餐廳: 漁樂 (欣田商場)
資訊:

2024-04-04 78 瀏覽
好難食,叫左3個早餐。餐牌食物ok,食物送到檯就覺得同期望有好大落差。流心蛋冇流心。麥皮稀到開水咁。唯獨餐飲還可以。服務態度差,除左落單外,冇職員會理你。叫佢比杯水,聽完就算數。
流心蛋冇流心。麥皮稀到開水咁。唯獨餐飲還可以。
2024-03-31 51 瀏覽
叫咗個下午茶無骨海南雞飯,有碎骨算,宜家連毛髮都有?唔知道係頭髮定雞毛啦,未食過帶毛嘅海南雞飯,已經係衛生問題。狗都不x,警世,唔希望有人中伏,無奈,好想將食過嘅嘔返出來
海南雞飯
2023-12-06 212 瀏覽
尼間其實我覺得都幾QQ,每次入去都好似抽獎咁。。50/50機率會好好食同好難食😆🥲有時真係覺得佢啲酸菜魚啊,冬陰功好好正!酸菜魚湯底調味得宜,而且配料又多!冬陰功個湯底夠濃,我最鍾意叫冬陰功札肉金邊粉!好味!🤩不過。。。唔知有時係頂替師傅定師傅唔開心有時真係。。。。。🤢😵‍💫😵難搞全部都好似唔記得落鹽不得止。。有時直情係落錯調味料咁。。。😵‍💫不過,由於好食個振真係好好味,所以我都會繼續去嘅,照比好評喇🥹🥲人誰無過呢。。
尼間其實我覺得都幾QQ,每次入去都好似抽獎咁。。
50/50機率會好好食同好難食😆🥲

有時真係覺得佢啲酸菜魚啊,冬陰功好好正!
酸菜魚湯底調味得宜,而且配料又多!
冬陰功個湯底夠濃,我最鍾意叫冬陰功札肉金邊粉!
好味!🤩

不過。。。唔知有時係頂替師傅定師傅唔開心
有時真係。。。。。🤢😵‍💫😵難搞

全部都好似唔記得落鹽不得止。。
有時直情係落錯調味料咁。。。😵‍💫

2023-11-30 111 瀏覽
漁樂的通菜牛肉飯令人驚艷!牛肉切得細軟嫩,搭配通菜的清爽口感,相得益彰。米飯蓬鬆香糯,吸收了牛肉的鮮美湯汁,入口滋味豐富。醬汁的調配恰到好處,帶有微微的甜味和香氣,讓整道菜更加美味。每一口都能感受到牛肉的鮮嫩與通菜的脆爽,令人回味無窮。如果你喜歡牛肉飯,絕對不能錯過這道美食!
2023-11-08
2023-10-28 124 瀏覽
1. 員工態度:員工不可一世嘅態度同面口(不斷徘徊喺出菜位置休息吹水打牙骹,差唔多舉手舉咗10分鐘都冇人肯過嚟點菜,中段時間想加菜的時候呼叫員工也很困難,用餐時間嗰陣時不斷聽到員工喺餐廳度大聲呼叫,亦都留意到樓面員工係出菜位置一路出菜一路用手拎食物食,好唔衛生)2. 食物質素:叫了蔥油雞飯,上菜後該餸菜竟然是凍的,員工解釋是因為該餸菜使用恆溫櫃煮的並不是熱的,但應該沒有理由是凍的,如果是涷的應該在菜單上列明是冷盤,然後討論了一輪之後,該名員工說幫我加熱該蔥油雞,回來的時候該蔥油雞已經過熟了,實在咬不動。另外,叫了濕炒牛河,該牛河應該可以叫湯牛河,那些芡汁多到跟湯一樣。 3.餐廳環境:員工不斷大聲呼喝大聲笑,令我們用餐的時間都感到很煩厭,而且希望該餐廳的pest control可以做好一點,我是一路在這餐廳打這段文字一路被蚊子叮的😅(雖然我們不是給予很昂貴的價格去吃這頓飯,但是我們也是消費者的角色,希望貴公司可以改善一下餐廳。)真的不會再來了,自己喺屋企煮飯仲好,有時候真的理解為什麼現在晚市都沒有很多人出來食飯了!

2023-10-28
2023-03-17 381 瀏覽
吉列魚柳餐 $40配蒜香多士、腸仔、炒滑蛋、粟米******************************點吉列魚柳需要時間等一等不過絕對有等嘅價值😍魚柳炸得好酥脆肉質嫩滑有魚味🤤唔會淨係食到滿口炸粉👍🏻而且沙律醬好味又夠哂多沙律醬控嘅我表示滿足***跟餐嘅蒜香多士都好好味🤤外脆內軟蒜香味適中唔會太重口味👍🏻成個早餐只係可惜腸仔唔係廚師腸😗***另外好鐘意佢嘅檸水用攪碎檸檬唔洗自己篤篤篤😗
吉列魚柳餐 $40
配蒜香多士、腸仔、炒滑蛋、粟米
點吉列魚柳需要時間等一等
2023-03-17
早餐
吉列魚柳
2023-01-16 244 瀏覽
下午茶經典花生醬西多士 $25Crunchy Peanut Butter on French Toast好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{這西多士給我很大驚喜😱 沒想到咁大件同埋炸得咁靚 中間既花生醬滿滿 還有少少既花生粒 很香口 整個西多士很鬆軟 加上糖漿 超給好味😋}下午茶重量級公司三文治 $40Club Sandwich好味指數 3/5 🍭🍭🍭🍬{餡料新鮮豐富 外層既包烘得很香脆 一碟有四件 每件都她好足料}以上套餐 配 粒粒紅豆冰All Set Serve with Red Bean Iced Drink好味指數 3/5 🍭🍭🍭🍬{入口有少少既椰汁味 紅豆又多又腍 份量很多}
下午茶

以上套餐 配 粒粒紅豆冰
好味指數 3/5 🍭🍭🍭🍬
{入口有少少既椰汁味 紅豆又多又腍 份量很多}
2022-06-11 518 瀏覽
平時好少食泰式嘢,咁岩今日朋友黎我唔想煮,佢哋就喺附近揀咗呢間店嚟食,店內裝橫幾靚,就係迫咗啲,不過食物質素基本上算唔錯。泰式香茅椰汁雞湯(大) $80成個雞湯連加熱爐一齊上,用膳嘅時候火爐都係加緊熱嘅狀態,湯幾時飲都係熱辣辣,值得一讚。因為我哋唔食得辣所以冇嗌冬陰公,原本以為呢個雞湯冇辣椒仔標示係唔辣,點知都係有啲辣🤔不過尚算飲到。除咗啦其實整體味道唔差,酸辣口感其實幾開胃,湯嘅肉味香濃,份量都算十足,都有五至六碗嘅份量。馬拉盞肥牛炒通菜套餐 $65套餐附送白飯同例湯,不過主要都係食佢個炒通菜,牛肉軟淋,通菜咬落都幾爽,微辣口感食得好過癮,配白飯真係一流。肉量俾得都算多,而且嘅嘢未,唯一唔好嘅就係成個菜感覺偏油膩,諗住keep fit嘅朋友仔要考慮下食唔食。泰正金不換炒金邊粉 $64金邊粉會有沙糖、花生碎同辣粉放係三隻角,食客可以根據自己口味撈嚟食,金邊粉本身酸酸地,配搭砂糖食會變成酸酸甜甜,感覺幾特別,不過個人就最鍾意配搭花生碎食😋因為本身鍾意食堅果類食物,而且花生有助增加口感。泰王蟹籽炒飯 $68個炒飯本身其實冇咩問題,分量足而且味道都好,鹹度適中,炒飯乾身粒粒分明。唯獨係佢上面

泰式香茅椰汁雞湯(大) $80

馬拉盞肥牛炒通菜套餐 $65

泰正金不換炒金邊粉 $64

泰王蟹籽炒飯 $68
個炒飯本身其實冇咩問題,分量足而且味道都好,鹹度適中,炒飯乾身粒粒分明。唯獨係佢上面附送嘅蝦餅,完全拉低曬個評分。蝦餅本生咬落已經唔脆,而且偏韌,仲要成塊都冇味🥲老實講唔放呢塊嘢上去仲好。

今餐最出色嘅係個雞湯同炒通菜,如果有機會再食我應該會再考慮叫兩樣。
2022-04-24
2021-10-29 586 瀏覽
一個有前途嘅企業、居然請一班咁嘅員工去破壞自己企業形象. 十個員工六個講電話,想叫嘢食都要等10分鐘(只有4張枱,因為走咗5張)究竟餐廳管理者想點?究竟係餐飲業市道唔好or妖精當道呢?其實管理層係點樣管理員工呢?食物差可以改、員工質素差可以大吉(關門個隻)其實寫open rice唔止係同其它D食客開心sharing,其實同時也是這間餐廳嘅成績表!現在嘅餐飲業已經唔係一言堂,唔係你哋餐廳管理層話好食就好食…..所以要聽取民意.
2021-10-29
$39 (早餐)
2021-09-26 346 瀏覽
侍應服務態度差劣 食物普通 即使叫外賣都要很長時間 仲成日比少野 寧願去附近茶餐廳都好過去依間野食。貼錢買難受。服務就長期都水準以下 態度唔好要再培訓 強烈不建議去依間野食。
侍應服務態度差劣 食物普通

服務就長期都水準以下 態度唔好要再培訓
強烈不建議去依間野食。
2021-09-24 231 瀏覽
輕食西餐 港式茶餐廳風格 今日係一個人既午餐青檸蜜配去骨海南雞(麻辣醬) 配白飯脆青瓜配海南雞飯 肉質鮮嫩皮又夠薄身淋上香辣醬汁, 鮮味既雞肉既更添香濃味道墊底既青瓜沾辣汁食一樣咁清新 份量也不少,足6-7件去骨雞肉!另外仲有清雞湯一碗附送,飲埋碗湯真係好滿足消費$77Shop G05, G/F, Yan Tin Shopping Centre, Yan Tin Estate, Tuen Mun
輕食西餐 港式茶餐廳風格 今日係一個人既午餐
青檸蜜配去骨海南雞(麻辣醬) 配白飯
脆青瓜配海南雞飯 肉質鮮嫩皮又夠薄身
淋上香辣醬汁, 鮮味既雞肉既更添香濃味道
墊底既青瓜沾辣汁食一樣咁清新
份量也不少,足6-7件去骨雞肉!
另外仲有清雞湯一碗附送,飲埋碗湯真係好滿足

消費$77
2021-09-02 220 瀏覽
好日唔會行去 諗住食番個普通到唔普通嘅沙嗲牛肉麵熱即磨咖啡…全間店除了廚房 我只見到三個職員 等了十分鐘至叫到個餐 見職員小自己攞杯水洗餐具 點知冇水 職員攞杯我只見係冇咖啡嘅奶水比我😳我即刻問佢咩嘢嚟 會唔會攞錯比我 職員就大大聲話即打㗎…仲好香😰😰😰 我為有一試 問佢攞杯水比我 佢就叫我問另一個職員攞…救命呀🆘攞杯水啫 有幾難沙嗲牛肉麵就一般冇驚喜…即磨咖啡極之難飲 冇咖啡味嘅奶水…本人試一次就夠晒 亦唔會再食❌
沙嗲牛肉麵就一般冇驚喜…
即磨咖啡極之難飲 冇咖啡味嘅奶水…

本人試一次就夠晒 亦唔會再食❌
2021-09-02
2021-06-18 234 瀏覽
見到已經無晒胃口原來食評要寫至少80個字,咁我唯有再講落去好日唔食早餐,難得我家老闆話去食個靚早,叫杯基本到唔基本的熱檸水,一黎到,我哋問姐姐呢杯係乜,佢答,咪熱檸水囉。哦!見到已無晒胃口,聞到又酸到十級,再加上姐姐咁好的回應加持,我真係飲唔落。好地地一杯熱檸水RIP
見到已經無晒胃口

原來食評要寫至少80個字,咁我唯有再講落去

好地地一杯熱檸水RIP
熱0水
2021-06-07 222 瀏覽
在這分店吃早餐已有兩年了,一星期總會幫襯兩三次,每次都點同一款,因為我走肉的,選擇很少。係最近幾個月間,食物質素下降了。曾經3次向店員表示,煎蛋上面有鑊撈,第一次那位叫阿春的店員說厨房厨師請假,當日是替工。一星期後再來食,兩隻蛋,吃第一隻索索聲,以為有蛋殼啦,忍住食埋佢。第二隻見到成隻蛋都係黑色一點點,同店員講,她們只是叫我換過一隻。我婉拒了,都唔等住食佢隻蛋,又怕佢加料。今朝,第三次鑊撈煎蛋,真係火都嚟。決定以後唔再嚟。畀左意見你,唔當一回事。咁算囉。再見
  • 鑊撈煎蛋
2021-03-22 303 瀏覽
2021.3.20(六)$45漫無目的行至兆康苑旁的新屋邨【欣田邨】食店一般都係集團經營。集團既廚房一般味道都係一樣,最大分別係環境清潔及職員態度。這段日子,有得返工應該係執到,否則公司就真係執笠。這食店主打應該係越式食品,有在其他店進食,合格的;如果講好好味就應該係太多味精。今天點了豬扒湯河,青檸紅茶,仲有1小食<素春卷>。豬扒:好軟熟,不硬湯河:味道唔錯/不口渴青檸紅茶:青檸味道特別素春卷:炸得鬆脆
2021.3.20(六)$45
今天點了豬扒湯河,青檸紅茶,仲有1小食<素春卷>。
豬扒:好軟熟,不硬

湯河:味道唔錯/不口渴