2024-04-25 0 瀏覽
个內容原本諗住去旺角間牛極試吓,咁啱架車經過佐敦見到間牛極,仲要晚飯時段唔使排隊,就即刻落車試吓。去到餐飯門口已經有職員招呼,仲幫我係自動售賣機點餐,入到餐廳內環境清潔,唔夠5分鐘牛扒就出來,牛扒配鵝肝質素唔錯,$140有呢個質素真係冇投訴,番茄牛肉湯真係唔錯,我飲咗3碗,沙律菜新鮮,正常發揮,加上服務真係唔錯,即使職員帶咗口罩,都會見到佢笑笑眼同你講bye bye,唯一要留意係去洗手間位置同廚房好近,清潔方面要留意一下!

內容
2024-04-25
牛肩配鵝肝150g
  • 牛肩排配鵝肝
2023-11-13 415 瀏覽
呢間公司附近嘅餐廳,每次行經都好想試,一直冇機會,因為平時帶飯多,今日終於有機會一試。一入口要先用機點餐俾錢,職員再安排座位。兩個人都可以坐四人sofa位,坐得舒服,只係座位頭上剛好有部冷氣機,吹到頭都暈,要叫職員較細啲個冷氣。餐廳設自助區,自己拎椰菜絲,白飯,羅宋湯任裝。職員會定期refill。椰菜 (跟餐):都幾新鮮。羅宋湯(跟餐):夠哂熱。白飯 (跟餐):有啲削,調味粉任落。厚切牛舌燒 ($70):牛舌好腍!略嫌食物唔夠熱,唔知點解人哋個鐵板燒到si si聲,我哋嗰塊只係一隻碟咁。雖然主菜唔夠熱,鐵板燒唔起,冇咗個儀式感,但呢口價食到飽,坐得舒服,ok啦。總評:可以一試

椰菜 (跟餐):都幾新鮮。

羅宋湯(跟餐):夠哂熱。
白飯 (跟餐):有啲削,調味粉任落。

總評:可以一試
2023-11-06
2023-10-28 305 瀏覽
1/10/2023國慶要食好啲😏當初‘石燒’盛行時都幫襯好幾間唔同嘅,之後越來越多就好似少咗食。今晚突然之間有啲掛住,所以去咗‘牛極’油麻地分店。(其實旺角同油麻地都有分店,不過感覺上旺角應該多人啲,所以我寧願行遠少少去油麻地)有新品~立即要試吓先~封門柳. 好味喎,肉好‘林’身,仲軟綿綿過牛柳, 又好有牛味。 再配上蒜蓉同海鹽,正呀。 (今次我食270g $150, 下次食180g $105 就夠了,因為仲有白飯、湯、沙律任飲任食)😋😋 我覺得佢個湯真係好好飲,牛肉湯,每次起碼都要飲2、3碗。反而沙律就單調啲,剩係得啲沙律菜, 自己加啲麻醬。食得滿足之餘,唔知係咪因為油麻地分店真係相對少人,所以侍應服務超好,d 阿姐好貼心推介你食新嘢,有提你可以拎圍裙等等。不過都有弊病,始終石燒都比較大油煙,食完全身都係油煙味😛😛
1/10/2023

國慶要食好啲😏

不過都有弊病,始終石燒都比較大油煙,食完全身都係油煙味😛😛
2023-10-01
2023-08-03 421 瀏覽
呢間我真係好鍾意食,旺角區食個lunch下下都成舊水,呢間$80.1個牛肩肉餐,入面白飯湯全部任裝,個牛尾湯定係牛骨湯好好飲我每次去都飲三碗,不過記得食嘅時候另外攞定多個碗將啲肉一開始擺開,如果唔係就會太熟喔!
2023-07-21
2023-06-22 532 瀏覽
這家熱石燒餐廳的性價比非常高,儘管牛肉可能稍微有些硬度,但牛味肉質方面表現良好未至於話有牛油香氣嗰種但也算味道鮮美。此外,餐廳提供的自助吧非常豐盛,菜品種類繁多,讓食客可以盡情享受各式料理的樂趣。特別是餐廳的招牌菜牛湯,它的口感細膩,濃郁的湯汁中充滿著牛肉的香味,比其他熱石燒菜品更加美味,讓人回味無窮。除了美食,餐廳的服務質素也值得一讚。服務員態度良好,熱情殷切,樂於幫助客人,讓人感到宾至如歸。而且,餐廳的環境舒適,氛圍溫馨,讓人感到放鬆舒適。總體而言,這家熱石燒餐廳提供了高品質的菜品和服務,是一個值得光顧的餐廳。無論是品嚐美食還是享受美好的用餐體驗,都能在這裡得到滿足。

2023-04-22 577 瀏覽
想食熱辣辣鐵板燒牛扒閑閑哋都要$200以上,喺牛極$100以下搞掂!呢度特色係用一塊燒紅咗嘅石裝住牛扒,上菜時塊石仲滾熱辣燒緊塊牛扒,你可根據自己食牛嘅喜好,生少少食又得,煮熟D食又得。不過我覺得七成熟就最好食,趁佢熱嘅時候加啲蒜蓉一齊煮更加惹味!唔想煮得太熟硬巴巴就要早啲將塊牛移走塊石!自助吧有沙律菜牛肉湯白飯醬油蒜蓉,檸檬水任你享用同添飲!牛可以有唔同級數同份量俾你揀,最平最經濟嘅牛肩肉$85/180克,基本叫呢個份量都夠食!入到餐廳有部自助點餐機,點完即刻俾錢先坐低食!味道:環境:性價比:Encore指數:
入到餐廳有部自助點餐機,點完即刻俾錢先坐低食!

味道:

環境:

性價比:

Encore指數:

• 牛肩排
2022-10-30 903 瀏覽
見牛極有羊架食,今日就黎試下😬點左份法式羊架(2支)同澳洲肉眼180g沙律,米飯同日式牛肉湯以自助形式供應,可任食仲有檸檬水提供沙律其實得d 生菜同粟米,可加芝麻醬或柚子汁,生菜都幾新鮮同嫩口👍🏻日式牛肉湯有白蘿蔔,紅蘿蔔同牛肉,都算有牛味,湯渣唔算好多,白蘿蔔有渣,紅蘿蔔正常,牛肉比較之前係薄身😢==========🔹法式羊架(2支)$90份量唔多,兩支羊架size 唔同肉既騷味都幾重,而且肉身唔嫩,口感只屬一般,都幾失望🤥推介指數:4/10==========🔹澳洲肉眼180g $115比之前退步左都幾多,肉眼冇乜牛味,而且好多筋位,唯一係肉都算嫩身既😥推介指數:5/10==========拎沙律時見到載夾既碟上有隻昆蟲,同個職員講佢只係求其執左隻昆蟲走就算,完全冇消毒返隻夾同碟😓😓衛生情況令人咋舌😑第一次食牛極係唔飽而且咁失望😵‍💫
見牛極有羊架食,今日就黎試下😬
點左份法式羊架(2支)同澳洲肉眼180g
沙律,米飯同日式牛肉湯以自助形式供應,可任食
仲有檸檬水提供
🔹法式羊架(2支)$90
份量唔多,兩支羊架size 唔同
肉既騷味都幾重,而且肉身唔嫩,口感只屬一般,都幾失望🤥
推介指數:4/10
🔹澳洲肉眼180g $115
推介指數:5/10
衛生情況令人咋舌😑
第一次食牛極係唔飽而且咁失望😵‍💫
2022-10-13 643 瀏覽
今日到下午三點都未係好肚餓,唔想食粉麵飯,諗住食個牛扒加啲沙律菜都夠晒,於是嚟呢到試下。入到去只有一個女客人食緊嘢,我可以慢慢食啦。 因為我喜歡淋身啲,所以叫咗$115嘅牛柳, 牛扒未到我就拎定晒沙律、湯、餐具,仲攬定圍裙添。等多一陣牛扒出牆,但係⋯⋯⋯⋯隨咗件牛柳細細件之外,最大問題係一啲煙都冇, 即係塊石唔熱啦, 我在思考之際,服務員經過都睇得出塊石唔夠熱,幫我拎去換,但換出嚟嘅都只係比先前熱小小, 見啲服務員全部都在後面食飯,唔好意思再叫佢地整, 唯有生啲都照食,最多飲多兩碗熱湯保賞返。講返件牛扒,細塊咗啲, 都夠淋,都有啲牛味嘅😅。湯就就正常發揮。沙律菜只有生菜及幾粒粟米,如果多一兩款菜加埋落去會好啲。今次有點失望,一心諗住一個人嘆吓石燒,但一啲石燒嘅感覺都冇,食左兩舊連圍裙都除埋。

講返件牛扒,細塊咗啲, 都夠淋,都有啲牛味嘅😅。

湯就就正常發揮。

沙律菜只有生菜及幾粒粟米,如果多一兩款菜加埋落去會好啲。

細舊牛柳
2022-10-10 401 瀏覽
Wait time: no wait 2pm on a weekday Environment: not too packedFood: I ordered the signature entry level Flat Iron steak. The quality of this kind of steak has deteriorated so much over the past couple years. It’s unbearable. When the steak first arrived sizzling, it smelled so bad and funky like rotten meat. It’s disgusting. I’m truly disappointed. 2 years ago this kind of thing would never have happened.Service: good service but poor food quality. Can’t help. Pricing: $87 (which is 10% increas
Environment: not too packed
Pricing: $87 (which is 10% increase from 2 years ago), quality has gone way down to almost inedible.
Recommend: not now
2022-10-07 397 瀏覽
之前食過深水埗分店覺得幾好食,經濟實惠,見時間尚早,就決定食埋先返學,我覺得呢間分店坐得舒服過深水埗個間,人流比較少😗自助區有白飯,沙律,牛肉湯任飲任食😆牛肉湯好多料,有好多蘿白,牛肉,洋蔥等,啖湯好甜,飲完唔口渴,好飲,仲有d 調味醬汁可以係到拎,我拎咗燒汁同蒜蓉,枱面都有其他調味料提供今次揀了牛柳180g🥩份餐一嚟到我就將牛肉切成啱入口嘅大細等佢快d熟,然後再出去自助區拎嘢食,牛柳好軟嫩,最鍾意食牛柳,無根又唔韌🤭

今次揀了牛柳180g🥩

2022-10-06
2022-10-01 302 瀏覽
今日試鰻魚,$90。不過不失,送飯一流,價錢正常。牛扒偏un,牛極既牛肉品質開始偏差。其他方面,沙律新鮮,湯是偏咸。唯獨服務依然熱情,可能始終座上客不多,隨你揀位。

今日試鰻魚,$90。不過不失,送飯一流,價錢正常。

牛扒偏un,牛極既牛肉品質開始偏差。

其他方面,沙律新鮮,湯是偏咸。

唯獨服務依然熱情,可能始終座上客不多,隨你揀位。

2022-09-24
2022-08-13 438 瀏覽
openrice book 枱早到了,跟職員說了,明明她說沒關係,也看到她按了幾下openrice 程式,結果隔了告知缺席,需要上傳結賬收據,如果我當時付現金,真的不知可以如何上傳。還好當時是用Alipay Pay, 現在還要等職員才確定才算出席,真的有夠無語。食咁多次,今次真的非常差。試了牛板鍵,牛肉筋位,切時已非常困難,個石板仲要係咁甩炭屎,痴到舊肉一粒粒黑色,以為小小炭屎,點知勁多(圖一),忍唔住叫左店員換個塊。還好店員也沒黑面,等了幾分鐘,換了另一舊,不過就比第一舊薄(圖三)。總括比亂切那款更差

食咁多次,今次真的非常差。

總括比亂切那款更差
2022-08-11
牛肉湯既牛肉好大粒👍🏻🥢牛柳 (Tenderloin)- 180g $170今次同行既朋友比較細食, 所以叫180g就夠😂 肉質依舊淋身, 我已經食到好有經驗就係一黎就切哂先放係沙律菜面再慢慢享用😂😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🥢醬燒魷魚鬚 $45落單時見到旁邊有個小食Menu, 魷魚鬚好吸引😍 我真心覺得好彈牙同埋好入味, 而且份量都唔細👍🏻食到我都想再叫多份, 但都係留下份掛念下次再去食🙊🙊😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5
牛肉湯既牛肉好大粒👍🏻

🥢牛柳 (Tenderloin)- 180g $170
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

🥢醬燒魷魚鬚 $45
食到我都想再叫多份, 但都係留下份掛念下次再去食🙊🙊
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5
2022-07-15
  • 醬燒魷魚鬚
2022-07-18 479 瀏覽
今日去咗油麻地, 又見到上次幫襯過嘅牛極,性價比極高,今次試吓牛柳set😆襯牛柳未到, 去自助區拎嘢食先🤩 見到咁多嘢可以攞真開心😂 首先装好一碗好足料嘅牛肉湯,再裝一碗好靚嘅白飯, 加少少紫菜喺面😋然後再攞沙律菜配胡麻醬汁😋醬汁方面,有燒牛肉汁, 辣椒醬, 蒜蓉, 枱面仲有海鹽,黑椒同孜然粉等。主角嚟喇,份量十足🤩 厚厚既牛柳,用刀叉一舊一舊切落嚟, 兩邊再燒一燒, 沾上唔同嘅醬汁同調味料, 正👍其實餐廳仲有日本和牛選擇, 唔鍾意食牛,仲有羊同豬㖭😙 石燒真係一種唔錯嘅體驗,未試過既朋友真係要試下,性價比好高呀🤩

2022-07-15
  • 牛柳
2022-07-16 337 瀏覽
肉肉肉,今日超想据扒,放工經過牛極,又忍唔住入咗去食😂😂呢間分店好有日本🇯🇵feel!而且裝修較為豪華,飯枱採用雲石紋,感覺高級一點!未食過牛肩,雖然係牛扒最平嗰款,但係有驚喜!我比較喜歡食呢個肉質,肉質較硬,煙煙韌韌,雖然有一條根,但食落唔影響👍🏻👍🏻肉呈粉紅色,相當鮮嫩!🤤🤤🤤180g其實份量唔少。因為仲有白飯、沙律同湯。一定夠飽👍🏻👍🏻沙律加一點芝麻醬,非常開胃!😋😋紅蘿蔔牛肉雜菜湯,非常甜,一啲味精都無,飲完唔會口渴!好值得飲多幾碗!牛極有好多分店,所以諗起要食真係好方便,正😊😊

肉呈粉紅色,相當鮮嫩!🤤🤤🤤180g其實份量唔少。

因為仲有白飯、沙律同湯。一定夠飽👍🏻👍🏻
沙律加一點芝麻醬,非常開胃!😋😋

牛極有好多分店,所以諗起要食真係好方便,正😊😊