2024-01-29 252 瀏覽
烘焙工作坊非常舒適,粉色設計和繽紛環境,可讓大家與精緻的製成品甜蜜打卡。工作坊有齊材料和工具,全程有導師細心指導,由秤磅、攪拌蛋白、焗蛋糕、到裝飾都親力親為,全程投入蛋糕DIY!仗聲如雷卷蛋粉嫰鬆軟的卷蛋,加上如炮仗的脆皮朱古力點綴,造型充滿新春喜慶。($520),時間: 1.5 小時,難度: 4 /5星穿起圍裙後,跟隨導師指示,一步步打蛋、用陰力慢慢攪拌忌廉等,再放入焗爈耐心等待20分鐘,過程比想像中更輕鬆順暢。等待出爐期間,黏合朱古力脆皮,並砌成一條鞭炮的引線,造型維肖維妙。整個過程最困難是:用吻刀抹平忌廉,並細心快速把蛋糕捲成條狀,絕對是力度與美學的體現,並小心翼翼不讓表層出現裂紋,終於大功告成! 新鮮香焗的卷蛋香噴噴,入口蓬鬆綿密,內裡的忌廉香甜、柔滑,第一次整蛋糕來講,製成品可愛吸睛,很享受自助烘焙的樂趣和成功感,度過了愉快的週末。

仗聲如雷卷蛋
($520),時間: 1.5 小時,難度: 4 /5星

仔仔一直都好鍾意自己整野食,知道荃灣呢間炑八韓烤親子餐廳有個烘焙坊就襯放假時親自接仔仔放學再帶佢嚟玩整完曲奇仲可以喺隔離餐廳食埋晚餐一間餐廳有齊一站式小孩娛樂整野食﹑playhouse﹑兒童餐連職員都係好nice又有愛心一家大小都好enjoy好滿足~!!今次仔仔join嘅烘焙課堂係 - 奇趣造型曲奇 由原材料一手一腳整成唔同形狀嘅曲奇好多步驟導師都係放手由仔仔親手造導師就一直從旁細心指導,滿足惑大增!妹妹其後嚟搵哥哥之際都不忙偷食幾塊得到妹妹認可: 哥哥整得好好食!

就襯放假時親自接仔仔放學再帶佢嚟玩

整完曲奇仲可以喺隔離餐廳食埋晚餐

一間餐廳有齊一站式小孩娛樂
整野食﹑playhouse﹑兒童餐
連職員都係好nice又有愛心
一家大小都好enjoy好滿足~!!

今次仔仔join嘅烘焙課堂係 - 奇趣造型曲奇
由原材料一手一腳整成唔同形狀嘅曲奇
好多步驟導師都係放手由仔仔親手造
導師就一直從旁細心指導,滿足惑大增!

妹妹其後嚟搵哥哥之際都不忙偷食幾塊
得到妹妹認可: 哥哥整得好好食!
4天前 0 瀏覽
對於對烘培冇乜經驗、想帶小朋友體驗烘培嘅烘培新手可以黎炑八烘培工作坊😆入面有導師指導手把手指導整各種美食😋唔需要擔心自己的烘培技術,所有步驟都有導師包底😂😂😂環境都好整齊乾淨☺️如果有小朋友強烈推薦呢個地方,因為喺等待蛋糕烤熟期間旁邊有一個兒童遊樂場,可以比小朋友放電😂或者旁面都有餐廳可以醫肚😙大時大節或想整完野食唔洗洗碗可以黎玩下😂炑八烘焙工作坊📍:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1009B號舖#炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #香港親子餐廳 #親子餐廳 #韓系童心空間 #韓屋 #親子韓服 #親子假日好去處 #親子好去處 #小朋友放電之選 #邊食邊玩 #波波池 #滑梯 #KoreanBBQ #meokbangkidzone #babymeal #小baby粥糊餐 #兒童餐 #炑八烘焙工作坊 #周末工作坊

大時大節或想整完野食唔洗洗碗可以黎玩下😂
炑八烘焙工作坊
📍:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1009B號舖
2024-05-05 0 瀏覽
最近我同小朋友去咗荃灣愉景新城嘅炑八親子烘焙做馬卡龍呀, 今次我哋做新鮮製造嘅馬卡龍 ,味道質地同我想像中嘅係一樣㗎 ,😆今次學識咗可以隨時喺屋企自己做啦。😉首先,💕烘焙師預好份量 , 烘焙導師會每一步從旁指導小朋友,過程好順利 ,導師有愛心耐性, 原來馬卡龍主要都係用糖做的 ,小朋友特別喜愛吃 ,😊當中場休息等待製成品時 ,可以去後面嘅波波池 及玩餐廳提供的玩樂設施🐾🐹。🐰平時屋企廚房沒有足夠嘅空間,我覺得親子烘焙可以心給我們 有一個充裕嘅位置 ,去處理甜品。而且,這樣就過了一個快樂的親子時光💓

2024-05-03 16 瀏覽
前陣子跟親人來到這家位於愉景新城的親子餐廳聚會,由於商場地方較大,店舖位置比較隱蔽,需要一點時間才能找到。我們預約了烘焙坊的造型曲奇活動,以1位成人+1位小孩為一組,一起製作自己想要的造型曲奇。導師以簡單又清晰的指示教導我們如何製作曲奇,然後再以朱古力畫上想要的圖案,過程簡單又有趣,小朋友的參與度高,成人們也十分享受。在等候曲奇烤熟的期間,小朋友們都到了旁邊的玩樂區,各式各樣的玩具及帶有滑梯的波波池令他們樂而忘返。成人亦可以走到用餐區稍作休息。

一直以來都很喜歡整蛋糕,但每次都要預備材料,及後還要清洗一堆工具,實在太麻煩。適逢朋友生日,小編又好想送個蛋糕俾佢,就到了荃灣炑八的烘焙工作坊整瑞士甜心卷。一去到,店員非常親切介紹工作坊,她亦預先磅了材料,令客人可以即刻開始整。店員會詳細講解步驟,指導客人、鼓勵客人,間中小編浪費了少少材料(打爛雞蛋),店員亦會即刻補上,態度非常友好。最後我們整得非常成功,蛋糕捲口感鬆軟,散發濃濃蛋香,少甜而不膩,配上極具創意的鮮果和朱古力裝飾🤣,製成品不單非常漂亮,味道亦好好。當日的烘焙工作坊體驗非常愉快,蛋糕捲香甜可口,店員專業態度、環境寛敝優美,都是令小編再想去的原因,超推薦大家用兩三個鐘去體驗一下。#炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #香港親子餐廳 #親子餐廳 #韓系童心空間 #韓屋 #親子韓服 #親子假日好去處 #親子好去處 #小朋友放電之選 #邊食邊玩 #波波池 #滑梯 #KoreanBBQ #meokbangkidzone #babymeal #小baby粥糊餐 #兒童餐 #炑八烘焙工作坊 #周末工作坊#moodzfoodie#moodzfoodz

這間烘焙工作坊位於荃灣愉景新城,鄰近炑八韓烤親子餐廳。工作坊能製作紙杯蛋糕、蛋糕、造型麵包及曲奇等等,每月更換應節的主題,每組最多可二人參與,適合朋友、情侶及與小朋友。星期一至五可自選及報讀任何烘焙課程,星期六及日則有固定的時間表,報名時每組須繳付$100訂金。四月份則是「音樂復興主題項目」,充滿藝術細胞。工作坊環境乾淨衛生,每款原材採用玻璃樽存放,所有用具亦有專人清潔妥當。樂奏交響曲蛋糕 - $480預計的製作時間約兩小時內。所有製作原料及份量均由導師提供,方便之餘,又安全可靠。再指導我們打蛋、使用攪拌機、手攪、放入焗爐及塗忌廉等步驟,必要時亦會輕微幫忙,盡可能都由學員自己一手一腳完成。焗爐烘焙期間大約有一小時可自由活動,除了於商場內逛制外,亦可到餐廳享用下午茶,還有兒童餐供應,又或者可使用餐廳的兒童康樂設施,有多種玩具、毛公仔及泡泡池,小朋友放電首選。海綿蛋糕用上四隻雞蛋製作而成,鬆軟濕潤富濃郁蛋香。親自鮮打的忌廉特別幼滑細膩。蛋糕的裝飾無硬性規定,完全可自由構思充滿彈性,例如:可擺插更多音符、撒上oreo曲奇粉,又或者朱古力粉亦可,非常自由。製作完成後,可與製成品慢慢拍照,亦可叫
樂奏交響曲蛋糕 - $480
樂奏交響曲蛋糕
製作完成後,可與製成品慢慢拍照,亦可叫導師幫忙拍照,最後放入黃色格仔的蛋糕盒拎回家中,又或者可存放於餐廳內,先去逛街再回來領取。
2024-04-18
下午茶
2024-04-17 38 瀏覽
前排行愉景新城經過炑八韓烤親子餐廳竟然有烘焙工作坊即刻就同小朋友報名入去整麵包👩🏻‍🍳我哋今次整嘅係獅子造型麵包🦁🥖難度⭐️⭐️⭐️⭐️ 價錢 $138 時間:2小時首先將麵團分開三等份, 用腸仔圍住做鬃毛入焗爐焗20分鐘再用朱古力醬畫返個樣就完成啦🤗湘湘畫完個笑哈哈樣個包似花多過似獅子😂😂我最欣賞係工作坊提供嘅兒童增高櫈 安全又穩陣👍🏻等待麵包出爐期間仲可以入餐廳嘅playroom玩住等入邊有波波池 滑梯 積木 模擬超市購物 玩具車 玩偶 圖書 當中亦設有兩歲以下幼兒區域如果weekend嚟嘅話仲可以體驗着韓服添👘有得整嘢食有得玩,輕輕鬆鬆消磨兩小時😙
前排行愉景新城經過炑八韓烤親子餐廳竟然有烘焙工作坊
即刻就同小朋友報名入去整麵包👩🏻‍🍳
我哋今次整嘅係獅子造型麵包🦁🥖
難度⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢 $138
時間:2小時

首先將麵團分開三等份, 用腸仔圍住做鬃毛
入焗爐焗20分鐘

再用朱古力醬畫返個樣就完成啦🤗

湘湘畫完個笑哈哈樣個包似花多過似獅子😂😂

我最欣賞係工作坊提供嘅兒童增高櫈 安全又穩陣👍🏻

等待麵包出爐期間仲可以入餐廳嘅playroom玩住等
入邊有波波池 滑梯 積木 模擬超市購物 玩具車 玩偶 圖書
當中亦設有兩歲以下幼兒區域
如果weekend嚟嘅話仲可以體驗着韓服添👘

有得整嘢食有得玩,輕輕鬆鬆消磨兩小時😙

2024-04-09
趁住平日唔係好多人我就參加咗炑八烘焙工作坊🍪打算去整音符樂器造型曲奇🎹🍪自從中一之後都冇整過曲奇餅今次都幾期待佢畀我想像中難整> 最主要係因為壓過音符模具嘅時候有時候太幼又容易斷🤭好彩導師都好有耐性 細心咁樣教我哋🤤最後都叫做成功可以整到幾個音符曲奇由於太困難 後尾就壓咗其他圖案🤤我哋仲自己design唔同款式嘅曲奇其實都幾好玩✌🏻😍極力強調 大家放假冇嘢做如果唔知做咩好可以過嚟參加下烘焙工作坊🍪🖖🏻呢度最好嘅地方就係所有材料都預先準備好基本上差唔多係小班教學根據佢哋導師所講,當日就算得一班都好佢哋都會照上堂👏🏻👏🏻玩完曬所有工具都唔使自己洗真係好方便㗎岩哂你地鍾意玩 唔鍾意洗野既人
趁住平日唔係好多人

如果唔知做咩好
可以過嚟參加下烘焙工作坊🍪🖖🏻
呢度最好嘅地方就係所有材料都預先準備好
基本上差唔多係小班教學
根據佢哋導師所講,當日就算得一班都好
佢哋都會照上堂👏🏻👏🏻
玩完曬所有工具都唔使自己洗
真係好方便㗎
岩哂你地鍾意玩 唔鍾意洗野既人

2024-04-15 18 瀏覽
超簡單既製作過程又可以消磨時間,係好好既親子/情侶/閨蜜活動!!好難得有個大同舒服既地方俾你任意製作食物,聽住導師既講解,撈下撈下,搞好個蛋漿,就到我最鍾意既吱模環節,打住圈打住圈咁吱係模具中,係十分治癒既過程。放左任焗爐,導師會幫我地計時,同埋會幫我地拎出黎攤凍先玩裝飾,所以期間我地係可以出去行下抖下嫁,小朋友亦可係波波池/玩樂區玩。半小時後我地返去,導師亦幫我地溶好晒唔同顏色既朱古力同埋唔同配料,我地只需發揮我地既創意同小宇宙,把握朱古力乾既時間加唔同既色彩,就點整都靚嫁啦。導師好鼓勵我地不斷諗下,最後我地愈加愈多,愈玩愈開心! 其中草莓朱古力係天然製,有果粒,又滑,唔係色素野,所以好健康嫁!!整好仲有個靚靚盒帶走,岩晒同親友分享!

外賣自取
2024-04-09 17 瀏覽
放假唔知帶小朋友去邊度好?🤨🤨係荃灣愉景新城行街,無意中發現有親子工作坊以往認識炑八都係食韓國嘢,但原來荃灣呢間係親子餐廳,除咗有得整工作坊,仲有好大個遊戲室,所有用餐嘅客人都可以自由去遊戲室玩😍枱面仲好細心咁樣放置咗木顏色同埋填色紙,可以俾小朋友解悶🖍️今次參加咗士多啤梨馬卡龍工作坊,係小組形式進行材料職員磅好左,主要係小朋友負責整嘅過程,職員都好好,每一個步驟都鼓勵由小朋友自己落手完成🙌🏻將材料攪勻,努力將蛋白打到企身,放喺頭上面都唔驚跌落嚟😝😝用專用馬卡龍矽膠模,每一個都大小平均咁樣焗,出爐圓轆轆,但係要好小心咁樣脫模,如果唔係就好容易爛,再加上酸酸甜甜嘅士多啤梨醬,小朋友第一次試整成功!🥳導師提醒放入雪櫃雪晏咗之後會仲好味😎可以睇定餐廳計劃嘅工作坊時間表,再同餐廳預約👍🏻#炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #香港親子餐廳 #親子餐廳 #韓系童心空間 #韓屋 #親子韓服 #親子假日好去處 #親子好去處 #小朋友放電之選 #邊食邊玩 #波波池 #滑梯 #KoreanBBQ #meokbangkidzone #babymeal #小baby粥糊餐 #兒童餐 #炑八烘焙工作坊 #周末工
放假唔知帶小朋友去邊度好?🤨🤨
係荃灣愉景新城行街,無意中發現有親子工作坊
今次參加咗士多啤梨馬卡龍工作坊,係小組形式進行
將材料攪勻,努力將蛋白打到企身,放喺頭上面都唔驚跌落嚟😝😝
導師提醒放入雪櫃雪晏咗之後會仲好味😎
可以睇定餐廳計劃嘅工作坊時間表,再同餐廳預約👍🏻

2024-04-08 12 瀏覽
不嬲都知道愉景新城係一個啱晒一家大細嘅地方,但係估唔到今日嚟到都搵到一個情侶都啱玩嘅烘焙工作坊🍞特別係個員工真係好funny,所以even有另一班家庭一齊join同一個製作坊都唔會覺得好尷尬👍🏼呢一點真係好緊要,因為成個過程個氣氛都好好,令我地都好投入🥳所以先有咁多咁可愛既麵包仔整到出嚟🥯。一入到去雖然個area無一般市面既烘焙workshop咁大🧁但基本上要既野店員都已經prepare好哂俾我地,因為係親子都岩玩👩‍👦‍👦所以難道上都係好易學👶🏻首先入到去第一件事係要清潔雙手,之後圍好圍裙就可以開始搓麵團🥐店員都俾左啲參考我地就可以開始自己發揮,自由度好大。而想製成品放入焗爐前,店員都俾左option我地可以周圍行下再翻黎😌而手尾全部都有人幫手包底🤑完全係enjoy個製作過程就可以,所以我地都好appreciate成個工作坊❤️無論係大細定好似我地咁情侶檔都一樣享受👫

大人細路都岩去既親子烘焙工作坊,係導師指導下零失手輕鬆完成作品,最重要係玩完就走得,唔洗洗野,超方便!!定期都會推出唔同款式既蛋糕甜品,之前見到聖誕整Xmas Cake 已經好想試,但係去左旅行冇時間join, 今次見到呢款樂奏交響曲蛋糕即刻好中意😍❤️導師會準備好材料,跟住一步步打蛋白打混合材料,然後就可以焗得!🧡焗既途中可以係愉景新城行下街,然後返去打忌廉同裝飾蛋糕,咁就輕鬆整好個蛋糕啦!💛導師仲好貼心,可以放個蛋糕係雪櫃,慳d 行完街食完飯再去拎,出色!!

2024-04-01 6 瀏覽
小朋友整pizza 參加工作坊,第一次整pizza原來唔難,導師一早整好麵粉,好細心!❤️小朋友負責搓成pizza個形狀,長長的,不用太厚,太厚個餅底就唔好食啦。導師一直都好細心教我哋點做👍🏻👍🏻之後就用叉吉嗰空氣入個餅入面,要吉好多,吉滿晒。最後就係就擺自己想食嘅食材。擺好後就可以入焗爐啦,等緊期間,可以入playhouse 玩,有好大個波波池,好啱玩,玩到唔捨得走😆😆完成啦,即刻就試食啦,餅底好脆,阿仔食咗好多😂😂

完成啦,即刻就試食啦,餅底好脆,阿仔食咗好多😂😂
2024-03-31 5 瀏覽
🌸《炑八烘焙工作坊 · 烘焙體驗 ·荃灣》-復活節就快到喇🐣 小編想送啲禮物比朋友同事應下節,同時又想過下整餅癮😂 咁岩見到最近好多人介紹荃灣一間烘焙工作坊,好多人都話導師教得好好,而且仲提供親子班,家長同小朋友可以一齊整餅,好溫馨💖-🎶 音符樂器造型曲奇焙烘班(1.5小時)工作坊會準備好曬曲奇材料,導師會每個步驟慢慢解釋,如果遇到困難個時都會出手幫忙😂 所以1.5小時岩岩好可以整到20件曲奇!家長同小朋友黎整餅唔洗擔心小朋友會處理唔到,仲可以有多啲互動添🙈 餐廳仲會有一個小朋友空間,就算小朋友唔整餅,都可以入去邊玩邊等啊💖
🌸
《炑八烘焙工作坊 · 烘焙體驗 ·荃灣》
🎶 音符樂器造型曲奇焙烘班(1.5小時)