1K
2023-12-23 28 瀏覽
韓國燒烤親子餐廳 - 聖誕節兒童大餐今日黎到觀塘區一間韓式餐廳,韓式燒烤 x 小朋友天地,每逢節日都有限定菜式,今日就聖誕節大餐,12月23-26日4:00至9:00仲會有聖誕老人巡遊,大派禮物同埋扭波波!聖誕小跑車 $158Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當 $162人蔘雞湯半份 $88韓牛前胸肉 $158香烤豬五花 $118三味牛小排配韓式秘製醬汁 $238梨汁雞腿肉 $88Kitkat 朱古力趣脆窩夫 $92熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力 $42Kitkat 朱古力忌廉沙冰 $52薑餅人曲奇DIY逢星期一至四(公眾假期除外)到觀塘分店惠顧兒童餐一份即獲贈一套三塊薑餅人曲奇,小朋友可隨意於薑餅人曲奇上繪畫任何圖案!時間為16:00-21:30~
韓國燒烤親子餐廳 - 聖誕節兒童大餐

Kitkat 朱古力趣脆窩夫 $92

熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力 $42
Kitkat 朱古力忌廉沙冰 $52

薑餅人曲奇DIY
就快聖誕節了🌲🌲我想小朋友👦有一個快樂的聖誕節回憶例如長大後記得和家人吃過豐盛的聖誕大餐又要加入小孩最愛玩耍的元素如仔仔愛玩煮飯仔、長滑梯加波波池那麽炑八韓烤就一次過滿足仔仔願望了🎅🏻炑八韓烤將於12月23-26日有聖誕老人出巡、表演魔術🤹‍♀️及大派禮物,這麼精彩的活動很適合帶小孩一起來參加。🚙今次開心果仔仔比平日吃飯吃得更多,先玩耍後吃飯,吃飽後又再玩。今次最新推出了即叫即做的聖誕禮物小跑車兒童餐及Ho! Ho! Ho! 聖誕老人便當,賣相相當精緻,食材又新鮮又好吃!我有少少不忍心他吃掉聖誕老人飯糰🎅🏻🙊投入KITKAT 朱古力的懷抱🍫🥞甜品今次有KITKAT朱古力趣脆窩夫,窩夫零舍鬆脆,配上滑溜的白忌廉和KITKAT,無論大人和小朋友都覺得很美味!🍹我仔仔喝的那杯是KITKAT朱古力忌廉沙冰,甜度適中,我認為吃燒肉最適宜配冰凍又甜的冰沙呀!👔👘隆重登場,我仔仔化身oppa帥哥我非常感恩仔仔肯主動穿上韓服,還流露愉快的表情,你完全滿足我愛cosplay的願望,就連成人也可以穿上韓服。因為他有時投訴我找他拍照拍得太多了,看來到他高年班還是會拒絕的😔。 ❤️🥂🥩正當仔仔玩波波池玩得愉快的時
就快聖誕節了🌲🌲
我想小朋友👦有一個快樂的聖誕節回憶
例如長大後記得和家人吃過豐盛的聖誕大餐
又要加入小孩最愛玩耍的元素

如仔仔愛玩煮飯仔、長滑梯加波波池
那麽炑八韓烤就一次過滿足仔仔願望了

兒童餐

投入KITKAT 朱古力的懷抱🍫

👔👘隆重登場,我仔仔化身oppa帥哥

❤️🥂🥩正當仔仔玩波波池玩得愉快的時候,我就和我老公享受靜靜的二人燒肉世界,我很喜歡提供免費的涼拌小菜如泡菜、芽菜、醃製蘿蔔,好適合用來做生菜燒肉包🥰,可以減少肉類沾醬油。

🐮三味牛小排(韓式秘制醬汁)
這款以醃製的牛小排相當出色,韓式醬汁入口鮮甜味濃,但又不蓋過牛肉的鮮味,牛肉相當軟嫩又多汁。
三味牛小排(韓式秘制醬汁)

🐔人蔘雞湯
我經常吃韓式炸雞多,今次試下好滋補的人蔘雞湯,雞肉非常滑溜,重人蔘味,加上溫和順口的熱雞湯,瞬間令整個人都變得很暖和,特別適合我這麽虛的體質,加上十個女人九個虛。

人蔘雞湯

🐔梨汁雞腿肉,肥瘦適中,肉質细嫩却略有嚼頭,甜汁很入味。

聖誕節送薑餅人:

薑餅人曲奇DIY
逢星期一至四(公眾假期除外)下午四點到九點半到觀塘分店惠顧兒童餐一份,即獲贈一套三塊薑餅人曲奇,小朋友可在薑餅人曲奇上繪畫任何圖案,留意數量有限。
兒童餐
三味牛小排(韓式秘制醬汁)
人蔘雞湯
2023-12-18 42 瀏覽
難得找一間可能食韓燒又可比小朋友放放電的好地方,餐廳設計成韓屋主題,可以租借韓服比小朋友打卡🤩另一邊還有波波池和多款玩具,真是很值來與小朋友一同來🤓見最近有聖題主題套餐,即刻帶了小朋友一齊來🥳💠聖誕小跑車 有烤雞翼、壽司、魚糕、粟米紫菜飯,很適合小朋友食用.不會太濃味,又挺健康,小朋友都食得很開心😝💠Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當 超可愛的聖誕飯團,有粟米、炸雞,西蘭花,也是健康的食材,炸雞不會炸的很多,所以不會太熱氣😙💠人蔘雞湯半份 味道鮮美,湯汁清澈透明,帶有雞肉的香氣,人參的味道相對較淡,有一種微甜的味道,不會過於濃烈。雞肉柔軟鮮嫩,湯汁滑潤清爽.💠韓牛前胸肉瘦且嫩,肉質很彈牙🤩💠香烤豬五花 $118外層酥脆,內部依然保持著肉質的嫩滑,有脆嫩對比,同時五花肉的油脂也會增添味道👅💠三味牛小排(韓式秘製醬汁)牛小排帶有一定的嚼勁☺️☺️💠梨汁雞腿肉 梨汁的酸甜味有清新感,同時增加雞肉的嫩滑度💠Kitkat 朱古力趣脆窩夫 窩夫餅乾帶有香脆的口感,內部柔軟,與Kitkat的脆脆的咬感結合,味道香甜😋💠熱聖誕姜餅人棉花糖朱古力有濃郁的朱古力香,暖笠笠好適合冬天飲用.💠士多啤梨奶昔有士多

💠聖誕小跑車

💠Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當

💠人蔘雞湯半份

💠韓牛前胸肉
瘦且嫩,肉質很彈牙🤩

💠香烤豬五花 $118

💠三味牛小排(韓式秘製醬汁)
牛小排帶有一定的嚼勁☺️☺️

💠梨汁雞腿肉
梨汁的酸甜味有清新感,同時增加雞肉的嫩滑度

💠Kitkat 朱古力趣脆窩夫

💠熱聖誕姜餅人棉花糖朱古力
有濃郁的朱古力香,暖笠笠好適合冬天飲用.

💠士多啤梨奶昔
有士多啤梨的甜味和奶昔的順滑口感,帶有一絲奶香👍🏻

💠Kitkat 朱古力忌廉沙冰
超清涼口感,口感細膩滑潤,奶油的絲滑口感🥰🥰
2023-12-15 40 瀏覽
踩進呢一間食堂,首先俾啲溫馨嘅裝潢吸引住。食物一上台,仿佛就係有個小小嘅美食界探險。🍴 嗌咗份叫做「金黃炸物盛宴」嘅拼盤,點解叫盛宴?因為係真係盛架!一籮籮嘅炸蝦、薯條同雞翼,冒住煙噐噐地端出嚟,個味嘅香氣就算隔住幾桌都聞到。炸鬼咬落去,外皮酥脆,一啖香脆到令人意猶未盡。 轉戰麵食區,試吓「媽媽嘅味道」麵條,真係一啖麵,滿滿嘅家的感覺。湯頭濃郁得嚟又唔會太油,麵條爽滑彈牙,就算食到最後一啖都仲保持住應有嘅彈性。🍜我絕對唔可以錯過佢哋嘅甜品,「糖心奶黃流沙包」,外皮包裹住暖笠笠嘅奶黃流沙,當你輕輕一咬,瞬間奶黃流淌,既滑又香,攞筷子夾都怕佢嘅完美結構俾我破壞咗。🥢最後來杯「涼快檸樂」嘅檸檬茶,解解膩,清新檸檬片迫真得可以跳出杯,氣泡冒得勁有力,齊齊為呢頓飯畫上滿意嘅句號。味道、氣氛、服務都一流,睇得出老闆對食物同客人嘅用心。無論同朋友定係一個人,呢度都係個好去處!

2023-12-14 35 瀏覽
🎄就嚟放聖誕節假啦🥳🥳圓圓話想去波波池親子餐廳玩,咁啱見到餐廳有聖誕推廣,好啦一於帶你去食飯玩波波池啦!☃️呢度啲兒童餐已經換晒聖誕主題啦,場內環境仲好有聖誕氣氛🥳今次我地叫咗好多野食,兒童餐份量仲好豐富添呀,差啲食唔晒🤣👶🏻兒童餐:我地叫咗聖誕小跑車同埋 Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當,兩個餐嘅造型都咁出色,小朋友見到實好鍾意😍尤其係個聖誕老人壽司,整得超可愛呀!圓圓就最鍾意食炸雞翼同埋魚板串😚而我就叫咗個人蔘雞湯(半份)補下身,呢個雞湯有驚喜😍雞肉好嫩滑,啲湯仲好重人蔘味,配飯一流呀!🥩燒肉就梗係唔小得啦!我地叫咗韓牛前胸肉,香烤豬五花、三味牛小排(韓式秘製醬汁)同埋梨汁雞腿肉。肉類嘅水準一直都係咁高質素,我最推薦三味牛小排同埋韓牛前胸肉,鍾意食牛一定要試下!最後,甜品係我最最最推介嘅Kitkat 朱古力趣脆窩夫,窩夫超鬆軟而且好有蛋香,甜到適中,配埋Kitkat 朱古力超夾呀😍必點!🥤而野飲就叫咗熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力、士多啤梨奶昔同埋Kitkat 朱古力忌廉沙冰,無論熱飲定凍飲都好啱食燒肉果陣飲😋小朋友一定鍾意!餐廳推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

餐廳推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2023-12-11 66 瀏覽
就到聖誕又可以同朋友仔gathering食吓玩吓,第一時間就諗起有得玩又有得食燒肉嘅 親子餐廳!再嚟炑八食韓烤,大人就舒舒服服慢慢燒🥩,又可以望住playroom睇住小朋友放電,依家 觀塘 分店重開波波池,細妹同朋友玩得好盡興!小朋友除咗有得玩,仲有 聖誕主題兒童餐 應吓節。Ho!Ho!Ho! 聖誕老人🎅🏻飯團便當 真係好可愛呀,色彩繽紛。仲有另一款 聖誕小跑車 都係小朋友鍾意嘅炸雞翼、飯團🍙同魚糕串😋大人都要食好嘢,點咗個 人蔘雞湯 暖吓胃先。再order 塊靚嘅 韓牛前胸肉,雪花平均分布,肉質嫩肉脂香。而每次都會叫 牛小排,一碟有3種韓式秘製醬汁味道,用生菜包住食最滋味!另外燒到兩面都脆卜卜嘅 香烤豬五花,同香甜梨汁醃製嘅 梨汁雞腿肉 都好吸引!為咗小朋友開心,仲專登點咗 Kitkat 做主題嘅 朱古力趣脆窩夫,同埋Kitkat 朱古力忌廉沙冰,兩款都有KitKat朱古力條做配搭。如果想飲fresh啲嘅,都可以試吓士多啤梨奶昔。依家聖誕月份,就梗係要order一杯 聖誕薑餅人棉花糖朱古力 啦!晚飯其間我哋仲做咗個聖誕裝飾手工workshop,免費嘅👏🏻問開店員,原來聖誕節期間(23

小朋友除咗有得玩,仲有 聖誕主題兒童餐 應吓節。

大人都要食好嘢,點咗個 人蔘雞湯 暖吓胃先。

晚飯其間我哋仲做咗個聖誕裝飾手工workshop,免費嘅👏🏻問開店員,原來聖誕節期間(23-26號)仲有聖誕老人出巡、表演魔術、派禮物,仲有薑餅人曲奇DIY!
  • 三味牛小排
  • 韓牛前胸肉
  • 兒童餐
2023-12-11 47 瀏覽
呢晚三口子到左位於觀塘嘅親子餐廳食韓燒,余小b知道有得食好西,表現得勁開心呀!場內已經充滿冬日聖誕氣息,仲可以盡情打卡喔~  餐廳設有一個大playhouse,有小朋友最愛嘅波波池,小朋友一定會樂而忘返呢!月見韓牛前胸肉:韓牛肉味特別香濃,油脂唔會過多,吃起來很香嫩~特製護心肉:醃得好入味但又唔會蓋過本身嘅肉香,很不錯~秘製豬肉拼盤包括:韓式秘製醬油豬五花、韓式烤腹脅肉、韓式梅花肉,一次過可以食到3款不同的豬肉,而且大大塊,份量超級足!尤其愛吃豬五花 用秘製醬油醃好,不需要再沾任何調味已經夠晒入味,而且肉質幾嫩滑~窩心摩天輪非常吸睛,內含多款炸物,好香口,小朋友至愛!聖誕老人飯團造型亦十分可愛,除了QQ的飯糰外,還有沙律、小雞腿和炸薯條,仲要用左男生最喜歡嘅跑車碟剩載,難怪余小b吃得津津有味,很快就把全碟食物KO了!飲品有南瓜奶昔和魔法朱古力奶昔,甜度適中而且大大杯,邊食燒烤邊飲番啖,認真透心涼呀~今餐真係好滿足,余小b仲由頭帶到尾,戰鬥力驚人~ 最近炑八韓烤親子餐廳新推出左Kitkat聯乘嘅期間限定餐點,仲有kitkat e-shop coupon送呀!好吸引!下次要嚟試試~

特製護心肉:醃得好入味但又唔會蓋過本身嘅肉香,很不錯~

窩心摩天輪非常吸睛,內含多款炸物,好香口,小朋友至愛!

2023-11-16
  • 月見韓牛前胸肉
  • 特製護心肉
  • 秘製豬肉拼盤
  • 窩心摩天輪
2023-12-05 71 瀏覽
「炑八韓烤親子餐廳」係觀塘一個超推薦嘅親子餐廳!我上星期六帶埋小朋友去咗「炑八」,真係好開心!餐廳設有專門嘅遊樂區,有波波池、滑梯等等設施,可以俾小朋友盡情玩樂,而大人就可以輕鬆享受美食。餐廳為小朋友提供了專屬的兒童餐,食物方便又美味,真係色香味俱全!🎅🍱🍜🍖🍗🍲🍫🍹🎄😊我哋叫咗好多款食物,每一款都好好味!首先,有聖誕物小跑車,真係好可愛!聖誕老人便當亦好特別,令小朋友感覺到聖誕節嘅氣氛。聖誕花意粉麵條彈牙,味道鮮美。三味牛小排同韓國梅花肉都好嫩滑多汁,分別有唔同嘅風味。梨汁雞腿肉鮮嫩多汁,令人驚喜。而半份炸雞都好吸引,炸得香脆,無骨款更加方便食用。😋🎅🍱🍜🍖🍗🍲🍫🍹🎄講到飲品,暖笠笠棉花糖朱古力真係好暖心,熱呼呼嘅朱古力配上蓬蓬嘅棉花糖,好悠閒。聖誕白雪雪朱古力奶昔令人感受到聖誕節嘅清涼氣息,好解渴。派對士多啤梨香蕉奶昔鮮果味道濃郁,令人愉快。🍹🍫🎅🎄而家炑八韓烤親子餐廳新推出咗Kitkat聯乘嘅期間限定餐點,而且仲有kitkat e-shop coupon送😳「炑八韓烤親子餐廳」係一個非常適合親子共聚、享受美食同玩樂嘅地方!餐廳嘅設施完善,食物美味多樣,適合大人同小朋友。如果你想慶

聖誕老人便當亦好特別,令小朋友感覺到聖誕節嘅氣氛。

聖誕花意粉麵條彈牙,味道鮮美。

三味牛小排同韓國梅花肉都好嫩滑多汁,分別有唔同嘅風味。

梨汁雞腿肉鮮嫩多汁,令人驚喜。

聖誕白雪雪朱古力奶昔令人感受到聖誕節嘅清涼氣息,好解渴。

派對士多啤梨香蕉奶昔鮮果味道濃郁,令人愉快。🍹🍫🎅🎄

「炑八韓烤親子餐廳」係一個非常適合親子共聚、享受美食同玩樂嘅地方!餐廳嘅設施完善,食物美味多樣,適合大人同小朋友。如果你想慶祝聖誕節或者舉辦派對,「炑八」絕對係一個值得考慮嘅選擇!我一定會再帶小朋友去「炑八」享受美食同玩樂!🎅🍱🍜🍖🍗🍲🍫🍹🎄😃

2023-12-01 80 瀏覽
今日同屋企人帶埋小朋友黎到觀塘炑八嘅親子餐廳。一踏入餐廳,已經感受到聖誕氣氛,因為餐廳已經有聖誕佈置,小朋友見到即刻好開心。除左聖誕佈置,餐廳仲已經推出左聖誕Menu,即興食個聖誕大餐。職員好好,安排左個可以望到小朋友遊玩區,咁大人就可以放心一邊食,一邊睇住小朋友玩。進入遊玩區前要除鞋同消毒雙手。餐廳確保衛生,遊玩區設有消毒時間。我地五點去到,消毒時間六點半至七點,要去玩嘅可留意下~先上前菜: 泡菜、大豆芽菜、醃白蘿蔔、沙律菜、生菜、海帶爐邊蛋、芝士粟米職員好細心,見到有小朋友會問爐邊蛋要唔要加泡菜。小朋友唔食得辣,所以我哋都無加。聖誕小跑車 $158呢架小跑車,小朋友見到即刻好興奮~ 除左外型靚,跑車仲有魚糕串、炸雞、紫菜包飯、栗米飯,好啱小朋友食。Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當 $162聖誕老人飯團相當吸睛~ 飯團用菠菜汁同紅菜頭汁整成,加上腸仔、芝士,見到都開心。便當仲有炸雞、健康嘅車厘茄同生菜。得意聖誕花環意粉 $158聖誕花環好吸晴~ 將意粉圍成圈當做花環,綠色部份用西蘭花,其他裝飾用蝦同三色豆,配上白汁,好睇又好食。三味牛小排 $238 有三種唔同味道,每個味道有三塊
先上前菜: 泡菜、大豆芽菜、醃白蘿蔔、沙律菜、生菜、海帶
爐邊蛋、芝士粟米
聖誕小跑車 $158
聖誕小跑車

Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當 $162

得意聖誕花環意粉 $158

三味牛小排 $238
三味牛小排
有三種唔同味道,每個味道有三塊。牛肉油花分佈平均,牛肉味香濃。

梨汁雞腿肉 $88
梨汁雞腿肉
雞腿肉用上梨汁醃製,令肉質更嫰滑,仲食到梨汁清甜味道。

韓國梅花肉 $122
韓國梅花肉
原味厚切梅花肉,燒到外皮食卜卜脆,落有口感。可點上醬油同配上生菜,不錯。

芝士炸雞 (半份) $158
芝士炸雞
芝士炸雞係無骨,炸得外脆內嫩有肉汁,食落啖啖肉。略嫌芝士份量較少,無拉絲效果。

Berry X’mas士多啤梨奶昔 $48
Berry X’mas士多啤梨奶昔
兩杯凍奶昔同樣有棉花糖、紅綠碎糖做裝飾。

聖誕朱古力奶昔 $48
聖誕朱古力奶昔
朱古力奶昔朱古力味唔太出,比較普通。

聖誕薑餅人棉花糖朱古力 $42
聖誕薑餅人棉花糖朱古力
熱棉花糖朱古力好啱小朋友飲,仲有紅綠碎糖做裝飾。

最後,埋單時仲有驚喜,職員送左個金幣,話可以俾小朋友扭蛋,開心。
2023-11-19
聖誕小跑車
三味牛小排
韓國梅花肉
芝士炸雞
聖誕薑餅人棉花糖朱古力
炑八韓烤親子餐廳係我哋好鍾意的一家韓式料理為主題的親子餐廳,有得食有得玩。最近他們推出了一系列精彩的🎄聖誕季限定美食,小朋友更加開心,12月要返嚟再encore!😍小朋友一到埗就立即衝去遊戲區玩耍🎪,仲可以換上韓服影靚相。小朋友放電嘅時候,我哋就可以慢慢order食物。我哋品嚐了三味牛小排、韓國梅花肉厚切、梨汁雞腿肉、芝士炸雞、得意聖誕花環意粉、聖誕小跑車、Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當,以及熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力、Berry X'mas士多啤梨奶昔和聖誕朱古力奶昔。😍❤️三味牛小排這道韓式秘製醬汁的三味牛小排充滿了韓式醬汁的香氣,烤好的牛小排肉質嫩滑多汁,每一口都帶來濃郁的風味🧡韓國梅花肉厚切韓國梅花肉厚切同樣肉汁飽滿非常美味💛梨汁雞腿肉雞腿肉非常鮮味,另帶有梨汁的清甜味道,令人開胃💚芝士炸雞芝士炸雞外皮金黃酥脆,內部肉質嫩滑,奶酪芝士提升了豐富口感和濃郁風味💙意聖誕花環意粉得意聖誕花環意粉是這個季節的特別驚喜,意粉以聖誕花環為靈感,色彩繽紛,意粉味美,還讓人感受到聖誕節的歡樂氛圍💜聖誕小跑車聖誕小跑車創意料理,非常可愛, 盛載炸雞、壽司、沙律,每一口都帶來滿滿的滿足感🩶Ho!

❤️三味牛小排

🧡韓國梅花肉厚切
韓國梅花肉厚切同樣肉汁飽滿非常美味

💛梨汁雞腿肉
雞腿肉非常鮮味,另帶有梨汁的清甜味道,令人開胃

💚芝士炸雞

💙意聖誕花環意粉

💜聖誕小跑車
聖誕小跑車創意料理,非常可愛, 盛載炸雞壽司、沙律,每一口都帶來滿滿的滿足感

🩶Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當
Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當可愛豐盛,飯團造型為聖誕老人的形象,非常吸引人

🤎熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力
一杯溫暖心靈的聖誕飲品,口感濃郁順滑,搭配薑餅人和棉花糖,適合在寒冷冬日享受

❤️Berry X'mas士多啤梨奶昔和聖誕朱古力奶昔
兩款豐富多彩的聖誕飲品,香甜美味,充滿聖誕節的喜悅

餐牌上還看見期間限定新推出的雀巢Kitkat聯乘餐點,下次一定要試,而且仲會跟餐點贈送雀巢網店優惠券。🎁
2023-11-29 36 瀏覽
知道炑八韓烤親子餐廳觀塘店新加設了波波池🥳,帶小朋友去呀。餐廳保持固有水準,店員有禮有愛心,服務很好,店內地方寬敞,已經有聖誕裝飾設計,好有節日氣氛。每一台都是家庭聚會💓最近有kit kat朱古力兒童餐,大人細路都鐘意💓🎄我地今次點了幾款燒肉,✳️三味牛小排(韓式秘製醬汁),牛肉超淋,夠曬入味😋✳️梨汁雞腿肉,份量很多,肉質彈牙✳️韓國梅花肉厚切 (原味),啖啖肉🎄小食😍芝士炸雞半份,這個很邪惡吧,小朋友很喜歡吃,芝士及炸雞份量十足,建議上枱時,即時把芝士撈起可芝士包住炸雞🤩🎄兒童餐✳️得意聖誕花環意粉🍝,造型很有心思,味道也很好✳️聖誕小跑車,充滿節日氣氛☃️,有小朋友最愛吃的炸雞粟米🍄✳️Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當,型非常精緻,打卡菜式,相機食先🎄飲品:✳️熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力,造型很漂亮,最適合冬天飲❄️✳️Berry X’mas士多啤梨奶昔,吃到新鮮士多啤梨肉✳️聖誕朱古力奶昔,超好飲

🎄我地今次點了幾款燒肉,
✳️三味牛小排(韓式秘製醬汁),牛肉超淋,夠曬入味😋

✳️梨汁雞腿肉,份量很多,肉質彈牙

✳️韓國梅花肉厚切 (原味),啖啖肉

🎄小食😍

🎄兒童餐
✳️得意聖誕花環意粉🍝,造型很有心思,味道也很好

🎄飲品:
✳️熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力,造型很漂亮,最適合冬天飲❄️
✳️Berry X’mas士多啤梨奶昔,吃到新鮮士多啤梨肉
✳️聖誕朱古力奶昔,超好飲

#蒸魚腩爸媽觀塘好介紹 【🇰🇷韓式燒烤🍖親子玩樂餐廳💖】 🌟😍炑八韓烤親子餐廳👨‍👩‍👧‍👧🤤@meokbang_kidzone📍觀塘鴻圖道90號2樓🔗https://s.openrice.com/QrbS0cNW900~uCpsKBA💠聖誕小跑車🎄🏎️見到呢架小跑車已經好吸引🤩車上面仲載有魚糕串🐟炸雞🍗紫菜包飯、粟米飯🌽婧妤好快就食哂紫菜包飯同埋粟米飯🤤💠得意聖誕花環意粉 🎄🌺🍝第一眼睇到已經覺得好靚😍真係成個聖誕花環一樣,七彩繽紛嘅顏色令你好有胃口😌😋將西蘭花🥦蝦🦐三色豆加入白汁意粉入面🍝簡單得黎好夾而又好味🤤💠 Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當 🍱🎅🏻🩷推介🩷婧妤婧楠見到已經心心眼😍😍便當入面當然有聖誕老人呢個主角啦🎅🏻佢係由菠菜汁及紅菜頭汁飯、腸仔同埋芝士🧀而成嘅飯團🍙🎅🏻好易入口🥰婧妤好快就清哂!便當入面仲有炸雞同埋車厘茄,都係合哂婧妤嘅口味👍🏻💠三味牛小排(韓式秘製醬汁)🐄🐮🩷推介🩷有3種唔同調味嘅牛小排🤤各有各特色👍🏻肉質軟嫩,大理石紋分布好平均😌😊好有牛味!💠韓國梅花肉厚切 (原味) 🇰🇷🐖🐷燒烤梅花肉好香噴噴,食落口肉質仲好細嫩,厚切啖啖肉,肉汁都好豐富,好味😋😋
#蒸魚腩爸媽觀塘好介紹
【🇰🇷韓式燒烤🍖親子玩樂餐廳💖】
🌟😍炑八韓烤親子餐廳👨‍👩‍👧‍👧🤤
📍觀塘鴻圖道90號2樓
💠聖誕小跑車🎄🏎️
💠 Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當 🍱🎅🏻
💠三味牛小排(韓式秘製醬汁)🐄🐮
💠韓國梅花肉厚切 (原味) 🇰🇷🐖🐷
燒烤梅花肉好香噴噴,食落口肉質仲好細嫩,厚切啖啖肉,肉汁都好豐富,好味😋😋😛😛
💠梨汁雞腿肉🍐🐓
🩷推介🩷第一次食梨汁雞腿肉😊
燒烤完嘅雞腿肉仍然好滑嫩又有肉汁,雞肉味十分香👍🏻配埋梨汁好fresh,一啲都唔膩😌
💠芝士炸雞半份🧀🍗🐓
鐵板芝士炸雞熱辣辣,外皮香脆,咬入口仲好juicy🤤🤤襯埋熱辣辣嘅芝士,簡直一流🤩
💠熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力♨️🍫朱古力香滑又香濃,仲有棉花糖鋪喺面,好有兒時嘅回憶😊👧🏻🧒🏻👦🏻
💠聖誕朱古力奶昔 ❄️🍫🥤
好靚😍濃郁香甜嘅朱古力奶昔,甜度適中!
💠Berry X’mas士多啤梨奶昔 🍓🍌🥤士多啤梨同奶昔一向都好夾😊賣相仲好靚!😍😍
❇️❇️🥳🤩依家炑八韓烤親子餐廳仲新推出左Kitkat🍫聯乘嘅期間限定餐點,而且仲有kitkat e-shop coupon送*😍太吸引啦❇️❇️
🍴 餐廳係一間親子韓國燒烤店🇰🇷🍗餐廳已經好有聖誕節氣氛,好靚!餐廳仲有遊玩區🥰有好多唔同種類嘅玩具、煮飯仔同埋波波池滑梯🛝啱哂一家大細黎燒烤🍖食飽飽就可以去盡情玩,放完電又可以再食野,太滿足😌💖職員服務態度好好👍🏻上菜速度好快
@meokbang_kidzone
#炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #香港親子餐廳 #親子餐廳 #韓系童心空間 #韓屋 #親子韓服 #親子假日好去處 #親子好去處 #小朋友放電之選 #邊食邊玩 #KoreanBBQ #meokbangkidzone
11月尾簡直就係Party嘅旺季,好多朋友帶着小朋友返香港探親,想搵一個地方可以比小朋友自己玩,大人可以放心傾偈,朋友介紹咗呢一個地方,有大大個波波池同玩具可以比小朋友去玩🎉聖誕禮物小跑車🚗小跑車有紫菜包飯、炸雞、韓式魚糕,跑車嘅造型深得小朋友嘅喜愛,份量都幾多,我估五六歲嘅小朋友應該都夠食。😀呵呵呵聖誕老人便當🍱好犀利呀,真係聖誕老人🤶🏻樣嘅紫菜飯,然後有甜辣嘅炸雞,底下有芝麻醬沙律菜,如果我細個有呢一種咁得意嘅兒童餐一定好鍾意!聖誕花環意粉🍝呢一款造型好別致,連側邊啲小星星紅蘿蔔🥕,都係用星星嘅造型,白汁意粉配芝士,味道好大眾化,配合埋西蘭花🥦同士多啤梨🍓,顏值100分,返屋企都可以自己試吓整。聖誕白雪雪☃️朱古力🍫奶昔with派對士多啤梨🍓香蕉🍌奶昔暖笠笠棉花糖⛄️朱古力🍫飲品每款上面都有薑餅人造型嘅曲奇餅,我自己飲過兩款嘅朱古力味,比較鍾意飲熱飲版嘅朱古力,因為佢配合好多棉花糖嘅時候,即溶嘅感覺實在太好😆,甜到十足,係可以偶然邪惡一下嘅選擇。三味🐮牛小扒🥩牛小扒牛肉味濃郁同「韓式秘製醬油」好夾🍗 芝士無骨炸雞呢一個係鐵板上嘅冇骨炸雞,真係熱辣辣外皮又脆又香口,鐵板上仲有芝士焦🧀梨汁

聖誕禮物小跑車🚗

三味🐮牛小扒🥩
牛小扒牛肉味濃郁同「韓式秘製醬油」好夾

🍗 芝士無骨炸雞

梨汁🍐雞腿肉
好有驚喜!原來梨汁會令到肉質變得嫩口,就算燒完都唔會太靭,然後燒完嘅時候帶有少少香甜嘅果味,值得再encore嘅選擇💗

而家炑八韓烤親子餐廳新推出咗Kitkat聯乘嘅期間限定餐點,而且仲有kitkat e-shop coupon😍

2023-11-18
  • 三味牛小排
難得爸爸放假,🍋茶放學就即係衝返屋企換衫,因為約左表哥表姐出街玩,玩完爸爸提議晚餐去觀塘既親子餐廳,但原來主要原因係可以周圍屠龍🐉,媽媽都想食燒肉就原諒佢😏吧。我哋6點鐘就去到,檸茶一見到個波波池顛左,係咁想衝入去玩,但波波池清潔🧹中,幾經辛苦先氹左佢上bb椅,好彩有顏色筆🖍️同紙比佢玩,下次黎要留意下時間🕛先得,原來吾同時間都有吾同既最低消費。兒童餐會定期轉主題,今次係聖誕🎄主題,當提早一齊食聖誕大餐,檸茶話要食跑車🏎️,咁就每樣叫一款,大家一齊share食。最鐘意食炑八,因為有無限添加既前菜 -- 有泡菜,芽菜,爐邊泡菜蛋,粟米芝士🧀,靜係食呢啲都覺得抵返晒。三味牛小排🥩(韓式秘製醬汁):牛味濃郁,肉質嫩滑,3隻調味都岩岩好,都無蓋過本身既肉味👍。韓國梅花肉厚切 (原味):脂肪比例平均,夾埋菜🥬吾洗調味,己經好好食。梨汁🍐雞腿肉🍗:雞肉用左梨汁醃,另到肉質更嫩滑,再帶有少少梨香味。芝士🧀炸雞半份:炸雞配芝士真係無得輸,上菜果時鐡板仲聽到吱吱聲,雞肉外脆內軟吾鞋,熱辣辣半溶既芝士,爸爸係咁話好好食。得意聖誕花環意粉🍝:特別既造型好吸精,小朋友見到己經勁想食。聖誕小跑車:跑車有飯團,有魚串

三味牛小排🥩(韓式秘製醬汁):

三味牛小排🥩(韓式秘製醬汁)

韓國梅花肉厚切 (原味):
脂肪比例平均,夾埋菜🥬吾洗調味,己經好好食。
韓國梅花肉厚切 (原味)

梨汁🍐雞腿肉🍗:
雞肉用左梨汁醃,另到肉質更嫩滑,再帶有少少梨香味。

芝士🧀炸雞半份:
芝士🧀炸雞半份

得意聖誕花環意粉🍝:
特別既造型好吸精,小朋友見到己經勁想食。

聖誕小跑車:
跑車有飯團,有魚串,有炸雞,好豐富。
Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當:
哈哈哈,明明檸茶話食跑車,結果佢比個聖誕老人🎅吸引左,但同時好快己經比佢摧毀,係咁塞晒入口。

聖誕小跑車 / Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當

熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力:
Berry X’mas士多啤梨奶昔:
聖誕朱古力奶昔:
三杯飲品都係聖誕主題,打卡一流。

熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力/ Berry X’mas士多啤梨奶昔

檸茶極速完成晚餐,急不及待己經要去玩,咁岩我哋坐近玻璃位置,檸茶自己入去玩,我哋可以好安樂咁慢慢享受晚餐傾計,埋單送左個幣比我哋扭蛋,檸茶扭到架新車仔,好開心。

📍炑八韓烤親子餐廳(觀塘)
📌觀塘鴻圖道90號2樓

@meokbang_kidzone

#炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #香港親子餐廳 #親子餐廳 #韓系童心空間 #韓屋 #親子韓服 #親子假日好去處 #親子好去處  #小朋友放電之選 #邊食邊玩  #KoreanBBQ #meokbangkidzone

2023-11-21
三味牛小排🥩(韓式秘製醬汁)
韓國梅花肉厚切 (原味)
芝士🧀炸雞半份
得意聖誕花環意粉
  • 熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力/ BerryX’mas士多啤梨奶昔
  • 韓國梅花肉厚切(原味)
就'嚟聖誕節 🎄,餐廳都換咗新嘅聖誕裝飾,仲有波波池和兒童玩具區,3-12歲都啱玩,處處都係打卡點!兒童餐都好有心思~✨得意聖誕花環意粉意粉色彩繽紛,煮得剛好彈牙,配上濃郁嘅白汁,入口有奶香,好啱小朋友。✨聖誕小跑車- Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當有炸雞、魚糕和聖誕老人造型飯團,整體造型精緻,妹妹最愛魚糕,入口鮮嫩彈牙,甜甜地,唔錯。燒烤類,我地order咗三味牛小排配韓式秘製醬汁、原味韓國梅花肉厚切和梨汁雞腿肉肉類新鮮,雞肉和豬肉都不過不失,個人特別喜愛牛小排,三味牛小排賣相誘人,韓式秘製醬汁均勻地裹在牛小排上,甜醬油風味、韓式甜辣醬、香葱,一次過食到三款風味,牛肉雪花均勻,入口鮮嫩,令人回味。連飲品都換上造型☃️❄️好有節日氛圍熱聖誕薑餅人棉花糖朱古力杯中浮著薑餅人曲奇和棉花糖,呷一口,充滿了濃郁朱古力味道,感覺暖笠笠!Berry X’mas士多啤梨奶昔奶昔口感綿密柔滑,有士多啤梨果肉,士多啤梨嘅酸甜和奶香互相融合,入口清新解膩。聖誕朱古力奶昔微甜口味,朱古力奶昔口感濃郁滑順,有朱古力碎片,口感豐富,大人小朋友都適合!

兒童餐都好有心思~
✨得意聖誕花環意粉
✨聖誕小跑車- Ho!Ho!Ho! 聖誕老人飯團便當