2021-03-13 2095 瀏覽
第一次食訂咗四位5:00可以食到10:00先走真係好過其他放題👍🏻唔使食到咁急仲有時間傾下計重點可以滿足晒所有人👏🏻燒肉👏🏻剌身👏🏻壽司👏🏻前菜👏🏻串燒👏🏻炸物👏🏻天婦羅👏🏻煱物👏🏻甜品👏🏻空間大環境舒適乾淨,訂四位有張好似6人枱咁大,仲有2個爐燒肉👍🏻👍🏻重要係好有服務,服務態度非常好👍🏻不停會幫你收碟👍🏻唔會扮見唔到先仲要唔使叫見你隻碟多榖會幫你換碟刺身款式大部份都有,馬刀貝👍🏻好爽,甜蝦刺身鮮甜👍🏻帶子就細粒D不過都好食👍🏻壽司幾好款式多,個人覺得最好食燒和牛壽司🍣燒三文魚壽司🍣其他做得幾精緻,唔會勁大舊飯另外呢個價錢有海膽壽司不過有少少扣分因為海膽好少份量!串燒好食👍🏻天婦羅不過不失重點係熱👍🏻燒肉齊人會有個頭盤比你先牛舌好食👍🏻牛仔骨我就麻麻哋因為太甜原因係果汁醃其他不過不失飲品自取款色夠多仲有細心位係有常溫飲品及熱飲,酒類飲品就要加錢$68一位雪糕要自己落單,有haagen dazs +其他一兩隻牌子香港製造!不過大家留位食Haagen Dazs 會較理想🤣自取區有少少其他甜品Overall嚟講幾好而家價錢幾抵玩!我諗我以後食放題一定食依間😅😅一定好過大X屋
重點可以滿足晒所有人
重要係好有服務,服務態度非常好👍🏻
不停會幫你收碟👍🏻唔會扮見唔到先
仲要唔使叫見你隻碟多榖會幫你換碟
壽司幾好款式多,個人覺得最好食
燒和牛壽司🍣燒三文魚壽司🍣
其他做得幾精緻,唔會勁大舊飯
另外呢個價錢有海膽壽司不過有少少扣分因為海膽好少份量!
串燒好食👍🏻天婦羅不過不失重點係熱👍🏻
燒肉齊人會有個頭盤比你先
牛舌好食👍🏻
牛仔骨我就麻麻哋因為太甜原因係果汁醃
其他不過不失
不過大家留位食Haagen Dazs 會較理想🤣
2021-03-11
2021-02-25 2273 瀏覽
普通的午餐定食去尖沙咀睇完醫生, 經過此店吃午餐, 不吃放題, 午餐放題價錢覺太貴。2個set lunch + 煎餃子1>牛肉火鍋定食一般午餐定食, 菜比較少,。牛肉5片ok.菜多些會好好多, 中華沙律及湯都是一般味道, 不吃也不要緊, 2>鹽燒爐魚多骨,好 細條, 唔抵食。魚咁細條, 男士一定唔夠飽, 失望。3>煎餃子硬, 外表硬, 裏面唔香又唔好食像炸餃子, 但皮好硬。一句講晒,未食過日本店咁難食之煎餃子小食, 咁簡單的小食都整得咁難食,。絕。店舖內裏大, 疫情下2人一枱,午餐坐得舒服, ok. 不嘈。
普通的午餐定食

2個set lunch + 煎餃子

1>牛肉火鍋定食
一般午餐定食, 菜比較少,。牛肉5片ok.

2>鹽燒爐魚
多骨,好 細條, 唔抵食。
魚咁細條, 男士一定唔夠飽, 失望。

3>煎餃子
硬, 外表硬, 裏面唔香又唔好食
像炸餃子, 但皮好硬。

2021-02-22 1578 瀏覽
之前經過覺得呢間餐廳裝修唔錯都已經想試下,但因為以為佢淨係得放題所以卻步,但估唔到佢而原來有午市定食,終於可以入去試下喇!午市menu都幾多選擇,而且跟餐除咗有飲品(凍熱都冇extra charge),仲可以任添白飯同麵豉湯添!叫咗兩個魚生飯都ok, 拖羅同海膽都唔太出眾,但雜錦刺身井反而有驚喜。尖沙咀搵食選擇多,推介大家可以試下呢間~

尖沙咀搵食選擇多,推介大家可以試下呢間~

2021-02-21 1280 瀏覽
被朋友召喚出來吃個High Tea在下遲了下班 他們早了下班功課沒做足 最後就是換來沒很好的回憶溝通很重要..我們點了個2人鍋 懶得想嘛裡面有牛肩肉 豚肉 海蝦4隻 花甲8隻帆立貝仔仔4隻(那明明是一開2 2開4🤐)蜆仔 有蔬有豆腐 雜菇 刺身2款看起來好豐富的一大盤啊不過在在下眼中 是一人份量 😑於是朋友加點了些串燒 和 寿司熟食是在下的 生食是對方的串燒方面有冬菇 雞肉 雞軟骨 一口蕃薯 檸檬 車厘茄 生菜寿司就有7款 油甘 三文 タコ 希靈魚 帆立貝 燒鰻 付皮途中有個小插曲就是原來我親愛的朋友跟在下一樣是個高科技白痴而對方沒跟在下說他..不會用QR 下單 😐最後我們等了半小時左右在下才看看我們的點單 (/≧▽≦)/~┴┴ 親愛的朋友根本無確認訂單啦…店舖也要下班..朋友還..把服務員叫來說他們漏單😅(錯的是我們好不好..)不過在下為你們的服務態度加滿分💯最後 還是讓他們爛尾10分鐘🙇🏻‍♂️
被朋友召喚出來吃個High Tea
在下遲了下班 他們早了下班
功課沒做足 最後就是換來沒很好的回憶
溝通很重要..
我們點了個2人鍋 懶得想嘛
裡面有牛肩肉 豚肉 海蝦4隻 花甲8隻
帆立貝仔仔4隻(那明明是一開2 2開4🤐)
蜆仔 有蔬有豆腐 雜菇 刺身2款

就是原來我親愛的朋友跟在下一樣是個高科技白痴
而對方沒跟在下說他..不會用QR 下單 😐
最後我們等了半小時左右
在下才看看我們的點單 (/≧▽≦)/~┴┴
親愛的朋友根本無確認訂單啦…
店舖也要下班..朋友還..
服務員叫來說他們漏單😅(錯的是我們好不好..)
不過在下為你們的服務態度加滿分💯
最後 還是讓他們爛尾10分鐘🙇🏻‍♂️
2021-02-21
平時經過依間都覺得價位偏高冇特別想試,反而情人節嘅日式放題 $308加一 由1430食到1700!整體唔錯 環境都比平時既放題店舒服~🦁 刺身整體好新鮮同埋夠凍 而且寫幾多件真係黎咁多件!當中比較鍾意油甘魚、虎蝦同埋帶子🦁 壽司有驚喜 特別係有牛嗰啲壽司都係即燒 油份出晒嚟 勁香口!而且size偏細 放題食岩岩好!軍艦類都唔錯 因為即整紫菜仲好夠脆🦁 燒物肉類全部都好唔錯! 例如雞棒 雞軟骨 我反而encore 左燒粟米 牛油味好香😍🦁 炸物天婦羅比較失望 粉厚 而且可能因為油溫唔夠熱有啲位仲係淋嘅 完全唔脆。炸雞翼同炸雞好評 調味夠 肉嫩滑!🦁 飯/麵淨係試咗個櫻花蝦炒飯 份量對兩個人來講比較多 而且個飯雖然多櫻花蝦 但係其他調味唔太夠 一般~🦁 甜品牛奶豆腐雪糕麻麻哋 最後都係食番 haagen dazs🦁 炉端金 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道33號地舖🦁 人均消費:$350|推介:❣️❣️❣️

🦁 刺身

🦁 壽司

🦁 燒物

🦁 炸物
炸雞翼同炸雞好評 調味夠 肉嫩滑!

🦁 飯/麵

🦁 甜品
牛奶豆腐雪糕麻麻哋 最後都係食番 haagen dazs

🦁 炉端金 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道33號地舖
🦁 人均消費:$350|推介:❣️❣️❣️
  • 壽司
  • 刺身
2021-02-14 1347 瀏覽
六點後嗌外賣,等咗大概唔使半個鐘就攞得。四個人嗌咗兩樣主食、一份定食、一份刺身組合、一份壽司組合,再加一份卷物同埋小食。分量算好多,都係勉強先食得晒,四個大食嘅人應該都食得飽。而且外賣仲有全部菜品八折,十分抵食。-牛油果軟殼蟹卷🥑一份有四件,係幾大件,味道同其他餐廳差唔多,冇話特別出色。-刺身組合A🍱個帶子同甜蝦係幾鮮甜嘅,仲有埋三文魚腩同魷魚之類,整體質素唔錯。-日式豬軟骨烏冬🍜外賣食都仲保到温,烏冬入口順滑有咬口,豬軟骨略嫌有啲柴,味道唔錯。-紫芯香芋丸🍡幾出色,值得一試。香糯,出面炸衣薄薄地又脆啱啱好。-鰻魚炒飯🍚味道係正常,個飯都幾濕潤,鰻魚唔會太老。-雜錦天婦羅定食🍤有南瓜、茄子、炸蝦、秋葵、冬菇,可能因為外賣攞到返去有啲濕,整體一般。-壽司組合B🍣質素中等,冇咩特別,但壽司都係鮮甜嘅。-整體來講,外賣質素算幾好,有機會可以試吓堂食。
牛油果軟殼蟹卷🥑
一份有四件,係幾大件,味道同其他餐廳差唔多,冇話特別出色。
刺身組合A🍱
日式豬軟骨烏冬🍜
紫芯香芋丸🍡
幾出色,值得一試。香糯,出面炸衣薄薄地又脆啱啱好。
鰻魚炒飯🍚
味道係正常,個飯都幾濕潤,鰻魚唔會太老。
雜錦天婦羅定食🍤
壽司組合B🍣
質素中等,冇咩特別,但壽司都係鮮甜嘅。
整體來講,外賣質素算幾好,有機會可以試吓堂食。
2021-02-13
30 分鐘 (外賣自取)
  • 炸物
  • 刺身拼盤
  • 豬軟骨烏冬
有幾個優點:1.吃足五小時!2.在4.5小時的時候截單。所以不是某些放題店,2小時截單,然後你自己坐3小時。3.雪糕有H.D!4.有燒肉!有刺身!5.即係韓燒加日式放題!6.價錢合理!7.服務態度良好!!!12點食到5點,都係298+1一個人!!298+1一個人,食燒肉放題的話,係同時有燒肉加日式放題!即係燒肉放題的內容係包括日式放題的所有野!想知道具體有咩食??有曬咁多野食!!題外話:我是第三次黎呢度,見證呢度轉型過幾次,第一次來的時候,放題係任飲日本酒、任食生蠔。價錢大約4xx+1,但我十分滿意!感覺主打高質放題。第二次來的時候,放題餐單已經變了,變成加錢就有生蠔任食、加錢就有日本酒任飲。感覺想擴大受眾,變成中等放題,價錢降低了。第三次,也就是這次,變成有燒肉放題。變得更加抵我感受到它為了不想倒閉,多次轉型所以我會寫這篇支持他
有幾個優點:
1.吃足五小時!
3.雪糕有H.D!
4.有燒肉!有刺身
5.即係韓燒加日式放題
6.價錢合理!
7.服務態度良好!

!!
12點食到5點,
都係298+1一個人
!!
298+1一個人,食燒肉放題的話,係同時有燒肉加日式放題
即係燒肉放題的內容係包括日式放題的所有野!

想知道具體有咩食??

有曬咁多野食!!

題外話:
我是第三次黎呢度,
見證呢度轉型過幾次,

第一次來的時候,
放題係任飲日本酒、任食生蠔。
價錢大約4xx+1,但我十分滿意!
感覺主打高質放題

第二次來的時候,
放題餐單已經變了,
變成加錢就有生蠔任食、加錢就有日本酒任飲。
感覺想擴大受眾,變成中等放題,價錢降低了。

第三次,也就是這次,
變成有燒肉放題
變得更加抵

我感受到它為了不想倒閉,
多次轉型
所以我會寫這篇支持他
2021-01-03 1705 瀏覽
嗰日路過喺尖沙咀想食個日本午餐,知道呢一間餐廳係做放題日式放題,而家剛好做平價日式午餐就試一次啦! 午餐嘅三文魚頭鍋食落都係可以嘅,有菜有魚有飯有前菜有嘢飲,咁其實係好抵嘅。但就有一浸魚腥味,魚腥味應該係呢個鍋既敗筆。平平哋食個lunch 都ok,但應該要試其他set 。落單就係自助落單,都快捷方便既。服務就一般啦可能晏晝唔係好夠侍應,埋單嘅時候都要等一段時間。唯一好嘅就係空間闊落,疫情嘅時候可以坐闊啲。

平平哋食個lunch 都ok,但應該要試其他set 。

落單就係自助落單,都快捷方便既。

唯一好嘅就係空間闊落,疫情嘅時候可以坐闊啲。
2020-12-10 2024 瀏覽
無乜影相,簡單逐樣講下環境靚仔,相信大部分人都贊成刺身款式都多,三文魚 油甘魚 正常,有啲特色野食下e.g. 馬刀貝 白豚肉,都不錯。但帶子切到勁細粒 (5毫子硬幣size)壽司幾好,款式多,做得幾精緻,唔會勁大舊飯塞飽你帶子壽司啲帶子大粒過刺身,仲有啲特色野e.g.蒜香和牛卷。呢個價錢有海膽壽司有驚喜。不過又係有少少扣料問題,海膽同三文魚籽壽司都係,叫2件,會有一件足料搭一件少料串燒頭兩輪好高質,用料唔錯,師傅燒得好用心。牛肉串,多春魚燒得啱啱好。煙肉車厘茄串,煙肉微焦,技術一流不過過一陣再叫多round就伏晒,可能太多單,好多都過晒火候,好失望天婦羅不錯嗌2round都水準之作個汁都係熱,好細心炸星鰻&苦瓜幾有特色幾好食小食嗌咗個海皇粥好多海鮮,不錯飲品自取,正常雪糕要落單,有 haagen dazs + 其他一兩隻牌子自取區有少少其他甜品Overall嚟講幾好而家價錢幾抵玩,晚市$248+1兆萬價錢食尖沙咀放題呢個價扣少少貴料都可以理解如果串燒無失手就已經好值回票價
無乜影相,簡單逐樣講下

環境靚仔,相信大部分人都贊成

壽司幾好,款式多,做得幾精緻,唔會勁大舊飯塞飽你
帶子壽司啲帶子大粒過刺身,仲有啲特色野e.g.蒜香和牛卷。

天婦羅不錯
嗌2round都水準之作
個汁都係熱,好細心
炸星鰻&苦瓜幾有特色幾好食

小食嗌咗個海皇粥
好多海鮮,不錯

飲品自取,正常
雪糕要落單,有 haagen dazs + 其他一兩隻牌子
自取區有少少其他甜品

如果串燒無失手
就已經好值回票價
  • 天婦羅
2020-11-30 1589 瀏覽
//食物 🌕🌕🌕🌕🌑1️⃣日式牛肉鍋定食呢個套餐包左沙律,湯同飯。牛肉鍋嘅湯底係醬油湯底。配料方面有金菇、冬菇、豆腐、娃娃菜、粉絲、生雞蛋,當然有牛肉啦。牛肉嘅話大概有7片左右,肥瘦適中。湯底比較甜,而配料全部都好入味,吸收曬啲湯汁,用黎送飯就一流。//價錢 🌕🌕🌕🌑🌑呢個餐59蚊 包沙律 湯同飯 仲有一杯野飲。最好嘅係飯同湯係可以免費添。不過餐廳係收加一嘅。//位置 🌕🌕🌕🌕🌑餐廳位置方便,位於金馬倫道。鋪面好大,好易認//環境 🌕🌕🌕🌕🌕餐廳面積好大,去嘅時候有卡位坐,坐得好舒服//員工 🌕🌕🌕🌑🌑落單係用QR code落單嘅 店員只係上菜//總分 🌕🌕🌕🌗🌑

//食物 🌕🌕🌕🌕🌑
1️⃣日式牛肉鍋定食

//價錢 🌕🌕🌕🌑🌑

//位置 🌕🌕🌕🌕🌑
餐廳位置方便,位於金馬倫道。鋪面好大,好易認

//環境 🌕🌕🌕🌕🌕
餐廳面積好大,去嘅時候有卡位坐,坐得好舒服

//員工 🌕🌕🌕🌑🌑
落單係用QR code落單嘅 店員只係上菜

//總分 🌕🌕🌕🌗🌑
今日來到尖沙咀試下呢一間日式放題,有刺身同時總有燒肉,對於我來講可以話係一舉兩得一入到來,首先有一個燒肉頭盤!以上係四人份量,牛舌燒耐D都幾脆!牛肉眼都好正!真係非常香!我覺得唔比牛角差,甚至有些肉質比牛角更好!!刺身就比其他放題質素相對差啦,呢個價錢,如果要同其他日式放題點比較~就差小小原因係有些刺身比較腥~而且最大眾化的三文魚也唔夠其他競爭對手鮮甜~所以如果大家其實只鐘意吃刺身,就唔建議來了!!另外,其他配料其他買相都唔錯,燒雜菜方面我都比中上的分數!幾好味叫左幾盤刺身,之後已經唔來油甘魚和吞拿魚刺身,我懷疑係供應量不足!之後既然來左三文魚腩真係好大分別個味道,可以當係補償?而雪糕就有最出名個幾只啦@@絕對唔失禮啦!!總結!如果對燒肉唔係好有興趣的朋友仔,就唔好試呢間嘢,因為日本放題方面真係做得麻麻地當然如果你同我一樣,鐘意燒肉同時,又想食刺身,就絕對可以試下

一入到來,首先有一個燒肉頭盤!

燒肉頭盤

以上係四人份量,牛舌燒耐D都幾脆!牛肉眼都好正!
燒時的情況
真係非常香!
我覺得唔比牛角差,甚至有些肉質比牛角更好!!
頭盤刺身

之後既然來左三文魚腩
真係好大分別個味道,可以當係補償?
而雪糕就有最出名個幾只啦@@絕對唔失禮啦!!

2020-11-21
$338.8 (晚餐)
燒肉頭盤
2020-11-13 1868 瀏覽
第一次試食五小時放題,便訂位1700時試驗一下可食幾耐,並加了三位酒錢(可飲紅白酒,清酒及啤酒),坐位方面枱與枱之間非常寬敞,方便進出,每枱都提供儲物籃放置隨身物品,同時分開烤肉枱及放題枱區,不會被煙燻感覺;食物方面刺身新鮮,及體形適中不會太细件,串燒及炸物熱辣辣不錯;服務方面有多名侍應在不同區域,並非常迅速將碗盤取走,及經常替換食物碟,態度很好,樂於解答提問及協助點選食物;整體性價比不錯值得再次光顧,唯獨wasabi太粉及不刺鼻,美中不足。
2020-10-21 3298 瀏覽
出order慢,刺身質素差,加了錢食埋燒肉,但估唔到咁難食,只有串燒比較好。雖然食用的時間有4個鐘,但咁嘅食物質素,比你坐6小時也沒有用,最基本的三文魚壽司比市面上的爭鮮還差,都唔知佢做生意為乜,酒精飲品又要加$68+1,雖然紅酒過得去,但是我們想食物也過得去嘛,,真係好失望去了這裡,嘥錢嘥心機
,真係好失望去了這裡,嘥錢嘥心機
2020-10-18
  • 串燒
裝修日式舒服,卡位,抽風做得好,食完唔會有陣味,讚服務好,侍應哥哥(皮膚白白淨負責收錢個位) 非常有禮,收碟傳菜姐姐都勁好笑容,又快手,讚刺身選擇多,新鮮,壽司款式很多,水準勁高,可以媲美隔離2間立食壽司7,8成水平,無諗過咁ok炸物,天婦羅選擇多,例好多地方都無既炸苦瓜 ,山葵,野菇,炸粉唔會過厚,算ok啦燒肉方面,第1轉送既水準最高, 羊架唔會羶,牛舌係爽身個種,西冷切得好薄,但雞肉 醃料非常咸,一定要改善。Movenpick雪糕係其中一大賣點,但居然無左!!好失望!好彩都仲有Häagen-Dazs但要限時2. 5小時食就好趕!仲要5點入去電腦落單有問題,等到5點5先落單,又無補返時間,同職員講返先俾多15分鐘,明明有吉枱都催2次交枱。但總括黎講,性價比高,值得黎食。
裝修日式舒服,卡位,抽風做得好,食完唔會有陣味,讚

但總括黎講,性價比高,值得黎食。

2020-10-10
  • 壽司
  • 刺身拼盤
  • 天婦羅
  • 火炙壽司
2020-09-15 4525 瀏覽
見網上咁多好評 就係朋友生日時食啦....點知中晒伏....食物質素普通,種類少 跟網上食評少很多!好多都冇!嬲到我呢出面飲品區 被取清後完全不補貨!我5:00入場雪櫃只有1半貨...到7:00左右已經冇咩種類可選擇!冇貨做咩放題??帶子,鵝肝,蠔,鰻魚...都冇晒好處只可以說坐得舒服 可以坐耐d但食物真係少到呢 食左1個半鐘已經見到有人走 而且我朋友都忍唔住問我 點解d野咁少既 我都唔知點答佢...我好少會留食評...但今次真心嬲!
見網上咁多好評 就係朋友生日時食啦....
點知中晒伏....

食物質素普通,
種類少 跟網上食評少很多!好多都冇!嬲到我呢
出面飲品區 被取清後完全不補貨!

冇貨做咩放題??

帶子,鵝肝,蠔,鰻魚...都冇晒

好處只可以說坐得舒服 可以坐耐d

我都唔知點答佢...

我好少會留食評...但今次真心嬲!
2020-09-14
生日