招聘中
月薪
$18,900-$23,100
月薪
2024-02-28 343 瀏覽
沙嗲牛肉麵的牛肉質素很差,牛肉軟林林應該落了好多鬆肉粉,完全沒有正常牛肉應有的質感。湯沒有任何沙嗲味,似出前一丁原本的湯底一樣。奶茶太苦澀-連最基本的奶茶都沖不好😅沒要求只是想隨隨便便的吃一餐,但連最普通的茶餐廳質素亦不及格。宜多作改善
奶茶太苦澀-連最基本的奶茶都沖不好😅
2024-02-22 303 瀏覽
平日11:30去到,唔使等位。用QR code 落單,見到咖哩吉列魚柳飯張圖賣相幾吸引,立即order左一份。點知....點知份午餐一嚟到....照騙! 說好的3塊魚柳呢?隨口問下經理,經理回覆, 圖片只供參考,咖哩吉列魚柳飯一向都係得一塊魚柳, 但係之後有改口風,指圖中嘅係3塊係細塊啲,我哋碟中係大塊啲....點都好啦,講返味道方面, 咖哩比較偏重椰奶口味, 我個人比較喜歡阿活咖哩嗰種style。 溫度唔係好夠熱,不過就係趕時間嘅人嘅福音喇...總括而言,呢一間已經打入我永不光顧名單。

點知份午餐一嚟到....照騙! 說好的3塊魚柳呢?

總括而言,呢一間已經打入我永不光顧名單。

2024-02-18 236 瀏覽
服务体验非常差 我是这里的老顾客了 基本上每周都会点 但最近情况愈来愈差 到店点单自取的单子 只是点了奄列 居然要等半个小时 屡次催促才给装袋 不仅如此付费的餐具点单两副也只装一只 外卖的奶茶装袋也不牢靠 到家全部都洒了 经理和大堂的人员管理能力很差 疲于应付 令人失望
外賣自取
=============大大件豬扒 | 堂食一餸飯來說OK===================開設在利東街,大概是整條街最便宜的餐廳了茶記最重要「快、靚、正」,永華都做到:上菜速度正常另上的咖喱汁有一大碗,不怕吃到一半便沒有味道              咖喱的香料用油炒香,又加了椰奶烹調,淋在充滿油香的豬扒油上剛好飯沒有甚麼特別之處雖然明顯是肥仔餐,估計約1,200卡路里,但尚算吃得滿足。==============================註:燈光明亮樓底高,但二人一般要搭枱,枱之間空隙較窄,變相要屈住隻手食飯,唔太舒服。
開設在利東街,大概是整條街最便宜的餐廳了
茶記最重要「快、靚、正」,永華都做到:
上菜速度正常
另上的咖喱汁有一大碗,不怕吃到一半便沒有味道
飯沒有甚麼特別之處

雖然明顯是肥仔餐,估計約1,200卡路里,但尚算吃得滿足。
2024-01-11
叫左2個海南雞飯,每個$88,冇野飲等左30分鐘,上左1個海南雞飯,再過10分鐘,先上埋另1個海南雞飯,總共等左40分鐘,重要分開上……油飯冇味似白飯,濕濕地,好難食海南雞好韌,臭臭地,好難食醬汁好稀,似溝左水,冇乜味埋單都要等……等左幾分鐘先有人慢慢行過黎收錢,黑面同細細聲埋怨,唔知怨乜…… (我地全程冇投訴)貴、難食、等勁耐、態度差……其中一個海南雞重要係多骨,一半肉韌,一半肉梅,又臭又難食……
叫左2個海南雞飯,每個$88,冇野飲

油飯冇味似白飯,濕濕地,好難食
海南雞好韌,臭臭地,好難食
醬汁好稀,似溝左水,冇乜味

貴、難食、等勁耐、態度差……

2024-01-11
2023-11-11 783 瀏覽
不是第一次光顧,每況愈下,黑色制服女侍應服務差,黑面,偷懶,星期六晚店內有很多空位也要放客人在門口,等了很久才給予點餐單,女侍應不停看手機。吃過最難吃的鐵板餐,牛扒完全冇牛味,只有奇怪的黑椒味,伴菜充滿油味但沒有蔬菜味,薯角也冇味,燒汁上菜時是冷的,不值那價錢。很可惜,因為第一次去時覺得環境很好,當時有位帶眼鏡的男侍應服務也好。希望店主看到可以作出改善,起碼多注意員工訓練及食物質素,不要浪費了店舖的裝修及地點。
2023-10-05 863 瀏覽
豬手炆得很入味,不算軟爛,有咬勁但不靭。幼麵彈牙正正常常。湯底偏咸而且表面鋪了一層厚厚的油,好影響食慾,每吃一口感覺又要長胖了。整體來說,還算不錯,但湯太油是扣分點。
豬手炆得很入味,不算軟爛,有咬勁但不靭。
整體來說,還算不錯,但湯太油是扣分點。
紹興南乳豬手麵
2023-09-23
2023-08-30 945 瀏覽
🩷 永華日常📍灣仔皇后大道東200號利東街地下------------------------------1️⃣ 豬扒出前一丁推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻豬扒很入味 調味剛好 很大塊 有口感😍搭配了出前一丁 煮得軟硬適中 加埋出前一丁的麻油 麻油香十足 正💕2️⃣ 五香肉丁出前一丁推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻五香肉丁 大大粒 辣辣地 很惹味 同樣搭配了出前一丁 美味🤩3️⃣ 淨雲吞推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雲吞八粒 大細適中 一啖食晒🥰內餡有很多大大粒的鮮蝦 調味剛好 不錯😆4️⃣ 火腿奄列&牛油多士推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻火腿奄列 大大份 奄列外皮煎得香脆 內裏嫩滑 火腿份量多😍奄列包裹住火腿 味道剛好 不會鹹 美味😋5️⃣ 凍檸茶&熱奶茶推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻凍檸茶 茶味濃 夠冰凍 好飲 熱奶茶 茶味同樣濃烈 奶及茶的比例平衡 不錯🥰------------------------------食物質素不錯 份量十足 全部食物即叫即整 新鮮熱辣😍惟繁忙時間 服務員不足 很多枱沒有人收拾 需要排隊😆總評味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️
🩷 永華日常

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
2023-07-25 933 瀏覽
假日去開灣仔是但入間茶餐廳就黎左呢度試下。入去發現呢間餐廳比平時嘅係貴少少,不過可以接受嘅😂呢啲新或茶餐廳都係掃QR code落單- 五香肉丁出前一丁現火腿奄列 $55足料正常嘅常餐,但假日無得配飲品,要另外單叫。蔥油Double雞扒飯 $68雞扒2塊都好大塊煎得香脆肉滑,蔥油好香但成碟飯底好油。

呢啲新或茶餐廳都係掃QR code落單

- 五香肉丁出前一丁現火腿奄列 $55
足料正常嘅常餐,但假日無得配飲品,要另外單叫。

蔥油Double雞扒飯 $68
雞扒2塊都好大塊煎得香脆肉滑,蔥油好香但成碟飯底好油。
2023-07-23 653 瀏覽
走埋收銀姐姐叫個蔥油豬扒雞扒飯外賣,個姐姐問係豬扒定雞扒,我以為理解錯就話雞扒啦,加凍飲,姐姐話唔包嘢飲,我指佢枱面個餐牌俾佢睇,姐姐教訓我話下次講清楚啲!😡仲有一個令人難忘嘅面色。🫣結果成功落單「蔥油豬扒雞扒飯外賣」。👍🤣🤣食品實素:1. 雞扒豬扒都好食2. 蔥油多啲就好3. 撈飯豉油好香4. 飯好食
走埋收銀姐姐叫個蔥油豬扒雞扒飯外賣,
個姐姐問係豬扒定雞扒,
我以為理解錯就話雞扒啦,加凍飲,
姐姐話唔包嘢飲,
我指佢枱面個餐牌俾佢睇,
姐姐教訓我話下次講清楚啲!😡
仲有一個令人難忘嘅面色。🫣
結果成功落單「蔥油豬扒雞扒飯外賣」。👍🤣🤣
食品實素:
1. 雞扒豬扒都好食
2. 蔥油多啲就好
3. 撈飯豉油好香
4. 飯好食
外賣自取
自己每逢放假,都喜歡去灣仔不同地方飲奶茶。 個人覺得這間的奶茶和食物都正正常常,不算差也沒驚喜平。不過要讚的是2位在二樓的年輕員工,當日中午1時25分入到去,不少OL仍在等餐,最後不少人等不了而離開,這二位年輕員工很受氣亦很盡力幫客人追單,到最後仍保持好好的禮貌。 自己的吉豬蛋飯雖然2時10分才有,但感謝這2位年輕員工服務,老闆就要改善一下廚房出餐的效率,也要讚賞這2位好樓面員工。這兒的環境算是舒服,冷氣亦足,估計日後會再來,當然會選擇唔趕時間的日子才來啦!!
自己每逢放假,都喜歡去灣仔不同地方飲奶茶。

2023-06-29
大家千析唔好去!一去到有位直入, 但係由用QR crde落到單起計, 足足等了20分鐘飲品先到, 去到差不多25分鐘碗麵才到, 原預了30分鐘吃早餐, 結果都要食到狼吞虎嚥。到食完碗麵, 其他煎蛋腸仔多士完全唔見影!我可能已經算好彩, 我隔離位的食客等候時間比我更久, 他比我早到, 但係到我走時佢連飲品都未有。問d侍應佢話今日好多單, 所以等咁耐, 但係間餐坐唔滿, 門口無人等位, 也不見外賣員等候。但係就係出餐出得好慢好慢, 又聽到有人用QR crde落完單, 但係系統無, 又要人手落過。客唔多, 但超級慢!
大家千析唔好去!
到食完碗麵, 其他煎蛋腸仔多士完全唔見影!
客唔多, 但超級慢!
2023-05-19
2023-05-04 1084 瀏覽
見到永華出咗新menu,以為有鐵餐,點知得晚市先有,但係又冇寫明😓😓同餐廳職員擾擾攘攘左幾十幾分鐘,先至搞清楚原來晚市先有。無可奈何之下,叫咗個海南雞飯同埋咖喱魚柳飯。海南雞飯就不過不失,不過味道偏淡,而且啲雞嘅份量都比較細,至於咖喱魚柳飯,上到嚟得魚柳同埋飯,仲要份量偏小,咖喱吹咗佢幾次先至上,上到嚟食得都已經過咗半個鐘😓😓啲服務態度好差,做嘢都甩漏,不過勝在價錢平,呢個價錢係得呢個服務㗎咋😓
同餐廳職員擾擾攘攘左幾十幾分鐘,先至搞清楚原來晚市先有。
2023-04-29 944 瀏覽
呢一間位於囍帖街嘅茶餐廳喺牛角集團旗下嘅餐廳,今日咁啱喺囍帖街行街,行到咁上下想食個下午茶,就同朋友去咗試吓呢一間 反正金卡會員有八五折!樓面睇落都算幾好坐,有卡位同埋唔同嘅座位 餐廳係用QR code落單,下午茶時段比較平,不過我就揀咗全日餐嘅沙嗲牛肉公仔麵沙嗲牛公仔麵嚟講,只能夠講佢合格,雖然牛肉份量好多,但係味道唔係真係太特別,加上佢其實收費都幾進取,$56,我加咗杯奶茶紅豆冰+$12,一個人食都差唔多$70 沙嗲牛肉公仔麵個面係幾好食嘅,唔係出邊嗰啲大光面,面質都幾彈牙嘅 多士煎蛋同埋火腿就平平無奇,唔係真係太特別 折後$57.8

多士煎蛋同埋火腿就平平無奇,唔係真係太特別 折後$57.8
2023-03-14 1336 瀏覽
灣仔不嬲出名食晏貴,好食少少都要過$100, 作為一名社蓄既朋友仔身同感受,辛辛苦苦搵埋搵埋,其實為咗餐食。喺度掙扎緊嗌咩嘢食嘅時候,掃行過永華日常外賣特價餐。咖喱汁好好食。抵食高質
外賣咖喱吉列魚柳飯
2023-03-14