餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-20 68 瀏覽
重慶老火鍋以其濃郁的湯底和多樣豐富的食材而聞名。我今次點了重慶老火鍋的五種食材:羊肉鍋、土豆片、嫩牛肉、牛肉丸和蝦滑。羊肉鍋:重慶老火鍋的羊肉鍋是一道必嚐的經典美食。羊肉片細嫩多汁,入口即化。在火鍋中煮熟的羊肉保持了鮮嫩的口感,讓人回味無窮。土豆片:土豆片是重慶老火鍋的另一道受歡迎的食材。切成薄片的土豆在湯底中煮熟後,質地鬆軟,口感滑嫩。土豆片能吸收湯底的鮮味,同時也能緩和辣味,為整體火鍋增添了一份溫和的風味。它是一種營養豐富的配料,使火鍋更加豐富多樣。嫩牛肉:重慶老火鍋的嫩牛肉是肉食愛好者的最愛。切成薄片的嫩牛肉經過短暫的煮沸後,肉質鮮嫩多汁。每一口都能感受到牛肉的鮮美和嫩滑。搭配火鍋的湯底,嫩牛肉散發出濃郁的香氣,令人垂涎欲滴。蝦滑:蝦滑的質地柔軟細膩,口感滑爽,具有濃郁的蝦味,為火鍋增添了一份海鮮風味。今餐的羊肉鍋展現了方叔叔重慶老火鍋的獨特魅力,非常值得一試。

羊肉鍋:

土豆片:

嫩牛肉:

蝦滑:

2024-01-12 72 瀏覽
上班咁辛苦,收工當然要打邊爐嚟彌補啦✨位置便捷,店內環境乾淨有氛圍,好適合朋友聚會。首先送上的就是他們家的冰粉,晶瑩剔透,而且口感很順滑冰涼解渴。九宮格是選擇困難症的福音😉黃喉,竹笙,手打牛丸,麻辣牛肉…味道正宗,和我在當地吃到差不多,新鮮又地道~🥢黃喉爽口,而且有嚼勁,很好吃。不用飛去重慶吃啦!拌著調好的醬料,加上地道的重慶火鍋味道😙竹笙一口下去,感覺滿滿的幸福。為了照顧少吃辣的朋友,🐑鴛鴦鍋不辣的羊肉湯底鮮甜美味,值得一試。

天氣咁凍最岩就係去方叔叔打邊爐。湯底有辣有唔辣,我哋就叫咗鴛鴦麻辣湯底,麻辣湯叫咗普通辣我覺得岩岩好,入到口又食到辣勁過到辣癮。另一款湯底升級咗做佢哋期間限定嘅羊肉鍋湯底。羊肉鍋 +$20/位羊肉鍋入面都有好多羊肉,食之前可以先飲一啖湯,湯底香濃清甜,羊肉都好腍身。鮮拼九宮格拼盤 $228兩個人又想食到多d款式,我哋就叫咗個鮮拼九宮格拼盤,入面有9款特色火鍋料,好似滷豬手、滷金錢肚、鮮黃喉、珊瑚蚌、手工牛肉絲(麻辣),同4款手打滑,分別係鮮竹笙蝦滑、黑松露墨魚滑、香菜牛肉滑同豬肉貢丸滑。豬手同金錢肚好腍好入味,黃喉同珊瑚蚌都新鮮爽口。另外幾款手打滑食落彈牙,非常有口感。肉類方面叫咗美國牛板腱(半份$98)、嫩牛肉(半份$48)同黑豚肉腩(半份$48)。牛板腱唔錯,肉味濃郁又夠腍,肥瘦適中。蔬菜方面選擇都唔少,好似有萵筍片(半份$28)、鮮竹笙(半份$38)、淮山條(半份$28)等等。食麻辣鍋當然要叫返杯凍飲解解辣,我哋叫咗洛神花鮮橙特飲($48),酸酸甜甜帶橙香,生津解渴。。。方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期) (荃灣)荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖。。

羊肉鍋 +$20/位

鮮拼九宮格拼盤 $228

方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期) (荃灣)
荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖

早幾日好凍 好想打邊爐 諗起方叔叔好高質😋我哋叫咗個鴛鴦鍋 一邊係麻辣湯底 另外一個湯底就揀咗羊肉湯底 聽講冬天食羊對身體好好 個人會暖啲羊肉鍋係每位$58職員話打邊爐之前可以飲碗羊肉湯先羊肉湯入面有幾嚿羊肉😋呢間餐廳嘅麻辣湯底好出名 所以一定要試吓麻辣湯底煮出嚟嘅嘢食果然係好好食 好正不過都真係幾辣🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️我哋點咗以下食物❤️鮮拼九宮格鮮拼九宮格有9款唔同食物,包括有金錢肚、滷豬手、牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑、鮮黃喉、珊瑚蚌、黑松露手打墨魚滑、手打香菜牛肉滑、手打豬肉貢丸滑。當中我最鍾意係滷豬手😋而牛肉絲就好辣🌶️🌶️🌶️❤️桂花蚌(半份)$88桂花蚌嘅口感都好特別,好好食😋❤️晨洲生蠔(半份)$88生蠔半份有3隻,好新鮮,洗得好乾淨❤️唐生菜(半份)$18菜洗得夠乾淨👍🏽❤️千絲柏葉(半份)$38❤️手釣鮮魷(半份)$58新鮮彈牙👍🏽❤️乾貢菜(半份)$28呢隻菜我第一次食,覺得都幾特別。❤️安格斯牛板翼(半份)$98牛肉嘅紋路幾靚,食落有牛味。❤️紅糖爆漿糍粑(半份)$38呢個係一個即食嘅中式甜點,用紅糖同糯米製成。糯米入面包住紅糖。紅糖嘅香甜同糯米好夾❤️ 日本七寶札幌生啤/杯$38❤️ 日本七寶札幌生啤/
早幾日好凍 好想打邊爐 諗起方叔叔好高質😋

不過都真係幾辣🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️

我哋點咗以下食物

❤️鮮拼九宮格

❤️桂花蚌(半份)$88
桂花蚌嘅口感都好特別,好好食😋

❤️晨洲生蠔(半份)$88
生蠔半份有3隻,好新鮮,洗得好乾淨

❤️唐生菜(半份)$18
菜洗得夠乾淨👍🏽

❤️千絲柏葉(半份)$38

❤️手釣鮮魷(半份)$58

新鮮彈牙👍🏽

❤️乾貢菜(半份)$28
呢隻菜我第一次食,覺得都幾特別。
❤️安格斯牛板翼(半份)$98
牛肉嘅紋路幾靚,食落有牛味。

❤️紅糖爆漿糍粑(半份)$38

❤️ 日本七寶札幌生啤/杯$38
❤️ 日本七寶札幌生啤/渣$138
打邊爐梗要啤啤佢 開頭叫咗一杯
之後發覺唔夠飲又叫咗一渣🤣
❤️醬芥$20一位

總括來講,呢間餐廳嘅食材好新鮮好高質,寫好晒每樣食材要煮幾耐,又提供埋計時器。最開心係打邊爐之前餐廳會送一人一碗糖水🤩

2023-12-29 45 瀏覽
方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期) (荃灣)📍荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖天氣終於轉涼啦,即刻諗起方叔叔既麻辣火鍋,食到個身暖笠笠,所以我哋又黎幫襯啦!今次佢地出左冬季限定既羊肉湯底同九宮格拼盤,緊係即刻點黎試下!✨羊肉湯底開頭以為係好重藥材味嘅藥膳湯底,點知飲落去意外嘅清新。湯底一啲都唔會酥,因為入面有好多大蔥嚟辟味。入面嘅羊肉分量非常多,鍾意食羊嘅人一定好啱!✨九宮格拼盤呢個拼盤有九款唔同嘅小食,包括竹笙蝦滑、滷水豬手、手打黑松露墨魚丸、牛肉卷、豬肉丸、麻辣牛肉條、珊瑚蚌、鮮黃喉等等,我見份量唔多,好啱兩個人食。但仲要大讚佢嘅滷水豬手,超大嚿而且有皮有肉,滷得超級入味,放落麻辣湯底嗰邊,朔晒啲湯超級正!另外黑松露墨魚滑都非常唔錯,黑松味超級香濃,墨魚滑夠晒彈牙!而鮮黃喉,係必試之選。佢嘅質感鮮嫩又有咬勁,為火鍋增添咗一份清爽嘅口感。✨鮮炸豆皮同苕皮每次嚟到都必點嘅食材,鮮炸豆皮口感酥脆,沾拌湯底之後,更能吸收湯底嘅鮮味。苕皮口感煙煙韌韌,放落湯底煮一陣就會索晒啲湯汁,都係必試之選。✨白鱔片肉質鮮嫩,清甜又有咬勁,同湯底嘅辣勁形成鮮明對比,令人食得津津有味。✨安格斯牛小排
方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期) (荃灣)
📍荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖

✨羊肉湯底

✨九宮格拼盤

✨鮮炸豆皮同苕皮

✨白鱔片

✨安格斯牛小排
份量都幾多,肉質鮮嫩多汁,散發出濃郁嘅牛肉香氣,每一口都好滿足。
2023-12-18
2023-12-24 41 瀏覽
呢幾日荃灣趺到得返幾度,點少得去邊爐!呢間方叔叔最抵讚係門口部清新噴霧機 ,打完邊爐轉返一圈即刻冇曬味! 一坐低店員就貼心地送上潤肺又養顏的雪耳紅棗糖水,然後用QR Code.今次揀左鴛鴦鍋🥣,分別係季節限定滋補暖身羊肉湯底同養生的山珍菌湯。限定羊肉湯每人加$20就有,仲有7-8大舊羊肉,真心超級抵! 當然唔少得就係佢地季節限定的鮮拼九宮格拼盤$228,真係打卡又靚內容又豐富!🥣黑松露墨魚滑🥣鮮黃喉🥣豬肉貢菜滑🥣鹵金錢肚🥣珊瑚蚌🥣鹵豬手🥣香菜牛肉滑🥣麻辣牛肉絲🥣鮮竹笙手打蝦滑 另外,必叫一定係皮簿咬落煙靱的特色迷你燕餃 $38!皮簿而且咬落超鮮甜! 仲有煙煙韌韌的$88 紅糖爆漿粑(一份),十分香甜又解辣。 稻庭鳥冬$18條薄而幼身,口感滑身。最後仲叫左仲叫熟鵪鶉蛋、鮮腐竹、大刀筍片、油麥菜、唐生菜、土豆片。咁
呢幾日荃灣趺到得返幾度,點少得去邊爐!
呢間方叔叔最抵讚係門口部清新噴霧機 ,
打完邊爐轉返一圈即刻冇曬味!

🥣黑松露墨魚滑
🥣鹵豬手
🥣香菜牛肉滑
🥣麻辣牛肉絲
🥣鮮竹笙手打蝦滑

仲有煙煙韌韌的$88 紅糖爆漿粑(一份),十分香甜又解辣。

稻庭鳥冬$18條薄而幼身,口感滑身。

方叔叔重慶老火鍋📍荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖朋友同我嘅生日差幾日,所以一齊去咗方叔叔食麻辣火鍋慶祝吓🤭呢度嘅重慶辣湯底同佢個醬料真係好惹味,但令人食極都唔厭嘅其中一個原因係佢不時會推出唔同嘅時令嘢,冬天佢哋出咗羊肉湯同鮮拼九宮格俾大家補補🤓。羊肉湯(每位+$20)呢度嘅湯底都係用真材實料,所以未開始淥嘢之前可以裝番碗湯飲吓,鮮甜暖胃😋羊肉大大舊無羶味,仲吸收咗湯底嘅藥材香味😋鮮拼九宮格 $228(鮮黃喉、豬肉貢菜滑、鹵金錢肚、珊瑚蚌、鹵豬手、香菜牛肉滑、麻辣牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑、黑松露墨魚滑)9款重慶鮮貨份量大概兩人份,可以食到九款精選食材,啱晒好多嘢想食又選擇困難嘅朋友😎黑豚腩肉(半份)$48肥瘦均勻,食落好有肉味,其實半份唔夠喉,但我哋實在點咗太多嘢食😆油條(一份)$28油條真係我同朋友食方叔叔嘅摰愛😚所以點咗兩份🥴外脆內軟又索湯,再蘸埋醬料食,正🤤-桂花蚌(半份)$88雖然唔平,但爽滑鮮甜好好食-黃金針菇(半份)$28-鮮竹笙(半份)$38手打墨魚滑(半份)$58-萵筍條(半份)$18-冬瓜(半份)$18-油麥菜(半份)$18水仙烏龍檸檬茶(凍)$48
方叔叔重慶老火鍋
📍荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖

羊肉湯(每位+$20)
鮮拼九宮格 $228

黑豚腩肉(半份)$48

油條(一份)$28
桂花蚌(半份)$88
雖然唔平,但爽滑鮮甜好好食
黃金針菇(半份)$28
鮮竹笙(半份)$38

手打墨魚滑(半份)$58
萵筍條(半份)$18
冬瓜(半份)$18
油麥菜(半份)$18

水仙烏龍檸檬茶(凍)$48
方叔叔重慶老火鍋是中國傳統的火鍋風格之一,以麻辣湯底和豐富的食材種類而聞名。在這裡,你可以品嚐到各種美味的湯底和火鍋食材,特別是羊肉鍋、嫩牛肉、土豆片和娃娃菜。首先,羊肉鍋是重慶老火鍋的招牌之一。重慶人對於羊肉的熱愛可見一斑,他們將羊肉涮煮在湯底中,讓湯汁和羊肉的鮮美完美融合。羊肉質地柔軟,入口即化,帶有濃郁的羊肉香氣,非常適合在湯底中涮煮。其次,嫩牛肉也是重慶老火鍋中的一大亮點。嫩牛肉片切得薄而均勻,肉質鮮嫩多汁,入口後散發出濃郁的牛肉香氣。這種肉片在湯底中涮煮後,口感更加鮮美,讓人回味無窮。土豆片是重慶老火鍋中的經典配菜之一。土豆片切得薄而寬,入鍋後很快就熟透,口感軟糯,搭配麻辣湯底的辣味,帶來一種獨特的美味。土豆片還能夠吸收湯底的風味,讓人一口接一口。最後,娃娃菜葉片嫩綠鮮亮,口感清脆,能夠帶來一絲清新的口感。在湯底中涮煮後,娃娃菜能夠吸收湯汁的風味,變得更加鮮嫩可口。總的來說,重慶老火鍋以其辣味湯底和豐富的食材種類而聞名,其中羊肉鍋、嫩牛肉、土豆片和娃娃菜都是不容錯過的美味。如果你喜歡辣味火鍋和豐富的食材選擇,方叔叔重慶老火鍋絕對是一個值得一試的地方。

2023-11-21 62 瀏覽
放叔叔真係我最愛嘅重慶火鍋店,食物質素keep到,服務好環境又舒適,今次係weekend午餐時段嚟,兩三點都仲幾多人幫襯,可能因為午餐時段有一人餐/二人餐,感覺抵食啲~叫咗午市二人火鍋套餐($398),都幾多嘢食,包括有鴨血、牛板腱、午餐肉、手打蝦滑、珊瑚蚌、稻田毛肚、萵筍條、田園菜籃同苕粉,全部食物都幾高質,冇乜失手~湯底揀咗鴛鴦鍋,皮蛋香菜同普通辣,一上湯鍋香辣味撲鼻,食得辣嘅朋友可以來體現吓重慶嘅正宗味道~另外加點咗淮山條、鮮竹笙、海帶苗、乾貢菜、小水母、炸酥肉同嫩牛肉,其中小水母幾有趣,熟咗之後更加似水母造型,口感同海蜇相似,炸酥肉同嫩牛肉係私心推介,每次嚟到必點,鍾意呢度可以叫半份,每樣食少少可以試多啲唔同款~而家做緊7週年添飲優惠,惠顧一杯四大天王特飲,即享無限添飲,叫咗生津止渴楊梅汁,酸酸地解膩~最後食埋二人餐包嘅甜品紅糖糍粑,唔止煙靭仲爆漿~

最後食埋二人餐包嘅甜品紅糖糍粑,唔止煙靭仲爆漿~
-方叔叔重慶老火鍋 🔥由方叔叔改名前 - 渝味曉宇食到而家 都起碼有十幾次 😎 作為小小舊客 一有推出新活動 / 新食材就會想去試!而今個月就係 << 方叔叔7周年無制限添飲>> 活動!係由即日起至到11月9日 凡於店內惠顧一杯四大天王 / Sapporo 七寶札幌生啤即可享無限添飲優惠😍😍😍✨鴛鴦麻辣鍋 - 重慶辣 × 大骨滋補湯大骨滋補湯 - 有大大舊豬骨+粟米+紅蘿蔔+紅棗 等等非常足料 清甜滋潤 岩晒一年四季 配搭任何食材重慶麻辣湯 - 次次都被香味吸引 勇於挑戰自己既辣度極限配牛肉同毛肚就最適合 雖然好辣 但係辣得過癮 少嗆喉 🥢安格斯牛板翼($188)油賭分布平均 不過肌肉纖維相對牛小排較多 所以肉味濃 同時含有較多既筋絡 食起上黎軟嫰適中 2款湯底都好夾!🥢美國Prime 牛小排($268)取自美國牛最精華既部位 - 肉質鮮美滑嫰 牛油香氣濃油脂分布均勻豐富 同時可以食到肉汁香甜口感 必點!🥢嫰牛肉($48/半份)牛味濃 質感嫰滑 2款湯底都適合煮食 就算煮耐左都好腍🥢稻田毛肚($78)食毛肚 就一定要配麻辣湯先夠有風味 吸盡麻辣湯汁 薄而
方叔叔重慶老火鍋 🔥

由方叔叔改名前 - 渝味曉宇食到而家 都起碼有十幾次
😎 作為小小舊客 一有推出新活動 / 新食材就會想去試!
而今個月就係 << 方叔叔7周年無制限添飲>> 活動!
係由即日起至到11月9日 凡於店內惠顧
一杯四大天王 / Sapporo 七寶札幌生啤
即可享無限添飲優惠😍😍😍

✨鴛鴦麻辣鍋 - 重慶辣 × 大骨滋補湯
大骨滋補湯 - 有大大舊豬骨+粟米+紅蘿蔔+紅棗 等等
非常足料 清甜滋潤 岩晒一年四季 配搭任何食材
重慶麻辣湯 - 次次都被香味吸引 勇於挑戰自己既辣度極限
配牛肉同毛肚就最適合 雖然好辣 但係辣得過癮 少嗆喉

🥢安格斯牛板翼($188)
油賭分布平均 不過肌肉纖維相對牛小排較多 所以肉味濃
同時含有較多既筋絡 食起上黎軟嫰適中 2款湯底都好夾!

🥢美國Prime 牛小排($268)
取自美國牛最精華既部位 - 肉質鮮美滑嫰 牛油香氣濃
油脂分布均勻豐富 同時可以食到肉汁香甜口感 必點!

🥢嫰牛肉($48/半份)
牛味濃 質感嫰滑 2款湯底都適合煮食 就算煮耐左都好腍

🥢稻田毛肚($78)
食毛肚 就一定要配麻辣湯先夠有風味 吸盡麻辣湯汁
薄而大片 中意食毛肚既要叫一份 質感爽脆而又不失韌度

🥢小郡肝串串($48)
其實係雞眕 只要淥一分鐘就食得 食落係幾有串串鍋風味
咬起黎係帶有獨特嚼勁口感 同時算係幾爽口

蔬菜
🥢蓮藕片($18/半份)
🥢土豆片 ($18/半份)
🥢功夫萵筍片($28/半份)

🍹水仙烏龍檸檬茶($48)
大大杯 2個人都好夠飲 仲續左4次添 😎
每次黎都會嗌呢個 因為個個茶底真係好唔錯
茶性溫和 有焙火香氣兼花香 飲落甘甜又可以解膩!
2023-10-18
火鍋放題就食得多,近年都漸漸興起以鮮牛肉為主嘅麻辣火鍋店。呢間火鍋店店名方叔叔都好盞鬼,適逢7週年,仲有指定飲品同啤酒住飲,十分抵🤩某指定食材仲會有埋烹煮時間,側邊有埋計時器,唔驚煮過頭😆✨重慶炸酥肉(半份) [$38]酥肉炸得好香脆,咬落口啖啖肉!食落會有陣陣麻辣味浮出黎,都幾辣🤣✨手打墨魚滑(半份) [$58]✨手打魚籽蝦滑(半份) [$58]✨潮汕手打牛筋丸(半份) [$28]✨鮮滑魚麵(半份) [$38]墨魚滑同蝦滑都好彈牙,兩者都好食到佢地本身食材味道😚牛筋丸好有驚喜!重牛味之餘,落開啲肉汁出晒黎而且好彈牙爽口!鮮滑魚麵份量幾多,食落同樣彈牙,輕輕嘅魚味再配埋湯一齊好滿足😌✨嫩牛肉(一份) [$88]✨美國Prime牛小排(半份) [$138]✨十秒牛舌(半份) [$58]嫩牛肉食落口真係好滑,一啲都唔韌。就算煮耐咗都一樣嫩,好有牛味😋牛小排就多少少雪花,薄薄一片同樣有牛味,掛汁再強啲!牛舌真係煮10秒係最佳時間!食落爽口,同火鍋都幾夾👍🏻✨功夫萵筍片(半份) [$28]✨冬菇(半份) [$18]兩樣蔬菜都好索湯底味!萵筍爽口,冬菇煮淋好有菇味🤤🥤洛神花鮮橙特飲(凍) [$4

某指定食材仲會有埋烹煮時間,側邊有埋計時器,唔驚煮過頭😆

✨重慶炸酥肉(半份) [$38]

✨手打墨魚滑(半份) [$58]
✨手打魚籽蝦滑(半份) [$58]
✨潮汕手打牛筋丸(半份) [$28]
✨鮮滑魚麵(半份) [$38]
墨魚滑同蝦滑都好彈牙,兩者都好食到佢地本身食材味道😚

✨嫩牛肉(一份) [$88]
✨美國Prime牛小排(半份) [$138]
✨十秒牛舌(半份) [$58]
牛小排就多少少雪花,薄薄一片同樣有牛味,掛汁再強啲!
牛舌真係煮10秒係最佳時間!食落爽口,同火鍋都幾夾👍🏻

✨功夫萵筍片(半份) [$28]
✨冬菇(半份) [$18]
兩樣蔬菜都好索湯底味!萵筍爽口,冬菇煮淋好有菇味🤤

🥤洛神花鮮橙特飲(凍) [$48]
飲落酸酸微微,可以清油膩又解辣。一杯已經好大杯,適逢做緊優惠仲可以冇限添飲🤪

🍲鴛鴦麻辣鍋 {普通辣;蕃茄湯}
(2人湯底) [$76]
蕃茄湯入面有大量金菇,湯底飲到好濃蕃茄味,好開胃!
麻辣湯揀咗微辣,味道麻中帶辣,幾過癮😉

🍵茶位/醬料 [$40]

———————————————————————
💰加一:✔️
⏰限時:❌
2023-10-28 53 瀏覽
方叔叔重慶老火鍋, 荃灣如心廣場 分店, 佈置時尚特色,座位舒適寬敞, 手機落單, 快捷又環保,食材新鮮時令,擺盤漂亮精緻, 令人大快朵頤。茶位/醬料 $20 / 每位 雙拼鴛鴦鍋:大骨滋補窩 + 山珍菌湯鍋 $76 (2 人) 選了大骨滋補湯鍋, 奶白色的大骨湯鍋, 清甜又不肥膩, 仲有連肉的大骨, 夠曬真材實料。 另一邊, 浸泡著豐富珍菌的湯鍋, 珍菌香氣撲鼻而來, 用來做火鍋湯底, 令到火鍋食材更加美味,健康又美味。 黑豚腩肉 $48(半份) 肥瘦相間的黑豚腩肉, 色澤嫩紅, 入口滑溜軟稔, 又沒有油膩感。紐西蘭精品羊肉卷 $58(半份) 火鍋怎可少得我的至愛羊肉卷, 薄切的紐西蘭羊肉卷,色澤粉紅,油脂分佈平均, 只需要淥數秒就食得, 口感滑溜軟稔, 羊味香濃。串鮮蝦 $58 (半份) 新鮮大隻的海蝦, 用竹籤串起, 底部還墊上冰塊, 造型吸引 , 只淥一陣,看見顏色慢慢轉紅, 蝦肉鮮味 彈牙, 令人喜歡。鰻魚(白鱔)$5

茶位/醬料 $20 / 每位
雙拼鴛鴦鍋:大骨滋補窩 + 山珍菌湯鍋 $76 (2 人)

黑豚腩肉 $48(半份)
肥瘦相間的黑豚腩肉, 色澤嫩紅,
入口滑溜軟稔, 又沒有油膩感。

紐西蘭精品羊肉卷 $58(半份)

串鮮蝦 $58 (半份)

鰻魚(白鱔)$58 (半份)
雪白的鱔片, 灼熟後, 鮮味帶嚼勁 口感, 認真一流。

手釣鮮魷 $58 (半份)
厚身的原隻鮮魷, 口感Q彈爽脆, 保持原鮮味道。

鮮蝦滑魚麵 $38 (半份)
蝦滑魚麵以新鮮蝦肉打成肉醬,加入麵粉製作而成麵條, 夠曬特色, 魚麵爽口彈牙, 鮮味十足。

特色迷你燕餃 $38 (半份)
新鮮手工燕餃, 的的骰骰 , 剛好一口一個, 每口是軟嫩多汁的豬肉,讓人停不下來。

功夫萵筍片 $28 (半份)
翠綠的萵筍片, 灼熟後 , 吸收了湯底精華, 十分爽脆。

紅糖冰粉 $56 (2 份)
晶瑩剔透的紅糖冰粉,滑滑溜溜 , 並配上提子乾、黑糖及果仁,口感豐富, 冰冰涼涼,十分爽。

洛神花鮮橙特飲(凍)$48
生津止渴酸梅汁(凍)$48
(7 週年無限添飲優惠至 2023 年11月9日)
冰涼透心, 酸酸甜甜, 新津解膩, 為熱燙的火鍋帶來冰爽的感覺。

荃灣 方叔叔重慶老火鍋,陪伴了我多個日與夜,呢日都唔例外,同朋友一齊打邊爐!適逢熱辣7周年,店內的四大天王特飲和Sapporo生啤都可以無限添飲,我哋當然唔會錯過!挑戰激辣重慶火鍋前,一定要先準備好涷飲,方叔叔特飲真心大杯,平時多數飲唔晒,呢日有免費任添優惠,我同朋友竟然都飲左2 杯好解辣!最愛洛神花鮮橙特飲 ,下火之餘,仲有鮮橙食!🎗麻辣挑戰2人套餐 $435🔺九宮格麻辣大紅鍋 (普通辣)重慶老火鍋着重麻和辣,由牛油,辣椒及香料炒製而成嘅紅油湯底色澤鮮紅,香氣濃郁,配合超吸汁嘅火鍋食材,愈煮愈麻辣鮮香。 🔺嫩牛肉(半份)無得輸,牛肉味道香濃,久煮亦同樣香滑!🔺手打魚籽蝦滑(半份)真材實料,滿滿的蝦肉,很彈牙!🔺重慶耗兒魚(半份)魚肉鮮甜無細骨,啖啖肉!🔺鴨血 (半份)重慶火鍋伴侶,每塊都吸滿麻辣湯底!🔺紐西蘭精品羊肉卷(半份)羊肉卷沒有羶味,沾醬油食好味!🔺功夫萵筍片(半份)套餐貼心地配有蔬菜,薄片萵筍好快熟!食至中段,我們撈起所有辣椒,止辣!🤣🔺武隆苕粉 (半份)紅薯粉好大條,吸滿濃濃的麻辣湯汁,非常煙靭!🔺皇帝菜(半份)🔺鮮竹笙(半份)食埋甜品🍮整餐飯真係好飽足!
荃灣 方叔叔重慶老火鍋,陪伴了我多個日與夜,
呢日都唔例外,同朋友一齊打邊爐!
適逢熱辣7周年,店內的四大天王特飲
和Sapporo生啤都可以無限添飲,
我哋當然唔會錯過!
優惠期至11月9日,實在太短!!
挑戰激辣重慶火鍋前,一定要先準備好涷飲,
方叔叔特飲真心大杯,平時多數飲唔晒,
呢日有免費任添優惠,我同朋友竟然都飲左2 杯
好解辣!
生津止渴楊梅汁
最愛洛神花鮮橙特飲 ,下火之餘,仲有鮮橙食!
洛神花鮮橙特飲
🎗麻辣挑戰2人套餐 $435
🔺九宮格麻辣大紅鍋 (普通辣)
九宮格麻辣大紅鍋
🔺嫩牛肉(半份)
無得輸,牛肉味道香濃,久煮亦同樣香滑!
嫩牛肉
🔺手打魚籽蝦滑(半份)
真材實料,滿滿的蝦肉,很彈牙!
手打魚籽蝦滑
🔺重慶耗兒魚(半份)
魚肉鮮甜無細骨,啖啖肉!
重慶耗兒魚
🔺鴨血 (半份)
重慶火鍋伴侶,每塊都吸滿麻辣湯底!
鴨血
🔺紐西蘭精品羊肉卷(半份)
羊肉卷沒有羶味,沾醬油食好味!
紐西蘭精品羊肉卷
🔺功夫萵筍片(半份)
套餐貼心地配有蔬菜,薄片萵筍好快熟!
功夫萵筍片
食至中段,我們撈起所有辣椒,止辣!🤣
🔺武隆苕粉 (半份)
紅薯粉好大條,吸滿濃濃的麻辣湯汁,
非常煙靭!
武隆苕粉
🔺皇帝菜(半份)
皇帝菜
🔺鮮竹笙(半份)
鮮竹笙
食埋甜品🍮整餐飯真係好飽足!
紅糖冰粉
皇帝菜
鮮竹笙
紅糖冰粉
2023-10-24 675 瀏覽
做緊7周年優惠!**********鴛鴦麻辣鍋重慶辣+養生花膠雞鍋(+$20/位)花膠雞鍋煲滾之後可以先飲湯,濃濃雞味重慶辣湯底,辣度可接受,麻比辣多🌶️,後勁強**********美國Prime牛小排($138)半份牛味重,肥瘦均勻,涮一涮好快食得,最啱擺落麻辣鍋度涮-美國桶蠔($98)半份有2隻,大大隻,非常肥美飽滿-手打魚籽蝦滑($58)半份自己分割大小,整到細細粒,蝦滑彈牙,仲有粒粒魚籽卜卜吓-十秒牛舌($58)半份薄切,真係10秒就熟㗎啦!幾有咬口-嫩牛肉($48)半份滑不留口,而且好夠味-黑豚腩肉($48)比較邪惡😈,偏肥-白鱔($58)半份鱔肉白雪雪,彈牙,非常新鮮-蔬菜淮山條($28)平時好少點嘅菜,擺盤特別,滾一陣就食得,好爽甜,令我對淮山改觀-萵筍條($18)油麥菜($28)皇帝菜($48)**********飲品食麻辣火鍋點可以唔叫野飲,咁啱撞正7周年添飲優惠!叫一杯四大天王特飲或者Sapporo生啤🍺,就可以無限添飲!同同行友人各試一杯,飲品上枱時真係嚇一跳,原來係勁大杯,飲完一杯仲可以試埋其他味道,真係好抵!-洛神花鮮橙特飲🍊($48)洛神花補血養顏降血壓,味道
做緊7周年優惠!
鴛鴦麻辣鍋

重慶辣+養生花膠雞鍋(+$20/位)
花膠雞鍋煲滾之後可以先飲湯,濃濃雞味
重慶辣湯底,辣度可接受,麻比辣多🌶️,後勁強
美國Prime牛小排($138)半份

牛味重,肥瘦均勻,涮一涮好快食得,最啱擺落麻辣鍋度涮
美國桶蠔($98)半份

有2隻,大大隻,非常肥美飽滿
手打魚籽蝦滑($58)半份

自己分割大小,整到細細粒,蝦滑彈牙,仲有粒粒魚籽卜卜吓
十秒牛舌($58)半份

薄切,真係10秒就熟㗎啦!幾有咬口
嫩牛肉($48)半份
滑不留口,而且好夠味
黑豚腩肉($48)

比較邪惡😈,偏肥
白鱔($58)半份

鱔肉白雪雪,彈牙,非常新鮮
蔬菜
淮山條($28)
萵筍條($18)
油麥菜($28)
皇帝菜($48)
飲品

洛神花鮮橙特飲🍊($48)
洛神花補血養顏降血壓,味道幾濃郁,加成個鮮橙好清新👍🏻
衝上雲霄百香果雞尾酒($48)
酒味唔算濃,又有百香果籽咬吓配火鍋都夾
2023-10-16
最近方叔叔重慶老火鍋做緊七週年-無限添飲優惠,只要惠顧一杯四大天王或Sapporo生啤,就可以無限添飲,一路打邊爐,一路無限添飲,十分過癮鴛鴦麻辣鍋揀咗重慶辣同蕃茄湯,重慶辣食落又麻又辣,十分香口,蕃茄湯味道較清甜黑豚腩肉(半份)$48藤椒牛舌(一份)$108腩肉肥瘦適中,藤椒牛舌食落辣辣地,而且有嚼口手打魚籽蝦滑(半份)$58珊瑚蚌(半份)$68蝦滑同珊瑚蚌質感爽脆鮮甜,蝦滑食落彈牙千絲柏葉(半份)$38香鹵豬大腸(半份)$38千絲柏葉同豬大腸食落質感柔軟,豬大腸唔會有腥味包漿豆腐(半份)$28鮮竹笙(半份)$38油條(半份)$18鮮腐竹(半份)$28平菇$(半份)18武隆苕粉(半份)$28呢幾款火鍋配料都係索湯一流,包漿豆腐口感 綿滑,唔會鬆散,油條食落外皮鬆脆,內裏軟淋,武隆苕粉口感晶瑩Q彈油麥菜(半份)$18娃娃菜(半份)$18蔬菜新鮮爽甜,可以解油膩感水仙烏龍檸檬茶(無限添飲)$48茶底香濃,加了檸檬,味道更加清新

鴛鴦麻辣鍋

黑豚腩肉(半份)$48
藤椒牛舌(一份)$108
腩肉肥瘦適中,藤椒牛舌食落辣辣地,而且有嚼口

手打魚籽蝦滑(半份)$58
珊瑚蚌(半份)$68
蝦滑同珊瑚蚌質感爽脆鮮甜,蝦滑食落彈牙

千絲柏葉(半份)$38
香鹵豬大腸(半份)$38
千絲柏葉同豬大腸食落質感柔軟,豬大腸唔會有腥味

包漿豆腐(半份)$28
鮮竹笙(半份)$38
油條(半份)$18
鮮腐竹(半份)$28
平菇$(半份)18
武隆苕粉(半份)$28

油麥菜(半份)$18
娃娃菜(半份)$18
蔬菜新鮮爽甜,可以解油膩感

水仙烏龍檸檬茶(無限添飲)$48

茶底香濃,加了檸檬,味道更加清新