拉繩小遊戲,每一條繩會連接獎品一份,獎品有玩具,零食或者餐飲優惠券,大家都好開心~
2023-08-09 1072 瀏覽
牛陣夏祭限定蕃茄壽喜燒特製嘅壽喜燒汁加入原粒鮮蕃茄🍅湯底非常濃郁,帶少少蕃茄酸甜味開胃又醒神👏🏼✨澳洲產特上長期穀飼牛放題呢款澳洲產特上長期穀飼屬安格斯品種
穀飼期超過270日或以上🤩仲無加任何激素同抗生素,牛隻健康成長真係食得安心又放心‼️脂肪同瘦肉比例平均,入口軟腍帶有少少嚼口👏🏼
鮮嫩多汁嘅北海道四元豚
係日本北海道嘅高品質豬肉用優良嘅飼料同環境飼養喺日本指定嘅屠場屠宰同切割後直送香港👍🏼肉味濃郁而且無豬羶味👍🏼放題套餐包埋任食牛舌、蟹籽蝦滑、原隻魷魚仔、墨魚🦑另外自助吧食物夠晒多元化😍除咗有多款新鮮野菜、丸類、麵食熟食區仲有關東煮㗎🍢最期待嘅餐後甜品係Haagen-Dazs ™雪糕🤤任食今季最新口味柚子檸檬馬卡龍雪糕係同PierreHerme聯乘推出㗎‼️夠晒清新香甜👏🏼👏🏼✨夏祭限定設有特別活動「千本引」日本拉繩小遊戲每條繩都連住一份獎品有夏日祭典玩具、零食或餐飲優惠券人人有份,永不落空🤭
牛陣夏祭限定蕃茄壽喜燒
特製嘅壽喜燒汁加入原粒鮮蕃茄🍅
湯底非常濃郁,帶少少蕃茄酸甜味
開胃又醒神👏🏼

✨澳洲產特上長期穀飼牛放題
呢款澳洲產特上長期穀飼屬安格斯品種
穀飼期超過270日或以上🤩
仲無加任何激素同抗生素,牛隻健康成長
真係食得安心又放心‼️
脂肪同瘦肉比例平均,入口軟腍帶有少少嚼口👏🏼

鮮嫩多汁嘅北海道四元豚
係日本北海道嘅高品質豬肉
用優良嘅飼料同環境飼養
喺日本指定嘅屠場屠宰同切割後直送香港👍🏼
肉味濃郁而且無豬羶味👍🏼

放題套餐包埋任食牛舌、蟹籽蝦滑、原隻魷魚仔、墨魚🦑
另外自助吧食物夠晒多元化😍
除咗有多款新鮮野菜、丸類、麵食
熟食區仲有關東煮㗎🍢

最期待嘅餐後甜品係Haagen-Dazs ™雪糕🤤
任食今季最新口味柚子檸檬馬卡龍雪糕
係同PierreHerme聯乘推出㗎‼️
夠晒清新香甜👏🏼👏🏼

✨夏祭限定設有特別活動
「千本引」日本拉繩小遊戲
每條繩都連住一份獎品
有夏日祭典玩具、零食或餐飲優惠券
人人有份,永不落空🤭
夏天打邊爐特別爽🍲放題食到勁滿足又好爽🤰🏻有埋期間限定既湯底🍅就更加爽(𝐂𝟗𝐌𝐨𝐝𝐞)食完唔洗洗碗就更爆爆爆爆爆爽🙆🏻‍♀️~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪日本產黑毛和牛放題套餐 (成人$289/位)湯底梗係揀夏祭期間限定🍅蕃茄壽喜燒🍅(即日至𝟖月𝟑𝟏日)係獨有特製壽喜燒汁,加入原粒鮮蕃茄熬成🔥多埋蕃茄既天然既酸甜,中和番統壽喜燒既甜味,食落清爽開胃,勁岩夏天呀☀️鍋入面鋪夏日野菜(蕃茄 • 菇菇 • 秋葵 • 洋蔥...)上枱後,店員仲幫我頭整左幾片肉,示範點煮(野菜水份散左 • 出煙,就鋪上肉類,沿住鍋圍圈倒入自家製蕃茄壽喜燒汁,睇住✨咋✨個下好爽🤣.睇個名都知依個餐最重點就係食靚靚既肉啦🥩無論係牛肉定係豚肉用嘅品種🐃🐖都有番咁上下質素啦🎖✨日本產黑毛和牛🇯🇵🐃 油花顏色都靚爆,肉質軟嫰.✨澳洲產特上長期(𝟐𝟕𝟎日)穀飼牛🇦🇺🐃揀左上乘既部位,口感彈牙帶油香,餐廳特定既厚薄度。.✨北海道四元豚🐖 (日本高品質豬肉,飼養過程中無激素無添加)脂肪分佈平均,肉味濃唔會羶.套餐仲包(任食) : 牛舌👅 • 蟹籽蝦滑🦐 • 原隻魷魚仔🦑 • 墨魚.

夏天打邊爐特別爽🍲
放題食到勁滿足又好爽🤰🏻
有埋期間限定既湯底🍅就更加爽
(𝐂𝟗𝐌𝐨𝐝𝐞)食完唔洗洗碗就更爆爆爆爆爆爽🙆🏻‍♀️
▪日本產黑毛和牛放題套餐 (成人$289/位)
湯底
梗係揀夏祭期間限定🍅蕃茄壽喜燒🍅
(即日至𝟖月𝟑𝟏日)
係獨有特製壽喜燒汁,加入原粒鮮蕃茄熬成🔥
上枱後,店員仲幫我頭整左幾片肉,示範點煮

睇個名都知依個餐最重點就係食靚靚既肉啦🥩
無論係牛肉定係豚肉用嘅品種🐃🐖都有番咁上下質素啦🎖
✨日本產黑毛和牛🇯🇵🐃
油花顏色都靚爆,肉質軟嫰

✨澳洲產特上長期(𝟐𝟕𝟎日)穀飼牛🇦🇺🐃
揀左上乘既部位,口感彈牙帶油香,餐廳特定既厚薄度。

脂肪分佈平均,肉味濃唔會羶
套餐仲包(任食) : 牛舌👅 • 蟹籽蝦滑🦐 • 原隻魷魚仔🦑 • 墨魚...

▪️自助吧
多款季節性既野菜 • 其他食材🥬
好細心💕其中幾款夏日野菜(✨特別推介✨搭配蕃茄壽喜燒)個牌仔🏷係唔同嫁,方便大家容易分辨
另外仲有丸類 • 蛋餃 • 粉面類...🍜

▪️熟食
炸物(款式會定期轉換) : 三色蕃薯條🍠 • 黑糖麻糬 • 炸花枝丸 • 鹽酥炸雞🐓
關東煮 : 年糕福袋 • 鵪鶉蛋 • 蘿蔔...
要有飯落肚先夠飽既朋友仔,可以食咖喱飯🍛咖喱落足料牛肉 • 甘筍 • 薯仔…

▪️醬汁吧
超過𝟏𝟎種醬料,由你自己搭配🧂
有幾款醬料係平時比較少見,包括甘甜橘子醬油 • 韓式辣醬油 • 紀洲練梅芝麻醬 • 烤長崎飛魚醬油

▪️𝐇𝐚𝐚𝐠𝐞𝐧-𝐃𝐚𝐳𝐬雪糕
任食❣️有今季聯乘𝐏𝐢𝐞𝐫𝐫𝐞 𝐇𝐞𝐫𝐦𝐞最新出既口味,馬卡龍雪糕系列🍨(士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕🍓 • 雙重朱古力馬卡龍雪糕🍫 • 柚子檸檬馬卡龍雪糕🍊🍋)
旁邊仲有朱古力粒 • 棉花糖 • 花生碎 • 朱古力醬 • 士多啤梨醬 • 黑糖醬...

▪️野飲
任飲❣️
雪櫃 : 多款罐裝汽水🥤 / 茶類、自家冷泡茶🫖
熱飲 : 𝐓𝐰𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠𝐬茶包🍵
(💁🏻‍♀️食$𝟐𝟖𝟗 或以上既套餐,仲可以有𝐀𝐬𝐚𝐡𝐢罐裝啤酒放題🍻乾杯)

夠滿足未先?😏
記得俾完錢唔好走住呀,要玩埋「千本引」拉繩抽獎小遊戲,
入面有唔同既禮物🎁(夏日祭典玩具 / 零食 / $𝟐𝟗餐飲優惠券)

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺用電話📲嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單
牛陣夏祭活動新推出了清新酸甜的「夏日蕃茄壽喜燒限定套餐」 ♨️有別於一般火鍋放題好特別值得一試🎊仲有期間限定「千本引」拉繩小遊戲玩有獎品送 可以試試運氣🥰牛陣向來素質不錯人氣好高 每次經過都會聞到好香好吸引 🤤今次假日午市特意早點來到 等一陣就可以入座啦🫶🏻✨澳洲產特上長期穀飼牛 蕃茄壽喜燒放題套餐90分鐘 $219⬇️提供以下幾款肉任點任食⬇️澳洲產特上長期穀飼牛|嚴選牛肉|歐洲產豚肉|牛舌🍅蕃茄壽喜燒湯底蕃茄的甘酸加上壽喜燒湯底的甘甜味 酸酸甜甜的味道非常適合夏天食好開胃滋味😋店員好細心教我先把牛肉放入鍋中煎香🥓途中加適量蕃茄壽喜燒汁 讓牛肉吸收晒酸甜味🤤好夠味連火鍋醬汁都不用點 肉類質素相當不錯🥩澳洲產特上長期穀飼牛在飼育期間不會使用任何荷爾蒙或抗生素 肥瘦適中肉質軟腍😍🧅🥬🥕自助區的環境乾淨企理 提供多款火鍋配料 包括有餃類 丸類 菜類 麵食等等~當中最特別有一款闊條薯粉有綠豆跟紫薯味🍠口感彈牙有嚼勁🍜蔬菜亦非常新鮮🌽粟米好甜跟蕃茄壽喜燒鍋底好夾🍤熟食區有幾款炸物小食🍢好像關東煮 章魚燒 炸薯格同炸雞塊 當中黑糖麻糬好特別🧆年糕入面包住流心黑糖漿 甜滋滋好軟糯🥰🍨甜品區的回本位非Hä

⬇️提供以下幾款肉任點任食⬇️
澳洲產特上長期穀飼牛|嚴選牛肉|歐洲產豚肉|牛舌

🍅蕃茄壽喜燒湯底
澳洲產特上長期穀飼牛 蕃茄壽喜燒放題套餐

黑糖麻糬

🍨甜品區的回本位非Häagen-Dazs雪糕莫屬😍提供四款不同口味 除了士多啤梨🍓咖啡☕️藍莓撻🫐之外 亦有新出柚子檸檬馬卡龍口味🍋每款都當然要試~旁邊有朱古力醬士多啤梨醬🍫巧克力豆同棉花糖之類可以任意添加

🧃飲品選擇非常多 除了有兩個大雪櫃放滿各式各樣汽水同罐裝飲品外🍵也有自家製手工花茶比較清新健康

📍牛陣 (卓爾廣場) (屯門)
屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓208號舖
澳洲產特上長期穀飼牛 蕃茄壽喜燒放題套餐
黑糖麻糬
👍🏻 蕃茄壽喜燒一直以來食壽喜燒都好快會膩 因為醬汁偏甜 但今次加入咗薐茄嘅清甜及微微酸味 出乎意料嘅清爽🌈料理長會先放入少許欖欖油 然後將夏日野菜 如蓮藕、蟹味菇、蕃茄、秋葵等鋪滿整個鍋🥬沿著鍋圈加入肉類 最後再倒入蕃茄壽喜燒汁 「咋」一聲真係好療癒 有驚喜👍🏻澳洲產特上長期穀飼牛及北海道四元豚放題套餐牛肉係用咗270日或以上穀飼期嘅安格斯品種 飼養過程零激素同抗生素 食得安心🥰牛肉肉味濃 厚度適中 四元豚口感唔錯 脂肪分佈平均 打邊爐耐咗都依然鮮嫩多汁😇 除左牛肉、豚肉、牛舌任食 仲有魷魚/墨魚仔等海鮮任叫 今次我地個套餐價錢仲包埋啤酒🍻👍🏻 自助吧✅ 熟食區:有各類型炸物 例如章魚小丸子🐙/薯格/黑糖麻糬/炸雞 外皮炸得金黃酥脆 不含油 更有日式咖哩牛肉及白飯提供🍛必定要試嘅係關東煮 湯底清甜 魚糕/竹輪/蘿蔔/鵪鶉蛋好味道!✅ 季節性野菜及火鍋食材:提供多款材料供客人選擇 如丸類/蔬菜🥬/麵類 食材好新鮮 一餐可以確保自己營養均衡 特別推介以下幾樣花枝丸/魚豆腐/蟲草花/羽衣甘藍😍另外蕃茄同蟹味菇屬夏日野菜 特別適合搭配蕃茄壽喜燒✅ 醬料吧:多款醬料 可供客人根據自己口味調配

👍🏻 蕃茄壽喜燒

👍🏻澳洲產特上長期穀飼牛及北海道四元豚放題套餐

👍🏻 自助吧

✅ 醬料吧:多款醬料 可供客人根據自己口味調配

✅ Häagen-Dazs 雪糕任食:就咁已經勁吸引 竟然仲有Häagen-DazsTM與Pierre Hermé 2023年夏天聯乘推出嘅馬卡龍雪糕系列 包括士多啤梨紅桑子馬卡龍/ 雙重朱古力馬卡龍/柚子檸檬馬卡龍

✅ 飲品放題:冷熱都有 除咗一般常見的汽水及茶類之外 仲有提供自家製冷泡茶 我最愛桂花烏龍💕另外都有Twinings茶包 惠顧$289 或以上嘅放題套餐 仲可享用Asahi罐裝啤酒放題

注意事項⚠️

- 臨走前 記得玩埋「千本引」拉繩小遊戲 憑眼力實力抽出夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券💪🏻
2023-06-06 413 瀏覽
在open rice見到壽喜燒鍋想去試下,點知係剛開幕時有的限定餐單,不過都去到所以照試下打邊爐叫了$369的和牛套餐,我同朋友叫了壽喜燒和豚骨的湯底,壽喜燒味好淡,豚骨湯直頭無味,和牛肉黎到同餐牌簡直貨不對版,牛肉是無味的😌。服務方面,睇得岀店員全部都好新+吾識做,一坐底叫完和牛餐和湯底後,我們就岀去拎自助區食物,番到黎頭盤到齊,食了陣之後想搵QR code睇吓有咩refill,發現QR code攝咗係枱邊而店員冇提及過(吾係正常會講聲?)也沒有什麼食物選擇總括,2人埋單$8xx,和牛無味,湯底無味,吾知食了乜,呢個價錢吾值,牛一/牛魔好過呢間,起碼湯底有味,價錢又優惠。

2023-06-02
2023-03-20 672 瀏覽
今日放假又咁啱去開附近,所以試下。我去到大約中午12:00左右,客唔多,連我只有兩枱。職員殷切地介绍各種餐類,因為冇食野好肚餓,所以選了放題。而要特別湯只需加5元,比起不少火鍋店都便宜。環境十分整,食具眼見都係乾淨雪白冇污積。食物新鮮,豚肉嫩滑。自助吧食物比同類型餐廳為多,有苟蒻、芋絲、烏冬、白魚蛋、貢丸、墨丸,菜有殘忍娃娃菜、生菜、翡翠苗、大豆芽、羽衣甘藍、生菜,仲有粉、麵、烏冬,同好似自家製菜汁麵條。熟食有薯角同關東煮。醬油調味亦多款式,有魚做醬油、有菇菌醬油,仲有我愛花椒油……更有18禁辣油,只需一兩滴就辣味充足。(我鍾意辣但又食唔到好辣,嗜辣者可多加)仲有飲品同雪糕。只係我太餓冇影相!另一必需一讚係職員既工作態度,客唔多時,有位姐姐侍應攞百潔布同清潔劑"省"櫈下面放袋既架,逐條木條抹乾淨。而且不會催促你埋單比錢,令人食得舒服。希望保持!

呢晚入去屯門搵個Friend食飯,平時都好少食放題,聽佢講最近呢D屯門個邊開左牛陣,唔多人排隊,就過左去。難得見朋友,當然叫最貴個個餐。就咁睇D和牛嘅樣,真係好靚仔。另外仲叫左少少牛舌同豬肉。牛肉食落去個油脂味真係好重,真係好有去左日本嘅感覺,不過可惜係牛肉切得有少少太薄,如果厚番少少口感會更加好。不過其實個餐$4xx 一個人,但係每人食1,2碟就已經食唔落,感覺好似唔係太抵食。不過整體食用經歷係十分好,店員上菜速度亦好快。
難得見朋友,當然叫最貴個個餐。

就咁睇D和牛嘅樣,真係好靚仔。另外仲叫左少少牛舌同豬肉。
2023-02-05
2023-01-04 501 瀏覽
瘋狂地吃黑毛和牛壽喜燒🐮天氣凍真係令人肚餓到震,來 @gyujin_wagyu 吃完壽喜燒再吃火鍋就是最滿足的了~黑毛和牛一碟係咁大碟,薄薄地但幾正喎。仲有自助關東煮,蘿蔔鵪鶉蛋竹輪都是最好der。火鍋有壽喜燒同鰹魚湯底,經過我悉心炮製變咗壽喜燒麻辣鍋(不過是加辣椒同辣醬😂) 。最後加個公仔麵真係不得了🤤配埋冰凍Asahi,肥兩磅都抵架。喺餐廳食唔使整到成間屋都係牛肉味😂日本產黑毛和牛及北海道四元豚放題套餐 $369
瘋狂地吃黑毛和牛壽喜燒🐮

喺餐廳食唔使整到成間屋都係牛肉味😂

日本產黑毛和牛及北海道四元豚放題套餐 $369

天氣凍冰冰又想打邊爐,又想食和牛壽喜燒,Why not both? 經過《牛陣》見到最新推出咗【日本產黑毛和牛及北海道四元豚套餐】係放題任食和牛🤭諗都唔諗就入去試吓~店員會先幫你用牛脂肪起鑊,再加洋蔥抄香,將和牛輕煎,淋上自家製壽喜燒醬汁,蘸日本雞蛋食,口感超滑,醬汁嘅甜味同肉香好夾,超級正😋 黑毛和牛肉的紋理和油脂呈網狀均勻分佈,濃郁肉香,好快就食咗兩碟😆而北海道四元豚肉味道濃郁,脂肪平均分佈,非常嫩滑~🥘食完壽喜燒可以轉火鍋爐,湯底都有多款選擇,我地就揀咗美肌豚骨湯。仲有多款海鮮:日本生蠔、帶子、青口、墨魚、魷魚仔、蟹籽蝦滑、仿皇帝蟹棒等。肉類還有牛舌、澳洲產特上長期榖飼牛……套餐包括自助吧嘅各種食物,關東煮🍢、炸物同Häagen-Dazs雪糕🍦今餐真係食得好飽好滿足呀!

而北海道四元豚肉味道濃郁,脂肪平均分佈,非常嫩滑~

肉類還有牛舌、澳洲產特上長期榖飼牛……

2022-12-28 209 瀏覽
。天寒地凍最岩就係Shabu Shabu 架啦😛今日就同朋友去左牛陣食SUKIYAKI壽喜燒今次呢個並唔係一般既壽喜燒湯底,而係關西風壽喜燒!煮法係先將牛脂肪搽滿鍋面,再將黑毛和牛煎至微焦,然後加入牛陣特調壽喜燒汁,再點一點日本鮮雞蛋蛋液,每啖和牛都充滿幸福感,令人忍唔住一啖接一啖咁食😋我地簡左日本產 90分鐘 壽喜燒 黑毛和牛及北海道四元豚套餐套餐包括有日本產黑毛和牛、澳洲特產上長期穀飼牛、四元豚、牛舌、日本生蠔、帶子、青口等等火鍋湯底我地簡左藥膳香辣湯,辣中帶麻,麻中帶香,嚴寒天氣下食辣令個人即刻暖返哂😝黑毛和牛肉質新鮮,油花分布均勻,稱得上係入口即溶;四元豚味道濃郁,脂肪平均分佈,肉質嫩滑;日本生蠔肥美鮮甜;其他帶子、青口、墨魚同魷魚都同樣新鮮!自助區亦提供多款火鍋配料、熟食、飲品同醬料,最後食埋Häagen-Dazs雪糕真係大滿足😍另外要讚一讚員工服務態度極佳除左有比QR code我地睇壽喜燒烹調方法,仲有親自示範同介紹,亦都有好細心咁留意到我地既需要👍🏻

天寒地凍最岩就係Shabu Shabu 架啦😛
今日就同朋友去左牛陣食SUKIYAKI壽喜燒