2024-03-20 32 瀏覽
第一次去親子餐廳,本來係諗住小朋友有個地方玩下波波池瀡滑梯咁,點知原來仲有黏土工作坊同韓服試穿😍小朋友玩得超開心💕入場最低消費大人$150,小朋友一個兒童餐。未叫餐已經送上前菜六小碟🤩兒童餐超可愛,味道都唔錯,不過小朋友掛住玩,都食唔到幾多😂牛滑湯飯 $128個湯味道幾好,有少量粉絲,有4大舊牛骨,不過個牛骨太韌,4舊有3舊都食唔到🫣。芝士泡菜煎餅 $90有驚喜,芝士香,泡菜餅夠脆口,淡淡既泡菜味,好惹味可惜限時2個半鐘,太多野玩,眨下眼就過😂
黏土工作坊同韓服試穿😍小朋友玩得超開心💕

入場最低消費大人$150,小朋友一個兒童餐。
未叫餐已經送上前菜六小碟🤩

兒童餐超可愛,味道都唔錯,不過小朋友掛住玩,都食唔到幾多😂

牛滑湯飯 $128

芝士泡菜煎餅 $90
有驚喜,芝士香,泡菜餅夠脆口,淡淡既泡菜味,好惹味

可惜限時2個半鐘,太多野玩,眨下眼就過😂
  • 兒童餐
前排帶小朋友去咗觀塘嘅炑八韓烤親子餐廳👩‍👩‍👧 以韓屋為主題🏠餐廳設有韓服體驗、波波池、滑梯🛝及特大童系玩樂空間🧸絕對係小朋友天堂🎈新年公主賀歲蛋包意粉喺蛋上面有一個新年公主嘅牌仔,非常可愛🥰蛋包意粉結合咗蟹柳絲、薯仔、紅蘿蔔同粟米,以精緻嘅蛋包意粉同香濃嘅肉碎配上經典茄汁烹調而成🍅口感豐富🍝王者牛肋骨牛肋骨油脂分佈平均,厚切肉質柔嫩🐮入口軟滑😛原條牛肋骨用上秘製韓國醬油醃製高達10小時,油脂轉化成誘人嘅香氣😚加上自家秘制醬汁,帶有甜味及鮮味,豐富肉汁😛韓式烤牛肉用上鐵板上嘅韓式烤牛肉🐮牛肉非常入味,滿滿醬汁😛另外仲有埋年糕同菇🍄雪花厚切五花肉脂肪及油花非常豐富🐷 每一啖入口都感受到脂肪甘香😛五花肉厚切而肉嫩,食落香口軟腍,甘香之餘唔油膩👍🏻滿滿肉汁💦辣炒泡菜豬肉都係用上鐵板上,除咗泡菜豬肉,會有埋年糕🤩全部都能夠沾上極緻誘味嘅醬汁,辣紅辣椒醬辣得相當惹味🌶️醬油白切肉生菜包白切肉肉質彈牙鮮嫩🐷搭配著清翠生菜同醬料一齊食🥬絕對係最佳配搭😝Lotus焦糖脆脆窩夫除咗韓式食物外,餐廳都有多款甜品提供😍好似班戟、窩夫等等🧇揀咗Mila最愛嘅Lotus😛有好多Lotus焦糖脆脆🍯窩夫外脆內軟,

韓式烤牛肉

Lotus焦糖脆脆窩夫
除咗韓式食物外,餐廳都有多款甜品提供😍好似班戟、窩夫等等🧇揀咗Mila最愛嘅Lotus😛有好多Lotus焦糖脆脆🍯窩夫外脆內軟,夾咗一層cream喺中間😛

熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚
鬆軟嘅窩夫🧇配上新鮮多汁又鮮甜嘅柑橘🍊加埋雲呢拿雪糕🍦仲有龍形餅乾🐲非常可愛🥰

暖意洋洋朱古力(熱)
暖笠笠嘅熱朱古力🍫仲有棉花糖喺上面添🥰朱古力味道濃郁甜蜜蜜😝

大橘大利柑橘奶昔特飲
柑橘奶昔好特別,柑橘味道香甜🍊上面但有柑橘果肉、cream同龍形餅乾,好豐富🥳

2024-03-05 68 瀏覽
幾個月約一次大人同小朋友嘅聚會🎈揀咗觀塘《炑八韓烤親子餐廳》小朋友可以著韓服影相又有playhouse玩(波波池、煮飯仔、打鼓等等)ღ 王者牛肋骨| 韓式烤牛肉牛肋骨牛味濃郁,帶有豐富油脂,口感鮮嫩烤牛肉已經煮熟咗,牛肉味道鮮嫩香甜,仲有煙韌年糕食,正呀😋ღ 辣炒泡菜豬肉|醬油白切肉生菜包另外仲叫咗兩款熟食豬肉,泡菜豬肉入口微辣好惹味🌶️另一款將生菜包住醬油白切肉點上醬汁再加上泡菜等配料食,口感豐富ღ 雪花厚切五花肉店員主動幫我哋燒🤩燒到外焦內嫩,香噴噴!加上醬汁滋味滿足!ღ 新年公主賀歲蛋包意粉賣相可愛😍小朋友見到好鍾意❤️意粉掛滿茄汁,美味可口ღ Lotus焦糖脆脆窩夫🧇外脆內鬆軟,搭配焦糖醬汁同餅碎,甜而不膩ღ 熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚呢款有埋雪糕配搭好豐富呀!加上酸酸甜甜嘅柑橘🍊好清爽ღ 暖意洋洋朱古力(熱) | 大橘大利柑橘奶昔特飲
幾個月約一次大人同小朋友嘅聚會🎈
揀咗觀塘《炑八韓烤親子餐廳》
小朋友可以著韓服影相
又有playhouse玩

(波波池、煮飯仔、打鼓等等)

ღ 王者牛肋骨| 韓式烤牛肉

牛肋骨牛味濃郁,帶有豐富油脂,口感鮮嫩
烤牛肉已經煮熟咗,牛肉味道鮮嫩香甜,
仲有煙韌年糕食,正呀😋

ღ 辣炒泡菜豬肉|醬油白切肉生菜包
另外仲叫咗兩款熟食豬肉,泡菜豬肉入口微辣好惹味🌶️

ღ 雪花厚切五花肉
店員主動幫我哋燒🤩

燒到外焦內嫩,香噴噴!
加上醬汁滋味滿足!

ღ 新年公主賀歲蛋包意粉
賣相可愛😍小朋友見到好鍾意❤️
意粉掛滿茄汁,美味可口

ღ Lotus焦糖脆脆窩夫
🧇外脆內鬆軟,搭配焦糖醬汁同餅碎,甜而不膩

ღ 熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚
呢款有埋雪糕配搭好豐富呀!加上酸酸甜甜嘅柑橘🍊好清爽

ღ 暖意洋洋朱古力(熱) | 大橘大利柑橘奶昔特飲
2024-03-04 38 瀏覽
約咗朋友聚會,大家都有小朋友嚟炑八韓烤親子餐廳就最啱,小朋友又有得玩大人又可以安心食嘢,一舉兩得👏🏻王者牛肋骨超大條嘅牛肋骨,將佢原條燒到半熟時職員會幫手燒同埋剪到細細粒,肉質鮮嫩軟腍,脂肪比例好平均雪花厚切五花肉大大塊嘅五花肉,油脂分布均勻,燒完肉唔會靭,用生菜包埋泡菜蒜片同大醬食,超正😋新年公主賀歲蛋包意粉造型好吸引,酸酸甜甜嘅蕃茄汁配意粉,蛋同薯仔粒,小朋友食到舔舔脷😋辣炒泡菜豬肉|醬油白切肉生菜包|韓式烤牛肉Lee 3款都係熟食唔使燒,可以食到2款唔同味嘅豬肉,豬肉一啲都唔靭熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚🧇🤤賣相吸睛😍窩夫入口鬆脆,加上香滑忌廉同味道清甜嘅柑橘🍊滋味無窮Lotus焦糖脆脆窩夫🧇窩夫入口鬆脆,加上香滑忌廉同焦糖脆脆,食落一啲唔漏,大人同小朋友都鍾意食☕️暖意洋洋朱古力(熱)🍹大橘大利柑橘奶昔特飲

辣炒泡菜豬肉|醬油白切肉生菜包|韓式烤牛肉

熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚🧇

Lotus焦糖脆脆窩夫🧇

☕️暖意洋洋朱古力(熱)
🍹大橘大利柑橘奶昔特飲

第一次帶呀B去親子餐廳Playhouse有好多玩具玩仲有波波池 啱晒呀B放電😆食物方面選擇好多,有韓燒、熟食,亦有兒童餐嗌咗韓燒肉✨王者牛肋骨✨同✨雪花五花肉✨有啲擔心唔得閒燒,原來店員會幫手燒,我哋去咗playhouse玩住等食就得😂牛肋骨好濃牛肉味,係我鍾意嘅甜醬油口味,豬五花燒得表面金黃色啱啱好,夾埋生菜食入口唔覺油膩熟食揀咗✨辣炒泡菜豬肉✨、✨韓式烤牛肉✨同✨醬油白切肉生菜包✨,三款都幾好味,當中最鍾意辣炒泡菜豬肉,偏甜辣口味唔會太辣呀B食✨新年公主賀歲蛋包意粉✨,賣相好可愛蛋煎得好靚夠熟啱小朋友食,裡面係茄汁扁意粉,呀B食晒全部意粉😌甜品有✨熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕✨同✨LOTUS焦糖脆窩夫✨窩夫新鮮整起,外脆內鬆軟帶蛋香,兩款嘅配料都同窩夫好夾新年特飲✨大橘大利柑橘奶昔特飲✨同✨暖意洋洋朱古力✨面頭有塊龍曲奇幾得意,柑橘奶昔比較似沙冰,清新解渴好啱食韓燒飲總括嚟講,食物選擇多質素幾好而且價錢合理。韓式前菜小碟、泡菜同爐邊蛋都係無限追加,性價比高。值得一讚係服務好好,店員主動幫手烤肉同換鐵板。見張枱太多食物唔夠位擺,就另外加張枱仔放,幾貼心👍🏻
第一次帶呀B去親子餐廳
Playhouse有好多玩具玩仲有波波池 啱晒呀B放電😆

雪花五花肉
食物方面選擇好多,有韓燒、熟食,亦有兒童餐
嗌咗韓燒肉✨王者牛肋骨✨同✨雪花五花肉✨

新年公主賀歲蛋包意粉
呀B食✨新年公主賀歲蛋包意粉✨,賣相好可愛

熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕
LOTUS焦糖脆窩夫
窩夫新鮮整起,外脆內鬆軟帶蛋香,兩款嘅配料都同窩夫好夾

雪花五花肉
熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕
LOTUS焦糖脆窩夫
2024-03-01 46 瀏覽
平時親子餐廳以遊戲室為主,食物通常都係一般般,但炑八本身做韓燒,觀塘呢間再做埋親子餐廳。 所以大人食得開心,小朋友又玩得開心♥️Playhouse 都唔算細,有波波池,廚房玩具,車車,模擬超市玩具等等,最特別係小朋友仲可以穿韓服!食物方面好豐富~~小朋友叫一份兒童餐就已經包埋playhouse&韓服&扭蛋金幣~🔸新年公主賀歲蛋包意粉(兒童餐)兒童餐種類好多,有飯,意粉,飯團,炸物選擇。公主蛋包意粉,用蛋皮包住炒過嘅蕃茄雞肉意粉,另外仲有蕃茄粒半碟。每一樣嘢都啱好小朋友口味♥️🔸王者牛肋骨真係王者牛肋骨,份量非常大,肉質都係靚嘅材料,開頭唔知從何入手,原來啲完姐姐係會過嚟幫手燒,服務一流。姐姐燒得非常靚,好有韓牛味。🔸雪花五花肉(厚切)雪花肉肥瘦兼備,姐姐要換過一塊鐵板嚟燒,每一塊都燒到脆卜卜,另外佢有檸檬醬油,海鹽,韓式辣醬配嚟食,成件事真係好似平時睇韓劇咁。🔸韓式炒牛肉有洋蔥,香菇,年糕,再用韓式醬料炒牛肉。調味料較得唔錯,牛肉份量都幾多,再有年糕,唔駛另外叫飯都夠哂。用鐵板上所以食嘅時候都熱辣辣。🔸辣炒泡菜豬肉每一塊豬肉都係立體長方形,肥肉瘦肉兼備,沾滿韓式辣醬,好惹味。另外都仲有韓式

食物方面好豐富~~

🔸新年公主賀歲蛋包意粉(兒童餐)

🔸王者牛肋骨

🔸雪花五花肉(厚切)

🔸韓式炒牛肉

🔸辣炒泡菜豬肉
每一塊豬肉都係立體長方形,肥肉瘦肉兼備,沾滿韓式辣醬,好惹味。另外都仲有韓式年糕。叫呢個餸可以順便食埋韓式辣醬年糕,一舉兩得。

🔸醬油白切肉生菜包
白切肉比較食到本身豬肉原味,配料有青椒,生蒜片,青瓜,再用好新鮮既生菜可以包住食,好滋味。

🔸Lotus焦糖脆脆窩夫&柑桔窩夫伴雪糕
首先估唔到個份量係咁大份🤣,佢嘅窩夫做得好好食,外脆內軟,焦糖口味有焦糖+好厚身既cream+脆脆。柑桔窩夫就配有甜甜嘅柑桔,同窩夫+雪糕好夾。

🔸熱朱古力&大橘大利柑橘奶昔特飲
佢嘅朱古力都係有滿滿嘅棉花糖同埋可愛嘅小餅乾,味道係奶味重少少嘅朱古力。特飲又係好大杯好抵飲,因為柑桔嘅關係甜甜酸酸,好開胃,再加埋cream,小朋友最愛♥️

大人小朋友都好滿意。
2024-02-25 47 瀏覽
食物尚可,食物上菜速度較慢,侍應人手不足,但服務親切,小朋友玩得開心,仲有DIY活動參加,臨走著埋韓服影相,值回票價!如果玩具再加添多些就更完善!值得一家大小一齊去嘅餐廳!
如果玩具再加添多些就更完善!值得一家大小一齊去嘅餐廳!
2024-02-18 81 瀏覽
炑八韓烤親子餐廳(觀塘)觀塘鴻圖道90號2樓同小朋友出街食,想搵間玩得開心又唔會厭既親子餐廳,炑八真係一個好選擇!個playhouse好多野玩,又有波波池,小朋友玩極都唔厭。夾啱時間仲有特別既工作坊俾小朋友玩添!就黎情人節,有工作坊整花,整完又可以送俾媽媽,可以慳返唔使買花wakakaka食物都好好,成日都會轉新menu,大人都唔怕食得厭,新年又有新menu喇!首先一坐低,店員就極速serve小食,小食好多:芽菜,醃蘿蔔,泡菜,紅色椰菜蘿蔔,魚蛋片,沙律,好豐富!除咗沙律之外,其他樣樣都可以免費任添。燒肉無理由唔叫啦!✨️雪花厚切五花肉係成大條好厚既五花肉!店員very good, 會過嚟換版同幫手切,幫手燒✨️王者牛肋骨又係好大條好厚既牛肉!牛肋骨仲連住舊骨,不過好彩店員會幫手,幫手切埋,可以好輕鬆食到美味燒肉鐘意再嗌d熟食,一邊有野食一邊燒,唔使等食,更加爽。呢度熟食都不錯,✨️韓式烤牛肉、辣炒泡菜豬肉、醬油白切肉生菜包都好食!韓式烤牛肉、辣炒泡菜豬肉仲有少少年糕喺入面,好飽肚。✨️新年公主賀歲蛋包意粉新年特色既兒童餐。有蟹柳絲,薯仔,紅蘿蔔,粟米,蛋包意粉同肉碎茄汁,小朋友食得lam l
炑八韓烤親子餐廳(觀塘)
觀塘鴻圖道90號2樓

同小朋友出街食,
想搵間玩得開心又唔會厭既親子餐廳,
炑八真係一個好選擇!
個playhouse好多野玩,
又有波波池,
小朋友玩極都唔厭。
夾啱時間仲有特別既工作坊俾小朋友玩添!
就黎情人節,有工作坊整花,
整完又可以送俾媽媽,
可以慳返唔使買花wakakaka

食物都好好,
成日都會轉新menu,
大人都唔怕食得厭,
新年又有新menu喇!
首先一坐低,店員就極速serve小食,
除咗沙律之外,其他樣樣都可以免費任添。
燒肉無理由唔叫啦!

✨️雪花厚切五花肉
係成大條好厚既五花肉!
店員very good,
會過嚟換版同幫手切,幫手燒

✨️王者牛肋骨
又係好大條好厚既牛肉!
牛肋骨仲連住舊骨,
不過好彩店員會幫手,
幫手切埋,
可以好輕鬆食到美味燒肉
鐘意再嗌d熟食,
一邊有野食一邊燒,
唔使等食,更加爽。
呢度熟食都不錯,

✨️韓式烤牛肉、辣炒泡菜豬肉、醬油白切肉生菜包都好食!
韓式烤牛肉、辣炒泡菜豬肉仲有少少年糕喺入面,好飽肚。

✨️新年公主賀歲蛋包意粉
新年特色既兒童餐。
有蟹柳絲,薯仔,紅蘿蔔,粟米,蛋包意粉同肉碎茄汁,
小朋友食得lam lam脷,話好好食。
呢度既waffle又係另一大推介,
外脆,好食!

✨️Lotus焦糖脆脆窩夫
✨️熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚
前者香甜,後者有柑帶清甜
2樣都好好味,
已經燒肉食飽都忍唔住finish晒2個窩夫。

🥤大橘大利柑橘奶昔特飲1杯
新年特飲!健康又好味
2024-02-15 46 瀏覽
新年食好啲,帶住小朋友都要搵間有得玩有得食嘅餐廳😆。今次近近地去炑八韓烤親子餐廳,之前都有食過其他分店,但就沒有兒童遊戲區。兒童遊戲區有波波池🛝同各款玩具,仲可以俾小朋友著韓服打卡。食前食後都可以去玩,之後又有扭蛋,小朋友好開心😆食物試咗多款燒烤肉類同兒童餐:🦴王者牛肋骨🥩韓式烤牛肉🥓雪花厚切五花肉🌶️辣炒泡菜豬肉🍖醬油白切肉生菜包🍝新年公主賀歲蛋包意粉🍯Lotus焦糖脆脆窩夫🧇熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚🍫暖意洋洋朱古力(熱) 🍊 大橘大利柑橘奶昔特飲我鍾意厚切五花肉,燒得香口有口感。另外醬油白切肉生菜包就食到五花肉原味,唔食燒烤另一選擇👍新年公主賀歲蛋包意粉俾小朋友食就最啱。有蟹柳絲、薯仔🥔、紅蘿蔔🥕、粟米🌽同蛋,唔會好濃味較健康。甜品柑橘窩夫伴雪榚,雪糕配窩夫本身已經好味,再加上酸甜多汁嘅柑橘,感覺清新又唔膩😋。飲埋大橘大利柑橘奶昔特飲,用柑橘製作奶昔幾清爽,飲完開胃。

食物試咗多款燒烤肉類同兒童餐:
🍖醬油白切肉生菜包
🍝新年公主賀歲蛋包意粉
🍯Lotus焦糖脆脆窩夫
🧇熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚
🍫暖意洋洋朱古力(熱)
🍊 大橘大利柑橘奶昔特飲

• 雪花厚切五花肉
  • 醬油白切肉生菜包
  • 柑橘窩夫伴雪糕
2024-02-14 51 瀏覽
啱啱考完試,媽媽想休息,小朋友想去玩,於是乎就去咗炑八韓烤親子餐廳炑八裏面設置咗一個兒童遊戲專區,有波波池,仲擺放咗唔同嘅玩具。大人可以一面食燒肉,小朋友可以去玩,真係好爽。遊戲區擺放嘅玩具都係小朋友平時鍾意玩嘅類型,當然波波池就最受歡迎。除咗玩具區,餐廳仲提供小朋友韓國服裝,小朋友玩得開心、投入食物種類方面可以都幾多,滿足大人同小朋友嘅口味,依家臨近新年仲有精選龍年menu長牛舌:份量都幾大份,肉質煙煙韌韌,牛味濃鬱,啱晒鍾意食牛舌嘅我王者牛肋骨:秘製醬料醃製,牛肋骨好有牛味,用上燒烤方法炮製,肉汁保留喺牛肋骨裏面,真係好正雪花厚切五花肉:店員驚我哋唔識燒,幫我哋燒埋,夠晒貼心。脂肪分佈得好靚,燒完之後有脆皮嘅感覺,脂肪嘅香味撲鼻,肉質軟腍腍,大滿足花團錦簇造型飯團:七彩繽紛嘅飯團,配上雞鎚,啱晒小朋友韓國公主賀歲蛋包意粉:蛋包意粉配上鮮蕃茄製成嘅茄醬,配上甜甜酸酸嘅鮮茄醬,大人細路都鍾意龍年行運小跑車:香脆炸雞配飯加上生果拼盤,男仔至愛熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕:即叫即制,製作時間大概15分鐘,上枱仲熱辣辣,配上凍冰冰嘅雪糕,雙重感受試咗3杯飲品,都幾好味,值得介紹- 暖意洋洋朱古力

除咗玩具區,餐廳仲提供小朋友韓國服裝,小朋友玩得開心、投入

花團錦簇造型飯團:七彩繽紛嘅飯團,配上雞鎚,啱晒小朋友

龍年行運小跑車:香脆炸雞配飯加上生果拼盤,男仔至愛

試咗3杯飲品,都幾好味,值得介紹
- 暖意洋洋朱古力1杯(熱)
-大橘大利柑橘奶昔1杯
-Kitkat 朱古力忌廉沙冰1杯

搵晚餐廳又有得食,又比到小朋友玩,炑八真心係個唔錯嘅地方
2024-02-13 43 瀏覽
同大家分享一個好啱同小朋友玩嘅地方,就係位於觀塘嘅炑八韓烤親子餐廳🤭🎉佢地最新出咗龍年menu,芊芊已經急不及待想同朋友一齊去啦😝長牛舌,肉質鮮嫩多汁👅💦王者牛肋骨真係必試,份量好大🥹每一口都令人回味無窮🍖😋雪花厚切五花肉肉質鬆軟,入口即化,配埋生菜🥬食啱啱好,冇咁油膩🤭飯後甜品方面,揀咗最受歡迎嘅熱情洋溢嘅柑橘🍊窩夫伴雪糕🍦,夾埋柑橘片,酸甜口感加上溫暖嘅窩夫,😊窩夫一定亞要伴埋雪糕先好味😋🍨韓國公主賀歲蛋包意粉同龍年行運小跑車都係特色菜式,都好適合小朋友,唔論係味道定係外觀都好吸引!🍜🏎️除咗美食之外,呢度仲有好多好玩嘅活動可以同小朋友一齊參加!例如有手工工作坊,大人同小朋友可以一齊製作,成個過程好有趣呀!嚟到呢度有一定要帶小朋友玩嘅遊樂場,有波波池瀡滑梯煮飯仔砌積木等等❤️呢度好適合同小朋友玩嘅地方,絕對可以滿足到小朋友嘅胃口同玩樂心👶🎉#親子聚會 #美食體驗 #龍年盛宴 #炑八韓烤親子餐廳

長牛舌,肉質鮮嫩多汁👅💦

王者牛肋骨真係必試,份量好大🥹每一口都令人回味無窮🍖😋

雪花厚切五花肉
肉質鬆軟,入口即化,配埋生菜🥬食啱啱好,冇咁油膩🤭

#親子聚會 #美食體驗 #龍年盛宴 #炑八韓烤親子餐廳
大時大節特別多一家大班朋友聚會,朋友推薦黎到位於觀塘的炑八韓烤親子餐廳,餐牌價錢同平時差唔多,燒烤款式非常豐富,仲有韓屋設計的包廂好特別呢度嘅玩樂區比起一般親子餐廳好玩設施新淨同埋幾乾淨有一位職員長期睇住小朋友幫佢哋噴手消毒 呢方面做得幾好嗰個姐姐都幾有愛心食物方面,重點介紹最難忘幾款食物:燒烤方面:🥓長牛舌🍖王者牛肋骨🥩雪花五花肉燒烤維持一貫以來質素不錯,印象最深刻的就是長牛舌和王者牛肋骨,牛舌象徵大吉大利,口感好嫩唔會靭,而且幾入味,王者牛肋骨夠晒份量,輕輕燒炙表面之後剪開慢慢燒,放心店員會幫手,服務都唔錯期間限定兒童菜單🍭花團錦簇造型飯團🍬新年公主賀歲蛋包意粉🍡龍年行運小跑車雖然我無份食,每一款都好吸睛,賣相滿分,特別鐘意「龍年行運小跑車」,魚糕串同雞翼都好適合小朋友,蛋包意粉可以滿足每個女孩的公主心,每一位都很快光盤,味道應該唔錯飲品和甜品一樣好應節🍊大橘大利柑橘奶昔特飲🍫朱古力忌廉沙冰🧇熱情洋溢柑橘窩夫蛋糕香橙乳酪超大杯!大人同小朋友一樣鍾意,果肉粒粒正朱古力忌廉沙冰用上kitkat幾正,口感細滑!再加上好意頭的甜品,真係好適合新年,窩夫外脆內軟幾好食同平時一樣,粟米芝士和無

呢度嘅玩樂區比起一般親子餐廳好玩
設施新淨同埋幾乾淨
有一位職員長期睇住小朋友
幫佢哋噴手消毒 呢方面做得幾好
嗰個姐姐都幾有愛心

食物方面,重點介紹最難忘幾款食物:

燒烤方面:

飲品和甜品一樣好應節
🍊大橘大利柑橘奶昔特飲

🍫朱古力忌廉沙冰
🧇熱情洋溢柑橘窩夫蛋糕

香橙乳酪超大杯!大人同小朋友一樣鍾意,果肉粒粒正

同平時一樣,粟米芝士和無限添加,服務唔錯,店員都會主動嚟refill,有小朋友都會細心問吓需唔需要加埋泡菜,用餐體驗比平時親子餐廳更優勝

—————————————————

炑八韓烤親子餐廳 (觀塘)
觀塘鴻圖道90號2樓

—————————————————

• 兒童餐
  • 長牛舌
  • 王者牛肋骨
  • 雪花五花肉
2024-02-11 29 瀏覽
一家人吃團年飯,又要滿足大人同小朋友,就決定食親子餐廳,好多親子餐廳既食物都唔好食,上次帶👦🏻去炑八親子餐廳玩,而平時🐷又食炑八,甘就一次過滿足兩位既願望,過個開心農曆年❤️前菜,芝士粟米,泡菜蛋任吃🍖王者牛肋骨:牛肉的味道鮮嫩多汁,帶有濃郁的肉香味,香烤味道令人不停吃,幸好店員幫我地燒,而且可口連👦🏻都係甘吃。🥩韓式烤牛肉:鐵板燒令菇類和年糕更帶上層次感,這個牛肉够淋,也適合👦🏻的口味。🥓雪花厚切五花肉:肉質鮮嫩多汁,口感豐富,帶有濃郁的豬肉香味。加上配上生菜使口感不肥膩。🥓辣炒泡菜豬肉:辣炒泡菜豬肉是一道辣味菜肴,豬肉與泡菜一起炒製,味道辣味濃郁,帶有泡菜的酸辣口味。🥬醬油白切肉生菜包:醬油白切肉搭配生菜包裹,味道清淡鮮美,口感爽脆。👦🏻也愛吃,不過見到烤肉就要食烤肉了。🍝新年公主賀歲蛋包意粉:🤣👦🏻要食意粉,所以就叫了新年公主賀歲蛋包意粉,以蛋包意粉,茄味濃厚,但我吃過味道是十分自然,不是味精,好岩小朋友吃,家上蛋十分嫩滑。🧇Lotus焦糖脆脆窩夫:窩夫鬆軟香甜,搭配焦糖醬和脆脆的配料,味道甜美,口感酥脆。🍦熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚:窩夫搭配柑橘果肉和雪榚,味道酸甜清爽,口感豐富。

前菜,芝士粟米,泡菜蛋任吃

🍦熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚:窩夫搭配柑橘果肉和雪榚,味道酸甜清爽,口感豐富。減低消滯的感覺。

☕️暖意洋洋朱古力:味道濃郁香甜,帶有朱古力的濃郁味道,岩晒失聲🐷
🍹大橘大利柑橘奶昔特飲:味道清新酸甜,帶有柑橘的香氣,口感滑順。

重點:餐廳十分細心,小朋友玩既地方有個大玻璃,走仲會比個coins 比小朋友,氹他地走都有份扭蛋禮物❤️
2024-02-09 31 瀏覽
一家人當提早食團年飯👨‍👩‍👧‍👧揀咗去炑八,因為呀囡太鐘意啦~連兒童餐都充滿新年氣氛🧨🌸 花團錦簇造型飯團🍙🐉 龍年行運小跑車內有炸雞翼、魚糕、粟米飯🌽👸🏻 韓國公主賀歲蛋包意粉🍝蛋包茄汁意粉,悦悦一個人清叫咗長牛舌,拎個好意頭「大吉大👅」又長又厚,牛味濃郁,肉質彈牙王者牛肋骨🐂肉質鮮嫩,油脂入口即化雪花厚切五花肉,店員幫我哋燒到外脆,一咬落去仲係好juicy 💦飲品☕️暖意洋洋朱古力1杯(熱) 佢地嘅特飲,真係次次都好多驚喜😍大橘大利柑橘奶昔1杯 🍫Kitkat 朱古力忌廉沙冰1杯甜品都超正!仲有龍年裝飾食飽飽就係小朋友系遊戲區狂歡嘅時間!

連兒童餐都充滿新年氣氛🧨
🌸 花團錦簇造型飯團🍙
🐉 龍年行運小跑車內有炸雞翼、魚糕、粟米飯🌽

👸🏻 韓國公主賀歲蛋包意粉🍝蛋包茄汁意粉,悦悦一個人清

王者牛肋骨🐂肉質鮮嫩,油脂入口即化

飲品☕️暖意洋洋朱古力1杯(熱)

甜品都超正!仲有龍年裝飾

食飽飽就係小朋友系遊戲區狂歡嘅時間!
2024-02-08 47 瀏覽
新年梗係要食番餐好架啦! 帶住小朋友就梗要去有得玩有很食既地方先至盡興~ 於是我地就去 #炑八韓烤親子餐廳  #MEOKBANG_KIDZONE 吃吃喝喝一番啦~~傳統韓屋報置,紙窗木門瓦頂,近日再加上新年報置,氣氛滿分呀!我地點咗王者牛肋骨絕對王者之選,勁大大大大呀! 肉質鮮嫩,有店員既協助下,絕對外脆內軟。雪花厚切五花肉五花肉,一般都俾人覺得係肥膩的感覺。但當以雪花厚切,加以烤制,就會變成油酥香脆,包埋生菜和其他前菜食就更加惹味啦~韓式烤牛肉唔辣之選, 小朋友都啱食。鐵板上,可以係等烤肉既時間墊下個肚先。辣炒泡菜豬肉呢個係信義妹愛吃的,泡菜微酸微辣,開胃惹味。鐵板上,熱氣香氣同時撲鼻。醬油白切肉生菜包肥瘦適中,當中更有軟骨,幾重口感,附上包菜解膩。信義妹更喜歡夾上青椒,帶著辣味一齊食。白切肉本身鹹味足夠,即使唔加醬都好味。新年公主賀歲蛋包意粉蛋包意粉係小立既最愛,整碟都落入佢個肚。信義妹跟小卷只有一啖 ~ 哈哈~證明呢個係小朋友不二之選吧!最後,一定要有甜品和飲品為一餐劃通完美的句號啦! Lotus焦糖脆脆窩夫喜愛焦糖的不能錯過啦!濃濃焦糖香,配上外脆內軟窩夫,暖暖在心啊~熱情洋溢

我地點咗

韓式烤牛肉

新年公主賀歲蛋包意粉

最後,一定要有甜品和飲品為一餐劃通完美的句號啦!

Lotus焦糖脆脆窩夫

熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚
若喜歡鮮果清新,就可以揀呢個啦~ 相對  Lotus焦糖脆脆窩夫, 無咁甜,帶有柑橘的清新香甜,再配上雪糕又別有一番滋味。

暖意洋洋朱古力(熱)
朱古力有棉花糖和龍年曲奇,賣相都夠開心啦!

大橘大利柑橘奶昔特飲

香甜的柑橘解膩又開胃~
食得開心,玩得更加開心~ 大型波波池外,仲有一系列模擬店舖和益智玩具。喜歡影番輯靚相既,仲可以著韓服打卡~
大家計劃好幾時來一齊去呀?
2024-02-07
  • 王者牛肋骨