2024-04-26 134 瀏覽
今日嚟到青衣城嘅炑八韓烤♥️一直都好中意呢間韓國燒烤🍖呢到嘅爐邊蛋同芝士粟米都係無限refill!~~所以前菜都係任食⭐️⭐️而家仲做緊生日promotion~有野韓式肉肉蛋糕送☺️⭐️好抵食啊!~~~~~~♾️⭐️ 韓國醬油蝦配紫菜飯超級好食嘅韓國料理🫶🏻🫶🏻醬油烤嘅蝦子好鮮美,加埋香脆嘅紫菜同飯!🍤🍚⭐️ 炑八厚切五花腩厚切嘅五花腩經過炙燒,肉質鮮嫩多汁,一咬落去就有肉汁爆出,好正🙌🏼🥩⭐️ 蒜油蜜糖雞腿肉蒜油香氣同蜜糖甜味完美融合喺雞腿肉度,每一口都超滿足🍗🧄🍯⭐️ 韓式牛肉肉蛋糕哇🎊呢個係生日贈送嘅♥️用韓式牛肉做嘅肉蛋糕,牛肉食落口感嫩滑,再加上特製醬汁。用嚟祝福生日🎁好開心🎂🎉⭐️ 韓國薄脆牛角酥甜品傳統韓國甜點🍮薄脆嘅牛角酥外脆內軟,餡料甜甜地,每一口都好甜蜜🥐🍮⭐️荔枝梳打⭐️青檸梳打兩杯清新嘅氣泡飲料🇰🇷好襯韓燒啊|荔枝梳打有甜甜嘅水果味,青檸梳打有清爽嘅風味。飲起黎即刻涼爽~🍹🍋

⭐️ 韓國醬油蝦配紫菜飯

⭐️ 炑八厚切五花腩

⭐️ 蒜油蜜糖雞腿肉
蒜油香氣同蜜糖甜味完美融合喺雞腿肉度,每一口都超滿足🍗🧄🍯

⭐️ 韓式牛肉肉蛋糕

⭐️ 韓國薄脆牛角酥甜品

⭐️荔枝梳打
⭐️青檸梳打

• 前菜
2024-04-11 184 瀏覽
我成日喺青衣轉車,但係發現好少留喺青衣城度食飯,今次毛毛生日,我都喺青衣城勁耐先搵到餐廳🤪好掛住韓國嘅醬油蟹,佢絕對係白飯神偷,採用咗延坪島藍蟹,蟹肉又特別肥美🤤 記得以前去首爾做嘢,我都會特登搵一日自己一個食醬油蟹同醬油蝦放題,聽落去係咪好癲,但係真係好正🙌🏻每次嚟到都會食厚切五花腩,因為屋企人平時至鍾意炆五花腩嚟食,但係原來燒嘅都唔會話好硬,仲會有啲咬口,再加上油脂已經慢慢融化,嗰一種嘅豬油味道特別強🫠蒜蓉🧄蜜糖雞腿肉係穩陣之選,上一次梨汁雞腿肉有種清香味道,今次就會濃郁啲,蜜糖甜得嚟有重香味,正!今次生日有一個特別嘅蛋糕就係肉肉蛋糕! 毛毛淨係鍾意食牛,好難買一個牛味嘅蛋糕返嚟,所以就試下呢個肉肉蛋糕🎂🫣 入面有牛肉同埋肥牛做主膽,分類,然後面頭仲有豬頸肉整嘅花花,全部燒晒,然之後包埋菜同配菜去食,飽到郁唔到🙈最後食韓國薄脆牛角酥,我本身都好鍾意食牛角酥,今次薄脆係將牛角酥行到最扁,扁到會脆片,係咪好押韻呢,然後面頭再加一球大大舊嘅雪糕,聽聞喺韓國好Hit,我自己就比較鍾意食牛角包窩夫嘅口感多啲😆幾時再飛韓國好呢🥰

幾時再飛韓國好呢🥰
2024-04-11
生日
  • 肉肉蛋糕
呢期IG洗版都係日韓櫻花post,暫時未有得去旅行,所以今天我便相約好友了青衣一間主打韓燒餐廳止止癮-「炑八韓烤」品嘗是日晚餐❗餐廳座位寬敞,裝修仿如置身韓國地道食肆店鋪中,店員殷勤有禮及介紹食物,而且不時補給配料及爐邊小吃。我們一行2人點了以下餐點:1️⃣ 仁川鰻魚鰻魚經過炭火燒烤,外皮酥脆,內部多汁,入口肉質柔軟,帶有淡淡的甜味。搭配著韓式辣椒醬或蒜蓉醬,絕對是一道美味的選擇。2️⃣ 長牛舌:燒過既長牛舌表面會變得微焦,內部保持多汁,肉質嫩滑,口感豐富。3️⃣ 外群肉及香烤五花肉:呢兩道經典韓燒菜式,外群肉入口肉質豐滿,而豬五花肉,表面酥脆,內部油脂融化。4️⃣ 海鮮煎蔥餅:這是一道以蔥餅為基底,加入新鮮海鮮(如蝦及魷魚),蔥餅外脆內軟,海鮮的鮮味與蔥的香氣相互融合,令人回味無窮。5️⃣ 韓國薄脆牛角酥:這道甜品賣相吸睛,雪糕配上外形像牛角酥餅乾,加埋鮮果如士多啤梨等,它的口感酥脆,味道濃郁。6️⃣ 馬格利生米酒(原味):呢種傳統的韓國米酒,以白米為原料釀製而成。入帶有微甜的味道,同上述食物享用非常適合。總括黎講,這些韓式燒烤菜式絕對值得一試,每一道菜都帶來了獨特的味道體驗。而且所在地點鄰近青衣站,絕對是

我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣ 仁川鰻魚

2️⃣ 長牛舌:

3️⃣ 外群肉及香烤五花肉:

4️⃣ 海鮮煎蔥餅:

5️⃣ 韓國薄脆牛角酥:

6️⃣ 馬格利生米酒(原味):

總括黎講,這些韓式燒烤菜式絕對值得一試,每一道菜都帶來了獨特的味道體驗。而且所在地點鄰近青衣站,絕對是青衣一帶高質燒肉之選❗
2024-03-21
  • 前菜
2024-03-15 195 瀏覽
📌 炑八韓烤 (青衣城)📍 青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖☎️ 28950370★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*近排煲韓劇,開始俾啲韓風熏陶,呢日同朋友去青衣城行街揀咗食韓燒。中晒韓毒😛餐廳通風系統好,座位寬敞,我哋被安排坐卡位,自成一角,私隱度高 。店員先奉上四款傳統韓式開胃前菜、爐邊蛋一邊係泡菜,一邊芝士粟米粒,全部可以無限refill。💫長牛舌($198)牛舌全條上,超巨型!第一次見牛舌唔斬既真身!見到真係嚇親,但食落都好爽口彈牙 。💫外裙肉($158)一份有八件,雪花分布均勻,牛味濃,加上醬汁及蔥花,格外惹味 。💫香烤豬五花($128)肥肉同瘦肉層次分明,燒果陣爆出嚟嘅油脂燒到豬五花表面呈焦香,包埋生菜食可減低油膩感 。💫仁川鰻魚($248)我地嗌咗全份,魚身又厚又肥美。特別鳴謝店員教要燒咗魚皮先再反轉燒肉身,仲幫我地睇火同剪開,燒出黎魚皮焦脆,油脂豐富,肉質嫩滑彈牙 。💫海鮮煎蔥餅($108)將海鮮、蔬菜等混合拌上麵糊和雞蛋,煎出黎金黃薄脆,餡料足 。💫馬格利生米酒($98)好有米香,帶甜
📌 炑八韓烤 (青衣城)
📍 青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖
☎️ 28950370

💫長牛舌($198)

💫外裙肉($158)

💫香烤豬五花($128)

💫仁川鰻魚($248)

💫海鮮煎蔥餅($108)

💫馬格利生米酒($98)
好有米香,帶甜易入口,㗳落香醇,同燒肉好夾 。

💫韓國薄脆牛角酥($58)
雖然已經好飽,但係人都知,食甜品係另一個胃😇 。壓扁咗嘅牛角包,口感就好似酥脆餅乾咁,上面有一球雪糕,士多啤梨、藍莓做點綴,加上朱古力醬,冰凍甜入心,立刻幫呢餐韓燒清熱氣 。

2024-03-12
2024-02-09 400 瀏覽
📍炑八韓烤(青衣店)地址:青衣青敬路33號青衣城一期1樓119B號舖==============================餐廳位於青衣城1樓,係青衣站一出來行幾步就到,餐廳主打韓國直送材料ge 韓燒,除左有韓牛之外仲有海鮮可以選擇,另外仲有好多特色韓式熟食都係非常高質😋==============================長牛舌👅牛舌非常新鮮,肉質鮮嫩好濃牛味,賣相非常吸引🤩外裙肉🐮外裙肉即係牛的横隔膜,靠近背部的部分,肉質柔軟、油花分布均勻、牛味濃烈,非常好食👍🏻香烤豬五花🐷五花肉燒緊果時好多油滴出來超級誘人,入口肉味好香濃,配埋泡菜一齊食超正韓國鰻魚全份🐟鰻魚肉質好彈牙一d都唔腥,而且去骨去得好徹底,可以好放心大大啖禁食😍😍人蔘雞湯全份配白飯🐓雞湯好香濃雞味,人蔘味香濃但唔苦,原隻雞超大份,好滿足夾心棉花糖配朱古力威化餅🍫呢個甜品充滿兒時回憶,細個bbq都成日燒棉花糖,味道好似韓國果款朱古力夾心餅,好好味馬格利生米酒🍶米酒微甜唔苦,女仔都好易入口,一邊食肉一邊飲酒好夾
📍炑八韓烤(青衣店)
地址:青衣青敬路33號青衣城一期1樓119B號舖

長牛舌👅
牛舌非常新鮮,肉質鮮嫩好濃牛味,賣相非常吸引🤩

外裙肉🐮

香烤豬五花🐷

韓國鰻魚全份🐟

人蔘雞湯全份配白飯🐓
雞湯好香濃雞味,人蔘味香濃但唔苦,原隻雞超大份,好滿足

夾心棉花糖配朱古力威化餅🍫

馬格利生米酒🍶
米酒微甜唔苦,女仔都好易入口,一邊食肉一邊飲酒好夾

2024-02-08
今晚與老公去吃韓燒。入座後,店員告訴我們本月餐廳有「肉肉生日蛋糕」優惠,適逢老公就是本月生日,所以我們就有一個「肉肉生日蛋糕」送了。前菜炑八的前菜,一如以往,非常有水準。泡菜醃得很入味,酸酸辣辣的十分好吃。還有清新蔬菜沙律、大豆芽、海帶等。全部都很開胃。還有我最喜歡的「無限添加爐邊玉米芝士」與「泡菜蛋」,但是吃這些已飽了一半。特飲薄荷荔枝梳打和荔枝梳打。大大杯,有原粒荔枝,還有一些水果。梳打清甜爽口,實在能解除吃肉的油膩感。炑八厚切五花腩份量十足的厚切五花腩,店員還很有技巧地幫我們燒好,燒好後的五花腩肉不太油膩,反而很甘香爽脆,配上蒜片青椒及醬汁,包在生菜內一同吃,減低了腩肉的肥膩感。蒜油蜜糖雞腿肉雞肉嫩滑美味,醃得非常入味。燒好後蘸上獨有的蒜油蜜糖汁,增加了甜味,亦提升了雞肉的鮮味。韓國醬油蝦配紫菜飯韓國醬油蝦非常大隻,蝦膏十分香濃,蝦肉彈牙爽口,以秘製醬油配紫菜飯,醬油實在非常鮮甜美味,真的十分下飯。韓式肉肉蛋糕用豚肉和韓牛切成一個「肉肉蛋糕」。豚肉和韓牛分別被砌成玫瑰花,放在「蛋糕」上,一片片的肉肉鋪在一個蛋糕模上,像一個真蛋糕一樣,非常漂亮。豚肉和韓牛也都十分出色,油花十足,微
前菜

特飲
炑八厚切五花腩
蒜油蜜糖雞腿肉
韓國醬油蝦配紫菜飯
韓式肉肉蛋糕
用豚肉和韓牛切成一個「肉肉蛋糕」。豚肉和韓牛分別被砌成玫瑰花,放在「蛋糕」上,一片片的肉肉鋪在一個蛋糕模上,像一個真蛋糕一樣,非常漂亮。豚肉和韓牛也都十分出色,油花十足,微微一燒即熟,肉醃得入味。入口後即覺得十分嫩滑。
韓國薄脆牛角酥
這款甜品不得不提!我還是第一趟吃這款韓式甜品。牛角酥壓扁成了薄薄的片狀,十分香脆!配上香滑的雪糕球和美味的朱古力醬,賣相吸引又美味。
在吃了很多肉之後,能吃上這款甜品,非常清新可口,又解去油膩感,真的是大滿足!
  • 韓國薄脆牛角酥
  • 韓國醬油蝦
2024-04-24 15 瀏覽
今日慶祝朋友的生日,朋友最喜愛食燒肉,特意搵間燒肉店同佢慶祝。韓式肉肉蛋糕一客,朋友超級驚喜🥰說好特別,太難忘了!🤩🤩肉肉蛋糕有牛同埋係豬頸肉花朵🌺呢度啲枱好闊落,不會逼夾,抽氣很好,沒有油煙感覺。🟡韓國醬油蟹配紫菜飯(一隻)韓式風味十足,至愛就是食蟹😋🟡八厚切五花腩🐽整件五花腩,煎後皮脆肉香,超厚切。🟡蒜油蜜糖雞腿肉🐥雞肉嫩滑🟡韓國薄脆牛角酥配雪糕🍦🟡柚子檸檬梳打🥤🟡柑橘鮮橙果茶🥤

呢度啲枱好闊落,不會逼夾,抽氣很好,沒有油煙感覺。

🟡韓國醬油蟹配紫菜飯(一隻)
韓式風味十足,至愛就是食蟹😋
🟡八厚切五花腩🐽
整件五花腩,煎後皮脆肉香,超厚切。
🟡蒜油蜜糖雞腿肉🐥
雞肉嫩滑

🟡韓國薄脆牛角酥配雪糕🍦

🟡柚子檸檬梳打🥤
🟡柑橘鮮橙果茶🥤
2024-04-22 20 瀏覽
🦀韓國醬油蟹配紫菜飯蟹膏十足,蟹肉鮮甜,醬油味配上紫菜飯,鹹香鮮甜,香口惹味!BTW💡而家喺KKday仲可以三折優惠價$80預訂呢個韓國醬油蟹配紫菜飯1份,原價要$258架!真係抵好多🤑(預訂日期至4月19日,享用日期至4月30日)🐷炑八厚切五花腩睇韓劇成日見到韓燒就必食五花腩!用大火將五花腩嘅油脂逼出來 ,烤到佢嘅表層有種酥脆嘅感覺😻用生菜包住五花腩同泡菜一齊食,滋味非凡🤤🍗蒜油蜜糖雞腿肉燒到啱啱好嘅雞髀肉非常鮮嫩多汁,配上蒜油蜜糖嘅醃料,甜甜地好開胃🤤🎂韓式肉肉蛋糕 呢個肉肉蛋糕係生日禮遇🎂訂位嘅時候同餐廳講係慶祝生日,餐廳就會安排一個靚靚嘅肉肉蛋糕🥹呢個蛋糕係由牛肉豬肉組成,份量都唔少㗎,而且做成🌹餐廳都非常之有誠意😛🥐韓國薄脆牛角酥甜品2份小編都係第一次食,薄脆牛角酥有少少煙韌嘅口感,配上大大球雪糕,真係非常滿足!🤗🤗🍹柚子檸檬梳打🍹菠蘿梳打食燒肉飲梳打就非常之解膩!🤭呢度既韓式前菜都係任食嘅,點解要特登提呢?因為呢度嘅泡菜、紫菜、粟米芝士🧀同爐邊蛋都好食到爆💥,小編都Refill咗幾次🤭🤭

🦀韓國醬油蟹配紫菜飯
(預訂日期至4月19日,享用日期至4月30日)

🐷炑八厚切五花腩

🍗蒜油蜜糖雞腿肉

🎂韓式肉肉蛋糕

🥐韓國薄脆牛角酥甜品2份

🍹柚子檸檬梳打
🍹菠蘿梳打
食燒肉飲梳打就非常之解膩!🤭

炑八.韓式肉肉蛋糕Happy BDAY之選同朋友慶祝生日一定要去我韓國餐廳前3名的韓食店:炑八這裡環境好,而且仲有生日大優惠朋友都食得好開心!位於青衣城當眼位置一出地鐵好快就見到我一向睇電影前後都去食一食今次繼續有我心愛的前菜話說:炑八的泡菜真係好有水準我好想知個秘方去自己做清新的菜菜子與沙律,是燒肉的最好拍擋此店名物:無限添加的玉米芝士同泡菜蛋正到!先來2杯特飲:藍天使梳打:有波子汽水的味道,好好飲荔枝梳打:朋友最愛,香甜又有原粒荔枝食,正!生日禮遇:韓式肉肉蛋糕 (送!)真係好靚!係由不同的靚牛同豚肉砌成仲有心思的卷成玫瑰花造型好得!尤其係對女生而言!燒烤起來也很快熟是新鮮的肉肉,所以特別香口不需要太多調味(我的宗旨係:最多加一點鹽)已經非常好食!是一款有得睇,有得食的,肉肉蛋糕!好正!蒜油蜜糖雞腿肉香甜美味燒的時候最好再剪開一粒粒易熟又易食,仲有更多焦香的位置真係好好味!炑八厚切五花腩又係不能錯過的名物係大大件足料的厚切五花腩記住請店員換燒盤效果更香脆彈牙的皮位,爽口而有膠原口感好中意呢個況菜、肉肉、生菜包又清爽又肉肉,又多汁汁好正架!將玉米芝士燒到咁就係脆卜卜的芝士脆餅香濃惹味
炑八.韓式肉肉蛋糕Happy BDAY之選

同朋友慶祝生日
一定要去我韓國餐廳前3名的韓食店:炑八
這裡環境好,而且仲有生日大優惠
朋友都食得好開心!

位於青衣城當眼位置
一出地鐵好快就見到
我一向睇電影前後都去食一食

今次繼續有我心愛的前菜
話說:炑八的泡菜真係好有水準
我好想知個秘方去自己做

清新的菜菜子與沙律,是燒肉的最好拍擋
此店名物:無限添加的玉米芝士同泡菜蛋
正到!

先來2杯特飲:
藍天使梳打:有波子汽水的味道,好好飲
荔枝梳打:朋友最愛,香甜又有原粒荔枝食,正!

生日禮遇:韓式肉肉蛋糕 (送!)
真係好靚!
係由不同的靚牛同豚肉砌成
仲有心思的卷成玫瑰花造型
好得!尤其係對女生而言!

燒烤起來也很快熟
是新鮮的肉肉,所以特別香口
不需要太多調味(我的宗旨係:最多加一點鹽)
已經非常好食!
是一款有得睇,有得食的,肉肉蛋糕!好正!

蒜油蜜糖雞腿肉
香甜美味
燒的時候最好再剪開一粒粒
易熟又易食,仲有更多焦香的位置
真係好好味!

炑八厚切五花腩
又係不能錯過的名物
係大大件足料的厚切五花腩
記住請店員換燒盤
效果更香脆
彈牙的皮位,爽口而有膠原口感
好中意呢個況菜、肉肉、生菜包
又清爽又肉肉,又多汁汁
好正架!

將玉米芝士燒到咁
就係脆卜卜的芝士脆餅
香濃惹味,唔一定要卷住肉食
就咁食都勁得!

韓國醬油蟹配紫菜飯1份 (有優惠!)
在KKday可以三折優惠價$80預訂韓國醬油蟹配紫菜飯1份
(原價$258;預訂日期至4月19日,享用日期至4月30日)
訂定唔怕冇!

這名物有個名,叫偷飯賊
因為真係好配白飯!

蟹肉蟹黃一吸就是滿咀香濃
好似唔洗咬咁
再索一口白飯,嘩!滋味到呢!
醬油蟹的鮮甜美味令人難以抗拒!

甜品:韓國薄脆牛角酥
韓國名物呀!牛角酥壓扁成了薄薄的片狀,
保留了香脆同酥感
又變身成為一個可食用的「雪糕碟」
香滑同香脆可以同步擁有
這款生日甜品,好食又吸引!

炑八韓烤
青衣城1 1樓119B號舖
電話號碼 28950370
2024-04-09 20 瀏覽
炑八韓烤的質素一直都很高,多款醒胃前菜,無限添加爐邊蛋同芝士栗米,而且泡菜口味偏甜,好適合香港人口味。🔸長牛舌厚切長牛舌的賣相吸引,廚房刀工精湛,約牛舌切割長型紋理,煙靭香濃牛肉味,牛舌芯爽脆嫩滑,肉味濃郁。表面烤至微焦、內層鎖住肉汁,又嫩又好食。🔸外裙肉外裙肉的油脂雪花均勻,牛油味豐富,一食落去即溶化,絕對要點!🔸鰻魚鰻魚很新鮮,魚脂豐富,烤至剛好帶點焦,外脆內軟又充滿魚油口感,🔸豬腩肉很新鮮,一點豬肉騷味都沒有一層肥一層瘦很分明,加上薄燒,把油脂烤出黎。🔸韓式馬格利米酒酒精味不算濃,有淡淡的米香,可以解膩。🔸海鮮煎蔥餅粉漿調得剛剛好,海鮮、蝦肉、魷魚加上蔥香,煎得香而好脆。🔸韓式雪糕薄脆牛角包雲尼拿雪糕配薄脆牛角包🥐,不用太甜,食完燒肉又可以滿足第二個胃。
炑八韓烤的質素一直都很高,

🔸長牛舌

🔸外裙肉

🔸鰻魚

🔸豬腩肉

🔸韓式馬格利米酒
酒精味不算濃,有淡淡的米香,可以解膩。

🔸海鮮煎蔥餅
粉漿調得剛剛好,海鮮、蝦肉、魷魚加上蔥香,煎得香而好脆。

🔸韓式雪糕薄脆牛角包
每隔一排就會想去食炑八絕對係因為掛住佢嘅前菜同芝士粟米有泡菜/蘿蔔/芽菜/海帶/魚糕五款前菜加爐邊嘅泡菜蛋芝士粟米同生菜都係嗌韓燒嘢食嘅話就任食店員仲會好醒目見到食晒就自動再refill食到最後我哋主動話唔洗再加先停咗🔸外裙肉🔸🔸長牛舌🔸🔸豬五花🔸🔸仁川鰻魚🔸🔸海鮮煎葱餅🔸🔸馬格利生米酒🔸長牛舌同鰻魚嚟到嘅時候都嘩咗聲因為冇諗唔到佢係咁巨型兩款嘅口感對我嚟講都有啲驚喜佢哋比我想像中嘅更加爽口同冇咁油膩鰻魚直頭係有啲爽脆同日本鰻魚唔同另上個鰻魚汁可以加落去一齊燒好香推介食韓燒一定要嗌返個生米酒成件事嘅感覺同氣氛都昇華咗唔同晒順帶一提嘅係呢間分店嘅店員好細心雖然成個場爆晒忙到踼晒腳都依然保持到有份親切感喺度同埋環境乾淨唔會好大油煙算係舒服嘢食選擇又多有韓燒有熟食一家大細去食都非常適合
每隔一排就會想去食炑八

同埋環境乾淨唔會好大油煙算係舒服
嘢食選擇又多有韓燒有熟食
一家大細去食都非常適合
2024-03-20 36 瀏覽
青衣城好多嘢食,不過韓國嘢就冇乜,今次同fd去完disney就入咗青衣城炑八食dinner✨餐廳同其他分店比暗暗地,韓國style多咗,闊落咗好正💕🥬首先有勁多開胃前菜~好似泡菜,沙律,芽菜,海帶,白蘿蔔,魚糕等等~真係好似去咗韓國食燒肉咁🤪🥘爐邊粟米芝士同爐邊泡菜蛋真係好正🤪粟米芝士嘅香濃味道同熱辣辣嘅泡菜蛋絕對係要一路燒肉一路食🫶🏿👅長牛舌燒到外面卜卜脆,裡面肉質鮮嫩多汁,仲散發出濃郁嘅牛味!🔥🐂外裙肉經過燒烤之後勁香,入口融化,肉質酥軟多汁,配埋特製嘅醬汁,味道更加出色!😍🐖香烤豬五花外層燒到金黃酥脆,內部仲保持住豬肉味,帶嚟滿口嘅肉汁同燒烤香味🍗夾埋新鮮蔬菜同醬料一齊食好正👅🐟韓國鰻魚全份鰻魚皮燒到外層金黃酥脆,咬落肉質鮮嫩多汁,經過燒烤之後,都保持住柔軟嘅口感🥰再點糖醬,有少少甜味,平衡鰻魚嘅鮮味✨🌮海鮮煎蔥餅蔥餅外皮煎到酥脆金黃,裡面就充滿咗鮮美嘅海鮮同香蔥,口感酥脆有彈性💪🏿🥐韓國薄脆牛角酥🇰🇷💕好似將牛角包壓扁,令口感變得酥脆💪🏿上面放咗雪糕🍨有啲士多啤梨同藍莓解漏🍓再淋上朱古力醬✨飽極都要食!!🍶馬格利生米酒用碗𢳂出嚟好有feel😹散發香濃嘅米味🍚口感幾滑順,有啲醇厚

👅長牛舌

燒到外面卜卜脆,裡面肉質鮮嫩多汁,仲散發出濃郁嘅牛味!🔥

🐂外裙肉

🐖香烤豬五花

🐟韓國鰻魚全份

🌮海鮮煎蔥餅

🥐韓國薄脆牛角酥

🍶馬格利生米酒

用碗𢳂出嚟好有feel😹散發香濃嘅米味🍚口感幾滑順,有啲醇厚,但唔會太重口~好啱一路食韓燒一路飲🤤

💕經理同店員都好友善,好貼心咁睇我哋有咩需要,所以今餐dinner都大滿足🤪!
2024-03-19
同老公拍拖👩🏽‍🤝‍👨🏼決定食久違的韓烤,想瘋狂食其無限添加的爐邊蛋同粟米芝士😂青衣城高質「炑八韓烤」的烤肉每次都令我驚艷住,當然今次都不例外。無限refill的前菜:爽脆清甜帶點微辣的泡菜、解膩酸甜蘿蔔、清新芽菜🌱、仲有辣魚糕同醃製昆布,點少得無限量泡菜爐邊蛋同拉絲芝士,食前菜都食飽😂重點除了韓牛外,仲有海鮮雞牛豬鰻魚可簡,好多元化。長牛舌:一整條比手臂還要長得牛舌好震撼,先把黑椒同鹽灑上,用大火煎香30秒,品嘗到油脂,但卻沒有油滋滋的膩,薄切、放在高溫的鐵網上,立馬收縮緊實,把獨有風味都鎖在一塊一口大小的牛舌裡,搭配上特製的蔥鹽,爽Q彈鮮甜的口感讓人捨不得。外裙肉:外裙肉即係牛的横隔膜,靠近背部的部分,部份肉嘅纖維較長、含有較多脂肪,因此能保持肉質軟嫩多汁,而且油花色澤均勻,牛味香濃。韓國鰻魚:去骨去得好徹底,燒至兩邊金黃香脆,一點都不腥,而且爽彈非常,蘸上韓式辣醬,提升鮮味!爽口同時帶有適量魚油,不得了。人蔘雞湯全份配白飯:雞湯好香濃雞味,人蔘味香濃但唔苦,原隻雞超大份,好重呀🍲用湯匙🥄輕輕斯開雞肉食補充蛋白質。夾心棉花糖配朱古力威化餅:係火爐邊慢慢烘至外脆內軟,燒到軟棉即把威化

長牛舌:

外裙肉:
外裙肉即係牛的横隔膜,靠近背部的部分,

韓國鰻魚:

人蔘雞湯全份配白飯:

夾心棉花糖配朱古力威化餅:係火爐邊慢慢烘至外脆內軟,燒到軟棉即把威化餅夾住,朱古力🍫半融狀態,邊玩邊食,好過癮。

馬格利生米酒🍶:
用碗呈上米酒份外有儀式感,米酒香甜順滑易入口,帶點發酵香味,食燒肉必點,好易入口。

總結:
滿足的一餐 韓國直送原材料
驚艷長牛舌和爽彈鰻魚

#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋 #韓國直送食材 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #魷魚遊戲 #SquidGame #Netflix#長牛舌#外裙肉#香烤豬五花#韓國鰻魚全份#人蔘雞湯全份配白飯#夾心棉花糖配朱古力威化餅#馬格利生米酒
2024-02-27 44 瀏覽
呢間韓燒真係好正啊!次次去都試啲唔同嘅菜式😬😬首先,烤長牛舌係一款韓國燒烤中嘅經典菜式。牛舌肉一條好厚肉,烤至微焦,外脆內嫩。每一片牛舌肉都帶有濃郁的牛肉香氣,🤭🤭口感嫩滑,咬落去有種鮮美的感覺。配上韓式秘製醬油,味道更加豐富,真係一絕!😁香烤豬五花肉配韓式秘製醬油係另一款超正的菜式。😏😏豬五花肉肥瘦相間,烤至金黃色,外脆內軟。每一片豬肉都帶有香氣四溢的燒烤味道,肥膩的口感與韓式秘製醬油的調味相得益彰,絕對是肉食愛好者的最愛。🥰烤仁川鰻魚係我第一次試😋。鰻魚烤得剛剛好,肉質鮮嫩,帶有獨特的香氣。每一口都能夠品嚐到鰻魚的鮮美和烤燒的香脆口感,令人回味無窮。😉人蔘雞湯係一款滋補的湯品。😀湯裡有濃濃的雞肉香氣,雞肉肉質鮮嫩多汁,配上人蔘的香氣,味道醇厚又滋補。每一口都能夠感受到湯汁的溫暖和雞肉的鮮甜,非常開胃又滋補。😎😎最後,馬格利生米酒係一款傳統的韓國米酒。這款酒有著香甜的米香味,😍😍入口醇厚且順滑,帶有一絲微微的甜味。我平時唔係好飲得酒,但係呢一個酒嘅味道真係令我飲完都唔會醉。😂😂最後仲玩咗一個燒棉花糖夾住朱古力餅乾嚟食嘅甜品😝😝

呢間韓燒真係好正啊!次次去都試啲唔同嘅菜式😬😬

最後仲玩咗一個燒棉花糖夾住朱古力餅乾嚟食嘅甜品😝😝
2024-02-25 51 瀏覽
午市人不算多,但也熙熙攘攘。環境乾淨整潔,服務態度友好,及時回應客戶需求👍一人套餐,量很足,喜出望外。還好三大兩小,點了三個套餐,足夠吃飽吃好。飲料也很有特色,味道甚佳。前菜不算多,但也無所謂,浪費反而更不好。烤鰻魚第一次嘗試,有侍應幫我們燒,發現原來需要久一點味道更佳。醬汁都很有韓國風味。周邊的蛋液和粟米芝士添加得很勤快,好味😋是一次很愉快的用餐體驗,也難怪他家可以在香港屹立不倒,成為韓式燒烤第一品牌,讚👍
午市人不算多,但也熙熙攘攘。
環境乾淨整潔,服務態度友好,及時回應客戶需求👍
2024-02-25
  • 慶州五花肉