呢間我是酸奶君原來得返沙田先有,大家真係要好好珍惜。佢採用左雲南高原酸奶,所以佢嘅酸奶味道特別濃郁,再加上佢煮好嘅紫米,煮嘅程度適中所以煙韌!而且重點係呢杯酸奶佢冇加到好多糖漿,係非常健康嘅飲品,可以食到酸奶嘅原味,又可以咬得出紫米嘅粒粒。再加上佢嘅酸奶配得好好,所以飲落去覺得好絲滑。其實每次經過沙田地鐵站,我都會特登去買一杯,因為我好驚下次就飲唔到啦。話晒而家疫情,有排先有得再去旅行,真係唔知幾時先有得再開關
2022-05-08 217 瀏覽
🥤 奶味很足 滿滿果香🤩那時茉莉我覺得最好飲 它有埋紫米很煙韌咬口 重點是比較淡不太甜😆不過飲其中一杯奶調的不好🙈 一舊舊的☁️🤦🏻‍♀️整體還不錯🤓
🥤 [莓果粒粒🍓 芒芒果海🥭 百香果果🤓 那時茉莉💜]
奶味很足 滿滿果香🤩
不過飲其中一杯奶調的不好🙈 一舊舊的☁️🤦🏻‍♀️
整體還不錯🤓
2021-11-25 381 瀏覽
以前到深圳閒逛時總喜歡買酸奶飲品品嚐,有次去沙田火車站竟發現有「我是酸奶君 Hey! I Am Yogost」太好啦!買了招牌飲品「吃米酸奶」,他們採用雲南高原奶,奶味濃厚帶點點酸。紫米煮得剛剛好,腍身也帶嚼口,口感煙煙韌韌,酸奶加上紫米健康又好味。上網調查一下,原來「我是酸奶君」只剩下沙田店,真係好可惜,希望日後繼續有得品嚐。

2021-08-21 495 瀏覽
在沙田找到台飲或特飲店不難,但難在不是太普通就是不好喝🤮 這次又來挑戰一下味蕾,決定試試在沙田站開業已經良久的酸奶店莓果粒粒 $39酸奶其實就是乳酪!只是叫法不同而止最喜歡💕乳酪拌莓果類的配搭,酸甜又好味,還令人覺得開胃🤤果然不出所料😍 超清新的味道!新鮮的士多啤梨🍓果肉,粒粒甜美,搭配清爽的乳酪,質地不算濃稠,口感不錯~店家主打乳酪飲品,客人不算太多但好評還是不少老實說這並不算是太大眾化的飲品🥤,始終對腸胃敏感的朋友來說應該會是有點忌諱😖而且店家在香港只剩沙田分店,其他的都已經結業,雖然不清楚原因,不過這間的味道還是不錯的,希望我下次還有機會喝到啦😅
在沙田找到台飲或特飲店不難,但難在不是太普通就是不好喝🤮
這次又來挑戰一下味蕾,決定試試在沙田站開業已經良久的酸奶店

莓果粒粒 $39
酸奶其實就是乳酪!只是叫法不同而止
最喜歡💕乳酪拌莓果類的配搭,酸甜又好味,還令人覺得開胃🤤

店家主打乳酪飲品,客人不算太多但好評還是不少
2021-06-26
每次同老公去沙田一定會買兩杯 真係好好味 相比起珍珠奶茶健康 酸奶味濃郁 紫米軟糯 好彩的話有時遇到沙田分店老闆調製特別好味添!他紫米煮的剛剛好,酸奶特別香!若係員工調整就味道稍微淡小小,紫米的口感硬身小小,不過味道還是好的,還是可以接受。強烈推介吃米酸奶奶蓋芝士 其他加了水果的有點喝不慣 第一次肯定要喝他們芝士奶蓋的王牌因為沒有堂食所以每次都係買完就走,即刻飲。只可惜分店太少 港島冇分店,希望寫這篇評論讓更多人知道,也希望老闆可以開多幾間!

2021-04-03
5 分鐘 (外賣自取)
  • 吃米酸奶奶蓋
  • 吃米酸奶
2021-03-01 542 瀏覽
今日🚴🏻‍♀️踏單車經過沙田火車站,就買杯酸奶(yogurt)補充一下體力再繼續路程💪🏻。我是酸奶君,無論佢賣嘅產品(酸奶)🥛,抑或佢行嘅風格(design)🖌,都正中我的喜好☺️。由於所有飲品的甜度及冰量已經調配好,所以冇得叫少甜少冰,只可以叫「去冰」「無糖」。最好還是跟已調配的配方,先可以飲到最好味的酸奶~🥳😽如果你同我一樣都喺選擇困難症的朋友😵,可以參考下店舖的top5熱門排行榜💁🏻‍♀️,揀想試/飲的~🔸🍓莓果粒粒 ($39)   6/10杯的公仔設計好可愛😍,杯蓋上的字句「生活很酸,和你很甜」帶點文青風😌,適合打卡。整體味道唔會太甜,可惜🍓士多啤梨果肉有點酸🙈,如果果肉甜啲,會更加分。以接近$40 的飲品來說,份量不大,略嫌少貴。🤔

🔸🍓莓果粒粒 ($39)   6/10
2021-02-06 412 瀏覽
見佢開左幾間價錢又唔平,又多人排隊,應該幾好飲啦,咁今日得閒行過買左杯益生蜜桃君啦,點知一飲落去真係好益生喎,得少少蜜桃香精果啲味,果肉又冇味 ,四十幾蚊買呢杯野完全唔值,貴唔係問題但要比返少少質素。
2021-02-06
5 分鐘 (外賣自取)
2020-08-20當時正值疫症高峰時期,四周禁堂食,於是買了麥當勞外賣,另外再買我是酸奶君的飲料。由於當時有買兩杯一杯半價優惠,可惜我哋有三個人,於是買咗三杯,分別:1. 吃燕麥酸奶(走甜)2. 牛油果果3. 吃米酸奶而我的是吃燕麥酸奶(走甜),由於疫情關係,我沒有試飲其餘兩杯飲料。燕麥酸奶(走甜)酸奶可能因為走甜關係,加上是飲料式乳酪,質地比平常超市所買的杯裝乳酪較稀,走甜關係故此味道都有少甜亦有乳酪的酸味,不過那種酸味是可接受,不會令你起雞毛請放心。由於是燕麥,裏面的是原裝燕麥口感,由於紫米是店舖的招牌,所以圖中可見杯入邊有紫米,增添整杯飲料的口感。而朋友那杯牛油果果,朋友說味道不錯,後悔優惠卻沒有買多杯,會再encore的!所以下次我都會試吓。

1. 吃燕麥酸奶(走甜)
2. 牛油果果
3. 吃米酸奶

燕麥酸奶(走甜)

吃燕麥酸奶
2020-05-31 670 瀏覽
今次係我地第一次「飲」yogurt! 呢間舖個名好得意 叫做「我是酸奶君」好似同我地介紹自己咁😂😂 見到好多pepe🐸裝飾好有親切感啊~好似其他台式飲品店咁 有勁多款唔同既飲品揀!!但係最特別既當然係款款都有酸奶 即係我地講既yogurt!!! 一般都係有500cc🍹 健康d既可以直接揀吃米酸奶 有燕麥ga!但係!為食既我地就當然揀鮮果酸奶啦🍎🍇🍓🍉🥭我地order既係:1. 莓果粒粒 🍓($39)2. 百香果果🥭($38)好好飲!!唔會好甜 但係好有果味同埋都有唔同既水果粒粒係入面🤪!!食完野飲都幾好 幫助消化 又有益生菌🤓百香果果杯飲品有好多水果核🤣都幾有咬口!.

1. 莓果粒粒 🍓($39)
2. 百香果果🥭($38)

2020-03-07 605 瀏覽
點的是其中一個招牌,是酸奶加紫糯米的飲品,叫了走甜少冰,份量如同平日家中的水杯大少,但也叫倆三十元或以上。飲完會幾飽,因為紫米的原一,但酸奶的味道十分一般,沒有很濃郁的感覺
2020-02-22 513 瀏覽
我以為間間酸奶君一樣. 點知呢間真係顛覆我味覺. 平時飲開觀塘店. 今次見到沙田有就試下. 我係冒住走巴士風險都要飲果d人點知就出事啦 價錢一樣 第二杯半價認真送卑我都唔要莓果粒粒入口淡如水 唔係大陸果d濃醇酸奶睇圖都明顯見到 d奶唔係依附係杯d 明顯一味得個水 d草莓係淡&酸 色澤係黃白色唔係莓紅色 嚇親 飲左一半 真係頂唔順丟左另外一杯係奶蓋吃米酸奶同觀塘店 吃米特濃酸奶都係好大分別d oreo唔係打入去d酸奶度沙田店係放係奶蓋上面都唔緊要. 都係d 酸奶出事. 咁既價錢真係中大伏. Sorry 不可一 不可再
點知就出事啦 價錢一樣 第二杯半價
另外一杯係奶蓋吃米酸奶
同觀塘店 吃米特濃酸奶都係好大分別
d oreo唔係打入去d酸奶度
沙田店係放係奶蓋上面
都唔緊要. 都係d 酸奶出事.

咁既價錢真係中大伏.
Sorry 不可一 不可再
梅果粒粒
吃米酸奶奶蓋
2020-02-17 374 瀏覽
某日經過沙田打算去ATM 禁錢 無意中發現新開左一間飲品鋪🤩 而且係類似我係悉尼飲過既有米酸奶😍😍😍.🥛 吃米酸奶 $30酸奶即係乳酪 加埋紫米可以增加腸道 感覺係健康既飲品😌飲既時候罪惡感都冇咁高🤣🤣 酸酸甜甜既乳酪 再加上紫米好有咬口 所以飲完會有少少飽肚感😄 有時我仲會當代餐咁飲🙈🙈.話說依間 - 我是酸奶君初初開張果陣都飲過 冇諗過隔左兩個星期就加左價🤭

🥛 吃米酸奶 $30
2020-01-17 321 瀏覽
今日出左去沙田做野💪🏻做完野之後肚餓又口渴☹️呢個時候要搵搵食🤪小妹懷孕大肚之後🤰🏻都唔飲得咖啡☕️奶茶😩因為有咖啡因對寶寶唔好🙅🏻‍♀️但係有時口痕都想飲杯飲品架😅咁岩經過酸奶君😍奶一定岩小妹飲呢😝哈哈紫米奶翠🥤冬天新推嘅熱飲🔥紫米煙韌口感😙好似飲緊紫米露糖水咁😁但唔太甜益生草莓君🥤濃郁嘅酸奶味🥛再加上草莓😌感覺清新仲有啖啖草莓果肉🍓有得嚼下又有得飲🥳開心
今日出左去沙田做野💪🏻
濃郁嘅酸奶味🥛再加上草莓😌感覺清新
仲有啖啖草莓果肉🍓
有得嚼下又有得飲🥳開心
2020-01-06 276 瀏覽
今日去咗沙田食飯食完飯之後就同朋友諗下去邊度飲嘢好過一番努力搜尋之後終於喺開飯網搵到呢間我是酸奶君 好多味道嘅酸奶都好似好正咁樣所以就決定去買嚟試下啦首先就叫咗一個吃米酸奶 顧名思義佢有一陣好濃烈嘅米香味 仲有一粒粒嘅米粒 口感豐富 而且酸奶完全襯托著米香 有相得益彰嘅效果之後就叫咗一個牛油果果 因為朋友鍾意食牛油果 所以呢個牛油果果係佢嘅必點選擇 牛油果香味好突出 朋友好鍾意 但係我本人唔係好鍾意食牛油果 所以就覺得一般

2020-01-05 249 瀏覽
2019年1月5日食飽飯行咗陣街。之後行到火車站見到酸奶君。就好掛住佢所以就叫咗兩杯嚟飲啦。咁啱佢最近做緊優惠買兩杯第二杯半價。所以超級抵飲,但唔知係咪因為佢平左嘅關係。佢杯野飲成杯勁水,同我之前飲又勁大分別!差左勁多一啲都唔似乳酪。好似加咗勁多水咁味又唔夠。又水。同行友人都覺得佢差咗好多。我哋兩個嘅結論係平嘢冇好嘢。所以對佢勁失望。雖然佢係買兩杯,第二杯半價。但係咁樣計落嚟平均都成$28一杯佢俾啲咁嘅貨仔人哋。真心失望,下次飲天仁茗茶都唔飲佢。
2019年1月5日

食飽飯行咗陣街。
之後行到火車站見到酸奶君。
就好掛住佢所以就叫咗兩杯嚟飲啦。
咁啱佢最近做緊優惠買兩杯第二杯半價。

所以超級抵飲,但唔知係咪因為佢平左嘅關係。

佢杯野飲成杯勁水,同我之前飲又勁大分別!
差左勁多一啲都唔似乳酪。
好似加咗勁多水咁味又唔夠。又水。

同行友人都覺得佢差咗好多。
我哋兩個嘅結論係平嘢冇好嘢。
所以對佢勁失望。
雖然佢係買兩杯,第二杯半價。
但係咁樣計落嚟平均都成$28一杯
佢俾啲咁嘅貨仔人哋。
真心失望,下次飲天仁茗茶都唔飲佢。
2020-01-05
$28 (其他)