2022-10-27 96 瀏覽
今年係fb見到好多人推介大閘蟹放題 ,那我就專程由新界走到銅鑼灣搵食,主打係大閘蟹, 放題時間係平日1600-1800(120分鐘)2人同行,手機order ,每次只限6隻!等其間點了刺身( 高質刺身, 冇得頂)馬拉盞炒通菜(好食,值推介)壽司 (迷你壽司值得一讚, 粒粒飯暖壽司)燒菠蘿( 好甜)大閘蟹(共26隻,共中有2隻壞了,店員為我哋換,仲將我哋食完嘅殼密密清, 好勤力)食物水準高, 服務貼心雖然有好多甜品選擇, 但係為了食大閘蟹都無時間試...

2人同行,手機order ,每次只限6隻!
等其間點了

刺身( 高質刺身, 冇得頂)

馬拉盞炒通菜(好食,值推介)

壽司 (迷你壽司值得一讚, 粒粒飯暖壽司)

燒菠蘿( 好甜)

大閘蟹

食物水準高, 服務貼心

雖然有好多甜品選擇, 但係為了食大閘蟹都無時間試...

2022-10-25
  • 刺身
  • 海膽火焰帶子
  • 泰式生蝦
  • 燒菠蘿
2022-10-24 158 瀏覽
生日巡禮💗瘋狂美食之旅今個1️⃣1️⃣月有密密麻麻嘅行程,於是生日提早開始慶祝😆撞正大閘蟹旺季😍 食咗個💯放題😆▪️刺身船嘅大赤蝦甜到令人瘋狂,一人食咗十隻😍 ▫️生蠔🦪與海膽帶子豪華頭盤,生蠔肉質有彈性,海水🌊味濃,肥嘟嘟帶子仲有海膽喺入面,鮮中帶甜,十分正💗▪️芝士年糕、湯品:年糕超熱辣辣,中間流心芝士爆出嚟,肥仔得嚟好滋味😋 魚湯好香滑,飲咗兩大碗,冬陰功湯都好正宗,不愧係日泰放題呀💗▫️花之戀系列壽司🍣:壽司係mini size,大約係平時食嘅三分一,好適合放題咩都想試下同食下嘅份量☺️ 大推花之戀系列,魚生多過飯,件件鮮甜之選🫶🏻▪️大閘蟹放題🦀:唔算好大隻,但勝在啲蟹黃靚,比例上都多靚嘅,超過7成,係一個好高嘅比率👍🏻 日泰放題連大閘蟹真係一個💘心水選項💓 一次過滿足好幾個願望🌟 為自己打打氣,加一加油💫
生日巡禮💗瘋狂美食之旅
今個1️⃣1️⃣月有密密麻麻嘅行程,於是生日提早開始慶祝😆
撞正大閘蟹旺季😍 食咗個💯放題😆

▪️刺身船嘅大赤蝦甜到令人瘋狂,一人食咗十隻😍

▫️生蠔🦪與海膽帶子

• 生蠔
  • 海膽火焰帶子
  • 芝士年糕
2022-10-24 134 瀏覽
三個女生叫了36隻大閘蟹,只有四隻死蟹,算不錯。之前試過外面,可能1/3 都可能係死蟹,放題來講都算OK 㗎啦,上蟹速度時間適中大約15-20分鐘。刺身蝦好大隻鮮甜,大致上刺身平均質素都OK,職員服務好好,可能我哋夜左入座。冇吹我地走,比多左半個鐘多啲啲我地清埋剩返喺枱面啲大閘蟹🤣又比多幾對手套我哋。啲刺身好新鮮,大閘蟹都好肥美。係唯獨生蠔就冇乜味。叫左18隻得一隻係變壞味道奇怪,但偶然一隻半隻其實都能接受,最緊要係冇蠔碎。下次會再幫襯
2022-10-22 273 瀏覽
嚟到10月 作為偽Foodie嘅我點可以唔食下大閘蟹呢🤤今次瀛豐放題就推出左任食大閘蟹2個鐘任飲任食 $499《3兩半至4兩大閘蟹》🦀隻隻都足秤之餘 仲爆晒膏咁多隻嘅膏都係金黃色至橙色 非常新鮮 蟹膏味道香濃 大讚!!👍🏻餐廳亦都好貼心安排左一人一份食蟹嘅用具 唔洗爭haha😂任食真係大滿足!!🤩《法國皇家生蠔》🦪見到有生蠔 都試下先隻隻都好大隻 而且好肥美😋鮮貼得嚟有恰到好處嘅海水味點埋生蠔汁同檸檬 鮮味出晒嚟《海膽火炙帶子》海膽同帶子平日都係我嘅最愛夾埋一齊食 原來係咁正架!!😍珍寶帶子肉好厚 而海膽都完全無腥味《豪華刺身船》放題最緊要緊係D刺身啦 又緊係要叫大大盤啦😎我最欣賞係個珍寶赤蝦🦐成隻手掌咁長 仲好肥 肉質都爽 三文魚、油甘魚、醬油吞拿魚、泰式生蝦、榮螺、希靈魚、鮑片、馬刀貝、冰山蚌、赤貝等等應有盡有 都夠晒新鮮👍🏻《壽司》雖然食放題好少會食壽司 (舊飯好飽丫嘛!!)但今次見有D好正嘅壽司 一於試下叫左鵝肝海膽、火炙玻璃蝦、火炙左口魚邊、原條穴子同埋蟹膏蟹肉軍艦佢都算係咁 舊飯唔算好大舊 上面魚生都有返咁上下大細火炙嘅好重油香 勁正《燒物、炸物、天婦羅》七味雞軟骨係幾值得

嚟到10月 作為偽Foodie嘅我

我最欣賞係個珍寶赤蝦🦐
成隻手掌咁長 仲好肥 肉質都爽
應有盡有 都夠晒新鮮👍🏻

壽司

雖然食放題好少會食壽司 (舊飯好飽丫嘛!!)
但今次見有D好正嘅壽司 一於試下
佢都算係咁 舊飯唔算好大舊 上面魚生都有返咁上下大細
火炙嘅好重油香 勁正

《燒物、炸物、天婦羅》

七味雞軟骨係幾值得讚 唔會炸到乾晒 點埋沙律醬 幾香口
燒元貝、燒蝦同埋燒菠蘿都唔錯架 個元貝特別正
仲叫左大蝦天婦羅、皇帝蟹棒同溫室南瓜
不過不失啦 如果炸粉可以薄返少少就更加好喇

法國皇家生蠔
珍寶赤蝦
  • 海膽帶子
2022-10-21 124 瀏覽
༺ 瀛豐放題料理專門店༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 瀛豐放題料理專門店𖠚ᐝ放題($249)𖠚ᐝ 升級-海膽帶子及生蠔(+$138)𖠚ᐝ 升級-大閘蟹(+$499)⚑ 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽➳ 放題($249)呢間放題主打日式同泰式料理,仲有期間限定嘅大閘蟹放題!超耐冇食過大閘蟹😚升級食物仲有海膽帶子同生蠔🦪大閘蟹🦀一次可以叫六隻!膏嘅份量就比較飄忽🤣但喺都喺好鮮甜同肉質爽口!見到有人真喺狂食超勁!日式料理🍣升級食物嘅海膽帶子超正🥳帶子好厚,仲有鮮甜嘅帶子!生蠔就普通啲有好多款刺身,質素就正常放題質素~壽司都有唔同款,個普遍飯量較多🍣建議大家可以試海膽親子花之戀、火炙左口魚邊同海膽醬火炙三文魚壽司🥰泰式料理/熱食🍲熱食推薦泰式燒元貝,雞肉串燒同八味黃金豆腐😋元貝好大粒好飽滿,仲有好多蒜~雞肉串燒肉質幾嫩!黃金豆腐炸得好脆,裏面熱辣辣🥳☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽座位之間有啲擠迫,張枱唔大,好容易叫
༺ 瀛豐放題料理專門店༻
➳ 瀛豐放題料理專門店
𖠚ᐝ放題($249)
𖠚ᐝ 升級-海膽帶子及生蠔(+$138)
𖠚ᐝ 升級-大閘蟹(+$499)
⚑ 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡

放題($249)

大閘蟹🦀

日式料理🍣

泰式料理/熱食🍲

座位之間有啲擠迫,張枱唔大,好容易叫滿哂🤣上菜速度都正常,5分鐘會到,反而大閘蟹都唔駛等好耐~而且店員會好快咁幫你清垃圾
2022-10-17 536 瀏覽
🦀大閘蟹既季節到啦!!最近見到有間餐廳出左大閘蟹放題,呢間本身除左係有刺身壽司放題,仲有生蠔同泰式料理。今次係我第一次食大閘蟹放題🥹 .一坐低,店員好貼心,知道我地想食左生野先,驚大閘蟹蒸熱好擺上枱會凍哂,所以問左我地後就安排食哂刺身後ready好先叫佢地上.🦪法國皇家生蠔叫左半打法國皇家生蠔,件件生蠔都好肥美🥹好鮮甜! 本身附有埋檸檬同茄汁,可以食唔同口味! .🍣豪華刺身船哇超精美既賣相! 有埋乾冰製成既仙氣!! 華麗出場!!✨總共有11款刺身,包括三文魚、珍寶赤蝦、鮑片、油甘魚、赤貝、泰式生蝦、希靈魚、八爪魚、北海道角螺、馬刀貝同白玉豚等等,一來到要打卡影影相先🤣 每款都會有3-4片,好豐富! .🐚海膽火灸帶子一碟有6件,大大隻帶子裡面裝住海膽,好新奇又夾既配搭!!肥美既海膽同帶子既清甜互相融合又幾好味!.🦀大閘蟹叫左6隻🙈每人食3隻🙈(過份嗎?🤣) 店員會提供哂專食蟹既用具,呢度係任食3兩半至4兩既大閘蟹,即叫即蒸! 哇隻隻蟹開左出來後係勁! 多! 膏!🥹 睇相就知! 痴線,好正!🥹 真係滿足哂食大閘蟹既癮!.🍣壽司呢度既壽司都幾多款,除左有基本既壽司外,仲有火灸系列、卷物系列同
🦪法國皇家生蠔
🍣豪華刺身
🐚海膽火灸帶子
🦀大閘蟹
🍣壽司
呢度既壽司都幾多款,除左有基本既壽司外,仲有火灸系列、卷物系列同軍艦系列! 我地就醒目,每樣叫一件試下味先,鍾意就encore叫多碟🤪 推介海膽醬火灸三文魚壽司、鵝肝帶子壽司、龍蝦沙律花之戀、蟹肉沙律花之戀等等,最鍾意食海膽醬火灸三文魚壽司,燒得好香! 海膽醬好惹味,火灸三文魚好香! 好好食!
🍱泰式料理
泰式都有幾多選擇,有蝦餅魚餅、一口牛、辣椒膏炒蜆、香蒜炒墨魚鬚、樟茶鴨、鹹蛋黃炒薯條、鮮胡椒香蔥海蝦等等,原來一口牛都幾多份量,有埋翠玉瓜同雜菜一齊炒,好香! 叫左飛天炒通菜,炒得好香口好脆!
🍢燒物
叫左泰式燒元貝、炭燒豬頸肉同燒菠蘿🤤 燒元貝大大件,好爽甜! 豬頸肉好香好juicy,好食! 燒菠蘿好甜又爆汁好正! 燒物仲有沙嗲串燒 (牛豬雞)、燒羊腩、秋刀魚同魚露燒蝦!
呢度仲有好多其他野食架,不過我地本身食左好多生蠔、刺身同大閘蟹,肚皮就爆🥲 唔夠位食其他美食🥺 呢度飲品都係任飲!! 有汽水、茶同果汁等等! 特別要提下,佢地呢度好貼心!! 有罐裝黑糖薑茶!! 好適合食大閘蟹既朋友!! 以免食到太寒!! 呢個位真係要讚下👍🏻
最後當然食甜品啦!! 食左條韓國既蘋果芒雪條好好味! 仲有日本出既香芋雪糕,好濃郁!! 今餐真係大滿足呀❣️食得好開心好盡興❣️
2022-10-11
2022-10-16 189 瀏覽
新鮮生蠔+大閘蟹+海膽帶子任食😍瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓晚市放題 $249✔️刺身方面好新鮮,特別係珍寶赤蝦鮮甜,醬油吞拿魚肥美👍🏻其他刺身就平時放題質素咁上下✔️大閘蟹唔算好大隻入邊有蟹膏,都好甜✔️海膽帶子好味!海膽鮮甜一啲都唔苦,放題來講好出色✔️欣賞佢壽司嘅飯好細件,比較出色嘅係海膽三文魚子同黑松露吞拿魚蓉,好鮮甜✔️小食方面,最令我深刻嘅係炸雞翼,香脆多肉,其他小食都有好多款式特別係泰國嘅炸蝦餅,炒通菜,全部都係即叫即整👍🏻✔️飲品方面自助嘅,有好多選擇,仲有罐裝咖啡,亦有養生嘅熱茶,唔錯👍🏻加 $118 升級版✔️主要係任食生蠔🥰🥰喺放題質素來講,佢嘅生蠔真係好好食,大大隻多肉,好重海水鮮味👍🏻Encore咗好多Igable打卡度:9/10Taste 好味度:8.5/10 Worth revisiting返兜度:8.5/10
新鮮生蠔+大閘蟹+海膽帶子任食😍

瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓

晚市放題 $249
✔️大閘蟹唔算好大隻入邊有蟹膏,都好甜
✔️海膽帶子好味!海膽鮮甜一啲都唔苦,放題來講好出色

加 $118 升級版

Igable打卡度:9/10
Taste 好味度:8.5/10
Worth revisiting返兜度:8.5/10
2022-10-14 213 瀏覽
雖然地方有點小,因為用電話落單(不成問題);食品種類不多,但係勝在貴精不貴多,食物夠新鮮、熱辣辣、味道好,雖然日式壽司確實有啲精緻小巧,雖在賞鮮、服務態度非常好,有禮貌,收拾好,雖然備註是:要25分鐘蒸好蟹,但係冇計時情況下,控制好落單的時機,就可以一轉接一轉又熱辣辣的Timing下,來一個大閘蟹大解放!不過如果可以點個薑茶來個(總結)就完美了!價格合理-$500左右「99分!」絕對值得再次光臨!

2022-10-14
生日
2022-10-14 135 瀏覽
🌟銅鑼灣刺身生蠔大閘蟹放題🌟近排天氣涼咗,有少少秋風起,食蟹嘅季節又到啦,見到瀛豐呢間放題有得upgrade任食大閘蟹,於是今晚就去食餐勁嘅😍放題包咗好多嘢食,有新鮮嘅刺身、鮮甜肥美嘅生蠔,仲有呢度出名嘅帶子海膽,食到肚仔滿滿,我哋仲upgrade咗有埋大閘蟹😆個人勁鍾意個帶子海膽,非常之鮮甜,海水味喺口入邊爆發,非常滿足👍🏻大閘蟹更加係好經驗,好多膏,食落好香口,而且蟹味都好重,啱晒我呢啲海鮮友,雖然放題好多嘢食,我自己一個人都食咗四隻☺️其他食物嘅選擇都好多樣,叫咗蟹子軍艦、酸辣鳳爪、雞腎串、芝士年糕等等,好值得一讚係啲軍艦嘅紫菜乾爽脆身,令到個口感非常唔錯😚芝士年糕都好正,識落熱辣辣,而且入邊好多芝士,好味道啊❤️飲品方面就攞咗龍井茶、荔枝紅茶、烏龍茶,解膩一流:甜品方面就攞咗榴槤味雪條,非常之濃郁,啱晒鍾意食榴槤嘅朋友仔☺️餐廳嘅放題好受歡迎,今晚全場滿晒左,但餐廳嘅空間感十足,值得一讚係員工清碟同上菜都好快手,食得舒服又開心☺️#吃貨 #食好西 #打卡餐廳 #相機食先 #美食推介 #hkfoodie #銅鑼灣美食 #放題
🌟銅鑼灣刺身生蠔大閘蟹放題🌟

2022-10-13 334 瀏覽
估唔到竟然有泰國菜同日本菜嘅放題,第一次來吃日本菜同泰國菜嘅放題品質就不得了👍海鮮超新鮮、泰國菜超好食!仲要而家大閘蟹嘅季節!貪食嘅我梗係唔會放過喇!⭐️大閘蟹到咗秋天是時候驗收大閘蟹,瀛豐嘅大閘蟹肉吃起來清甜飽滿,仲要不少膏!大閘蟹咁貴梗係要選瀛豐放題系列!⭐️法國生蠔超級新鮮嘅生蠔,每隻生蠔肉質滑溜飽滿,品質睇得到,無論生吃沾醬都好鮮甜呀!⭐️海膽帶子用漢堡嘅方式呈現,帶子劃開後中間夾著海膽,一口吃下去海膽的鮮甜多汁和帶子軟嫩細膩一起在口中化開,真正係享受。⭐️炭燒豬頸肉豬頸肉燒得脆脆嘅,帶點微甜微鹹嘅口味令人停不下來⭐️沙爹雞肉串雞肉唔乾反而軟嫩多汁,配上沙爹醬令到味道更升級。⭐️冬蔭公蝦湯冬蔭公湯細細一碗啱啱好入邊有鮮蝦口感嫩滑,湯頭鮮香味十足。⭐️三文魚火炙壽司新鮮的三文魚用炙燒的手法令到三文魚的香味激發出來,口感更是入口即溶。⭐️刺身✨三文魚 口感軟嫩油脂豐富✨吞拿魚 好新鮮味道鮮甜爽口✨甜蝦 冰涼軟糯的口感滿滿海洋風味✨八爪魚 彈牙有嚼勁✨冰山蚌 爽脆口感鮮味十足✨北海道角螺刺身 出面好少見到的爽口鮮甜的刺身
⭐️大閘蟹
⭐️法國生蠔
⭐️海膽帶子
⭐️炭燒豬頸肉
豬頸肉燒得脆脆嘅,帶點微甜微鹹嘅口味令人停不下來
⭐️沙爹雞肉串
雞肉唔乾反而軟嫩多汁,配上沙爹醬令到味道更升級。
⭐️冬蔭公蝦湯
冬蔭公湯細細一碗啱啱好入邊有鮮蝦口感嫩滑,湯頭鮮香味十足。
⭐️三文魚火炙壽司
  • 生蠔
  • 刺身拼盤
  • 炸物
2022-10-13 114 瀏覽
👏🏻一般任食放題都係刺身、壽司等日式料理,而呢間有齊晒港、日、泰接近150款食物,另只需加$138升級,就可以瘋狂任食生蠔、海膽刺身,任飲生啤1664、Asahi!性價比超高呀!晚市放題$249+$138法國🇫🇷生蠔🦪一坐低已經送上半打肥美生蠔,入口綿滑鮮甜,肉質滑溜厚肉,滴上檸檬汁/茄汁更提鮮又清新。重點係Encore 4轉一樣咁高質!海膽帶子💕厚切鮮甜,口感豐富,首先感受到帶子既彈性肉質,再嘗到甘香既海膽味道。豪華刺身船💫仙氣滿滿咁出場,擺盤非常精美,一次過試晒11款新鮮刺身,肥美既三文魚、希靈魚、赤貝、仿鮑片、甜蝦都好推薦!熟食方面✨選擇都好豐富,燒元貝、炸雞軟骨、泰式炒鮮魷、一口牛、燒秋刀魚,呢d都唔錯,值得試下架!🍻➕🍦飲品有唔同既氣水、茶類、果汁,啤酒任飲。甜品方面有好多糕點、布丁,記得留肚食雪糕、雪條,最感動係有埋榴槤同波子氣水味雪條!
👏🏻
一般任食放題都係刺身壽司等日式料理,而呢間有齊晒港、日、泰接近150款食物,另只需加$138升級,就可以瘋狂任食生蠔、海膽刺身,任飲生啤1664、Asahi!性價比超高呀!

晚市放題$249+$138

法國🇫🇷生蠔🦪

海膽帶子💕

豪華刺身船💫

熟食方面✨

🍻➕🍦

成日食酒店buffet都會檢視一次有無生蠔,原來而家樓上既放題都有生蠔任食!生蠔海膽帶子任食,正,唔使酒店價錢都可以放肆食生蠔,除了這我想不到其他。位置係sogo後京都廣場,非常方便,餐廳地方唔算好大,但格局乾淨舒服,職員非常有禮。而家大閘蟹季節,仲有得加錢任食大閘蟹,一嚟就先半打,每一隻都新鮮熱辣,超級多膏,平時係街買嘅大閘蟹最平都六十蚊而家仲加少少錢就可以任食,真係超級抵食呀,仲加上佢質素係真係唔錯,超級推介 。刺身款式好多,我哋嗌咗個三文魚腩刺身拼盤,擺盤非常之震撼,佢加咗乾冰加水,上菜時就好似仙境中既刺身,刺身每樣嘢都好新鮮,賣相味道一流。其他熟食主要係泰式日式,款式好多,有串燒、天婦羅、湯、沙律、燒物、炸物、炒菜、飯麵,各式各樣,燒酒啤酒任君選擇,推薦燒元貝,好食!甜品飲品,款款都好吸引,仲有一冰櫃係放甜品蛋糕仔,走既時候先發現,下次一定要再試下🤤

刺身款式好多,我哋嗌咗個三文魚腩刺身拼盤,擺盤非常之震撼,佢加咗乾冰加水,上菜時就好似仙境中既刺身刺身每樣嘢都好新鮮,賣相味道一流。

2022-10-10 176 瀏覽
瀛豐大閘蟹放題返黎啦~一聽到有就即刻帶埋屋企人過黎,好好彩冇book到都有walk in位,原來餐廳長期都好full好多人㗎,所以以大家唔好靠運氣,去之前book位先。一到左落返半打大閘蟹,即叫即蒸,公乸都有,隻隻爆膏,超鮮超好食。而且每隻足4兩重,所以都好扺食。我手腳唔快,用左一個鐘多啲就食左5隻,都幾回到本,期餘時間就食其他放題野,包括夠曬新鮮又大隻既即開生蠔,帶子包海膽刺身就好鮮甜,呢兩樣都相當高質,生蠔更加係回本之選。刺身方面有超過10款揀,強烈推介三文魚腩,赤蝦刺身勁大隻,來貨價都唔平㗎。鵝肝帶子壽司同海膽手卷都好受歡迎。熱食方面就主要食泰菜,泰式燒元貝,辣椒膏炒蜆,仲有金邊粉!食完朋友話下星期再黎呀~

2022-10-10 129 瀏覽
呢間升級放題都唔貴而且超級滿足刺身大盤擺位又靚!加上一份選擇多,兩個人食超級滿足三文魚、大頭甜蝦、北海道帆立貝、螺肉等等新鮮鮮甜而且每一次嚟都跟份量呀升級放題享受嘅就係唔一樣生蠔任食每隻Size算大,而且又肥美可口我鐘意配上檸檬汁仲有少少海水嘅味道升級帶子選擇都唔一樣,裏面仲有海膽海膽份量都唔少啊飲食完全好享受😎壽司、熟食類、手卷都有好多選擇唔同嘅特色手卷裏面仲有海膽同埋三文魚子天婦羅🍤熱辣辣咁,真係超級享受泰式料理呢度都有得選擇呀,仲有涼菜等等助區有泡芙、同埋榴蓮糯米滋環境坐得舒服性價比高,星級享受都唔會好貴
呢間升級放題都唔貴而且超級滿足
刺身大盤擺位又靚!加上一份選擇多,兩個人食超級滿足
三文魚、大頭甜蝦、北海道帆立貝、螺肉等等
新鮮鮮甜而且每一次嚟都跟份量呀
升級放題享受嘅就係唔一樣生蠔任食
每隻Size算大,而且又肥美可口
我鐘意配上檸檬汁仲有少少海水嘅味道
升級帶子選擇都唔一樣,裏面仲有海膽
海膽份量都唔少啊飲食完全好享受😎

壽司、熟食類、手卷都有好多選擇
唔同嘅特色手卷裏面仲有海膽同埋三文魚子
天婦羅🍤熱辣辣咁,真係超級享受
泰式料理呢度都有得選擇呀,仲有涼菜等等

助區有泡芙、同埋榴蓮糯米滋
環境坐得舒服性價比高,星級享受都唔會好貴
踏入秋天正是大閘蟹當造季節,市面上亦開始有不少酒樓及餐廳推出大閘蟹放題,千挑萬選之下還是選擇再臨瀛豐放題料理專門店,過往用餐體驗與食物質素穩定。晚市放題每位收費由$219起,而至尊大閘蟹放題價錢則為每位$499;另外更可以加$118任飲任食海膽火焰帶子、Asahi生啤及Blanc 1664生啤,而加$138更連法國皇家生蠔亦可任點任食。座位空間不會過分擠逼狹窄,而除了用手機點餐之外外面亦有各款飲品、迷你甜品及雪糕可以自取。大閘蟹即點即蒸,每隻約三両半至四両,蟹膏油潤甘香。生蠔每隻均有手掌之大,肉身飽滿而且鹹鮮味重。刺身方面有三文魚、油甘魚、希靈魚、赤貝八爪魚等常見款式,三文魚用上腩位厚切肥美豐腴,珍寶赤蝦亦鮮甜爽彈。帆立貝切半夾上海膽相當奢華,不過略嫌海膽份量較少,故此鮮味未夠濃厚突出。各款壽司一口大小而飯粒亦不會過分乾硬。天婦羅及炸物保持香脆,個人特別喜愛香甜軟糯的炸香蕉。除此之外最特別是有多款泰式美食,例如鹹蛋黃薯條、炭燒豬頸肉、沙嗲串燒、冬蔭功蝦湯、泰式乾炒金邊粉等。燒物方面最推薦泰式燒元貝,厚肉惹味。
大閘蟹即點即蒸,每隻約三両半至四両,蟹膏油潤甘香。
生蠔每隻均有手掌之大,肉身飽滿而且鹹鮮味重。
各款壽司一口大小而飯粒亦不會過分乾硬。
天婦羅及炸物保持香脆,個人特別喜愛香甜軟糯的炸香蕉。
燒物方面最推薦泰式燒元貝,厚肉惹味。