餐廳: 日本酒部門 酒鋪·角打
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-13 12 瀏覽
Nippon sake bar@tst🌟每日三點至九點,係會有一個特別嘅special promotion, $98/1hr, 係會有一個特別promotion,係會有10隻唔同嘅清酒俾客人任飲,當然要量力而為啦,我哋當日係有九隻唔同嘅清酒,再加一款梅酒,我就主要係嘗試清酒,鍾意是多少少嘅朋友可以每一款半杯,令到自己可以是更加多唔同嘅清酒,店員非常有禮貌,亦都非常客氣,最後我試完仲買多隻之後揀咗兩支清酒返屋企比屋企人,佢仲俾咗折我。鍾意飲清酒嘅朋友,不妨可以嚟呢一間happy hour, 呢個價錢,飲一杯啤酒都唔止好飲程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟抵飲程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
Nippon sake bar@tst

好飲程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
抵飲程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
2024-04-26 24 瀏覽
呢一間主要做零售嘅清酒店,位於尖沙咀,喺諾士佛台附近,行到盡頭就係,位置嚟講都幾方便,佢主要係做零售,所以有好多唔同嘅清酒售賣,與此同時佢都會做角打!如果清酒就98/1小時,會有10種唔同嘅清酒俾大家嘗試,如果飲啤酒就38/杯,非常適合收工同朋友去小酌一下,另外店員嘅態度服務亦都非常有禮貌,一定會幫你揀到一種啱你飲嘅酒,佢哋對於每一種清酒嘅屬性都非常理解,例如我比較鍾意飲甜嘅,店員都非常專業咁樣幫我搵到屬於自己鍾意嘅清酒,另外佢哋都有上網平台可以叫返屋企,鍾意清酒嘅朋友唔可以錯過
2024-04-09 31 瀏覽
中意飲sake嘅我最近喺日本酒部門 @nipponshudepartment order咗3款人氣sake,仲可以即日送貨添,當晚即刻拎去同朋感覺食日本餐🍶🍶 川亀 愛山 純米酒沉穩米香米味,熟果襯托,酒體緊實,口感圓潤,甘辛平衡。🍶 龍之尾 純米吟釀優雅果香同時米味,口感隨溫度變化。🍶 寒菊 電照菊 純米大吟釀 無濾過生原酒黃桃,蘋果香氣,酒體圓渾帶蜜柑皮酸感,透滑口感。訂購滿$600免費送貨。滿$1,000即日送貨!逢星期一、二仲有限時優惠 $628 就可以帶走3支720ml嘅sake🤩📍尖沙咀柯士甸路15B號嘉華大廈地下B1店

🍶 川亀 愛山 純米酒
沉穩米香米味,熟果襯托,酒體緊實,口感圓潤,甘辛平衡。

🍶 龍之尾 純米吟釀
優雅果香同時米味,口感隨溫度變化。

🍶 寒菊 電照菊 純米大吟釀 無濾過生原酒
黃桃,蘋果香氣,酒體圓渾帶蜜柑皮酸感,透滑口感。

📍尖沙咀柯士甸路15B號嘉華大廈地下B1店
2024-04-09 11 瀏覽
逢星期一、二佢地都有優惠,720ML SET只係$628/3支🤭岩晒一班酒鬼🤍白鷺之城 Chateau Shirasagi 65呢款清酒一入口就飲到清新既哈蜜瓜同蘋果香氣,果香味十足,清酒口感光滑,會有微微既酸,最後再帶啲辛口感,好豐富既層次!🩵菊の司 Innocent 60呢款都係果味作基礎,飲到白肉水果既香氣,再飲多少少就會感受到年糕般既米味,比較甘香,整體甘辛平衡!🩷花笑み DOLCE 純米吟釀最後呢枝係我既至愛!入口充滿亮麗既水果香氣,飲到好濃既白桃同蘋果味,香甜清新,酒體輕巧,口感甘甜可口!

🤍白鷺之城 Chateau Shirasagi 65

🩵菊の司 Innocent 60

🩷花笑み DOLCE 純米吟釀
外賣自取
2024-04-05 20 瀏覽
我本身真係超級鍾意飲Sake🍶🥰定期都會入手日本酒放屋企方便招呼朋友,網上見到佢地逢星期一,二都有限時3支720ml套裝優惠,買滿HK$600仲有免費送貨,即刻買左3支試下先🤩▪️龍之尾 純米吟釀優雅果香同時米味,口感隨溫度變化▪️白鷺之城 米搗水車 龜之尾 純米酒 生酛豐盈米香米味,乳酸感,口感傳統旨味▪️飛騨之華 極辛口 特別純米酒輕爽白花,乾淨米味,俐落辛口見佢地買滿HK$1000仲有即日免費送貨添,真係岩哂住山旮旯嘅我🫶🏻

▪️龍之尾 純米吟釀
優雅果香同時米味,口感隨溫度變化

▪️白鷺之城 米搗水車 龜之尾 純米酒 生酛
豐盈米香米味,乳酸感,口感傳統旨味

▪️飛騨之華 極辛口 特別純米酒
輕爽白花,乾淨米味,俐落辛口

2024-04-04 11 瀏覽
有陣時我都會買清酒🍶用來招呼朋友,最喜歡用來配搭不同食物、同朋友慢慢品嚐🩷⭐️白鷺の城純米吟釀生酛豐富米香米味,獨特生乳酸感,又有淡淡果核襯托,口感柔潤,辛口。酒精度:16度⭐️風の森純米 雄町 807果香華麗,帶有淡淡🌺花香、米旨味濃郁,口感滑溜,甘辛平衡,帶氣泡感。酒精度:17度⭐️菊の司 心星-Shinboshi-純米吟釀帶有半熟蜜瓜🍈和草莓🍓香氣,甜度適中帶有舒暢的酸度,酒體水嫩,口感甘潤,收尾清爽! 酒精度:14度清酒優惠🎉逢星期一、二有限時優惠:以上的Sake Set (720ml set)$628/3支。這個價錢可以試吓唔同嘅sake, 好抵呢🫶🏻

⭐️白鷺の城純米吟釀生酛

⭐️風の森純米 雄町 807

⭐️菊の司 心星-Shinboshi-純米吟釀

清酒優惠🎉
2024-04-02 13 瀏覽
有冇鍾意清酒嘅朋友?介紹呢間日本清酒零售店俾大家!逢星期一、二 做緊限時優惠🌟720ML SET $628/3支‼️今次試咗三款清酒🍶澤之花 さら雪 純米大吟釀秀麗花香,帶清爽水梨果香,清澈乾淨,微氣泡口感龍之尾 六割磨き 特別純米米香豐盈,結構感強,乾淨辛口加茂錦 荷札酒 播州愛山 純米大吟釀帶白肉水果香氣,入口綿滑,微甘口門市有超過150款清酒俾大家選擇,依家訂購滿$600免費送貨🚚滿$1000仲會即日送貨~
有冇鍾意清酒嘅朋友?介紹呢間日本清酒零售店俾大家!

今次試咗三款清酒🍶

澤之花 さら雪 純米大吟釀
秀麗花香,帶清爽水梨果香,清澈乾淨,微氣泡口感

龍之尾 六割磨き 特別純米
米香豐盈,結構感強,乾淨辛口

加茂錦 荷札酒 播州愛山 純米大吟釀
帶白肉水果香氣,入口綿滑,微甘口

外賣送餐
我個好鍾意品酒嘅friend子補完貨之後,都不忘帶幾支好嘢過嚟益下我😍佢地就係:👉🏻✨森嶋 山田錦 しぼりたて 純米吟釀 生原酒✨入面有陣輕柔既白肉水果香氣,果香誘人,口感水潤,微辛帶礦物感;雪凍佢之後陣味真系同海鮮類、串燒、蜜瓜、梨類水果好夾👍🏻✨黑龍 純米吟釀✨柑橘系香氣主調,配以香草襯托,酒體濃密,口感豐富,收結帶堅果辛口。同海鮮類、壽司、油脂豐滿既肉類會比較夾😊✨龍之尾 六割磨き 特別純米✨豐盈米香米味,結構感強,乾淨辛口。配煎炸嘢、天婦羅真系-流😜放假嘅時候坐喺張床度,邊飲邊食邊睇劇真係超爽,諗起都開心🤣❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️聽佢講,而家每逢星期一、二,-套3支720ML SET竟然仲有限時優惠,只需🌟$628🌟就可以買到❣️真係抵到爆😍❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️我fD仲話呢間✨日本酒部門✨真係有分部門架😜想就咁買完酒就即場走,可以去🔸零售部🔸至於入面個🔸角打部🔸就珍藏咗好多唔同類型嘅日本靚酒,歡迎愛酒人仕即買即飲,唔使等唔切咁🤣,仲唔收開瓶費添👍🏻除左成支買之外,亦都有單杯既清酒、燒酎、YEBISU..可以提供!!飲住自己挑選嘅靚酒,邊欣賞下其他靚酒個感覺真係超寫意😍(唔使諗

佢地就係:👉🏻

✨森嶋 山田錦 しぼりたて 純米吟釀 生原酒✨

✨黑龍 純米吟釀✨

✨龍之尾 六割磨き 特別純米✨

放假嘅時候坐喺張床度,邊飲邊食邊睇劇真係超爽,諗起都開心🤣

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

我fD仲話呢間✨日本酒部門✨真係有分部門架😜

想就咁買完酒就即場走,可以去🔸零售部🔸

除左成支買之外,亦都有單杯既清酒、燒酎、YEBISU..可以提供!!飲住自己挑選嘅靚酒,邊欣賞下其他靚酒個感覺真係超寫意😍(唔使諗,想試仲可以即場試埋添👍🏻👍🏻)

鍾意日本酒嘅朋友仔真心一定要去體驗吓😍😍你入咗去隨時唔捨得走番出嚟添丫🤣

🍶日本酒部門

📍尖沙咀柯士甸路15B號嘉華大廈地下B1店

#日本酒部門#日本酒 #清酒#角打#sake #尖沙咀#tsinshatsui #清酒店#sakelovers #hongkongsakeshop #saketime
2024-03-28 11 瀏覽
法律規定「未滿十八歲者,禁止飲酒。」相信不少人 (包括筆者) 一但滿18歲以後,馬上進行「喝酒儀式」,證明自己已跨越「成人門檻」,體驗前所未有的經驗,同時你會發現,小酌一番是享受生活的方式之一。剛剛過生日的筆者,從「日本酒部門」郵購了3瓶清酒,再一次體驗「成人儀式」😎。🍶 龍の尾 純米吟醸✨來自山口 男自慢酒造 作品,以40%精米度及55%精米度的酒米混釀而成 (平均為大吟釀級別的48%),口感清新乾淨,揉合米飯的甜香和微微辛口感,點綴出優雅細緻調性,柔和順喉,不會太酸,感覺蠻適合搭配鍋物。✨精米步合55%,日本酒度+4。🍶 菊の司 innocent 50  純米吟釀 生原酒✨來自岩手最古老的酒造之一:菊の司酒造,使用以「結の香」為代表的岩手縣的酒造好適米,將清澈的泉水、芳香的岩手酵母「ジョバンニの調べ」與「K901酵母」混合,表現和諧平衡,不浮華。✨充斥清新的香氣,內斂純淨,透明感十足,又帶點活潑的酸度,令人愉悅。✨精米步合50%。🍶 寒北斗 極辛口 BLACK JACK 21 ブラックジャック 黒ラベル 生原酒✨來自九州的寒北斗酒造,帶淡淡的米飯甜香及酸甜的青蘋果氣息,入口後一股猛

🍶 龍の尾 純米吟醸

✨精米步合55%,日本酒度+4。

🍶 菊の司 innocent 50  純米吟釀 生原酒

✨精米步合50%。

✨來自九州的寒北斗酒造,帶淡淡的米飯甜香及酸甜的青蘋果氣息,入口後一股猛烈的辣勁火縈繞在整個口腔、喉嚨,超級清涼爽快,餘韻清脆利落,適合搭配味道相對濃郁的節日大餐。
✨精米步合55%,日本酒度+21。

👉🏻現時更推出限時優惠 (即日至2024年3月31日)
優惠1️⃣:逢星期一、二,只需$628,即可購買3支720ml清酒。
優惠2️⃣:逢星期四,推行Premium Sake限時優惠。

👉🏻另外,筆者非常建議大家加入會員,購物滿$600,即享免費送貨服務。新會員最多可享高達40% off折扣優惠,而舊會員每個月亦能獲贈$120 coupon。

👉🏻詳情請參閱官方IG帳號 @nipponshudepartment ,或瀏覽官方網站https://nipponshu.com.hk/。
生日
🌟平井六右衛門 心星 純米吟釀 生酒🍶使用鄰近酒造「中津川」地下水💦極為清澈水質和含有合適礦物質讓菊之司釀造出優質清酒作品。散發著半熟蜜瓜🍈和清爽草莓🍓的香氣,酒體水嫩,口感甘潤,甜度適中帶有舒暢的酸度,辛口收結。🌟龍之尾 純米吟釀🍶入口帶優雅果香同時帶點米味,口感隨溫度變化。以40%精米度及55%精米度的酒米混釀而成,帶優雅的吟釀香氣😌口感清新乾淨,米飯的旨味包覆在微微辛口的風味下,柔和酸度凝縮而纖細,餘味乾淨而溫和🌟寒菊 電照菊 おりがらみ 純米大吟釀 無濾過生原酒🍶以50%精米的山田錦與M310酵母所釀出的香醇美味與成熟果實一般的多汁,帶有菠蘿🍍紅蘋果香氣🍎酒體綿密帶年糕甘甜。おりがらみ的為微氣泡新鮮口感,與澄清的金色電照菊截然不同的美味。🈹逢星期一、二.限時720ML SET優惠$628/3支🚚訂購滿$600免費送貨🚛滿$1,000仲有即日送貨❗️🛍️仲唔立即去網店或門市選購
🌟平井六右衛門 心星 純米吟釀 生酒

🌟龍之尾 純米吟釀

🌟寒菊 電照菊 おりがらみ 純米大吟釀 無濾過生原酒

🈹逢星期一、二.限時720ML SET優惠$628/3支

🚚訂購滿$600免費送貨🚛滿$1,000仲有即日送貨❗️

🛍️仲唔立即去網店或門市選購
2024-03-28 4 瀏覽
細雨綿綿氣溫又再驟降,屋企自己整下暖笠笠嘅鍋物最好不過。配以幾款漬物下酒菜,特登係呢set清酒當中率先試下香氣清新,入口旨味濃郁的一款。介紹番,來自日本山形縣鶴岡市富士酒造榮光富士 GRAVITY 純米吟釀。呢款無濾過生原酒,選用出羽の里釀製,入口帶柔麗蘋果香氣,飲落甘甜不膩,清新怡人得黎,濃郁的旨味與食物,特別係煮過的鮟鱇魚肝、自製爽彈蝦丸、熒光魷魚等夾得好舒服、提鮮、成個觀感fit曬!飲完唔夠喉,應酒友要求開埋呢set酒另外兩支:白鷺之城 米搗水車 龜之尾 純米酒 生酛。飲後感:米香米味豐鬱,帶乳酸感旨味較出色。七福神 超辛口 純米酒。果實香沉穩有層次,口感圓潤又帶點旨味,辛口感覺亦係食物的最佳拍檔!
飲完唔夠喉,應酒友要求開埋呢set酒另外兩支:
2024-03-27 3 瀏覽
加茂錦 荷札酒 播州愛山 純米大吟釀白肉水果香氣,年糕綿滑,微甘口。土佐金蔵 深海酵母仕込 特別純米酒香蕉 蜜瓜香氣,新米般輕爽,先甘後辛。龍之尾 純米吟釀優雅果香同時米味,口感隨溫度變化。
加茂錦 荷札酒 播州愛山 純米大吟釀
白肉水果香氣,年糕綿滑,微甘口。

土佐金蔵 深海酵母仕込 特別純米酒
香蕉 蜜瓜香氣,新米般輕爽,先甘後辛。

龍之尾 純米吟釀
優雅果香同時米味,口感隨溫度變化。
Looking for a go to sake place? Nippon Shu Department has more than 150 kinds to choose from. You can opt to visit their branch in TST, where there is also a space to drink your sake, Sochi or yebisu on the spot. Or do what I did which was get it delivered. There is free delivery on orders over $600 and they offer same day delivery on orders over $1000. They bubble wrap every bottle so that it’s secured. The sake tasted amazing and pairs well with our sashimi or izakaya take outs🤤. Highly recommend if you’re looking for a place to get your sake!
Revisit? Yes 🙌🏻
📌 - TST, Delivery

外賣送餐
這間位於尖沙咀角打小酒館,我已經到訪5次以上了!呢一間酒吧係用日式嘅sake角打為藍本,餐廳分開零售同埋可以坐低飲!每個星期二星期四星期六,都可以用優惠價任飲!任飲嘅清酒大概有10款以上,基本上我每一次去到係唔同嘅,可以試到唔同嘅味道,店員亦都非常友善,會介紹返每一隻特別嘅味道,呢一個價錢喺香港真係非常抵!大家量力而為啊!😝😝😝小店主要係零售為主,平日都有好多唔同既discount,鍾意sake既唔可以錯過!!!😇
日本酒部門2月份推出咗新優惠🤭‼️逢星期一、二‼️限定$628/ 3支720ml清酒優惠set啱晒開party一班朋友share,配壽司、刺身同串燒都一流👍🏻🔸寶船浪之音 藏之華 純米大吟釀呢支香氣沉實,帶有新鮮花束、白桃嘅味道,口感順滑,收結俐落,帶生米味👍🏻🔸白鷺之城 Chateau Shirasagi 65呢支清酒外觀好似白酒🤣 帶有清新哈蜜瓜同蘋果嘅香氣,口感幼滑,乾淨辛口。🔸榮光富士 ZEBRA 純米大吟釀 無濾過生原酒呢支酒外型幾型格,有斑馬黑白色嘅label,飲落有好香蘋果同香瓜皮味🤤 口感柔順,甘辛平衡👍🏻
日本酒部門2月份推出咗新優惠🤭
‼️逢星期一、二
‼️限定$628/ 3支720ml清酒優惠set
啱晒開party一班朋友share,配壽司刺身同串燒都一流👍🏻

🔸寶船浪之音 藏之華 純米大吟釀

🔸白鷺之城 Chateau Shirasagi 65