見到森.湯咖哩而家仲有夏日優惠 主食甜品都8折 幾經濟實惠🐥慢煮炙燒雞叉燒咖哩湯烏龍麵 $98有慢煮炙燒雞叉燒 糖心蛋 鳴門卷 粟米 紫菜 好豐富想要前菜同飲品只需+$10 有綠茶同氣水簡咖哩湯汁幾杰身 好掛到系烏冬到雞肉叉燒陣炙燒香令人開胃 肉質嫩滑🥰🍤香煎大蝦咖哩湯烏龍麵 $85蝦仁大隻又多 肉質爽口彈牙 煎得香口🤤烏冬夠腍身🍨小山圓抹茶味かき氷 $69賣相吸引 好多抹茶粉😍 夠曬味 融左之後有啲似Green tea latte 頂頭有白玉丸子 連埋食 口感豐富🦑魷魚卷 +$18 外層魚醬幾彈牙 入面魷魚幾結實 口感吾錯🍘野菜魚餅 +$18好耐冇食過 難得過下口引🥒翠肉瓜 $18夠厚身 入面juicy🍄冬菇 $18會落啲鰻魚汁去燒 味道濃郁🍢雞脾菇 $18💭餐廳既壁畫幾靚 可以用黎打卡 食物水準高 又有冰同串燒食 算系多元化 烏冬除左咖哩湯 仲有蕃茄湯 沙茶湯 吾會食到悶啦咁🤪
見到森.湯咖哩而家仲有夏日優惠 主食甜品都8折 幾經濟實惠

香煎大蝦咖哩湯烏龍麵
小山圓抹茶味かき氷
野菜魚餅
雞脾菇
當日同朋友去觀塘搵食,咁啱見到呢間森·湯咖喱,之前一直想試北海道湯咖喱🥘,加上堂食仲有8折,所以決定經 openrice book 位試一試!當日係星期六日嘅下午3點半左右,唔係平日加上已過午餐時間,我諗唔使book,walk in都無問題,但如果係平時食飯時間就最好都book枱留位,會穩陣啲~慢煮炙燒雞叉燒湯咖喱🥘🍛咖喱味濃,一齊煮嘅蔬菜都好入味,蔬菜種類都好多,令到成個菜式顏色好豐富😋 雞叉燒都好好食!好滑唔會乾🤤小山圓焙茶刨冰🍧刨冰十分抵食!焙茶醬比得完全唔手軟!啖啖冰都有味,食到低都仲有好多醬,唔會食食下得返水味。麻糬亦好煙韌,除咗頂頂個幾粒,食食下冰入面仲會有啲細麻糬,成個刨冰好豐富🥹

慢煮炙燒雞叉燒湯咖喱

慢煮炙燒雞叉燒湯咖喱🥘🍛
小山圓焙茶刨冰
小山圓焙茶刨冰🍧
慢煮炙燒雞叉燒湯咖喱
小山圓焙茶刨冰
2024-05-08 0 瀏覽
除咗主打嘅北海道湯咖喱之外,仲有湯烏冬、串燒、刨冰等等,Weekend去到算好靜,睇嚟觀塘佢都係做平日生意整體食物質素高,用料、賣相、食材配搭都好唔錯,原價定價比較進取,堂食有八折可以接受,外賣仲有七折添慢煮炙燒雞叉燒湯咖哩雞叉燒好嫩滑仲有輕輕炭燒香味,肉嫩多汁冇得彈,更令人驚喜嘅配上多款慢烤蔬菜,每款都好正,西蘭花焗到抽乾晒水份,再浸咖喱汁外脆內軟勁好食。為方便執行北海道湯咖喱嘅正宗食法,除咗兜餸仲另外俾咗碗咖喱湯😌 送晒啲飯之後就咁飲都好正吉列鱈魚柳蕃茄湯鳥龍麵本身有兩塊鱈魚柳,另外加配咗多一塊🤣 炸得金黃鬆脆非常唔錯,無論浸蕃茄湯定咖喱汁都好夾加$10就有前菜及無糖鳥龍茶,前菜係漬魚仔鹹鹹地幾開胃,烏龍茶大大杯又夠凍,可以解辣小食方面叫咗脆皮燒魚卷同芝士年糕,兩款都應該係出面來貨,但燒得唔錯重點推介$100燒鳥6串送Suntory啤酒,串燒有兩個set,兩個都係3肉3菜,送杯啤酒洗晒杯但過下口癮都好唔錯好抵食,就算唔食串燒單點啤酒都有買一送一, $58兩杯!叫咗B餐有雞肝、心、腎、冬菇、四季豆、蒜芯,調味得宜,唔會燒得太乾,尤其是雞腎爽口juicy好味!

吉列鱈魚柳蕃茄湯鳥龍麵

串燒

串燒
夜晚的觀塘,擁有陽光閃爍,人來人往,我卻選擇來飽食一頓。來到了這間名叫「森.湯咖哩」的日式西餐廳,專賣湯咖喱、烏龍麵和串燒🍲👌,咁又可以滿足到我大肚。依個餐廳讓我感到尤為悠閒,只是坐低咁間單色調的店,可以好好享受一頓悠閒的晚餐。首當其沖,我試了佢的野菜魚餅,感覺佢的口感都挺特別的 🍤🥬。就食物的顏色來看,魚餅呈黃色,見到就令人心動;食完後,口中留著的就是那種真材實料的海鮮味,找不到任何可以挑剔的地方。下一款主打是飛驒和牛漢堡扒咖啡湯烏龍麵。🥩 🍲  呢個嘛,就更加完美!麵上的漢堡扒熱辣辣,質感超好,配上豐富的咖喱湯,真真實實的日本風味。擁有咖哩的辣香和咖啡的濃郁,湯麵具有豐富的層次感,每一口都嚐到了愛的滋味。最後一道菜是北海道帆立貝沙茶湯烏龍麵。 🍜  可以話佢簡直係彰顯了北海道食材的鮮美。沙茶湯的獨特香氣與帆立貝的鮮味絕配,而且烏龍麵的口感也非常的好,彈牙且味道超棒!森.湯咖哩喺我心中留低左難忘的印象。🥺🥰 佢的食物質高價廉,而且每一樣食物都見得到廚師的用心。我相信任何人來到這裡都能找到自己的最愛,真的值得每個人去嚐嚐看!👍👍😊結論,一個優雅的午後,享受著森.湯咖哩的美食,真的能在這

結論,一個優雅的午後,享受著森.湯咖哩的美食,真的能在這繁忙的城市中找到一絲的安静。下次會再來嚐嚐其他的美食,期待再次的相遇!😄🎉🙌
觀塘搵食🌟堂食有八折!外賣仲有七折?📍地點:觀塘🍽️菜式:日本菜💰人均消費:午餐 HK$80~100🔖服務費:❎🧻餐巾/ 濕紙巾:❎ / ❎🪑座位類型:方枱📝落單方式:QR code落單【慢煮炙燒雞叉燒湯咖喱】💰HK$78叉燒燒得幾香口,有少少炭燒味。配菜有車厘茄、紅椒、秋葵等等。【飛驒和牛漢堡湯咖喱】💰HK$110漢堡唔會好乾,有肉味。配菜有車厘茄、紅椒、秋葵等等。.餐飲配綠茶、可樂。.#foodcourt #foodxcourtx #foodxcourtxKT#觀塘搵食地圖 #觀塘美食 #觀塘 #日本菜.森.湯咖哩 @morisoupcurry🏷️ 觀塘駿業街56號中海日升中心2樓C號舖
觀塘搵食🌟堂食有八折!外賣仲有七折?

📍地點:觀塘
🪑座位類型:方枱
📝落單方式:QR code落單

💰HK$78

💰HK$110
漢堡唔會好乾,有肉味。配菜有車厘茄、紅椒、秋葵等等。
餐飲配綠茶、可樂。
#觀塘搵食地圖 #觀塘美食 #觀塘 #日本菜
森.湯咖哩 @morisoupcurry
🏷️ 觀塘駿業街56號中海日升中心2樓C號舖

【飛驒和牛漢堡湯咖喱】
今次嘅目的地喺「森.湯咖哩」,係觀塘嘅一間日式西餐。📍呢間餐廳嘅主打食品,即係湯咖喱、烏龍麵同串燒,已經吸引到我試吓啦!🥳我咁早就來嘅原因喺?因為我想試佢哋嘅燒鳥套餐A(有一杯生啤🍺送喔)同埋佢哋嘅烏龍麵🍜。開始時,我叫咗三款串燒:日本岩手雞肉串、生開邊雞中翼串同酢橘雞膝脆骨串。日本岩手雞肉串嘅味道鮮嫩,色澤黃亮。聞上去嗰陣香氣,我已經流晒口水,食落口就更加唔使提,肉嘅質地腍軟,簡直就係爽口滿分💯 。接住就食佢嘅生開邊雞中翼串,顏色金黃,經過碳燒嘅香氣揮散唔開,味道就更加入味,食落口口感鮮美,即時令我覺得,今日嘅選擇真係好正確😌。第三款就喺佢嘅酢橘雞膝脆骨串,呢款更加特別,食落口就感受到嗰陣清香,清新嘅脆骨咬落去爽口得嚟唔乾脆,令人愛不釋口🥰。接著,我食嘅新鮮疏菜有雞脾菇、翠肉瓜同秋葵。呢三款疏菜味道鮮美,成個口感鮮嫩爽口,送知肚鳥係絕對嘅享受👍。「森.湯咖哩」嘅環境氣氛濃厚,員工好有禮貌,用餐都非常舒適。連返工嘅藍絲都可以喺度再飽腹一頓。我覺得,今晚嚟「森.湯咖哩」真係一個好好嘅選擇,下次我會再嚟嘅!祝大家食得開心,我哋下次再見!👋😊

我哋想揀一間環境舒適,食物又有驚喜嘅餐廳。今次就蒞臨咗森.湯咖哩,一間位於觀塘嘅日式西餐,食物款式多元化,氣氛亦十分舒適。👀嗰度嘅主打菜真係令人眼前一亮。首先,我哋試咗個「野菜魚餅」,野菜食得出新鮮,踏實嘅口感同魚餅嘅綿滑香軟完全,每一口都感覺到極速滑蛋嘅鮮嫩與菜蔬嘅清香完美結合,完全開胃。🥗😊再嚟個「香煎大蝦蕃茄湯烏龍麵」同「北海道帆立貝沙茶湯烏龍麵」。大蝦煎得金黃鮮香,蕃茄湯味道醇厚,烏龍麵口感韌性適中,清新嘅滋味令人回味無窮。帆立貝細滑有口感,沙茶湯調味適中,每一口都散發出濃郁嘅海鮮與沙茶嘅香氣,令人無法抵擋。🍤🍝😍至於甜品方面,「凍綠茶」與「凍可樂」絕對係清涼消暑嘅首選。尤其是個凍綠茶,滲透咗濃郁嘅茶香,香味四溢,即刻消除咗餐後 greasy,口感冰涼,真係絕配!🍹🥤👍嚟到森.湯咖哩,最吸引我嘅就係佢哋食物嘅原汁原味,無論係色香味形,都完全符合我對西餐嘅想像。如果你哋都係愛好西餐嘅朋友,相信一定會喜歡呢間餐廳同我一樣。

大家好呀😄!!今日要同大家分享一間位於觀塘的日式西餐「森.湯咖哩」。喺度,我試咗幾款令人回味無窮嘅美食,仲有舒適嘅環境,真係一個好享受嘅午飯時間。🍜首先,我嘗試咗佢哋家嘅炸蠔。當佢端到桌面,我即刻被佢吸引。蠔炸得恰到好處,味道不油膩,簡直就係一個入口即化的美味😍。口感豐富,鮮美的蠔肉配合外面的酥皮,真的讓人欲罷不能👍。接著試食佢哋嘅芝士年糕。年糕白淨嘅顏色配上溢出來芝士嘅黃色,視覺效果一流!食落口之時,充滿芝士香味的柔軟嘅年糕爆出幸福嘅味道,口感超級棒😋!我仲試咗佢哋一道主打菜式,北海道帆立貝沙茶湯烏龍麵🍜。帆立貝口感鮮嫩,係完全沒有失去海鮮嘅甜美味道。而個沙茶湯底濃郁但唔太重口,烏龍麵順滑得剛好,味道極其配合,飲完一碗醒胃又消暑👌。另一款主角就係大啡菇湯咖喱配日產珍珠米,見到啲珍珠米細細粒又滑,佢哋嘅湯咖哩色彩鮮艷,食落堅係喺在一晝湧現咖哩嘅香味,好似走咗一轉日本咁😋。最後,我哋叫咗凍綠茶同凍可樂,用來配佢哋呢d食物真係非常之搭,仲可以水喉,係絕配檔。好啦,一餐咁多各樣小吃,我肺腑感受到「森.湯咖哩」嘅誠意同對食物嘅愛,下次我仲會再嚟!👋🍛🍵

陣陣濃郁嘅咖喱味道,暖呼呼嘅燈光,加埋店內日式氛圍,每次去「森.湯咖哩」食飯,就好似去左一次日本之旅咁。呢間東京味十足嘅日式餐廳,位於觀塘,雖然遠離市區喧囂,但真正會「食在真」嘅你,定必會願意專程嚟呢間餐廳品嘗佢哋嘅特色湯咖哩、烏龍麵同串燒。🇯🇵🗼🚄來到佢哋嘅招牌炸蠔,絕對唔會令你失望。炸蠔整得剛剛好,表面酥脆,蠔肉鮮美多汁。每一口都滿滿嘅海洋滋味,令人難以忘懷。🌊🍤😋當然,如果你來到「森.湯咖哩」,又點可以唔試試佢哋嘅招牌飛驒和牛漢堡扒咖啡湯烏龍麵呢?湯底蘊含濃厚嘅咖哩香味,配上滑軟嘅烏龍麵和口感豐富嘅和牛漢堡,每一口都讓人留連忘返。🍜🥘🥩至於飲品,我會推薦你哋試下凍綠茶🍵。相信我,這杯綠茶豐富而濃厚的甘味,可以完美緩解口腔中濃郁的咖哩味,讓人感覺清新愉快。適合你點解鐘意食呢間餐廳?首先,就因為佢嘅咖哩湯底,香滑濃郁,香氣四溢,最能突出食物本身嘅鮮味。而且,呢間餐廳嘅日本風情,從牆上嘅裝飾到店員嘅服務,都帶住你走進一個日本的小世界。🏮🎌🍣總之,如果你鐘意日本食物,鍾意咖哩,或者係想尋找一個特別嘅晚餐地點,都應該到「森.湯咖哩」一試。我保證,你會愛上呢度嘅!😋💖🍛

身為一個愛試新口味嘅食尚嘅食評工作者,我經常探索城市中隱藏嘅美食。在觀塘新界一角,我發現到一家專門做湯咖哩、烏龍麵同串燒嘅日式西餐館 - 森.湯咖哩。走進餐館,你會被一種舒服、舒適嘅氣氛圍繞,彷彿自己身處喺森林中嘅一個美食天地🌲。喺呢度,你可以一邊欣賞精美嘅食物,一邊享受靜謐嘅環境,好好放鬆自己。首先,我要讚揚下佢哋嘅野菜魚餅🥬。肉餅以新鮮嘅魚肉同豐富嘅蔬菜調製而成,清新嘅口感,綜合嘅味道,真係好讚😋!之後就試咗香煎大蝦蕃茄湯烏龍麵🍤,湯頭醇厚,加埋嚼勁十足嘅烏龍麵同大蝦,瞬間豐富咗口感,讓人愛不釋手👍。就嚟尾聲嘅當然就係主打菜 -香煎大蝦湯咖喱配日產珍珠米🍛,加嘅大蝦香嫩多汁,佐以獨特嘅湯咖喱醬汁,配合日產珍珠米,真係會令人一啖接一啖咁食,日式咖哩唔會好辣,個人覺得小朋友都岩食,真係喺絕品之中不可多得!😍森.湯咖哩的米飯細緻滑潤,湯藥味道足,雖然食過咁多嘅湯咖哩,但唔瞞你說,我仲係好鍾意森.湯咖哩呢。👏呢間店俾人一種清新自然嘅感覺,寧靜嘅環境好令人舒心💗。無論你係一個美食家定只係想黎體驗下新口味,我都好希望你可以試吓呢間店🎈。我一定會再嚟森.湯咖哩,嚐試下佢哋其他嘅美食!😄🍴👌

首先,森.湯咖哩嘅裝潢有一種日式簡潔嘅氣質,坐低就覺得舒服。店內嘅燈光暖暖地,氣氛好似人嘅心情一樣溫暖,人忍唔住想輕輕舒一口氣。 💓食物💓 5/5我點咗炸蠔,吉列蝦,慢煮炙燒雞叉燒湯咖喱配日產珍珠米,北海道帆立貝沙茶湯烏龍麵。每款食物都是佢哋嘅招牌,一試就知俾人一種耐人尋味嘅感覺。炸蠔幼滑鮮香,外皮炸得酥脆,內裡嘅蠔肉鮮嫩多汁,每一口都叫人回味無窮。🐚😋吉列蝦色澤金黃,又香又脆,而裡頭嘅蝦肉又肥又白,咬落嘴裡,就好似蝦味爆炸一樣,充滿咗口腔。🦐😍嗰份慢煮炙燒雞叉燒湯咖喱配日產珍珠米,無論喺顏色同口感都同一般嘅咖哩有好大區別。湯咖哩嗰種滑嫩嘅質感,配合上烤雞叉燒嘅鮮香,真係食落口裡面,都會有種想跳起舞嚟。🍛💃剩下嘅北海道帆立貝沙茶湯烏龍麵,份量好足,湯底味道豐富,沉醉於沙茶醬的香與帆立貝的鮮,再配上Q彈的烏龍麵,呢一碗麵真係讓我吃得非常過癮!🍜🎉總的來說,'森.湯咖哩'係個好適合享受休息時間嘅地方,等你一同入坐,一齊品嘗美食。希望大家都會喜歡呢度的環境同食物,我哋下次再見!✨✨

💓食物💓 5/5

今日,我喺工作嘅空檔,同幾個同事去咗觀塘嘅森.湯咖哩食午飯。喺嘈雜嘅商業區中,呢間以簡單乾淨為主題,卻又帶有一絲日本氛圍嘅餐廳,真係令人眼前一亮。 😲首先,我哋就來試咗芝士年糕🧀,你估你食過多少嘅芝士年糕,都唔會忘記喺森.湯咖哩食到嘅芝士年糕。年糕外層酥酥脆脆,一咬落去就流出黎滿滿嘅芝士,進口即溶,真係令人忍唔住多食幾件!再嚟就係脆皮燒魚卷🐟,外層香口到好似釋放咗魔法咁,入面嘅魚肉彈韌又唔會太過鹼,一入口就聞到香濃嘅燒味,加上外皮嘅酥脆口感,燒魚卷香噴噴,真係好難抗拒呀!香煎大蝦蕃茄湯烏龍麵🦐同北海道帆立貝沙茶湯烏龍麵🍜兩款唔同嘅湯底,但都係一樣嘅麵食。湯底濃郁,烏龍麵Q彈,同大蝦同帆立貝完美地結合在一起,啲麵柔滑嘅口感同湯底特有嘅鮮味相輔相成,形成一種完美嘅享受。飲品方面,係冰鎮嘅凍可樂🥤,佢清涼嘅口感,而且喝落去嘅時候,味道恰到好處,既不會太甜也不會失去原味,簡直是炎炎夏日裡的解暑之王!😄喺森.湯咖哩,無論你想要咁有飽足感嘅主餐,還是香脆可口嘅小食,甚至係清爽嘅冷飲,都可以一次過滿足到你。下次喺觀塘探索美食嘅時候,不妨考慮下森.湯咖哩呢間平價又實在嘅小店,你一定會愛上佢!🥰🥰

聽同學介紹,話觀塘有一間名叫「森.湯咖哩」嘅日式西餐館真係一試難忘,所以我今日就特登嚟個幾的士過嚟試一試。🚕🎏 炸蠔:先嚟個前菜。嗰啲炸蠔相好,大大隻,外皮香脆,入口即化,真係解饞!👌🍣 脆皮燒魚卷:就唔駛講,呢個軟綿嫩滑嘅魚肉配上香脆嘅金黃色脆皮,真係口感一流!💯🍲 慢煮炙燒雞叉燒湯咖哩配日產珍珠米:好啦,黎到主菜嘅時候,呢個湯咖喱就係一個真正嘅驚喜!佢個咖哩醬口感濃郁,加上個慢煮炙燒雞叉燒,實在太美味。而且個珍珠米煮得十分鬆軟,仲香香地,實係叫人一試難忘。🍛😍🍜 吉列鱈魚柳蕃茄湯烏龍麵:嚟到最後,我選咗一碗湯烏龍來完美結束呢個美食饗宴,真係好飽足!蕃茄湯特別酸中帶甜,而吉列鱈魚柳又外酥內軟,實在係無得輸!🍅🍜食完晒,我只可以講,森.湯咖哩絕對係我食過最好嘅日式西餐廳之一!

💙《日式湯咖哩之旅》- - 森。湯咖哩今次捐窿捐罅去觀塘食日式咖喱,位置比較偏僻,但估唔到夜晚時候都排滿長龍,我哋都要等咗一段時間先可以入去食。餐廳背景色彩鮮艷嘅塗鴉,俾人感覺耳目一新,食物不錯,但等食物嘅時候比較耐,不過都推薦大家有時間的話都嚟食👍👍🐮飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵($102.4)蕃茄湯底微酸帶甜,配上滑捋捋嘅烏龍麵,不錯。和牛漢堡扒大塊肉厚,外層煎到香脆,內裏肉汁飽滿😋🐮飛驒和牛漢堡扒咖喱湯烏龍麵($102.4)湯咖喱湯汁杰身,濃濃嘅日式咖喱味,但不夠特別🫣🍧伯爵茶味刨冰($63.2)伯爵茶味突出,但冰不夠綿。性價比較高,夏天可以狂食😋☻味道:7/10☻環境:7/10☻服務:7/10☻價錢:6.5/10☻回頭率:70%☻人均消費:$150📍 森。湯咖哩(觀塘) @morisoupcurry觀塘駿業街56號中海日升中心2樓C號舖
💙《日式湯咖哩之旅》- - 森。湯咖哩
🐮飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵
🐮飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵($102.4)
🐮飛驒和牛漢堡扒咖喱湯烏龍麵
🐮飛驒和牛漢堡扒咖喱湯烏龍麵($102.4)
湯咖喱湯汁杰身,濃濃嘅日式咖喱味,但不夠特別🫣
🍧伯爵茶味刨冰
🍧伯爵茶味刨冰($63.2)
伯爵茶味突出,但冰不夠綿。性價比較高,夏天可以狂食😋

☻味道:7/10
☻環境:7/10
☻服務:7/10
☻價錢:6.5/10
☻回頭率:70%
☻人均消費:$150

📍 森。湯咖哩(觀塘) @morisoupcurry
觀塘駿業街56號中海日升中心2樓C號舖
🐮飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵
🐮飛驒和牛漢堡扒咖喱湯烏龍麵
2024-04-25 8 瀏覽
觀塘森.味道:8/10🌟抵食:8/10🌟環境:8/10🌟.蕃茄愛好者一定要bookmark呢間🍅 小編今次試咗大啡菇蕃茄湯烏龍麵😍第一啖就覺得蕃茄湯非常濃郁,烏冬沾滿蕃茄湯汁好好味🤤配菜方面,大啡菇非常嫩滑,溏心蛋都煮得啱啱好🥚最緊要係!依家堂食有八折外賣有七折,呢碗折完堂食只要$48!🥰真係平靚正!😆.#香港 #食評 #foodie #食好西 #instagram #香港好去處 #拍拖好去處 #香港美食 #打卡 #觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處 #烏冬 #蕃茄湯關注組 #番茄關注組
觀塘

味道:8/10🌟