餐廳: 日の苑西日式外賣專門店
資訊:

2024-02-28 292 瀏覽
圍著吧檯,見到師傅快手快腳地準備我的「雜錦三文魚飯」,每一塊三文魚厚實得滑唔甩手👌。戴上一片放入口中,粒粒飯珠吸足醬汁,噴香之餘帶點微微的甜意,三文魚就更鮮美、咸香,簡直係夢幻組合!輕輕一咬,已經完美地俘虜咗我嘅胃。日式沙律來個健康平衡,清新爽口,真係開胃。其他嘅手卷、便當都不遠千里嚟挑戰我嘅味蕾。三文魚蛋青瓜蟹柳手卷🍣,混合咗爽滑嘅口感同清新嘅口味,好正!炸蝦手卷🍤裡外滴滿咗海鮮鮮香,食得我手停口唔停。焗三文魚扒便當🍱嘅魚扒焗得啱啱好,滿足感破表。呢間店真係深得我心,唔使太多花哨嘅技巧,就用最直接嘅方式帶出普通食材嘅精髓。食物質素始終如一,每次食都有新驚喜。飽嘅同時,心情都好好👍。

2024-01-08 347 瀏覽
午餐見到有間之前冇食過嘅 就過咗嚟食雖然價錢唔算係好平,但係係中西區算係咁🫠🍛雞肉便當🍱$62照燒雞份量好多👌有4-5件仲要件件都好大件🐔🐔飯量🍚係大概2碗飯真係好多🙈🙉作為一個女仔真係食唔完😓😓大食嘅男仔就岩曬😆便當仲有福袋年糕,雞蛋🥚,雜菜如果汁可以多啲就好啲🙏🏻食落有啲乾🥲評分:💙💙💙💙環境 🍃🍃🍃食物🍡🍡🍡🍡性價比💰💰💰💰推薦🌈🌈🌈回頭🙋🏽‍♀️
午餐見到有間之前冇食過嘅 就過咗嚟食
雖然價錢唔算係好平,但係係中西區算係咁🫠

🍛雞肉便當🍱$62
照燒雞份量好多👌有4-5件
仲要件件都好大件🐔🐔
飯量🍚係大概2碗飯真係好多🙈🙉
作為一個女仔真係食唔完😓😓
大食嘅男仔就岩曬😆
便當仲有福袋年糕,雞蛋🥚,雜菜
如果汁可以多啲就好啲🙏🏻
推薦🌈🌈🌈
回頭🙋🏽‍♀️

2023-11-29
2023-10-02 490 瀏覽
總共嗌咗兩個便當,大概7點零幾分嗌,第一個照燒雞肉飯七點四十幾分先嚟,第二個牛舌飯八點幾先嚟到😅嚟到啲雞肉係少少粉紅色,本身都冇為意,以為係血水之類,結果離開餐廳15分鐘即刻肚痛😅大概過咗20分鐘嘅時候我哋有叫佢睇一睇張單,但係見隔離枱早過我哋落單都未有,個侍應就話整緊啦整緊?😅間嘢都唔係少員工,我真係唔明點解會整咁耐😓同埋點解係睇都唔睇就直接話整緊,而唔係睇過之後同我哋講你哋遲啲落單所以你哋要等多陣?咁嘅敷衍態度令我哋更加燥底😓🙏🏻無可否認間餐廳嘅嘢食係幾好食、份量都好多,但係等待嘅時間完全都不成正比😅仲要用咁多時間整最後都係生嘅😅間嘢其實唔係平,除非有改善,否則絕對唔會有下次🙏🏻(唔知點解呢度upload唔到相😓另外upload🙏🏻

(唔知點解呢度upload唔到相😓另外upload🙏🏻

.當日去西環魯班廟.差唔多下午5-6點買個餐返屋企食見到 紅噹噹🤗既 日之苑招牌就入去睇吓有冇心水.選擇好多|魚生丼|牛腩飯|壽司|手捲最後 點左 鯖魚飯再加個 花枝戀 同 玉子蛋.花枝戀 同 玉子蛋 都好ok 有水準.但個鯖魚飯就 一般般配菜好濕|同乾身燒鯖魚唔夾白飯又可以 好硬好乾應該無下次
當日去西環魯班廟
配菜好濕|同乾身燒鯖魚唔夾
白飯又可以 好硬好乾
應該無下次
2023-08-11 266 瀏覽
我地3人於12:48落order叫野食,叫左兩個便當餐,一個散叫壽司同小食,今日唔多客人。我地等到13:10 忍唔住要追野食,因為見到遲過我地嚟既客人野食在13:00已到達,追單後聽見廚師講:嚟緊啦,然後我地等到13:15 先到了兩個便當,足足等左25分鐘。「便當」意思是「便利的東西、方便、順利」,為了節省時間以及省卻煮飯、洗餐具等工作。然而我地等了25分鐘,對於只有一小時食飯時間既打工仔嚟講真係好趕,來回公司等lift都需要時間,即係得返10-15分鐘食。其實13:15都未嚟齊啲野,仲有個散叫壽司13:17再追單,其後13:19分先到,真係食得好趕,當詢問女侍應點解咁耐先到,佢答:外賣多單呀,佢跟著嚟做,咁點解人地個飯快過我地呢,佢就走左,然後當我地食左大約3分鐘,女侍應就放低午餐送既雪米糍,大佬,岩岩食咋,咁快就送低個雪米糍,而家夏天嚟,好快溶,食落去會有菌嫁,跟著我就問佢 可唔可以遲啲先拎嚟呢?我地都未食完,佢答我:驚你要個陣食唔到。想問問點樣要個陣會食唔到呢?呢啲服務態度真係差,係咪要送到溶晒有菌俾啲客食落肚,肚痛再搵食環告你?奉勸各位趕時間既打工仔唔好嚟食!驚你地食到一肚火!
奉勸各位趕時間既打工仔唔好嚟食!驚你地食到一肚火!
2023-08-11
2023-06-27 357 瀏覽
記錄低貧民社畜放lunch日常🍚以前返學成日食🥹三十幾至四十幾蚊嘅飯都有❤️有埋牛油炒雜菜配烚雞蛋🥚同味噌湯🥣夫復何求🥲———————————————————-秘製豬頸肉飯 $48🍱配牛油炒雜菜和味噌湯🍵平民指數:🌟🌟🌟🌟好食指數:🌟🌟🌟🌟———————————————————-日の苑日式外賣專門店🍛港島多區都有分店㗎!營業時間:星期一至日 11:00am-9:30pm
記錄低貧民社畜放lunch日常🍚
平民指數:🌟🌟🌟🌟
好食指數:🌟🌟🌟🌟
———————————————————-
日の苑日式外賣專門店🍛
港島多區都有分店㗎!
營業時間:星期一至日 11:00am-9:30pm
2023-04-12 613 瀏覽
天氣開始轉熱,想食返個壽司冇咁滯,係西營盤站b1出口一行出黎離遠就見到個招牌,佢對面就有元氣同魚尚咁大競爭佢都做得住一定有佢既優點一睇個凍柜,有手卷、壽司、刺身眾多選擇跟盒俾一大舊山葵同埋一大盒鼓油唔使驚唔夠點諗住輕食買左2份5件裝壽司,北寄貝肥美厚實,刺身蝦有膠質爽口 新鮮,赤貝有淡淡既海水味兼肉質爽口,另一盒三文魚肥美有油香,但食到件三文魚粒軍艦竟然有魚骨,呢下真係要扣分! 不過佢舊飯仲比一般壽司大舊就係抵食既#日之苑 #NINOEN #屈地街 #外賣
一睇個凍柜,有手卷、壽司刺身眾多選擇
跟盒俾一大舊山葵同埋一大盒鼓油唔使驚唔夠點

#日之苑 #NINOEN #屈地街 #外賣
🍣【 日の苑西日式外賣專門店 】🍣⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄食完晚餐最適合買多幾盒壽司再食😍夜d嘅時間壽司會減價,好抵食!魚生算係新鮮,份量又多,大大件,正👍🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:西環石塘咀屈地街22號屈地大廈地下11號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami西環 #日の苑西日式外賣專門店 #日之苑 #NINOEN
🍣【 日の苑西日式外賣專門店 】🍣

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

食完晚餐最適合買多幾盒壽司再食😍

夜d嘅時間壽司會減價,好抵食!

魚生算係新鮮,份量又多,大大件,正👍🏻

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:西環石塘咀屈地街22號屈地大廈地下11號舖

2023-02-21
2022-10-07 921 瀏覽
雖然叫做外賣專門店,但其實店內也有堂食位置呢~食物選擇豐富,有壽司/拉麵/便當/刺身飯…大家up得出的日式料理都有🤗🍱照燒雞扒便當 配芝士年糕&炒雜菜💰76 雞扒挺大塊,看著有點紅但吃起來便知道是全熟的👌🏻肉質實在,邊邊位置保留了一點肥膏便當系列可以自選兩款配菜(有些要加錢),芝士年糕&炒雜菜比想象中出色!芝士年糕的脆皮很薄,裡面的芝士還保留著流心狀態🧀而炒雜菜有西蘭花、椰菜花、椰菜和一點紅蘿蔔,沒有草青味也不油膩,卻有炒過的香氣,個人覺得叫這款配菜不錯 (營養均勻!!)😉除了以上兩款之外,朋友的小丸子(像章魚燒不過沒有章魚)也很好吃,推薦🙌🏻不過飯量比較多,女生/胃口小的朋友要叫少飯~

🍱照燒雞扒便當 配芝士年糕&炒雜菜💰76 [8/10]
照燒雞扒便當 配芝士年糕&炒雜菜
不過飯量比較多,女生/胃口小的朋友要叫少飯~
照燒雞扒便當 配芝士年糕&炒雜菜
  • 照燒雞扒便當
  • 芝士年糕
  • 炒雜菜
2022-10-03 439 瀏覽
外賣壽司嚟講日之苑高質又抵食 今次試吓佢其他野🤓🤓🤓裙邊同埋蟹子沙律有意外驚喜裙邊超惹味 唔覺意一下一下就食完而沙律嘅份量好多有好多青瓜同菜撈埋個醬汁陪蟹子同埋蟹柳都幾Fresh
外賣壽司嚟講日之苑高質又抵食
今次試吓佢其他野🤓🤓🤓

裙邊同埋蟹子沙律有意外驚喜
裙邊超惹味 唔覺意一下一下就食完
而沙律嘅份量好多有好多青瓜同菜
撈埋個醬汁陪蟹子同埋蟹柳都幾Fresh

2022-09-30 381 瀏覽
一個人晚餐,放工唔想煮、唔想郁、又想食日本嘢必選。疫情後沒有堂食,只供外賣,但一啲都唔差,而且選擇之多真係可以餐餐不同,日日有新意。我最鍾意就係呢個「雜錦三文魚刺身飯」:一碗有三種口感嘅三文魚,每款口味有三大片,仲要係厚厚的,風吹唔起。三種以火灸最香,魚肉入口即化,加埋壽司飯好滿足嘅一餐😘。可能因為在區內好受歡迎,魚生好新鮮,這個直接加分👍🏻有時開胃起來會多買一盒日式沙律🥗咁就無敵。店舖對面新開了一間連鎖壽司店但都無呢間咁多選擇,而且呢間地頭蟲性償比超高👍🏻👍🏻👍🏻。壽司配搭之多,一定有款啱你食

雜錦三文魚刺身飯

雜錦三文魚刺身飯
2022-07-18 731 瀏覽
 之前咁啱路過西營盤,見到呢間日式外賣店好似幾吸引,就買咗個便當⭐️餐廳主打外賣,但仍然都有少量座位可供堂食,喺收銀處附近亦都有多款唔同種類嘅壽司可供選擇,我嗌咗一個豬軟骨便當,套餐可以唔使加錢就有兩款小食😆我要咗🎃南瓜薯餅同埋🥗蟹籽沙律❤️  🍱<豬軟骨便當> $65  六十幾蚊就可以有一個飯兩個小食,以及麵豉湯,超級抵食👍🏻✨ 豬軟骨有五大塊,煮得非常軟淋,醬汁入味,配上珍珠飯簡直一流🤤正當我仲以為成個便當只係得肉類,估唔到亦都有幾塊西蘭花🤣營養均衡;至於兩款小食味道不錯,南瓜薯餅香脆可口🥳南瓜蓉非常香甜,我幾鍾意❤️而蟹籽沙律超級大兜,蛋黃醬配上青瓜絲,雖然食材簡單,但味道仍然係水準之內🥰麵豉湯味道一般,但內有菇絲,增加口感~  總括而言,咁平嘅價錢就有咁多野食,誠意推介大家試吓~

🍱<豬軟骨便當> $65

總括而言,咁平嘅價錢就有咁多野食,誠意推介大家試吓~
豬軟骨便當
豬軟骨便當
2022-06-09 541 瀏覽
好耐無食日本料理喇,睇落去幾高級,所以就入去試下。見到佢d餐都算幾大份,而且選擇比較多,如果有選擇困難症既朋友們就會有少少無從入手XD鰻魚手卷同三文魚手卷簡直無得頂,可以算係一個驚喜,打開之後佈滿整個手卷,性價比極高,鐘意食日式食品既朋友一定唔可以錯過🤗
好耐無食日本料理喇,睇落去幾高級,所以就入去試下。

• 三文魚手卷
2022-05-13 387 瀏覽
路過港島區居然俾我發現一間壽司外賣店有蕎麥麵勁耐都未食過平價又方便嘅蕎麥麵啦之前想食平價方便嘅蕎麥麵都係去七仔買,但係唔知幾時就無再出啦🥹因為真係好方便,買完之後放雪櫃夜晚嘅時候再食過$50就有咁足料嘅蕎麥麵,抵食!雖然得比較少嘅海鮮,但係超多菜,麵嘅份量都夠飽(當然佢裏面都有其他壽司選擇😂
路過港島區居然俾我發現一間壽司外賣店有蕎麥麵
勁耐都未食過平價又方便嘅蕎麥麵啦
因為真係好方便,買完之後放雪櫃夜晚嘅時候再食過
$50就有咁足料嘅蕎麥麵,抵食!
雖然得比較少嘅海鮮,但係超多菜,麵嘅份量都夠飽

(當然佢裏面都有其他壽司選擇😂
2022-04-19 450 瀏覽
日の苑外賣專門店,已認識一段時間但從未幫襯過,既然有幾間分店,水準應該都有返咁上下,但試過之後我覺得佢只係貴版爭鮮,質素仲好一般,無回頭可能!🥢牡丹蝦極上刺身飯 x 2客⭐️聲稱原價$138嘅刺身飯,原來質素同爭鮮差唔多,海膽唔鮮味、三文魚ok、牡丹蝦帶腥味、三文魚子亦帶腥味、吞拿魚蓉有筋,唔明點解可以賣咁貴,根本價錢同質素唔成正比,就算半價都唔值!🥢小食拼盤 (炸蝦、炸蠔、炸餃子、炸軟殼蟹、芝士年糕)⭐️⭐️至於小食,好壞參半,蝦同蠔好細隻,炸漿好厚,餃子ok,軟殻蟹有些少膏ok,而芝士年糕咸咸甜甜都ok嘅,總結炸漿偏厚!二人共消費:$214.5 (外賣平台自取)

🥢牡丹蝦極上刺身飯 x 2客⭐️

二人共消費:$214.5 (外賣平台自取)
20 分鐘 (外賣自取)