殷悅

YinYue
餐廳: 殷悅
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-28 167 瀏覽
下雨天總要找個好地方歎下茶最愛去殷悅美景😻遙望大帽口胃口都好D枱之間距離闊落坐得舒適點心好食冇味精款式特別今日揀左燒腩仔脆卜卜蝦餃燒賣大大粒鳳爪咖喱魷魚夠入味叉燒包同馬拉糕岩哂小朋友仲有芝麻煎堆仔全部清哂會員七五折埋單$5xx CP 值高🙌🏻🙌🏻🙌🏻
下雨天總要找個好地方歎下茶

會員七五折
埋單$5xx

CP 值高
🙌🏻🙌🏻🙌🏻
今日係婆婆、舅父仔、哥哥仔生日飯🥰舅父一路都好想黎呢到飲茶😂不過之前打去悦來商場,佢哋就話要問返酒店,我哋心諗,應該唔平🤧🤧原來好抵😂最底講食物因為唔係我嗌,所以好多菜式都唔記得咩名🙏🏻🙏🏻瑤柱花膠燴雞絲呢個好好飲,佢嘅上湯好濃,哥哥同細佬都各添1至2碗🥹佢真係超足料,花膠好滑!同埋佢好香嘅瑤柱鹹味帶子滑蛋濕炒河我就覺得呢個麻麻哋,佢本身冇乜味,啲河粉癡到一嚿嚿…清蒸海斑呢條魚都好大條,肉質比較實淨…個蒸魚豉油好鮮甜!士多啤梨骨最受歡迎係呢一味餸🤡🥰🥰🥰佢唔會輸得過咕嚕肉,佢個士多啤梨味好出,但係又唔會過甜,最衰佢係骨🥲,好多舊都係大骨但總結呢個係值得encore金沙蝦球呢個淡淡鹹蛋沙,蝦球都好大,好彈牙食完金沙蝦,再食粒西蘭花,就會好解膩濃湯津菜海皇煲(唔知有冇錯)桂花糕呢個好清甜,佢應該係用大菜糕,所以一咬就脆..其他呢度個場都幾大,我哋講食個晚唔算多人,同埋佢食$400就可以免費泊車兩個鐘,日夜一樣,最好打電話去問返最update嘅優惠另外佢呢度都有得上Wi-Fi,不過就要問職員攞代碼

食物

因為唔係我嗌,所以好多菜式都唔記得咩名🙏🏻🙏🏻

瑤柱花膠燴雞絲
呢個好好飲,佢嘅上湯好濃,哥哥同細佬都各添1至2碗🥹

佢真係超足料,花膠好滑!同埋佢好香嘅瑤柱鹹味

帶子滑蛋濕炒河
我就覺得呢個麻麻哋,佢本身冇乜味,啲河粉癡到一嚿嚿…

清蒸海斑
呢條魚都好大條,肉質比較實淨…個蒸魚豉油好鮮甜!

士多啤梨骨
但總結呢個係值得encore

金沙蝦球
呢個淡淡鹹蛋沙,蝦球都好大,好彈牙
食完金沙蝦,再食粒西蘭花,就會好解膩

濃湯津菜海皇煲(唔知有冇錯)

桂花糕
呢個好清甜,佢應該係用大菜糕,所以一咬就脆..

其他

另外佢呢度都有得上Wi-Fi,不過就要問職員攞代碼

2023-08-28 3417 瀏覽
如果鍾意同屋企人飲茶嘅朋友,可以去荃灣悅來酒店(又稱熊貓酒店)嘅中菜廳----「殷悅」試吓,佢係2015至2018年更獲譽為「米芝蓮推介餐廳」,我哋同屋企人試過幾次,品質都相當唔錯,如果有做熊貓酒店會員,大部分點心都可享七至八折,十分抵食!.🌟杞子玉帶燒賣 HKD54蝦餃燒賣都係飲茶必食嘅點心!依度嘅燒賣零舍大粒,入面大大粒鮮蝦,上面又有帶子,雖然帶子片得稍為薄啲,但係👩🏻覺得已經好足夠,賣相一流,而且都好好味。.🌟露筍鮮蝦餃 HKD54依度嘅蝦餃同樣都好大粒,入面有成兩三粒蝦仁,粒粒都好彈牙,餡料仲有露筍,食落爽脆,同出面嘅蝦餃好唔同,皮薄餡靚,好味。.蟹肉賽螃蟹餃 HKD68蟹肉賽螃蟹餃外皮紫色,賣相睇落特別,但依個顏色擺喺食物度就唔太吸引,但蟹肉都幾彈牙同足料,另外入面有少少薑絲可能用嚟辟腥味,薑味都幾明顯,👩🏻就唔太鍾意啦。.🌟芝士三文魚撻 HKD50👩🏻好鍾意食依個,芝士三文魚餡料味道好Balance,份量細細件唔會膩。.姬松茸灌湯餃 HKD50一籠有兩隻,灌湯餃爆晒汁,湯汁都好鮮甜,但就無咩太大驚喜。.豉汁蒸鳳爪 HKD36正正常常。.🌟龍蝦湯鮮竹卷 HKD54👨🏽‍🦱同👩
🌟杞子玉帶燒賣 HKD54
🌟露筍鮮蝦餃 HKD54
蟹肉賽螃蟹餃 HKD68
🌟芝士三文魚撻 HKD50
姬松茸灌湯餃 HKD50
一籠有兩隻,灌湯餃爆晒汁,湯汁都好鮮甜,但就無咩太大驚喜。
豉汁蒸鳳爪 HKD36
正正常常。
🌟龍蝦湯鮮竹卷 HKD54
👨🏽‍🦱同👩🏻至愛,鮮竹卷新鮮炸起,入面有蝦仁,蘸埋龍蝦湯好好味。
🌟紅米紫菜素腸粉 HKD54
入面除咗有紫菜,仲有木耳絲同甘筍絲等,食落好有口感,我哋每次都必點依款腸粉。
🌟蒜心蝦春卷 HKD50
同上,蝦仁大大粒,好食。
蜜汁叉燒腸粉 HKD54
正正常常。
🌟脆皮鮮竹蝦腸粉 HKD54
有蝦肉嘅點心全部都有大大粒蝦仁,依款蝦腸粉都唔例外,上面仲有啲鰹魚絲點綴下,好味。
西班牙火腿煎蘿蔔糕 (無圖) HKD50
蘿蔔糕正正常常,無太大驚喜,但西班牙火腿就帶俾我哋驚多過喜。因為本來以為蘿蔔糕入面嘅臘味會用西班牙火腿取代,點知就咁撻上去,兩者味道就唔係太夾🚁。
🌟蒜蓉荷香蒸龍躉頭腩飯 HKD208
屋企人鍾意食蒸魚,叫依個蒸龍躉頭腩飯就啱晒。龍躉頭腩魚味濃,嫩滑肥美,魚皮仲有厚厚膠質,撈埋有蒜香嘅荷葉飯食,啖啖肉好滋味。份量仲好多,次次都食唔晒要打包走先得。
🌟石鍋蔥香鵝肝和牛炒飯 HKD228
依個炒飯嘅鵝肝同和牛份量就唔算好多啦,但都食得鵝肝嘅油脂香,炒飯炒得好有鑊氣,👩🏻鍾意食依個。
🌟脆皮燒腩肉 HKD148
脆皮燒腩肉名符其實,脆皮夠香脆,油脂分佈得唔錯,唔會一大嚿都係肥豬肉。
🌟七味脆豆腐 HKD70
豆腐外脆內軟滑,好食。
點茶可以試下人參烏龍,我哋次次都指定飲依款,入口回甘,飲得出係靚茶葉。嘢食普遍都相當唔錯,如果做埋會員其實同出面靚少少嘅茶樓都差唔多價錢,以酒店嘅中菜廳嚟講真係好化算,環境又舒服可以眺望荃灣市景,我哋一家人都去過三、四次慶祝節日㗎!

杞子玉帶燒賣
石鍋蔥香鵝肝和牛炒飯
脆皮燒腩肉
七味脆豆腐
2023-08-27 1890 瀏覽
今日做完運動約咗朋友去咗荃灣✨殷悅✨飲茶😋我地叫咗:⭐️西班牙火腿煎蘿蔔糕⭐️芝士三文魚撻⭐️蜜汁叉燒腸粉⭐️流心朱古力熊貓包⭐️蟹肉帶子石榴粿⭐️姬松茸花膠灌湯餃環境乾淨✨點心上枱速度快,食物質素中上整體高質👍🏻用匯豐卡埋單仲有85折優惠
今日做完運動約咗朋友去咗荃灣✨殷悅✨飲茶😋我地叫咗:

⭐️西班牙火腿煎蘿蔔糕
⭐️芝士三文魚撻
⭐️蜜汁叉燒腸粉
⭐️流心朱古力熊貓包
⭐️蟹肉帶子石榴粿
⭐️姬松茸花膠灌湯餃

2023-08-26 1392 瀏覽
好耐冇食點心,約左fd去飲個靚茶👩🏻‍❤️‍👩🏻係熊貓🐼酒店入面中菜廳飲茶🫖,環境十分舒服同寧靜☺️可以坐係到慢慢飲茶傾計吾會比人趕💬我地叫左6款點心,2個人食啱啱好,又吾會過飽👍🏻揀左人蔘烏龍茶,好飲又特別,飲完喉嚨都好舒服😌點心好有特色,吾同傳統茶樓,結合左新式食物落點心到,真係好有創意又好味🤤✨整體水準我覺得非常好,用料新鮮,點心選擇多,座位舒適,地方很寬敞,有落地玻璃可以俯視整個荃灣景色,侍應好服務👍🏻好適合係到慢慢嘆茶傾計🫖蟹肉帶子石榴粿$54流心朱古力熊貓包$46蜜汁叉燒腸粉$54芝士三文魚撻$50西班牙火腿煎蘿蔔糕$50姬松茸花膠灌湯餃$68
好耐冇食點心,約左fd去飲個靚茶👩🏻‍❤️‍👩🏻
係熊貓🐼酒店入面中菜廳飲茶🫖,環境十分舒服同寧靜☺️
可以坐係到慢慢飲茶傾計吾會比人趕💬
我地叫左6款點心,2個人食啱啱好,又吾會過飽👍🏻
揀左人蔘烏龍茶,好飲又特別,飲完喉嚨都好舒服😌

蟹肉帶子石榴粿$54

流心朱古力熊貓包$46

蜜汁叉燒腸粉$54

芝士三文魚撻$50

西班牙火腿煎蘿蔔糕$50

姬松茸花膠灌湯餃$68
2023-08-25 1463 瀏覽
一直都想去呢間飲茶,屋企人又鍾意飲茶,所以就揀呢間係悅來酒店30樓嘅中菜廳。被安排坐係角落靠窗位置,境觀非常開揚,雖然隔離係醫院,不過成30樓,高過晒晒附近嘅樓,所以視平線睇係好ok嘅。因為人手唔夠,客人又多,想俾點餐紙都要d時間。墨西哥雞包 $46雞批味嘅包,有好多洋蔥係入面,雞肉夠淋,最重要係唔太鹹,ok。椒鹽九肚魚 $128 外脆內軟,d肉無炸到好乾,岩岩熟晒,夠熱,所以唔腥,非常好。泡菜煎薄罉 $50少少辣,正常野。紅棗桃膠燉雪燕 $50唔記得咗叫起,第一樣出現,食完其他野先食已經凍晒,好多桃膠同雪燕,唔算太甜,味道唔錯。蜜汁叉燒腸粉 $54呢個係唔會再食選項,個皮好厚好粉,完全唔滑,叉燒麻麻地,肉質好似煲湯肉咁,鞋鞋地又散散地。

因為人手唔夠,客人又多,想俾點餐紙都要d時間。

墨西哥雞包 $46

椒鹽九肚魚 $128

泡菜煎薄罉 $50
少少辣,正常野。

紅棗桃膠燉雪燕 $50

蜜汁叉燒腸粉 $54

2023-08-06
生日
用餐優惠
信用卡優惠
2023-04-26 3518 瀏覽
我近日去了一家餐廳,非常喜歡它,下面給大家分享一下我的感受。首先進入餐廳,我被它的裝修風格所吸引,簡約卻不失格調,讓人感到舒適放鬆。服務員也非常友善,迎接我們並幫忙安排座位。菜單上的選擇也非常豐富,從美式漢堡到泰式燜肉飯,還有各種各樣好吃的小點心。我點了一份燒鵝和片皮鴨,味道非常美味。還點了其他菜式,都是非常好吃的。總體而言,這家餐廳的食物是相當優秀的,價格也很合理,服務也很好。如果你還沒去過,我強烈建議你去體驗一下,你一定不會失望。

屋企人好鍾意黎呢間酒店嘅中菜廳飲茶🥰今日朋友從外國返港,特登帶佢嚟試吓~估唔到平日嚟都咁多人,好彩只係等左一陣就好快被安排入座😎提提大家:星期六日係好多客人~我自己通常提早幾日book位!!* 平時都無特登request窗邊位,咁岩今次被安排到窗邊位置🥰 Lucky day~ (好開揚好靚呀✨)* 比一月黎既時候,好似多咗幾款新點心~ 樣樣都想食🤤最後我地一行4人,叫左10樣食物~·蘆筍鮮蝦餃 ·蜜汁叉燒包·龍蝦湯鮮竹卷 ·七味脆豆腐·酥炸龍皇鬚·芝味妃子笑·燒汁和牛鍋貼·意大利黑醋紅海蜇花·花雕醉雞·凍香芒布甸* 蘆筍鮮蝦餃,好似乒乓波咁大粒,入邊啖啖蝦肉好爽口😍 最鍾意係佢個皮唔係好厚 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)*龍蝦湯鮮竹卷 ,鮮腐竹炸到脆卜卜 ,加上龍蝦湯係出奇地咁夾👍🏻 食得出係新鮮整出嚟,唔係預先整定再分出嚟~ (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)*燒汁和牛鍋貼,我記得上次黎係冇呢個嘅~應該係新品,見到隔籬枱食得咁滋味,忍唔住都叫左黎試~鍋貼入邊充滿肉汁🤤 好味好味~ (⭐️⭐️⭐️⭐️)*芝味妃子笑 ,我哋一路都估係甜品~點知原來係蝦膠入邊有流心芝士😂 熱辣辣好好食,而且個賣相好靚😄(⭐️⭐️⭐️⭐️)* 七味脆豆腐 &
屋企人好鍾意黎呢間酒店嘅中菜廳飲茶🥰
今日朋友從外國返港,特登帶佢嚟試吓~
估唔到平日嚟都咁多人,好彩只係等左一陣就好快被安排入座😎

* 比一月黎既時候,好似多咗幾款新點心~ 樣樣都想食🤤

最後我地一行4人,叫左10樣食物~
·蘆筍鮮蝦餃
·燒汁和牛鍋貼
·意大利黑醋紅海蜇花
·花雕醉雞
·凍香芒布甸

*燒汁和牛鍋貼,我記得上次黎係冇呢個嘅~
應該係新品,見到隔籬枱食得咁滋味,忍唔住都叫左黎試~
鍋貼入邊充滿肉汁🤤 好味好味~ (⭐️⭐️⭐️⭐️)

*芝味妃子笑 ,我哋一路都估係甜品
點知原來係蝦膠入邊有流心芝士😂
熱辣辣好好食,而且個賣相好靚😄
(⭐️⭐️⭐️⭐️)

* 七味脆豆腐 & 酥炸龍皇鬚 ,就算黎到唔係即刻食,都好脆好香口 😋 而且魷魚鬚好大條,一啲都唔小家😆 (⭐️⭐️⭐️⭐️)

*意大利黑醋紅海蜇花 ,海蜇頭同雲耳好爽口😋
而且用咗意大利黑醋,酸酸甜甜咁好開胃~
(私心⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

*花雕醉雞,本身自己唔係太鍾意食醉雞呢類嘅食物,因為覺得太重酒味🥲
但呢個我又覺得OK,酒味唔會過多,而且啲雞肉好鮮嫩👍🏻 (⭐️⭐️⭐️)

*香芒布甸,最後梗係要食返個甜品啦,每次黎都會食呢個布甸🍮
入邊勁多芒果肉, 而且個布甸口感唔會好粉🥰超鍾意~
(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

🥲🥲食得太開心唔記得影張單,但係匯豐信用卡付款有85折~
四個人連埋茶芥加一折左 total $929.7
個人覺得以酒店質素嚟講,係好抵食😋 又好好味~
2023-03-29
用餐優惠
信用卡優惠
2023-02-02 2836 瀏覽
📍殷悅荃灣荃華街3號悅來酒店30樓位於30/F的殷悦好光猛,可以飽覽荃灣景色。空間感充足,所以不會覺得焗促。適逢新精頭,門口擺設了一棵大桃花同桔,好應節。叫咗蜜汁叉燒包($36-HKD),熱辣辣,足料好味。龍蝦湯鮮竹卷($54-HKD),一般啦,較喜歡傳統的上湯鮮竹卷。蟲草花棉花雞($54-HKD),呢個價錢只得三塊魚肚,少少蟲草花,幾舊雞肉,好似貴了一點吧。蒜蓉荷香蒸龍躉頭腩飯($208-HKD),呢蘢蒸飯係好大碟嘅,飯係炒底,抵食與否見仁見智,但味道都好嘅。
📍殷悅
荃灣荃華街3號悅來酒店30樓

叫咗蜜汁叉燒包($36-HKD),熱辣辣,足料好味。

2022-12-09 3059 瀏覽
我們一行七人,叫嘅食物,多到食唔晒……每人$180 ……以酒店中菜廳來說,算係好抵食!而且佢食物嘅質素,亦算係中常……尤其好食:1 蝦春卷2 龍蝦鮮竹卷3 龍躉荷葉飯4 蝦餃燒賣5 煎釀三寶不過都有一樣食物,令人十分失望……我們久不久就去食,就是因為他的三文魚tart但今次去食,個tart全部都係配料,三文魚非常少!.#ymdloveeating #ymdlovecooking #ymdlovehongkong#ymdhongkongstyle #ymdishere #ymdfood #ymdrestaurant
我們一行七人,叫嘅食物,多到食唔晒……
每人$180 ……以酒店中菜廳來說,算係好抵食!

而且佢食物嘅質素,亦算係中常……
尤其好食:
1 蝦春卷
2 龍蝦鮮竹卷
3 龍躉荷葉飯
4 蝦餃燒賣
5 煎釀三寶

不過都有一樣食物,令人十分失望……
我們久不久就去食,就是因為他的三文魚tart
但今次去食,個tart全部都係配料,三文魚非常少!

2022-11-23 3007 瀏覽
平時都去開飲茶㗎喇,今晚見係特別紀念人就一家大細去食中菜啦!咁就叫師傅寫咗啲特別菜式嚟試試!酒香聖子皇 - 爽口彈牙,一口叉燒 - 西班牙叉燒與別不同,正。蟹粉蝦球鍋巴 - 最得我心😘!蟹粉多到離晒大譜🐼! 蝦球彈牙,鍋巴鬆脆,蟹粉的蟹膏蟹油多到滿瀉😱,齒頰留香,好像一次過吃多隻大閘蟹,太奢侈了🥳🥳🥳🥳🥳法式芝士蟹粉焗蟹蓋 🦀 - 留少少之前的蟹粉跟蟹蓋一起吃,幸福感延續🍽️…蝦子百花釀海參🥢- 好得意呀用大大條海參釀滿了蝦膠,口感滿足富貴有咪雞配大澳蝦乾糯米飯,原來有三種米整ga 😝好特別🌈咁飽都食晒成碗啊(廚師特別推介)燕窩蛋白杏仁茶!好多燕窩啊!唔太甜啱我😍

燕窩蛋白杏仁茶!好多燕窩啊!唔太甜啱我😍
蟹粉蝦球鍋巴
酒香聖子皇配一口叉燒
花膠水牛奶燉泰和雞
  • 酒香聖子皇
「富貴有米雞配大澳蝦乾糯米飯」是這餐最好吃最特別的菜式!見到為之垂涎三尺,食完感覺幸福滿滿!八個菜色中,其中我最喜愛的三個菜式是:1.「富貴有米雞大寶蝦乾糯米飯」,好得意呀!隻雞上面黐住好多脆米;嘩!一啖咬下去:卡嚓一聲,又香又脆!本來已經吃得很飽,都抵不住誘惑繼續食。2. 酒香蟶子皇配一口叉燒,那件金箔叉燒,爆汁的叉燒,超軟超好味!3. 照燒鮑魚,中式天婦羅鮑魚,外層脆脆的非常香口,估不到配上鮑魚會這麼好味!還有:花膠水牛奶燉泰和雞湯(養顏又補骨膠原又好飲的靚湯)蟹粉蝦球鍋巴(大大隻蝦球和美味的蟹粉配鍋巴,要分次序食,先食上面的大蝦,再吃蟹粉再配鍋巴,好有層次感!)蝦子百花釀海參(又好味又補骨膠原)法式芝士蟹粉焗蟹蓋(滿滿的一隻蟹蓋釀了芝士和其他配料,非常香口美味)燕窩蛋白杏仁茶(平日不喜歡的杏仁茶,這裏的真的不一樣的好味,還有燕窩美顏)出去食飯,很少每道菜都讚,這些菜式每樣都非常好味!這餐又補骨膠原又有燕窩養顏,吃完感覺自己都變靚了;這些菜式既好味又美觀,又可以打卡,美味程度絕對有米芝蓮級數,在荃灣區很難找到這種級數的美食!

八個菜色中,其中我最喜愛的三個菜式是:

還有:
花膠水牛奶燉泰和雞湯(養顏又補骨膠原又好飲的靚湯)

蝦子百花釀海參(又好味又補骨膠原)

酒香蟶子皇配一口叉燒
照燒鮑魚
花膠水牛奶燉泰和雞湯
  • 燕窩蛋白杏仁茶
2022-11-08 1655 瀏覽
返工日子跟同事去酒店餐廳食lunch飲茶,坐低一陣開壺人參烏龍茶,估唔到飲落幾香想一飲再飲,點餐過程都算順利,服務員態度幾好,加單同添水好快手。首先嚟燒賣,好大粒夠好熱,泡菜石榴棵顏色搶眼,食落泡菜味幾夾幾好食,上埋鮑螺絲撈麵,多準算幾惹味。整體服務都幾貼心,點心款式同其他酒樓有唔同,點心質素唔錯仲有啲創新款,環境舒適,加上自然光,岩晒同一班同事甚至親戚朋友傾計食嘢,經過今次一定會返去再試其他點心~

• 杞子玉帶燒賣
  • 蝦餃
  • 藍莓叉燒酥
  • 蓮蓉蒸壽包
2022-11-03 1718 瀏覽
爺爺帶住去Panda Hotel30樓殷悅飲茶,環境好好,工作日早上人少d到中午就有好多人過來食飯,茶點基本54蚊以上,茶味22一位,但係如果有識人係度做野就有七折優惠,兩個人慢慢嘆,好悠閒,食左300幾蚊,都算抵食,最緊要d野好好食,浸鮮竹卷,入邊d蝦肉超彈牙,最緊要要趁熱食,皮仲係脆脆嘚,好味!😋
2022-10-11 1402 瀏覽
10月 9日剛滿心歡喜帶一家人再到殷悅茗茶,實在令我一家人十分失望,一間曾經那麼出色的中菜廳,現在簡直差到令人驚呀😱😱先說茗茶中的茶,先点**鐵觀音**,一試即吐,為甚麼比低價酒樓更不堪,茶味全無更有一種怪味,再点最普通**壽眉**,一試再吐,真的不知甚麼怪味,坦白說,每位菜錢是 22元,何解如此差劣😒😒跟住喺点了約十款点心,唉,有蝦的点心全是一陣腥味,腸粉皮的厚度簡直近期少見,另点了咕嚕肉,椒鹽九吐魚,椒鹽尤魚鬚是稍為正常的,未可談上好吃,真的十分之失望。未知是否之前主理廚司已轉行,不過以它的收費如再不改善,我想很難再有捧場客,我一家已不會再光顧了😒😒