2023-12-15 1959 瀏覽
佢哋最近有個感謝祭嘅活動,只需要$398就可以食到!我之前就試過佢哋灣仔分店嘅感謝祭,覺得性價比超高,所以今次又再嚟試下。真係太值啦!💰💯上次去嘅時候冇坐到鐵板前,但今次係觀塘分店就坐喺鐵板前邊,有一種另外一番風味嘅感覺。😎食物方面同上次一樣,依然係一級棒!味道真係好到爆燈!👌我特別推薦大家嚟試下佢哋嘅感謝祭套餐,絕對唔會令你失望!每樣菜都好出色,啲肉好嫩,海鮮新鮮靚味,炒飯香口,真係令人回味無窮。😋總括嚟講,板神嘅感謝祭真係值得一試!唔止係食物好好味,仲有個超抵嘅價錢!

第一次係嚟慶生,依家又嚟慶祝紀念日,已經落入咗本編嘅鐵板燒口袋名單😂。一到大時大節就拎出嚟,包穩陣😌。今次初嚐二人餐,感覺上幾抵,因為最多人食嘅感謝祭要加成三百幾蚊先食到龍蝦,而二人餐就已經包埋,除開嚟計平啲 (前提當然係對龍蝦有興趣啦~🦞)。不過就冇得一人嗌一樣share食試多啲品項,呢點要自己衡量下🤌🏻▪️大豐·鐵板燒二人前 $1680▪️/前菜、沙律、刺身、鮑魚、*龍蝦、帶子、野菜、*澳洲和牛、炒飯、漬物、麵豉湯、*抹茶奶凍/*當日嘅本日海鮮係龍蝦同帶子,主菜揀咗澳洲和牛,是日甜品係抹茶奶凍🌟重點提要:➪ 澳洲和牛食兩次,兩次都覺得厚燒正過薄燒。會問你要幾多成熟,小編例牌答5成,厚厚六件骰仔牛,燒得軟嫩多汁。下次可以挑戰3成,見隔離枱件粉紅色好靚。有別於日本/韓國和牛,澳牛肉感同脂香都兼顧得到,冇入口即融嘅感覺,但就有牛肉嘅𡁻勁,咬下咬下肉味齒頰留香。佢下面墊底塊包都幾有誠意,奶香奶香的,唔怕飽嘅話可以留返一兩舊夾住嚟食➪ 龍蝦、鮑魚用隻龍蝦本身嘅蝦膏,加埋袐製醬汁炒製而成,蝦味濃郁但調味偏鹹。算多肉食,有幾何啖啖龍蝦肉接連擺入口,可惜肉質唔夠結實爽彈。反而鮑魚就真係做到嫩、彈、脆,

▪️大豐·鐵板燒二人前 $1680▪️

🌟重點提要:
澳洲和牛

➪ 澳洲和牛
鐵板活龍蝦

➪ 龍蝦、鮑魚
用隻龍蝦本身嘅蝦膏,加埋袐製醬汁炒製而成,蝦味濃郁但調味偏鹹。算多肉食,有幾何啖啖龍蝦肉接連擺入口,可惜肉質唔夠結實爽彈。反而鮑魚就真係做到嫩、彈、脆,一啲都唔擦紙膠,不過對小編嚟講一樣鹹咗少少。其實原味已經好夠做,但仍然建議點埋海鮮醬食用,別有一番風味
砂糖吐司

➪ 砂糖吐司
公開嘅隱藏菜單,每枱例牌送一份。望住佢落海量牛油嚟煎,將砂糖堆成小山丘,健康關注組人士個心都離一離。唔好睇佢邪惡度max咁,實際上完全唔油膩感,煎得薄脆可口,牛油香氣四溢,仲甜度適中。真·係·好·出·色!成餐飯完美收結

📒後記:
今次觀塘店冇咗心型炒飯😢,師傅同我哋亦冇太多互動。仲記得尖沙咀嗰間個師傅好可愛,會幫客人set好個靚位影相,又會不厭其煩咁介紹每道菜式🥹。而且觀塘店內籠較細,冇乜私人空間,變相環境都會比較嘈吵🗣️,小編就建議book返其他區喇~
澳洲和牛
鐵板活龍蝦
砂糖吐司
2023-09-24 2087 瀏覽
之前都聽過好多人提過板神見佢做感謝祭 最平$398就可以食到即刻book左黎試 (我食嘅時間個優惠的確出左冇耐)不過我太懶 又係latergram 而家先post番好彩佢個感謝祭優惠extend再extend而家都仲有食 不過大家都知有幾爆 盡早book定位首先講下套餐有啲咩先【鐵板燒十四品」感謝祭套餐】前菜 沙律 刺身三款 南非鮑魚 緬甸大蝦帶子 白鱈魚 法國鵝肝 季節野菜套餐附炒飯 漬物 麵豉湯 甜品 / 熱咖啡日本豚肉 薄燒$398美國牛肉 薄燒$398 厚燒$448澳洲和牛 薄燒$498 厚燒$548和牛A5 薄燒$598 厚燒$648一行三人 鐵板燒都會想食牛嘅關係我地就美國牛肉 澳洲和牛 和牛A5三種牛都試哂 都係揀厚切呢個套餐真心抵 以為佢做優惠啲食材會冇咁靚但係都仍然好高質 南非鮑魚非常大隻 又香又彈牙大蝦好肥美啖啖肉 帶子又係好大隻 好新鮮香煎白鱈魚 肉質鮮嫩師傅用細細嘅漢堡包包住厚厚嘅鵝肝 咁就唔會好漏牛方面真係有好明顯嘅分別 唔洗講都知和牛A5入口即溶最好食當日其實係母親節 師傅仲好好咁 炒飯時炒左個心形送俾在座嘅媽媽 又可以俾大家打卡影相甜品有抹茶奶凍 唔好
之前都聽過好多人提過板神
見佢做感謝祭 最平$398就可以食到
即刻book左黎試 (我食嘅時間個優惠的確出左冇耐)
不過我太懶 又係latergram 而家先post番

但苦澀抹茶味濃 好高質
最後師傅送多個甜品
用糖煎多士 成餐都非常完美

2023-08-22 1376 瀏覽
今日嚟同朋友慶祝生日,試下佢個anniversary set menu, 有sushi set 或者鐵板燒set揀。$398 per pax我哋一行四人,大家都食鐵板燒set大致上感恩材料係因貨就價,牛同海鮮都唔太新鮮,師父全程都好趕急,大慨40分鐘已經上甜品,對於慶祝來說實在唔夠。不過當係一次體驗都唔錯,因為平時食鐵板燒一個人起碼都$600-$700, 如果從來未試過食鐵板燒嘅人可以一試我建議一個周年慶set到今個月都仲有, 食之前最好book定位因為都幾full

我哋一行四人,大家都食鐵板燒set

2023-08-13 1022 瀏覽
今日同男朋友黎到觀塘呢間鐵板燒食飯慶祝下,知道佢地依家有個優惠套餐都幾抵食🫣不過我地之後加錢轉左好多野🤣我地叫左398套餐,當中包含14品鐵板燒,之後再可以加錢upgrade 轉其他野食1️⃣前菜蘆薈沙律🥗,酸甜開胃2️⃣刺身三款套餐個個係帶子、鯛魚、赤身,雖然好細塊,但係鮮甜,好新鮮❤️❤️,另外男友鍾意食生蠔,所以upgrade 左一份刺身,男朋友話全部都好食😽😽3️⃣鮑魚鮑魚用南非鮑魚,簡單用黑椒、牛油🧈、鹽調味已經好好食🤤,鮑魚彈牙嫩滑,廚師功力好😽4️⃣大蝦🦐每隻大蝦都好大隻,大過一隻手,廚師會將蝦頭同蝦身分開處理,再用蝦膏汁炒,先食蝦肉,再食蝦頭,蝦膏完全唔浪費,好鮮美🤤5️⃣鵝肝漢堡、白鱈魚、蠔本身係三揀一,但係職員話可以➕180要曬3樣,我地緊係要曬,好抵🫣鵝肝好肥美,燒完擺落迷你漢堡度,好香😽白鱈魚我估唔到煎完咁好食,好滑嫩。蠔都好好食😋6️⃣日本A5和牛厚燒、薄燒牛肉部分,我地upgrade 左做日本和牛,一份要厚燒,一份要薄燒。薄燒會捲蔥粒同蒜片、厚燒就會切成一粒粒比我地食,兩個都非常好味,牛肉味濃,肉質軟焾,無筋,🥰🥰🥰7️⃣炒飯本身諗住會唔會唔好食,但係炒飯加左蛋、蔥、蒜、櫻花蝦等材料後,廚

1️⃣前菜
蘆薈沙律🥗,酸甜開胃

2️⃣刺身三款

3️⃣鮑魚

4️⃣大蝦🦐

5️⃣鵝肝漢堡、白鱈魚、蠔

6️⃣日本A5和牛厚燒、薄燒

7️⃣炒飯
本身諗住會唔會唔好食,但係炒飯加左蛋、蔥、蒜、櫻花蝦等材料後,廚師不斷翻炒,米飯粒粒分明,唔油膩,好食,但係太飽,只係食左一半😂

8️⃣麵鼓湯
正常麵鼓湯

9️⃣綠茶紅豆奶凍
奶凍好香濃牛奶味,配埋微甘綠茶汁加清甜紅豆🫘,好滿足😌

🔟焦糖脆多士
睇住廚師整就知道有幾邪惡,好多糖同牛油🧈整嘅甜品,香甜脆口,食一塊好啦🤣

消費價錢:2人💰1960,人均💰980

結論:
(10分為滿分)

味道:9/10
性價比:7/10
回頭指數:9/10

餐廳名稱:板神鉄板燒日本料理(駿業街)
餐廳地址:觀塘駿業街43號地下
2023-07-24 722 瀏覽
有蘆薈沙律同汁煮大根作為開始三點新鮮無腥味南非鮑魚新鮮彈牙但保持嫩滑口感大蝦蝦肉同埋蝦頭分開烹煮蝦頭充滿蝦膏先 蝦肉彈牙季節野菜有櫛瓜紅椒同粟米仔法國鵝肝迷你漢堡外層焦脆充滿油香美國牛肉薄燒包住大葱蒜片燒烤十分惹味由牛肉、蔥、蒜同雞蛋簡單食材組成粒粒分明炒飯的炒飯充滿邪惡感的牛油焦糖多士 大量砂糖同牛油令到平凡多士變得香脆最後可以揀咖啡或者抹茶紅豆奶凍用餐體驗好 環境舒服不論是師傅定服務生態度都好好
有蘆薈沙律同汁煮大根作為開始

三點新鮮無腥味

南非鮑魚新鮮彈牙但保持嫩滑口感

大蝦蝦肉同埋蝦頭分開烹煮蝦頭充滿蝦膏先 蝦肉彈牙

季節野菜有櫛瓜紅椒同粟米仔

法國鵝肝迷你漢堡外層焦脆充滿油香

美國牛肉薄燒包住大葱蒜片燒烤十分惹味

由牛肉、蔥、蒜同雞蛋簡單食材組成粒粒分明炒飯的炒飯

最後可以揀咖啡或者抹茶紅豆奶凍
大蝦及季節野菜
法國鵝肝迷你漢堡
牛油焦糖多士
抹茶紅豆奶凍
用已制成品的蒜片做,對呢間公司有少許失望,牛肉厚燒,師傅竟然會蓋住焗,我要我係5成熟,你咁樣會唔會好易熟過頭?你最後切出嚟加炒一炒都好易熟啦,我最後食大概有7成熟,炒飯得飯味,真心唔係咁好食,落調味料醬油兩個人又落咁多,4個人又係落咁多,完全懷疑個廚師係咪有學過,雖然抵食,但煮得唔係咁好,唔會再想返去食另外係付款時候竟然壞機,唔係應該一早check左先至開鋪咩,但最後要客人比現金,你地一餐都千幾二千蚊,麻煩多多留意下

• 焦糖多士
2023-07-17 327 瀏覽
同一班朋友黎食鐵板燒個女侍應無嘜禮貌,朋友未睇完餐牌就問都無問就搶走餐牌食鐵板燒一定係圍住個爐架啦叫個Waitress 開返大冷氣佢同我講係已經開到最大其間我咳左唔少次通風勁差侍應態度又唔好
同一班朋友黎食鐵板燒
個女侍應無嘜禮貌,朋友未睇完餐牌就問都無問就搶走餐牌
食鐵板燒一定係圍住個爐架啦
侍應態度又唔好

2023-07-16
生日
2023-07-03 385 瀏覽
今次試位於銅鑼灣既板神😝今次係星期六日既下午時間去店舖冇咩客人 幾采包哂成間房環境好舒適職員都好有禮貌👍🏻整體食飯非常好食 到最尾已經好飽食唔落個炒飯十分值得再食🩷
板神感謝祭 $398 Omakase 超抵食,又高質😋😋*套餐7月-9月全日供應,週末及公眾假期都可預約我哋揀咗 十四品鐵板燒套餐 及 十五品御膳 各一可以揀坐壽司吧檯或鐵板燒檯鐵板燒十四品 前菜、沙律、刺身三款、南非鮑魚、大蝦、法國鵝肝、季節野菜、薄燒美國牛肉、炒飯、漬物、湯、甜品刺身三款分別係劍魚、赤身、帆立貝,真係好新鮮👍🏻主食鐵板燒南非鮑魚、大蝦、鵝肝漢堡 (或可揀白鱈魚或與帶子)鮑魚爽口彈牙,大蝦厚肉惹味,而鵝肝絕對係MVP👏🏻油份甘香,肥美😋薄燒美國牛肉中間包住蒜片、香蔥令味道更昇華,好味😋炒飯粒粒分明甜品係奶凍,好香奶味,唔算太甜十五品御膳 前菜、沙律、刺身三款、壽司五款、天婦羅蝦及野菜、西京燒、湯、甜品刺身三款帆立貝刺身,加入柚子皮,味道好清新網燒油甘魚配紫蘇花 😋 超好味!燒過令魚油香氣出哂來!櫻煮八爪魚 🐙櫻花味煮到好入味,八爪魚爽口,有驚喜席前手握壽司五款🍣全部都好新鮮,調味恰到好處!真鯛、伊佐木、油甘魚腩配柚子胡椒、赤蝦、中拖銀鱈魚西京燒魚肉嫩滑,魚油豐富,魚皮仲有少少焦脆天婦羅蝦、番薯、南瓜天婦羅炸得香脆,炸粉夠薄另外要讚嘅係前菜都非常好味,有驚喜蒜子、蘿蔔、
板神感謝祭 $398 Omakase
超抵食,又高質😋😋

*套餐7月-9月全日供應,週末及公眾假期都可預約

我哋揀咗 十四品鐵板燒套餐 及 十五品御膳 各一
可以揀坐壽司吧檯或鐵板燒檯

鐵板燒十四品

刺身三款分別係
劍魚、赤身、帆立貝,真係好新鮮👍🏻

主食鐵板燒
南非鮑魚、大蝦、鵝肝漢堡 (或可揀白鱈魚或與帶子)
鮑魚爽口彈牙,大蝦厚肉惹味,
而鵝肝絕對係MVP👏🏻油份甘香,肥美😋

薄燒美國牛肉中間包住蒜片、香蔥
令味道更昇華,好味😋

炒飯粒粒分明

甜品係奶凍,好香奶味,唔算太甜

十五品御膳

刺身三款
帆立貝刺身,加入柚子皮,味道好清新
網燒油甘魚配紫蘇花 😋 超好味!
燒過令魚油香氣出哂來!
櫻煮八爪魚 🐙櫻花味煮到好入味,八爪魚爽口,有驚喜

席前手握壽司五款🍣全部都好新鮮,調味恰到好處!
真鯛、伊佐木、油甘魚腩配柚子胡椒、赤蝦、中拖

銀鱈魚西京燒
魚肉嫩滑,魚油豐富,魚皮仲有少少焦脆

天婦羅蝦、番薯、南瓜
天婦羅炸得香脆,炸粉夠薄

另外要讚嘅係前菜都非常好味,有驚喜
蒜子、蘿蔔、牛蒡
醃製得非常好,好入味,但又唔會太酸太鹹
好啱我口味

餐廳環境好靚,地方闊落坐得好舒服!仲要唔使收加一!真係好抵食💪🏻把握機會快啲book 啦

2023-06-13
紀念日
2023-05-21 616 瀏覽
見板神鐵板燒感謝祭既優惠做到5月,所以就同朋友過黎食🥰🥰我地個set分別有:🥢Appetizer and Salad 🥢Sashimi 3 kinds🥢South Africa Abalone 🥢Prawn🥢Scallops/ White Cold Fish / Foie Gras🥢Seasonal Vegetables 🥢Japanese Pork / U.S. Beef / Australian Wagyu Beef / Wagyu Beef A5🥢Fried Rice 🥢Pickles🥢Miso Soup🥢Dessert / Coffee——————————————————————而我地3個人分別叫左😙💰U.S. Beef $398 (Slice)💰Australian Wagyu Beef $548 (Steak)💰Wagyu Beef A5 $648 (Steak)——————————————————————🥗首先講下前菜同沙律,味道酸酸地幾開胃,沙律入面有蘆薈粒清新味蕾。🍣刺身、南非鮑魚、帶子同埋大蝦好新鮮🥹鮑魚、帶子同大蝦咬落去好彈牙爽口,所有食物師傅都燒到岩岩好,帶子
見板神鐵板燒感謝祭既優惠做到5月,所以就同朋友過黎食🥰🥰

🥢Miso Soup
🥢Dessert / Coffee
——————————————————————
而我地3個人分別叫左😙
💰U.S. Beef $398 (Slice)
💰Wagyu Beef A5 $648 (Steak)
——————————————————————

🍣刺身、南非鮑魚、帶子同埋大蝦好新鮮🥹鮑魚、帶子同大蝦咬落去好彈牙爽口,所有食物師傅都燒到岩岩好,帶子賣相好吸引,燒到金黃色,而且仲好香。而朋友叫左鵝肝,食落好香好肥美🥹

🥩我地叫左3款牛肉,每款牛肉既味道都好濃郁,各有特色。薄切美國牛肉入面包住香蔥,食落好香。厚切澳洲和牛就比較有嚼勁,因為牛肉比較lean,唔多肥膏,食落就冇咁油膩。而厚切A5和牛既油花分布好平均,食落去d油脂滲出黎,好香🥰🥰

🍚炒飯炒得好香😍好乾身,飯粒分明,而且仲落左勁多櫻花被同香蔥,所以都好好味😍

🍞呢個焦糖多士簡直係咁多個菜入面最最最最好食既一道🤣師傅燒到勁香脆,唔會太燶,食落好香牛油同焦糖味真係超正!!!可惜每人得半塊🥲實在太少啦😭😭

🧁甜品係紅豆抹茶奶凍,份量好少,3啖就食晒。抹茶味濃郁,奶凍勁勁勁滑,甜度亦都岩岩好🥹
2023-05-06 714 瀏覽
嘿嘿!我同好友去觀塘駿業街嗰間板神鉄板燒日本料理食鐵板燒,真係一個好歡樂同好味嘅體驗!我哋係那度叫咗好多好吃嘅野,包括沙律、刺身、南非鮑魚、大蝦、帶子同白鱈魚。不過最特別嘅係,我哋仲叫咗兩款精選燒肉:薄燒A5和牛同厚燒澳洲和牛。話真係,個燒肉太正!啲肉質鮮嫩多汁,一啖落去就係一種肉香爆發。燒得剛剛好,有啲外脆內嫩,好食到冇得頂!而且最令我哋驚喜嘅係,我哋去慶祝朋友生日,鐵板上嘅廚師竟然親自寫咗「生日快樂」,仲喺甜品碟上面寫住「happy birthday」!真係好貼心又窩心,令我哋好感動。最後,我哋仲叫咗兩款甜品:心太軟同泡芙。心太軟好滑好綿密,真係太太太好食啦!泡芙都好鬆軟,內裡嘅忌廉好濃郁,令我哋都忍唔住食多啲。總括而言,板神鉄板燒日本料理係一個好正嘅餐廳。唔單止食物好好味,環境同服務都一流。如果你鍾意鐵板燒同日本料理,呢度絕對係你嘅首選!下次你想食燒肉又想慶祝特別嘅日子,記得要嚟板神鉄板燒日本料理啊!絕對唔會失望嘅!

2023-04-22
生日
好食+抵食到食完想即時訂位食多次$398/位鐵板燒十四品,食材當然不可能是頂級,但質素還不錯,應有盡有沙律和前菜是指定動作,刺身份量不多,勝在新鮮南非鮑魚爽口鮮甜超厚切法國鵝肝夾在彩色迷你漢堡包中'造型可愛,但可以煎得再脆一些,調味也可以濃一點大蝦用蝦羔汁炒,好惹味薄切美國牛肉捲著蔥粒和蒜片,口感嫩滑無筋又有牛味炒飯粒粒分明夠乾身甜品是綠茶紅豆奶涷,微澀綠茶配香滑奶凍,味道平衡得很好最後還有off menu 的鐵板牛油砂糖吐司。焦糖牛油的香甜和鬆脆的口感,是這裏的特色甜品原本說是四月感謝祭,剛剛聽說延長至五月了,還要星期一至日全日都可以訂位。之前錯過了,或者好似我一樣想多吃一次,就要快點訂位了
好食+抵食到食完想即時訂位食多次

沙律和前菜是指定動作,刺身份量不多,勝在新鮮

南非鮑魚爽口鮮甜

大蝦用蝦羔汁炒,好惹味

薄切美國牛肉捲著蔥粒和蒜片,口感嫩滑無筋又有牛味

炒飯粒粒分明夠乾身

甜品是綠茶紅豆奶涷,微澀綠茶配香滑奶凍,味道平衡得很好

#板神 係香港#鉄板焼き 黎講都幾有名氣原來香港有成四間分店 銅鑼灣旗艦店大到迷路分成唔同景觀的包廂 有空曠街景 又有日本風景睇而家做緊四月感謝祭 全日供應$398就食到首先係沙律 同刺身三點 刺身係超新鮮!跟住師傅拎嚟仲郁緊嘅新鮮鮑魚 大蝦 帶子短時間內將新鮮鮑魚煮熟而且彈牙嫩滑 好考功架至於大蝦 師傅放上鐵板就將身同埋蝦頭分開蝦頭嘅蝦膏完整保留 先食咗蝦肉燒多陣食埋個蝦頭🦐鵝肝包住係迷你漢堡內 肥美至於肉類有四款選擇 可以揀薄切或者厚切我哋就揀咗豚肉同埋牛肉薄切豚肉會同洋蔥炒香再用春卷皮包住至於牛肉會包住大葱蒜片 相當惹味最後唔好以為個炒飯好求其 一人一碗粒粒分明甜品都落足心機 焦糖多士 大量砂糖牛油鐵板至香脆千祈唔好睇佢煮嘅過程就OK 🤣一人兩小片邪惡得來適可而止最後仲可以揀咖啡或者蕨餅 一粒黃豆粉一粒抹茶味軟糯感覺就係應有嘅滿足感😗呢個價錢食到咁多嘢邊度仲有得挑剔四月之內要來食多一次💕
#板神 係香港#鉄板焼き 黎講都幾有名氣
原來香港有成四間分店 銅鑼灣旗艦店大到迷路
分成唔同景觀的包廂 有空曠街景 又有日本風景睇

而家做緊四月感謝祭 全日供應$398就食到
首先係沙律 同刺身三點 刺身係超新鮮!

跟住師傅拎嚟仲郁緊嘅新鮮鮑魚 大蝦 帶子

呢個價錢食到咁多嘢邊度仲有得挑剔
四月之內要來食多一次💕
2023-04-06
2023-04-05 3252 瀏覽
隨着内地旅行團重臨,令部分地區食肆不勝負荷,人流及交通問題紛紛湧現;網上更一度流傳廉價內地團團友需在街邊「光速立食」兩餸飯、杯麵等等照片,引來旅監局和網民的熱烈關注。擁有4間分店的「板神鉄板燒日本料理」,分別為觀塘、銅鑼灣、灣仔及尖沙咀,將於整個4月推出「大感謝祭」,不論是星期一至日、公眾假期,中午或晚上,都能以低至「$398 超激安價」,在舒適環境下,慢慢享受「7品鐵板燒套餐」,實在非常划算!環境:✨餐廳面積相對其他分店小,但感覺蠻算舒適,以不同深淺程度的石灰色為主調,配以射燈折射出更多層次感,營造了適合酌酒、品嚐料理的氣氛。服務:✨當天晚市人流多,鐵板師傅態度友善健談,樓面職員亦面帶笑容,敬業樂業。筆者是日晚上享用「7品鐵板燒套餐」,每位$398。食物:🥢 前菜、沙律✨鹹香的海帶配上日本魚板,營養滿滿。✨沙律選用粟米、紅腰豆及車厘茄入饌,輕盈沒負擔。🐟 刺身三款✨包括清甜的帶子、華麗結實的金線鯛及油脂分布平均的赤身。🐚 南非鮑魚✨採用南非活鮑魚入饌,厚肉而爽身,鮑魚味濃,僅以黑椒、鹽及牛油調味已很足夠。🦐 大蝦✨每隻長度均與手掌相約,肥大肉厚,鮮美爽彈。🐚 帶子 (三選一)✨採用刺

環境:

服務:

筆者是日晚上享用「7品鐵板燒套餐」,每位$398。

食物:
🥢 前菜、沙律

✨鹹香的海帶配上日本魚板,營養滿滿。
✨沙律選用粟米、紅腰豆及車厘茄入饌,輕盈沒負擔。

🐟 刺身三款

✨包括清甜的帶子、華麗結實的金線鯛及油脂分布平均的赤身。

🐚 南非鮑魚

🦐 大蝦
✨每隻長度均與手掌相約,肥大肉厚,鮮美爽彈。

🐚 帶子 (三選一)

✨採用刺身級帶子,味道純淨鮮甜,以牛油和豉油烹煮,更能突顯其香甜可口的口感。

🐟 白鱈魚 (三選一)

✨魚身質感細緻,完全沒有腥味,本已很鮮香多汁,配上香草牛油汁,味道更香濃。

🫑 旬の野菜
✨以鐵板烹調紅椒、翠肉瓜及蘑菇,惹味清甜。

🐮 美國牛肉

✨今次並沒有挑選和牛餐,但味道也帶牛脂香,肉質軟腍,不會有筋膜,此價錢很超值。

🍚 炒飯、漬物
✨加入肉碎、蛋、蒜等材料,期間廚師需不斷拌動,讓飯粒鬆開,少點臂力也不行。

🥣 麵豉湯
✨就是常見的白麵豉湯。

🍮 紅豆奶凍
✨微甜的紅豆配上香滑奶凍,一切剛好。

🍞 焦糖脆多士
✨每次吃鐵板燒,筆者皆期待的「特別嘉賓」,甜蜜香脆,叫人傾心。