2019-11-08 54 瀏覽
難得沙田區開咗間我是酸奶君,緊係要去試下啦🤣🤣🤣不過真係心大心細,唔知撰咩好🙈🙈🙈好多望落去都好唔錯,樣樣都想試,好貪心😝最尾我哋決定咗一杯試吃米酸奶奶蓋$35 有接近三分一杯係紫糯米,每啖都可以食到煙煙韌韌,又帶點微甜,配埋酸奶既酸味,成個口感好特別👍👍👍另外一杯我地就撰咗牛油果果$42 呢款係沙田限定,而我本人十分好牛油果🥑之前我自己會整牛油果配鮮奶,原來加Yogurt 都好唔錯,除咗牛油果香味,仲帶點yogurt 既酸甜,好飲

最尾我哋決定咗一杯試吃米酸奶奶蓋$35

另外一杯我地就撰咗牛油果果$42
2019-11-07 35 瀏覽
話說有日經過沙田站,好口渴,又想飲啲特別啲嘅野飲,但珍奶又有點飽肚,恰巧看到yogurt drink,感覺比較健康,罪惡感比較少。吃米酸奶奶蓋:呢款係必飲系列之一,酸酸的乳酪不會過甜過酸,感覺清新。配上豐富的粒粒紫米,感覺好特別。紫米粒煮得軟糯煙靭,咬下去口感十足。而且紫米粉帶微量的甜味,跟yogurt drink蠻配的。益生鳳梨君:菠蘿味的乳酪一般都會偏甜,但佢完全唔會,有粒粒菠蘿肉,另外還有顆顆百香果,口味比較硬。值得一讚的是佢嘅米黃色好靚,感覺天然,不會是添加好多人工色素。職員親切友善,肥A與友人掙扎很久才能選擇出飲品,但職員完全沒有不耐煩

2019-11-04
2019-11-05 58 瀏覽
我是酸奶怪! 酸奶迷撐酸奶君! 真的迷上! 飲親都忍唔住要飲吃米酸奶! 這是Happy Friday 晚, 食飽飯想叫點飲品, 想起樓下竟有酸奶君, yeah!!! 即刻去馬! 今次同阿媽分享快樂! 跟她點了個米酸奶奶蓋, 正! 那種溫度, 濃度, 再配粒粒紫米, 好夾好夾好咬口! 我終於嘗試新事物, 點多杯益生鳳梨君俾自己! 甜得來帶點酸, 碌得來又好香, 香同時有粒粒果肉, 好開胃好醒晨! 飯後來買杯, 拿著飲品開心行街! 我已想好下次飲咩!! 就係。。牛油果果!!
吃米酸奶奶蓋
吃米酸奶奶蓋
2019-10-29 45 瀏覽
我是酸奶君。是沙田地鐵站新開的一間飲料店,那日碰巧遇到開張日正做買一送一的優惠,就藉機品嚐一下。點了一杯(益生香橙君)感覺出乎意料的好喝,想不到優酪乳配上新鮮柳橙會有這樣的效果,甜酸中和口感細膩味道清新,真心推薦。店家當日另外送一杯(吃米酸奶 - 紫米)其實看到名字的時候有一種頭疼的感覺,不知道是何方神聖,結果拿到手上時發現是紫糯米煮熟,再放進優酪乳裡面,糯米加上優酪乳合併成一種新的味道,加上糯米的顆粒感,讓人覺得意猶未盡。
我是酸奶君。
店家當日另外送一杯(吃米酸奶 - 紫米)
10 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
試食活動
  • 益生香橙君
2019-10-29 48 瀏覽
今日在沙田找朋友吃飯,在沙田港鐵站A4出口 ,無意中發現間飲酸奶的店舖,叫酸奶君,記得酸奶的時候,應該是上年去過旅遊時飲過它。為食的我,都係忍不住買下它,於是叫了必飲的吃米酸奶同埋最得人鍾意莓果粒粒。由於店舖比較細,並無設有座位,只能外賣,於是乎拎著酸奶一面飲,順便行下商場。首先點選你中意飲料,付款後留意號碼指示牌,咁完成啦。服務唔錯,仲有温馨提示,提你記搖勻它先好飲。莓果粒粒莓果粒粒酸奶味道稠度不會太稠,味道帶點酸而且飲落仲有新鮮草莓粒粒,好香濃牛奶,好有層次感。記得飲之前搖一搖它,大約6下,令到菓粒同酸奶可以混合,味道仲正呀!另外一提,飲酸奶比其他飲品健康得多。因為它有鈣質同鐵質,而且幫助消化仲可以抑制體內膽固醇添。吃米酸奶_必點記得飲之前搖一搖它,大約6下,令到紫米粒粒同酸奶可以混合,味道仲正呀!酸奶君必點名物當然係吃米酸奶啦,它有紫米配上新鮮酸奶,味道不會太甜,而且好開胃,紫米仲有健脾暖肝,明目活血功效。感覺上又健康又好飲的酸奶,一個字形容是正喔。。吃米酸奶_(左)同埋莓果粒粒-(右)真係好難得今日早收工,約下好姐妹食飯,叫埋好姐妹一齊飲下酸奶添。🤗

莓果粒粒

莓果粒粒

吃米酸奶_必點

吃米酸奶_(左)同埋莓果粒粒-(右)

2019-10-25
2019-10-28 34 瀏覽
經過見到沙田開了間我是酸奶君,之前在尖沙咀見過這店,但趕時間所以未試。 今次再度遇見,就即跑去買來試試這酸奶味道。 店舖外圍畫了很多圖畫,又有很多産品介紹牌,又有產品排行榜,令人一目了然選擇自己喜歡飲品。 今次就選了經典人氣吃米酸奶奶蓋,也選了用菠蘿整的益生鳯梨君。 兩款也是即叫即整,等了幾分鐘就完成。 吃米酸奶奶蓋味道配搭特別,第一次飲用紫米加入飲品內,令人飽肚又好飲。 益生鳯梨君就加了大量菠蘿果肉及熱情果,味道酸酸甜甜大大杯。

2019-10-24 56 瀏覽
「我是酸奶君」係沙田開了呀~太好啦🥰想食手搖酸奶好耐,而且我同媽媽都好喜歡飲酸奶🤤咁近我諗我地應該會成日都飲😆沙田港鐵一出既右手邊就見到了..酸奶君既ʟᴏɢᴏ好易認喔👀🔹 吃米酸奶奶蓋 $35媽媽飲呢杯,酸奶加入左粒粒紫米,酸奶既口感幼滑,紫米煮得好軟糯有嚼勁,媽媽話好特別呀...🔹牛油果果 🥑 $42牛油果加酸奶一睇呢個組合就知對腸胃好啦🤓而且牛油果果係分店限定,得沙田有喔🤫 so happy ar 有牛油果飲💛牛油果好香濃飲落個酸奶又唔會話好酸,怕酸既朋友都可以飲呀~~唔洗15分鐘我同媽媽已經飲光光了🤤

沙田港鐵一出既右手邊就見到了..
酸奶君既ʟᴏɢᴏ好易認喔👀

🔹 吃米酸奶奶蓋 $35

🔹牛油果果 🥑 $42
so happy ar 有牛油果飲💛

唔洗15分鐘我同媽媽已經飲光光了🤤

2019-10-20 84 瀏覽
今晚約左好姊妹👭🏻係沙田食飯, 訂左19:00枱, 見仲有段時間先食飯就決定買杯野飲下先😋☺️🙈 可能仲係新開嘅關係, 有幾款飲品都仲未有, 我地最後揀左一杯吃米系列同一杯童年元氣系列🥤🥤😊😊吃米燕麥酸奶🍼, 小妹之前都係飲開童年元氣系列嘅, 而今係第一次飲吃米系列, 個人認為酸奶味道方面, 吃米系列比起童年元氣系列較濃郁, 另外質地方面都較為濃稠。燕麥酸奶除左有佢signature嘅紫米外, 仲有一粒粒嘅燕麥, 兩者各有獨特質感, 煙煙韌韌, 口感十分豐富👍🏻😋那時茉莉🍼, 那時茉莉係4款童年元氣入面小妹係未試過的, 相比起墨紅玫瑰🌹, 大紅棗棗同兒時桂花嚟講, 茉莉較為清香, 味道較出, 但並沒有蓋住左酸奶嘅味道, 飲落去幾夾, 底下同樣有好多一粒粒嘅紫米, 味道唔錯! 中意飲茉莉花茶嘅朋友不妨一試😊

2019-10-18
10 分鐘 (外賣自取)
  • 吃米燕麥酸奶
  • 那時茉莉
前排酸奶熱朝非常盛行過咗咁耐 我終於黎趕車尾🏃‍♀️飲返杯啦#吃米酸奶 $29呢杯系巨地嘅招牌同主打酸奶稀身 但甜度適中但味道濃郁 感覺清新而且仲可以幫開胃 酸酸地紫米份量好多 沒有甚麼味道但够煙韌 口感豐富等候時間唔耐 店員好有禮貌中間發生左小小事故 都keep住好nice#牛油果果 $42用料非常够本 有成半隻牛油果 贊!但有小小問題系加咗牛油果之後完全唔見陣酸奶味 一啲酸都冇 完全系接近零(就系有牛油果味) 因為唔系我飲 我個fd就估系冰落太多溝淡咗 因為同我杯吃米酸奶形成好大對比(一杯有酸奶味一杯系幾乎冇味)Anyway啦整體系好飲概猶其系巨地杯主打但如果怕食吾到酸奶味概朋友就可以考慮叫吾叫牛油果啦~(純粹個人意見)
前排酸奶熱朝非常盛行
但够煙韌 口感豐富
等候時間唔耐 店員好有禮貌
中間發生左小小事故 都keep住好nice
#牛油果果 $42
用料非常够本 有成半隻牛油果 贊!
Anyway啦整體系好飲概
猶其系巨地杯主打
2019-10-17
  • 牛油果果
2019-10-16 72 瀏覽
朋友們都說過要去飲酸奶君,但我未嚐過喔!現在新開業期間限定有「買第二杯半價」的優惠,所以就約了朋友去試一下。我當然要叫他們的招牌——吃米酸奶。同行的朋友已經試過了「吃米酸奶」,所以她就選擇了「益生草莓君」。吃米酸奶 $29這是酸奶配搭紫米的飲品,酸奶就是我們平常在超市買的乳酪飲品,酸酸甜甜的,紫米口感煙韌,很軟糯,很有口感。益生草莓君 $40這個裡面有新鮮的草莓果肉,加上了新鮮檸檬,主角是益生飲品,不會太甜。飲下去的感覺是清新怡人的,酸酸的好開胃,個人認為頗有泰國式飲料的風味。我是酸奶君地:沙田沙田港鐵站SHT 34號舖電:25988825

吃米酸奶 $29

益生草莓君
吃米酸奶
益生草莓君
2019-10-14 65 瀏覽
下午茶時間,吾肚餓,但又口痕痕,同朋友一人一杯我是酸奶君飲下先🤤.吃米酸奶奶蓋($35)酸奶質地介乎香港yogurt 同內地濃厚乳酪之間,入口幾滑身,甜度可以選擇去糖,對我黎講超級加分,因為我最驚就系出街飲野,飲品加得太多糖,飲到滿口糖水,越飲越口喝。尼間有得揀走糖,健康呀!👍🏻底下紫米口感軟糯,q彈,幾有咬口,飲一杯都好飽肚,忙既時候,買定一杯做代餐其實幾適合!.牛油果果($42)牛油果系superfood,正呀!加埋酸奶一齊打,營養豐富,整腸一流!牛油果味道幾清新,有陣陣牛油果香!提提大家,牛油果果沙田店限定,吾好去錯地方呀!
吃米酸奶奶蓋($35)
牛油果果($42)
  • 牛油果果
2019-10-11 61 瀏覽
「我是酸奶君 Hey! I Am Yogost」已經開左一段時間,第一次飲係旺角的首間分店。主打加入紫米的乳酪飲品和乳酪水果飲品。飲品採用每日烹調的紫米、酸奶和明治鮮奶製成。平時主要飲「吃米酸奶 ($29)」今日收工,好塞車,所以好肚餓,一落車就衝去買酸奶君了!今次太餓的關係,點了「吃燕麥酸奶 ($33)」吃燕麥酸奶製作過程中加入了粒粒燕麥,含有豐富的纖維,健康又有飽肚感。如果你都鍾意掃街,又習慣飲台式手搖飲品,想換換新口味?不妨試試近來興起的乳酪飲品。
平時主要飲「吃米酸奶 ($29)」
今日收工,好塞車,所以好肚餓,一落車就衝去買酸奶君了!
今次太餓的關係,點了「吃燕麥酸奶 ($33)」

如果你都鍾意掃街,又習慣飲台式手搖飲品,想換換新口味?
不妨試試近來興起的乳酪飲品。
2019-10-10 37 瀏覽
發現新大陸!平時芝士奶蓋啊,水果茶啊就飲得多,酸奶真係未試過!呢間野以酸奶做主打,每杯野飲個base都係乳酪,未飲已經覺得對腸胃好好!我地叫左兩杯野飲,先講下杯吃米酸奶奶蓋,好有層次感,第一啖係咸咸地既奶蓋,飲多兩啖係酸奶,好開胃,唔會太甜,再飲多兩啖就食到Oreo碎,最後個底就有類似紫米既物體,煙煙韌韌,好有咀嚼感。第二杯係芒芒果海,同第一杯層次上有D似,都係有紫米啊酸奶啊等等,不過味道就唔同左,好香既芒果味,間唔中仲食到芒果粒,勁飽肚。整體黎講兩杯野都好好飲!現今市面上珍珠奶茶氾濫,行兩步就見到一間珍珠奶茶店,與此同時,新聞又成日話飲一杯珍珠奶茶等於食唔知幾多碗飯咁,對比之下呢間野夠哂特別,啖啖益生菌!如果大家想試下比較健康有營養既飲品,不妨可以試下呢間!
2019-10-10 42 瀏覽
香港多左唔少主打yogurt嘅酸奶店,而酸奶君一定係當中最出名分店最多嗰間🤤========================吃米酸奶奶蓋 $35對怕甜嘅人嚟佢一定係手調飲品嘅不二之選😋酸奶即yogurt口感幾滑,亦唔會太稀或淡,不過個人更偏鍾意較杰身濃郁嘅質感,MVP一定係粒粒分明煙煙韌韌紫米,咁嘅配搭我都係係酸奶君先飲到🤭我鍾意紫米個種有咬口又帶軟糯嘅質感,就好似食泰國糯米飯咁,即是加埋芝士奶蓋,食完心理平衡啲好似好健康咁😚========================牛油果果$42以前只係試過牛油果奶昔,牛油果酸奶就真係初體驗🥑事關KY真係有牛油果情意結,望到店員即刻將牛油果加入酸奶攪拌已經覺得無揀錯🤣一開始飲時牛油果嘅味道未至好重個種,大概係因為同酸奶結合一齊後比酸奶嘅酸味蓋過左,但之後再飲個種牛油果再突出返啲,作為一個輕盈飲品可以一試😉========================巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻========================📍 我
吃米酸奶奶蓋 $35
牛油果果$42
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 我是酸奶君 (沙田)
沙田沙田港鐵站SHT 34號舖
========================
係沙田開左我是酸奶君,我其實未飲過,見其他分店好多人排隊所以襯亞女學中文,同老公買黎飲,唔知飲乜好,甘見佢top1係酸奶所以叫左吃燕麥酸奶,另一柸就叫左益生鳳梨君吃燕麥酸奶酸奶都幼滑亦都幾濃郁,但唔係杰既,甜甜酸酸甘,又似幼昔,同埋入面加左煮過既燕麥同紫米,紫糯米有口感,幾特別,仲好飽肚添。益生鳳梨君都好大柸,而且係VC酸奶加益生菌,所以比酸奶酸d同稀d,味道有d似益力多,鳳梨都夠新鮮,十份開胃解渴,份量ok多,仲加左紫米係底添。
係沙田開左我是酸奶君,我其實未飲過,見其他分店好多人排隊
所以叫左吃燕麥酸奶,另一柸就叫左益生鳳梨君