2022-03-13 111 瀏覽
炸雞: 9/10 多汁香脆熱辣辣 :壽司:6/10 飯有啲硬 ,三文魚帶子一般,刺身:7/10 新鮮但不夠凍。外賣非常準時,沒有等候時間。OpenRice 訂有7-8折!都抵
2022-03-13
5 分鐘 (外賣自取)
2021-12-07 129 瀏覽
今日做野做到好晏,同同事諗住求其快脆食個晚餐。 行過板長,諗住都好耐冇食過, 就決定食佢! 點知入到去,一個人都無,我兩個包場,當時係夜晚八點幾,心知不妙。 真係好耐冇食過板長,感覺選擇少咗好多。order嘅野好快到,因爲全場得我地一枱。個花之戀,筷子一掂就全部散曬,無從入口。芒果軟殼蟹壽司好唔新鮮 😫除左三文魚腩壽司係ok, 其他都唔想encore。 當時佢地已經進入收舖狀態,係濃烈的清潔液+漂白水環境,食清淡的壽司好有違和感,我地決定快速逃離現場。於是,我哋由坐低到離開只係留左二十幾分鐘, 完全符合"求其快脆"的初衷。😆

除左三文魚腩壽司係ok, 其他都唔想encore。

2021-12-06
2021-09-17 156 瀏覽
做完臉見到板長無人排隊所以就吃選了多件壽司和炸廣島蠔帆立貝壽司 很鮮甜厚身好有口感海膽軍艦 味道淡……不知差些什麼不夠鮮味蔥粒吞拿魚腩壽司 很凍蔥香味提升了吞拿味道,很不錯蝦天婦羅芝士卷 有點奇怪,炸蝦不是熱的,不脆……不建議選梅真鯛壽司薄身但彈牙有魚味油甘魚壽司 (柚子醬)柚子醬好濃味,帶出油甘魚清新,值得選擇池魚王壽司 幾厚身,魚味好濃,我個人接受的,怕腥的人不適合。炸廣島蠔完全不腥,熱辣辣爆醬口感,很驚喜沙律醬有其他東西撈,點蠔食好開胃!
做完臉見到板長無人排隊所以就吃
選了多件壽司和炸廣島蠔
帆立貝壽司

很鮮甜厚身好有口感
海膽軍艦

北海道海膽軍艦

味道淡……不知差些什麼不夠鮮味
蔥粒吞拿魚腩壽司

很凍蔥香味提升了吞拿味道,很不錯
蝦天婦羅芝士卷

有點奇怪,炸蝦不是熱的,不脆……不建議選
梅真鯛壽司
薄身但彈牙有魚味
池魚王壽司

油甘魚壽司 (柚子醬)
柚子醬好濃味,帶出油甘魚清新,值得選擇

池魚王壽司
幾厚身,魚味好濃,我個人接受的,怕腥的人不適合。

炸廣島蠔

完全不腥,熱辣辣爆醬口感,很驚喜

沙律醬有其他東西撈,點蠔食好開胃!
炸軟殼蟹手機
北海道海膽軍艦
炸軟殼蟹手機
2021-08-28 102 瀏覽
海膽入左口十分鐘先夠膽吞落肚,勁腥,一D甜味都無,我朋友直情嘔左出黎!返到屋企先覺係咩真係壞左或是處理唔夠好!雞軟骨用朋友話係:有雞屎味火炙鰻魚、吉列蠔、火炙鵝肝、火炙和牛巨切 還ok
雞軟骨用朋友話係:有雞屎味

火炙鰻魚、吉列蠔、火炙鵝肝、火炙和牛巨切 還ok
2021-08-27
2021-08-26 72 瀏覽
Ordered the usual assorted sashimi and regular sushi (the urchi doesnt look like they handled with care). The grilled salmon fish head is nice and crisp. It's well seasoned. The scallops are nice but the rest of the sushi is just okay. Of coz it's not michelin style but it can fill you with acceptable quality. They are going downhill in terms of food choice and variety. The upside is the manager is warm and attentive.
2021-06-13 216 瀏覽
行過板長壽司見到定食有7折,不防來個下午茶,原來優惠時段至下午五時結束。蒲燒鰻魚便當定食($118)一個四格盒有新鮮的粟米沙律,粟米脆卜卜,二件燒玉子,玉子味道不錯,還有兩件熱辣辣的雞件。另一格二件蝦天婦羅,蝦也很大隻爽身,番薯餅香脆不油膩,蒲燒鰻魚飯鰻魚也大件,配合燒汁也很美味。壽司定食-A($138)套餐包括麵豉湯、茶碗蒸和八款壽司包括帆立貝、牡丹蝦、墨魚、三文魚、吞拿魚等,質素也不錯,份量剛剛好。快閃優惠定食有7折,唔好錯過這個時段啊!

蒲燒鰻魚便當定食($118)

壽司定食-A($138)

快閃優惠定食有7折,唔好錯過這個時段啊!
2021-02-18 420 瀏覽
非常日本本土味道的壽司,兼具大眾化價錢,無得去日本旅行,唯有去「板長」平平地食返餐壽司。午市套餐A $138~有七折優惠,再用埋會員優惠,今餐結帳$100~。壽司內容包括 ; 吞拿魚和魚腩,三文魚是必然,牡丹蝦大大片,凡立貝鮮甜,三文魚子,吞拿魚容卷,沙律,滑滑蒸碗蛋,足料麵豉湯,點會唔飽,滿足曬。食物上枱算快,服務員招呼也好,可惜因地區問題,無靚靚OL,型仔也欠奉,比較奇怪全場大部分顧客都係中等年紀,所以「生嘢」不一定是後生仔的專利。
壽司套餐A
2021-02-17
壽司套餐A
2020-11-04 402 瀏覽
今日突然想吃壽司,就隨便入間沒有人的,入去之後就download左佢地個app做會員,原來有部分食物有會員價,幾好!今次仲有幾樣食品有特價開運三寶$33好明顯與相片差左小小,而且左手邊個件好多根,肉質一般,其他都幾好油甘魚配黑松露$9黑豚忌廉芝士沙律$38 會員價呢個真係必點!非常好吃,蔬菜新鮮不在話下,肉仲要好鬼多,不過佢係豬頸肉,我麻麻地,蛋就冇流心,差小小芝麻醬我叫店員分開上,比左巨多我,下次可叫走醬大和炸雞^_^新鮮炸起 好熱氣 哈哈$33會員價炸得好香口,冇乜油膩感底下有堆沙律 配芝麻醬上面又有蛋黃醬多左d$15 雞全翼好食
今次仲有幾樣食品有特價

開運三寶$33

油甘魚配黑松露$9

黑豚忌廉芝士沙律$38 會員價
芝麻醬我叫店員分開上,比左巨多我,下次可叫走醬

大和炸雞^_^新鮮炸起 好熱氣 哈哈$33會員價
炸得好香口,冇乜油膩感
底下有堆沙律 配芝麻醬
上面又有蛋黃醬
多左d

$15 雞全翼
好食

2020-11-04
2020-09-19 256 瀏覽
第二波疫情發生之後,已經是第三次光顧。價錢屬中位,食物素質尚可,有一些可改善空間。壽司:赤貝絕不會推介,淡而無味,海膽也只是好普通,價錢又不便宜。北海道凡立貝雖然算厚身,但只是味道尚可,性價比不高。值得推介有鮮北寄貝,味道鮮甜。油甘魚腩和三文魚腩又夠肥美。軍艦:只點了兩款,廣島蠔和蟹膏蟹肉,也很有鮮味,紫菜又沒有漏了氣。一品料理方面,大部份也很出色。三文魚頭鮫又香又滑,食落感覺很新鮮。油甘魚骨腩又脆又啖啖肉。雞翼又燒到卜卜脆,忍不住食了很多雞皮,雖然明知不太健康。可惜,最鐘意食的軟殼蟹卻很失色,感覺像天婦羅口感一般,一點也不鬆脆。在第三波疫情下還再次光顧,是因為食得安心。由早期開始,已經用易拉架當屏風,保持枱與枱一點五米距離,又提供口罩套,消毒洗手外;今天發現他們很認真堅守疫情在門外貼上現行條例下可容納之客人人數上限,又會不時點算店內客人數目,以確保不會多帶客人進店。很多餐廳也在不經不覺下超出了現行法例的人數上限,因為難得晚市重開,忙住招呼客人時,又怎會有空去點算客人數目
第二波疫情發生之後,已經是第三次光顧。

價錢屬中位,食物素質尚可,有一些可改善空間。

2020-09-19
2020-01-18 545 瀏覽
今天我下午放假,約左個朋友食飯。去左荃灣食sushi,始終都係中午時間,好多人食lunch,要等位就小不免。等左大約二十分鐘,終於有得入座啦,可以醫肚。呢間餐廳,係用手機下單的,用自己手機,download 個apps, 就睇到個menu, 圖文並茂,都幾方便,又環保,跟到個潮流。餐廳又有免費wifi, 包你一定上到internet 落單。等左十分鐘度,d sushi 全部到,都係d 正常食先,三文魚,呑拿魚,油甘魚等等。我個人幾鐘意個呑拿魚同油甘魚,人口鮮甜又厚,幾有質感。最後埋單,兩個人大約350.00
今天我下午放假,約左個朋友食飯。
我個人幾鐘意個呑拿魚同油甘魚,人口鮮甜又厚,幾有質感。
最後埋單,兩個人大約350.00

2020-01-16
2019-12-05 385 瀏覽
曾經得獎無數板長,仍然有市場,今晚一個人吃了200元,慰勞下自己,多個月因為心情憂鬱沒胃口。現在已經用手機下單,當時我沒選成為會員,因為很少吃。選了比較特別,海膽,鰈魚,鮪魚,鮮帶子,蠔,蟹膏,平目等手握壽司。味道很鮮甜,每件都很厚沒有偷功減料海膽壽司不容小看,機乎放不入口帶子也超級厚切,25件來說物有所值小吃玉子燒,普通暖暖的,甜蛋。總算吃一回值回票價晚餐,辛苦工作後安慰一下自己也應該,特別月頭出糧日子,哈哈!

現在已經用手機下單,當時我沒選成為會員,因為很少吃。

鰈魚,鮪魚,油甘壽司

味道很鮮甜,每件都很厚沒有偷功減料

海膽

海膽壽司不容小看,機乎放不入口

鮮凡立貝壽司

帶子也超級厚切,25件來說物有所值

燒玉子

小吃玉子燒,普通暖暖的,甜蛋。

碎吞拿軍艦,蟹膏蟹肉軍艦,蠔軍艦
鰈魚,鮪魚,油甘壽司
海膽
鮮凡立貝壽司
燒玉子
碎吞拿軍艦,蟹膏蟹肉軍艦,蠔軍艦
2019-10-03 311 瀏覽
好少食連鎖壽司店,一來睇過唔少負面新聞,二來感覺價錢較貴,所以一般都比較支持小店😅但呢一餐午膳真係令我改觀🙈雜錦刺身丼定食 ($118) 包前菜同麵豉湯,刺身好新鮮,尤其係牡丹蝦同北寄貝,牡丹蝦肉質結實有彈性,鮮甜味美😋而北寄貝色澤紅潤,非常爽口🥰前菜係飛魚子沙律,飛魚子脆卜卜好新鮮,配上蟹柳同粟米粒,好開胃😊迷你牛肉烏冬壽司定食 ($88) 超抵食,咁嘅價錢有六件壽司拼盤加一個迷你牛肉湯烏冬,去邊到搵☺️馬刀背同赤背肉質爽口,加州卷沾滿飛魚子,絕不吝嗇♥️至於三文魚同魷魚就中規中矩。選用稻庭烏冬,比平日食開嘅讚岐烏冬幼細,口感彈牙,配上熱辣辣嘅昆布牛肉湯底,食完刺身壽司後正好暖一暖胃☺️估唔到板長嘅午餐選擇都幾多元化,而且價錢相宜,以後午餐又多個選擇😛
雜錦刺身丼定食

雜錦刺身丼定食
2019-08-28 219 瀏覽
價錢唔貴, 款色夠多, D魚仲幾新鮮, 連鎖店黎做得算幾好.炙三文魚醬油漬同火炙醋鯖魚,預先花功夫醃製調過味,鹹鹹地,唔駛點豉油都得,不錯〜其餘仲有腐皮、三文魚子、油甘魚、魷魚、赤貝、北寄貝、三文魚籽等等基本款,全部都做得唔錯

2019-07-03 303 瀏覽
行開呢頭,買左成日野買到手軟,想找個地方坐下都無,見到呢間有位即刻入去呢間分店環境寬敞,座位同座位之間唔會太密集,食都食得舒服dLogin左個app之後就開始點餐. 我地叫左個挪威三文魚壽司盛同埋一個炙燒三文魚丼scan完店員較早前俾我地果張QR code之後就等食好快就黎哂所有野食,爭d唔記得影相俾大家睇就食哂因爲太肚餓lol個三文魚盛無論係刺身定壽司都係件件厚切,正軍艦都一樣係有超多三文魚個炙燒三文魚丼相比之下就一般,魚係薄切不過個丼有湯同一塊奶油薯餅跟餐,兩個人食都已經幾飽
呢間分店環境寬敞,座位同座位之間唔會太密集,食都食得舒服d
scan完店員較早前俾我地果張QR code之後就等食

個三文魚盛無論係刺身壽司都係件件厚切,正
軍艦都一樣係有超多三文魚
個炙燒三文魚丼相比之下就一般,魚係薄切
不過個丼有湯同一塊奶油薯餅跟餐,兩個人食都已經幾飽
2019-07-01
  • 挪威三文魚盛
2019-06-21 196 瀏覽
第一次食板長壽司感覺上比其他同類連鎖餐廳既選擇較少軍艦壽司整體唔錯,紫菜好脆,但海膽味道好淡,有點失望天婦羅手打烏冬烏冬口感好好,比平時食既烏冬更好甜蝦刺生不過不失整體而言食材新鮮,可以再食
第一次食板長壽司
感覺上比其他同類連鎖餐廳既選擇較少

軍艦壽司整體唔錯,紫菜好脆,但海膽味道好淡,有點失望

天婦羅手打烏冬
烏冬口感好好,比平時食既烏冬更好

甜蝦刺生不過不失

整體而言食材新鮮,可以再食