2022-06-19 1021 瀏覽
疫情間食過一次都還可以。。疫情後真係永遠冇下次四百幾蚊一個人 全部食急凍海鮮同埋得個90分鐘真係太趕!有30分鐘都係等個煲滾。。海鮮全部都係雪藏嘢 無新鮮野係得個帶子叫ok….牛肉就係得頭一轉靚囉之後上個啲都係好差。。。虎蝦就全部霉既 。。無樣好食員工過嚟埋單 問last order有冇嘢要落但我地last order叫左嗰啲嘢又唔嚟問職員 又話我地夠鐘要趕我地走咁你問乜嘢仲有無野叫啫。。。真心係晤好食加晤抵食
疫情間食過一次都還可以。。
疫情後真係永遠冇下次

四百幾蚊一個人 全部食急凍海鮮
同埋得個90分鐘真係太趕!
有30分鐘都係等個煲滾。。
海鮮全部都係雪藏嘢 無新鮮野
係得個帶子叫ok….

牛肉就係得頭一轉靚囉
之後上個啲都係好差。。。
虎蝦就全部霉既 。。無樣好食
員工過嚟埋單 問last order有冇嘢要落
但我地last order叫左嗰啲嘢又唔嚟
問職員 又話我地夠鐘要趕我地走
咁你問乜嘢仲有無野叫啫。。。

真心係晤好食加晤抵食
本身諗住求其入間餐廳食個lunch,揀左牛氣,入去前,發現有減價40蚊,不錯不錯,切合東薈城,餐廳都有減價😂我地揀左$258果個餐,第二平果個,本身就冇咩期望。點知!佢有好多驚喜位:👉🏻首先,佢d牛小排都幾好食,加上佢有日本蛋任取,熱辣辣既牛放入蛋漿後,即時降溫,可以即時放入口。蛋好滑同埋蛋味濃郁,配上有咬口,而唔會太瘦既牛小排。再配埋微甜既大蔥,非常之幸福!☺️我地食左勁多碟。👉🏻然後,佢有不少火鍋料,好多特色既丸都幾好食。亦可以試下d滑,都係標準以上既水平。👉🏻仲有不少熟食,我就去到邊都會試燒賣既!佢呢款係豬肉燒賣,還好還好。🤫👉🏻飲品方面都幾多選擇,我推介一款比較特別既:菠蘿烏龍茶,台灣出的,好飲!😼

我地揀左$258果個餐,第二平果個,本身就冇咩期望。

點知!佢有好多驚喜位:

2022-06-11
  • 牛小排
2022-05-25 760 瀏覽
行完街4點幾經過唔使等位,見環境都唔錯就試吓揀咗:特選牛小排+海鮮放題 $318+10%,原來午市仲有每位減$40優惠————————————————————————一坐低就即刻上咗湯底同跟餐任食嘅食物(另外再加可以scan QR code落單)鴛鴦湯+$10: 牛肉清湯&豚骨濃湯,牛肉清湯冇乜特別,反而豚骨濃湯有驚喜,入邊有一大舊豬骨,未煮嘢前飲落係有啲奶奶🥛哋嘅忌廉味,之後用咗嚟煮蝦成個湯即刻變得好鮮甜,好重蝦味😋⭐️SRF美國極黑牛🐮 望落好靚,油脂分布比較少,嗌咗兩次都係靚嘅👍🏻•極上美國牛小排🐮都係屬於比較瘦•牛肩肉🐮就冇乜特別•豚肉🐷第一份比較瘦,第二次嗌咗兩碟就有一肥一瘦,雖然同一款豚肉,但係油脂分布程度亦都會影響口感•大海蝦🦐好大隻爽口彈牙,不過食唔到太多,好哽胃😂攞嚟熬豬骨濃湯,再飲番個湯會好鮮甜👍🏻•墨魚滑🦑好彈牙,入邊仲有好多墨魚肉,好有口感•帶子冇乜特別,感覺唔係真嘅帶子,又或者係雪得太耐,食唔岀係帶子嘅味出邊自助區都有好多食物可以揀,仲有啲熟食,飲品都有好多款式,最緊要係有雪糕🍵🍦最特別嘅係有部棉花糖機可以自己整棉花糖🍭—————————————————————
行完街4點幾經過唔使等位,見環境都唔錯就試吓
————————————————————————

SRF美國極黑牛

極上美國牛小排

牛肩肉

豚肉

•墨魚滑🦑好彈牙,入邊仲有好多墨魚肉,好有口感

—————————————————————————
整體來講,食物質素唔錯,牛肉有誠意,環境好闊落,坐得好舒服,自助區都好乾淨企理,不時會有店員fill返嘢食,服務都算唔錯,店員間中會過嚟問使唔使加湯,咁嘅價錢值得一試👍🏻

SRF美國極黑牛
2022-05-16 527 瀏覽
對於東涌分店服務簡直惡劣到一個店,特別自稱為經理ken,其言語表達簡直有問題「你可以去反映意見,但HR會唔會回應係另一回事」作為經理用呢種服務態度回應除了令客人更加生氣外,都沒有什麼幫助,呢間牛氣絕對唔會再有下次而且所有碗碟都係濕,見到都覺得核突,完全唔想用
而且所有碗碟都係濕,見到都覺得核突,完全唔想用
2022-05-15
生日
2022-03-12 913 瀏覽
今日中午一家三口初次品嚐這間放題食店😃抱住試試的心態😉因為本人不吃牛肉,只為老伴和兒子訂枱,去到食店,職員有禮地告知可以三人入座,並安排分開枱在鄰近👍無限追加的牛肉、豚肉及雞肉也很美味😋其他熟食和甜品質素也絕不馬虎😍款式種類及服務態度非常良好👍👍😋😋蔬菜和飲品選擇也很多,非一般的自助咖啡機更有驚喜☕️一定不容錯過👍👍環境舒適清潔及座位寬敞,整體感覺十分滿意👏👏疫情過後,一定會約埋朋友再次惠顧😋😋
今日中午一家三口初次品嚐這間放題食店😃
環境舒適清潔及座位寬敞,整體感覺十分滿意👏👏
疫情過後,一定會約埋朋友再次惠顧😋😋
2022-03-12
  • 自助熱飲機,選擇多及美味
2021-11-27 1032 瀏覽
食物好一般排隊時間完全唔值得食啲咁嘅食物仲要受氣完全唔值得排咗大約一個鐘先同我講要一個鐘頭內還枱跟住我哋同佢講你地唔係食90分鐘嘅咩?個經理仲要好串咁問「咁你有冇打針呀?」仲大大聲聲話我哋已經痴左張紙係後邊有分唔同嘅zone (但張紙係癡喺櫃檯裏面…)點會有人見到呢?🥲仲好意思講佢哋係隨意分枱比食客食物好一般排隊時間完全唔值得食啲咁嘅食物仲要受氣完全唔值得排咗大約一個鐘先同我講要一個鐘頭內還枱跟住我哋同佢講你地唔係食90分鐘嘅咩?「咁你有冇打針呀?」我哋有呀但係已經冇晒枱俾你地
食物好一般
排隊時間完全唔值得食啲咁嘅食物
仲要受氣
完全唔值得
排咗大約一個鐘先同我講要一個鐘頭內還枱
跟住我哋同佢講你地唔係食90分鐘嘅咩?
仲好意思講佢哋係隨意分枱比食客食物好一般
排隊時間完全唔值得食啲咁嘅食物
仲要受氣
完全唔值得
排咗大約一個鐘先同我講要一個鐘頭內還枱
跟住我哋同佢講你地唔係食90分鐘嘅咩?
「咁你有冇打針呀?」
我哋有呀
但係已經冇晒枱俾你地
2021-11-27
東涌 極上中午海鮮放題🇭🇰澳洲和牛+海鮮放題特別注意⚠️:因為揀咗最貴嘅自助放題,員工服務亦都比較好,會主動問吓需唔需要去加刺身🤏,同埋和牛😂。百年難得一見,招呼非常好👍🏻東涌A出口,步行約1分鐘1. 特色鴛鴦鍋- 今次揀咗黑蒜豬骨湯😀,同埋蕃茄濃湯🍲。一次滿足你兩個願望。可以自選兩個湯底,非常濃郁嘅蕃茄,回味無窮,亦都非常鮮甜🆓。黑蒜豬骨湯,亦都非常濃郁,淡淡的黑蒜,用心熬製嘅豬骨湯。✅2. 挪威三文魚刺身- 新鮮搭飛機由挪威送來嘅三文魚,師傅介花,刀工非常仔細。亦都比較鮮甜。值得一試😇,並無限制👍🏻不過食咗兩三舊已經飽。因為要試吓其他嘢食😊3. 精選雞腿肉- 今次嘅雞腿肉亦都比較肥美,雖然只係兩舊😆,但係肉質比較鮮甜。鍾意食雞嘅朋友必定一試。👀4. 特選豚肉- 分量十足,只要滾3至5分鐘,咁就已經食得🇭🇰肉質非常鮮甜,呢一款可以叫4-5碟。適合一家大細,鍾意食肉嘅朋友🙂5. 極上澳洲和牛- 1分價錢,1份質素。雪花滿佈喺牛肉上面,相當平均。係呢一次打邊爐嘅焦點。和牛每一片都非常平均🥰,食極都唔厭。非常嫩口,牛肉入口即溶🔥6. 特選海鮮- 今次會有大蝦🍤,青口,螺頭,長腳蟹,同埋鮮甜嘅
東涌 極上中午海鮮放題🇭🇰

3. 精選雞腿肉

4. 特選豚肉

5. 極上澳洲和牛

6. 特選海鮮

- 今次會有大蝦🍤,青口,螺頭,長腳蟹,同埋鮮甜嘅墨魚滑。每種海鮮都別具特色,非常鮮甜,尤其青口,鮮甜可口,大蝦肉質比較鮮嫩,亦都比較大隻😳。

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

名稱:牛氣(東薈城)
地址:東涌達東路20號東薈城一樓119號舖
牛氣係我食打邊爐放題既首選 因為真係牛肉keep到質素 唔會話第一碟靚 第二三碟開始愈來愈差 呢一點已經抵讚 飲品選擇好多 有茶 汽水 果汁 睇得出有心機做好 員工好好服務態度 主動問你洗唔洗加單 好快幫客人清走吉碟 但唯獨某四眼穿恤衫員工 係出面無人排隊 入面有吉枱既情況下 一夠鐘就即刻叫客人走 其實last order完唔係隔好耐 來到已經剩下時間不多 但那位員工不但無提及有movenpick雪糕送 要客人主動開口叫員工比 (其他分店會主動問客人要唔要) 仲要直接熄客人既爐 果時last order既牛都未熟 唔想浪費食物 但果位員工直接就熄左我地個爐 連食最後既雪糕都要好似監視器咁望住 原本食得好開心 就係呢位同事令到最尾既體驗扣哂分 其他分店無客而入面客人仲食緊最尾既野 都唔會咁趕人走 呢位同事認真「趕客」希望呢位員工唔會影響到其他客人既體驗
希望呢位員工唔會影響到其他客人既體驗
2021-11-17
  • 牛小排
2021-10-18 834 瀏覽
用apps攞位,時間啱啱好六點多入去開始90分鐘放題我只係叫咗最普通果type配左個壽喜燒及韓式辛辣湯底壽喜燒湯配番個牛韓式辛辣湯配番啲蔬菜,其實唔辣啲牛真係唔差喎以咁嘅價錢,我覺得好唔錯我好欣賞啲蔬菜,菇類,多種類,都幾乾淨我覺得食放題有自己啲心水野食下都ok 啦
用apps攞位,時間啱啱好
六點多入去開始90分鐘放題
我只係叫咗最普通果type
配左個壽喜燒及韓式辛辣湯底

壽喜燒湯配番個牛
韓式辛辣湯配番啲蔬菜,其實唔辣

啲牛真係唔差喎
以咁嘅價錢,我覺得好唔錯

我好欣賞啲蔬菜,菇類,
多種類,都幾乾淨

我覺得食放題有自己啲心水野食下都ok 啦

2021-09-13 701 瀏覽
雖然係90 分鐘火鍋🍲。燈光都地方都感覺舒服同寬躺。整體服務同食物質素都不錯。除了食牛。飲品。同其他食物種類都算係多。最好就book定枱。假期比較多人。可以值得一試👍🏻
2021-08-03 1074 瀏覽
重點係佢追加牛肉上菜快最緊要快 最緊要快 最緊要快除咗一啲傳統大酒樓 我諗日式火鍋放題佢追加牛肉真係夠晒快食火鍋最唔高興就係係咁等 有時嗌左兩次都唔嚟嗰啲最火滾呢一間就真係有效率 追加8分鐘10分鐘左右就到位 嘢食其他就普通野啦 今次揀個最平嘅餐178一位未加一 出面都係一般蔬菜啊金菇炸魚皮唯一特別佢有棉花糖機 如帶小朋友都幾開心有咖啡機有個果汁機 飲品選擇多元化唔建議選擇豬骨湯 今日試咗好騷不過東涌如果食牛肉挑戰賽佢係幾好嘅選擇
重點係佢追加牛肉上菜快

唔建議選擇豬骨湯 今日試咗好騷
不過東涌
如果食牛肉挑戰賽佢係幾好嘅選擇
2021-07-09 1055 瀏覽
一個人的澳洲和牛. $388 加一. Asahi $38任飲. 8:30pm才去避免人群.由於只是一個人食,所以只專注食牛. 澳洲和牛質素不錯.任食90分鐘,價錢算是抵. 還有鮑魚帶子海鮮選擇,但我沒有選擇其他海鮮.喜歡食牛及飲啤酒的,牛氣是一個好選擇.其他東西我沒有食,例如沙律,甜品雪糕,但眼見其他人的軟雪糕似乎不錯.如果一班朋友四個人去就最好,因為他們的枱通常是4人一枱.現在由於政府措施需要10:00pm離開,但90分鐘真係食得飽足.
2021-07-06 4125 瀏覽
有驚喜的火煱放題餐廳分兩個坐位zone,座位寬敞舒適,私瘾度高,一邊光猛,另一邊燈光柔和,衛生乾淨,食得安心,侍應服務殷勤有禮。食物質素,味道和其他日式火煱放題餐廳比較,高一個level。最基本90分鐘放題價錢$178起再加一(巳包括牛肩肉,豚肉,雞腿肉)另再有多款配搭選擇(分牛級數和海鮮而定價錢)八款湯底選擇自助飲品櫃,選擇非常多多款丸類, 雞蛋 ,麵食蔬菜有粟米,蘿蔔,大蕃茄, 油麥菜, 生菜… 竟然有台灣蓮菜法式燉蛋, 葡撻,炸魚皮,葡撻細細件 ,蛋滑再配酥皮,估佢唔到又幾好味雪糕有兩款口味~乳酪雪糕/抹茶粟米粒 ,小番薯粒,菠蘿,蕃茄仔豬骨湯底賣相和味道都重質重量$178/90分鐘一客牛肩肉,一客豚肉,再加雞腿件,不用下單,侍應自動奉上,之後再按自己喜好口味再追加。牛肉上枱色澤鮮紅,豚肉味道也不错,雞肉也鮮嫩。*另外再有機製手動棉花糖, 鹵水蛋 ,壽司, 咖哩牛腩薯仔等…*食後感食物選擇非常多,而且美味 ,用心製作, 環境舒適, 感覺大滿足,但晚餐只得九十分鐘真的太短了, 若果按價錢調整可分90/120分鐘,比消費者多一個選擇就更好。
有驚喜的火煱放題

另再有多款配搭選擇(分牛級數和海鮮而定價錢)

八款湯底選擇

自助飲品櫃,選擇非常多

多款丸類, 雞蛋 ,麵食

法式燉蛋, 葡撻,炸魚皮,
葡撻細細件 ,蛋滑再配酥皮,估佢唔到又幾好味

雪糕有兩款口味~乳酪雪糕/抹茶

粟米粒 ,小番薯粒,菠蘿,蕃茄仔

豬骨湯底賣相和味道都重質重量

$178/90分鐘
牛肉上枱色澤鮮紅,豚肉味道也不错,雞肉也鮮嫩。

食後感

食物可以, 原本餐飯都食得算開心但到埋單就好受氣. 我哋8大1細, 拎張單過黎計我9個大人, 問咗個黑色頭髮講廣東話唔正既女職員, 答我小朋友高過90cm就計大人. 一開頭無為而就聽佢講仲叫阿仔去度高, 阿仔咁岩95cm就都諗住可能任食係咁計. 點知阿爸都係覺得奇怪我阿仔先得3歲計大人!? 阿爸行去門口問個男職員, 佢好快答90cm以下免費, 以上至140cm計小童. 阿爸即刻入黎話我知, 我就舉手叫返個個女職員, 點知佢都仲係同我講高過90cm計大人然後仲想同我坳. 係個男職員過黎先話同我改. 最受氣係個女職員唔覺得自己有錯仲要黑面口up up. 我終於明白點解咁多評語都話啲職員無禮貌, 真心體會到!
父親節
2021-05-20 1624 瀏覽
點咗牛小排餐,其他嘅可以接受,但係主力牛小排就好失望,第一碟出嚟約吸引,但叫第二碟就有啲面目全非,叫第三碟結果都係失望,留意到每枱第一碟都靚啲嘅,我明呢啲係生意手法,但留唔到客囉!