餐廳: 柞木炭家
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-05-10 933 瀏覽
佢啲嘢食 幾好食嘅 所以耐不耐都會訂枱嚟食燒肉 但係今次發覺到個menu 好似貴咗. 佢哋啲 kimchi and 前菜 一直都幾好食所以 每次嚟親 都會refill好多 . 佢哋而家做緊母親節menu 我覺得就算有折都偏貴, 所以冇嗌到,今次單點 咗幾樣嘢 水準都keep到. 另外我覺得 佢哋啲 server服務都幾好 我叫咗好多次refill都冇覺得唔耐煩. 嗰日去 鋪頭食嘢嘅時候我覺得佢通風好似有少少問題成間舖都煙霧瀰漫. 啲煙多到我係會流眼水. 可能啲 server見到我 係咁 搵嘢吹隻眼 同埋見到舖頭真係好多smoke佢哋好似開大咗少少冷氣跟住就好啲.
  • 前菜
  • 泡菜
  • 慶州極上黑毛豬梅肉
2023-04-27 835 瀏覽
今日又同朋友嚟食依間係TOP頂樓韓燒,朋友食到好滿足,前菜👍🏻👍🏻食物份量👍🏻👍🏻服務同環境都very good 😆我哋點咗柞木甕漬牛肋骨👍🏻👍🏻👍🏻係嚴選頂級韓牛配韓國秘製醬汁醃製,肉質柔嫩。牛味十足! 正🤣濟洲活燒鰻魚,新鮮帶子服務員會幫手燒👍🏻半份韓式炸雞同泡菜煎餅都好好味😋侍應服務態度都好好,朋友都話會再encore😝😝😝我地 用咗OpenRice 訂位,點三款燒肉就有85折😝😝😝

濟洲活燒鰻魚,新鮮帶子服務員會幫手燒👍🏻
半份韓式炸雞同泡菜煎餅都好好味😋

侍應服務態度都好好,朋友都話會再encore😝😝😝

2023-04-26
  • 柞木甕漬牛肋骨
  • 濟州活鰻魚
2023-04-03 902 瀏覽
我哋六個人叫咗一個四人餐($1588)跟住嗌咗一個豬肉拼盤($278)同埋同埋一個五花腩($148),因為OpenRice有85折但係佢地有一個要求就係每個人要叫一份燒烤食品,如果佢哋可以俾我叫人蔘雞或者炸雞呢類型嘅熟食會比較好啲。值得加分嘅係佢地泡菜、芝士同埋生菜任加👍👍,有時侍應會幫我哋燒鰻魚同埋和牛壽喜燒😋😋!

2023-03-30
用餐優惠
優惠券
  • 壽喜燒和牛西冷
  • 豬皮
2023年4月1,星期六,陰天,跟太太好久沒有逛旺角,上次來已經是半年前了,每次中午到旺角也會到這店光顧,這次也帶了小孩一起去。午餐時段能吃到這質素的韓國燒烤,性價比不錯味道跟以往一樣不錯。前菜4款,加生菜,醬料柞木特選燒烤定食Prime BBQ Set Meal $165 熟成韓式醬油三吃 $118荔枝梳打 +$10 x2地方寬敞,座位舒適,吃完燒肉也不會全身都有油煙的味道。大部份都是年輕的侍應,有禮貌,亦會介紹食物食物款式配料等,侍應會主動幫你剪泡菜,看到我們照顧孩子忘記烹調燒肉,亦有幫忙烹調。💰性價比:8/10🍱食物:7/10🏢環境:9/10🤼服務:9/10是次消費:中午時段 $333(已計算10%服務費)

午餐時段能吃到這質素的韓國燒烤,性價比不錯
味道跟以往一樣不錯。
前菜4款,加生菜,醬料
柞木特選燒烤定食
Prime BBQ Set Meal $165
熟成韓式醬油三吃 $118
荔枝梳打 +$10 x2

地方寬敞,座位舒適,吃完燒肉也不會全身都有油煙的味道。

💰性價比:8/10
🍱食物:7/10
🏢環境:9/10
🤼服務:9/10
是次消費:中午時段 $333(已計算10%服務費)

柞木特選燒烤定食,熟成韓式醬油三吃
2023-04-01
$166.5 (午餐)
柞木特選燒烤定食,熟成韓式醬油三吃
  • 柞木特選填烤定食,熟成韓式醬油三吃
  • 前菜
  • 韓牛飯
2023-03-27 562 瀏覽
打完拳chill下 好高質嘅韓國嘢💗💗前菜有好多款,好滿足!A4和牛 $328店員會親自幫我燒埋 話要5成熟 真系整到5成熟俾我😍好少有餐廳可以即場整得咁好食😝真系好重牛味 食落唔會好油 薄薄地 好淋好易入口 推介!五花腩 $148估唔到有咁多舊…我以為得4-5舊 點知一嚟到嚇親我👀好似有9舊咁上下 燒落多油脂 啲火俾啲油燒到勁大火 豬肉平時要燒好耐 呢啲好薄好快就食得😳😳環境都好舒服 唔會話好油煙味好勁!值得一試😚

A4和牛 $328

五花腩 $148

環境都好舒服 唔會話好油煙味好勁!值得一試😚
服務員提早4小時確認訂, 對! 本人訂6位的, 但6人用餐, 限一個半小時? 我訂的是晚餐不是午餐, 這經營手法有點過份, 你標明有限時我一定唔會阻你做快餐生意, sorry, 我諗唔到我有咩機會試你地服務同食物, 留待你地諗住真係比人食餐安樂飯再試吧
2023-03-24
2023-03-20 482 瀏覽
因為係TOP 商場消費送左2張這間餐廳$50券,先經openrice 訂左枱,一入座已經問2張券係唔係用得,有冇咩限制咁,個侍應話無限制,只要消費滿$100可以用1張,滿$200可以用2張咁。叫左個2人餐等左40分鐘都未上菜,中間問左2次侍應,佢話幫手追下,但係第2次問侍應,佢先發現無幫我哋落單,漏左我哋張單。急急忙忙咁幫我哋落返。來左先發現份量係好少,2人餐$788 +1。但係每款肉都係2片肉,蝦係1開2。最後埋單個收銀又話一係用OpenRice 85折個優惠,1係用2張$50券,2選1。

2023-03-18
2023-03-17 413 瀏覽
朋友介紹試咗依間係TOP頂樓韓燒,Very great experience!我地兩個人無叫到二人餐,waiter姐姐話二人餐啲肉無甘靚,同埋我又好想食醬油蟹…我哋分別叫咗柞木龍蝦牛肩柳,醬油蟹,薄切牛舌仲有一個人蔘雞湯!首先講吓個牛舌,真係切得好薄,我哋嗌咗鹽燒味,完全唔使點醬油已經好夠味,牛味十足!牛肩柳來到好大塊,食落去好林好多汁👍🏼個龍蝦來到好興奮,好靚,仲有人幫我燒埋!可惜燒完縮晒水,但係配合埋個蒜蓉牛油汁都係一流!醬油蟹就有啲太細份,三百幾蚊有點貴,唔係太多汁,蟹膏都冇乜,正常發揮!最後個人蔘雞湯用咗烏雞,好大煲,唔落鹽都夠味,但係都應該唔會再encore…但整體表現都非常好,侍應服務態度都好好下次應該會再去試吓個二人餐,因為真係幾抵!

牛肩柳來到好大塊,食落去好林好多汁👍🏼
但整體表現都非常好,侍應服務態度都好好
下次應該會再去試吓個二人餐,因為真係幾抵!
2023-03-15
  • 薄切牛舌
2023-03-13 342 瀏覽
朋友預早book咗呢間韓式燒肉,除咗室內仲有戶外位置,今次我哋就坐戶外位置,韓燒出黎嘅煙散得好啲。今次我哋就揀咗四人餐,一次過有齊和牛西冷、和牛牛舌、燒鰻魚、牛肋骨、海鮮煎蔥餅等等。和牛西冷非常推薦,西冷切得好薄,入口有溶化嘅感覺。

和牛西冷非常推薦,西冷切得好薄,入口有溶化嘅感覺。
2023-03-02 369 瀏覽
🐽 王道套餐(和牛三筋肉、和牛上肋肉、和牛牛舌、和牛肉眼、黑毛豬梅花肉)今日去左間我既至愛韓燒餐廳,甘岩而家做緊個套餐,所以特登叫左黎試下首先黎到係個和牛豬肉拼盤,和牛既總類有好多!個人極推薦上肋肉,肥瘦均勻,好有油香🥹而豬梅花肉質素都好高,口感好爽口🐽 紅竹蝦店家好貼心甘走埋黎幫我地燒,中好sweet甘幫我地整左個心型✨蝦肉好鮮同爽口,食得出係新鮮貨色🐽 八爪魚拌麵八爪魚粒甜甜辣辣,食落都算開胃,拌麵麵質岩岩好,唔會太林,作為最後一道菜不過不失

🐽 紅竹蝦

🐽 八爪魚拌麵
2023-02-28 289 瀏覽
-柞木炭家 - 開左咁耐一直都未食過😅聽朋友講啲肉類好新鮮 今次終於的起心肝來試食😍我地order左個 $788 PREMIUM SET(王道)見到都有店員會幫忙客人燒埋 就唔怕燒焦浪費 又可以慢慢enjoy.❇️前菜(無限️供應♾♾)泡菜、芽菜、大根、菠菜、麻油椰菜⋯個人最中意就系泡菜 唔會太辣甜甜的😋❇️韓式拌粉絲細細碟 但味道的確幾好👍🏻唔會好似一般食開油淋淋果種感覺❇️肉類拼盤和牛三筋 - 肉味濃和牛上肋肉 - 超 juicy和牛牛舌 - 肉質腍和牛肉眼 - 油脂分泌均勻 黑毛豬梅花肉 - 幾厚肉 完全唔鞋❇️紅竹蝦店家已將一隻大蝦切半 砌成心形🧡好新鮮 爽口❇️和牛咖喱飯日式甜咖喱 加埋4-5舊大大塊和牛份量兩個人岩岩好❇️精選甜品 - Tiramisu 咖啡味濃 蛋糕體鬆軟🍰忌廉香滑👍🏻❇️荔枝梳打 $42❇️菠蘿梳打 $42同朋友一人叫左一杯🍹兩杯都甜甜的 好 fresh😋...
柞木炭家 - 開左咁耐一直都未食過😅
聽朋友講啲肉類好新鮮 今次終於的起心肝來試食
❇️前菜(無限️供應♾♾)
泡菜、芽菜、大根、菠菜、麻油椰菜⋯
個人最中意就系泡菜 唔會太辣甜甜的😋

❇️荔枝梳打 $42
❇️菠蘿梳打 $42
同朋友一人叫左一杯🍹兩杯都甜甜的 好 fresh😋
2023-02-25 264 瀏覽
國內朋友到訪,第一時間帶她去食韓國燒烤,揀咗旺角TOP 5樓空中花園旁邊的「柞木炭家」呢間人氣店。店舖大多以寬闊卡座為主,以傳統炭爐燒烤,除咗燒肉,都有其他主食選擇。我哋今晚就揀咗「王道」套餐$788(2人餐)已經包括:~前菜任食:醃蘿蔔、大豆芽、涼拌菠菜、蓮藕片及泡菜六款多。~STARTER 冇人唔鍾意食的韓式拌粉絲,彈牙爽口。~BARBECUE ITEMS (和牛三筋、和牛上肋肉、黑毛豬梅花肉、和牛牛舌、和牛肉眼)六款不同肉類,一望落去和牛的油花已經知道好味道,牛舌及和牛肉眼牛味濃郁,黑梅花肉燒到焦香放在生菜上 再加醬料、配菜一啖食超滿足,而且生菜仲好新鮮喔。~SEASONAL SEAFOOD店員好細心會主動幫我們燒紅竹蝦,蝦身超大隻,味道鮮甜、肉質彈牙、蝦膏仲好豐富。~KOREAN SIGNATURE八爪魚拌麵🍜,八爪魚🐙紫菜、蘿蔔乾、紫蘇葉,拌勻蕃茄蓉醬汁及彈牙麵條🍝酸酸甜甜超正。~DESSERT蜂蜜蛋糕,鬆軟可口。~DRINKS $42/@自己再加杯荔枝梳打同青檸檬梳打,好有水果味又大杯,飲落好爽呀😄

~前菜任食:醃蘿蔔、大豆芽、涼拌菠菜、蓮藕片及泡菜六款多。

~STARTER
冇人唔鍾意食的韓式拌粉絲,彈牙爽口。

~BARBECUE ITEMS

~SEASONAL SEAFOOD

~KOREAN SIGNATURE

~DESSERT
蜂蜜蛋糕,鬆軟可口。

~DRINKS $42/@
2023-02-21
$479.5 (晚餐)
2023-02-23 204 瀏覽
「柞木炭家」是一家以氣爐配合木炭明火燒烤的韓燒店,炭燒能以最短的時間將食物的精華鎖藏在其中,保留原汁原味之餘,更散發出陣陣獨有的炭香味道。餐廳嚴選各地新鮮的原材料,尤以上等的韓牛及和牛為主,店內環境寬敞,坐得舒服,抽風系統非常之好,食完完全沒有油煙味👍🏻✨王道套餐 $ 788這個套餐二人食就最啱,有齊晒頭盤,肉拼盤,海鮮,主食和甜品,可以試到好多唔同種類嘅食物,另外我最鍾意嘅芝士拉絲粟米和泡菜都係任fill 👍🏻👍🏻👍🏻🧆▪️ STARTER~韓式拌粉絲韓國媽媽的風味,超香的麻油醬油味,粉絲Q軟彈牙,配上雜菜炒香,超級好味開胃菜🥩▪️ BARBECUE ITEMS拼盤有齊五款肉類,和牛三筋、和牛上肋肉、黑毛豬梅花肉和牛牛舌、和牛肉眼,每款睇賣相都知道非常高質,每款有不同口感,兩個人食就最啱,特別喜歡和牛上筋肉,油脂豐富,另外黑毛豬梅花肉,肉質爽口又彈牙,配合生菜和大醬,超級好食🦐▪️ SEASONAL SEAFOOD紅竹蝦好大隻,店員好窩心幫我地燒熟,蝦肉爽口又彈牙,點少少海鹽就可以食到蟹肉嘅鮮味🥘▪️ KOREAN SIGNATURE和牛咖喱飯,有點像日式咖喱飯,但咖喱比較香濃,一上枱香氣撲

✨王道套餐 $ 788

🧆▪️ STARTER~韓式拌粉絲

🥩▪️ BARBECUE ITEMS

🦐▪️ SEASONAL SEAFOOD

🥘▪️ KOREAN SIGNATURE
和牛咖喱飯,有點像日式咖喱飯,但咖喱比較香濃,一上枱香氣撲鼻,和牛腩肉質軟腍帶點脂肪,咖喱汁配上茄子,蓮藕和白飯,好味

🍫▪️Daily Special Dessert
甜品Tiramisu 亦非常唔錯,芝士忌廉香滑,蛋糕鬆軟,咖啡味香濃,作為飯後甜品就一流

🍹▪️菠蘿梳打 $ 42 / 荔枝梳打 $ 42
有多款梳打飲品選擇,我哋揀咗清甜嘅菠蘿和荔枝梳打,有大件果肉,清甜又解渴

• 和牛牛肋肉
  • 慶州極上黑毛豬梅肉
2023-02-23 4711 瀏覽
喺旺角行完街之後,朋友帶左我去一間極力推薦嘅韓燒餐廳食dinner,話不論食物質素定服務都一流🇰🇷PREMIUM SET王道套餐 $788 韓式小菜同芝士粟米🌽可以無限追加小菜選擇多,有醃漬芥菜、酸醃蘿蔔、醬煮蓮藕、麻油菠菜、芽菜同泡菜全部微辣中帶酸甜,酸甜比例均衝,爽口清脆,清新開胃當中泡菜仲係原棵即場剪開,夠曬風味燒肉蘸醬有傳統的味噌、柚子味噌同胡椒鹽🧂🌟韓式拌粉絲韓式粉絲食起來Q彈、有嚼勁,非常有口感仲有濃香麻油同蔬菜絲,味道豐富⭐和牛三筋肉、和牛上肋肉、和牛牛舌、和牛肉眼🐮黑毛豬梅花肉🐷套餐有五款肉類,每款都非常香濃、好味餐廳以柞木炭燒取代一般鐵板燒,令肉類有陣陣炭香之外,更鎖住肉汁當中三筋肉比較矜貴,每隻牛只有5至6%,平時好少食到🤩佢嘅脂肪較少,但油花分佈均勻,柔軟中帶爽脆,味道好濃厚😋上肋肉、肉眼油脂甘香,口感軟柔;牛舌爽脆嫩滑,好惹味黑毛豬梅花肉軟嫩多汁,完全冇油膩嘅感覺加埋生菜、泡菜一齊食用🥬完全停唔到🌟紅竹蝦🦐上碟同燒嘅時候都特登排成心型❤️好啱打卡影相燒蝦嘅時間亦控制得非常好,燒得剛剛熟,肉質爽口彈牙,蝦肉帶淡淡的炭燒香味🌟八爪魚拌麵八爪魚肉厚兼爽口🐙拌起甜辣嘅韓

PREMIUM SET王道套餐 $788
韓式小菜同芝士粟米🌽可以無限追加
全部微辣中帶酸甜,酸甜比例均衝,爽口清脆,清新開胃
當中泡菜仲係原棵即場剪開,夠曬風味
燒肉蘸醬有傳統的味噌、柚子味噌同胡椒鹽🧂

🌟韓式拌粉絲
韓式粉絲食起來Q彈、有嚼勁,非常有口感
仲有濃香麻油同蔬菜絲,味道豐富

套餐有五款肉類,每款都非常香濃、好味
當中三筋肉比較矜貴,每隻牛只有5至6%,平時好少食到🤩
佢嘅脂肪較少,但油花分佈均勻,柔軟中帶爽脆,味道好濃厚😋
上肋肉、肉眼油脂甘香,口感軟柔;牛舌爽脆嫩滑,好惹味
黑毛豬梅花肉軟嫩多汁,完全冇油膩嘅感覺
加埋生菜、泡菜一齊食用🥬完全停唔到

🌟紅竹蝦🦐
上碟同燒嘅時候都特登排成心型❤️好啱打卡影相
燒蝦嘅時間亦控制得非常好,燒得剛剛熟,
肉質爽口彈牙,蝦肉帶淡淡的炭燒香味

🌟八爪魚拌麵
八爪魚肉厚兼爽口🐙拌起甜辣嘅韓式涼拌麵
配搭醃蘿蔔乾和生菜,口感層次豐富,惹味又清爽

🌟蜂蜜蛋糕
蛋糕口感綿密,散發出蜂蜜的香氣🍯
以呢道甜品作結,非常完滿!

🌟菠蘿梳打🍍/柚子檸檬🍋梳打
梳打冰涼清爽,一解肉類嘅油膩

餐廳行高檔路線,位置闊落,夠曬私隱度
服務亦一流,完全唔洗自己落手燒
為我地燒肉嘅金髮哥哥仲燒得好好,會因應我地想要嘅生熟程度控制時間
仲好細心留意幫手添前菜、生菜等👍🏻
  • 和牛三筋肉
2023-02-23 222 瀏覽
同朋友黎左好多次,個燒肉雖然細份但好味,同埋有個爆蒽爆牛肉飯超正,所以都會飽晚巿通常要book 但 lunch time 又平d 又可以walk in,戶外仲有露台,露台都可以燒,好有 feel 不過唔係成日開放食過兩次食到一半個爐唔 work 搞左好耐後要掉枱,整體服務係慢,趕住十得一個鐘的日子就唔好黎任食前菜同佢地個 Kim chi 都好正, 我次次都添而且服務雖然唔快,但有禮貌Lunch Set 可揸牛,豬,雞,我中意食 mixed,最正係中午都開爐比你用炭燒!

碎牛肉飯
碎牛肉飯