2023-12-16 4 瀏覽
愉景新城真係有好多小朋友活動玩架炑八係其中一間親子餐廳仲有親子烘焙工作坊玩添呀最近聖誕節仲出左好多聖誕特色蛋糕班 造型好靚好可愛架我哋今堂有兩組人整 老師差不多全程跟實所以朗朗一定整到個蛋糕出嚟😆著好圍裙洗完手就開始啦我地今日整 水晶球朱古力提拉米蘇🎄首先整咗海棉蛋糕老師都拆開每個step 新手小白都一定整到朗朗有我幫手當然成功啦😆焗蛋糕既時間我哋就去咗遊戲區玩波波池區夠曬大 玩到唔願走😂之後返去完成埋個蛋糕入面仲有手指餅(小朋友版本係浸朱古力奶)正仲mascarpone cheese 餡層次係我哋自由組合面頭再鋪左d oreo用kit kat碎 仲有聖誕糖裝飾個製成品都好靚架😌返去又可以開party開心share個蛋糕啦我叫左杯朱古力奶昔 好香朱古力同奶味好香滑 又破戒飲左半杯添🙈炑八烘焙工作坊有波波池玩有又有蛋糕整12月15號前報兩個親子workshop再即時有7折呀😍未諗到聖誕活動既快啲去報啦炑八烘焙工作坊 (荃灣)荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1009B號舖
愉景新城真係有好多小朋友活動玩架

面頭再鋪左d oreo用kit kat碎 仲有聖誕糖裝飾
個製成品都好靚架😌

返去又可以開party開心share個蛋糕啦
炑八烘焙工作坊有波波池玩有又有蛋糕整

炑八烘焙工作坊 (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1009B號舖
2023-12-13 34 瀏覽
聖誕節又推出期間限定Kitkat烘焙課程($560/位),可以整蛋糕、提拉米蘇、冬甩,烘焙室乾淨整潔,仲可以親子一齊參加,烘焙室後面有小型遊樂場,家長放心可以一路整蛋糕,一路望住小朋友喺小型遊樂場玩,15/12 前報2個聖誕烘焙課程,即時有7折優惠‼️今次參加咗Kitkat 朱古力冬甩,烘焙室會有圍裙提供,導師會預先準備好需要嘅材料,細心講解每一步,跟住做就一定會成功,裝飾冬甩部份可以自由發揮,外層係脆皮朱古力,可以用彩色朱古力碎同埋KitKat碎、KitKat 朱古力條做裝飾,完成之後仲有超靚嘅聖誕禮盒裝住比你帶走,充滿着聖誕氣氛。烘焙返包咗一杯飲品,揀左特飲聖誕白雪雪朱古力奶昔,上面鋪滿薑餅人餅乾,脆脆地,朱古力沙冰低,吾會太甜。

聖誕白雪雪朱古力奶昔
聖誕白雪雪朱古力奶昔
2023-12-13 8 瀏覽
臨近聖誕節,去學整🎂朱古力趣脆夏洛特蛋糕,轉吓新口味😋今次係KitKat主題蛋糕,夏洛特蛋糕以KitKat圍邊,表面再鋪上KitKat碎,好適合朱古力迷🍫 導師十分細心,預先準備好所需材料及份量,蛋糕都算容易做,啱哂蛋糕新手,小朋友都做得到😆 廚房旁邊仲有遊樂室,大人去學整蛋糕,小朋友喺隔離玩都得烘焙班課室播放不同聖誕歌,並包括一杯飲品,揀咗棉花糖朱古力🎅🏽🎄色彩繽紛,好有聖誕氣氛,充滿童心🥳
臨近聖誕節,去學整🎂朱古力趣脆夏洛特蛋糕,轉吓新口味😋

廚房旁邊仲有遊樂室,大人去學整蛋糕,小朋友喺隔離玩都得

聖誕節就嚟喇啦 🎅☃️❄️見到荃灣炑八烘焙工作室有野玩喎,推出左“聖誕節烘焙限定精選🎄”我小朋友鐘意整野食報左個工作坊玩下.....🧁派對驚喜紙杯蛋糕(2小時)工作坊包一杯飲品入場前先選定到時就會有工作人員攞比你🧡工作坊環境潔淨光亮,設備齊全有安全高櫈比小朋友企高整蛋糕💜導師已經準備好Cupcake嘅材料跟番步驟教小朋友將材料拌勻教小朋友打雞蛋取蛋白,發打蛋白呢步真係好細心㗎煮野食都可以訓練小朋友嘅專注力💛整好蛋糕之後就去焗約半小時係等候期間可入場遊戲室遊玩有角色扮演,小bb玩嘅滑梯/韆鞦仲有好乾淨嘅波波池❤蛋糕焗完真係好香啊到左最後程序係用忌廉奶發打忌廉裝飾又係小朋友發揮創意嘅時候導師送左1個聖誕老人嘅糖果公仔做裝飾色彩繽紛嘅Cupcake變得好有聖誕氣氛☃️2小時嘅烘焙工作坊小朋友完成6個聖誕Cupcake▫️滿載而歸話口未完,囝囝又話想報其他工作坊玩下🤗臨走時見到單張有優惠喺12月15日前同時報名參加2項聖誕節主題烘焙班就可享有早鳥優惠7折 我即刻幫囝囝報左名喇~
聖誕節就嚟喇啦 🎅☃️❄️
見到荃灣炑八烘焙工作室有野玩喎,
推出左“聖誕節烘焙限定精選🎄”
我小朋友鐘意整野食
報左個工作坊玩下.....

🧁派對驚喜紙杯蛋糕(2小時)

工作坊包一杯飲品
入場前先選定
到時就會有工作人員攞比你

🧡工作坊環境潔淨光亮,設備齊全
有安全高櫈比小朋友企高整蛋糕

💜導師已經準備好Cupcake嘅材料
跟番步驟教小朋友將材料拌勻
教小朋友打雞蛋取蛋白,發打蛋白
呢步真係好細心㗎
煮野食都可以訓練小朋友嘅專注力

💛整好蛋糕之後就去焗約半小時
係等候期間可入場遊戲室遊玩
有角色扮演,小bb玩嘅滑梯/韆鞦
仲有好乾淨嘅波波池

❤蛋糕焗完真係好香啊
到左最後程序係用忌廉奶發打忌廉
裝飾又係小朋友發揮創意嘅時候
導師送左1個聖誕老人嘅糖果公仔做裝飾
色彩繽紛嘅Cupcake變得好有聖誕氣氛☃️

2小時嘅烘焙工作坊
小朋友完成6個聖誕Cupcake▫️滿載而歸
話口未完,囝囝又話想報其他工作坊玩下🤗

臨走時見到單張有優惠
喺12月15日前同時報名參加
2項聖誕節主題烘焙班就可享有早鳥優惠7折

我即刻幫囝囝報左名喇~

2023-12-12 4 瀏覽
聖誕節🎄每個商場都充滿濃厚嘅聖誕氣氛!我幫小朋友報了個聖誕cupcakes 工作坊🤩去到導師已經一早安排咗準備所需嘅物品,大人同小朋友著咗圍裙同洗乾淨隻手就可以開始喇🤗🤗一開頭有少少難度,蛋白同蛋黃分開,小朋友手仔細,大人要從旁協助,之後就落少少糖喺蛋白度,用攪拌器打蛋白,打到硬身👍🏻👍🏻再加蛋黃就可以拎去焗喇🤗🤗過程一啲都唔複雜,小朋友好易上手,而且好enjoy過程,導師講解得好清楚,同埋好照顧小朋友,對完全唔識整嘢食嘅人都毫無壓力😂😂最後加cream同朱古力粉就完成喇!小朋友超有成功感😊😊15/12 前報2個聖誕烘焙課程,即時有7折優惠‼️烘焙課程包一杯飲品,等焗途中同整完之後,都可以去波波池度玩,小朋友好開心嘅一日❤️

最後加cream同朱古力粉就完成喇!小朋友超有成功感😊😊

15/12 前報2個聖誕烘焙課程,即時有7折優惠‼️

聖誕節就快到🎄 一於自己聖誕蛋糕自己整😆 有得玩有得食,呢到專整烘焙坊,就算唔係節日都會有不同主題,隔離有餐廳有遊樂場,親子/情侶啱哂!̲!̲!̲ 環境 聖誕小雪人朱古力流心奶蓋蛋糕(𝟮小時) 每日製作款式不同,有興趣去返官網睇我就睇中聖誕小雪人朱古力流心奶蓋蛋糕,預計成個過程𝟭.𝟱-𝟮小時,導師其實都會幫你備好材料,所以唔洗擔心,一邊整一邊會指示你點做,整好蛋糕料之後要等大約𝟵𝟬分鐘焗起,期間可以行下商場!̆̈ 蛋糕出爐之後就整埋奶蓋,導師比我揀要抹茶定朱古力,我揀咗前者🤣 加埋啲Dᴇᴄᴏʀᴀᴛɪᴏɴ,大功告成~

聖誕小雪人朱古力流心奶蓋蛋糕(𝟮小時)

每日製作款式不同,有興趣去返官網睇

🎉話咁快又就黎到聖誕節啦🥳𝟏𝟏 / 𝟏𝟐月既課程係🎄聖誕主題🎄依家學左,下個月𝐏𝐚𝐫𝐭𝐲🍾就可以表演下💃🏻鍾意入廚房既我,揀左最長上堂時間既一款滿足下自己🥰而最簡易個款課程(𝟐𝐡𝐫𝐬)就搞掂啦🌪️~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🎄𝟏𝟏 / 𝟏𝟐月 聖誕主題工作坊🎄(正價$320 - $580)(*❤️‍🔥𝟏𝟓/𝟏𝟐 前報𝟐個聖誕烘焙課程,即時有𝟕折優惠🈹).我今次上既係▪HO!HO!HO! 冰雪蛋糕 ($480 • 3hrs)🥣由分蛋 • 打蛋 • 篩粉 • 掃油 • 倒模 • 打𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 • 唧𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 • 裝飾...都係自己一手一腳去完成✅💁🏻‍♀️導師會係旁邊指導 • 協助,新手都唔洗怕,必成功💪🏻裝飾既配料有勁多款,而我就用左👸🏻𝐄𝐥𝐬𝐚風❄️冰雪❄️感覺做底色白色🤍藍色💙外圈再加番多少少🎄傳統聖誕既紅紅❤️綠綠💚點綴,最後加埋提供聖誕老人糖霜公仔🎅🏻聖誕氣氛既插牌就完成啦🤗.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺可以𝟐人出席👯‍♀️ (𝟔歲以上 • 同行費加+$𝟔𝟎/位)🔺成人會包𝟏杯指定野飲🍹(今

🎉話咁快又就黎到聖誕節啦🥳
𝟏𝟏 / 𝟏𝟐月既課程係🎄聖誕主題🎄
依家學左,下個月𝐏𝐚𝐫𝐭𝐲🍾就可以表演下💃🏻
鍾意入廚房既我,揀左最長上堂時間既一款滿足下自己🥰
而最簡易個款課程(𝟐𝐡𝐫𝐬)就搞掂啦🌪️

HO!HO!HO! 冰雪蛋糕

外圈再加番多少少🎄傳統聖誕既紅紅❤️綠綠💚點綴,
最後加埋提供聖誕老人糖霜公仔🎅🏻聖誕氣氛既插牌就完成啦🤗

🔺成人會包𝟏杯指定野飲🍹(今期既野飲仲係聖誕主題)

🔺小朋友👧🏻👦🏻係活動時間內完成產品後,仲可以去遊戲室玩🛝(*遊玩時間不定,視乎每個產品製作時間⏱️)

踏入12月,梗係要一連串嘅慶祝活動啦!🎊🎉唔好畀佢停,今次我又嚟到我最鍾意嘅烘焙工作坊之一🤩整KitKat水晶球朱古力提拉米蘇🍫🔮呢度麻雀雖小 但五臟俱全所有工具食材都會準備好😛就算家長帶小朋友過嚟一齊整都完全冇難度😆整提拉米蘇係一定分一層層嘅,咁會先整咗海棉蛋糕底🎂過程中都係離唔開 分蛋 打蛋, 之後差唔多成型嘅時候就需要攞去焗蛋糕🙌🏻✨工作坊內成人包一杯指定飲品,小童可在活動時間內完成產品後參與入場遊戲室遊玩,遊玩時間不定,視乎每個產品製作時間🕐蛋糕焗好後,就可以進行每一層嘅設計,有手指餅, Oreo同Kitkat碎 唔同顏色嘅有聖誕糖裝飾🎄🎉可因應個人喜好去放唔同嘅材料入去😛最後我面頭同加咗好多KitKat 🍫而中間主要就係用Orea碎+ Cream +蛋糕

又就快到聖誕節啦~亞女好想我整聖誕蛋糕!但又要準備好多材料,比較麻煩,所以帶亞女去炑八烘焙工作坊學整😍。炑八烘焙工作坊近排推出一系列聖誕主題嘅烘焙課程,岩哂親子或者情侶參加,最緊要有人準備哂材料,又有導師教導,整蛋糕即刻冇難度,我同亞女報左整聖誕朱古力樹幹蛋糕,製作過程大概2小時,導師每part都教得仔細,所以我都唔駛點幫手😂,仲整得好靚靚添😍15/12前報兩個聖誕烘焙課程,仲即時有7折優惠添,等我再約其他朋友仔一齊再去玩先😜

2023-12-02 4 瀏覽
12月聖誕月,最喜歡就係整聖誕手作,今次就比我物色到去荃灣呢間工作坊整聖誕甜品🤭🤭炑八烘焙工作坊有好多吾同時間同吾同甜品類型嘅課程,成個過程都係自己diy ,呢個烘焙課程整野食,最岩同小朋友或者朋友情侶兩個人一齊去❤️❤️今次就Join 左整聖誕迷你冬甩🍩😆仲送一杯特色飲品😽有menu 可以自己選擇場內會有圍裙供應,免得大小朋友會整污糟,材料簡單,亦會幫大家先準備好,吾洗自己調較咁麻煩,而整嘅每個步驟都會有導師一路教一路幫忙,教學相當清楚清晰,導師員工都好友善,整嘅過程中,又會幫我地影相,影低親子時刻/同朋友嘅照片🤣🤣很友善,又有禮貌今次成個制作過程嘅難度吾算高,但整完岀來個完成作品真係好靚,冬甩嘅配料色彩繽紛,勁有聖誕節嘅氣氛,連個冬甩盒都係聖誕feel,好靚,最後見到啲小朋友整得咁開心,大人又食係開心,真係一個好好嘅活動👍工作坊乾淨又舒適,場內吾同嘅設施都十分齊備,色彩繽紛,雖然地方吾太大,但都可以有空間比大家整😃 場內更設有洗手盤,方便大家洗手,解決衛生問題👍完成課程後,想去行下街,仲可以放係烘焙室代為雪藏,直到走先去拎番,十分體貼❤️
炑八烘焙工作坊

上次係度食完晚餐,見到呢到原來有烘焙室,有好多bakery班可以報。小朋友3歲,所以由最簡單做起,就係曲奇。整曲奇都可以少糖,食起上來冇咁罪惡。呢度d職員都超有耐性,好識同小朋友相處。係做的過程中,都會慢慢引導同鼓勵小朋友。小朋友由碌麵團,印曲奇,唧朱古力醬都可以訓練到佢的小手肌。焗曲奇和等佢攤凍的時候,小朋友緊係去側邊的遊戲室玩返夠本,我仔最鐘意的依然是煮飯仔。曲奇出爐香噴噴,加埋裝飾,就完成了。2小時好快就過,小朋友玩得開心。職員仲話15/12 前報2個聖誕烘焙課程,即時有7折優惠🤩,下次約埋其他朋友再來玩下先!
上次係度食完晚餐,見到呢到原來有烘焙室,

糖,食起上來冇咁罪惡。

小朋友由碌麵團,印曲奇,唧朱古力醬都可

以訓練到佢的小手肌。焗曲奇和等佢攤凍的時

曲奇出爐香噴噴,加埋裝飾,就完成了。2小
時好快就過,小朋友玩得開心。

2023-11-27 4 瀏覽
🚩炑八烘焙工作坊〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️又到聖誕又到聖誕🎄聖誕節梗係要食聖誕蛋糕‼️呢啲大日子出去買普通蛋糕又好似好冇誠意,自己整屋企又未必有空間同材料,所以去炑八整就最好不過啦😌😌炑八烘焙工作坊臨近聖誕舉行咗一系列聖誕主題嘅烘焙課程🎂無論親子,情侶都適合參加~最緊要全程有導師輔助你,亦都唔使自己準備材料,方便又好玩😎我同男朋友就Join左聖誕小雪人朱古力流心奶蓋蛋糕💓導師指引好清晰,必要時都會提供幫助,包你焗到靚靚蛋糕🍰
🚩炑八烘焙工作坊
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

2023-11-27 5 瀏覽
趁住就快聖誕節, 就帶埋小朋友去荃灣愉景新城買定聖誕禮物經過見到炑八烘焙工作坊嘅宣傳 “15/12 前報2個聖誕烘焙課程,即時有7折優惠‼️”, 立即同小朋友報名參加雪花水晶球提拉米蘇(2小時)嘅課程課程開始前, 導師為我地提供大小圍裙,亦細心提醒我地可以清洗雙手, 教室內嘅設施非常多,好多糖果色用具, 好eye catching, 亦有一個甜品角落好適合打卡,小朋友見到都好開心, 成人仲包一杯指定飲品添整蛋糕時, 導師逐個步驟都會慢慢耐心講解,並說這個活動由小朋友做主導, 家長是輔助, 可以增強親子溝通, 又可以令小朋友增多自信蛋糕製作過程, 導師都係好溫柔, 循循善誘。在蛋糕未焗好前, 小朋友可以參與遊戲室遊玩,有波波池, 車仔等等大概玩咗30分鐘左右, 放完電就去繼續整蛋糕,將蛋糕放喺球體器皿內, 然後加上沾咗朱古力奶嘅手指餅,鋪上蛋糕, cream cheese + 各式朱古力針佈置,我地都好滿意完成品, 好有聖誕氣氛呢個親子活動真係啱晒一家大細, 已經準備12月再去
趁住就快聖誕節, 就帶埋小朋友去荃灣愉景新城買定聖誕禮物

立即同小朋友報名參加雪花水晶球提拉米蘇(2小時)嘅課程

課程開始前, 導師為我地提供大小圍裙,
亦細心提醒我地可以清洗雙手, 教室內嘅設施非常多,
小朋友見到都好開心, 成人仲包一杯指定飲品添

整蛋糕時, 導師逐個步驟都會慢慢耐心講解,
並說這個活動由小朋友做主導, 家長是輔助,
可以增強親子溝通, 又可以令小朋友增多自信

蛋糕製作過程, 導師都係好溫柔, 循循善誘。
在蛋糕未焗好前, 小朋友可以參與遊戲室遊玩,
有波波池, 車仔等等

大概玩咗30分鐘左右, 放完電就去繼續整蛋糕,
將蛋糕放喺球體器皿內, 然後加上沾咗朱古力奶嘅手指餅,
我地都好滿意完成品, 好有聖誕氣氛

呢個親子活動真係啱晒一家大細, 已經準備12月再去

周日無咩做,黎左愉景新城炑八烘焙工作坊去手參加聖誕烘焙班學整番個聖誕蛋糕啦!11-12月主打聖誕主題menu,全部都係聖誕蛋糕要注意一件成品每次最多只能兩位參加,課程中會送1杯炑八特飲!今次就選擇左學整聖誕流心奶蓋蛋糕製作過程約2.5小時左右,焙製時間約40分鐘導師會預先將材料預備好,然後由混合材料、打發、篩粉、焗製出爐 逐步逐步講解至完成呢度除左係親子餐廳外,仲有個好大小朋友耍樂空間,岩晒小朋友放電,係假日親子活動嘅好地方!

11-12月主打聖誕主題menu,全部都係聖誕蛋糕
要注意一件成品每次最多只能兩位參加,
課程中會送1杯炑八特飲!

今次就選擇左學整聖誕流心奶蓋蛋糕
製作過程約2.5小時左右,焙製時間約40分鐘

2023-11-13
話甘快又就到🎅🏻聖誕節,邀請朋友黎屋企開party🎉又點少得聖誕甜品,今年決定去上定聖誕烘焙班,學定一款聖誕甜品🍰招呼朋友。最近荃灣炑八烘焙工作坊重推出左聖誕甜品工作坊,岩晒我呀!.烘焙工作坊👩🏻‍🍳的環境乾淨舒適又整齊,設備齊全。每個月都有特定時間表,課程選擇很多,每個時段都有不同的甜品堂上。價錢由$320起,成人重包一杯指定飲品🍹,而小朋友👶🏻係活動時間內完成產品,仲可以去🛝遊戲室玩,大人細路都岩玩。.我今次就整左❄️雪花水晶球提拉米蘇,導師一早就準備好所需材料、用具,而且好悉心和有耐性教我地每個步驟,亦留意住我地的進度,值得一讚👍🏻.最後都順利完成及製作出這個可愛又有聖誕氣氛的❄️雪花水晶球提拉米蘇,真係好開心💕 可以同個靚靚甜品係甘打卡。加上可愛鹿仔包裝,真係充滿聖誕氣氛😋.15/12前報2個聖誕烘焙課程,重有7折優惠!搵日再約d friend一齊玩下先得。