2023-03-19 443 瀏覽
之前服務態度唔錯但係而家服務態度好差,環境冇之前好,餐牌聽錯,並且彈係顧客冇講清楚,對顧客愛理不理,扮冇聽見,而且雲吞麵同菜心好難食,以後都唔去埋The service attitude is extremely poor and unpalatableThe service attitude was good before, but now the service attitude is poor. The environment is not as good as before. The menu is misheard, and the accusation is that the customer did not make it clear, ignored the customer, pretended not to hear, and the wonton noodles and cabbage are so unpalatable, I will never go again
2021-07-14 1074 瀏覽
第一次寫食評,寫完仲一肚氣。若不是因為要長時間住麗豪酒店,都幾難有機會去呢度食嘢。地方唔見得企理,殘殘舊舊,不過間酒店都幾十年,係咁上下。早餐唔得,唔好食,用個細碟擺哂堆野落去,睇到已經唔開胃。蕃茄湯通粉個好似清湯咁款,淡口兼夾水汪汪的。酒店送的早餐卷食咗幾餐就放棄了。晚餐為咗想食菜,叫個菜心炒牛肉,中伏了!菜係淥完先同牛肉兜兩下,食得出架,淋架,廚房仲話係炒。當我未食過炒菜咩。廢事換,好一餐唔好又一餐。
2021-07-14
2021-03-24 1048 瀏覽
以前光顧沙田麗豪酒店地下的月光光,主要是因為佢營業時間長,價錢都合宜,但老實說除了出名足料的老火湯和肥叉燒外,其他食物水準及環境衞生真是一般。但經過這幾個月的疫情衝擊,明顯整間鋪頭被整頓一番。今日晚餐到訪,由menu的款式,到鋪面衞生情況,甚至服務的進步都已令我刮目相看了,再品嚐新食譜下的小菜,總算不枉是酒店內的食肆了。今次叫了最愛的咕嚕肉及蘿蔔炆牛腩煲,亦是我食得最有要求的兩道菜。結果不負眾望: 咕嚕肉外脆肉嫩,每件都有掛上醬汁,而且上碟時仍然熱騰騰的,配菜的菠蘿都不遜色,甜且有汁,並非乾巴巴的。至於蘿蔔忟牛腩煲,牛腩軟化入味,夾著少許彈牙牛根,令人不捨得狼嚥下去。白蘿蔔亦是另一加分位,入口即溶,非常出色。今餐後,決定會密密再來,因為好期待品嚐埋鄰近枱上的美食

今餐後,決定會密密再來,因為好期待品嚐埋鄰近枱上的美食
2021-03-23
2020-09-14 1002 瀏覽
同事有介紹過佢哋嘅午餐又平又好好食,所以搵日午餐一齊出去獎勵下自己🤣諗住酒店會好貴喇,又吾算咼約莫70蚊度!但好值嘅滑蛋叉燒飯有個例湯俾你飲咗先嘅,飲住等!佢真係...真係超大碗!佢啲叉燒好好味,係梅頭肉,所以吾會好硬又或者好鞋!叉燒份量絕對足夠你食哂一大碗飯,有小小半肥瘦,再配甜鼓油!不過落豉油就落得多咗🤣咸咗小小!滑蛋都唔錯,吾會太老,有少少半生熟嘅感覺,但就係咁樣先會滑啲!食到最後真係有啲食唔下去嘅感覺,因為真係好大碗飯😅但性價比高!!!

滑蛋叉燒飯
2020-05-06 724 瀏覽
疫市去食飯,午餐推介黃袍叉燒飯。叉燒靚過行幾個街口果間xx大王。黃袍就係滑蛋。好滑蛋香奶香味濃。最重要係酒店用靚米。唔硬唔軟剛剛好。二人set,這個質數一樣好抵食。加上有張美食卡有折。 $168有湯有菜有兩款燒味有個小炒,仲有埋紅豆沙。認真抵食。
2020-01-07 692 瀏覽
放工去沙田探朋友,探完都已經九點幾,發現仲未食野,好肚餓添即刻出去搵食!經過麗豪酒店樓下見到有間好似唔錯既港式餐廳,即刻入去試下。餐廳環境唔錯,地方乾淨燈火通明,晚市選擇都多,有飯有麵,最後點了鮮蝦雲吞麵。本身對食物沒有太多期望諗住食飽就算,但當雲吞麵送上時就好有驚喜。個麵好新鮮好熱,d蝦子浮上湯上面。個湯好鮮味,重點是雲吞新鮮彈牙,入面d蝦好有鮮味。麵的份量較少,但有五粒鮮蝦雲吞搭夠,所以都飽肚。重點是食完唔口渴,無咩味精下次會再光顧!
放工去沙田探朋友,探完都已經九點幾,發現仲未食野,好肚餓添

下次會再光顧!
鮮蝦雲吞麵
2020-01-06
鮮蝦雲吞麵
2019-08-07 709 瀏覽
星期日通常都會出去搵食,咁岩開車經過見到呢間酒店餐廳又有甜品食,一次過滿足曬2個願望!晚餐佢有2人餐選擇,兩款燒味再加多一個送,仲要有油菜,2個飯,2個湯,2個甜品!都係百令蚊左右!其實真係幾抵食!味道又唔錯,坐得都算舒服!
2019-05-14 701 瀏覽
麗豪酒店嘅食肆來講,呢間真係算係最平,港人風味,而且食物種類算多,可能因為咁,人流都比較多因為我哋有優惠券,以一個好平嘅價錢叫咗一個砂鍋雞粥,佢仲送一碟花生炸豆腐,另外在要左一個馬來炒貴叼睇落去好普通嘅餸,估唔到食落去咁好味,尤其係個砂鍋雞粥,非常入味,啲雞又滑,食到停唔到口,個炸豆腐都好驚喜,非常香脆,配上特別醬汁,真係唔錯,相比之下個炒貴叼就比較遜色,唔係好夠鑊氣,味道偏淡,但整體來講都係好唔錯嘅,值得一試
沙鍋雞粥
花生炸豆腐
馬來炒貴叼
2019-04-19 943 瀏覽
路經沙田 見"月光光"收1點宵夜套餐吸引 粥餐$112 飯餐$132酒店附屬麵店 價錢可接受12點入場 侍應想唔做 ……好彩有另1客人 坐低即落order侍應措手不及 咁至帶挈有宵夜食女侍應有招呼 但唔係好 要茶冇茶 只提供水(女侍話: 呢個鐘數冇得提供)盅頭飯套餐 $132鳳爪排骨飯 +點心x2 +淨云吞/水餃鳳爪排骨飯~ 大盅 飯靚 材料足點心x2 ~ 小籠包~ 4隻滿餡脹卜卜 好味道有少湯汁 唔爆汁 肉餡鮮甜鵪鶉蛋燒賣~ 3件 旦嫩唔老肉嫩有汁唔重味 剛剛好冇虾餃 冇糯米雞 女侍又係話:呢個鐘數冇(理所當然咁)咁熱門又咁受歡迎嘅點心都冇 係咪應該要預多啲貨呢!?小妹又唔係廚師 預貨真係識條鐵虾餃淨食~ 6粒 虾子湯底味濃郁粒粒云吞有虾 云吞皮金魚尾但肉餡切得大嚿 肥肉筋咬唔入題外話評論2分店 ~九龍城月光光 嘅 云吞服務沙田月光光 云吞優勝得多服務
路經沙田 見"月光光"收1點
宵夜套餐吸引
粥餐$112 飯餐$132
酒店附屬麵店 價錢可接受

12點入場 侍應想唔做 ……
好彩有另1客人 坐低即落order
侍應措手不及 咁至帶挈有宵夜食

侍應有招呼 但唔係好

要茶冇茶 只提供水
(女侍話: 呢個鐘數冇得提供)
盅頭飯套餐 $132

鵪鶉蛋燒賣~ 3件 旦嫩唔老

肉嫩有汁唔重味 剛剛好
小籠包 鵪鶉蛋燒賣

冇虾餃 冇糯米雞

女侍又係話:呢個鐘數冇(理所當然咁)
咁熱門又咁受歡迎嘅點心都冇
係咪應該要預多啲貨呢!?
小妹又唔係廚師 預貨真係識條鐵

虾餃淨食~ 6粒 虾子湯底味濃郁

粒粒云吞有虾 云吞皮金魚尾
但肉餡切得大嚿 肥肉筋咬唔入

淨云吞

云吞湯底 多虾子

云吞肉餡

題外話評論2分店 ~
九龍城月光光 嘅 云吞

沙田月光光 云吞優勝得多
2019-04-17
$66 (宵夜)
套餐
鳳爪排骨飯
小籠包 鵪鶉蛋燒賣
云吞湯底 多虾子
  • 雲吞
  • 鵪鶉蛋燒賣
  • 小籠包
2018-11-04 758 瀏覽
午飯,來到呢間麗豪酒店旁邊的高級茶餐廳。餐牌基本上十年如一,而且選擇唔算好多。主打還是燒味飯,雲吞麵,乾炒牛河和生滾粥。標榜港式口味,睇得出主要係為內地客而設的。一行四人,反覆硏究,最後三人都吃叉燒,另外一人吃雲吞麵。因為佢D叉燒除左瘦D之外基本上都幾好味,份量都多。四十八元包例湯,不是味精水那種。雲呑麵亦是 四十八蚊,比較大碗,飽肚用的正常野。飲野加九蚊,很大杯有排飮。油菜加十五,整體性價比ok 啦!餐廳響呢區來講算好坐,比較闊落,而且易有位,久唔久食下都 ok 。服務就一般啫,待應似人手不足,令食客經常燥燥地。
午飯,來到呢間麗豪酒店旁邊的高級茶餐廳。

餐牌基本上十年如一,而且選擇唔算好多。

雲呑麵亦是 四十八蚊,比較大碗,飽肚用的正常野。

飲野加九蚊,很大杯有排飮。油菜加十五,整體性價比ok 啦!

服務就一般啫,待應似人手不足,令食客經常燥燥地。

2018-08-31 616 瀏覽
麗豪酒店的餐廳, 有早餐食, 房客有9折, 就來試試。現場環境一般, 有蚊, 衛生麻麻, 食完D野唔會好快執拾。十點幾, 竟然無晒雞扒豬扒牛扒, 叫左奄列餐, 本身有鮮茄湯通, 黎到唔似樣, 問下先知無晒蕃茄湯, 轉左雲吞湯, 第一落單時無講, 第二上菜時唔講, 當無事咁放低, 今時今日咁既服務認真差。雲吞湯配通粉, 唔係好夾, 但味道OK。奄列, 火腿, 腸仔, 青瓜等, 不過不失, 餐飲有牛奶或鮮橙汁係賣點, 當然要選。
麗豪酒店的餐廳, 有早餐食, 房客有9折, 就來試試。
現場環境一般, 有蚊, 衛生麻麻, 食完D野唔會好快執拾。

2018-01-15 1039 瀏覽
雖然不是酒店的大飱廳,但假假地都是在酒店裡的食店。你能想像在其內吃一頓早餐,有牛扒(當然你可選雞扒、豬扒),有旦、北海道鮮奶、濃湯通粉等,但只需58元。難得的是該區居民及教師更有八五折,埋單只是四十多,實在真的益街坊😘😘😘早餐有中、西式及健怡可選擇,食粥食麪,悉隨尊便!從蛋到肉到飲料,可自度所喜而要求變化。好的早餐預視著一天美好的開始,更何況這樣豐富的早餐,營養均衡。週日不用返工,睡晚一點,吃遲一點,連午餐也可慳番:)

2018-01-13 687 瀏覽
吃了差不多3個小時的晚餐晚餐餐牌我們點選了以下的食物晚餐小菜,味道一般,我點的牛腩煲好油膩!Um......但是,它所附送的例湯好好飲呢!飯後,我們點了兩個甜品,味道有驚喜下回,可以再來吃甜品!
2017-11-01 628 瀏覽
燒鴨义燒飯义燒半肥瘦(肉鲜嫩)义燒燒汁惹味燒鴨皮燒得香脆,燒得剛好(肉保留到肉汁,特出肉的口感)湯(只是微暖)菜有腐竹的清香雲吞推介湯底(魚湯鲜甜,無腥味)好飲海苔吸收魚湯的味道,增加鲜味餡料滿滿豬肉新鲜蝦好大粒,鲜甜彈牙红豆沙(好甜)推介~紫薯足料(啖啖紫薯蓉)甜味剛好好好味檸茶味濃奶茶茶好濃郁(有小小苦澀味)奶的比例比茶小,有種澀的味道。
燒味客飯
义燒
燒鴨
鲜魚湯海苔鴛鴦雲吞
紫心蕃薯露
2017-10-29 455 瀏覽
沙田上班族的其一難處就是唔知食乜,唔係冇野食,係冇野好食。中、西、日、韓、泰、越真係樣樣都有,但就係樣樣都普普通通,因此大家食野都轉向以平價為主,而非味道,今次午餐又唔知食乜好的情況下,就亂入左酒店樓下的茶餐廳。叫左個菜肉雲吞麵,真係大大份,麵同餸夠哂多,4大粒雲吞,事不宜遲,先食1粒,皮係薄既,餡裡面蝦肉係爽但冇味既,普通啦,加辣椒油食會好食D。再飲一嗒湯,好鹹,同生麵一齊食會平衡點。總括而言,唔係難食,但普普通通啦,求飽肚一定冇問題
菜肉雲吞麵

總括而言,唔係難食,但普普通通啦,求飽肚一定冇問題