沙嗲軒

Satay Inn
地道炒貴刁 ($168)唔係好地道 比較似乾炒牛河多啲😅 但係都好足料:有芽菜、魚片、臘腸、雞蛋同埋幾粒大蝦好大份,比較油膩馬來喇沙 - 椰汁咖喱海鮮瀨粉 ($168)湯底夠濃,椰奶味香濃,但係同瀨粉唔係好襯,吸唔到啲喇沙湯味有一隻大蝦、豆卜、魚片同埋半隻烚蛋 星洲蘿蔔糕 ($168)蘿蔔糕好粉,煎得不夠香脆,少少辣,份量好多,有幾粒蝦仁—𝗋𝖾𝗌𝖾𝗋𝗏𝖺𝗍𝗂𝗈𝗇𝗌: yes𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: if in the area💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $200-300 𝗉𝗉 (dinner)🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 6.5/10📍沙嗲軒 黃竹坑海洋徑3號香港富麗敦海洋公園酒店2樓
地道炒貴刁
地道炒貴刁 ($168)

好大份,比較油膩
馬來喇沙 椰汁咖喱海鮮瀨粉

馬來喇沙 - 椰汁咖喱海鮮瀨粉 ($168)

湯底夠濃,椰奶味香濃,但係同瀨粉唔係好襯,吸唔到啲喇沙湯味

有一隻大蝦、豆卜、魚片同埋半隻烚蛋
星洲蘿蔔糕
星洲蘿蔔糕 ($168)

蘿蔔糕好粉,煎得不夠香脆,少少辣,份量好多,有幾粒蝦仁

𝗋𝖾𝗌𝖾𝗋𝗏𝖺𝗍𝗂𝗈𝗇𝗌: yes
𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: if in the area
💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $200-300 𝗉𝗉 (dinner)
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 6.5/10
📍沙嗲軒
黃竹坑海洋徑3號香港富麗敦海洋公園酒店2樓
馬來喇沙 椰汁咖喱海鮮瀨粉
2024-01-11 593 瀏覽
新加坡酒店,要来试试他们的南洋风味餐厅啦。环境:很漂亮,内部装饰搭配海景,绝美;中午来得早,第一名,后面客人陆陆续续来店里,生意还不错;服务:店员友好,菜品整体口味在线,尝试不同风味; 蛋黄炸鱼皮 很有幸福感,口感很脆,蛋黄味道很香,不觉得鱼腥; 椰香牛腩 在菜单上没有显示辣椒,以为不辣,实则有些辣味的,而且用了很特别的香料,很新奇的口感;牛腩很嫩,就是香料味的接受度因人而异了; 沙爹拼盘(半打) 很好吃,推荐。 覆盖鸡肉,牛肉,猪肉三种肉。沙爹肉串本身自有风味,也可以沾酱,酱料甜口的,无论蘸肉还是蘸蔬菜都好吃; 叻沙 选了最温和的口味,辣味对于不能吃辣的人来说,还是明显的; 米线有点偏硬,肯能不是米线,但口感还不错,整体味道还不错; 薏米水 怎么能少了薏米水,不过蛮甜的,控糖人士只能浅尝。整体还是不错的,环境让人很愉悦。
新加坡酒店,要来试试他们的南洋风味餐厅啦。

[薄荷]环境:
很漂亮,内部装饰搭配海景,绝美;
中午来得早,第一名,后面客人陆陆续续来店里,生意还不错;

[服务铃]服务:
店员友好,菜品整体口味在线,尝试不同风味;
薏米水 怎么能少了薏米水,不过蛮甜的,控糖人士只能浅尝。
整体还是不错的,环境让人很愉悦。
薏米水
椰香牛腩
沙爹拼盘(半打)
叻啦
薏米水
沙爹拼盘(半打)
叻啦
講真,今次食晏感覺好舒服!坐定定,四周環境優美,忍唔住一邊啖好西,一邊望吓啲綠意盎然🌿。開始嚟個四人拼盤,份量啱啱好,恰到好處!海南雞滑得嚟仲有雞味,嗰種嫩滑得嚟又唔膩口,真係掂。炒貴叼呀,滋味好正點,個火候抓得啱啱哋,臘腸嘅香味夾帶啲蔥香,炒下炒下,真係好惹味!食咗幾啖,頓時覺得世界都美好咗。至於肉骨茶,送上嚟嗰陣我第一時間就聞到嗰股撲鼻藥材香,真係幾濃呀!湯頭夠晒味,入口即溶,你話豪邁唔豪邁咩?最後,同朋友一致認為,呢個餐廳唔單止係食物出色,連坐低享受嘅氣氛都咁好,總之今次食飯體驗實在係太正喇!下次喺諗唔到食乜嘢嘅時候,可能又會揀呢度喇。🍽✨

2023-12-17 347 瀏覽
海南雞飯,寫住招牌,以為無死啦,結果係唔知隔咗幾多夜嘅雞。麥皮牛油蝦,麥皮好味😋,蝦唔新鮮,無味,肉係散嘅。服務態度,值得讚👍🏻,職員很好,正常酒店的服務態度。
海南雞飯,寫住招牌,以為無死啦,結果係唔知隔咗幾多夜嘅雞。
麥皮牛油蝦,麥皮好味😋,蝦唔新鮮,無味,肉係散嘅。
服務態度,值得讚👍🏻,職員很好,正常酒店的服務態度。
2023-12-17
紀念日
2023-11-01 442 瀏覽
We ordered the first item on the signature dishes menu, the SATAY INN FAMILY PLATTER $988, which serves 4 persons:- Chicken and pork satay (8 pcs)- Curry puffs (4 pcs)- Curry beef brisket with roti canai - Signature Hainanese chicken (half chicken)- Fragrant chicken riceThe Signature Hainanese chicken was really tender and juicy and with the right flavour. The chicken rice was perfect. The platter was huge and filling and it’s good value for money to get to try various signature dishes of the

- Curry puffs (4 pcs)
- Fragrant chicken rice

The Signature Hainanese chicken was really tender and juicy and with the right flavour. The chicken rice was perfect. The platter was huge and filling and it’s good value for money to get to try various signature dishes of the restaurant.

They run out of curry puffs and have replaced them with Ngoh-Hiang-five-spice minced pork rolls instead, which were great.

2023-10-31 295 瀏覽
作為星馬菜的愛好者,對沙嗲軒呢個名字總不會陌生,曾經嚐過屯門黃金海岸店,印象良好。據聞Fullerton Ocean Park Hotel新開的那家沙嗲軒,裝潢與別不同,靚到無倫,搞到我心郁郁好想去見識下。說了好一段時間,我終於遇到飛雲,機會嚟喇!如像進入花花世界,附送一覽無遺的海景,的確是咁多間沙嗲軒之中環境最優勝的一家,無庸置疑。吃什麼呢家嘢,我梗係懶得就懶,總會有人出手點餐。先來兩款海鮮菜式,其一是辣椒花甲,花甲唔怕甩皮甩骨,結合惹味的辣汁總是吸引。師傅還有一個很貼心的配搭,就係會伴上炸饅頭,讓大家可以將精華一滴不剩咁放入口中。胡椒蟹食得多,將主角轉做龍蝦又好少品嚐。做得幾乾身,但肉質唔會好韌,最重要是超級多羔,這個做法,岩晒喜歡食香口嘢既我。接下來是四人份量的家庭拼盤,海南雞飯、串燒、咖喱牛腩、星洲咖喱角及油酥餅等,總之齊晒沙嗲軒既招牌嘢。份量矚目之餘,水準亦唔差,如串燒唔會乾柴柴,海南雞好嫩滑,咖喱角鬆化等,真心建議大家可以揀呢款拼盤,無須傷腦筋點餐。叫番碟炒芥蘭平衡下,是有需要的。甜品選擇唔多,最推介既係娘惹紅豆刨冰,色澤靚、份量足,刨冰細密可口。我會再來的!

說了好一段時間,我終於遇到飛雲,機會嚟喇!
吃什麼呢家嘢,我梗係懶得就懶,總會有人出手點餐。
叫番碟炒芥蘭平衡下,是有需要的。

我會再來的!
2023-10-28 198 瀏覽
不下多次聽朋友說沙嗲軒的新加坡美食怎樣怎樣好吃,最近終於相約到好友一起到香港富麗敦海洋公園酒店的「沙嗲軒」試試。餐廳設計很是特別,首先要經過一條長長的走廊進入大廳,兩邊玻璃飾櫃內放滿不同的花朵,室內以綠白色為主色調,令人像走進一個大花園一樣;安坐其中,很有親親大自然的感覺。有點口喝,先叫個椰青解解喝,椰水味道香甜,果肉爽嫩好吃,唔錯。第一道上的菜是「辣椒花甲配炸饅頭」,微辣酸甜的醬汁配上鮮嫩的花甲,更能食出其鮮味;配上香脆的饅頭,真是非常好吃,如不是怕太飽,必定叫多碟炸饅頭來送醬汁。之後是香濃惹味的「胡椒龍蝦」,黑胡椒辛辣和獨特的香氣,有效提升龍蝦的鮮甜味,更添風味;蝦肉緊實有彈性,又香又甜,不錯吃。這個四人家庭拼盤,內有沙嗲雞肉及豬肉各4串、椰香咖喱牛腩、印度千層油酥餅4塊、咖喱角4件、半隻招牌海南雞連油飯,食材豐盛;當中沙嗲串及海南雞飯最為吸引,雞肉嫩滑,美味可口,價錢也只需$988,值得一試!😋食了這麼多惹味的菜式,這味爽脆鮮甜的鹹魚炒芥蘭,正好為之後的甜品清清味蕾。我們選了三款甜品,包括:馬六甲椰汁西米布甸、椰汁黑糯米 及 娘惹紅豆刨冰。三款甜品也非常出色,尤其喜歡當中的刨冰,

三款甜品也非常出色,尤其喜歡當中的刨冰,不但色彩繽紛的外型已相當吸引,香甜的紅豆、滑溜涼粉及Q彈十足的椰果,更是令你忍不住一口一口的吃下去,口感冰涼爽透,記得要試呀!😋
好開心的聚會,尤其食物水準出色更值得加分,難怪可以得到咁多人稱讚!🤔

#沙嗲軒家庭拼盤 #沙嗲雞肉及豬肉串
#咖喱角 #椰香咖喱牛腩 #印度千層油酥餅 #招牌海南雞 #雞油飯 #黃竹坑
#香港富麗敦海洋公園酒店

• 胡椒龍蝦
  • 四人家庭拼盤
  • 娘惹紅豆刨冰
2023-10-25 127 瀏覽
如果大家有看開我的文章便知我十分喜歡沙嗲軒的新加坡美食,以往方便的有尖沙咀店又或者想遠離繁囂就會走到屯門黃金海岸店解饞!今次首道來到有世外桃源Feel香港富麗敦海洋公園酒店內的沙嗲軒,品嚐一系列經典及新菜式吃得我非常滿足而歸。這間沙嗲軒的裝潢完全顛覆了我對新加坡餐廳的印象!它用上了白襯綠兩色來呈現餐廳的清雅味道,在這兒進餐非常有度假的感覺真的很Chill耶。每一次吃新加坡菜我也會選擇飲椰青$62,這次也不例外得到個非常清甜解渴的冰凍椰青。人齊後第一道菜辣椒花甲配炸饅頭$248亦已上檯!酸甜香辣的醬汁配鮮味花甲好味得叫我停不了口,大廚聰明地配上了炸饅頭喜歡這惹味汁醬的我瘋狂地沾滿饅頭來品嚐真的大滿足啊。緊接著是大大隻的胡椒龍蝦$568出場,新鮮厚肉的波士龍蝦用上黑椒來烹調,沒有多餘的醬汁吃的正是龍蝦的原鮮味,而愛嚐鮮的我非常喜歡這烹調方法。我們剛好四人於是點了這個四位用的沙嗲軒家庭拼盤$988,一個拼盤內可以嚐盡四款餐廳的招牌美食真的超划算!香脆的咖喱角我之前已經試過,內裏釀滿了香辣的雞肉、雞蛋、洋蔥和薯仔等,口感非常之豐盛吃罷會很滿足,所以我決定跳過直接享用其他美食哈哈。沙嗲軒的串燒是

沙嗲軒的串燒是絕對不能錯過的美食!我們得到了沙嗲雞肉和豬肉串各4串,串燒雞肉不會鞋口而豬肉則非常彈牙,那個充滿花生香氣的沙嗲醬絕對是靈魂人物,有了它多少串我也能鯨吞下去。
這個是椰香咖喱牛腩配印度千層油酥餅,牛腩我沒有緣份跟它一聚! 但我還可以用千層酥餅沾那香濃咖喱汁來品嚐,總算是額外得到的幸福味道。
來到品嚐餐廳的招牌海南雞而我們得到半隻和雞油飯,每次品嚐這雞也是那麼皮香肉滑非常可口,加上充滿香氣的油飯總是叫我百吃不厭。
最後來一客鹹魚炒芥蘭$148作為這一頓美味的終結,充滿薑汁香氣加上鹹魚的惹味,這一碟芥蘭菜我真的吃了不少。
有麵包超人在甜品必定要豐富點!我們選了三款來開心Share相信他應該很滿意吧。
這一個是馬六甲椰汁西米布甸$78,粒粒飽滿煙靭的西米入口非常圓美,加上香滑的椰汁味道真的挺吸引。
愛吃糯米的朋友相信這個椰汁黑糯米$78一定合您口味,煮得軟糯煙靭的黑糯米浸淫在香氣滿滿的椰汁內吃下口感非常滿足。
不過大家也十分喜歡這個娘惹紅豆刨冰$78,色彩繽紛的賣相真的十分吸引睛,內有紅豆、涼粉及椰果等食材,配上淋有煉奶的冰涼刨冰夏天吃超爽皮冬天食則非常刺激。
好開心可以臨去台灣之前跟好友品嚐一餐那麼美味的新加坡菜,我們要快些再約出來再飯聚啊。
2023-10-11
國慶日,中西區好多地方都封路,我又唔想同人迫,於是選擇咗去富麗敦酒店嘅沙嗲軒食晚飯。上次到訪係中午時份,可以欣賞到窗外優美嘅海景。今次食晚飯,反而有機會focus返室內嘅裝修及花卉裝飾。大型嘅熱帶植物同鮮豔嘅花朵擺設於餐廳嘅各個角落綻放,營造出一種綠意盎然嘅氛圍,好似喺一間美麗嘅溫室之中用餐,既和諧又舒適。🔶沙嗲軒家庭拼盤 (4位用) $988 - 沙嗲雞肉及豬肉串 (8串)、咖喱角 (4件)、椰香咖喱牛腩配印度千層油酥餅、招牌海南雞 (半隻)、雞油飯上次咖喱角無貨,今次終於試到啦!咖喱角好大隻,入面塞滿香濃嘅餡料,不過酥皮略為油膩,食一隻都已經可以好飽。海南雞去晒骨,啖啖肉,肉質鮮嫩。咖喱牛腩個汁好香濃,沾油酥餅一齊食,真係好惹味。沙嗲串燒以多種香料及調味料醃製,外層烤得金黃微焦,香氣使人難以抗拒,所以之後我哋再追加左半打沙嗲雞($188)🔸辣椒花甲配饅頭 $248 - 餐廳特別推介嘅食物。花甲用辣椒醬汁悶炒。辣椒醬非常惹味,同chili crab 好相似,都係由辣椒、蒜、薑、番茄醬、同雞蛋組成,酸甜辣完美融合。炸饅頭鬆軟,蘸取鮮味辣椒汁,真係值得試試。🔸肉骨茶 (黑湯) $148

🔸肉骨茶 (黑湯) $148 - 湯底由多種藥材同香料熬煮而成,香氣撲鼻,肉質嫩滑多汁滋味。有配埋油炸鬼,索晒啲汁,成口都充滿精華。

如果想要逃離城市繁忙嘅節奏,沉浸在一個綠意盎然嘅熱帶花園中,大家不妨去沙嗲軒試吓!
沙嗲軒家庭拼盤
辣椒花甲配饅頭
沙嗲串燒雞
沙嗲軒家庭拼盤
辣椒花甲配饅頭
沙嗲串燒雞
  • 沙嗲串燒
有一段時間沒有吃新加坡菜😳,聽說最近 🩵 香港富麗敦海洋公園酒店 的✨沙嗲軒,推出星洲蟹(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),馬上約朋友去試試囉~ 去過酒店幾次,都覺得環境非常舒適😌,如果有假期的話,下次一定要去住!!! 每次到訪,Lobby的熊貓公仔都會換上新衣服,好可愛呀(≧▽≦)!!! 沙嗲軒環境寬敞又舒適🩷,大量綠色植物加上海景,感覺一流。食物選擇不算多,但每個種類都有哦~ ☆ 星洲蟹🦀$588 超大隻星洲蟹😍,蟹肉鮮甜又鮮美,啖啖蟹肉,令人極度滿足!!! 可以選辣椒🌶️、胡椒 或 粉絲口味😌。我當然選粉絲啦,粉絲好入味,好滿足~ ☆ 沙嗲串燒🍖$188 串燒有牛、雞、豬各兩串,沙嗲醬有花生粒,味道偏甜,合我胃口呀! ☆ 招牌海南雞🍗$298 海南雞真心不錯,肉嫩有光澤,雞香十足,雞皮Q彈呀。 ☆ 地道炒貴刁🍜$168 炒貴刁好惹味😚,彈牙又入味,有炒蛋、臘腸、蝦仁,醬油味道帶甜,好吃~ ☆ 鹹魚炒芥蘭🥬$148 芥蘭爽脆又清甜,也不錯(≧▽≦)。 質素很好呀,下次再來吧~

沙嗲軒環境寬敞又舒適🩷,大量綠色植物加上海景,感覺一流。

食物選擇不算多,但每個種類都有哦~

☆ 星洲蟹🦀$588

☆ 沙嗲串燒🍖$188

☆ 招牌海南雞🍗$298

海南雞真心不錯,肉嫩有光澤,雞香十足,雞皮Q彈呀。

☆ 地道炒貴刁🍜$168

☆ 鹹魚炒芥蘭🥬$148

2023-09-22
2023-09-15 254 瀏覽
趁週末嚟咗海洋公園度住返一晚享受度假氣氛知道富麗敦酒店係新加坡品牌所以呢間酒店自然唔少得新加坡菜辣椒炒蟹$588炒蟹可以選擇用黑胡椒定係用辣椒炒我比較鍾意食辣嘢,所以揀咗辣椒賣相一流,而且蟹肉好大份,好厚肉地醬料應該係加咗蛋液同埋蕃茄醬,好開胃馬拉蘿蔔糕呢個同我哋傳統食嘅蘿蔔糕唔同先將蘿蔔糕切到一粒粒再用蟹味嘅醬料炒,配上菜脯,超級惹味,個人最鍾意就係呢道菜肉骨茶有好香濃嘅藥材味,配上一字骨,同埋油炸鬼,飲落去暖笠笠,感覺好養生。
趁週末嚟咗海洋公園度住返一晚享受度假氣氛

知道富麗敦酒店係新加坡品牌
所以呢間酒店自然唔少得新加坡菜

辣椒炒蟹$588
炒蟹可以選擇用黑胡椒定係用辣椒炒
我比較鍾意食辣嘢,所以揀咗辣椒
賣相一流,而且蟹肉好大份,好厚肉地
醬料應該係加咗蛋液同埋蕃茄醬,好開胃

馬拉蘿蔔糕
呢個同我哋傳統食嘅蘿蔔糕唔同
先將蘿蔔糕切到一粒粒
再用蟹味嘅醬料炒,配上菜脯,超級惹味,個人最鍾意就係呢道菜

2023-08-27 377 瀏覽
去開Fullerton staycation,酒店都徧遠啲,而且又撞正打風,梗係留係酒店餐廳食飯。餐廳環境好乾淨好光猛,食都食得好開心!一行四人,見到有個家庭拼盤套餐乜都有($988),唔洗考慮太多就叫左佢,一上枱,原來成個套餐用一隻碟裝住😂😂😂係一個佔左成兩張枱嘅碟,超級ig-able!!!海南雞飯好好食,雞又大份又夠哂滑,連飯都好香!沙嗲雞串好惹味,兩樣菜都有好多汁醬點,花多眼亂呀!個千層油酥餅都唔錯,又唔會太肥膩,不過配埋一齊嘅耶香咖哩牛腩個汁徧甜,一定要送飯或者薄餅。套餐唔夠我地幾個大食鬼食飽,於是叫左胡椒蟹($588),胡椒蟹味道一流,又夠多肉,但價錢都幾貴下,三兩下就食哂。星洲炒米($168)有啲辣,都係茶餐廳好食啲😂睡房個喇沙麵都唔錯,最厲害係佢入面嘅餸菜夠晒多!留意,埋單俾美國運通同匯豐卡都有折扣優惠!

• 沙嗲軒家庭併盤
2023-08-24 283 瀏覽
同人傾開話呢度有個國慶套餐👌🏻,趁星期四晚$500消費就有免費泊車,今晚入嚟食晚餐。原本安排嘅枱,太近隔離枱,因為早都比我換第二張。二人套餐包兩杯飲品,要咗金桔梳打同熱薏米水,薏米水幾大杯同唔會好甜。跟住一個大圓盆上咗三道菜:海南雞脾跟油飯、胡椒蝦同炒芥蘭。份量都夠兩人食,油飯乾身雞夠滑,蝦都煎得香,芥蘭有D咸。肉骨茶每人一小碗,藥味濃,骨可以再淋D,另呢個餐冇油炸鬼跟,有D失望。沙爹夠香。甜品係一大碗泡冰加四樣配料👌🏻。套餐性價比算唔錯,服務幾好。我哋食完之後,就好多一家大細酒店住客入坐,可能會好嘈,所以快啲找數走人。
2023-08-13 395 瀏覽
在Fullerton Ocean Park staycation, check out 時順道試試Satay Inn. 由門口reception個男職員已木無表情, 我朋友問有冇近窗位, 佢居然可以唔答我朋友,但佢又俾左最後一個2人窗口位我地。 我地點左海南雞飯同 Nasi Lemak.先講海南雞飯:- 雞份量超少- 雞皮厚過肉- 無特別好味 (蒲羅平民價都做得仲好味啲)- 食完一份唔會飽- 價錢卻要$208 再加一Nasi Lemak:- 2件雞overcooked, 乾爆- 除左微辣,冇咩味-$198 加一有個男侍應,我一食完個飯湯都未飲完,佢就想黎收走我盆野。跟住我地 Nasi Lemak 食淨一半, 佢等左一陣就直接問我地係咪可以收走。 作為呢種level 既酒店餐廳,佢見到客人食淨一半好應該問客人係咪食物唔啱胃口, 有咩要改善?佢冇! 只係盡快收我地啲野, 我隻手放在筷子上佢一句聲都唔問就隔硬收埋我對筷子。 完全係茶餐廳趕客feel. 收走晒我啲野先黎俾個甜品menu我地問我地仲要唔要叫甜品,但你feel 到作木無表情好似同你講唔叫甜品就好走咁既feel. 俾你咁樣趕客式款待

我地點左海南雞飯同 Nasi Lemak.

先講海南雞飯:
- 雞份量超少
- 雞皮厚過肉
- 無特別好味 (蒲羅平民價都做得仲好味啲)
- 食完一份唔會飽
- 價錢卻要$208 再加一

Nasi Lemak:
- 2件雞overcooked, 乾爆
- 除左微辣,冇咩味
-$198 加一

有個男侍應,我一食完個飯湯都未飲完,佢就想黎收走我盆野。跟住我地 Nasi Lemak 食淨一半, 佢等左一陣就直接問我地係咪可以收走。 作為呢種level 既酒店餐廳,佢見到客人食淨一半好應該問客人係咪食物唔啱胃口, 有咩要改善?佢冇! 只係盡快收我地啲野, 我隻手放在筷子上佢一句聲都唔問就隔硬收埋我對筷子。 完全係茶餐廳趕客feel. 收走晒我啲野先黎俾個甜品menu我地問我地仲要唔要叫甜品,但你feel 到作木無表情好似同你講唔叫甜品就好走咁既feel. 俾你咁樣趕客式款待, 啲食物質素又咁差,我仲會咁傻再柯打多啲野?服務態度差,不合酒店standard!
Hainansse  Chicken  Rice
Basi  Lemak  (食唔晒先記得影)
2023-08-12
2023-06-28 623 瀏覽
今天第一次來這餐廳,由於是晚上時間,看不到窗外美景。味道尚算可口,座位寬敞,乾淨企理,服務員態度良好。價錢其實是貴的,但作為一間新開貴價酒店,什麼都昂貴是正常吧!我們點了一個家庭拼盤,供4位用,有沙嗲串、咖哩角、咖哩牛腩配酥餅、海南雞飯,全部想嚐試的通通有齊,賣相精美星洲蘿蔔糕,有點辣,蘿蔔糕煎得不夠香脆,賣相差少少 如有機會必定再來品嚐其他美食,欣賞美景

家庭拼盤

星洲蘿蔔糕,有點辣,蘿蔔糕煎得不夠香脆,賣相差少少

星洲蘿蔔糕

如有機會必定再來品嚐其他美食,欣賞美景

• 家庭拼盤