applepie12345

applepie12345

我是 applepie12345
訊息
正顯示第 17 篇(共 7 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
雲吞麵
APR 24

經常叫外賣,接電話姐姐(老闆?)好有禮貌 有一次遲左去攞,其他姐姐仲主動同我換個凍左既湯,服務好好。 呢度堂食peak hour 我見到多人排堂食 又好食又抵食,品質有保證
甜品
Signature  cheese  cake
MAR 24

唔知係唔係做緊優惠,所以食物種類少左咁多 我是因為landmark bespoke 啲分到期諗住用左佢(上年都係為左用啲分所以同家人來食),所以叫做比正價,二千幾蚊兩大一小。 上年啲食物種類比較多,熱食都多款,而海鮮係不停refill,今次竟然連龍蝦都不停被清倉,出去幾次都攞唔到🥹。呢度係文華喎,唔係cheap cheap buffet 嘛? 連熱食打開都好多empty (暈) 最後大家都食得好少,失望而回 。 下年啲分真係唔好咁晒😅因為二千幾蚊係真係當現金洗,趁Harvey Nicholes 未執笠用黎買下野好過! Service 方面,明顯唔夠人手,我...
1 推介
wong_wangyip
FEB 24

沙嗲牛肉麵的牛肉質素很差,牛肉軟林林應該落了好多鬆肉粉,完全沒有正常牛肉應有的質感。湯沒有任何沙嗲味,似出前一丁原本的湯底一樣。 奶茶太苦澀-連最基本的奶茶都沖不好😅 沒要求只是想隨隨便便的吃一餐,但連最普通的茶餐廳質素亦不及格。宜多作改善
安格斯級封門柳
安格斯級肋眼牛扒
薯條
JAN 24

今日喺深水埗有appointment,如果唔係其實都會好少嚟到呢一區。我印象係深水埗全部都係茶餐廳冇咩邊間餐廳乾淨企理坐得舒服(你當我唔識嘢啦)所以黎之前都專登搵定間餐廳食晚飯。 我哋八點到達,已經安排好座位,個男侍應(唔知係咪老闆)服務態度非常好,我哋點咗最signature既兩款牛扒各一,兩款都非常唔錯$190真係好抵!另外薯條都任裝,我哋refill嘅時候個男侍應態度非常殷勤。 以呢個價錢食到呢個質素服務態度又唔錯,而且地方乾淨企理,我覺得大家應該要支持吓香港呢啲小店,如果唔係經營唔住就會好快拜拜
1 推介
Jaydenlok
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$140 (晚餐)
NOV 23

今日咁啱嚟荔枝角,見到有越南嘢就想試吓。食物都有驚喜幾好味,服務都好好,我哋坐響舖頭最盡頭一角落,經常都有同事行過嚟睇吓有冇需要。價錢非常合理,我哋叫嘅幾樣嘢食都好味,牛油雞翼,炸墨魚餅同埋牛肉船河。 份量夠大,啲牛肉都高質,而且湯底香濃。牛油雞翼就醃得好入味,啲蒜頭好多好多令到成碟雞翼都好香。墨魚餅都唔係一堆粉,清楚見到佢裏便有粒粒墨魚肉,都幾彈牙。 最後我哋兩個人食咗一碗船河(好大碗) 兩個小食,都係二百幾蚊埋單,非常抵食。值得推薦。
2023-07-22
每人約$800
JUL 23

呢間新餐廳之前好難book, 竟然今次即日book到。環境裝修service ok, 但食物坦白係好一般(直情可以叫做唔好食😅)本身都期待佢個home made pasta,無論味道質感連隻碟presentation 都真係好麻麻,Chak or even Pici 都好食過佢好多…(I am so sorry) 價錢方面開左支酒per head 都係大約$800,係唔貴的。但都係嗰句,要好食先得😂 新店熱度可能完結了,如果要有翻頭客真係要響食物味道方面諗諗計
檢視所有留言 ()
0分鐘 (外賣速遞)
2023-03-16
是次消費
每人約$100 (午餐)
MAR 23

我經常叫外賣DIY salad 整體上都可以,所以先不斷回購 菜都幾新鮮,牛油果熟既程度都係啱啱好 是一個非常不錯的健康外賣午餐 但每次的質素都有啲參差,例如sauce 有時少到冇落咁,有時啲菜係冇mix 好,好雜亂,因有時太少sauce ,就會好乾,好似食緊雜草咁 最出事係crouton, 因為十次有八次係林既,唔係因為佢浸左sauce, 就算佢係徹底乾身,都係林既,完全不能入口,可以改善一下。僅有的二次係脆身的,就幾好食
Top