2024-03-06 381 瀏覽
問一個問題,商場「The LOHAS」究竟有冇意思?查字典就會知道 LOHAS = Lifestyle Of Health And Sustainability,這種「健康與可持續發展嘅生活風格」也是「康城」這個新社區嘅發展概念。不過,搬咗入將軍澳區咁多年,睇住康城嘅發展,覺得Lohas 只是 gimmick;新社區當然有很多新規劃及設計元素,但睇唔到究竟有幾「LOHAS」。講返「The LOHAS」,整個商場以日常生活所需定位,尤以食肆佔大多數;配合大型屋苑商場,餐廳也以大眾化及中檔次為主。【燒肉帝】在2021年底開業時,竟然主打高級廚師發辦日式燒肉,晚市人均消費$600起錶!要食這個價位的日式燒肉,正常都會出去尖沙咀或銅鑼灣,返屋企樓下商場開餐,點會食咁貴?當時已估一定做唔住。果然,到了2022年中,就轉型日式燒肉放題;有三四個唔同級數的價位,但仍然嘗試走中高檔路線,保留了日本和牛作為最貴檔次的燒肉放題。去到2023年中,簡單裝修後再次轉型,檔次稍稍再往下調,供應全新日式燒肉放題餐單、及更為相宜的午市套餐;這次終於配合市場定位。今個星期日,一家三口也終於第一次光顧【燒肉帝】。雖然已

雖然已經轉型為中檔日式燒肉店,但仍然保留了當初開業時的高檔日式燒肉店的裝修佈局,空間寬敞、卡座寬闊。烤肉爐頭也是高級燒肉店的款式,只不過用廉價即棄燒烤網代替原本受熱均勻(但要花時間清洗)的開洞不鏽鋼板。
每張枱面放了粗粒喜馬拉雅岩鹽、黑胡椒粒、柚子醋、燒肉醬汁及香炸蒜片,供客人按喜好自行調味。
午餐當然唔會食放題,午市定食套餐也有六款燒肉及三款其他普通定食,每款燒肉套餐又有兩個不同重量供客人選擇。全家人都係食肉獸,一齊揀了燒肉套餐。
沙律水準正常。前菜小食漬帶子裙邊有腥味,好難食。味噌湯唔夠熱。最最奇怪竟然未開餐已送上甜品日式麻糬。
牛の味(牛胸腹 + 牛板腱)(200g)($122) 見到賣相,已經打過突。點解牛肉好似啱啱從冰櫃取出,未完全解凍、硬梆梆?另外,點解切得咁薄?寧可少幾片牛肉,切得厚啲,反正按重量計算。事實上,亦只有優質日本和牛才適合大大片薄切,做成焼きしゃぶ。簡而言之,唔似心目中的日式燒肉。
牛の味(牛胸腹 + 牛板腱)(200g)
牛の味(牛胸腹 + 牛板腱)(200g)
牛胸腹好多肥脂,以為係五花豬肉片,咬下去有不少筋膜。牛板腱肉質粗嚡,肉汁少。
另外兩份午市燒肉定食的牛肉,同樣未完全解凍、硬梆梆,亦同樣切得太薄。皇牌の選(牛小排+ 牛頸脊)(200g)($172) 的兩款牛肉比較好味,但味道分別不大。兩者皆有適當油花及牛味,冇筋膜、有肉汁。
皇牌の選(牛小排+ 牛頸脊)(200g)
牛迷の選(牛小排+ 牛胸腹 + 牛舌)(150g)($122) 的牛小排賣相同牛胸腹差不多,及不上皇牌の選的牛小排;側面證明牛肉質素唔穩定。牛舌軟身,口感少少煙韌彈牙,唔係最靚嘅牛舌芯,但味道都算尚可。
牛迷の選(牛小排+ 牛胸腹 + 牛舌)(150g)
講味道、講牛肉嘅質素,就真係好一般,但又真係好抵食。「日出康城」居民仲有八五折優惠,抵上加抵。住喺康城,想食日式燒肉嘅話,【燒肉帝】係一個抵食嘅選擇。
2024-02-04
2024-02-25 190 瀏覽
本身想食放題系列,點知店員話4:30pm要落場,唔夠120分鐘俾我哋,所以最後我哋轉咗食午餐set!!① Suki燒定食$102呢個火鍋定食得”四片”牛肉,肉質麻麻,食入口比較硬身,無論係攞嚟打邊爐定係放入去燒,都改變唔到佢肉嘅口感。所以呢個餐唔推介!相反,皇牌の選牛頸脊+牛小排$172 (200g)呢個set嘅肉質,就相當唔錯👍🏻👍🏻果然係燒肉嘅王牌🃏一人定食午市套餐包:一碗沙律🥗帶子邊一碗麵豉湯🍲一份甜品。*埋單前講係康城居民有八五折😆
本身想食放題系列,
點知店員話4:30pm要落場,
唔夠120分鐘俾我哋,
所以最後我哋轉咗食午餐set!!

① Suki燒定食$102
呢個火鍋定食得”四片”牛肉,
肉質麻麻,食入口比較硬身,
無論係攞嚟打邊爐定係放入去燒,
都改變唔到佢肉嘅口感。
所以呢個餐唔推介!

相反,皇牌の選
牛頸脊+牛小排
$172 (200g)
呢個set嘅肉質,

一碗麵豉湯🍲
一份甜品

*埋單前講係康城居民有八五折😆

2024-02-18 142 瀏覽
開左咁耐都未幫趁過,因為覺得貴。但原來而家新出左午市燒肉定食 。80蚊左右就有得燒烤 一家4口琴日見到咁抵 。就沖入去食 。肉類有好多重量選擇 100 200 300g都有 。 肉既份量都足夠☺️我地叫左4個定食 。唔同重量。定食包括湯 沙律 小食 甜品 白飯 。好好味 最驚喜係 。埋單仲有85折 。真係抵過食快餐店
2023-12-28 294 瀏覽
朋友從外地返到香港,所以就同佢gathering揀咗呢間餐廳。揀咗個六百幾蚊嘅餐,係有日本和牛嘅,寫明係A5但係出嚟冇油花嘅。其實係咪有啲呃人呢?下次唔去嚕。相中嘅蝦,甲羅燒都係送嘅。拼盤一嚟就有啦。再講番啲肉先,無論豬肉或者牛肉都係冰嘅一樣。完全見到有雪花喺面,有點兒失望。下次唔去嚕。
相中嘅蝦,甲羅燒都係送嘅。拼盤一嚟就有啦。
下次唔去嚕。
2023-11-25
2023-12-16 200 瀏覽
今日黎到呢間店,真係一場味蕾嘅旅行喎!🍽✨一落座,啲菜色彩繽紛,賣相一流,已經令我心癢難耐。首先啲燒肉,賣相巧奪天工,質感而且唔係膩口,啲肉質嫩滑,燒得啱啱好,外層微焦香脆,肉汁喺口中爆發,係咁滲透到每一粒味蕾,正到不得了。🥩🔥啲海鮮令我驚喜,尤其係啲扇貝同蟹腳,新鮮得嚟,煮得啱啱好,口感爽滑,彈牙彈牙嘅。🦐🐚海鮮嘅鮮甜味道,完全無需要太多調味,本身已經美味得可以。仲有,啲蔬菜都好過癮,清新解膩,同啲肉類好夾,胡羅卜絲爽口又甜美,包菜嘅鮮嫩就令人一啖再啖。店員服務態度親切友善,環境都幾舒適乾淨,喺享受美食嘅同時,仲可以好好放鬆,真係幾好。同朋友聚會嚟,呢度絕對係個不錯選擇。食物上嚟速度都算快,唔使等太耐,個個都可以邊傾計邊嘆美食,滿足滿足!下次有機會,我一定會再嚟試下其他招牌菜式,希望下次嘅體驗可以同今次一樣完美!👍🍲🥳

2023-12-08 178 瀏覽
Since two years ago, I always visit this restaurant. After the new renovation, I tried lunch buffet which is buy one get one free. But I felt vvvv disappointed and regret to go . First, the shopManager attitude was poor e.g. he didn’t explain well what set we can order. Finally we can’t make the choice and he kept asking us what isThe final decision impolitely and impatient. How come nowadays this restaurant is low grade the service. Regarding the food quality, it was lower than what I ate befor
The final decision impolitely and impatient. How come nowadays this restaurant is low grade the service. Regarding the food quality, it was lower than what I ate before. One of the beef color (brown) is like to keep long time ago I will not try this again , not worth for $300 each one.
早前同朋友去將軍澳踩單車入康城,踩完緊係要食返餐好🥳 我哋揀咗康城嘅「燒肉帝」,呢度有多個燒肉套餐,仲有壽喜燒等選擇😋 我哋揀咗燒肉Set D,仲送甲羅燒添🦀!牛肉🐮牛肉方面選擇非常多!和牛就有「M7 澳洲和牛肉眼蓋」、「M6 澳洲和牛肩胛肉眼」、「A5 日本黑毛和牛三角」三款,我最鍾意係黑本黑毛和牛三角!佢嘅油脂豐富,香氣喺成個口腔散發,同時不失牛味嘅香濃,完美平衡😚💓!另外仲有其他多種牛肉:「日式胸腹肉」、「牛板腱」、「封門柳」、「牛舌」、「牛頸脊」、「一口牛柳粒」、「牛小排」、「牛肋條」⋯你諗得出嘅都有!我自己覺得呢度嘅牛肉都係偏濃郁,牛味好勁!我自己好鍾意😍😋!值得一提係呢度有超多醬料選擇,連炸蒜片都係任食,配燒牛肉就最啱喇🥰雞肉🐥除咗牛肉,我平時都好鍾意食雞肉㗎!今次嚟到燒肉帝就食咗「雞脾肉」、「雞翼」、「雞柳」、「雞胸軟骨」⋯ 雞脾肉同雞翼都好好食😋 佢哋嘅肉比較嫩,雞翼調味有少少甜甜哋,好啱我口味💓海鮮🦞呢度嘅特色之一係有好多海鮮!我哋就燒咗「鰻魚」、「蝦」、「汁煮東風螺」、「魷魚筒」、「牛油廣島蠔」、「蒜蓉燒半殼帶子」,呢啲都係任叫😍😍 我推薦東風螺!調味甜甜哋好開胃,

牛肉🐮

雞肉🐥

海鮮🦞
呢度嘅特色之一係有好多海鮮!我哋就燒咗「鰻魚」、「蝦」、「汁煮東風螺」、「魷魚筒」、「牛油廣島蠔」、「蒜蓉燒半殼帶子」,呢啲都係任叫😍😍 我推薦東風螺!調味甜甜哋好開胃,驚喜地好食🤤! 當然都要食返多㕷山元貝、蠔回本喇😎

刺身🍣
刺身種類較少,只有「三文魚」、「赤蝦」同「八爪魚」,但都唔錯! 我𡁻木嗌咗超多三文魚,都依然咁厚切、咁肥美😜!

蔬菜🥬
蔬菜方面都有好多選擇,最緊要嗌生菜包肉食呀😛 加埋泡菜醬超match!

呢度仲有超多嘢食,燒肉亦都仲有豬肉等更多選擇😌 甜品選擇亦超多,自家、包裝甜品都有😋 連雪糕三文治都有,超正😍
2023-10-30 323 瀏覽
燒肉 帝—𝙏𝙨𝙚𝙪𝙣𝙜 𝙆𝙬𝙖𝙣 𝙊定食套餐內附:沙律、蜆肉麵鼓湯、白飯、中華沙津、飯品(汔水/白桃鳥龍/四季春)及蕨餅(抹茶&黃豆粉)🐂 Suki燒 $98雜菜鍋湯底為壽喜燒汁,裡面有豆腐、京蔥、冬菇、洋蔥等配料,有鹽醬、柚子醋和燒肉醬等提供作調味,牛胸腹沾上鹽醬令牛肉的鮮味更突出,混合蛋汁再配上白飯簡直一流。相比起平時使用的電磁爐或瓦斯爐,店員會將雜菜鍋放進燒肉爐入邊煮,感覺挺特別的。味道:7.5/10回頭率:7/10性價比:7/10服務:9/10✨推薦指數:7/10 人均:$100總結:座位舒適,食物質素不錯,路過不妨一試。⏰營業時間⏰星期一至日:12:00-22:30📍 燒肉 帝 (將軍澳)將軍澳康城路1號The LOHAS 3樓334號舖
燒肉 帝—𝙏𝙨𝙚𝙪𝙣𝙜 𝙆𝙬𝙖𝙣 𝙊

🐂 Suki燒 $98
雜菜鍋湯底為壽喜燒汁,
裡面有豆腐、京蔥、冬菇、洋蔥等配料,
有鹽醬、柚子醋和燒肉醬等提供作調味,
牛胸腹沾上鹽醬令牛肉的鮮味更突出,
混合蛋汁再配上白飯簡直一流。

相比起平時使用的電磁爐或瓦斯爐,
店員會將雜菜鍋放進燒肉爐入邊煮,
感覺挺特別的。

味道:7.5/10

回頭率:7/10

性價比:7/10

服務:9/10

✨推薦指數:7/10

人均:$100

總結:
座位舒適,食物質素不錯,路過不妨一試。

⏰營業時間⏰
星期一至日:12:00-22:30

📍 燒肉 帝 (將軍澳)
將軍澳康城路1號The LOHAS 3樓334號舖

2023-10-25
用餐優惠
試食活動
2023-10-23 204 瀏覽
假日去咗康城搵friend,晚餐嚟到呢間日式燒肉店聚餐,餐廳主打燒肉放題,另亦供應豚肉、雞肉、海鮮及多款小食🤩 裝潢以木系風為主,空間感十足,食完都唔會有油煙味,仲會戶外座位可以搞party,值得到訪~ 餐廳有ABCDE餐,C餐以上已經有多達125款美食,會話性價比最高👍🏻 一坐低就會送上刺身同牛肉拼盤,層層木架賣相超級吸睛,淨係打卡已經有排玩,上面會寫埋牛肉嘅品種,十分貼心,鍾意食嘅可以用QR code再落單,牛肉嫩滑,肉味突出,款式各有千秋,難以選擇!雞/豚/海鮮類有好多選擇,個人最鍾意鰻魚同帶子,肉質好嫩,微微焦香,醬汁調味適中,唔會太甜又唔會過鹹,最緊要唔會蓋過本身鰻魚嘅魚油香氣,encore咗好多轉🫣 帶子大大粒,以蒜蓉調味,啖啖肉又juicy,高質又好味道!小食款式眾多,值得一讚嘅係可以一件件叫,唔怕食唔晒,從前菜嘅沙律、豆腐、溏心蛋、枝豆、雞泡魚乾、炸物嘅香芋丸、南蠻雞、廣島蠔、蟹肉薯餅、南瓜薯餅、雞軟骨餃子、仲有關東煮、燒物、甜品等,一定要留肚食晒佢😭必點之選有芝士年糕同鯛魚燒,年糕煙煙韌韌,芝士餡料滿滿,熱辣辣好過癮、鯛魚燒入邊係吉士醬,當係甜品食都幾唔錯,不過呢兩款

必點之選有芝士年糕同鯛魚燒,年糕煙煙韌韌,芝士餡料滿滿,熱辣辣好過癮、鯛魚燒入邊係吉士醬,當係甜品食都幾唔錯,不過呢兩款都要望住個爐,唔係嘅話就會燒到燶晒🥹 仲有必食嘅雞翼,外層脆身,咬落嫩滑多汁,估唔到仲有分明太子、名古屋同柚子胡椒口味、好誇張呀!

大胃王可以叫埋呢度嘅主食,有飯有麵,肯定夠飽,飲品款式相對嚟計比較少,主要係罐裝汽水同幾支紙包飲品,自家製茶都OK,可以解膩、甜品方面有雪糕亦有蛋糕仔,貪佢細細件一口一粒,爭啲飽到起唔到身😂
2023-10-20 263 瀏覽
話說今日老婆生日,見住左咁耐都未食過呢間野,又話有野送又話買一送一,咁就去試吓啦。去到門口知客好似唔憂做咁,問有咩餐,就求求其話C, D餐先有買一送一,詳情呢張野有。即係叫你自己睇,都冇問題嘅,價錢唔係特別平。簡單講,C餐冇和牛,D餐有,原價688一位。見係生日就試個貴架啦,一入去,帶左我哋去左唔係卡位,我見有好多張卡位枱冇人坐就要求坐,點知知客話,如果你想坐就要同人搭枱,中間有塊板。結果就同人share一枱卡位。到點餐,原來食係100任食,但係點餐就得60分鐘,即係叫你好叫定多啲。最後食到好飽。味道正常,啲和牛係切定未解凍。總括黎講,688一個人就一定唔會食架啦,宜家試左次買一送一都係建議唔使試。性價比太低,招呼又唔好。

。最後食到好飽。味道正常,啲和牛係切定未解凍。

2023-10-20
生日
📌燒肉 帝︰將軍澳康城路1號The LOHAS 3樓334號舖下午餐只有一個價錢任食,肉種類就有三款︰包括雞脾肉🐔、豬五花🐖、牛小扒🐄選擇雖然唔算話有好多,但下午茶任食黎講,都算係非常抵食!!😋😌 另外,燒肉餐仲會配一碗白飯同無限添飲既包/罐裝飲品,仲有大量野菜供應,唔怕淨係食肉太dry🤣,仲可以好似韓式燒肉咁包黎食~✨醬汁既選擇都唔少,除左一般既燒肉汁,仲有生蒜蓉、脆炸蒜片🧄、泡菜醬🌶️、檸檬醋🍋、柚子醋🍊、七味粉、岩鹽、鮮磨黑胡椒等。個人最喜歡脆炸蒜片同岩鹽,簡簡單單就可以帶出肉的鮮味同原味。😎下午茶任食套餐仲有包精美嘅蛋糕同雪糕任食,CP值超高!!🤩餐廳內環境非常舒適,裝潢以日本傳統元素為主題,每枱之間都有木欄阻隔,就算人多,都唔怕話冇增加私隱。燒肉爐採用左下吸式抽煙機,食完之後都唔會留低好重或者好大既油煙or燒肉味。👏🏻💖店員服務態度都十分殷勤,都會主動介紹餐點及收拾碗碟。👍🏻💯

下午茶任食套餐仲有包精美嘅蛋糕同雪糕任食,CP值超高!!🤩

店員服務態度都十分殷勤,都會主動介紹餐點及收拾碗碟。👍🏻💯

2023-09-18
2023-10-12 111 瀏覽
最近成日都心思思想去日本,見到幾抵食,所以就試咗呢間喺康城嘅日式燒肉店午餐,順便止止我屋企長老嘅旅行癮!☄️Suki燒定食($98)壽喜燒雜菜鍋裡面超足料,有冬菇、金菇、娃娃菜、菠菜同煎豆腐!豆腐煎過之後冇咁易散,我完全唔記得咗佢,留到最後食都仲係完整一舊!肉方面係日本牛胸腹肉,食落有咬口得嚟又唔會靭。秋冬季節食完暖笠笠就啱哂啦!☄️牛之味定食($118)除咗枱面上嘅調味料,燒肉定食隨餐跟三種醬,包括鹽醬、生蒜同泡菜醬。三款都非常惹味,同燒肉超夾!燒肉定食有牛板肩同牛胸腹兩種肉。牛板肩油脂分佈明顯,相反牛胸腹就比較平均同有咬口。但兩款都幾重牛味!兩款定食都包有麵豉湯、沙律、中華沙律、飯同飲品。麵豉湯亦配料十足,入面有幾隻蜆仔!當日仲有埋甜品雙色日式蕨餅。一款係原味黃豆粉,另一款係抹茶粉。食落唔會太甜,抹茶味又解到油脂!飲品除咗汽水之外,仲有舖頭自家嘅樽裝冷泡茶,飲唔哂都可以拎走慢慢飲!總括嚟講,$100左右有咁嘅份量,個人嚟講真係十分抵食!嚟開康城嘅朋友不妨去試下!

☄️Suki燒定食($98)

☄️牛之味定食($118)

2023-09-14
2023-10-11 68 瀏覽
晏晝食到口淡淡,又想轉下味,就去左食燒肉帝嘅「Suki燒定食套餐」。一人份量,享受Lunch MeTime~~❦ 餐廳為日系,店內裝潢以木系作主題,環境寬敞,坐得舒適。❦ ❦ 定食配有前菜(中華沙律)、沙律🥗、日本雞蛋、麵豉湯、日本牛胸腹、Suki燒雜菜鍋、白飯同飲品(汽水/白桃烏龍茶/四季春)。先以沙律開胃,味道清新🥗食完沙律,Suki燒雜菜鍋就熱得剛剛好💕鍋底係我最鍾意嘅壽喜燒😍😍壽喜燒味道唔會過甜,鍋裏面嘅蔬菜沾滿左壽喜燒味道😋而牛胸腹無論係放係爐燒,或者放落燒雜菜鍋煮熟,味道一樣好食。牛胸腹肉質嫩滑,雪花分佈平均,牛味足夠,就算不沾其他醬料都可以💕最後再以一枝四季春作結尾💗成餐飯唔會覺得油膩☺️仲滿足感滿滿💕💕 ❦❦ 另外,上餐個陣,店員仲好細心幫我先將Suki燒雜菜鍋放係爐上☺️另外仲會提點客人記得差不多時間要攪拌一下,以免上層嘅材料唔熟 ❦

2023-10-03 94 瀏覽
🍗下午茶燒肉放題🍗-長假期最啱就係瞓到晏一晏再諗有咩做🤭 呢日就約咗去朋友屋企玩 去之前當然要醫肚仔 所以就㨂咗喺佢屋企附近嘅日式燒肉鋪嘆番個下午茶放題🤣 -🍖下午茶燒肉放題 $138肉嘅品種有三款 包括雞脾肉 豬腩肉同牛小扒 選擇唔係超級多但勝咗對得起佢個價錢😌 仲有無限量野菜供應 唔驚剩食肉咁熱氣咁dry🤣 地方坐落都幾寬落 而且仲有outdoor section 秋冬時再涼啲食應該幾有feel🥹 另外佢仲有好多款飲品同汽水 亦有啲細細件嘅甜品同雪條 百零蚊嚟講 CP值唔差🙂-📍燒肉 帝將軍澳康城路1號The LOHAS 3樓334號舖-
🍗下午茶燒肉放題🍗
🍖下午茶燒肉放題 $138

📍燒肉 帝
將軍澳康城路1號The LOHAS 3樓334號舖

第一次黎康城行街街,地鐵站一出就係THE LOHAS商場,超級方便!!👍🏻👍🏻商場佔地面積大,而且好多小品牌店舖,可以行足一整日!經過見到燒肉帝做緊午巿Suki 燒定食套餐,價錢可觀,內容豐富😍😍肚仔打晒鼓既我地,即刻入去踏踏點!試下佢😤😤Suki燒定食套餐-前菜(中華沙律)-沙律🥗-日本雞蛋🥚-麵豉湯-日本牛胸腹🥩-Suki燒雜菜鍋🍲-白飯🍚(珍珠米)-甜品(日式蕨餅)-凍飲🥤沙律清爽開胃,有紅捲萵苣、綠捲萵苣、櫻桃蕃茄🍅、栗米🌽🌽各種不同口感既蔬菜🥬配上胡麻醬,整體口感豐富酸甜醒胃😋😋😋點解一隻雞蛋都要講?因為雞蛋味道真係好濃郁😨😨將煮熟既蔬菜沾上蛋汁,會食到香濃既蛋香味👍🏻有整整六大片😍油脂分佈平均,肉色鮮豔🥩我選擇用shabu shabu方式去煮牛胸腹,肉片會吸收蔬菜🥬同甜醬油既甜味,而且蔬菜會降低油膩感!沾上蛋液去降一降温,最後包住日本🇯🇵珍珠米🥹🥹一啖入口,香濃牛脂充斥整個口腔,混合湯底既甜味,整個味道互相平衡😋👍🏻有板豆腐、香菇、金菇、大蒽、芋絲、紅蘿蔔🥕、蛙蛙菜,而最欣賞係鍋裹加入大量既炒洋蔥🧅炒至焦糖包既洋蔥絲,不但冇左洋蔥原有既辛辣,取而代之係甜香。用蔬菜天然既甜去

Suki燒定食套餐
-前菜(中華沙律)
-沙律🥗
-日本雞蛋🥚
-麵豉湯
-日本牛胸腹🥩
-Suki燒雜菜鍋🍲
-白飯🍚(珍珠米)
-甜品(日式蕨餅)
-凍飲🥤
沙律

日本雞蛋🥚

日本牛胸腹

Suki 雜菜鍋

有板豆腐、香菇、金菇、大蒽、芋絲、紅蘿蔔🥕、蛙蛙菜,而最欣賞係鍋裹加入大量既炒洋蔥🧅炒至焦糖包既洋蔥絲,不但冇左洋蔥原有既辛辣,取而代之係甜香。用蔬菜天然既甜去為湯底調味,設計上非常用心❤️❤️

麵豉湯
用料非常豐富🤩🤩有大量昆布絲和豆卜絲,重有大大粒蜆肉!而味噌口味都剛剛好,唔會過甜過喊🥰🥰🥰

日式蕨餅
分別有黑糖黃豆粉/抹茶🍵口味。兩款食落都好煙靭,加上冰涼清爽,中和火鍋既熱氣😋

店面設計日式風格,客人與客人之間有足夠空間。待應上菜速度快,落單同介紹菜色都有禮貌👏🏻👏🏻
2023-10-02
沙律