2022-05-10 1949 瀏覽
非常好吃,極抵,店長上經理Marco-推介非常好·待人友善· and -廚神師傅woody 托把新鮮的食物燒得極好·CP值高和牛無得頂魚常滑·,魚皮香趣·味覺好到不得解了
和牛
  • A5日本宮崎和牛薄燒
  • 銀雪魚
  • 鐵板燒活南非鮑魚
2022-04-30 1944 瀏覽
期待已久嘅鐵板燒😋環境闊落,完全唔會覺得同人哋好接近 今日我就揀咗盛·鐵板二人前,其實見到佢有牛魔王嘅餐 我都想試,不過第一次食都係想食海鮮多啲😚所以就留返下次啦!不得不說佢嘅沙律汁好有驚喜,唔會搶走蔬菜原本嘅味道 亦都唔會太過酸 刺身就有姫鯛 依左木 春魚 堅魚 赤身不得不說赤身係第一名 第二名就係竪魚,係會有一種衝想單叫😍送嘅海鮮我就揀咗龍蝦🦞,加埋啲蟹膏簡直係難以抵擋,一定一定要試一次白鱈魚用咗佢哋舖頭嘅香草牛油🧈一放上碟即刻聞到香味,即使平時唔鍾意食牛油你都一定唔會覺得油膩佢可以選擇一份薄切一份厚切牛肉,一次過可以食晒兩種味道,廚師拿捏生熟程度好好👍🏻最後嘅雪糕同埋焦糖麵包真係一個好好嘅結束甜品🍮全餐飯都真係好飽🤣
期待已久嘅鐵板燒😋
環境闊落,完全唔會覺得同人哋好接近
刺身就有姫鯛 依左木 春魚 堅魚 赤身
不得不說赤身係第一名 第二名就係竪魚,係會有一種衝想單叫😍
最後嘅雪糕同埋焦糖麵包真係一個好好嘅結束甜品🍮
全餐飯都真係好飽🤣
焦糖麵包🥯
2022-04-30
睇地圖搵路😂都好易miss左門口要認住黑色直條門面,小小的「板神」門牌給店主的建議:明白請人難,但要用心培訓姐姐級侍應整體裝修連廁所都好日系姐姐服務殷勤,但可能做開普通餐廳慣左收餐具😅變左好似趕人食野咁🍵😌在高級餐廳,好少在客人面前跨位斟茶有2款午巿套餐,㨂左個貴的「嫣·海鮮和牛」㨂埋A5和牛2人價錢為$2280+10% 坐得舒適前菜今日的😋😋重頭戲澳洲黑邊鮑+海老🦞鮑魚分幾種味上,原味、牛油等好鮮的刺生3點炸金鯛😋😋😋炸到乾身脆口,超讚!個醬汁簡直劃龍點睛,絕配🎉肥美的🐮😋配蒜片火炙A5和牛🍣… 咸得制,👨‍🍳有啲重手左始終貴的食材,本身的鮮味已在不用太多調味仲有煮野菜、龍蝦頭煲的湯、☕️🍨廚師推介板神焦糖吐司+雪糕一齊食😋Perfect如果四人黎,食商務套餐,第二個套餐半價飯多啲~飽肚為主
睇地圖搵路😂都好易miss左門口
要認住黑色直條門面,小小的「板神」門牌

給店主的建議:
明白請人難,但要用心培訓姐姐級侍應
整體裝修連廁所都好日系
姐姐服務殷勤,但可能做開普通餐廳
慣左收餐具😅變左好似趕人食野咁
🍵😌在高級餐廳,好少在客人面前跨位斟茶

有2款午巿套餐,㨂左個貴的
「嫣·海鮮和牛」
㨂埋A5和牛2人價錢為$2280+10%

坐得舒適

今日的😋😋重頭戲
澳洲黑邊鮑+海老🦞

鮑魚分幾種味上,原味、牛油等

好鮮的刺生3點

炸金鯛😋😋😋炸到乾身脆口,超讚!
個醬汁簡直劃龍點睛,絕配🎉

肥美的🐮😋配蒜片

火炙A5和牛🍣… 咸得制,👨‍🍳有啲重手左
始終貴的食材,本身的鮮味已在
不用太多調味

仲有煮野菜、龍蝦頭煲的湯、☕️🍨
廚師推介板神焦糖吐司+雪糕一齊食
😋Perfect

如果四人黎,食商務套餐,第二個套餐半價
飯多啲~飽肚為主

2022-03-26
2021-12-03 2949 瀏覽
對上一次食鐵板燒係同老公拍拖嘅時候,起碼有五年都冇食過。最近朋友推介我哋嚟觀塘食高質鐵板燒,呢度環境好舒服,食飯之前大廚會問我哋有冇嘢唔想食,勁貼心我哋中午嚟食好抵食第二個人半價,平均$500就可以落樓個銀鱈魚外皮煎得好脆,而且油脂分布得好好,食到我地成口都係滿滿嘅魚油香味而且師傅擺碟好有心思,食物實行可以相機食先刺身五點分別有帆立貝,深海池魚,油甘魚,吞拿魚同埋赤身,好鮮甜仲啖啖肉我哋最欣賞嘅係一口鵝肝漢堡,厚切得來仲要大大件鵝肝煎到好香入口即溶
對上一次食鐵板燒係同老公拍拖嘅時候,起碼有五年都冇食過。

我哋中午嚟食好抵食第二個人半價,平均$500就可以落樓

而且師傅擺碟好有心思,食物實行可以相機食先

我哋最欣賞嘅係一口鵝肝漢堡,厚切得來仲要大大件
鵝肝煎到好香入口即溶
2021-11-16 2404 瀏覽
老公請食生日飯,帶左我去一間隱世日本鉄板燒料理,位置係觀塘工廈附近。好好好期待呀,入到餐廳後估唔到都幾靚,裝修得好有日本feel.。坐左入廂房,叫左一個龍蝦鉄板二人前。鈇板二人前 $2480前菜:螺 季節沙律:龍蝦肉沙律刺身五點:帆立貝,深海池魚,油甘魚,吞拿魚,赤身鐵板燒活龍蝦(1隻) 白鱈魚鵝肝日本和牛厚燒炒飯炒時令野菜湯 甜品 廚師好細心一開始就拎左個龍蝦海鮮盤出等我哋打完卡影夠相先開始。⭐️前菜的沙律定刺身食落都好新鮮😋白鱈魚:銀鱈魚本身已經用鹽同黑椒調過味,入口好嫩滑仲有油脂嘅甘香,好juicy燒龍蝦:新鮮龍蝦配蝦膏蝦汁一齊炒超級鮮味,仲好彈牙添😍鵝肝:厚切得黎大大件,仲有烘過的漢堡仔同麵包爽埋黎食,真係岩岩好。和牛厚燒: 可以揀5成或7成熟,比起薄牛,厚燒版食落更香濃更重牛味。炒飯:炒得乾爽唔油膩,連平時唔食飯的我都全部清哂。龍蝦味噌湯:用頭先的龍蝦熬製出嚟嘅龍蝦湯,龍蝦配上味增原來可以令到湯頭好濃郁。焦糖麵包:鐵板上先放白糖同牛油加熱後,再放上麵包片成為焦糖麵包,咁簡單的食材就可以做出美味的甜品,仲有雪糕可以一齊食。😋今晚食左成2個鐘頭,好似食緊法國fine din

鈇板二人前 $2480

前菜:螺
季節沙律:龍蝦肉沙律
刺身五點:帆立貝,深海池魚,油甘魚,吞拿魚,赤身
鐵板燒活龍蝦(1隻) [西澳]
鵝肝
日本和牛厚燒
炒時令野菜
湯 [龍蝦味噌湯]
甜品 [焦糖麵包]

前菜的沙律定刺身食落都好新鮮😋

燒龍蝦:新鮮龍蝦配蝦膏蝦汁一齊炒超級鮮味,仲好彈牙添😍

炒飯:炒得乾爽唔油膩,連平時唔食飯的我都全部清哂。

今晚食左成2個鐘頭,好似食緊法國fine dining咁樣,每一道菜都可以細心品嚐,呢個生日過得好圓滿。❤️❤️❤️
2021-08-18
生日
  • 焦糖多士
  • 銀雪魚
2021-11-13 1640 瀏覽
想黎呢間餐廳好耐,一直冇機會,今次黎食lunch ,叫咗個厚和牛二人餐,海鮮鮮,拎埋黎睇時,鮑魚都仲識郁,煎完後口感唔硬,好味。扇貝大粒,加埋佢個汁食絕配。但全餐最好食係個和牛,好好味,但係唔算大件,值得推介。
美味子是晚慶祝同朋友N先生食飯,N先生發板去咗試鐵板燒,好啱呢種秋冬乾爽既天氣燒嘢食😋呢間鐵板燒有三間分店,我哋book左方便大家嘅呢間觀塘分店,位置有啲隱秘不過都好易去,而且都好多人book, 美味子第一次打去諗住預二、三日前book都full 左,所以有興趣嘅foodie最好預一星期前預訂會穩陣啲。夜晚有二個套餐揀或散叫,套餐一個係限定和牛盛宴二人前,另一個係固有既盛·鐵板二人前,比較多海鮮,有長腳蟹同三揀一多一款海鮮(有鐵板燒活龍蝦🦞,澳洲大鮑魚同粒貝揀),美味子我哋選擇咗後者因為想食龍蝦😋😋😋。一開始會先有前菜(每人兩片鴨胸肉)加季節沙律🥗開開胃,之後就再食返個刺身五點(廚師會介紹返由淡味既剌身開始食到濃味既);咁就會正式開始我哋嘅板燒之旅:阿拉斯加長腳蟹腳 - juicy, 軟熟厚身👍🏻白鱈魚 - 燒到啱啱好,魚肉唔會散開,魚肉面脆卜卜,好味😋日本和牛厚燒 - 可揀5成或7成熟,撈埋大炸蒜片加wasabi, 正😄洒煮帶子 - 清淸地,帶子切到好多「格格」,多左surface area 索晒d洒,係幾入味嘅👍🏻鐵板燒活龍蝦 - 多肉同燒到好香,燒完會切到一塊塊,加埋廚師自己調味

前菜加季節沙律

阿拉斯加長腳蟹腳 - juicy, 軟熟厚身👍🏻

白鱈魚 - 燒到啱啱好,魚肉唔會散開,魚肉面脆卜卜,好味😋

鐵板燒活龍蝦 - 多肉同燒到好香,燒完會切到一塊塊,加埋廚師自己調味既汁,好味道🤭

炒飯 - 有種有鑊氣既味道,美味子見到幾多人會食到呢度會打包盒炒飯,不過美味子同N先生都仲砌得,梗係襯熱食埋佢啦🤗
炒時令野菜 - 不過不失,補充下啲膳食纖維有助消化🥬

湯 - 將之前既龍蝦頭配面鼓湯煮成,好濃郁既龍蝦味

甜品 - 雪糕(有綠茶/芝麻/朱古力)+招牌沙糖多士,夾埋一齊食,正😍

燒下燒下都食左差唔多三個鐘,好飽!好啱同朋友邊食邊吹水。一間房一個廚師大概serve 8位客人,如果多人數可考慮book 銅鑼灣旗艦店會大地方啲。
  • 焦糖多士
  • 活龍蝦
  • 時令刺身5款
2021-10-23 961 瀏覽
假日去觀塘工廠區係開心既,吾多人,板神門面更形獨樹一格。3個人就咁包左一間6人VIP房,私隱度極高,可以現場同廚師互動交流,食物質素算對得住個價錢。最驚喜係最後既和牛簿切同焦糖方包配是日雪糕,好滿足!
假日去觀塘工廠區係開心既,吾多人,板神門面更形獨樹一格。

3個人就咁包左一間6人VIP房

最驚喜係最後既和牛簿切同焦糖方包配是日雪糕,好滿足!
2021-09-06 7701 瀏覽
🌟終於食到心念念左好耐嘅鐵板燒,好開心呀,呢間餐廳位置觀塘工廈附近,入到去安排左去到一間可以容納7個客人嘅房,座位間都有膠板分隔,環境乾淨舒服,用餐前廚師會問客人有冇咩係唔食嘅,貼心😊👍🏻🔸明太子整到好似粒方糖咁,食落爽口而且鮮味突出🔸海哲沙律,海哲新鮮,配上酸酸甜甜嘅醬汁好開胃有帆立貝,三文魚,深海池魚,油甘魚及瑩光魷魚🦑刺身好新鮮,瑩光魷魚及帆立貝最好食😋將銀雪魚煎成金黃色,廚師巧手地將魚皮同魚肉分離煎至脆卜卜,魚肉加入特製醬汁調味,魚肉入口溶化,滿口魚油,好滋味😋鮑魚超生猛,放入鐵板個時仲不停旭,廚師只加入些少鹽及黑椒調味,已經令鮑魚好鮮甜,爽口彈牙,好味😋將龍蝦拆肉,加入特製龍蝦汁及龍蝦膏一齊炒焗,可以令到龍蝦肉超級鮮甜,爽口彈牙,好好味🤤牛肉包住脆蒜及蔥粒,燒到7成熟,入口即化,牛肉嫩滑,口腔充滿蔥蒜味❗️😋龍蝦殼煮麵豉湯,味道偏淡,一般啦櫻花蝦煮野菜,味道清新加入煙肉,大量脆蒜及雞蛋炒成,色香味俱全,食完好飽呀😂粒粒紅豆配上超濃奶味布甸,唔太甜,好味呀🥰🤪贈品:意外地仲贈送左焦糖多士,材料好簡單,但好好食,好脆好香,好正,食完超滿足😍🌟食得好開心的一餐鐵板燒,成個過程廚師好似
櫻·席前鐵板燒二人前

前菜

🔸明太子整到好似粒方糖咁,食落爽口而且鮮味突出
🔸海哲沙律,海哲新鮮,配上酸酸甜甜嘅醬汁好開胃

鐵板燒銀雪魚

鐵板燒南非鮑魚

鐵板燒活龍蝦🦞

肉皿:美國牛肉薄燒

龍蝦麵豉湯

龍蝦殼煮麵豉湯,味道偏淡,一般啦
煮野菜

櫻花蝦煮野菜,味道清新
炒飯

加入煙肉,大量脆蒜及雞蛋炒成,色香味俱全,食完好飽呀😂
紅豆奶凍布甸

粒粒紅豆配上超濃奶味布甸,唔太甜,好味呀🥰
焦糖多士

🌟食得好開心的一餐鐵板燒,成個過程廚師好似表演一樣,賞心悅目,食材好新鮮,性價比高,好好食,真係視覺及味覺的享受🥰

櫻·席前鐵板燒二人前
鐵板燒銀雪魚
鐵板燒南非鮑魚
鐵板燒活龍蝦🦞
肉皿:美國牛肉薄燒
紅豆奶凍布甸
2021-08-25 1035 瀏覽
朋友食過好正,所以帶我黎食!果然係好得!👍🏻👏🏻椿·席前鐵板燒(一人前)1️⃣前菜鍾意煮螺既醬汁~2️⃣季節沙律好新鮮既蔬菜、海葡萄同車厘茄。🍅🥬3️⃣刺身三款帆立貝、鯖魚、深海池魚。食到既嗰種甜就知有幾新鮮~👍🏻4️⃣南非鮑魚望住佢喺塊板上面掙扎係有啲殘忍🙈,但真係好好食!5️⃣白鱈魚煎到金黃色,個面脆脆地,而入面係軟而充滿油脂既魚肉。正~👏🏻6️⃣大蝦煎既時候,蝦既香氣四溢。隻蝦新鮮又爽口!🦐7️⃣A5和牛薄燒入口即溶,冇得輸!🤤8️⃣炒飯·漬物廚師炒飯好似睇緊表演咁~🤩9️⃣湯魚湯好鮮甜~🐟🔟甜品雪糕。我地揀左綠茶同紅豆味~🍨🔅廚師仲送左塊蕉糖吐司俾我地~好脆!我鍾意!🍸柚子酒($70/杯)柚子味濃,似果汁多過酒。
朋友食過好正,所以帶我黎食!果然係好得!👍🏻👏🏻

椿·席前鐵板燒(一人前)
1️⃣前菜
鍾意煮螺既醬汁~

2️⃣季節沙律
好新鮮既蔬菜、海葡萄同車厘茄。🍅🥬
沙律

3️⃣刺身三款
帆立貝、鯖魚、深海池魚。食到既嗰種甜就知有幾新鮮~👍🏻
刺身三點

4️⃣南非鮑魚
望住佢喺塊板上面掙扎係有啲殘忍🙈,但真係好好食!

南非鮑魚

5️⃣白鱈魚

6️⃣大蝦
煎既時候,蝦既香氣四溢。隻蝦新鮮又爽口!🦐
大蝦

7️⃣A5和牛薄燒
入口即溶,冇得輸!🤤
A5和牛薄燒

8️⃣炒飯·漬物
廚師炒飯好似睇緊表演咁~🤩

9️⃣湯
魚湯好鮮甜~🐟

🔟甜品
雪糕。我地揀左綠茶同紅豆味~🍨

🔅廚師仲送左塊蕉糖吐司俾我地~好脆!我鍾意!
焦糖多士

🍸柚子酒($70/杯)
柚子味濃,似果汁多過酒。
柚子酒
沙律
刺身三點
南非鮑魚
大蝦
A5和牛薄燒
2021-08-09 1182 瀏覽
因工作關係經常會在觀塘區,身邊朋友一直推介呢間新開嘅鐵板燒,今日同女朋友來試一試個午餐。我哋叫咗個二人套餐,揀咗薄燒和牛。首先上嘅前菜同沙律都合格,不過冇乜特別。反而刺身超出我嘅預期,直情另外有想試吓佢哋嘅壽司set😂不過最好嘅當然都係鐵板燒。所有海鮮食材都係活海鮮,師傅亦都處理得非常好,唔會過老,調味亦唔會過多,真正食到海鮮嘅鮮味。薄燒和牛我叫medium rare,師傅亦都冇令我失望,生熟程度非常好。師傅全程非常好禮貌,會主動向我哋解釋食材嘅特點。我咁講呢間應該係觀塘區最好嘅鐵板燒,絕對值得推介。

我咁講呢間應該係觀塘區最好嘅鐵板燒,絕對值得推介。
  • A5日本宮崎和牛薄燒
  • 龍蝦
櫻.席前鐵板燒二人前, 三位FREE1位, 更贈送活龍蝦一隻,價錢係抵既, 用料亦新鮮, 個人覺得如果加多少少調味件事會再昇華啲。櫻.席前鐵板燒二人前套餐內並有刺身、活鮑魚、A5和牛薄燒、銀鱈魚.先送上沙律,刺身。兩款都食到材料非常新鮮,之後當然係主菜銀雪魚,鮑魚,龍蝦,A5和牛。個人覺得銀鱈魚個皮可以煎脆d,鮑魚非常淋加鮮,龍蝦鮮美,但可能廚師個控制時間有少少問題,未能注意到我同朋友傾緊偈,A5和牛薄燒未能準確控制時間(我之前既菜未食晒已經放下A5和牛燒)結果A5和牛中間嘅蒜片已經淋晒。之後到炒飯(我同另外一個女性朋友也飽到吃不下了要外帶😆因為想食餘下的甜品(焦糖多士)但未有想像中嘅好食(個人囗味)。
2021-06-27
$586.5 (午餐)
2021-07-29 863 瀏覽
一個午餐 食到兩個女仔都好飽🤣食物有好質素 一黎就有沙律🥗但因為我唔食沙律 我就冇食到 我fd食左話好食 味道唔錯 之後慢慢食完就上刺身 因為我fd對🦐🦐過敏 就換左第二種魚俾佢 味道都好鮮 唔會有腥味❤️ 之後就開始鐵板環節 第一樣上嘅系煎銀鱈魚 師傅會好細心咁同你介紹會有啲咩 用左咩汁 小心有骨等 食第一啖就覺得好正 表面煎到好脆身 但裏面魚肉好滑 啱啱好熟嘅狀態 而裏面啲魚油口感豐厚 同嫩滑唧魚肉夾埋 有好鮮明對比嘅口感 其實我地食完條魚已經有小小飽🤣🤣好在餐廳都好貼心咁準備左杯茶 飲一啖就好解膩 第二味上嘅系南非鮑魚 你見佢燒咁耐 會以為口感唔多唔少會有啲鞋口 個結果師傅都真系好出色 時候控制得啱啱好 表面有少少焦香 內裏係啱啱好嘅熟度 點埋旁邊嘅鹽 就帶左鮑魚嘅鮮味出去 第三味系半邊龍蝦 佢加左本身龍蝦嘅膏 同師傅精心挑選嘅醬汁 味道好夾又好濃郁 食第一啖就心心眼😍我朋友對🦐🦐過敏 師傅就轉左鵝肝俾佢 煎到金黃色 食落又唔油 另外仲有個甜甜地啲包仔 同鹅肝出其不意地好襯 去到牛肉卷個part 裏面夾咗啲炸蒜同埋蔥 口感好好食 仲要好貼心攞塊多士嚟朔油 之後就到海膽炒飯 超級好食 必食之選 甜品嘅蜜桃雪吧都好好食 好重蜜桃味 仲要係用蜜桃殼嚟裝住
2021-07-29
生日
2021-07-28 860 瀏覽
第一次系香港食日式鉄板燒,有位師父仔系面前燒比你食,我哋食得好舒服又開心,要多謝師仔阿東,一邊食一邊傾吓偈,有氣氛,食物質素又新鮮,第一個沙律好清新,鮑魚龍蝦蟹鉗,啖啖肉,正,牛肉卷第一次食,包住大量葱,同脆脆片片,好味道,炒飯好有份量,焦糖麵包頂呱呱,會再來吃,一定介紹給朋友。但稍嫌杯茶唔係好夠熱
2021-07-22 706 瀏覽
之前係餐廳隔離座大廈Studio影證件相,經過見到呢間餐廳...Bookmark咗要試試😏*********櫻· 席前鉄板燒二人前($1080)—————前菜汁煮牛舌-時令沙律蘆薈粒田園沙律配柚子醋當中有蕃茄、粟米🌽、紅腰豆、火箭菜同蘆薈粒甜甜嘅蘆薈粒,配上酸微微嘅柚子醋,非常開胃-時令刺身5款帆立貝、鱸魚、門鱔(Hamo)、鯖魚、赤身店員介紹先由味道最淡的開始食,最後食味道最濃嘅之前未食過門鱔同鯖魚刺身...以為門鱔會係腍身,原來係爽口嘅,配埋醬好清新🤩-銀鱈魚廚師先將銀鱈魚煎香魚皮,再將成塊魚皮起出嚟,慢慢煎香、再煎至乾脆一啖咬落超驚艷😱脆到不得了‼️好似薯片咁銀鱈魚新鮮雪白,煎到外脆內軟🤤廚師仲好有心機咁擺到靚靚,成塊魚皮豎起咁俾我地影相-鐵板燒活南非鮑魚鮑魚有大半隻手掌咁大隻,好生猛仲郁郁吓新鮮嘅鮑魚唔需要調味都可以食到本身嘅鮮味,廚師提議先食原味,如果覺得唔夠味...先點吓旁邊嘅海鹽我就覺得唔點海鹽都夠哂味,而且非常彈牙-鉄板燒活龍蝦(1隻)‼️送‼️廚師會將龍蝦起肉,加入龍蝦本身嘅膏同蝦汁一齊炒啱哂懶人,食落啖啖肉,仲有濃濃嘅蝦汁包住爽口彈牙嘅龍蝦肉👍🏻-肉皿美國牛肉薄燒雖然牛肉
*********
櫻· 席前鉄板燒二人前($1080)

—————
汁煮牛舌
時令沙律
蘆薈粒田園沙律配柚子醋
當中有蕃茄、粟米🌽、紅腰豆、火箭菜同蘆薈粒
甜甜嘅蘆薈粒,配上酸微微嘅柚子醋,非常開胃

時令刺身5款

帆立貝、鱸魚、門鱔(Hamo)、鯖魚、赤身
店員介紹先由味道最淡的開始食,最後食味道最濃嘅
之前未食過門鱔同鯖魚刺身...
以為門鱔會係腍身,原來係爽口嘅,配埋醬好清新🤩
銀鱈魚

一啖咬落超驚艷😱脆到不得了‼️好似薯片咁
銀鱈魚新鮮雪白,煎到外脆內軟🤤
廚師仲好有心機咁擺到靚靚,成塊魚皮豎起咁俾我地影相
鐵板燒活南非鮑魚
鮑魚有大半隻手掌咁大隻,好生猛仲郁郁吓
我就覺得唔點海鹽都夠哂味,而且非常彈牙

鉄板燒活龍蝦(1隻)
‼️送‼️

廚師會將龍蝦起肉,加入龍蝦本身嘅膏同蝦汁一齊炒

肉皿

美國牛肉薄燒
雖然牛肉係薄切,但質素都唔錯,加上蔥同炸蒜,非常香口

櫻花蝦煮野菜
食咗油膩野都要食番啲菜...
湯雖然清,但係櫻花蝦嘅鮮味好出
梅清湯
呢個湯好特別!好少飲到啲湯係酸酸微微,店員話梅清湯啱哂宜家天氣咁熱飲,可以消暑解渴
炒飯
加入蛋、蔥花、煙肉炒到粒粒分明,乾身唔會油

牛油焦糖多士
好邪惡嘅多士~
廚師係麵包上加牛油同大量砂糖,再反轉不斷壓煎,煎到又薄又脆,真係好想encore呢塊多士🤤
甜品
朱古力、蘋果味卷蛋

**********
真係非常之滿足,可以睇住廚師係面前一邊煮...我一邊食
呢餐飯除咗色、香、味俱全之外,仲有視覺嘅享受,絕對值得一試‼️
2021-06-09
  • 銀鱈魚