餐廳: 柞木炭家
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-02-19 510 瀏覽
平時韓燒就食得多,第一次食熱石燒海鮮🔥熱石能平均傳遞熱力,保持海鮮鮮美風味💕 餐廳新推出既季節套餐主打燒海鮮,亦可以燒肉及提供多款美食,性價比高👍🏻✨ 春之石海鮮盛饌 ($1,088 for 2 ppl)❀ 海膽豆腐 🥢口感好滑溜,可配搭紫菜及青瓜絲一齊食,鮮香十足😚❀ 柞木壽喜燒和牛 🐮和牛薄燒油脂分佈均勻,質感嫩滑又帶醬油香~燒完可搭配迷你飯團及蘸上蛋汁一齊食,口感香滑又滋味💕❀ 牛小排拼醬油五花肉 🐮牛小排肉質軟嫩多汁,油脂感豐富😍 當日將五花肉轉做豬頸肉,花花造型好靚,同樣好重油香👍🏻 可以配以黑松露、蘿蔔蓉及明太子醬食,令味道更有層次🥰❀ 熱石海鮮拼盤 🐚拼盤有扇貝、鮑魚、貴妃蚌及沙白✨ 店員會先幫忙係燒網上鋪滿熱石並塗上油,等熱石受熱均勻再放上海鮮燒烤😍 每款海鮮都好新鮮,扇貝入口鮮嫩,鮑魚爽口彈牙,貴妃蚌及沙白味道鮮甜亦無沙,加入蒜油牛油更添風味👍🏻❀ 嚴選赤身蝦肉石燒飯 🍚將生牛肉及蝦肉等配料跟飯撈勻再食,有唔少脆卜卜既飯焦,熱辣辣好香口😝❀ 甜品 🍮有焦糖布丁及焦糖香蕉😍 布丁充滿蛋香味,質感嫩滑,焦糖香蕉表面有層焦糖薄脆,香甜可口☺️❀ 菠蘿柚子冰沙 (+$20) 🍹
平時韓燒就食得多,第一次食熱石燒海鮮🔥
熱石能平均傳遞熱力,保持海鮮鮮美風味💕

✨ 春之石海鮮盛饌 ($1,088 for 2 ppl)

❀ 海膽豆腐 🥢
口感好滑溜,可配搭紫菜及青瓜絲一齊食,鮮香十足😚

❀ 柞木壽喜燒和牛 🐮

❀ 牛小排拼醬油五花肉 🐮

❀ 熱石海鮮拼盤 🐚

❀ 嚴選赤身蝦肉石燒飯 🍚

甜品 🍮

❀ 菠蘿柚子冰沙 (+$20) 🍹
❀ 藍海洋冰沙 (+$20) 🍹
Seasonal drink✨ 燒肉配搭果味冰沙一流,清爽又解膩~
要吃高質韓燒,就想到柞木炭家,最近推出了【春之石海鮮盛饌】套餐,有肉有海鮮,相當豐富。先來兩杯外表吸睛的沙冰,碧藍色的【藍海洋冰沙】;金黃色的【菠蘿柚子冰沙】都色彩奪目,清涼爽口,與燒肉是絕配。前菜【海膽豆腐】海膽色的豆腐很特別,加上青瓜絲,再用紫菜夾住,變成清爽又香甜海膽味x多重口感。【熱石海鮮拼盤】店員先在路上鋪滿石春,再放上海鮮。海鮮有鮑魚、貴妃蚌、沙白、扇貝,全部都很鮮甜,充滿海洋氣息。吃完海鮮就到燒肉。【柞木壽喜燒和牛】和牛佈滿油花,先把明太子、黑松露等調味料與蛋汁攪勻,和牛燒到半熟後沾上蛋汁吃,由香肉香蛋香混合,幸福感滿滿。【牛小排拼醬油五花肉】比起剛才的壽喜燒和牛,牛小排脂肪較少,但肉味非常香濃。五花肉肥美,味道非常香口肉汁也挺豐富。主食我們選了【人蔘雞湯】 ,採用烏雞更滋補更健康,肉質鮮嫩,不過人蔘味道稍為不夠濃。最後是甜品【雞蛋布丁】和比較特別的【焦糖香蕉】,香蕉上的焦糖帶來雙重口感和甜味,有心思。

再訪旺角T.O.P.的柞木炭家🖤主打韓式高級燒肉🥩最近睇到介紹,推出的石燒海鮮套餐十分吸引。就好似我之前喺韓國食過一餐石燒貝類🐚都好有風味😎坐低先來高質前菜!有泡菜、海帶、芽菜、菠菜、蘿蔔乾、蜜糖薯仔🍯 一枱加$40可以無限refill 前菜都幾抵食😋 春之石海鮮盛饌除咗有海鮮、仲有牛、豬、主食,每樣都可以食吓。餐廳服務好好店員會幫忙燒,唔怕燒得唔熟或者燒燶晒。店員先放上石塊在網上燒熱,石塊會均勻受熱🪨然後放上海鮮。扇貝加上蒜蓉牛油,味道更香濃,燒到牛油汁滾下滾下🧈仲有睇住啲沙白開口,好療癒。海鮮都好新鮮,最鍾意係食貴妃蚌,肉質爽口彈牙😍肉類方面必點柞木壽喜燒和牛🥩一大片油花分布平均的和牛,燒到大約七成熟,連同小飯團、生蛋和醬油,包住一齊食,絕對係幸福感滿滿🥰另外牛小排肉味香濃,五花肉肥瘦均勻,點下韓式大醬,或者係柚子辣醬都好好食😚主食可以選嚴選赤身蝦肉石燒飯或者人蔘雞湯,我哋要咗石燒飯,店員幫手撈勻,有蛋碎、爽口的蝦粒,撈埋一齊好香口👍🏻最後仲有甜品作結,焦糖布甸和焦糖燒香蕉🍌個人比較鍾意焦糖布甸🍮好滑好香!雖然呢個係二人餐,如果女仔嚟講三個人share都幾好㗎😍🔸春之石海鮮盛饌🥗海

🔸春之石海鮮盛饌
🥗海膽豆腐、黑松露、蘿蔔、明太子
🥩柞木壽喜燒和牛、牛小排拼醬油五花腩
🐚熱石海鮮拼盤 鮑魚、貴妃蚌、沙白、扇貝
🦐嚴選赤身蝦肉石燒飯
🍮甜品

📍#柞木炭家 (#旺角美食)
#旺角 T.O.P This is Our Place 5樓501號舖
2024-02-03 176 瀏覽
北海道之旅後開啟了對海鮮的慾望其實香港人也不愁找不到靚海鮮但熱石燒海鮮倒是稀有T.O.P 頂樓 柞木炭家新推出 #春之石海鮮盛打頭陣就是見店員在爐上舖上熱石燒熱後即可開動石、燒、海、鮮!海鲜拼盤包括鮑魚、貴妃蚌、沙白與扇貝第一次玩石燒有點措手不及但店員超親切,主動幫手燒石燒傳熱快,基本上很快便能燒好開動!感覺海鮮能套餐還有壽喜燒和牛、牛小排及醬油五花肉換上網爐就可以燒了結尾是人蔘雞湯用烏雞值得一讚,肉質也超鮮嫩der 最後亦要提提個甜品餐廳說是signature item上枱是焦糖燒香蕉與布丁兩款都超有誠意!
北海道之旅後開啟了對海鮮的慾望

其實香港人也不愁找不到靚海鮮

但熱石燒海鮮倒是稀有

T.O.P 頂樓 柞木炭家新推出 #春之石海鮮盛

打頭陣就是見店員在爐上舖上熱石

燒熱後即可開動石、燒、海、鮮!

海鲜拼盤包括鮑魚、貴妃蚌、沙白與扇貝

第一次玩石燒有點措手不及

但店員超親切,主動幫手燒

石燒傳熱快,基本上很快便能燒好開動!感覺海鮮能

套餐還有壽喜燒和牛、牛小排及醬油五花肉

換上網爐就可以燒了

結尾是人蔘雞湯

用烏雞值得一讚,肉質也超鮮嫩der

最後亦要提提個甜品

餐廳說是signature item

上枱是焦糖燒香蕉與布丁

兩款都超有誠意!
2024-02-01 198 瀏覽
想黎食韓燒好耐🥳回訪超過10次lunch 覺得幾高質 很推😆店員好好主動幫手燒 自己燒也可 但海鮮還是找專人🤣大愛壽喜燒和牛 好食到不得了!! 肉味濃郁香甜😍點埋蛋黃一齊食入口即溶! 主打嘅熱石海鮮拼盤好豐富 有鮑魚 扇貝 象拔蚌 沙白最好食 店員燒到剛好 排得好靚 儀式感滿滿五花肉肥瘦得宜 不錯吃~海膽豆腐 用紫菜包住再配黑松露同明太子 完全係我鍾意嘅combo🥹春之石海鮮盛饌 ($1088)熱石海鮮拼盤 (鮑魚 象拔蚌 沙白 扇貝)人蔘雞湯柞木壽喜燒和牛 牛小排拼醬油五花肉海膽豆腐 黑松露 蘿蔔蓉 明太子甜品菠蘿柚子冰沙 (+$20)藍海洋冰沙 (+$20)

熱石海鮮拼盤
五花肉肥瘦得宜 不錯吃~

藍海洋冰沙

春之石海鮮盛饌 ($1088)
熱石海鮮拼盤 (鮑魚 象拔蚌 沙白 扇貝)
牛小排拼醬油五花肉
海膽豆腐 黑松露 蘿蔔蓉 明太子
甜品
菠蘿柚子冰沙 (+$20)
藍海洋冰沙 (+$20)
2024-01-27
藍海洋冰沙
  • 壽喜燒和牛西冷
2024-02-01 134 瀏覽
🍊 餐廳名稱:柞木炭家 (銅鑼灣)🐝 味道:8.5/10環境:8.5/10整體分數:8.5/10💰人均:$500+———————————————————想試呢間燒肉好耐架啦,適逢佢地推出咗個季節限定套餐,把心一橫去試試佢!春之石海鮮盛饌 💰1088成個餐有海鮮,仲有和牛同埋五花肉,另外仲有附加一個主食同甜品,性價比真係好高!前菜分別有一半韓式料理會食到嘅之外,呢個餐仲有海膽豆腐。造型上好特別,將啲海膽豆腐鋪上紫菜到加埋青瓜一齊食,口感豐富而且海膽味道突出。之後就係熱石海鮮拼盤,店員首先會將啲熱石放喺個爐上面燒熱咗佢先,之後就會放海鮮喺上面透過熱石嘅熱力平均煮熟,咁就唔會出現啲海鮮熟得唔均勻嘅情況出現。成個拼盤嘅份量都好多,有鮑魚扇貝沙白同貴妃蚌,好新鮮好好味。肉方面當然唔少得,有柞木壽喜燒和牛&牛小排拼醬油五花肉!壽喜燒和牛大大塊,油脂分布平均,連埋蛋漿包住飯團一齊食,另類壽喜燒食法!牛小排同五花肉都燒得好惹味,仲可以配埋佢哋附送嘅黑松露或者明太子一齊食。主食有嚴選赤身蝦肉石燒飯或者人蔘雞湯揀,咁我哋選擇咗前者。你用石頭鍋嘅熱力整熟蝦肉同埋和牛,不單止唔會令到佢哋過熟影響口感,仲可以k
🍊 餐廳名稱:柞木炭家 (銅鑼灣)🐝

味道:8.5/10
環境:8.5/10
整體分數:8.5/10

💰人均:$500+
———————————————————

春之石海鮮盛饌 💰1088

主食有嚴選赤身蝦肉石燒飯或者人蔘雞湯揀,咁我哋選擇咗前者。你用石頭鍋嘅熱力整熟蝦肉同埋和牛,不單止唔會令到佢哋過熟影響口感,仲可以keep住個飯熱辣辣咁食!

甜品係焦糖布甸配焦糖烤香蕉,好有驚喜,食埋呢個非常滿足!

最值得加分嘅位係店員會全程幫你燒,真係名副其實嘅飯來張口!

🗺️ 銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場3樓301號舖
🚆 銅鑼灣站E出口
老實講我已經係幫襯過好多次呢間野,覺得價錢合理又坐得舒服,但今次去完已經決定係最後一次。今日如常去幫襯,叫野食覺得多左野食都幾好,點知開始食就黎料。首先住食嘅前菜要加錢,唔緊要,但叫左好好好耐都唔黎,咁做咩要我加錢?後尾叫佢比碟生菜,又叫我加錢,下?韓式燒肉生菜都要加$38係邊個天才諗出黎?叫左個2人餐係有湯嘅,湯平時係跟飯嘅當然依家又要比錢。個肉黎左勁耐又冇人黎燒。睇佢已經唔係好夠員工,d員工都成日痴埋一齊嘅唔知做咩,永遠搵個人都要搵十分鐘,要叫樣野起碼講三次加每樣等半個鐘。由好耐以前已經想問食燒肉點解紙巾都唔比一張個客,人頭消費最最最少都二三百點知連紙巾都慳,當然我都有叫佢比紙巾,但照舊員工話完ok都係冇比我嘅。最後甜品又係照舊催大半個鐘啦,真係痴線未試過有咁差嘅體驗
2024-01-31 95 瀏覽
春之石海鮮盛宴 $1088前菜👉🏻多款前菜包括韓式醃豆芽、波菜、薯仔、粉絲,同唔少得有泡菜欣賞佢泡菜份量夠多同埋辣度適中,作為開胃菜相當唔錯👉🏻海膽豆腐 /黑松露、蘿當蓉、明太子超出色‼️自家製海膽豆腐,好軟滑,豆腐入口即化,軟棉棉既口感加上濃濃既海膽香氣,十分推介燒肉類👉🏻熱石海鮮拼盤(鮑魚、貴妃蚌、沙白、扇貝)店員上店時已同我地講會有專人幫我地燒,咁就唔洗怕自己燒搞到立立亂同燒唔熟果然專業人士就是不一樣,手起菜落,海鮮新鮮到仲識郁的👉🏻柞木壽喜燒和牛 /牛小排拼醬油五花肉黃牛嘅油脂分布均勻,再加埋生雞蛋入口即溶五花籃唔會太肥膩,燒完再混合埋泡菜一齊食用,開胃又爽口韓國精選👉🏻嚴選赤身蝦肉石燒飯新鮮熱辣,店員會幫手撈均個飯,咁就唔怕痴底啦甜品👉🏻焦糖布甸同焦糖烤香蕉布甸甜度啱啱好 蛋味重 唔覺漏 香蕉較甜 得一支叉 要有點技巧才吃到
春之石海鮮盛宴 $1088

前菜
欣賞佢泡菜份量夠多同埋辣度適中,作為開胃菜相當唔錯

👉🏻海膽豆腐 /黑松露、蘿當蓉、明太子

燒肉類
👉🏻熱石海鮮拼盤(鮑魚、貴妃蚌、沙白、扇貝)
果然專業人士就是不一樣,手起菜落,海鮮新鮮到仲識郁的

👉🏻柞木壽喜燒和牛 /牛小排拼醬油五花肉
黃牛嘅油脂分布均勻,再加埋生雞蛋入口即溶
五花籃唔會太肥膩,燒完再混合埋泡菜一齊食用,開胃又爽口

韓國精選
👉🏻嚴選赤身蝦肉石燒飯
新鮮熱辣,店員會幫手撈均個飯,咁就唔怕痴底啦

👉🏻焦糖布甸同焦糖烤香蕉
2024-01-29 76 瀏覽
天氣咁凍緊係要食返啲暖嘢先得啦😬今次就同太太去左旺角呢間超高人氣嘅「柞木炭家」食韓燒😋食完成個人都暖笠笠😊春之石海鮮盛饌 $1088海膽豆腐除咗基本嘅前菜(即係泡菜、芽菜、薯仔等等…)仲有呢個非常之新穎嘅海膽豆腐,包埋紫菜一齊食,估唔到又別有一番風味喎😍柞木壽喜燒和牛(黑松露、蘿蔔蓉、明太子)呢個壽喜燒和牛真係十分之不得了😋油脂分布相當均勻☺️而且入口即溶,再配上蛋汁 同 白飯,仲有黑松露、蘿蔔蓉、明太子多款口味組合,各有各精彩🤤牛小排拼醬油五花肉牛小排相當鮮嫩,而醬油五花肉亦醃製得相當入味!正😋熱石海鮮拼盤海鮮拼盤包括有:鮑魚、沙白、元貝 同埋 貴妃蚌,於熱石上烹調,所有海鮮都非常之新鮮,鮑魚肉質鮮嫩,又爽口又煙韌,沙白 同 貴妃蚌都好鮮甜好味😋元貝大大粒,肉質嫩滑彈牙👍嚴選赤身蝦肉石燒飯呢個石燒飯熱辣辣香噴噴🤤職員將佢攪拌勻,真係太美味了😋甜品最後以香滑布甸🍮 同 焦糖香蕉🍌做結尾,實在滿足☺️

春之石海鮮盛饌 $1088

海膽豆腐

柞木壽喜燒和牛(黑松露、蘿蔔蓉、明太子)

牛小排拼醬油五花肉

牛小排相當鮮嫩,而醬油五花肉亦醃製得相當入味!正😋

嚴選赤身蝦肉石燒飯

呢個石燒飯熱辣辣香噴噴🤤職員將佢攪拌勻,真係太美味了😋

甜品

最後以香滑布甸🍮 同 焦糖香蕉🍌做結尾,實在滿足☺️
-柞木炭家🔥位於旺角既柞木炭家係以氣爐配合木炭明火既韓燒店為求以最短的時間將食物的精華鎖藏在其中可以保留原汁原味之餘 仲會散發出陣陣炭香味道近期仲推出左新食法 - 熱石燒海鮮 🔥🦞🐟🐚🦐✨春之石海鮮盛饌 ($1088)🦞熱石海鮮拼盤拼盤當中包括鲍魚 / 貴妃蚌 / 沙白 / 扇貝第一次食熱石上燒 好彩有店員幫忙 燒到非常到位熱石可以均勻地傳送熱力 完美保留海鮮風味加處每款海鮮都非常新鮮 肥美鮮甜 真心值得推介燒鮑魚唔會過韌 口感彈牙 點埋韓式辣醬夠惹味;沙白同貴妃蚌都係好鮮嫰多汁 唔會有沙 粒粒飽滿;扇貝連埋牛油蒜蓉燒 鮮嫰甜美 好味到連汁食埋🌟🦪海膽豆腐將嫰滑海膽豆腐連帶青瓜絲 用紫菜包住食 食落鮮美🔥 柞木壽喜燒和牛個人最中意就係呢款 有專人服侍 燒得肉嫰多汁和牛會連帶飯粒一齊奉上 仲有黑松露/蘿蔔蓉/明太子再加埋蛋液一齊食 個人覺得點少少鹽就已經好好味🔥 牛小排拼醬油五花肉五花肉預先用醬油醃製再燒 唔洗調味都已經夠惹味牛小排都燒得好唔錯 點番啲黑松露果啲配料都好夾🐣 主食: 人蔘雞湯/嚴選赤身蝦肉石燒飯(二選一)食番個人蔘雞湯暖暖胃 入面無論係配料定係調味都幾有韓國味 份量都算幾
柞木炭家🔥

位於旺角既柞木炭家係以氣爐配合木炭明火既韓燒店
為求以最短的時間將食物的精華鎖藏在其中
可以保留原汁原味之餘 仲會散發出陣陣炭香味道
近期仲推出左新食法 - 熱石燒海鮮 🔥🦞🐟🐚🦐

✨春之石海鮮盛饌 ($1088)

🦞熱石海鮮拼盤

再加埋蛋液一齊食 個人覺得點少少鹽就已經好好味

🔥 牛小排拼醬油五花肉
五花肉預先用醬油醃製再燒 唔洗調味都已經夠惹味
牛小排都燒得好唔錯 點番啲黑松露果啲配料都好夾

🐣 主食: 人蔘雞湯/嚴選赤身蝦肉石燒飯(二選一)
食番個人蔘雞湯暖暖胃 入面無論係配料定係調味
都幾有韓國味 份量都算幾大份 唔錯呢~

🍰 甜品:焦糖香蕉 / 布丁
香蕉燒左層薄脆焦糖同朱古力醬 邪惡得黎又好滑足
焦糖布丁香滑軟綿 甜度剛好
2024-01-18
2024-01-28 52 瀏覽
柞木炭家(旺角)📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖春之石海鮮盛饌見到餐廳最近推出咗呢個新餐牌主打用熱石黎燒海鮮喺香港好少見 於是訂咗同朋友一齊食前菜 海膽豆腐柔軟的豆腐加埋鮮美的海膽味形成豐富的口感 可以包埋青瓜絲同紫菜一齊食黑松露 蘿蔔蓉 明太子配咗呢三款前菜可以自己加落去唔同菜式入面提升奢華感和風味熱石海鮮料盤今晚嘅主角一早就出現配搭埋新鮮嘅海鮮拼盤分別有鮑魚 貴妃蚌 沙白 扇貝海鮮食得出好新鮮熱石可以均衡地傳遞熱カ完美保留海鮮風味柞木壽喜燒和牛原片日本和牛肉大塊得黎又油脂分布平均點埋生蛋汁更滑嫩牛小排醬油五花肉牛小排肉味香濃😋油花分明五花肉油花層次分明 同韓式前菜一齊食可以減低油膩感人蔘雞湯🐥好濃郁嘅人蔘雞湯 有原隻雞湯入面有糯米飯 侍應會即場剪開再用石鍋保持溫度 食嘅時候仲熱辣辣甜品係焦糖香蕉布甸🍮極度邪惡香蕉 面佈滿燒香嘅焦糖布甸奶味香濃又滑溜
柞木炭家(旺角)

春之石海鮮盛饌

甜品係焦糖香蕉布甸🍮
極度邪惡香蕉 面佈滿燒香嘅焦糖
布甸奶味香濃又滑溜
2024-01-28 51 瀏覽
🤓 今日同朋友去咗旺角TOP食飯,環境好有feel😌👍🏻我地嗌左個春之石海鮮盛饌set,正🥳🫶🏻✨ 海膽豆腐海膽嘅豐富風味同埋豆腐嘅滑嫩口感結合得好好,味道鮮甜濃郁😆👍🏻👍🏻✨ 柞木壽喜燒和牛燒烤味道獨特,同和牛嘅濃郁肉質結合得天衣無縫,每一口都有咬勁同埋肉汁,令人嘴齒留香😋😋✨牛小排拼醬油五花肉牛小排嘅肉質嫩滑,而醬油五花肉嘅油花香脆,令味蕾感受到豐富嘅層次🤤🤤✨ 熱石海鮮拼盤(鮑魚、貴妃蚌、沙白、扇貝)熱石煮海鮮係一種特別嘅烹調方法,佢可以保持海鮮嘅鮮味同埋嫩度🫶🏻😋鮑魚、貴妃蚌、沙白同埋扇貝每一樣都帶有海鮮風味❤️✨嚴選赤身蝦肉石燒飯石燒飯嘅煙燻香氣同埋米飯嘅香脆口感令人食得好過癮,配上嚴選嘅赤身蝦肉,味道更加突出🥰🥰✨甜品甜品係焦糖布丁🍮同埋焦糖香蕉🍌,兩樣都正吖🤤佢嘅滑順口感同埋濃郁嘅焦糖味道令人愛不釋手。焦糖香蕉就結合咗甜蜜嘅香蕉同焦糖嘅甜味,味道鮮美而且爽口。

✨ 海膽豆腐

✨ 柞木壽喜燒和牛

✨牛小排拼醬油五花肉

✨ 熱石海鮮拼盤(鮑魚、貴妃蚌、沙白、扇貝)

✨嚴選赤身蝦肉石燒飯

2024-01-25 81 瀏覽
春之石海鮮盛饌 Set $10884款海鮮:鮑魚、扇貝、沙白及貴妃蚌搭配韓國傳統熱石烹煮~熱石能完美地保留海鮮的鮮甜風味!海膽豆腐海膽融合係豆腐之中,好嫩,質地較rich,店員建議用紫菜包住嚟食~柞木壽喜燒和牛牛小排拼醬油五花腩牛小排燒肉可以選擇用網燒,肉類十分高質,牛嘅雪花好靚,油脂豐富分布平均👍🏻肉味濃,入口香😋赤身蝦肉石燒飯石鍋存溫效果好出色,拌幾下就可以將蝦肉牛肉熱熟,飯粒乾爽粒粒分明,鮮味十足👍🏻甜品:焦糖燉蛋布甸 配 焦糖香蕉甜品好好味! 完美ending 😍柞木炭家 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖
春之石海鮮盛饌 Set $1088

牛小排拼醬油五花腩牛小排

赤身蝦肉石燒飯

甜品:焦糖燉蛋布甸 配 焦糖香蕉
甜品好好味! 完美ending 😍

柞木炭家 (旺角)
2024-01-24 779 瀏覽
呢兩日氣溫驟降,出去食飯首選有個爐喺枱面嘅餐廳,取暖緊要嘛😂😂 嚟到T.O.P.頂層嘅柞木炭家,早嚟有得安排窗口位望住個空中花園食,正~叫咗佢新推出嘅春之石海鮮盛饌套餐,$1088兩位有燒海鮮又有壽喜燒定價都合理,而且套餐仲有前菜、頭盤、石鍋飯同埋牛肋肉/豬五花拼盤,最後仲有兩款甜品添,想食好啲嘅呢個set真心推介~一坐低就有前菜同芝士粟米,前菜款式唔少調味唔會太鹹太辣,泡菜甚至係成罐上,好大方🤣店員先上攞滿石頭嘅燒烤網,第一次咁樣燒海鮮好新奇🤣店員仲會幫手燒埋擺埋盤,鮑魚帆立貝更加切埋一口size,服務超好~唔止服務好,食物嘅水準亦都好高,海鮮新鮮又冇沙,壽喜燒嘅質素拍得住某啲主打壽喜燒嘅專門店,尤其係重叠嚟燒嗰一塊,店員最後將塊牛卷起放落蛋汁度,個口感超正😍😍😍另外牛肋骨同豬五花水準都唔錯,石鍋赤身海蝦飯有脆卜卜飯焦味道亦都不俗,加埋焦糖香蕉同昭和雞蛋布甸兩款甜品都係誠意之作,呢餐飯真係大滿足!!

2024-01-23
2024-01-24 66 瀏覽
天氣咁凍最啱燒肉😚😚 我哋去咗旺角一間燒肉店試吓佢新出嘅石燒海鮮餐 呢到環境裝修都好舒服😌坐低之後會有幾款韓式小食 全程嘅燒肉都有人幫我哋🤭🤭 可以舒舒服服食懶人餐 特別一讚幫我哋燒肉嘅staff非常貼心🥰👍🏼春之石海鮮盛饌($1,088/ 2)海膽豆腐我真係第一次食海膽豆腐😯 要用紫菜包住豆腐 再加啲青瓜夾住一齊食🤩 味道非常新鮮 好清新嘅感覺😋 作為前菜真係好適合🤤熱石海鮮拼盤鋪好石頭之後會搽上油 然後放鮑魚 貴妃蚌 沙白同扇貝上去慢慢燒🤩 過程睇住佢都幾得意🤣之後再貼心地幫我哋剪好 海鮮燒得啱啱好 味道鮮甜😋😋柞木壽喜燒和牛和牛非常之靚 油花均勻🤩 第一塊會捲着一粒飯波 再配蛋黃一齊食🤤🤤 食落入口即溶 肉質好嫩滑 感覺超級滿足😋另外仲有黑松露 明太子等等嘅配料 可以放自己適合嘅口味 味道層次都更加豐富👍🏼👍🏼👍🏼牛小排配醬油五花肉牛小排肉質幾有咬口 冇咁多油花 肉味非常香🤤 而五花肉味道香濃 肉質爽口 配豆瓣醬超級好食🤩嚴選赤身蝦肉石燒飯呢個飯燒得都幾香 我自己再倒咗啲蛋漿同埋芝士粟米落去😆 亦都有幾多料 每啖都食到唔同食材嘅味道😚夠晒豐富🤩甜品甜品分別有布甸同埋焦糖香蕉🤩 布

春之石海鮮盛饌($1,088/ 2)

牛小排配醬油五花肉

嚴選赤身蝦肉石燒飯

甜品
甜品分別有布甸同埋焦糖香蕉🤩 布甸非常滑 亦都好香牛奶味 🍮 香蕉配焦糖都幾新鮮嘅配搭 味道甜得尼又有水果嘅香味🥰 作為完結真係好適合😋