2024-03-26 886 瀏覽
喺灣仔利東街附近,發現一間裝修幾靚,坐得幾舒服嘅泰國餐廳,雖然小貴,但食物份量算大,同埋我地唔算食得辣,都好多選擇,所以好值得。睇下餐牌先舖頭環境泰式柚子蝦沙律$118柚子用左泰國金柚,非常多汁爽口,仲落左大蝦同魷魚,醬汁方面有椰糖香味,就算走辣都好夠味。香芒軟殼蟹米紙卷 $98芒果同炸脆嘅軟殼蟹,配生菜同紅蘿蔔,點酸魚露,好食,但俾頭先好突出嘅沙律搶曬flow 。越式燒春雞釀香茅黃飯 $228一般喺街食燒春雞,皮脆唔難做到,但好多間就算雞髀,啲肉都可以好鞋。呢度做到嫩滑多汁,所以裡面用香茅同黃薑粉炒香嘅飯好好用,本身乾身,但又可以吸收雞汁,一物多用更正。隔離伴碟嘅菜絲沙律,原來又有特別嘅,有一般沙律嘅酸甜,苜蓿芽同紅蘿蔔絲上面加左花生碎即刻惹味左好多,但繼續可以解膩。侍應哥哥仲話呢款沙律無得散叫啊!泰式凍奶茶$48味道香甜,奶香夠滑,都可以龍眼冰$55好多龍眼沖嘅,清甜,不過感覺有另外加多左糖。雖然要增加穩定性,但可以落少啲。芒果雪糕配糯米飯$68店員推介呢個甜品,原來上枱用椰青裝住咁精緻。裡面有芒果雪糕、芒果肉、椰青肉,同埋主角,暖暖地又有椰子香味嘅糯米飯,糯米飯唔係太硬,仲做到冰
舖頭環境
泰式柚子蝦沙律$118
香芒軟殼蟹米紙卷 $98
越式燒春雞釀香茅黃飯 $228

泰式凍奶茶$48
味道香甜,奶香夠滑,都可以

龍眼冰$55
芒果雪糕配糯米飯$68
店員推介呢個甜品,原來上枱用椰青裝住咁精緻。裡面有芒果雪糕、芒果肉、椰青肉,同埋主角,暖暖地又有椰子香味嘅糯米飯,糯米飯唔係太硬,仲做到冰火效果,非常出色。
芒果雪糕配糯米飯
小計$615
服務費$61.5
總金額$676

新泰東南亞餐廳 (灣仔)
灣仔大王東街21-23號興旺閣地舖至2樓
電話: 23273938

2024-03-05
芒果雪糕配糯米飯
  • 芒果糯米飯
2024-04-26 0 瀏覽
呢間舖頭喺灣仔開到好夜 好適合放工人士去平日去到都有班人喺度飲酒 喜慶氣氛都幾好先叫咗一個咖喱大蝦我自己幾鍾意食泰國嘅咖喱,因為通常都會比較鮮甜,而且有啲蛋絲喺度再加埋啲蔬菜配合蒜蓉包就一流果然不出我所料咖喱有豐富嘅椰汁味道👅 真係幾香 而且口感係比較厚身 大蝦處理過 都幾鮮甜 就咁已經食到 唔需要剝殼蒜蓉包總共有四塊 都幾厚豐富嘅蒜蓉跟住嗌咗個火山排骨個火山排骨嘅排骨真係幾多分量非常之林 啖啖肉啲湯底有菠蘿嘅鮮味 大家都飲咗好多啖熱辣辣好舒服最後叫多個三色冰入邊啲啫喱幾得意
呢間舖頭喺灣仔開到好夜 好適合放工人士去

熱辣辣好舒服

最後叫多個三色冰
入邊啲啫喱幾得意
2024-04-26 0 瀏覽
新泰東南亞餐廳今日同朋友去灣仔行街食晚飯,去完利東街打卡後,朋友話附近有間好吃嘅泰國餐廳,這間餐廳叫新泰東南亞餐廳,位於灣仔大王東街21-23號興旺閣地舖至2樓,港鐵灣仔站B2出口行幾分鐘便到,非常方便。這間泰國餐廳原來係有三層高,餐廳外招牌好光亮,令人一眼就見到,有三層高真係好適合一大班朋友聚會嘅地方,餐廳內環境非常寬敞,裝修都好有泰國風格,好靚又新淨,好似去咗泰國食晚餐,樓梯及牆上都罷放咗好多東南亞的擺設作為裝飾, 好有特色,好適合俾客人打卡,每張枱都好濶落,令人坐得舒服,尤其是梳化位更有咕𠱸坐得闊絡舒適。這間餐廳嘅員工有好嘅服務,門口就有員工安排客人去上那層樓吃餐。這間泰國餐廳嘅食物款式都不少,有沙律、小食、湯、燒烤、咖喱、肉類、菜類、海鮮、飯麵類、甜品、果汁及飲品,真係樣樣都想選擇來吃,但我哋看見隔離枱啲食物份量亦不少,所以我哋先選沙律、小食、麵類,食唔夠就再叫。泰式沙律嘅款式都唔少,有成十幾個款式,我哋就點咗燒豬頸肉沙律,燒豬頸肉份量都多,有成十幾塊,燒嘅時間啱啱好,肉質爽彈,令到豬頸肉咬落去非常有口感,油脂分布平均,一啲都唔乾,點埋個惹味嘅泰式醬汁及伴埋個生菜一齊食,非常之
新泰東南亞餐廳

這間泰國餐廳嘅食物款式都不少,有沙律、小食、湯、燒烤、咖喱、肉類、菜類、海鮮、飯麵類、甜品、果汁及飲品,真係樣樣都想選擇來吃,但我哋看見隔離枱啲食物份量亦不少,所以我哋先選沙律、小食、麵類,食唔夠就再叫。泰式沙律嘅款式都唔少,有成十幾個款式,我哋就點咗燒豬頸肉沙律,燒豬頸肉份量都多,有成十幾塊,燒嘅時間啱啱好,肉質爽彈,令到豬頸肉咬落去非常有口感,油脂分布平均,一啲都唔乾,點埋個惹味嘅泰式醬汁及伴埋個生菜一齊食,非常之惹味,不過就有啲辣,不是太辣小小辣啫。跟住就叫小食香芒軟殼蟹米紙卷,芒果同炸脆嘅軟殼蟹,夾住生菜同紅蘿蔔,連埋塊有啲煙韌嘅米紙卷,點埋酸魚露,真係好好食。芒果夠鮮甜,軟殼蟹夠脆,生菜同蘿蔔夠爽,真係唔錯米紙卷。

飯麵類就叫咗海鮮濕炒河粉,份量大亦非常足料,海鮮有大蝦、魷魚、青口,份量不少,樣樣海鮮都新鮮爽口,好有味道,蔬菜就有好多款唔同種類嘅蔬菜,有菜心苗、椰菜花、西蘭花、椰菜、紅蘿蔔、粟米條、草菇,而河粉非常爽口,所有足料加上配對濃味多汁嘅芡汁,就非常滋味。我哋食完之後都覺得飽,但未到好飽,最後都要叫埋個甜品食,叫咗芒果雪糕配糯米飯,這個甜品裡面有芒果雪糕、芒果肉、椰青肉,同埋有椰子香味嘅暖暖糯米飯,糯米飯不硬,仲好配合同芒果雪糕、芒果肉、椰青肉一齊食,非常出色。

這個泰國餐廳真係好值得推薦俾大家,食得好滋味,好抵食,價錢又大眾化,我哋下次都會再嚟試埋其他食品,尤其是燒烤、咖喱嘅食物。
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
2024-04-23 86 瀏覽
今日去灣仔做完嘢,臨時搵個朋友去食飯。 知道佢係一個識食之人, 帶咗我去間食東南亞菜嘅餐廳食好野!喺門口見到,店舖設計都幾有特色, 真係好似去咗旅行咁。 入到去見到座無虛席幾驚冇位好在佢地地方都大,店員安排咗樓上一樓坐位俾我哋。原來呢間係由泰籍廚師處理。職員服務態度都好好, 推介咗啲特色嘅嘢畀我哋。一打開個menu 睇啲食物相,就畀泰式生蝦深深吸引住😍! 依家都唔係好多餐廳有泰式生蝦食。🌟泰式生蝦 $118生蝦新鮮爽口, 隻隻蝦都係大隻肥嘟嘟嘅!點埋佢哋個醬汁一齊食好好味!🌟香芒軟殼蟹米紙卷 $98個米紙皮好滑又唔會好韌咬唔到個d感覺, 個軟殼蟹都好脆口。🌟燒豬頸肉$98個豬頸肉燒到脆邊香口。🌟巴東牛展另配印度酥餅$118+$42呢個巴東牛展個汁好正,牛展炆得好淋。 我哋仲點咗印度酥餅, 點落啲汁到一齊食真係超好食!其實啲甜品都好吸引, 因為我哋點得太多肉嘅關係, 已經好full下次嚟一定要試下啲甜品!
喺門口見到,店舖設計都幾有特色, 真係好似去咗旅行咁。

原來呢間係由泰籍廚師處理。
職員服務態度都好好, 推介咗啲特色嘅嘢畀我哋。

🌟泰式生蝦 $118
生蝦新鮮爽口, 隻隻蝦都係大隻肥嘟嘟嘅!
點埋佢哋個醬汁一齊食好好味!
泰式生蝦

🌟香芒軟殼蟹米紙卷 $98
個米紙皮好滑又唔會好韌咬唔到個d感覺, 個軟殼蟹都好脆口。
香芒軟殼蟹米紙卷

🌟燒豬頸肉$98
個豬頸肉燒到脆邊香口。
燒豬頸肉

🌟巴東牛展另配印度酥餅$118+$42
呢個巴東牛展個汁好正,牛展炆得好淋。
我哋仲點咗印度酥餅, 點落啲汁到一齊食真係超好食!
巴東牛展

泰式生蝦
香芒軟殼蟹米紙卷
巴東牛展
2024-04-23 62 瀏覽
灣仔呢個排骨山真係好巨型同埋好豪邁✋🏼首先個排骨係用鐵盤上 下低一直用火燒住上邊淋上火水 轉個頭就燃點起🔥有火花好過癮呀☄️排骨嘅份量真係好多 最重要係因為下低有啲湯浸住 所以排骨全部都好腍甜 🐷🐽啖啖肉 同平時嗰啲燒排骨比較 我更加鍾意食呢個款式🤪啲湯淡淡菠蘿味道 我唔覺意都飲咗好多啖🤣我哋嗌咗小辣所以就避開咗泰國原有嘅超辣風味😉好適合我哋享用另外去到泰國舖頭又點可以唔食蒜蓉包🥖最鍾意就係用蒜蓉包點咖喱食💛今次我哋叫咗咖喱蝦🦐咖喱充滿海鮮嘅鮮味 係甜甜地有啲蛋絲蝦就係已經去咗殼嘅 所以食用非常簡單最後嗌多杯三色冰❄️
灣仔呢個排骨山真係好巨型同埋好豪邁✋🏼

咖喱充滿海鮮嘅鮮味 係甜甜地有啲蛋絲
蝦就係已經去咗殼嘅 所以食用非常簡單

最後嗌多杯三色冰❄️

• 火山排骨
燒豬頸肉🥓成塊豬頸肉燒得幾靚,有適量嘅焦脆燶邊,但係又唔會燒得太過火,豬肉都仲係好有肉汁,配埋個泰式辣汁好好食~南瓜焗咖哩海鮮🫑海鮮有青口、蝦、魚柳、魷魚,份量OK,咖哩唔算太辣,比較容易入口,既然係原個南瓜咁上,當然就要刮埋入面嘅南瓜肉嚟食,就咁用匙羹就可以輕易刮到出嚟,而且南瓜肉嘅甜味令到個咖哩食落再清新一啲,發揮到南瓜嘅優點👍越式蟹肉炒粉絲🥢炒粉絲大大碟,蟹肉嘅份量激多,面又有碟邊又有,真係每一束粉絲都夾到蟹肉一齊食,除咗蟹肉配料仲有扎肉、洋蔥、芽菜仔、青椒等,整體嘅口感好豐富,今晚嘅依幾樣野食都相當唔錯😋
2024-04-18 45 瀏覽
喺灣仔放工突然好想食泰國嘢路過見到呢間裝修幾靚嘅泰國菜,一於就試吓入到去裝修真係好靚同一般泰國餐廳唔同俾人好乾淨嘅感覺星期二嘅夜晚竟然都坐到差唔多滿晒我哋叫咗個馬莎拉咖喱雞呢個係偏甜嘅咖喱唔會好辣加埋面頭嘅椰漿,超級惹味配白飯,嚟食一流而且佢雞嘅數量都好多食極都仲有我哋另外嗌咗個蒜蓉包配咖喱食蒜蓉包好脆,好香口跟住叫咗個馬拉盞通菜呢個真係食泰國嘢必食馬拉盞少少辣,加埋好多蝦乾超級香另外有嗌咗一個燒西冷牛扒上到枱見到佢肉質好粉嫩味道都非常唔錯不過就略嫌佢嘅邊位有少少過咗火喉佢嘅配菜有啲酸青瓜同酸蘿蔔好開胃仲有好多菜式都好似好正,可惜得兩個人下次再揀多啲嚟試吓先
喺灣仔放工
突然好想食泰國嘢
路過見到呢間裝修幾靚嘅泰國菜,一於就試吓
入到去裝修真係好靚
同一般泰國餐廳唔同
俾人好乾淨嘅感覺
星期二嘅夜晚竟然都坐到差唔多滿晒
我哋叫咗個馬莎拉咖喱雞
呢個係偏甜嘅咖喱唔會好辣
加埋面頭嘅椰漿,超級惹味
配白飯,嚟食一流
而且佢雞嘅數量都好多食極都仲有

我哋另外嗌咗個蒜蓉包配咖喱食
蒜蓉包好脆,好香口

跟住叫咗個馬拉盞通菜
呢個真係食泰國嘢必食
馬拉盞少少辣,加埋好多蝦乾超級香

另外有嗌咗一個燒西冷牛扒
上到枱見到佢肉質好粉嫩
味道都非常唔錯
不過就略嫌佢嘅邊位有少少過咗火喉
佢嘅配菜有啲酸青瓜同酸蘿蔔好開胃
燒西冷牛扒

仲有好多菜式都好似好正,可惜得兩個人
下次再揀多啲嚟試吓先
2024-04-18 39 瀏覽
好耐無食泰國菜即刻約食友食返餐先,😁😁😁😁😁未到夏天都鬼死咁熱飲返杯啤降下溫!🤤🤤🤤🤤🤤除咗啤酒,大大個椰青都係唔錯選擇。🤤🤤🤤🤤🤤頭盤叫咗個青咖哩牛肉跟烤餅,青咖哩帶甜微辣,襯埋個烤餅咸香味好夾。😋😋😋😋😋泰式燒雞,雖然得半隻但係都好大份量,雞肉本身用微微調味醃製過,肉質嫩滑,雞皮燒到香口唔油膩。😜😜😜😜😜馬拉盞炒蒜心,馬拉盞好香蝦嘅咸香味,加埋蒜心嘅清甜又係一絕。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

除咗啤酒,大大個椰青都係唔錯選擇。🤤🤤🤤🤤🤤

泰式燒雞,雖然得半隻但係都好大份量,

2024-04-18 17 瀏覽
好肚餓,只想食泰國菜,見到openrice d食評唔錯,就到來試試☺️燒春雞香茅黃飯 $228細細隻春雞燒至金黃,皮香!雞肉入面包著香茅黃油飯,雞油仲滲透入飯,而且切開還熱氣騰騰!雞肉焗過但仍嫩滑,還配上泰式沙律,是令人高舉拇指的飯!馬拉盞通菜 $88通菜食落就知新鮮,揀馬拉盞,因為那滿滿的小蝦乾,吃下去馬拉盞鹹香味四溢滿瀉,十分惹味。菠蘿咖哩蝦 $138見到圖片係原個菠蘿上枱,估唔到成個餸係咁滿滿的!咖哩蝦配上泰式雜菜墊底,咖哩的椰香味濃郁且辣度適中,與蝦非常搭配;重點:記得不要浪費甜甜的菠蘿肉。雪糕芒果糯米飯 $68泰式餐廳大部分都有芒果糯米飯揀,呢度有呢款配合傳統美味,又特別嘅芒果糯米飯~熱騰騰的白糯米墊底,鮮甜芒果再加上清新嘅雪糕,值得一試。

燒春雞香茅黃飯 $228

馬拉盞通菜 $88

菠蘿咖哩蝦 $138

雪糕芒果糯米飯 $68
2024-04-11 65 瀏覽
去睇完Rugby 7之後,順便搵下港島區有咩好食,見到灣仔有間東南亞菜,天氣熱熱地岩哂喇😋原來間餐廳有三層,空間好足夠,都坐得好舒服。呢度主打泰國丶越南同埋星加坡菜,燒烤丶咖哩丶海鮮樣樣有😍🥗泰式柚子蝦沙律呢個沙律好開胃,柚子好甜,一點都無苦澀味,蝦又好彈牙。調味岩岩好,叫小辣唔會太辣,食到每樣食材原有既味道🥜串燒沙爹 (豬,牛,雞)沙爹醬係自家磨製,有粒粒既花生粒,食落口超級香,又唔會過咸遮蓋串燒既香味🍗越式燒春雞釀香茅黃飯入邊嘅香茅薑黃飯好香,感覺唔油膩,春雞既肉都好嫩滑。呢個飯仲有附上菜苗沙津,可以清新一下口腔🥭芒果雪糕糯米飯原本以為呢個甜品係好大個糯米飯,點知係咁精緻嘅甜品。暖暖既糯米飯做底,淋上椰汁,加上新鮮既椰子肉同芒果果肉,仲有冰凍既芒果雪糕,成個組合加埋一齊係完美😋估唔到泰式甜品都有呢種冰火❄️🔥融合嘅感覺😂

泰式柚子蝦沙津

🥗泰式柚子蝦沙律

串燒沙嗲

🥜串燒沙爹 (豬,牛,雞)

越式燒春雞釀香茅黃飯

越式燒春雞釀香茅黃飯
芒果雪糕糯米飯
  • 芒果糯米飯
2024-04-09 61 瀏覽
Thai cuisine is renowned for its vibrant flavors, which is an ideal choice for summer. Today we stumbled upon Sun Thai in Causeway Bay enticed by its aesthetic design.First off, a refreshing sweet coconut and a pint of fizzy Singha.Green Curry BeefSlightly spicy. Rich, coconutty and creamy green curry. Tenderized beef with lots of veggies including eggplant, pumpkin and green beans. Naan bread, a must-try to eat with the curry that was served piping hot with a crispy and flaky surface. Thai Gril

Green Curry Beef

Thai Grill Chicken
Each portion equals 1/2 chicken. Not as sweet as I thought but still savory. Well-marinated. Smooth and tender meat. Caramelized chicken skin.

Stir-fried Garlic Shoot w/ Belacan Sauce
Flavorful belacan sauce with dried shrimps, garlic and shallot etc. Big portion. Crunchy garlic shoot.
2024-04-05 107 瀏覽
今日我和朋友去了灣仔行街, 順道一起去吃午餐, 我們選了這間餐廳吃東南亞菜.麵包焗咖哩軟殼螫 ($248):麵包算幾脆口, 唔會太淋, 唔會溜.咖哩味非常香, 又唔會辣, 是比較甜的黃咖哩,幾香口, 好惹味.軟殼螫炸得好香脆, 幾好食, 同咖哩個味好夾.麵包同軟殼螫點埋d咖哩汁, 非常好食.燒豬頸肉 ($98):豬頸肉燒得非常香口, 好正.點埋醬汁又仲更加好食.不過即使不點醬汁, 直接吃豬頸肉都已經好好食, 好惹味.肉碎生菜包 ($88):選了雞肉肉碎, 用生菜包住啖啖肉, 風味十足, 幾特別, 不錯.點埋醬汁就更加惹味, 幾好食,最後埋單2人合共$477, 唔算貴, 性價比都高, 我覺得都算幾抵食, 而且食物質素都高, 幾好食,不錯, 值得一去的.

麵包焗咖哩軟殼螫 ($248):
麵包算幾脆口, 唔會太淋, 唔會溜.
軟殼螫炸得好香脆, 幾好食, 同咖哩個味好夾.
麵包同軟殼螫點埋d咖哩汁, 非常好食.

燒豬頸肉 ($98):
豬頸肉燒得非常香口, 好正.
點埋醬汁又仲更加好食.
不過即使不點醬汁, 直接吃豬頸肉都已經好好食, 好惹味.

肉碎生菜包 ($88):
2024-03-31
2024-04-04 73 瀏覽
我哋6點到,趁無乜人影低呢個moment,好有feel😆轉頭就坐滿人了~鍾意嚟呢間新泰,裝修靚靚之餘,全幢夠哂大,就算全場爆滿,都唔會好噪吵,可以傾吓計,慢慢嘆;而且最正係正正灣仔地鐵站隔離,唔使2分鐘腳程,食飽飽跳上地鐵,勁快返到家😊😊馬拉盞通菜落完order即炒,香噴噴上枱~依家食通菜啱啱好,夠哂嫩;一直覺得馬拉盞d咸香、蝦米仔。。。同通菜係prefect match,又唔會好咸,但又提升通菜,好惹味!原個菠蘿咖哩蝦 其實睇中佢原個菠蘿,諗緊揀飯定蝦好,後尾決定食燒雞釀飯,菠蘿就配🍤。原個菠蘿令成件事好誇😂勁大件頭!首先好多蝦,有6、7、8隻~底下原來係雜菜,個菠蘿有幾深,雜菜就有幾多。咖哩味唔錯,唔辣,但好香口。配蝦&雜菜好好味。蝦大粒、爽口;d雜菜係泰式款,青綠色嘅圓茄子、細細條粟米仔,食得出好新鮮,讚!泰式燒春雞釀香茅黃飯 店員見我哋揀緊餸,話不如試吓呢個燒雞釀飯,一定讚!最後我哋聽佢介紹,果。然。掂。上枱見呢隻燒春雞都幾大隻,入面仲塞滿飯😂首先試下脾位,咁嫩滑嘅,好surprised!同埋隻脾肥嘟嘟的,啖啖肉之餘,燶燶地,調味相當好,帶點BBQ味~底下的香茅黃飯,有點炒飯f

馬拉盞通菜

原個菠蘿咖哩蝦

泰式燒春雞釀香茅黃飯

首先試下脾位,咁嫩滑嘅,好surprised!同埋隻脾肥嘟嘟的,啖啖肉之餘,燶燶地,調味相當好,帶點BBQ味~底下的香茅黃飯,有點炒飯feel,吸收了雞油,每一口都好滿足。仲配埋一個沙律食,酸酸甜甜咁,好fresh。

雪糕芒果糯米飯
店員見我哋食到咁上下,細心地詢問使唔使上埋甜品,加分啦!
呢個甜點亦係店員推薦,糯米飯仲係熱熱的上枱,梗係要趁熱食,好軟軟糯糯;新鮮嘅椰青片、香甜的芒果,仲有芒果雪糕,集哂我至愛於一身嘅甜品,必食啊。
2024-04-03
  • 原個菠蘿咖哩蝦
  • 雪糕芒果糯米飯
2024-04-02 86 瀏覽
新泰東南亞餐廳 (興旺閣) 地址: 灣仔大王東街21-23號興旺閣地舖至2樓電話: =====================是我以前在灣仔工作時,受同事歡迎之飯堂,味道正宗夠香辣濃郁惹味,同埋份量十足,吸引好多人來食飯。$228 燒雞釀香茅黃飯,成隻燒雞見漲卜卜,因為雞中間釀了黃薑香茅飯呀,飯吸收埋雞肉汁,特別好食。而雞燒至香噴噴非常惹味!外皮極之香脆,成隻雞比我同朋友秒殺。$118 巴東牛,個汁好下飯的,不論配飯或者薄餅都得。個汁濃郁,牛肉入味,切得好乂塊肉,口感更有勁,今次用了雞入面的薑黃飯,色香味俱全。$48 泰式凍coffee 地方大,有三層,裝修又夠泰,員工都有泰國人,食得開心滿意。
新泰東南亞餐廳 (興旺閣)
地址: 灣仔大王東街21-23號興旺閣地舖至2樓

電話: =====================

$48 泰式凍coffee

地方大,有三層,裝修又夠泰,員工都有泰國人,食得開心滿意。
2024-03-29 78 瀏覽
一直都好鐘意食既泰國餐廳🫶🏼假期冇得飛泰國 要去食一下泰國野 😂冬蔭公湯 $98推薦度: ☺️☺️☺️☺️☺️兩個人叫左細冬蔭 酸同辣度都啱啱好 好開胃馬沙拉咖喱 (雞肉)+ 印度酥餅 $108+$42推薦度:☺️☺️☺️😣甜咖喱 唔辣 選擇左雞肉 很好都係雞髀肉因為好唔鐘意食雞胸肉好配合薄餅一齊食馬拉盞通菜 $88推薦度:☺️☺️☺️☺️☺️通菜都好嫩 炒得好香,味道好好越式蟹肉炒粉絲 $118推薦度:☺️☺️☺️☺️幾多蟹肉 味道幾好 仲有d 札肉 菜 泰國椰青 $62推薦度: ☺️☺️☺️☺️☺️好清甜 d 椰青肉都可以不嚟食餐廳位置都好方便 mtr 行5 分鐘唔洗就到星期4 晚飯時間幾full 上左二樓食兩個人食左5 樣野 超級飽 仲有好多款未試到要再去食其他菜色!
一直都好鐘意食既泰國餐廳🫶🏼

因為好唔鐘意食雞胸肉
好配合薄餅一齊食

馬拉盞通菜 $88
推薦度:☺️☺️☺️☺️☺️
通菜都好嫩 炒得好香,味道好好

越式蟹肉炒粉絲 $118

好清甜 d 椰青肉都可以不嚟食

餐廳位置都好方便 mtr 行5 分鐘唔洗就到
星期4 晚飯時間幾full 上左二樓食

兩個人食左5 樣野 超級飽 仲有好多款未試到
要再去食其他菜色!
2024-03-28
  • 印度薄餅