2024-04-23 204 瀏覽
去旅行食得西餐多,有少少掛住中菜既味道,上海菜都係我最喜愛中菜之一講到食上海菜,樂天皇朝就係我食過返尋味之選餐廳來自新加坡,主打創新中國南北菜,招牌的八色小籠包的外皮採用全天然色素製作,有創意之餘又可安心享用店內地方環境寬敞,坐位寬闊,設有大量卡位除左招牌八色小籠包外,仲有其他美味佳餚供大家選擇另外餐廳 10 週年活動,仲分三個階段推出 $10 優惠菜色,大家千祈唔好錯過第一階段: 3月11日至3月24日-$10 京醬肉絲 (原價$108)第二階段: 3月25日至4月7日- $10 原味小籠包 (6粒) (原價: HKD$78)第三階段: 4月8日至4月30日- $10 週年限定口味小籠包 (6粒) (原價: HKD$88食物方面:前菜小食 : 栗子花生炆煮得入味,又大粒又軟軟綿綿,夠入味龍華素鴨 : 素鵝就食食得多,素鴨都係第一次食,口感相當唔同,有千層豆腐皮非常滑溜,再加上調味醬汁,醒胃涼菜上海生煎包 : 生煎包煎得熱辣辣上枱,包底焦黄香脆,薄薄的外皮,包住豐富既肉汁,啖啖 juicy叉燒小籠包 : 外皮紅黑相間,賣相非常吸睛,結合經典小籠包同香嫩多汁既叉燒,加上淡淡蜜糖清香,簡直

講到食上海菜,樂天皇朝就係我食過返尋味之選

店內地方環境寬敞,坐位寬闊,設有大量卡位

除左招牌八色小籠包外,仲有其他美味佳餚供大家選擇

食物方面:

前菜小食 : 栗子花生炆煮得入味,又大粒又軟軟綿綿,夠入味
叉燒小籠包 : 外皮紅黑相間,賣相非常吸睛,結合經典小籠包同香嫩多汁既叉燒,加上淡淡蜜糖清香,簡直惹味十足
蟹粉炒飯 : 成個炒飯都比厚厚既蟹粉包蓋住,蟹粉份量極多,飯底既黃金炒飯粒粒分明,仲有唔少蟹肉係入便,真係好食得過份
2024-04-23
♡◌ ◍ ◯ ⊙ ◌✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬.📍Paradise Dynasty 樂天皇朝𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟: #breadaholic_causewaybay𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_restaurant .❅ 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐭𝐲 𝐃𝐲𝐧𝐚𝐬𝐭𝐲 𝟖 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐬 皇朝八色小籠包 ❅ 𝐋𝐚 𝐌𝐢𝐚𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐫𝐚𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐢𝐧 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐁𝐨𝐧𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐩 紅燒扣肉豬骨湯拉麵❅ 𝐏𝐨𝐚𝐜𝐡𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐒𝐳𝐞𝐜𝐡𝐮𝐚𝐧 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 成都口水雞❅ 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐅𝐮𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐢𝐧 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫𝐜𝐨𝐫𝐧 𝐕𝐢𝐧𝐚𝐢𝐠𝐫𝐞𝐭𝐭𝐞涼拌黑木耳.//No reason not to try their signature 𝟖 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐬 xiaolongbao-s when they look so photogenic and delicious!! The staff suggested us the best order to eat them - by starting from the lighter flavours, then go

◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬
📍Paradise Dynasty 樂天皇朝
𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_restaurant
No reason not to try their signature 𝟖 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐬 xiaolongbao-s when they look so photogenic and delicious!! The staff suggested us the best order to eat them - by starting from the lighter flavours, then go stronger one by one. No doubt living up to its reputation, each thin-skinned xiaolongbao was succulently filled with piping hot soup, with my personal favourites being the black truffle, foie gras and garlic flavours( ´▽`) The shanghainese noodles in 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐁𝐨𝐧𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐩 was really great too, not overly soft and topped with a generous portion of 𝐁𝐫𝐚𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐲 that melts in your mouth instantly!!
八色小籠包是這家的招牌菜(加上拍起來色彩繽紛真的很美)當然要點來吃看看 – 店員貼心的教我們推薦的食用順序,由淡吃到濃口味的, 每一顆都皮薄且充滿鮮甜的肉湯汁, 果然名不虛傳! 個人最喜歡黑松露、鵝肝和蒜香, 下次去要每款單點八顆( › ·̮ ‹ )拉麵也很好吃, 半肥瘦的紅燒扣肉份量挺多, 入口即化 ( ´▽`)面條略帶咬口, 不會太軟爛, 配上一口香濃豬骨湯, 是滿滿的幸福感~
◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
皇朝八色小籠包
成都口水雞
涼拌黑木耳
皇朝八色小籠包
成都口水雞
涼拌黑木耳
  • 特色皇朝小籠包(八色)
2024-03-15 736 瀏覽
很久沒有吃小籠包了,於是去了間有彩色小籠包食的餐廳!這間位於銅鑼灣的樂天皇朝環境非常寬敞,餐廳中間還有水池,非常有皇氣!餐牌上有多款不同的上海菜式可以選擇。安頓後店員為我們送上小吃花生,花生軟綿綿而且有調味,令人吃唔停口!特色皇朝小籠包,來到這裡當然要食彩色小籠包,共有8粒不同的味道,包括有原味、絲瓜、蟹粉、黑松露、芝士、鵝肝、蒜香和川味,當中蟹粉味道鮮甜,蒜香味道香濃,而川味食落帶有微辣。每粒都湯汁滿滿,皮也很薄,十分美味!烤麩,烤麩也是一道很久沒有吃的前菜,烤麩吸收了醬汁的味道,甜甜的特別開胃!除了有烤麩,還有木耳和金針,全部都是吸味的食物,十分正!肉碎乾煸四季豆,四季豆口感脆身,加上肉碎一齊炒,味道特別惹味,最適合用黎送飯!雪菜咸肉炒年糕,吃了那麼多濃味的食物,食返個清清地的菜式!年糕口感煙煙韌韌,用上雪菜和咸肉一齊炒,帶有微微的咸香,味道不會好濃,不錯呢!炸饅頭,饅頭炸到外脆內軟,點上煉奶,甜甜的,食完特別滿足!
炸饅頭,饅頭炸到外脆內軟,點上煉奶,甜甜的,食完特別滿足!
2024-03-06
餐廳:樂天皇朝地點:銅鑼灣利舞臺廣場菜式:來自新加坡中菜館,主打粵菜及滬菜餐牌:小籠包,南北點心,涼菜,經典熱炒,人氣川菜,主食,拉麵,拌麵,湯,甜品,飲品。茶位每位$12,只係普通茶水。小食 $15 另加一一坐低就放低小食,係麻辣雞脚。味道非常麻辣,都係暖暖地上枱,分量都唔少,呢個價錢算抵。原味小籠包 $78 另加一原味小籠包一客六隻,皮唔算太薄,我覺得少少厚,不過就唔會容易穿,入面好多湯汁,肉都可以。呢個價錢可以。鵝肝小籠包 $142 另加一鵝肝小籠包一客六隻,果然食到鵝肝味,不過價錢實在貴太多,絕對唔值得,食原味就得。醋醬海蜇頭 $90 另加一呢個小食價錢算貴,好彩分量唔少。海蜇頭偏大片,口感可以,下底墊有青瓜。瑤柱芙蓉賽螃蟹 $98 另加一瑤柱芙蓉賽螃蟹酒味好濃,螃蟹唔多覺,主要係蛋白。蒜蓉清炒菠菜 $78 另加一蒜蓉清炒菠菜味道唔錯,唔會太油膩,面頭有少少炸蒜添口感。鮮蝦雲吞豬骨湯 $82 另加一鮮蝦雲吞一客六隻,皮較爲厚,蝦肉都可以。個豬骨湯就非常好,加有葱花味道唔錯。不過價錢太貴。上海炒年糕 $93 另加一上海炒年糕分量公道,年糕口感及格,配料有足夠白菜同大白菜加少少肉絲
餐廳:樂天皇朝
地點:銅鑼灣利舞臺廣場
菜式:來自新加坡中菜館,主打粵菜及滬菜

小食 $15 另加一

醋醬海蜇頭

醋醬海蜇頭 $90 另加一
瑤柱芙蓉賽螃蟹

瑤柱芙蓉賽螃蟹 $98 另加一
瑤柱芙蓉賽螃蟹酒味好濃,螃蟹唔多覺,主要係蛋白。
蒜蓉清炒菠菜

蒜蓉清炒菠菜 $78 另加一
蒜蓉清炒菠菜味道唔錯,唔會太油膩,面頭有少少炸蒜添口感。
鮮蝦雲吞豬骨湯

鮮蝦雲吞豬骨湯 $82 另加一
上海炒年糕

上海炒年糕 $93 另加一
上海炒年糕分量公道,年糕口感及格,配料有足夠白菜同大白菜加少少肉絲,都唔會太油膩。呢碟都抵食。

人均$262,夠飽肚,不過材料都係普通料,個人覺得定價太高,某d菜式價錢就公道d,要揀菜式叫。服務基本上都無,座位可以不過都好嘈,好彩都聽到朋友講野。
2024-02-16
原味小籠包
🔸新年團年食咩好?🔸又到新年,又開始諗去邊到啱一家大細食飯?樂天除左傳統中菜,晚市仲有好多人氣點心,最出名就係小籠包😋料理精緻,環境舒服,同長輩後生一齊食都一定好滿意😎—— 烤麩 $58烤麩鬆軟,吸滿哂醬汁,甜甜鹹鹹幾好味,食完真係打開咗嗰個胃咁,做前菜啱晒—— 蘿蔔絲酥餅 $48肉眼都見到炸得好有層次,外脆內軟,酥皮輕盈又唔油膩,蘿蔔絲帶有自然清甜,切得好幼,口感細膩—— 蔥油餅 $40外層金黃酥香,內餡塞滿晒蔥,鬆軟細緻,啖啖都有蔥嘅鮮香味—— 李白醉雞 $88酒味濃郁,每件雞都可以食到酒嘅香味,雞皮爽彈,肉質滑嫩。可以另加$10轉雞脾✅—— 皇朝小籠包 $142餐廳招牌必試!每款食落都成功還原到個口味,仲會教你跟住順序由淡食到濃,比較特別嘅係鵝肝同芝士,同小籠包一齊又幾夾🤣唔會太濃味,每粒都充滿肉汁,好鮮甜—— 重慶水煮魚片 $208色香味俱全!鮮嫩魚肉配上辣椒同各種香料調味,底下仲有大量薯粉芽菜木耳,超惹味😋辣度可自選,唔食得辣嘅人都可以食到小辣👍🏻—— 皇朝擔擔拉麵 $68湯底好香花生味,撈底仲會見到唔少花生粒,辣到似譚仔5少辣😂但嗰種辣係食完好快過,好過癮;拉麵有嚼勁掛湯👍
🔸新年團年食咩好?🔸

—— 烤麩 $58

—— 蘿蔔絲酥餅 $48

—— 蔥油餅 $40
外層金黃酥香,內餡塞滿晒蔥,鬆軟細緻,啖啖都有蔥嘅鮮香味
烤麩
蘿蔔絲酥餅

—— 李白醉雞 $88
李白醉雞

—— 皇朝小籠包 $142
皇朝小籠包

—— 重慶水煮魚片 $208

—— 皇朝擔擔拉麵 $68
湯底好香花生味,撈底仲會見到唔少花生粒,辣到似譚仔5少辣😂但嗰種辣係食完好快過,好過癮;拉麵有嚼勁掛湯👍🏻
皇朝擔擔拉麵

🌟推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 樂天皇朝 (#銅鑼灣)
波斯富街99號利舞臺廣場6樓
烤麩
蘿蔔絲酥餅
李白醉雞
皇朝小籠包
皇朝擔擔拉麵
  • 特色皇朝小籠包(八色)
  • 八色小籠包
  • 特色皇朝小籠包
  • 小籠包
  • 蔥油餅
5天前 0 瀏覽
有日突然想食上海菜,於是搵埋朋友一齊去位於利舞臺廣場既樂天皇朝😋餐廳裝潢以暗黑設計而且非常寬敞,中間位置仲有個大水池💦餐牌上有好多款菜式選擇,依家仲有第三彈優惠📣('ᴗ' )و記得留意文末喇♡皇朝小籠包 $148黎到樂天皇朝,當然要試下佢地既招牌八色小籠包喇🤭有原味、糟溜絲瓜、蟹粉、黑松露、芝士、鵝肝、蒜香和川味🤤我覺得黑松露同埋蟹粉味道鮮甜,川味食落有麻辣既感覺🌶️每粒都充滿肉汁好鮮甜🤤餐廳仲有提示紙教你跟住順序食用,好貼心🫶🏻♡李白醉雞 $92醉雞酒味濃郁,每件雞都有酒香味🐓雞肉肉質滑嫩,仲可以另加$10轉雞脾架🍗♡清燉雞湯拉麵 $95食唔到辣既朋友仔可以order呢個😋雞湯同埋拉麵係分開上,清燉湯既湯底偏淡但雞肉味道濃郁❤️麵既質感有啲似淮山麵(????)麵條好幼好滑~♡桃膠桂圓湯 $45係女性既恩物啊(◕ᴗ◕✿)岩哂鍾意食滋潤糖水既我🥹入口清甜,除左桃膠、桂圓,仲有雪耳同埋紅棗,我地order左熱既🫶🏻非常滋補♡叉燒小籠包 $88 (優惠價$10!!!!!)呢個係樂天皇朝依家推出緊既第三彈優惠🎈(詳情請留意文末優惠) 叉燒包就食過,但叉燒小籠包就真係第一次食喇😝佢係結合左經典小籠包

♡皇朝小籠包 $148

♡李白醉雞 $92

♡清燉雞湯拉麵 $95

♡桃膠桂圓湯 $45

♡叉燒小籠包 $88 (優惠價$10!!!!!)
呢個係樂天皇朝依家推出緊既第三彈優惠🎈(詳情請留意文末優惠) 叉燒包就食過,但叉燒小籠包就真係第一次食喇😝佢係結合左經典小籠包同香嫩多汁既叉燒,加上淡淡蜜糖清香,惹味十足😌

🎊優惠黎喇🎊
由4月8日起至4月30日內,如堂食消費滿$100,即可以優惠價$10加購十週年限定港式叉燒小籠包6粒 (原價$88) !!!!

優惠受以下條款與細則約束:
• 此優惠每檯消費須滿$100即可加$10換購指定產品
• 每檯每單最多可享優惠乙次
• 此優惠只適用於堂食,不設外賣
• 此優惠只適用於樂天皇朝香港分店
• 另加一服務費(按原價計算)
• 數量有限,售完即止
• 此優惠不能與其他優惠,現金劵同時使用
• 如有任何爭議,樂天餐飲集團香港保留此優惠之最終決定權

@paradisegrouphk

📍樂天皇朝
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓
(🚇港鐵銅鑼灣站 A 出口)

𝐖𝐄𝐋𝐂𝐎𝐌𝐄 𝐓𝐎 𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐔𝐒(. ❛ ᴗ ❛.)
🌟Gavin同媽咪一齊帶你周圍食 周圍玩🌟
➢@hellodearmaggiee @gavincheukhim_

#hongkongbaby #hongkongbabyboy #90後媽媽 #新手媽媽 #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #hkbabystyle #hkbabyboy #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #babyphotography #hkinfant #hkbabyphotography #親子KOL #photoshooting #親子好去處 #親子玩樂 #開飯喇 #香港美食 #樂天皇朝 #八色小籠包 #開飯喇銅鑼灣 #香港美食推介
2024-04-10
  • 李白醉雞
  • 皇朝八色小籠包
6天前 0 瀏覽
對於愛吃的朋友們,一次過試到越多菜式越好,樂天皇朝的八色小籠包我已收藏很久了,一次過可以品嚐八種味道,很興奮,究竟哪個味道最出色 🤩 Let's Go!❤ 特色皇朝小籠包 (八色) $148當我們兩個人要一人一籠八色小籠包時,侍應都傻眼了,太小看我們的食量啦 😎小籠包上桌😍,顏色很鮮艷奪目侍應親切地介紹要順時針 🔃 從淡口到濃味去吃。原味、糟溜絲瓜、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香、川味,每。一。款都很好吃!最欣賞的是小籠包的皮不止是顏色漂亮,是真旳有該口味的味道,記得要細心品嚐!特別愛:鵝肝小籠包~脂香味濃,超回味!蒜香小籠包~非常惹味,一個不夠😝絲瓜小籠包~清甜獨特,皮也有絲瓜味✨👍🏼 港式叉燒飽小籠包 (六粒) $10幸運的我們還遇上了特別優惠,消費滿$100加$10可以試新口味!黑紅相間的外皮也太好看了吧~味道偏甜,也的確有叉燒味,挺好吃,值得一試,但又不會喜歡到想要再吃。👍🏼 芝麻醬油麥菜 $72很欣賞他們把沙律弄的方便吃,終於可以優雅地吃沙律~💋第一次生吃油麥菜,生吃味道並不濃,才知道油麥菜的香味要煮熟了才有。❤ 李白醉雞 $92酒味濃郁,雞肉入味,經典的醉雞,標準的味道👏列
對於愛吃的朋友們,一次過試到越多菜式越好,
樂天皇朝的八色小籠包我已收藏很久了,
一次過可以品嚐八種味道,很興奮,
究竟哪個味道最出色 🤩 Let's Go!

❤ 特色皇朝小籠包 (八色) $148
當我們兩個人要一人一籠八色小籠包時,
侍應都傻眼了,太小看我們的食量啦 😎
小籠包上桌😍,顏色很鮮艷奪目
侍應親切地介紹要順時針 🔃 從淡口到濃味去吃。

原味、糟溜絲瓜、鵝肝、黑松露、
芝士、蟹粉、蒜香、川味,
每。一。款都很好吃!

最欣賞的是小籠包的皮不止是顏色漂亮,
是真旳有該口味的味道,記得要細心品嚐!

特別愛:
鵝肝小籠包~脂香味濃,超回味!
蒜香小籠包~非常惹味,一個不夠😝
絲瓜小籠包~清甜獨特,皮也有絲瓜味✨

👍🏼 港式叉燒飽小籠包 (六粒) $10
幸運的我們還遇上了特別優惠,
消費滿$100加$10可以試新口味!
黑紅相間的外皮也太好看了吧~
味道偏甜,也的確有叉燒味,
挺好吃,值得一試,但又不會喜歡到想要再吃。

👍🏼 芝麻醬油麥菜 $72
很欣賞他們把沙律弄的方便吃,
終於可以優雅地吃沙律~💋
第一次生吃油麥菜,生吃味道並不濃,
才知道油麥菜的香味要煮熟了才有。

❤ 李白醉雞 $92
酒味濃郁,雞肉入味,
經典的醉雞,標準的味道👏

列入收藏!
2024-04-12
  • 皇朝八色小籠包
2024-04-26 0 瀏覽
今日去開銅鑼灣,心思思想吃小籠包, 腦海即刻諗起樂天皇朝。 它走新派上海菜風格路線,全間餐廳燈光柔和,讓人感到放鬆。 而且餐廳地方好大,座位寬敞,枱與枱之間距離闊落,環境相當舒適。不假思索,特色皇朝小籠包(8色)是我必選菜單之一,仲有點咗五香牛肉拉麵,菜肉雲吞豬骨湯拉麵。甜品方面叫咗一凍一熱嘅宮廷驢打滾和雷沙湯丸。* 特色皇朝小籠包(8 色)特色皇朝小籠包傳承傳統小籠包嘅精髓,再加入創新嘅元素,創作出不同口味嘅小籠包。 色彩繽紛的外皮採用純天然色素製成,見到都流口水,而且厚薄適中亦唔易穿。八種味道建議由淡到濃順序去食,每粒都鮮嫩多汁好飽滿, 其中原味, 糟溜絲瓜同蟹粉係我嘅至愛,原味肉餡鮮嫩, 湯汁清甜而不油膩, 咬一口熱辣辣嘅肉汁就湧出嚟,非常好味。 糟溜 絲瓜小籠包混入瓜粒,淡淡絲瓜香味滲出,清新可口。 蟹粉小籠包,蟹油流出,混入蟹肉,鮮甜無比。 *五香牛肉拉麵五香牛肉,肉質鬆化唔韌, 味道香濃,湯底濃郁, 芳香撲鼻,配上煙韌蛋嘅拉麵, 口感豐富,令人回味無窮。*菜肉雲吞豬骨湯拉麵 拉麵煙韌彈牙,雲吞大小適中,皮薄和餡料十足,肉質鮮嫩多汁。 湯底色澤呈現奶白,味道清甜鮮香,豬骨味道

* 特色皇朝小籠包(8 色)

*五香牛肉拉麵

*菜肉雲吞豬骨湯拉麵
拉麵煙韌彈牙,雲吞大小適中,皮薄和餡料十足,肉質鮮嫩多汁。 湯底色澤呈現奶白,味道清甜鮮香,豬骨味道濃郁,湯底真可媲美日式豬骨湯😌

*宮廷驢打滾
呢個甜品係凍食,糯米捲住紅豆蓉,外層有花生碎粉,口感煙靭,軟糯香甜, 甜而不膩, 值得推薦!

*擂沙湯丸
湯圓口感軟糯煙靭,包着流心嘅黑芝麻餡,香氣撲鼻,味道濃郁,沾滿黃豆粉嘅外皮,十分可口👍
2024-04-05
  • 特色皇朝小籠包
朋友喺外國返黎,梗係要同佢食下中菜😎。樂天皇朝久唔久都會食,質素keep到有保證💮茶位每人$12,小食$15,又要讚多次小食真係好味,花生栗子勁腍,粉粉地又入味👍🏻🔅招牌原味小籠包(6pcs) ($78)必叫之一,食返原味都好滿足🥰,有18層,皮薄餡靚,放一陣先食就可以一啖擺入口😋🔅糖醋魚片 ($108)魚肉有六大件,肉質唔鬆散,唔會太酸,炸到脆脆地,被糖醋汁包裹住,白飯小偷無誤😌🔅無錫鮮肉鍋貼(3pcs) ($45)擺左一輪都仲好熱辣辣爆晒汁🤤,不枉我次次都食🤭🔅川味涼皮 ($60)少少酸,中和下啲麻辣🌶️🌶️,涼皮好滑好爽口,鍾意酸辣既朋友仔唔好錯過!💬呢間好適合約朋友聚會,環境好好,坐得舒服,傾計又唔會太嘈,食物價錢適中,銅鑼灣黎講真係唔錯✨

小食

招牌原味小籠包(6pcs)
🔅招牌原味小籠包(6pcs) ($78)

糖醋魚片
🔅糖醋魚片 ($108)

無錫鮮肉鍋貼(3pcs)
🔅無錫鮮肉鍋貼(3pcs) ($45)
擺左一輪都仲好熱辣辣爆晒汁🤤,不枉我次次都食🤭

川味涼皮
🔅川味涼皮 ($60)

招牌原味小籠包(6pcs)
糖醋魚片
無錫鮮肉鍋貼(3pcs)
川味涼皮
2024-04-19 0 瀏覽
去完旅行特別想食中餐🥢銅鑼灣呢間以小籠包出名嘅樂天王朝性價比不錯!🌟小籠包招牌小籠包 全部都係即叫即製皮薄餡靚 粒粒都好多湯汁亦可品嚐到肉餡既鮮味🌟蒜泥白肉天氣熱最啱食涼拌菜白肉肥而不膩帶濃濃既蒜香味加上鹹鮮香辣既紅油實在好開胃😋🌟竹炭流沙包全黑既賣相 但內藏驚喜口感軟熟 一咬落去係滿滿既流沙奶皇餡 💯🌟 豬骨湯年糕奶白色既豬骨湯底 非常濃郁鮮甜配以煙韌軟糯既年糕,雜菜,肉絲同冬菇絲十分豐富👍🏻
去完旅行特別想食中餐🥢

全黑既賣相 但內藏驚喜
口感軟熟 一咬落去係滿滿既流沙奶皇餡 💯

🌟 豬骨湯年糕
奶白色既豬骨湯底 非常濃郁鮮甜
配以煙韌軟糯既年糕,雜菜,肉絲同冬菇絲
十分豐富👍🏻
2024-04-14 27 瀏覽
去利舞臺搵朋友行街,泊車優惠去餐廳食嘢先有特別多幾個鐘,今次就揀咗呢間樂天皇朝,本來都係諗住喺商場附近搵嘢食,不過係銅鑼灣泊車真係唔平,結果都係商場裏面搵嘢食,小籠包味道幾好,最特別係嗰隻色彩繽紛小籠包 ,其他嘢食嘅味道都OK,下次其他分店見到都可以再encore
▫️港式叉燒小籠包 ($𝟖𝟖)✨10週年限定口味❣️港式叉燒小籠包而家由4月8日至4月30日做緊  $10/籠, 咁抵既優惠價我地一定要嗌反籠😱紅色既外表裏面包住香嫩多汁嘅叉燒, 加上淡淡蜜糖清香🍯惹味十足, 呢個期間限定口味唔好錯過啦💯🤭▫️李白醉雞 ($𝟗𝟐)雞肉啖啖醉酒香🍶軟腍又入味, 花雕酒既酒香香濃突出而無苦澀味🐔▫️蘿蔔絲酥餅 ($𝟓𝟐)一口咬落去可以食到香酥既外皮同鮮甜濃厚既蘿蔔餡🥕趁熱食就最好食🫢▫️瑤柱芙蓉賽螃蟹 ($𝟗𝟖)🥚食之前先把蛋黃塗勻, 魚味夠濃郁, 我地自行加左生薑醋調料, 食出黎蟹味更特出🦀🤭▫️皇朝擔擔拉麵 ($𝟕𝟓)每次來都是必點食物🍜花生味道香濃🥜甜中帶小辣, 不錯喔
▫️港式叉燒小籠包 ($𝟖𝟖)
▫️李白醉雞 ($𝟗𝟐)

▫️蘿蔔絲酥餅 ($𝟓𝟐)
▫️瑤柱芙蓉賽螃蟹 ($𝟗𝟖)
▫️皇朝擔擔拉麵 ($𝟕𝟓)
每次來都是必點食物🍜花生味道香濃🥜甜中帶小辣, 不錯喔
2024-04-10
  • 皇朝小籠包
2024-04-08 32 瀏覽
今日媽咪生日黎到樂天皇朝食晚飯,原來十週年做緊$10優惠,只要滿$100就可用$10加6隻原味小籠包,抵食又好食,蘿蔔絲酥餅媽咪最喜歡,其他有上海炒年糕、水煮魚片、沙拉骨、鍋貼,最後再來一個豆沙鍋餅。員工亦很有禮貌,主動問我們需唔需要影相,亦連聲跟我媽咪講生日快樂,氣氛十分好。一家人都很滿意。
2024-04-06
生日
用餐優惠
優惠券
  • 原味小籠包,蘿蔔絲酥餅,上海炒年糕。
2024-03-28 54 瀏覽
事隔幾年,今日同屋企人再尼試下,本身唔打算寫個評價,所以冇點影相,但真係覺得又貴又麻麻地…忍唔住要吐下苦水。小龍包真係唔多掂,除左6隻色望落特別,但味道好一般,皮又唔係薄,竟然要$140+,另外其中叫左碗雲吞豬骨湯同埋鮮肉卷拉麵,碗雲吞普普通通就好像茶餐廳果種,得幾粒仲要$80幾蚊有d離譜….鮮肉卷以為係咩,原來就係豚肉,肉質柴口冇味道,小朋友都唔食,有3塊肉,但都要$80+,又係離譜…得個沙拉金沙骨叫正常d….最唔開心係原來一坐低比果兩碟花生小食係收費既!兩碟仔野$30真係好過去搶!仲有茶錢同埋小費….食完就得個貴字,咁既水準真係唔會再幫襯。永無下次!!
得個沙拉金沙骨叫正常d….
永無下次!!
2024-03-28
2024-03-20 83 瀏覽
樂天皇朝會有一系列10週年活動,分三階段推出$10優惠菜色!!第一階段:3月11日至3月24日-$10京醬肉絲(原價$108)第二階段:3月25日至4月7日-$10原味小籠包(6粒)(原價:HKD$78)第三階段:4月8日至4月30日-$10週年限定口味小籠包(6粒)(原價:HKD$88)特色皇朝小龍包(8隻) $148- 招牌原味小籠包- 蒜香小籠包- 糟溜絲瓜小籠包- 鵝肝小籠包- 川味小籠包- 芝士小籠包- 蟹粉小籠包- 黑松露小籠包上海外婆紅燒肉 $118上海炒飯 $95蒜香青瓜 $52
第一階段:3月11日至3月24日-$10
京醬肉絲(原價$108)
第二階段:3月25日至4月7日-$10
原味小籠包(6粒)(原價:HKD$78)
第三階段:4月8日至4月30日-$10
週年限定口味小籠包(6粒)(原價: