2018-10-18 128 瀏覽
一直都好鍾意黎呢間甜品鋪食特別係佢既心太軟今次難得行開呢頭食飽飯,又口痕痕想食甜品就黎再戰一回啦==============================餐牌有好多選擇中式西式,任君選擇而我就叫左有我至愛既心太軟既殿糖級四重奏,同埋原味木槺布甸殿糖級四重奏睇下幾豐富入面除左有我至愛既心太軟之外,仲有日式焦糖燉蛋,鮮果酥皮撻,同埋雪糕心太軟上台已經聞到濃濃既朱古力香一切開入面濃滑既朱古力漿即刻爆發出黎食落口係朱古力漿同朱古力蛋糕既雙重衝擊加上香醇濃厚既朱古力味真係做得唔錯喎日式焦糖燉蛋蛋味香濃而唔會有蛋腥味上面既焦糖好香脆,同燉蛋配搭得天衣無縫鮮果酥皮撻睇下幾多芒果,真係睇到都已經流晒口水芒果幾靚,味道香甜,又唔會酸下面仲有D軟滑既吉士加埋整得非常酥脆既酥皮,簡直係一絕同埋雪糕雪糕我揀左朱古力味就算食完咁濃厚既心太軟之後再食呢個朱古力雪糕都唔會遮蓋到佢既朱古力香味因為佢都好香好濃而且口感幼滑原味木槺布甸比想像中大件既木槺布甸層次幾分明口感好幼滑,好似食緊高級既絲綢咁木槺既香味係食既時候不時散發出黎令味道加添層次睇下粒士多啤莉幾吸引
一直都好鍾意黎呢間甜品鋪食
特別係佢既心太軟
今次難得行開呢頭
食飽飯,又口痕痕想食甜品
就黎再戰一回啦

餐牌有好多選擇
中式西式,任君選擇
而我就叫左有我至愛既心太軟既殿糖級四重奏,同埋原味木槺布甸

睇下幾豐富

加上香醇濃厚既朱古力味
真係做得唔錯喎

日式焦糖燉蛋
蛋味香濃而唔會有蛋腥味
上面既焦糖好香脆,同燉蛋配搭得天衣無縫
鮮果酥皮撻
睇下幾多芒果,真係睇到都已經流晒口水
芒果幾靚,味道香甜,又唔會酸
下面仲有D軟滑既吉士
加埋整得非常酥脆既酥皮,簡直係一絕
同埋雪糕
而且口感幼滑

原味木槺布甸
比想像中大件既木槺布甸
層次幾分明
口感好幼滑,好似食緊高級既絲綢咁
木槺既香味係食既時候不時散發出黎
令味道加添層次

睇下粒士多啤莉幾吸引
2018-10-13
$80 (宵夜)
  • 殿糖級四重奏
  • 心太軟
2018-10-14 62 瀏覽
今日去左大圍附近探朋友,探完之後我和另一名朋友見有d 肚餓又想食下d 甜野,所以就見到附近有間殿糖級既甜品店。聽個名好似好正好好食咁🤗🤗,睇完個menu 好多甜品🍮都好想食,突然之間選擇困難症上身咁🙈🙈,最終我就揀左心太軟配雪糕,朋友就揀左個雜果窩夫,店員同我地講要等15分鐘左右,雖然好肚餓但也沒辦法,因為係即叫即做,幸好15分鐘好快就過去,聞到好多既朱古力味道,我的心太軟呼喚緊我😋😋😋,個士多啤梨切得好靚成朵花咁!個心太軟一切開,d 朱古力溶岩係咁流出黎,超鬆軟,配埋芒果味雪糕簡直一流!😋😋😋 朋友都話食完想再encore😆😆 之後就到窩夫登場,有4款雜果,窩夫配埋朱古力雪糕,不過個窩夫有d d 硬,如果可以再鬆軟會更好!不過整體都唔錯,下午茶☕️必叫之選🤗****************************如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️我,我會繼續努力寫更多既食評比大家!😊
****************************
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️我,
我會繼續努力寫更多既食評比大家!😊
殿糖級心太軟配雪糕
法式鮮雜果窩夫配雪糕
2018-10-14
殿糖級心太軟配雪糕
法式鮮雜果窩夫配雪糕
2018-10-01 42 瀏覽
態度咁差,真係幾好食都冇用,更何況仲要唔好食。本身好夜去,去到門口我首先問關未,明明有兩個員工企係道,但冇人應我,我再二問三問,先有一個員工西住面同我講“未”。之後叫野食,叫咩冇咩,終於叫到個冰食,有個員工走黎同幫我地落單個員工講,“咪落冰啦”。ok,算。點知,上甜品嘅時候,仲大力啲茶記,小姐,糖水黎,飛出黎我點食丫。真心真心唔會再去,食10幾廿蚊野,我冇要求好服務,但唔係差成咁,你雕花俾我都冇氣食啦!
態度咁差,真係幾好食都冇用,更何況仲要唔好食。
2018-08-07 81 瀏覽
I bought the cake coupon. the price is 50 for one.just with that price, I originally don't have much expectation as normally a good cheese cake can reach 140 or more. the ordering process is smooth and when I brought the cake back home, it is really a great surprise. 1. first the cake is larger than my expectation. 2. the taste of cheese is yummy, far better than some qualities cakes sold in hotel. 3. the cake is solid and mango is reaching the best state.in conclusion, the value of the cake is

in conclusion, the value of the cake is far better than it costs. I will spend 150+ for this cake.
2018-08-01
  • 芒果芝士蛋糕
2018-07-24 72 瀏覽
食左兩個甜品,第一個係朱古力波,另一個係心太軟,朱古力波佢倒落去果下視覺享受甚佳,影相打咭呃 like 一流,但朱古力唔太好食,底下朱古力係 cream 唔係雪糕有點失望...至於心太軟味道一般,但我同老婆食過都認為雲呢拿雪糕有榴鏈味,於是向店員反映雪糕有味,但店員一直無跟進,同埋感覺上係覺得我地有問題,做甜品,有客真係會對榴連好反感,甚至覺得作嘔,見對方豪無誠意解決問題,最後我同佢講唔需要跟進,埋單閃人其實講一句唔好意思或者扮想跟進,都會令客人無咁嬲,但全程無跟進仲要繼續傾計,有 d 覺得根本唔係做生意,唔會再有回頭客

心太軟
2018-07-24
$50 (宵夜)
  • 榴連味雲呢拿心太軟
2018-07-02 81 瀏覽
大熱天時梗係食棉花冰喇!我和朋友點了芒果冰,薄荷冰,芒果拿破崙同芒果腸粉:芒果冰,最好食,有濃郁既芒果香味,店員介紹所有芒果都係用菲律賓既呂宋芒,難怪味道同其他甜品店相比好好多.薄荷冰係朋友點的,佢話咁熱既天氣食薄荷味最岩,一入口已經開始涼快,食完個口好似岩岩刷完牙咁冰涼.芒果拿破崙,用刀切開share食,吉士漿多左小小,較甜左小小,不過芒果肉都足料,不錯.芒果腸粉,很多芒果肉,腸粉皮好薄,呢個好好味,唔會過甜.
芒果腸粉,很多芒果肉,腸粉皮好薄,呢個好好味,唔會過甜.
2018-07-02 47 瀏覽
12點鐘去到叫窩夫 點知整等咗十分鐘佢話賣哂 你係想快啲收工唔整 定係唔識整 一係你就早啲話賣哂唔好浪費我啲時間 我以後唔會再去一定唔會 完完全全失望 Bad List Bad Impresssion Bad Bad Bad
2018-07-02
宵夜
2018-04-25 171 瀏覽
成日都見到而間既分店 但都無食過。。今次終於去試下, um..一入到去有陣臭臭地既味同埋入面真係有d焗! 算啦 都座左我地就廢事走叫左個榴連酥皮拿破倫 而個值得一讚既係 佢地既榴連好香!一上到黎就有連座到好遠既客都聽到話有d臭 hahaha個d榴連溶都好好食 好香但係d酥皮就真係麻麻地!一吉落去就碎哂唉 點食啊仲要係個酥皮都唔太好食既北海道奶凍 價錢唔算太貴!!但味道都係麻麻地。。奶味唔重。。 咬落去有小小硬身!連朋友試左都話唔太中意食整體而間野係個榴連溶我覺得唔錯既。。
成日都見到而間既分店 但都無食過。。
今次終於去試下, um..

叫左個榴連酥皮拿破倫 而個值得一讚既係 佢地既榴連好香!
一上到黎就有連座到好遠既客都聽到話有d臭 hahaha
個d榴連溶都好好食 好香
但係d酥皮就真係麻麻地!
一吉落去就碎哂

唉 點食啊

仲要係個酥皮都唔太好食既

北海道奶凍 價錢唔算太貴!!
但味道都係麻麻地。。
奶味唔重。。 咬落去有小小硬身!
連朋友試左都話唔太中意食
整體而間野係個榴連溶我覺得唔錯既。。
2018-02-11 198 瀏覽
叫咗個楊枝甘露超級難食,全部都只係西米搞小小芒果汁,張相係我攪勻之後的效果,未攪之前全部都只係西米水,冇乜芒果。之後個芒果pancake好似肌肉萎縮咁,啲皮好厚好硬好乾,入面嘅芒果個顏色好似放咗10年咁。然後班parttime細聲講大聲笑咁。。。。
然後班parttime細聲講大聲笑咁。。。。
2018-01-31 135 瀏覽
天文台話六度,体感頂多三度,又毛毛雨,嘆下甜品一流。一向係佢地fans, 但多数食涷野,熱野多数去附近x師傅,食蒸野堅第一次叫左個3.6牛乳配燕窩,夠熱,正!食落口,牛乳滑溜,夠香,感覺火候剛剛好,雖知出面甜品店翻蒸又翻蒸,成日入口牛乳都老左,呢間感覺良好,看出應該係工場出品,所以話,連鎖也不是樣樣衰的唯一問題係燕窩,一食就知唔係頂级,係超碎燕,不過,以咁既價錢,可能不能太强求了,總括,中式甜品確實不錯
天文台話六度,体感頂多三度,又毛毛雨,嘆下甜品一流。

叫左個3.6牛乳配燕窩,夠熱,正!

總括,中式甜品確實不錯
2018-01-29 112 瀏覽
今日帶囝囝去探老爺奶奶,大家食完晚飯後,囝囝成功說服老爺奶奶買雪糕做飯後甜品.於是行到隔離街被呢間甜品店門口既甜品相片吸引,就入去食喇!雜果窩夫加雪糕,水果不錯唔酸,有芒果,西瓜,蜜瓜,火龍果這四種,窩夫蛋味很香,不過漿汁太小。*經店員推介:芝麻糊、合桃糊都是生磨的,比起用粉開個種好食好多,而且無添加,十分健康!芝麻糊,很香又不會過甜(聽老爺說的)川貝桂花燉雪梨,一整個雪梨一盅,聽講潤肺止咳化痰,價錢合理!
芝麻糊,很香又不會過甜(聽老爺說的)
2018-01-09 117 瀏覽
楊枝甘露豆腐花無豆腐花,像水一樣淡而無味。 叫熱豆腐花,放入微波爐再加D椰水就叫熱豆花。D豆腐只有3小匙,同佢講佢話係咁㗎你想點。 真係唔知咩態度。 😡🤬🤬千萬不要去, 水準超差。又貴又難吃😖
2018-01-09
10 分鐘 (外賣自取)
2017-10-11 176 瀏覽
聽講呢到既心太軟好食,同朋友黎一試夜晚約11點黎,但都每張台都有人坐,不過好快就有位二人都叫左份殿糖級四重奏酥皮撻我地分別叫左芒果同士多啤梨等左都唔算耐心太軟果然名不虛傳朱古力味係少數可以用香濃二字黎形容既心太軟如果同我一樣係朱古力控既人一定要試試而且佢做到好好既流心效果雖然個人略嫌太流心,如焗多半分鐘至一分鐘可能會好D但友人鍾意流心多D既就覺得剛剛好雖然各有所好,但都一致認同佢係有水準焦糖布丁蛋味香濃連唔鍾意食咁重蛋味既我都覺得好食一定要試雪糕原本打算只係附送形式,冇太大期望但係有驚喜,口感夠軟滑不過好食既雪糕都係會好快溶所以要盡快食最後係酥皮撻,原本心太軟之外最期待呢一個,點知最失望芒果味道普通,而士多啤梨就酸既最大問題係酥皮似係放得耐而淋左雖然酥皮撻比較失望,但另外三樣甜品足以彌補到所以真心推薦呢一款
聽講呢到既心太軟好食,同朋友黎一試
夜晚約11點黎,但都每張台都有人坐,不過好快就有位

二人都叫左份殿糖級四重奏
酥皮撻我地分別叫左芒果同士多啤梨
等左都唔算耐

心太軟果然名不虛傳
朱古力味係少數可以用香濃二字黎形容既心太軟
如果同我一樣係朱古力控既人一定要試試
而且佢做到好好既流心效果
雖然個人略嫌太流心,如焗多半分鐘至一分鐘可能會好D
但友人鍾意流心多D既就覺得剛剛好
雖然各有所好,但都一致認同佢係有水準

焦糖布丁蛋味香濃
連唔鍾意食咁重蛋味既我都覺得好食
一定要試

雪糕原本打算只係附送形式,冇太大期望
但係有驚喜,口感夠軟滑
不過好食既雪糕都係會好快溶
所以要盡快食

最後係酥皮撻,原本心太軟之外最期待呢一個,點知最失望
芒果味道普通,而士多啤梨就酸既
最大問題係酥皮似係放得耐而淋左

雖然酥皮撻比較失望,但另外三樣甜品足以彌補到
所以真心推薦呢一款
2017-07-07
$80 (宵夜)
  • 心太軟
2017-08-16 209 瀏覽
每次打完波都孖隊友去大圍宵夜,今次諗住唔食咁飽,選擇食糖水其實大圍有好多選擇,不過隊友話之前試過呢間都ok餐牌內係有好多選擇,隊友擇左個有生果涼粉嘅甜品,我就點左個蛋白杏仁茶加湯丸望落去個生果涼粉冰好普通,隊友都話淡茂茂等左五分鐘我嘅蛋白杏仁茶加湯丸上枱,眼望好似幾好,好多蛋白蓉,但點解聞唔到杏仁味,喝一口簡直就係蛋白水同個伙計講點解杏仁茶無杏仁味,佢無厘頭答左句:再整唔到㗎啦。跟著就行開左最後只好$37食左三粒湯丸,呢碗係我食過最難食嘅蛋白杏仁茶
每次打完波都孖隊友去大圍宵夜,今次諗住唔食咁飽,選擇食糖水
其實大圍有好多選擇,不過隊友話之前試過呢間都ok
望落去個生果涼粉冰好普通,隊友都話淡茂茂
最後只好$37食左三粒湯丸,呢碗係我食過最難食嘅蛋白杏仁茶
2017-08-15
$40 (宵夜)
2017-05-08 269 瀏覽
just counting, tai waI has at least 5 to 6 shops opened in these two years, which arouse vigorous competition. its really hard to stand also becayse of the high rental.I went to diantangji last Nite and frankly speaking, it kept at quite a high standard still. I talked to the shop manager and they started to operate some foodstall for takeaways because of needing to "change"come back to the shop, it is full of customers but luckily no need to wait long. I ordered the 焦糖燉蛋,it kept at a high stand

come back to the shop, it is full of customers but luckily no need to wait long. I ordered the 焦糖燉蛋,it kept at a high standard with creamy taste. the container is of beer cup and can be taken away. I bought another two for my kids