2023-12-11 130 瀏覽
前兩日同朋友落大埔中心食飯,咁啱我地都想食放題,於是我地去做咗滿屋日本料理。我地揀咗經典Set A,$298一個人。滿屋有朱古力噴泉,亦有唔同嘅軟糖同棉花糖,啱曬小朋友同朱古力愛好者!佢都有其他甜品同埋生果,例如tiramisu同柑等,選擇多元。經典set A主打油甘魚、三文魚同北寄貝。我地試咗三文魚,厚厚一片食落肥美。另外都有試佢嘅甜蝦,都幾新鮮。熟食方面佢有唔同壽司同小菜。特別推薦明太子天婦羅蝦卷,食其他放題嘅時候好少見有明太子壽司!滿屋嘅雞軟骨同雞翼都幾香脆、幾好食~另外,佢仲有榴槤可以食,每檯客人都係咁encore,真係好好味!

2023-12-10 129 瀏覽
大埔有一間性價比很高的日本任食料理。燒銀鱈魚,銀鱈魚表面燒到金黃色,中間魚肉雪白,魚肉一梳一梳,魚肉結實,油脂豐富,口感嫩滑,一般的任食料理是比較少見的,這裏可以任叫。燒羊架-羊架燒到剛剛好,咬一口中間粉紅色的嫩肉,肉汁慢慢滲出,一層薄薄的油脂,入口並不羶,越食越好味,而且口感細緻嫩滑。海膽手卷表層的紫菜脆卜卜,而且珍珠白飯剛剛好一口一件,表面金黃色海膽,入口甘香,味濃,鮮甜。三文魚刺身,肉質細嫩鮮美,而且沒有魚腥味,咬一口三文魚越食越甘香,魚油慢慢滲出來,加上Wasabi一齊食,超正。元貝刺身,元貝肉質鮮甜,肉厚飽滿,大大粒,肉質爽身有口感,不用加調味,食得出他的新鮮。赤蝦刺身肉厚飽滿,鮮甜爽脆,蝦味濃郁,正!油甘魚刺身肉厚滑嫩,油脂分布均勻,肉質口感細滑柔嫩,食落口滿口油脂甘香,味道甘甜鮮味。這間店舖有很多選擇,燒菠蘿,燒雞翼,燒物,熱食,刺身,炸物,餐前小食,飲品應有盡有,今餐我食得非常滿足,沒有下次。
大埔有一間性價比很高的日本任食料理。

赤蝦刺身肉厚飽滿,鮮甜爽脆,蝦味濃郁,正!

• 刺身
2023-12-06 175 瀏覽
滿屋日本料理 (大埔)屋企附近近近地食下野 平平地食個a餐😍見佢最近可以榴槤任食 作為一個咁中意食榴槤嘅人緊係唔可以錯過😆有凍榴槤同燒榴槤 熱食都唔錯喎 燒完更甜~我地兩條友叫左起馬十幾件榴槤 仲叫左好多刺身!食落都幾新鮮又黎得足牛柳粒都炒得香口好食👍🏻有海膽手卷、天婦羅、炸物仲有榴槤炸彈甜品竟然除左有蛋糕仔、布甸外 仲有榴槤麻糬!即刻夾左兩件💓 好好食仲有一人一杯hd 雪糕食😆整體黎講都幾好食 上菜又快
滿屋日本料理 (大埔)
屋企附近近近地食下野
平平地食個a餐😍
有凍榴槤同燒榴槤 熱食都唔錯喎 燒完更甜~
牛柳粒都炒得香口好食👍🏻
有海膽手卷、天婦羅、炸物仲有榴槤炸彈
仲有一人一杯hd 雪糕食😆
整體黎講都幾好食 上菜又快
滿屋日式放題🍣出左名抵食又多款式,平日收工去點左套餐A已經有73品,都只係$268 另加一🤩仲有無限任飲,連日本酒Sake🍶。梅酒都有,食足兩小時,夠晒飽肚😋自助區既沙律前菜款式都多,泡菜、酸辣鳳爪、手拍青瓜、木耳、中華沙律、芝麻螺肉等,凍蝦。。好多冷盤,點左野食即刻先食一些前菜開開胃😌-滿屋除左刺身外,壽司都還算頗有創意,有香芒🥭忌廉芝士加州卷、秘醬厚燒玉子🥚、火灸芝味和牛🐮、香草牛油果醬煙三文魚壽司等,質素都不錯的,而且,平時食放題怕食手卷大大件會好飽肚,呢度手卷都幾的骰,可以放心食多d 款😂呢度必食炸物,竟然係馬來西亞貓山榴槤炸彈🫢佢真係做到即炸果種,熱到辣口既感覺,啲榴槤蓉似爆出黎咁,岩晒榴槤愛好者😏呢度仲有花膠份量都比得幾大方,清酒煮蜆就比較清甜,但都好有肉又新鮮!其他料理仲有烤羊鞍🐑、炒雜菌🍄,鹽燒雞🐔軟骨,辣酒煮花螺🐚炸蝦🦐天婦羅,燒扇貝,吉列炸蠔🦪等,每樣都有質素保証,估不到呢間大廚都真係唔錯👍🏻甜品可以自助區拎,另外,每人可以有一客雪糕,食埋haagen dazs真係滿足晒☺餐廳大慨有20張枱,坐得舒適,可以輕輕鬆鬆慢慢刷返餐,食完仲可以去附近戲院🎥睇夜場,依家夜繽紛

餐廳大慨有20張枱,坐得舒適,可以輕輕鬆鬆慢慢刷返餐,食完仲可以去附近戲院🎥睇夜場,依家夜繽紛$50好抵,節目好豐富🤭
2023-11-20 350 瀏覽
餐廳內座位數量都十分闊落舒適,有四款組合選擇,由最低嘅A 去到最高嘅D ,我就點了A set經典放題組合。見到內有個自助吧,先試了這款,看看能否滿足!飲品都係自助,有茶包沖、清酒、梅酒、韓國飲品、啤酒、果酒、汽水。有自助🥗沙律吧,食物選擇有螺肉、竹筍、翡翠螺、車厘茄等,還有炸雞薯條🍟。落單只需掃QR code 好方便,今日最大驚喜就係有燒榴蓮同凍榴蓮任食,榴蓮味道超濃,燒過甜味更出。刺身味道鮮甜,融雪做得好好,幾款刺身都好新鮮。種壽司🍣有海膽卷物、火焰壽司、軍艦、手卷、燒物、炸物、煮物、天婦羅🍤等,推介炸雙皮奶及榴槤炸彈,外脆內內軟,好正!甜品方面,有朱古力噴泉、棉花糖、日式甜品、芒果布甸、泡芙、仲有Häagen-Dazs 雪糕。燒物串燒有水準,西京比目魚,鹽燒雞軟骨,鹽燒海蝦,鹽燒雞翼,鹽燒牛舌,燒新鮮菠蘿,黃金燒扇貝,大蔥雞肉串,選擇種類多,而且味道不錯!

刺身味道鮮甜,融雪做得好好,幾款刺身都好新鮮。

甜品方面,有朱古力噴泉、棉花糖

2023-11-13 283 瀏覽
上次同朋友仔介紹完呢間日本餐廳🎎,佢終於得閒同佢食下😚。嘢食未到,當然去出面拎啲小食先喇。冷盤好多款架,沙律🥗、木耳、手拍青瓜🥒........第一時間,就叫咗幾份西京比目魚🐟。真心好好味,食幾多份都得😎😎。第2時間,就係我最愛嘅壽喜燒🐮,甜豉油味道好到位,如果有碗白飯🍚送下就好。朋友仔話,出面碟壽司🍙🍘起碼要幾十蚊,佢就唔客氣叫咗N 碟嚟食。燒物方面,半架🐑,燒蝦🦐都燒得好出色,昇華咗肉質嘅新鮮。點少得我最愛之一嘅扇貝🦪 + 鰻魚🐟除咗HD之除,仲食咗幾款出面甜品櫃嘅甜點🍨,有tiramisu + 木糠蛋糕。----------滿屋日本料理大埔安邦路8&10號大埔超級城地下542-548號舖
上次同朋友仔介紹完呢間日本餐廳🎎,佢終於得閒同佢食下😚。

燒物方面,半架🐑,燒蝦🦐都燒得好出色,昇華咗肉質嘅新鮮。

點少得我最愛之一嘅扇貝🦪 + 鰻魚🐟

----------
滿屋日本料理
大埔安邦路8&10號大埔超級城地下542-548號舖
2023-11-11 220 瀏覽
在香港,晚餐繁忙時間既2個鐘任食,竟然唔駛$300❤️而且下單後食物也快速上菜不會漏單或者拖時間🔶前菜前菜款式有一整個冷凍櫃欣賞佢都有幾多蕃茄仔、蔬菜,可以食啲蔬果打底,健康啲🔶刺身選擇多,沒有腥味,不會未融雪合格的🫶🏻🔶熱食有壽喜燒、避風塘炒海鮮、燒海蝦等等選擇超級多🔶甜品除了甜品櫃的迷你小蛋糕、日本和果子、布甸等等每人還可以有movenpick/ Häagen-Dazs杯裝雪糕巧克力噴泉更是又好玩又好食

在香港,晚餐繁忙時間既2個鐘任食,竟然唔駛$300❤️

而且下單後食物也快速上菜
不會漏單或者拖時間

🔶前菜
前菜款式有一整個冷凍櫃
欣賞佢都有幾多蕃茄仔、蔬菜,可以食啲蔬果打底,健康啲

🔶刺身
選擇多,沒有腥味,不會未融雪
合格的🫶🏻

🔶熱食
有壽喜燒、避風塘炒海鮮、燒海蝦等等
選擇超級多

🔶甜品
除了甜品櫃的迷你小蛋糕、日本和果子、布甸等等
巧克力噴泉更是又好玩又好食

2023-11-07 158 瀏覽
又係放題時間,今日去大埔辦公,午餐時段,行過大埔超級城,見有一間《滿屋》,心思思想食日本料理的我,就決定食個午餐放題。QR code 點餐,刺身、天婦羅、壽司、炸物、燒物、鍋物、一品料理、甜品雪糕,罐裝茶/汽水/清酒/梅酒等。🥢涼拌魚皮,豬耳,辣味濃,口感彈牙。🥢頭盤回本刺身,呢度的刺身真係無得輸,樣樣都非常新鮮,三文魚、油甘魚,油脂豐富,肉質肥美嫩滑,赤蝦、北寄貝、赤貝、帶子、甜蝦,肉質Q彈。🥢壽司/卷物,米飯軟糯,刺身配料新鮮,推介軟腍又彈口的飽魚仔軍艦、軟滑海膽、吞拿魚蓉手卷,吞拿魚他他,細細件,一口一件,都係唔錯。🥢燒物類,鹽燒牛舌、雞軟骨彈牙、 甜甜燒菠蘿,都非常出色。🥢炸物類,香芋丸子,炸吉列蠔、炸雙皮奶,炸至金黃,香脆可口。🥢黑松露炒雜菇,香濃黑松露味。自🥢助區甜單品款式多,每款細細件,甜度剛好。另外,呢度放題包有烤榴槤,即點即烤,真係榴槤飄香滿屋。

🥢涼拌魚皮,豬耳,辣味濃,口感彈牙。

🥢燒物類,鹽燒牛舌、雞軟骨彈牙、 甜甜燒菠蘿,都非常出色。

🥢黑松露炒雜菇,香濃黑松露味。

自🥢助區甜單品款式多,每款細細件,甜度剛好。

另外,呢度放題包有烤榴槤,即點即烤,真係榴槤飄香滿屋。

高CP任食放題💡大滿足🫰🏻一班朋友聚會,最苦惱就係諗食乜,人人口味吾同🤯呢個時候,日式放題絕對係個好選擇,有多種食物和飲品提供,涼菜熱食甜品任君選擇,滿足哂大家既願望💕🔥A餐「經典放題組合」🍴刺身有多款刺身選擇,自製出令人😍既刺身拼盤,包括三文魚、油甘魚、象拔蚌 、北寄貝、帶子、甜蝦、赤貝和希靈魚等,冰鎮的刺身幾新鮮,尤其是厚切的三文魚和大大粒的帶子,鮮甜美味🍴壽司壽司做得比較精緻細件,讓我地可以叫多幾件不同款式的壽司🍣不吃刺身的朋友可以試吓火炙三文魚芝士壽司、牛油果沙律卷、火炙牛肉壽司、芝士軟殼蟹卷等🍴串燒呢度既串燒火侯處理得唔錯,不會乾柴柴的,佐酒一流👍🏻鹽燒雞軟骨口感爽脆、牛舌質感彈牙、雞翼外皮香脆!配埋任飲的啤酒、清酒同梅酒🍻🍶🍴燒物比目魚肉質嫩滑,encore左兩碟添!蒲燒鰻魚、黃金燒扇貝和燒羊鞍都幾好味
高CP任食放題💡大滿足🫰🏻

🔥A餐「經典放題組合」

🍴刺身

🍴壽司

🍴串燒

🍴燒物
2023-10-25 87 瀏覽
原來大埔都有日式放題食滿屋之前都有食過質素都唔差食物款式種類多 例如刺身 壽司 炸物 等等不過依間最特別嘅佢有朱古力噴泉 以前去酒店自助餐好鍾意另外仲有棉花糖同爆谷機添 飲品方面有酒精/非酒精 果汁 啤酒 清酒都有提供餐廳送食物速度都算快 可能食客比起旺角少所以好順暢而且地方乾淨坐得好舒服有幾款食物想推介北海道帶子 大赤蝦 味道好鮮味又大隻而熟食記得要點一品料理果頁和風汁牛柳粒好入味 最鍾意佢有炸蒜片係到避風塘雞軟骨辣椒仲多過雞軟骨串燒嘅雞軟骨會好食d另外重口味嘅炸榴蓮見到都幾受歡迎原來熱食會比平時就咁食味道更加濃烈有少少脆皮嘅口感

原來大埔都有日式放題

另外重口味嘅炸榴蓮見到都幾受歡迎
原來熱食會比平時就咁食味道更加濃烈
有少少脆皮嘅口感

2023-10-25 68 瀏覽
甚少食放題的我 唯獨愛吃這一間🥰食物選擇十分多,以魚,蝦,貝類等海鮮品為烹食主料,刺身口感柔嫩,新鮮及味道回甘,尤其大愛油甘魚及帶子🫶🏻炸物方面有驚喜💘放題有榴連炸丸!是流心餡料,一咬爆哂汁,可以無限encore🤭另外值得一試的是竹笙瑤柱蟹肉翅,真材實料的,放題吃到這種食材真是性價比超高😳鍋物也很高質,壽喜燒、清酒煮蜆也是居酒屋質素,值得一試💖餐廳也很用心地設置了清酒🍶station,有熱及冷清酒選擇,我們淺嘗了一杯味道也是不錯的🫶🏻而身為榴連控的我們感到十分開心,因為現時有免費升級烤榴連任食😱😱榴連來自馬來西亞,可烤可唔烤,我哋食到停唔到口🥹

2023-10-17 93 瀏覽
身為大埔人,一直都有聽過滿屋放題呢個招牌🌹想試好耐啦,今日終於有機會孝敬下好擦得嘅母上大人,帶佢食下😏😈經典73品放題 HK$298 (星期一至四)🔸刺身|手卷|壽司基本上大路嘅刺身都有,一上就係滿滿嘅冰凍住☺️質素都高,我地叫左兩輪😆值得一讚係寫到明挪威三文魚🐟唔會好似某啲放題店用cheap 啲嘅紅鱒以假亂真🤪出乎意料地好食嘅有酒煮榮螺片,酒香幾甜,螺片爽口💓生蝦、甜蝦同赤蝦都唔差🤩赤蝦冇屎😋夠曬乾淨👍🏼手卷必點海膽手卷😆味道濃郁,飯size 唔大,係咁食都得😍香蔥舌拿魚蓉都唔差😇壽司選擇好多元化,我地點左火炙三文魚籽帶子壽司、燒蠔壽司、左口魚壽司、蒜蓉牛油燒帆立貝壽司~不過刺身就好味啲!🔸熟食食放題又點可以冇燒烤呀🍡😌有羊鞍、牛舌、雞軟骨🐏🍢好多選擇😍可惜我地果日燒出黎比較鞋身啲,同埋有啲難咬,希望下次黎好啲啦~女士都係需要滋補下嘅😏肚腩同母上大人最推介御品鮑汁燴花膠👑勁大塊花膠,次次都係2-3人份,我地叫左三次大滿足🤩黃金燒扇貝都幾好食,細細粒,有啲芝士同香菇一齊燒幾好味💗✨西京比目魚薄薄地,燶邊幾香😋可以一戰🔸甜品千祈唔好走寶❣️係Hagendaz 同Movenpick 牌子嘅雪糕

經典73品放題 HK$298 (星期一至四)

🔸刺身|手卷|壽司

🔸熟食
放題又點可以冇燒烤呀🍡😌有羊鞍、牛舌、雞軟骨🐏🍢好多選擇😍

女士都係需要滋補下嘅😏肚腩同母上大人最推介御品鮑汁燴花膠👑
勁大塊花膠,次次都係2-3人份,我地叫左三次大滿足🤩
🔸甜品
千祈唔好走寶❣️係Hagendaz 同Movenpick 牌子嘅雪糕呀🤩仲有夏威夷果仁味😛正👍🏼💥
出邊仲有朱古力噴泉、甜品櫃,熟食都有炸鮮奶同榴槤炸彈

🔸飲品
見到有冷熱清酒任飲😍🍶仲有大大嘅飲品櫃🍻肚腩同母上大人飲左啲熱玄米茶~舒服曬🍵
2023-09-12
2023-10-17 60 瀏覽
在這次的滿屋日式放題用餐中,我品嚐到了多道精緻的料理。讓我們從開胃的魚生開始講。首先是北寄貝,這款鮮嫩多汁的北寄貝給人一種清爽的口感,接著是日本油甘魚,它的肉質細緻,帶著淡淡的油脂香氣,挪威三文魚也是我在這裡的必點之一,鮮美的色澤和豐富的脂肪含量,讓它的口感更加豐富多層次。北海道帶子刺身帶著淡淡的甜味,入口即化,令人陶醉。除了魚生之外,我還嘗試了其他精緻的日式料理。蟹籽軍艦則結合了鮮甜的蟹籽和酥脆的海苔,帶來了一種獨特的口感。海膽手卷則以濃郁的海膽作為主角,搭配柔軟的海苔和飽滿的飯糰,絕對是一道令人愉悅的美味。鳥貝壽司以新鮮的鳥貝為主角,質感鮮嫩,口感極佳。劍魚腩壽司則展現出劍魚肉的獨特風味,質地韌勁十足。醬油漬吞拿魚壽司則以醬油的香氣融合了吞拿魚的鮮美,帶來了一種豐富的口感。在熟食方面,鹽燒雞軟骨和鮮美的西京比目魚,烤得恰到好處,散發出誘人的香氣。燒羊鞍則是一道帶有濃郁獨特風味的菜品,肉質鮮嫩多汁,口感豐富。作為一道經典的日式料理,天婦羅在這裡也有多種選擇。蕃薯天婦羅和南瓜天婦羅都帶來了一種獨特的甜味和酥脆口感,令人難以抗拒。虎蝦天婦羅則展現了虎蝦的鮮美,外酥內嫩,讓我回味無窮。最後

作為一道經典的日式料理,天婦羅在這裡也有多種選擇。蕃薯天婦羅和南瓜天婦羅都帶來了一種獨特的甜味和酥脆口感,令人難以抗拒。虎蝦天婦羅則展現了虎蝦的鮮美,外酥內嫩,讓我回味無窮。最後,我還品嚐了自家製吉列炸蠔。這道菜結合了鮮嫩的蠔肉和金黃酥脆的外皮,口感豐富,讓人滿足。

總體而言,這家日式放題餐廳提供了多樣豐富的料理選擇,每道菜品都展現了獨特的風味和精湛的技藝。從魚生到壽司,從熟食到天婦羅,每一道菜都帶給我驚喜的美味體驗。無論是鮮嫩多汁的北寄貝,豐富脂肪的挪威三文魚,或者是濃郁香氣的日本油甘魚,每一種食材都經過精心挑選和處理,呈現出最佳的口感和風味。搭配精心製作的壽司和熟食,每一口都帶給我舌尖上的愉悅。

此外,餐廳也提供了獨特的燒烤菜品,如花之戀和燒羊鞍,它們展現了不同的烹飪方式和風味,帶給用餐者更多的選擇和驚喜。而天婦羅菜品的多樣性更是讓人留下深刻的印象,蕃薯天婦羅和南瓜天婦羅散發出誘人的香甜,而虎蝦天婦羅的鮮美則令人難以忘懷。

最後,我特別推薦他們的自家製吉列炸蠔。這道菜以鮮嫩的蠔肉為主角,外層酥脆,內裡鮮美,每一口都帶來滿滿的口感和滿足感。

總而言之,這家日式放題餐廳以其豐富多樣的料理選擇和精湛的烹飪技藝,給人留下深刻的印象。無論是魚生、壽司、熟食還是天婦羅,每一道菜品都展現了獨特的風味,如果你對日本料理有興趣,這裡是一個值得一試的好去處。

位於大埔超級城C區地下嘅滿屋放題,出晒名抵食,今日早收工5:30左右入座,套餐A特價$278+1~刺身新鮮冇得輸!我同朋友都係蝦刺身迷,佢嘅赤蝦刺身又肥又大隻,蝦身好爽脆,蝦頭仲有滿滿蝦膏,十分滿意!壽司方面選擇都好多,我哋都好鍾意佢嘅火炙壽司,餸大大件,舊飯就細細粒,咁樣可以試多啲唔同嘅款式!朋友好搞笑地叫咗鮑魚軍艦返嚟試,真係成隻鮑魚放咗喺軍艦上面,真材實料!燒物都好出色,燒帆立貝係我最鍾意食,而我朋友就好鍾意食燒鰻魚同燒比目魚,話新鮮無腥味,encore左好多轉!值得一讚係佢落左單之後唔使等好耐,啲單都比足哂,好抵讚!食食吓出去行吓,竟然有川茶前菜食,豬耳勁爽,一定要試!仲有任飲清酒、啤酒、罐裝同埋紙包飲品!清酒煮蜆,一粒沙都食唔到,勁清甜!今次真係賺左!原來而家做緊期間限定,只要惠顧任何組合的放題,均可免費升級馬來西亞烤榴槤無限任食!即刻叫咗黎食!榴槤勁甜勁香,第一次食烤榴槤,原來真係好正!

清酒煮蜆,一粒沙都食唔到,勁清甜!

2023-09-20
2023-10-06 110 瀏覽
好耐冇食放題,咁啱friend子生日約佢去食放題慶祝吓先。嚟到餐廳聞到陣榴槤味先知原來做緊優惠,任何組合嘅放題都可以免費升級馬來西亞烤榴槤無限任食,坐低即刻叫返一碟食吓先。第一次食烤榴槤,外層有陣焦香味,榴槤味好濃郁。凍梅酒好清甜。自助區有好多款前菜任夾。各款刺身大大舊好鮮甜。大赤蝦仲長過隻手指。油甘魚好肥美。燒物即叫即燒熱辣辣。炸物都係即叫即炸。芝麻雞翼仲有肉汁好juicy。煮物叫咗兩款,上面灑上大量芫茜啱曬芫茜控。壽喜燒牛肉鍋俾足料,除咗牛肉仲有豆腐、粉絲、娃娃菜、白菜仔同金菇,另外仲加咗隻蛋添。湯底味道好清甜。最後試埋兩隻知名牌子雪糕,成餐都好滿足。
好耐冇食放題,咁啱friend子生日約佢去食放題慶祝吓先。

第一次食烤榴槤,外層有陣焦香味,榴槤味好濃郁。

凍梅酒好清甜。

自助區有好多款前菜任夾。

各款刺身大大舊好鮮甜。
大赤蝦仲長過隻手指。
油甘魚好肥美。

燒物即叫即燒熱辣辣。

炸物都係即叫即炸。
芝麻雞翼仲有肉汁好juicy。

煮物叫咗兩款,上面灑上大量芫茜啱曬芫茜控。

最後試埋兩隻知名牌子雪糕,成餐都好滿足。