2024-04-21 6547 瀏覽
平時唔主張食放題嘅我🧐覺得放題容易浪費食身通常食物質素又一般般呢間放題真係令我大開眼界😳海膽:🍣係放題食海膽 真係一大challenge採用左北海道海膽顏色上看落都新鮮 冇顏色變黑情況聞落亦都冇臭味食落都鮮甜 唔會有腥味特別係帶子海膽壽司 真係好好食😋刺身:🍣🦀️基本刺身應有盡有 款款都新鮮 仲要厚切最特別係有松葉蟹腳而且有肉汁 有肉 唔係D又乾又鞋比好多自助餐還要好創作料理:出面放題比較少有嘅款式特推: 鱆紅魚薄切刀攻都係好簙 同出面酒店食差不多一品料理:🦪鮑魚,花膠,扇貝甚至有乳鴿,炒蟹鮑魚超淋口 花膠都勁大份 又厚身甜品:🍨有鵝肝厚多士係鵝肝 鵝肝 鵝肝呀~(重要說三次)而且鵝肝唔細 質素唔差極尚椰皇燕窩燉蛋白估不到嘅甜品雖然係碎燕 但份量唔少仲要有珍珠奶茶飲 質素都可以 幾香口總括:太多好野食 真係款款都吸引質素款款都高質 的確殿級數 高級好多果然係一分錢一分貨 但係值得的😍🥰
平時唔主張食放題嘅我🧐

出面放題比較少有嘅款式
特推: 鱆紅魚薄切
刀攻都係好簙 同出面酒店食差不多

一品料理:🦪
鮑魚,花膠,扇貝甚至有乳鴿,炒蟹
鮑魚超淋口
花膠都勁大份 又厚身

甜品:🍨
有鵝肝厚多士
係鵝肝 鵝肝 鵝肝呀~(重要說三次)
而且鵝肝唔細 質素唔差

• 北海道海膽軍艦
  • 花膠
  • 刺身
2024-02-22 10571 瀏覽
睇完多個KOL 食評,知道有咩可以多食,今次可以平反以往對大喜屋的品質,就算食午餐都是超高質的高級放題,咁岩係情人節所以價格比平時唔同,每落一轉都會有刺身,刺身部份好高質。刺身:全部刺身都係厚切,三文魚、油甘魚、拖羅、甜蝦、希靈魚,帶子、赤貝、赤蝦都好鮮甜,池魚配魚子是另外上,跟其他酒店級有得揮。壽司 & 卷物:海膽軍艦&吞拿魚蓉值得推薦,食左幾轉都好好食,仲有三文魚腩、海膽拖羅、鹽燒左口魚邊好好食、另外海膽黑松露帶子屬創作料理部份超班水準,令鮮味更昇華。熱盤:只叫瑤柱扒豆苗 (encore 4次)、乳鴿夠熱皮夠脆。炸物/ 天婦羅:芝麻雞賢翼炸得香口,肉質唔會乾,天婦羅蝦炸皮薄熱辣辣好食,絕冇成舊粉。燒物:羊鞍即叫即燒,等左接近20分鐘先到,燒得剛熟又夠腍,食一舊就算好易飽,至於蒲燒鰻魚 (encore 3次) ,要小心食有碎骨。蒸物:金蒜粉絲蒸扇貝即叫即燒,用左炸蒜口感上冇咁好,如果用返蒜蓉出黎的效果會不得了。其他:自助區有飲品、甜品、部份熱盤,如需落單的甜品只有半個椰皇燕窩燉蛋白,以放題級數黎講係高質,入口有陣陣椰青水味,蛋白滑嫩甜度適中。生果區更有榴槤蓉任食,味道夠濃冇渣啖啖肉。
睇完多個KOL 食評,知道有咩可以多食,今次可以平反以往對大喜屋的品質,就算食午餐都是超高質的高級放題,咁岩係情人節所以價格比平時唔同,每落一轉都會有刺身刺身部份好高質。

建議先網上訂位,職員服務態度幾好有禮,相信短時間會再黎大刷一番!!
2024-02-14
情人節
貪新鮮係香港人特式,所以今天相約友人去呢間位於旺角酒店內啱啱新開無耐既日式放題名店「殿·大喜屋」品嚐是日晚餐❗餐廳採用嚴選高質上盛的新鮮北海道海膽!餐廳和式裝修,自助吧食物及飲品井井有條,店員殷勤有禮,入座時即時俾QR code 點餐,不論上菜速度快又準,確保食物質素食完執碟都迅速,讚!1️⃣🌟新鮮刺身、壽司手卷:放題任飲任食的新鮮刺身和壽司手卷選擇非常豐富。我特別喜歡他們的吞拿魚腩、油甘魚和北海道鮮帶子,口感鮮美。另外,松葉蟹腳和大赤蝦也非常新鮮美味。最讓我驚艷的是北海道海膽軍艦運,海膽的鮮甜味道絕對是一大亮點。2️⃣🌟燒物及天婦羅:我尤其推薦他們的蒲燒鰻魚和鹽燒雞軟骨串,鰻魚肉質嫩滑,雞軟骨炸至酥脆,口感絕佳。此外,川燒珍寶鮮蠔燒和燒有機新鮮菠蘿也值得一試,帶有燒烤香氣的鮮蠔和甜蜜的菠蘿組合非常美味。3️⃣🌟小食:我特別喜歡他們的皇牌紅燒乳鴿皇肉,肉質鮮嫩多汁入味。另外,花雕醉鮑魚和瑤柱扒豆苗也非常美味,鮑魚鮮嫩,豆苗爽脆,搭配瑤柱的鮮味更加突出。4️⃣🌟一品料理:避風塘炒蟹是我最喜歡的一道菜,蟹肉鮮嫩,避風塘醬汁香辣可口。上湯龍蝦伊麵和鮑魚皇帝蟹黃粥也非常美味,龍蝦肉質鮮嫩,伊麵口感彈牙,而帝蟹

餐廳採用嚴選高質上盛的新鮮北海道海膽!

1️⃣🌟新鮮刺身壽司手卷:
放題任飲任食的新鮮刺身壽司手卷選擇非常豐富。我特別喜歡他們的吞拿魚腩、油甘魚和北海道鮮帶子,口感鮮美。另外,松葉蟹腳和大赤蝦也非常新鮮美味。最讓我驚艷的是北海道海膽軍艦運,海膽的鮮甜味道絕對是一大亮點。

2️⃣🌟燒物及天婦羅:

3️⃣🌟小食:

4️⃣🌟一品料理:
避風塘炒蟹是我最喜歡的一道菜,蟹肉鮮嫩,避風塘醬汁香辣可口。上湯龍蝦伊麵和鮑魚皇帝蟹黃粥也非常美味,龍蝦肉質鮮嫩,伊麵口感彈牙,而帝蟹黃粥濃郁香滑。

5️⃣🌟自助吧:
中華沙律新鮮爽口,蟲草花膠燉雞湯滋補而美味。此外,各種飲料和甜點也讓人滿意,可以滿足不同口味的需求。

總括而言,這家放題任飲任食餐廳提供了豐富多樣的菜式選擇,無論是刺身、燒物、小食、一品料理還是自助吧,都能找到自己喜歡的菜式。食材新鮮,味道美味,是一個極具價值的用餐選擇。
2024-01-12
  • 北海道海膽軍艦
1K
大喜屋集團於香港放題界規模可算是數一數二,最新一間分店「殿·大喜屋」剛剛進駐旺角帝京酒店。前身正是酒店自助餐餐廳「花月庭」,因此環境更加寬敞,高樓底充滿空間感。卡位坐得舒適,到我8時正離座時,店外已排滿長長人龍,可說是近期人氣熱話新店。晚市放題最平$348起,除了特定時段外,今次我就選擇了2小時自選時段放題,價錢為每位$388。所有食物都是任點任食,款式包羅萬有,集齊刺身、壽司、卷物、串燒、一品料理、麵鍋、天婦羅、炸物等等。掃描QR code後就可用手機點菜,環保方便又有效率,order的食物全都一目了然,今次亦沒有漏單。所有海膽菜式都使用北海道海膽,金黃色澤鮮明,充滿甘腴鮮味。上湯龍蝦伊麵真材實料,以新鮮爽彈的龍蝦尾入饌,味道亦和中式酒樓沒太大差別。刺身款式有油甘魚、金槍魚腩、三文魚、北寄貝、甜蝦、希靈魚、池魚王、北海道鮮帶子、赤貝、海赤蝦等,最特別就是還可任食松葉蟹腳。壽司卷物配搭甚有創意,例如香蔥芝麻拖羅小卷、海鮮沙律卷、加州卷、鵝肝芝士鰻魚卷、芝士吉列蝦卷、蟹皇卷,炙燒壽司則有辣味燒三文魚、滋味燒皇帝蟹棒、鹽燒左口魚邊、羅勒醬燒大蝦、火炙海膽帆立貝、蒜香燒牛肉,江戶前壽司包括三

所有食物都是任點任食,款式包羅萬有,集齊刺身壽司、卷物、串燒、一品料理、麵鍋、天婦羅、炸物等等。

晚市放題

所有海膽菜式都使用北海道海膽,金黃色澤鮮明,充滿甘腴鮮味。

北海道海膽軍艦

上湯龍蝦伊麵

刺身

壽司卷物配搭甚有創意,例如香蔥芝麻拖羅小卷、海鮮沙律卷、加州卷、鵝肝芝士鰻魚卷、芝士吉列蝦卷、蟹皇卷,炙燒壽司則有辣味燒三文魚、滋味燒皇帝蟹棒、鹽燒左口魚邊、羅勒醬燒大蝦、火炙海膽帆立貝、蒜香燒牛肉,江戶前壽司包括三文魚腩、黑松露油甘魚、玉子、海膽拖羅、黑松露帶子、京蔥風味赤蝦、花之戀、龍蝦沙律大蝦,還有蔥拖羅軍艦、海膽軍艦、辣汁三文魚軍艦、蟹籽軍艦、蟹肉蟹膏蟹籽軍艦、芥辣八爪魚軍艦等等。

壽司

殿堂級鐵板鵝肝厚多士油脂豐腴,再以脆卜卜的多士墊底,形成一嫩一脆的極端質感。

殿堂級鐵板鵝肝厚多士

花雕醉鮑魚口感緊緻彈嫩,封存海中鮮味,隱滲出微醺酒香。

花雕醉鮑魚

清酒煮鮮蜆全部已煮成開口,也沒夾雜沙粒,當酒精遇熱揮發後,與蜆肉的鮮甜味相得益彰。

清酒煮鮮蜆
燒香草羊鞍燒得略帶微微焦香,羶味不過重。
燒香草羊鞍

皇牌燒乳鴿王亦是放題罕見菜式,肉汁豐富,不會烤得過乾。
皇牌燒乳鴿王

多款海鮮熱盤同樣無限量任點,例如避風塘炒蟹、金蒜粉絲蒸扇貝、川燒珍寶鮮蠔燒等等。

避風塘炒蟹

燒物有鹽燒鯖花魚、蒲燒鰻魚、西京燒比目魚,炸物包含榴槤炸彈、紫心香芋丸、芝士年糕、芝麻雞翼。

西京燒比目魚

天婦羅有皇帝蟹棒天婦羅、温室南瓜、一口甜蕃薯、天婦羅蝦,串燒包括牛油燒翠肉瓜、燒温室甜菠蘿、鹽燒雞軟骨、燒牛舌、燒七味鱈魚干。

天婦羅

比較特別的是熱食款式夠大包圍,可找到瑤柱扒豆苗、黑椒蜜汁一口牛、鮑魚皇帝蟹黃粥、泰式黃咖喱炒鮮大頭蝦伴手工薄餅等等。

瑤柱扒豆苗

極尙椰皇燕窩燉蛋白入口滑順綿密,清甜不膩,椰香四溢。

極尙椰皇燕窩燉蛋白

自助區亦有冰鎮海鮮如東風螺、鮮蝦、青口,源源不絕地供應,refill 速度亦夠快。

冰鎮海鮮

自助熱盤提供蒸魚、鹽水鴨、小龍蝦、豉椒炒蜆、唐揚雞球、章魚小丸子、蒸籠點心例如小籠包、蝦餃、燒賣、蟲草花烏雞湯等。

蒸魚

冷盤有煙三文魚、西班牙辣香腸、橡果香腸、沙律吧,可隨個人喜好自行混搭沙律款式。

煙三文魚

甜品包含榴槤糯米糍、牛奶布丁、焦糖意式布甸、芝士蛋糕脆脆、豆腐花、芋圓仙草凍、楊枝甘露、巴斯克芝士餅、馬卡龍、朱古力蛋糕、士多啤梨慕絲、焦糖布丁燒、藍莓乳酪、士多啤梨乳酪、雜莓乳酪,還有中式糖水芋頭椰汁西米露。

甜品

新鮮水果亦有哈蜜瓜、青提子、西瓜和士多啤梨,不過全場最搶手可說是榴槤蓉。

榴槤蓉
軟雪糕有蜜瓜和乳酪兩款口味,可以自行加上不同配料。
軟雪糕
就連Milk Top、Movenpick、Haagen-Dazs雪糕和多款雪條都可以無限量任食,更是邪惡誘惑。
雪糕

飲品櫃的海量款式尤其壯觀,全都是任人自取。

飲品

另有熱清酒、橙汁、椰青水、豆漿、石榴汁、清酒、梅酒、紅酒、真露、羅漢果茶、蜂蜜菊花茶、自助咖啡機,同樣都是自斟自飲。

熱清酒

難得放題不只得罐裝飲品,竟然出現港式奶茶和珍珠奶茶。

珍珠奶茶
2024-01-03
上湯龍蝦伊麵
極尙椰皇燕窩燉蛋白
雪糕
珍珠奶茶
2023-12-26 14853 瀏覽
帝京酒店最近開左殿·大喜屋!餐廳地方好大,裝修好靚坐得好舒服!不過最重點係食物款式同選擇都好多,而家用料靚!特別係呢度既海膽係採用北海道既海膽,夠晒高級!見到好多人都不停encore!海膽好creamy 而且有回甘味,非常正!另一款必叫既係上湯芝士焗龍蝦烏冬!賣相精緻,碗碗都有兩件啖啖肉龍蝦,爽口彈牙,加上稻庭烏冬,口感有彈性!呢度仲有超厚鵝肝多士,鵝肝大大塊又燒得香,夾埋脆多士食口感一流刺身類有金槍魚腩、油甘魚、松葉蟹腳、赤蝦、三文魚、北寄貝、鮮帶子、池魚王、赤貝等!放題都食到拖羅同蟹腳真係無得頂!好食又夠鮮味,而每一片刺身都好夠厚,入口更飽滿!珍寶鮮蠔燒,原隻燒蠔鮮味十足,炸蒜鬆脆超好味極尚椰皇燉蛋白,蛋白充滿住濃郁奶味同椰香,甜度適中!自助吧大量前菜、飲品、甜品、醬料係基本款!最特別係連凍海鮮都有,凍蟹、凍蝦同青口等!生果仲見到有香印提子同榴連蓉!臨尾仲要食番幾杯haagendazs雪糕先好走呀!

珍寶鮮蠔燒,原隻燒蠔鮮味十足,炸蒜鬆脆超好味

極尚椰皇燉蛋白,蛋白充滿住濃郁奶味同椰香,甜度適中!

自助吧

1天前 0 瀏覽
「殿•大喜屋」放題餐廳內坐位寬敞 裝潢華麗🍴中間設有自助區域 可以自己攞到前菜•炸物•點心•燉湯•水果•飲品•甜品等食住先🥰 再用手機QR code下單📲 食物種類繁多 每樣都想試啊😍 不得不吃佢地嘅北海道海膽壽司😘 入口軟滑鮮甜 愛了❣️刺身方面 我們試了三文魚| 油甘魚| 呑拿魚 超厚切 味道很新鮮👅 還有帶子| 北寄貝| 赤蝦| 松葉蟹腳🐟 很推薦它們的鵝肝厚多士 油脂滿滿的 在口中溶化😬 還有法式紅酒藍莓鵝肝🍷 口感細膩幼滑🤤 卷物和軍艦也很出色 海膽拖羅黑松露帶子很高質素😝 串燒有羊架,牛舌,焗蠔,菠蘿,雞軟骨🍢 避風塘炒蟹很惹味🦀 連花雕醉鮑魚和花膠都可以食到🫢 除咗食物豐富 甜品都有好多款選擇🍨 Movenpic和 Haagen dazs雪糕都可以任攞🍦淡淡榴槤蓉很搶手 仲有多款beer/ sake/ shochu🍻 性價比極高 值得一試〽️

避風塘炒蟹很惹味🦀 連花雕醉鮑魚和花膠都可以食到🫢

1天前 0 瀏覽
呢度位於帝京酒店二樓,環境企理同樓底高,感覺好舒服!中午時段見唔少人排隊入座,任食3小時$338/位,依家最新推出名有榴槤添呀🍣 刺身厚切鮮甜,款式多又齊,有三文魚、油甘魚、吞拿魚腩、帶子同甜蝦都超鮮甜!而且三文魚、油甘魚同吞拿魚腩油脂豐富;甜蝦黏糯好新鮮!除咗刺身,仲有厚燒鰻魚玉子、鵝肝芝士鰻魚卷同北海道海膽軍艦壽司,都係必食😂🍽️一品料理有多款款式, 熱辣辣口肉嘅避風塘炒蟹,我哋encore咗兩次😅另外特別推薦川燒廣島蠔,連殼原隻上面放滿蒜蓉,肥美飽滿多汁!金銀粉絲蒸扇貝都幾大粒!仲有燒乳鴿、鐵板鵝肝厚多士同椰皇燕窩燉蛋白,高質又好食!新菜式仲有金湯燴花膠厚實飽滿🔥 燒物有鰻魚、羊架同燒菠蘿、翠玉瓜,全部燒得香口!菠蘿同翠玉瓜都好清甜,食完唔會膩!另外仲有居酒屋菜式,好似西京燒比目魚同酒煮清蜆,調味唔錯!🍽️ 自助區有多種日式前菜、炸物、熱盤、老火湯同凍海鮮可以揀選。當然唔好錯過生果任食榴槤蓉,軟綿嫩滑😋🌟 呢間餐廳環境寬敞舒適,食物選擇多到令人眼花繚亂!用QR Code點餐,店員上菜速度高效率,而且會主動收走唔需要嘅碗碟。服務態度都好好!🎈殿·大喜屋🎈旺角太子道西193號帝京酒店2樓

🎈殿·大喜屋🎈
旺角太子道西193號帝京酒店2樓
5天前 0 瀏覽
聽講依間日式放題係放題之中嘅LV,終於有機會試下。餐廳好大,而且大多數都係卡位,所以坐得好舒服。我先坐底,友人去望下外面有咩拎,佢話。。。未見過有咁多野飲既品種。不論有酒精定無酒精都好多同任飲。然後講下野食,刺身都幾新鮮,唔會俾啲頭頭尾尾你,都係比一啲中間同埋超正嘅位你。特別介紹吓,佢俾嘅係超級肥美嘅拖羅🥰🥰花雕醉鮑魚,啲鮑魚好腍,花雕味好夾,都encore咗兩次鵝肝多士,超肥美,仲可以任食,真係脂肪肝都抵丫🫣💕蟲草花竹絲雞湯,超濃味超好飲,飲咗兩碗。燒生蠔就不過不失啦,但係都肥美嘅。椰皇燕窩燉蛋白真係要早啲叫,因為我哋差唔多食完先叫,覺得好好食都加唔到多個😂🤭外面仲有好多雪糕同埋雪條,真係高質得黎又抵食。已經諗定母親節,要同媽咪嚟🥳
聽講依間日式放題放題之中嘅LV,終於有機會試下。
餐廳好大,而且大多數都係卡位,所以坐得好舒服。
特別介紹吓,佢俾嘅係超級肥美嘅拖羅🥰🥰

花雕醉鮑魚,啲鮑魚好腍,花雕味好夾,都encore咗兩次

鵝肝多士,超肥美,仲可以任食,真係脂肪肝都抵丫🫣💕

蟲草花竹絲雞湯,超濃味超好飲,飲咗兩碗。

燒生蠔就不過不失啦,但係都肥美嘅。

外面仲有好多雪糕同埋雪條,真係高質得黎又抵食。

已經諗定母親節,要同媽咪嚟🥳
  • 鵝肝多士
6天前 0 瀏覽
聽咗呢間鋪都一段時間,今日收工約咗朋友嚟試吓,不過記得book 位,見門口少人無booking 要等位呢度環境同一般放題有少少唔同,地方較寬敞,同埋自助區比較大同多食物種類。除咗有一般放題嘅食品,仲有好多放題少見嘢食個人推介:日本北海道海膽軍艦好少放題可以有任食海膽軍艦,呢度就可以瘋狂咁食,日本海膽新鮮有海水味,鮮甜好味,食得過癮,回本必食避風塘炒蟹惹味嘅避風塘炒蟹,炒蟹本身多肉,加上避風塘,香辣惹味,值得一試金菇瑤柱燴節瓜鮮甜嘅節瓜,用上金菇瑤柱燴成。瑤柱都好大咩,鮮甜好味,平時好少食得到川燒珍寶鮮蠔燒大大隻生蠔夠晒厚肉,配上香蒜醬油去燒,夠晒入味,十分惹味極尚椰皇燕窩燉蛋白必食食品,唔算好甜,用完隻椰皇燉蛋白,蛋白幼滑加上燕窩,夠晒滋潤刺身方面都有好多選擇,三文魚、拖羅、松葉蟹腳、油甘魚、池魚王、鮮帶子,好多種類,同酒店可以媲美食品區都有好多熟食可以自取,各式前菜、新鮮魚皮、仲有不同熱盤。另外生果區,可以任食榴槤蓉,甚為少見,榴槤控真係要試吓以呢個價錢嚟講,食到咁多款式、同高質嘅食物,可以再次幫襯

個人推介:
日本北海道海膽軍艦

避風塘炒蟹

金菇瑤柱燴節瓜

川燒珍寶鮮蠔燒
大大隻生蠔夠晒厚肉,配上香蒜醬油去燒,夠晒入味,十分惹味

極尚椰皇燕窩燉蛋白

另外生果區,可以任食榴槤蓉,甚為少見,榴槤控真係要試吓

以呢個價錢嚟講,食到咁多款式、同高質嘅食物,可以再次幫襯
位於旺角帝京酒店嘅🌟殿.大喜屋🌟,同一般嘅放題店好唔同,環境高級而且超新淨✨!走廊通道同埋自助區均極闊落🤩,拎嘢食唔洗迫,體驗good good good👍🏻👍🏻👍🏻!🌟晚市放題 $348 星期一至四8:30pm後入座放題不分tiers,只會按入座時段同埋日子而稍作調整價格!🪸刺身及壽司稱得上「殿」,食物當然同一般嘅大喜屋有所不同!殿.大喜屋所有嘅海膽菜式,均使用北海道海膽,而且係無限量任叫任食!而刺身方面,吞拿魚腩、池魚王、油甘魚、鱆紅魚等均質素頗高,連埋松葉蟹腳,基本上食刺身已經輕鬆回本!🦢鵝肝冷盤法式紅酒藍莓鵝肝綿滑甘香; 而熱盤殿堂級鐵板鵝肝多士則肥美香口!兩款鵝肝都係正,值得一試!🔥燒物不得不提西京燒比目魚,水準拍得住出面賣緊$200一客嘅,必須encore!🍶自助區各式甜品、名廠雪糕、軟雪糕機、軟糖等一應俱全!冷熱清酒、梅酒、啤酒、氣泡酒等都係包埋!而自助區最受歡迎嘅係榴榴蓉,味濃兼鮮香,一refill即清碟咁滯,店員都refill到手都軟!

🌟晚市放題 $348 星期一至四8:30pm後入座
放題不分tiers,只會按入座時段同埋日子而稍作調整價格!
🪸刺身壽司
🦢鵝肝
🔥燒物
🍶自助區
2024-05-26 0 瀏覽
好耐無食日本放題,搵間食下啦,選了殿午餐不用排隊,晚餐超多人排隊刺身都新鮮,長腳蟹始終偏咸,三文魚刺身系厚切足料,甜蝦鮮美有鮑魚,花膠,椰汁官燕,蟹粥,一口牛,燒菠蘿,等等非常多選擇,食不完如果喜歡食榴槤,可以試下榴槤榕,好似都幾好味飲品,雪糕等都多款熟食都很多:烤羊架,焗扇貝和田螺
好耐無食日本放題,搵間食下啦,選了殿
午餐不用排隊,晚餐超多人排隊
刺身都新鮮,長腳蟹始終偏咸,三文魚刺身系厚切足料,甜蝦鮮美
如果喜歡食榴槤,可以試下榴槤榕,好似都幾好味
飲品,雪糕等都多款

熟食都很多:烤羊架,焗扇貝和田螺

2024-05-22
2024-05-24 237 瀏覽
前幾日同阿仔去咗食極尚大喜屋🍣,點知俾阿女發現了😂,發哂脾氣話要去食。佢唔止要食,仲要食 殿·大喜屋😅!旺角嘅殿·大喜屋位於帝京酒店2️⃣樓,地方好大,環境舒適,無論枱與枱之間、自助食物區距離好闊,完全不覺得擠迫,空間感充足🥰。晚市放題 $358 (1700 - 1900)雖然自助區域一向不是我嘅重點,但呢度選擇都好多,除咗有炸雞塊🐓、炸餃子🥟,海鮮🦪等,仲有最受歡迎嘅榴槤蓉,不過我就完全無興趣。飲品區域都係例牌😂,有汽水🥤、紙包飲品🧃、果汁、啤酒🍺,清酒🍶、梅酒,仲有熱飲專櫃🔥,夠哂貼心。而甜品有生果、蛋糕、雪糕等,而且雪糕仲有 movenpick雪糕 添😳。呢度嘅刺身同樣非常新鮮,有三文魚、油甘魚、池魚王、鮑片、馬刀貝、赤貝甜蝦、大赤蝦等外,呢度仲有金槍魚腩🐟和松葉蟹腳🦀。正當阿女重點放向刺身嘅同時,Duck哥🦆就主打軍艦,海膽軍艦!呢度所有海膽菜式都係用嚟自日本🇯🇵北海道嘅海膽,所以全部色澤橙黃🟠,味道濃郁,口感嫩滑🥰,簡直完全不計成本。除左刺身壽司🍣之外,其實仲有好多選擇,好似其鵝肝、燒蠔、燒扇貝、芝麻雞翼都非常出色🤤,仲有我至愛嘅燒乳鴿🐦、清酒煮蜆、咖哩炒大頭蝦、避風塘炒蟹,

晚市放題 $358 (1700 - 1900)

除左刺身壽司🍣之外,其實仲有好多選擇,好似其鵝肝、燒蠔、燒扇貝、芝麻雞翼都非常出色🤤,仲有我至愛嘅燒乳鴿🐦、清酒煮蜆、咖哩炒大頭蝦、避風塘炒蟹,完全不比出面啲酒樓遜色。

總括而言,唔洗4百食到呢個質素,呢個環境,性價比真心係高💯。
2024-05-16
2024-05-23 85 瀏覽
適逢五月係我嘅生日🎂月,朋友們就帶咗我去旺角嘅「殿大喜屋」食日本🇯🇵放題慶祝!😋💃😛這裏有很多不同種類的食物,包括刺身、串燒、炸物、壽司、燒物、雪糕、甜品、飲品等等.....很豐富哦!😬最好食就係榴槤蓉!😍😍😍好新鮮又美味!味道也很香!如果你喜歡榴槤就一定唔可以錯過了!星期一至四8:30pm後入座、每人只需$348就可以任食兩小時!直係好抵食呢!地址:旺角太子道西193號帝京酒店2樓

地址:旺角太子道西193號帝京酒店2樓

2024-05-20 0 瀏覽
之前聽講殿大喜屋是放題中性價比之王,酒店級質素平民價錢,這陣子我倆食過無數放題,真的需要來試試看是不是傳說的性價比之王。好喜歡這裡統一價錢,沒有分高中低,劃一$368。我們比原定時間早了15分鐘,服務員也讓我提前入座,帶座途中經過自選區,自選區area超大的!看到飲品種類非常之多,除了基本高質飲品啤酒外,還有些特色飲品,例如樽裝港式奶茶,鋁袋包裝果汁,蜂蜜菊花茶等等。然後冷藏櫃擺著榴槤蓉!不行,等會要食個痛快!座下來手機點餐,點了一堆最最最貴的食物,例如鵝肝多士,花膠。海參,生蠔刺生等等,全部都是新鮮食材,重點介紹海膽菜式,這裡都是採用北海道海膽,超鮮甜!基本上每款食物放進口裡第一秒都會不約而同說出一句''好味呀''由冷盤到熟食再到甜品質素都是酒店級,沒有一道餸菜是不好吃的,地方大,環境衛生,食物款式多而且質素高,交通方便,港鐵旺角東站D出口號MOKO新世紀廣場一樓正門入)必食推介是[北海道海膽系列、鵝肝多士、榴槤炸彈]

必食推介是[北海道海膽系列、鵝肝多士、榴槤炸彈]

2024-05-09
2024-05-20 0 瀏覽
呢日來到帝京酒店食日式放題,想講呢間係我最近食過最吸引cp值最高的一間!環境係酒店入面座得舒服富麗堂皇唔需要多講,食物飲品生果簡直多不勝數,淨係食自助區其實已經夠晒飽🤣價錢真係一啲都唔貴,難怪平日八點幾之後依然座無虛席,出面排隊人山人海🤣.先講下自助區!野飲已經多到不得了,茶飲汽水果汁咖啡必有,竟然珍珠奶茶港式奶茶都有!果汁酒啤酒梅酒冷熱清酒白酒紅酒全部都齊😍熟食、冷盤、生果、海鮮、沙律、甜品、雪糕種類超級多,最正任食榴連蓉和Haagen daz 和movenpick雪糕!.來放題緊係要食壽司刺身!係坐位用qr code落單就可以,刺身全部肥美鮮甜,壽司種類好多,最正係所有海膽菜式都使用北海道海膽超級好味😋仲有生蝦刺身,燒蠔勁鮮味加咗蒜同辣好惹味🌶️ 鵝肝好厚身,牛仔粒有咬口牛味香濃黑椒口味,仲有三色椒同洋蔥🧅芝士年糕大大件煙煙韌韌好好食😋仲有榴槤炸彈超正,榴槤控來呢間岩哂!.其實仲有好多野食多到不能盡錄,已經plan緊過兩個月帶埋屋企人來再食!真心酒店級數食物普通放題價錢,難怪咁多人等位👍🏻