2022-06-30 1134 瀏覽
不是很多餐廳有韓式的下午茶,這間連鎖集團的餐廳的下午茶也有多種選擇,既有芝士年糕拉麵、部隊鍋拉麵、魚糕拉麵,還可加配小食例如牛肉炸蝦紫菜包飯、餃子紫菜、粉絲卷等。今天比較肚餓吃了雞扒蛋包飯,雞蛋整得好好味是留心的雞扒煎得很香還有一點沙律菜九龍灣Megabox 分店十分大,座位寬敞,有不少卡位,下午茶不算太多人,靜靜地嘆個下午茶也不錯。我還記得上一次星期日去IKEA, 這間餐廳都有下午茶。不過因為可能餐廳有些改動,朋友話下次去試到最好問一問星期日有冇先😃

2022-06-28 715 瀏覽
好內都冇食韓國料理🤣今次都同班Fd一齊去食~相信大家都有食過–辣炒芝士年糕拉麵💰68正常嘅味道,唔知點解芝士冇融度🧐如果融化可以拉絲就更好啦~個辣度都幾勁下,食完一口要即刻飲水🤣年糕好軟淋,BTW都幾煙韌下–鐵板芝士排骨配飯 💰88排骨非常好味❗很明顯嘅番茄醬味道🤣入口係偏酸甜口,好開胃! 一D都唔會膩~同埋排骨肉質細嫩,肉汁也好多好juicy🤤加上滿滿嘅芝士拉絲,芝士就係力量❗–小鮮肉恰恰恰拼盤💰125包括豬肉,牛肉,雞肉三種肉類,肉都係高質素嗰類,冇腥味🥰同埋肉質都係鮮嫩,注意唔好燒燶了(後期我燒燶左好幾塊)可以沾佢送嘅醬料,個調味鹽小心沾太多,如果唔係就鹹死🥲–特製豬肉二吃套餐 💰103肉質細膩,唔會帶有豬腥味~其實我覺得同拼盤沒咩區別🤣(不專業食評)肉唔會很dry–❗不收服務費❗+$18午市任加芝士(芝士粟米一定要叫!勁好食🤤)

辣炒芝士年糕拉麵💰68

鐵板芝士排骨配飯 💰88

小鮮肉恰恰恰拼盤💰125

特製豬肉二吃套餐 💰103

❗不收服務費
❗+$18午市任加芝士(芝士粟米一定要叫!勁好食🤤)
2022-06-25 651 瀏覽
好耐好耐好耐冇食過炑八😳今日大佬話請食飯所以被迫一定要去🙏🏻記得五六年前成日都食佢嘅午餐同下午茶餐,因為先$40-$50就有齊小菜主食飲品🙈依家個餐牌升級左,定食價錢由60幾蚊起,如果想食烤肉起碼過百元🤔我就揀咗佢嘅泡菜芝士五花肉韓式拌飯,鐵板上菜,分量非常之大,有好多飯,都有好多芝士同埋一隻生雞蛋🥚原意係想用鐵板嘅餘溫整溶佢哋,但係個鐵板唔夠熱,結果變咗好似生食雞蛋撈飯⋯😓😓啲豬肉份量好少,勁大兜都係泡菜,同以前相比質素真係差好遠😕同事就揀咗烤肉套餐:特級蔥絲牛五花🥩牛肉好大碟,起碼有成8-10塊咁多,望落都好靚仔👌🏻鍋邊仲會送雞蛋同埋泡菜雞蛋🤣加$18仲可以要芝士🧀小菜跟三款,如果定食就只可以四揀一🙈餐廳環境同以前一樣,冇新嘅裝修,啲枱有啲痴笠笠,大部份同事都係新人,剩係得一個經理帶住⋯經理全程都好勞氣😳😓😓我覺得咁大間集團應該要做好訓練新人嘅工作,先好比佢哋服務客人,唔好影響到餐廳嘅形象🤨
2022-06-25
2022-06-23 387 瀏覽
朋友介紹話好食,特登約埋幾個好友試試。嘩,真係好好味喎隻八爪魚🐙好大隻,牛肉豚肉牛肋骨⋯⋯樣樣都好好味,超正仲有最開心係d芝士任加任食,食到停唔到口,漏咗泡菜蛋都係任加任食,一樣食到停唔到口水準之店
朋友介紹話好食,特登約埋幾個好友試試。
嘩,真係好好味喎

隻八爪魚🐙好大隻,牛肉豚肉牛肋骨⋯⋯樣樣都好好味,超正

仲有最開心係d芝士任加任食,食到停唔到口,
漏咗泡菜蛋都係任加任食,一樣食到停唔到口

水準之店

2022-06-12 625 瀏覽
韓式風味濃濃,午餐抵食,味道不錯 👍👍👍進入店内,四周食客都是享用韓式燒烤,我哋時間唔夠,今次唔食韓燒,只点選簡單韓式午餐 😄. $68 $76大醬湯的湯味道不錯 😋 個人認為: 湯底也可以稍為濃一點,就更好味😅每個套餐,也有跟泡菜,雖然是配菜,绝對不容忽视。基本上,單從 味道,就可試出餐廳 韓式風味的程度,呢碟 滿意,味道 及 辣味適中👍👍👍炸雞] (半份) $88炸雞 不太乾,不太硬,熱辣辣,好好味 😋 $58食炸雞,最佳配搭 😆.環境寬趟,卡位安排,坐得舒服 👍.食物質素及味道不錯 👍.午餐價錢抵食 👍.值得稍後再試下 …… 韓式烤肉 😄
韓式風味濃濃,午餐抵食,味道不錯 👍👍👍

[芝士泡菜五花肉韓式拌飯] $68
芝士泡菜五花肉韓式拌飯

[名品大醬湯配迷你烤牛肉飯 ] $76
名品大醬湯配迷你烤牛肉飯

大醬湯的湯味道不錯 😋
個人認為: 湯底也可以稍為濃一點,就更好味😅

每個套餐,也有跟泡菜,雖然是配菜,绝對不容忽视。基本上,單從 [泡菜] 味道,就可試出餐廳 韓式風味的程度,呢碟 滿意,味道 及 辣味適中👍👍👍

[韓式甜辣炸雞] (半份) $88
炸雞 不太乾,不太硬,熱辣辣,好好味 😋
韓式甜辣炸雞 ( 半份 )

[韓國 Hite 生啤] $58
炸雞,最佳配搭 😆

環境寬趟,卡位安排,坐得舒服 👍
食物質素及味道不錯 👍
午餐價錢抵食 👍
值得稍後再試下 …… 韓式烤肉 😄
2022-06-12
芝士泡菜五花肉韓式拌飯
名品大醬湯配迷你烤牛肉飯
韓式甜辣炸雞 ( 半份 )
  • 韓式甜辣炸雞(半份)
2022-05-17 721 瀏覽
2022年5月14日晚餐特登揀Megabox呢間(之前嚟過 - 地方比較寬敞,食物同服務都正常)。點知今晚唔好彩坐喺兩枱疑似係熟客嘅附近(近水吧位置),食咁耐嘈足咁耐!仲要有兩個人食飽起身吹水,唔帶番口罩仲要咳!唔知以為去咗飲,好似敬酒(劈酒)環節,嘈到呢!環顧四周都冇一枱係咁,連坐正佢對面卡位一家大細都眼望望咗幾次!好可惜,幾位高級職員行過都唔覺得係一回事(可能嗰兩枱真係某位高級職員嘅熟客)。食物好,其他服務都到位,但環境管理唔好都係會影響顧客嘅用餐體驗!
Lets Meat❤️ Korean Chicken🐥😋🍴💫..暫停左晚市堂食。。點算好❓炑八推出左多款優惠又大大份外賣套餐。當中唔少得韓式炸雞套餐🐥🍗。每份韓式炸雞外賣都有 ”方便實用型” 紙盒包裝韓式炸雞套餐,以後外賣自取更方便易拎,又可以保持炸雞質素。而且價錢大眾化,價錢由半隻至全隻 $98-$188。3款炸雞口味:原味炸雞🐥、秘製勁辣炸雞🌶、蜂蜜牛肉炸雞🍯,配有前菜 (泡菜 & 泡菜)。外賣自取💫 韓式炸雞套餐 $188 全份炸雞 (有骨) 味道:醬油蒜頭炸雞主食:烤牛肉迷你紫菜包飯飲品:蘆薈樂 & 可樂炸雞如堂食般嫩滑,就算疫情安在家中🏠 都食到熱辣辣炸雞好幸福喔。鐘意叫雞食雞既你,唔好錯過喇🤗。..

暫停左晚市堂食。。點算好❓

外賣自取💫 韓式炸雞套餐 $188
全份炸雞 (有骨)
味道:醬油蒜頭炸雞
主食:烤牛肉迷你紫菜包飯
飲品:蘆薈樂 & 可樂

想吃烤肉了,于是和朋友一起来到了这里,两个人点了一份套餐,加配了一份汤一份肉和两份饮料,说实在的因为吃肉要蘸调料比较咸,不蘸调料不够入味,就只能边吃边喝饮料和水,好在店里是提供水的,最后结账的时候包括服务费总共900多一点。
2021-12-18
2021-12-09 1134 瀏覽
之前完全未黎過, Lunch set叫左個牛五花肉, 係所有燒烤餐中3個最平既價錢中既其中一個, $110 平平地試下先, 同埋Lunch time 係唔使加一既. 有個湯有飯, 3款韓式前菜 , 分別係泡菜,海帶,芽菜.我最中意個海帶,比較少係其他餐廳見到有呢款前菜, 仲要3款都係可以添加.  個人肚餓既話,可以趁住d肉未熟時, 食住前菜送飯食先.仲有無限添加爐邊蛋, 但唔知係咪D肉未黎時,我地未發現個爐唔夠大,所以一開始個爐邊蛋長期都係蛋汁既狀態,一直都熟唔到, 就算係D邊邊位貌似得,不過仲係刮完第一羹中間會有蛋汁流出黎果種程度.  等到D肉都食完先至岩岩好可以食得,所以最後我地係只係食到一次咋, 哈哈蝕左LOL 所以大家記得一開始就好check下個爐火.牛五花肉: 佢本身個調味剛剛好, 完全唔使點佢另外上既汁同鹽都得, 已經好好味. 唯一唔好係我果張檯好大風,好凍..

唯一唔好係我果張檯好大風,好凍..
2021-11-26
  • 牛五花肉
2021-10-22 1917 瀏覽
有骨原味炸雞半隻 配薯條 $88紋 加嘢飲 青檸梳打 $8蚊炸雞材料當然係冇乜味道喇, 因為肯定是冰鮮的,, 但炸雞味道可以, 入味得呢 又juicy冇咁乾 如果點醬好味的話呢咁就天衣無縫啦,可惜係普通的番茄醬,,, 薯條好味, 青檸梳打可以,, 不過炸雞都係配啤酒正啲, 可惜小妹一罐啤酒就win win哋,係屋企就一定飲牛肋骨煲配紫菜飯 加嘢飲青檸荔枝梳打 $92紋牛肋骨炆得好淋但係肉質就有啲韌, 無咩牙力嘅人就食唔到, 本小妹喜歡有嚼勁的,越食越好味,全部肉都食晒入面哋紅白蘿蔔都好淋好甜仲有個小菜芽菜呀,超正呀, 可以任添小妹下次會好快幫襯 抵食又好味

牛肋骨煲配紫菜飯 加嘢飲青檸荔枝梳打 $92紋
入面哋紅白蘿蔔都好淋好甜

仲有個小菜芽菜呀,超正呀, 可以任添

小妹下次會好快幫襯
抵食又好味
2021-10-10 1329 瀏覽
之前成日都會經過開MegaBox呢頭做運動,見到有間韓燒就去試吓啦。✨👍🏻午餐都幾抵食,分量又足夠❤️✨佢真係幾好味㗎喎。午餐分別揀咗牛肉套餐同埋豬肉套餐,牛肉套餐用晒薑蔥配料好入味,牛肉好軟身。✨👍🏻(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而豬肉套餐呢,豬腩肉燒起上嚟好香口,油脂分布好好👍🏻✨(*≧ω≦)韓燒爐側邊可以煮啲粟米芝士加$15就可以任食㗎喇,最鍾意食佢個芝士,真係好有芝士嘅香味✨✨👍🏻(*¯︶¯*)

2021-10-10 822 瀏覽
難得有機會,相約左前上司食lunch。咁佢就揀左嚟炑八,可能時間尚早啦,唔使等位就入得,仲安排坐張圓形小卡位比我地,私隱度幾好又方便傾計。呢度lunch menu都可以食燒肉,不過我地唔想一身油煙味,所以都叫左定食。果牛骨鍋配白飯真係原條骨上,味道適中,但略嫌有d韌。而上司就叫左個大醬湯,仲將個白飯upgrade左做蟹膏拌飯,鮮味值得一讚。每個set都跟前菜同湯,overall嚟講,不失為午餐好選擇。
果牛骨鍋配白飯真係原條骨上,味道適中,但略嫌有d韌。
TEA
2021-09-12 979 瀏覽
今日食呢個韓式套餐 鐵板芝士蛋泡菜豬肉加 蝦卷  韓式公仔麵 跟餐包泡菜或炸蝦卷 主食飯或麵 都係韓式風味鐵板上加熱溶芝士加生蛋,食之前將全碟食材包括飯拌勻一齊食 又香又辣又芝味濃郁 仲要非常美味蝦卷入面隻大蝦好爽口用飯同紫菜包住食 辣泡菜跟雞湯一碗 一般韓國餐廳都會包埋韓式公仔麵 放左豆皮午餐肉紫菜番茄豆仲有年糕 接近好似食緊家庭式既韓式辣麵麵條唔會煮到太淋,仍有彈性,肉質仍彈牙 料係非常豐富!九龍九龍灣宏照道38號企業廣場第五期Megabox地下21號舖評分7/10消費$150
跟餐包泡菜或炸蝦卷 主食飯或麵 都係韓式風味
麵條唔會煮到太淋,仍有彈性,肉質仍彈牙 料係非常豐富!

評分7/10
消費$150
2021-09-11 658 瀏覽
其實好多店鋪在繁忙的午餐時段後都有特別折扣, 這一間的時段真的非常誇張, 五十蚊樓下的燒烤套餐都有, 而且仲有大量前菜白飯任食.坐低點一個已經係最豐富的肉餐, 夠兩個女仔食, 肉三盤錢菜四碟, 又有野飲又有湯. 所以好多學生師奶都專登等呢個時段. 性加比無敵.烤肉方面, 份量都夠. 味道也做得不錯, 而且座位夠寬, 可以行完商場慢慢休閒的休息一個幾鐘, 抵食.
2021-08-20
2021-08-29 592 瀏覽
好耐無黎下午茶!以前每天2:30pm開始,原來星期六日取消了!最平食過28蚊雞扒旦包飯,加3蚊飲大杯凍檸檬茶…已成歷史。怪不得門外無咗條人龍…無下午茶餐,轉食午餐囉…鰻魚旦包飯加凍檸檬茶。朋友點雞扒旦包飯,配湯/小食芽菜/泡菜。還有韓式牛肉炒粉絲和原味炸雞。滑旦和雞扒依舊好食!伴碟沙律菜跟麻醬開胃醒神。到鰻魚旦包飯出場…鰻魚薄身乾扁…入口好腥!旦炒得嫩滑沙律亦不俗,但茄汁炒飯太濕了…牛肉粉絲味道不錯但牛肉絲太少;炸雞趁熱食脆嫩可口。無咗以前平靚正嘅感覺。但雞扒旦包飯仍值得推介!
鰻魚薄身乾扁…入口好腥!
無咗以前平靚正嘅感覺。但雞扒旦包飯仍值得推介!
2021-08-28