2023-03-01 434 瀏覽
突然想食雞煲 就去左呢間$158任食試下佢個煲細細地既 所以望落都幾豐富雞件都算大舊有肉,個醬汁味道都唔錯好快我地食完就加湯打邊爐牛肉同豬肉就要叫侍應拎呢兩款肉都唔錯配料要自己岀去夾既款式唔算多,同埋比較冷門既款式味道普通 其中覺得佢既芝士腸 三文魚丸都唔好食 如果配料款式唔多但係一啲平時大眾會選擇既 感覺會好小小主食就得兩個選擇 公仔麵同米粉 另外仲有一個醬料區全部顏色望落都新鮮 其中個口水雞汁幾香味道好味飲品選擇都算多款我地兩個人食連埋加一大概323左右
突然想食雞煲 就去左呢間$158任食試下
佢個煲細細地既 所以望落都幾豐富
雞件都算大舊有肉,個醬汁味道都唔錯
好快我地食完就加湯打邊爐
牛肉同豬肉就要叫侍應
呢兩款肉都唔錯
配料要自己岀去夾既
款式唔算多,同埋比較冷門既款式
味道普通

全部顏色望落都新鮮 其中個口水雞汁幾香味道好味
飲品選擇都算多款

我地兩個人食連埋加一大概323左右

2022-02-05 1088 瀏覽
今日行經呢個商場 就求其入咗間餐廳搵食🍽 見佢價錢幾平就入咗去試吓呢個下午茶餐迷你海南雞飯配碗仔翅迷你海南雞飯份量真係好迷你😂 只有三件雞同埋半碗飯嘅份量 味道唔錯嘅 只係迷你得可憐😹 碗仔翅都係正常發揮雜菌肉丸船河都見到有好多材料係入面 肉丸唔算太鹹 值得加分😗 重點係有炸豬皮喺面 為呢碗河粉點綴了不少楓糖花生醬西多士size都偏細 不過炸出嚟好熱辣辣 22蚊嚟講又有野飲 有個地方坐吓 都係算幾抵小食 香酥手抓餅都係煎得幾香脆😙 令我地呢個下午茶更加飽肚椰汁紅豆冰椰汁味好重 絕對真材實料 令中意椰汁嘅媽媽食呢個tea食得好滿意🙊 重點係呢杯紅豆冰為呢個tea 加返唔少分其實食物質素唔算差 但份量真係只夠攝牙罅😅 唔介意佢價錢貴翻少少 但份量真係唔好咁少 如果唔係食完都唔夠飽

迷你海南雞飯配碗仔翅

椰汁紅豆冰
椰汁紅豆冰

下午茶
2021-12-22 504 瀏覽
下午來到長沙灣的漁樂,叫了個lunch set肉碎煎蛋飯,有兩串雞肉串,及一杯飲品。肉碎煎蛋飯沒有正宗泰式惹味香口,也沒有辣味,平平一碟有肉碎及豆角做餸的飯,雞肉串多醬汁,但沒特別,檸檬茶反而係最好味😓😓用檸檬碎, 而唔係茶底加幾片檸檬,唔使拮,但好夠檸檬味。
2021-09-05 562 瀏覽
堂食点了一个晚市套餐,和泰式明炉乌头,乌头简直系灾难,一条细鱼放在一个大锅内,配菜两三条,加上满满一锅有阵馊水酸味的汤水,同waitress反应後一个类似经理的女人第一反应系拉走个waitress当冇事发生。第二次同另外一个waitress提出质疑,竟然话个菜本身就系咁样,然後走开仲用不满及愤怒既眼神望住我地张台。最後搞到话写投诉信先处理菜品,但系经过咁样的服务都冇胃口再食嘢,今时今日仲有咁样的菜品同服务态度真系大开眼界!

2021-09-05
2021-07-02 494 瀏覽
早排同朋友出長沙灣,唸緊食乜既時候,朋友就話帶我去試下越南菜。焗豬扒飯💰約55🔸醬汁惹味,些少微辣🔸豬扒肉質嫩滑,而且好入味🔸份量十足🔸即焗即出生牛肉喇沙 💰約60🔸牛肉嫩滑重牛味🔸牛肉約有10件,薄薄一片🔸喇沙湯底濃郁微辣,好惹味牛油雞翼💰約26🔸超香牛油味🔸炸粉薄,肉質嫩滑,非常 juicy🔸雞翼Size大隻🔸上菜時熱辣辣🙂餐廳座位闊落,坐得舒服🙂上菜速度快🙂餐廳裝修風格富有特色🙂員工服務質素不錯🙂餐牌仲有好多食物種類選擇

焗豬扒飯💰約55
🔸醬汁惹味,些少微辣
🔸豬扒肉質嫩滑,而且好入味
🔸份量十足
🔸即焗即出

生牛肉喇沙 💰約60
🔸牛肉嫩滑重牛味
🔸牛肉約有10件,薄薄一片
🔸喇沙湯底濃郁微辣,好惹味

生牛肉喇沙

牛油雞翼💰約26
🔸超香牛油味
🔸炸粉薄,肉質嫩滑,非常 juicy
🔸雞翼Size大隻
🔸上菜時熱辣辣

牛油雞翼

🙂餐廳座位闊落,坐得舒服
🙂上菜速度快
🙂餐廳裝修風格富有特色
🙂員工服務質素不錯
🙂餐牌仲有好多食物種類選擇
2021-05-01
生牛肉喇沙
牛油雞翼
2021-03-26 678 瀏覽
下午茶價錢真係好平二三十蚊一個餐有麵有飯 有嘢飲首先叫咗一個迷你黃咖哩牛肉焗飯, 我估佢唔到啲牛肉竟然係免治肉,完全不符合期望,迷你都真係符合迷你好細盒, 好鹹不過炒飯底落蛋炒都算幾有誠意另外叫咗輕量泰式炒金邊粉, 真係非常輕量,友人食完全食唔飽, 味道有點奇怪 ,完全唔覺得係食緊泰式炒金邊粉,冇酸味冇辣味,淨係鹹,好似普通肉碎加鹽加芽菜炒咁樣另外又叫咗一個輕量咖哩炒金邊粉, 睇落同泰式炒金邊粉完全不太有分別,食落口係有少少黃薑味唔辣, 有星洲炒米嘅感覺整體嚟講一試不用回頭
下午茶價錢真係好平二三十蚊一個餐有麵有飯 有嘢飲

迷你黃咖哩牛肉飯

整體嚟講一試不用回頭

2021-03-22
外賣自取
2020-11-22 719 瀏覽
長沙灣幾好坐的漁樂同朋友出去食LUNCH,行開尼頭所以就上左尼間漁樂食飯。餐廳地方都幾寬敞,又唔需要等位即刻入得,跟住之後就被引領到近窗邊的位置。坐底就睇下餐牌有咩好食,其實選擇都好多,主要係東南亞美食。生牛肉冬陰功金邊粉真心覺得塊牛肉好好味,份量好夠。湯底都好濃,味道唔錯。焗豬扒飯尼個仲好味啲佢個汁好正,泰式醬又有椰子香味。配個豬扒,焗完出尼幾好味。服務態度都正常,一來人客唔多,所以都感覺幾好。尼到食飯又可以輕鬆同朋友傾下計。
長沙灣幾好坐的漁樂

同朋友出去食LUNCH,行開尼頭所以就上左尼間漁樂食飯。

坐底就睇下餐牌有咩好食,其實選擇都好多,主要係東南亞美食。

生牛肉冬陰功金邊粉

真心覺得塊牛肉好好味,份量好夠。湯底都好濃,味道唔錯。

尼個仲好味啲

佢個汁好正,泰式醬又有椰子香味。配個豬扒,焗完出尼幾好味。

2020-11-19
2020-11-22 145 瀏覽
同朋友出去食LUNCH,行開尼頭所以就上左尼間漁樂食飯。 餐廳地方都幾寬敞,又唔需要等位即刻入得,跟住之後就被引領到近窗邊的位置。一坐底就睇下餐牌有咩好食,其實選擇都好多,主要係東南亞美食。 我地叫兩個餐包兩杯野飲。生牛肉冬陰功金邊粉真心覺得塊牛肉好好味,份量都足夠。湯底都好濃,味道唔錯。焗豬扒飯個汁都好香泰式椰子汁,味道濃郁,豬扒都好食。
同朋友出去食LUNCH,行開尼頭所以就上左尼間漁樂食飯。

我地叫兩個餐包兩杯野飲。

生牛肉冬陰功金邊粉
真心覺得塊牛肉好好味,份量都足夠。
湯底都好濃,味道唔錯。

焗豬扒飯
個汁都好香泰式椰子汁,味道濃郁,豬扒都好食。
2020-11-18
2020-11-16 399 瀏覽
平時Lunch 都會去漁樂,一黎空間夠大環境幾好,二黎食物份量多同味道都不錯泰蠔煎蛋飯一大塊煎蛋加泰蠔舖面整個飯上面泰蠔份量多都幾新鮮,煎蛋唔會煎到岩岩好再配少少魚露汁食落唔會太油膩蔥油雞髀飯配脆邊煎蛋原隻雞髀煎香,前後都煎得好均勻蔥油好多同好香,不過如怕太油同咸可以要少蔥油煎蛋都掌握得好好,個蛋邊煎到脆,入面係流心蛋流心蛋撈飯一流泰式茄子肉碎飯泰式香料再配搭肉碎茄子切得適中,唔會太厚或太薄味道比較濃泰‧紅咖喱雞飯加配手抓餅點紅咖喱手抓餅唔會做到好油,有咬口紅咖喱雞有好多配菜,秋葵、洋蔥、薯仔咖喱雞份量好多又唔會太辣整體Lunch 質素幾高,值得一試

泰蠔煎蛋飯
一大塊煎蛋加泰蠔舖面整個飯上面
泰蠔份量多都幾新鮮,煎蛋唔會煎到岩岩好再配少少魚露汁
食落唔會太油膩

蔥油雞髀飯配脆邊煎蛋
原隻雞髀煎香,前後都煎得好均勻
蔥油好多同好香,不過如怕太油同咸可以要少蔥油
煎蛋都掌握得好好,個蛋邊煎到脆,入面係流心蛋
流心蛋撈飯一流

泰式茄子肉碎飯
泰式香料再配搭肉碎
茄子切得適中,唔會太厚或太薄
味道比較濃

泰‧紅咖喱雞飯
加配手抓餅點紅咖喱
手抓餅唔會做到好油,有咬口
紅咖喱雞有好多配菜,秋葵、洋蔥、薯仔
咖喱雞份量好多又唔會太辣

整體Lunch 質素幾高,值得一試
  • 泰蠔煎蛋飯
  • 蔥油雞髀飯配脆邊煎蛋
  • 泰式茄子肉碎飯
  • 泰‧紅咖喱雞飯
2020-10-10 365 瀏覽
疫情期間很難先出去同老公食一餐今日都食到背脊骨落記得老公話呢間好食,專登去開餐點知今日D野食冇之前咁好食不特只D服務態度仲非常不濟趕收工咁,D野都未食完就過嚟收野仲有明明係我行去櫃檯先明知我唔係埋單係去借廁所鎖匙都唔理我,俾兩個埋單嘅人埋左先之後先理我,仲要態度極度很很很一般好似我阻住收工咁😕以事論事,其實D野食係Okay嘅👍🏻但係服務態度都好緊要啦尤其呢D疫情期間D野幾好食都係假,希望下次有改善😕
疫情期間很難先出去同老公食一餐
今日都食到背脊骨落
記得老公話呢間好食,專登去開餐
點知今日D野食冇之前咁好食不特只
D服務態度仲非常不濟
趕收工咁,D野都未食完
就過嚟收野
仲有明明係我行去櫃檯先
明知我唔係埋單係去借廁所鎖匙
都唔理我,俾兩個埋單嘅人埋左先
之後先理我,仲要態度極度很很很一般
好似我阻住收工咁😕
以事論事,其實D野食係Okay嘅👍🏻
但係服務態度都好緊要啦
尤其呢D疫情期間
D野幾好食都係假,希望下次有改善😕

2020-10-10
$96.5 (晚餐)
2020-10-10 223 瀏覽
份量、味道與曼坊分店比少及差,建議不要幫襯喜薈漁樂!份量只有2/3,廚師煮得十分差,味道十分咸,海南雞飯只有邊位,根本無肉食,飯太軟,職員態度不有善,整體只有1分。
2020-06-14 587 瀏覽
返去老爺奶奶屋企之前同老公喺長沙灣開餐然後發現元州邨附近都冇乜嘢好食突然行吓行吓俾老公發現有一間好大字標題嘅漁樂初初聽到個名以為係魚湯嘅面或者米線之類然後發現入到去竟然係泰國菜跟住我哋就點左肉碎飯,馬介休炒芥蘭,同埋冬陰功蝦金邊粉環境呢就覺得衛生做得幾好佢哋有好大塊板格住枱與枱之間餐具仲用膠袋袋住,雖然有啲唔環保,不過衛生意識確係唔錯👍🏻肉碎飯好好味,唔係太辣,隻蛋嘅蛋黃仲係流心出嚟冬陰功蝦金邊粉個湯底好creamy ,仲有好多隻蝦添,不過就辣咗少少,但係個湯底好惹味,老公飲到幾乎冇晒湯,然後佢倒咗啲熱水落去個湯底仍然都好好飲😆😆正係個馬介休炒芥蘭啲芥蘭老得滯麻麻地🥴總括嚟講係可以encore👏🏻👏🏻
返去老爺奶奶屋企之前同老公喺長沙灣開餐
然後發現元州邨附近都冇乜嘢好食
突然行吓行吓俾老公發現有一間好大字標題嘅漁樂
初初聽到個名以為係魚湯嘅面或者米線之類
然後發現入到去竟然係泰國菜
跟住我哋就點左肉碎飯,馬介休炒芥蘭,同埋冬陰功蝦金邊粉
環境呢就覺得衛生做得幾好
佢哋有好大塊板格住枱與枱之間
餐具仲用膠袋袋住,雖然有啲唔環保,不過衛生意識確係唔錯👍🏻
肉碎飯好好味,唔係太辣,隻蛋嘅蛋黃仲係流心出嚟
係個馬介休炒芥蘭啲芥蘭老得滯麻麻地🥴
總括嚟講係可以encore👏🏻👏🏻
2020-06-13
2020-01-02 968 瀏覽
今晚原先約咗舊同事喺長沙灣喜薈商場食日本菜,點知原來逢星期一休息,去咗隔鄰的這間餐廳食晚飯,點左一下食物:1. 泰式冬陰公爐魚$98 - 個湯底好好味,唔會太搶喉,原條鱸魚是炸好的,硬的,所以要留返最後一個菜式去食,等條魚索晒湯及煮入味,要拆開少少肉浸煮。2. 泰式冬陰公爐魚餐加$18食炸素春卷及雞肉沙嗲串燒 - 炸素春卷有驚喜!3. 馬拉盞炒通菜$54 - 做得非常出色,不會太多油,還用泰國的連皮BB蒜,好正宗!係冬天都食到通菜真係好,平時喺街市已經見唔到!4. 泰式海南雞飯$67 - 這個價錢計味道很好,個雞油飯也不錯,兩款醬汁包括辣椒汁及甜豉油。埋單$237,每位消費$119,由於餐廳不算多人及背景不嘈吵,我地吹水吹到9:45才離開。

泰式冬蔭功爐魚
2019-12-30
泰式冬蔭功爐魚
  • 馬拉盞炒通菜
  • 素春卷
  • 泰式海南雞飯
2020-01-01 413 瀏覽
今日打算隨意找間餐廳食下午茶,於是叫了香辣肉碎炒泰式金邊粉,怎料就中伏了,個麵不但唔辣,而且粉又太碎,完全沒味道......加上我首次來,只是拍個照(完全沒人),怎料有位侍應突然走來說不可拍照!? 都是首次聽到餐廳不可供人拍照,又沒警告字句來了一次,真是不會再來。說真這個價錢食這碟食物完全不值得

來了一次,真是不會再來。說真這個價錢食這碟食物完全不值得
2019-10-19 606 瀏覽
搭巴士剛好經過見到覺得挺吸引,於是來試一下。地方幾大,不過不算多人。晚市時間來到,不用多排隊就可以入坐。既然來到泰國餐廳就一於試下海南雞飯。食物來到的時候,我實在有點疑惑,食物的份量不是太大,卻用上十分大的木板來擺盤,品嚐的時候覺得不太方便。擺盤的賣相也不算討好,雞塊的骨頭比肉還要多。豬頸肉配上炸蒜,燒得惹味,算是不過不失。另外點了個炒通菜,可惜有渣。
海南雞飯

豬頸肉