招聘中
月薪 (面議)
$20,000-$26,000
月薪
2024-04-14 94 瀏覽
🆘這個蒜泥白肉真的可以算是我點過的蒜泥白肉最難吃top1 😭 分量相對價錢而言不算少,但是是冷的🥶(我可以理解這是涼菜 但它是冷到凍牙齒的那種)憑一己之力刷新我蒜泥白肉的下限;肉片全部粘連在一起,一坨坨的還要費好大力分開。感覺就是煮了切了進急凍,解凍都不解凍直接拿出來淋上醬料就上菜。OMG怎麼可以如此難吃😱 紅燒牛肉麵和鹽酥雞中規中矩 可以點。功夫面的肉碎挺香。總體而言湊合 但是不值👋🏻。。。。。。。。
  • 黄金香酥鸡
2024-02-20 365 瀏覽
此網頁說明收工時間是22:00,當在20:30入座後,到21:00有員工前來詢問還有無落单,因為已經到最後落單時間,及後又有員工告訴話收21:30,又延至21:00又有員工前來話收21:15,要埋單離開,究竟發生什麼事???食餐飯啫,我是否阻你們員工收工???是否負責需要教育下他的員工信息?

食餐飯啫,我是否阻你們員工收工???

是否負責需要教育下他的員工信息?
2024-01-11 490 瀏覽
掂過👍!喺人流熙熙攘攘嘅新城市廣場揾到春水堂這寶地,我實試咗嗌名嘅台灣小食和飲品。首先,紅燒牛肉麵真係正!啲牛肉滋味十足,啖啖肉嘅感覺好滿足,啲麵條Q彈得黎又吸滿湯汁。講真佢嘅湯頭微咸,但係飲落去暖笠笠嘅好舒服。跟住嚟返個黃金香酥雞,真系好過癮,脆皮下面嘅肉汁滿滿,每啖都嘜得舌頭直甩。再加上香滑嘅珍珠奶茶,珍珠Q彈得羅,奶茶香淡淡,唔會太甜,解膩有餘。不過,食物溫度嗰邊有少少遺憾,牛肉麵同埋拉麵都變咗溫哋,希望佢哋下次可以改善啲俾客人更加完美嘅享受。下次有機會我一定要試吓佢哋嘅御品三寶牛肉麵,睇嚟足料過癮,牛筋同埋金錢肚令人心思思。嚟到這度,真係令人想即刻打卡分享俾朋友知!🥣🍗🥤

沙田春水堂等候時間:午餐時間大約要排隊半小時方能入坐下單後,主食大約需等15分鐘服務:若堂食另有加一服務費外賣App的價格和堂食菜單一樣堂食的服務不怎麼樣酸菜白肉湯麵:沙田分店終於有了✌️$88超級喜歡的酸度,推薦給喜酸人士!酸菜很多,湯底惹味,開胃解饞~白肉就是蒜泥白肉的白肉,但感覺脂肪較少。麻辣鴨血鴨胸米粉:$88低調的麻辣,辣度有在。鴨血很滑很嫩,讚。海鹽焦糖珍珠拿鐵:大推!$42厚奶上的焦糖脆脆,香香的超好吃😋厚奶下的拿鐵,醇厚回甘,像是普洱茶底上和下的綜合,就沒有太甜的顧慮層次口感較珍珠奶茶豐富
沙田春水堂

若堂食另有加一服務費
外賣App的價格和堂食菜單一樣
堂食的服務不怎麼樣

酸菜白肉湯麵:沙田分店終於有了✌️
超級喜歡的酸度,推薦給喜酸人士!
酸菜很多,湯底惹味,開胃解饞~
白肉就是蒜泥白肉的白肉,但感覺脂肪較少。

麻辣鴨血鴨胸米粉:
低調的麻辣,辣度有在。
鴨血很滑很嫩,讚。

海鹽焦糖珍珠拿鐵

海鹽焦糖珍珠拿鐵:大推!
厚奶上的焦糖脆脆,香香的超好吃😋
厚奶下的拿鐵,醇厚回甘,像是普洱茶底
上和下的綜合,就沒有太甜的顧慮
層次口感較珍珠奶茶豐富

2024-01-01
海鹽焦糖珍珠拿鐵
  • 酸菜白肉拉麵
2023-12-04 470 瀏覽
講到台灣野 一定要食春水堂🙌🏻🙌🏻🙌🏻(短短一個月內已經食左三次🤭)🌟半筋半肉蕃茄牛肉麵蕃茄湯好濃好開胃,牛肉淋嘅程度啱啱好 好好味,不過麵嘅份量高偏少🫣🌟黃金香酥雞值得推介嘅小食,外皮好薄好脆,雞肉好嫩,咬落去唔會一pat粉咁 味道一流👅👍🏼🌟慢煮豬手‼️男朋友話一定一定要食‼️豬手煮到好淋,而且吸曬啲滷水汁,連我平時唔食豬手嘅人都忍唔住食番兩舊🤭🌟滷香拼盤拼盤有牛肚、牛筋同大腸,一次過滿足你三個要求,加上濃濃嘅滷水汁,一樣咁正😋🌟魯肉飯台灣最出名嘅魯肉飯反而有啲遜色,飯煮得太濕,而且魯肉唔多夠味🫠總結而言 食物質素大部分都出色,十分有台灣嘅味道,但價錢方面個人認為有小小偏貴,不過都值得推介比大家品嘗~🤤(重點係佢港九新界都總會有間分店喺你附近)📍 (新城市廣場三期) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場三期3樓A332&A363A號舖
講到台灣野 一定要食春水堂🙌🏻🙌🏻🙌🏻
(短短一個月內已經食左三次🤭)

🌟半筋半肉蕃茄牛肉麵

🌟黃金香酥雞

🌟慢煮豬手

🌟滷香拼盤

🌟魯肉飯

(重點係佢港九新界都總會有間分店喺你附近)

📍 (新城市廣場三期) (沙田)
2023-10-12 614 瀏覽
朋友成日介紹春水堂食牛肉麵,次前係銅鑼灣食過,覺得唔係太特別,一直唔會特別去搵春水堂食。呢日行開新城市呢邊,D食肆好似無咩太吸引,所以入左去春水堂試多次,認真品嚐一下佢既味道,但係食完之後我都覺得普普通通的,唔會特別要再去搵黎食。而且,一直覺得呢間價錢性價比低,食碗麵要成九十蚊,飲杯野要三十蚊,一餐午餐要成百鬆D蚊埋單,感覺唔太值,所以下次Lunch都未必再會選呢間食牛肉麵湯味濃,但牛肉較有口感,麵質唔錯珍珠奶茶奶味重,茶味唔夠

牛肉麵
湯味濃,但牛肉較有口感,麵質唔錯
奶味重,茶味唔夠
2023-08-11 820 瀏覽
沙田春水堂服務態度惡劣 工作人員倦怠冇禮貌 用餐體驗極差之後都唔會返個間店食野Really, it is the first time in my whole life to see such bad service — rude and impolite. It is ridiculous such kind of restaurant has not been shuttered down.For sure, I will never step into this restaurant again, highly not recommend.
沙田春水堂服務態度惡劣 工作人員倦怠冇禮貌 用餐體驗極差
之後都唔會返個間店食野
2023-07-31 764 瀏覽
行開一田超市,上樓上搵野食,其中人氣台式食品"春水堂",都食過幾間分店,間間都保持到個味道,確實有水準,難怪每次繁忙時間都大排長龍。一家三口等了半小時都順利入座,QR code落單。今次點了麻辣牛肉麵(半筋半腩)($92),牛肉麵保持都水準,筋腩都易入口,湯底夠熱,推薦!手工素麵線 ($55),有魯肉,香芹好香口,夏天非常啱食,麵質爽口黃金香酥雞 ($55) 好好食,但略為鹹了些魯肉飯 (小碗)($35),小朋友每次啱食 ,魯肉野味 滷香大腸($55) 唔腥,爽口,配埋芽菜底好食珍珠奶茶($36) 茶味夠濃 ,  來到必推介香醇奶茶 ($34) 同樣茶味濃,香滑,好飲所有食物好食,  咁多間分店都保持水準,  出餐好快,  同樣食完好快收拾,整體都滿意!
黃金香酥雞 ($55) 好好食,但略為鹹了些
魯肉飯 (小碗)($35),小朋友每次啱食 ,魯肉野味
滷香大腸($55) 唔腥,爽口,配埋芽菜底好食
珍珠奶茶($36) 茶味夠濃 ,  來到必推介
香醇奶茶 ($34) 同樣茶味濃,香滑,好飲
麻辣牛肉麵(半筋半肉 )
手工素麵線
黃金香酥雞
魯肉飯 (小碗)
滷香大腸
2023-07-08
麻辣牛肉麵(半筋半肉 )
手工素麵線
黃金香酥雞
魯肉飯 (小碗)
滷香大腸
2023-07-03 671 瀏覽
三寶牛肉麵,有牛展牛肚牛根湯頭很濃,牛肉很嫩,輕輕一咬就撕開差點連湯都想喝清座位好寬闊,枱與枱之間有足夠空間,唔會感覺太迫太侷促點了一杯珍珠紅茶都算好飲但小食鹽酥雞,芋頭糕(?)味道就一般般總體不錯
三寶牛肉麵,有牛展牛肚牛根
湯頭很濃,牛肉很嫩,輕輕一咬就撕開
差點連湯都想喝清

御品三寶牛肉麵

座位好寬闊,枱與枱之間有足夠空間,
唔會感覺太迫太侷促

點了一杯珍珠紅茶都算好飲
但小食鹽酥雞,芋頭糕(?)味道就一般般
總體不錯
2023-07-02
御品三寶牛肉麵
2023-07-02 420 瀏覽
春水堂以台灣牛肉麵為主打嘅餐廳,有多款台式麵類,便當,小食及飲品選擇。當日點咗蕃茄牛肉麵同麻辣牛肚。蕃茄牛肉麵湯頭濃郁鮮甜,牛肉肉質鮮嫩,配上Q彈有嚼勁嘅麵條,非常開胃。而麻辣牛肚口感辣度適中,牛肚軟嫩有嚼勁。餐廳環境寬敞明亮,整體整潔舒適。但服務員清理枱面時,一而再再而三將已經喺佢手上嘅筷子跌落枱面,實在係可以小心d。但整體服務尚算ok。價錢方面,CP值屬一般。食物味道ok,但份量略少。一般女仔食量應該覺得足夠,但以大食嘅我嚟講就未夠飽。總體來說,如果鍾意食牛肉麵,呢度值得一試。

。但整體服務尚算ok。

總體來說,如果鍾意食牛肉麵,呢度值得一試。
2023-05-02 868 瀏覽
📍春水堂🐮紅燒牛肉麵(半筋半肉)$82牛肉切得好厚身,仲係到諗咬落去會唔會好韌,但個牛肉帶有少少筋位,所以淋得黎又有少少彈性,食落口就多左重口感😆牛肉既分量都唔少,有6-7大嚿,比起出面餐廳食既真係多好多🤩🌶️麻辣牛肉麵(半筋半肉)$82中意食辣既我就點左碗麻辣牛肉麵,亦都係半筋半肉,主要唔同既係湯底,會明顯見到有辣椒、秘製既辣油、蔥、菜等🤣辣得幾過癮!🥵🐥黃金香酥雞 $48炸得酥脆,外皮香黃色既,亦都算大嚿!一咬開見到炸粉唔會好厚,算係薄身,但冇乜肉汁,有少少乾身🫣比起麵,個雞就有啲失色🥲🍫朱古力奶茶 $36正正常常嘅一杯朱古力奶茶,朱古力味唔算好濃~整體都算okay! ⭐️好味指數: 7.5/10📍春水堂 (新城市廣場) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場3期3樓A332及A363A號舖
📍春水堂
紅燒牛肉麵(半筋半肉)

🐮紅燒牛肉麵(半筋半肉)$82

麻辣牛肉麵  (半筋半肉)

🌶️麻辣牛肉麵(半筋半肉)$82

🐥黃金香酥雞 $48

朱古力奶茶

🍫朱古力奶茶 $36

⭐️好味指數: 7.5/10

📍春水堂 (新城市廣場) (沙田)
紅燒牛肉麵(半筋半肉)
麻辣牛肉麵  (半筋半肉)
  • 紅燒牛肉麵
  • 麻辣牛肉麵
2023-04-30 394 瀏覽
同一家店点的饮料外带变堂食要加费用5元,而且态度好差,东西分量很少也不好吃,价格贵,还没吃完就催人结账,太讨厌了,差评,不要来真的味道很一般,不好吃,很难吃,还吃不饱,服务员态度很差呀
真的味道很一般,不好吃,很难吃,还吃不饱,服务员态度很差呀
今日經過春水堂想食佢個牛肉麵,見冇乜人排,即刻去!叫左一碗半筋半肉紅燒牛肉麵,好食!湯底正,麵條都唔錯,掛湯的!牛肉都整得好好食,好淋另外叫左杯鐵觀音拿鐵,有驚喜,不過下次可以叫少甜,整體都好飲嘅!最後叫左個甜品,有啲失望!以前食好食啲!個蛋糕好亁!以前係濕濕地,好好味架。宜家個cream打得麻麻地,珍珠又唔好食。希望下次食會有進步!

2023-04-24 155 瀏覽
今日lunch經沙田,平時大排長龍嘅春水堂咁啱不太多人,我即刻衝入去。呢度點餐用qr code,幾方便。叫左紅燒牛肉麵,鐵觀音拿鐵,珍珠奶茶蛋糕。先講個牛肉麵,有驚喜,真係唔錯!啲牛肉同牛筋都煮到好淋,好好食,牛嘅份量都多麵底都唔錯,啲麵淋得黎又有咬口同掛湯,幾好!只可惜麵嘅份量比較少,男仔食一定唔夠,可能要3碗先夠。另外個湯底都唔錯!只係酸菜少左啲,一啖食完。鐵觀音拿鐵都推薦大家試下,個茶味幾出,幾好飲,下次試少甜可能都好飲。至於個蛋糕,有少少失望,我記得以前食係好鬆軟,個cream又打得好食。但今日食就覺得個蛋糕偏硬同乾,cream又打得一般,珍珠咬落冇乜口感
呢度點餐用qr code,幾方便。
叫左紅燒牛肉麵,鐵觀音拿鐵,珍珠奶茶蛋糕。

另外個湯底都唔錯!只係酸菜少左啲,一啖食完。

• 紅燒牛肉麵(半筋半肉)
2023-04-21 309 瀏覽
去到沙田新城市,對於有選擇困難症的人來說,可能是一個挑戰,哈哈.....左選右選,左睇右睇,大家同意未試過春水堂又還掂唔使排隊,不如入去試吓吧!職員安排了坐位給我們後,就遞上了落單的掃瞄QR CODE。雖然這裡職員還算多,但服務態度就一般了。1️⃣手工麻香麵線。$55🔎麵整得岩岩好,不過食完會覺得唔夠喉。2️⃣滷香大腸。$55🔎沒有難聞的怪味,腸身很軟腍,但不太喜歡有點像肥膏既東西。3️⃣黃金地瓜條。$38🔎地瓜不是太甜,不過不失。4️⃣台式芋米糕。$33🔎第一次嘗試,還以為會有芋頭味,原來是沒有什麼味道。
職員安排了坐位給我們後,就遞上了落單的掃瞄QR CODE。
雖然這裡職員還算多,但服務態度就一般了。

1️⃣手工麻香麵線。$55
🔎麵整得岩岩好,不過食完會覺得唔夠喉。
2️⃣滷香大腸。$55
🔎沒有難聞的怪味,腸身很軟腍,但不太喜歡有點像肥膏既東西。
3️⃣黃金地瓜條。$38
🔎地瓜不是太甜,不過不失。
4️⃣台式芋米糕。$33
🔎第一次嘗試,還以為會有芋頭味,原來是沒有什麼味道。
2023-04-10